VILKA PAPPER BEHÖVER JAG LÄMNA IN?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VILKA PAPPER BEHÖVER JAG LÄMNA IN?"

Transkript

1 INFOBLAD OM HUND PÅ SKOLAN Ansökan och info, läsår: Är du sugen på en härlig gymnasietid med hunden med dig på skolan? Då ger vi dig denna unika möjlighet. Det är ett fantastiskt tillfälle för dig som älskar hund, men ett tillfälle som även innefattar vissa krav för att allt ska flyta på smidigt för dig som elev, för hunden, så väl som för övriga på skolan. Nedan finner du mer information och därefter en ansökningsblankett. Om du därutöver har några frågor, så kontakta oss gärna. OBS!! Endast hundelever får ansöka om att ha med hund på skolan. I årskurs 1 kan hunden tas till skolan tidigast 1 okt under förutsättning att den blivit godkänd. Tänk på att det inte är säkert att det kommer fungera för din hund att bo på skolan, så skaffa inte en hund utan att ha en lösning för hunden om det visar sig vara så. Du och din hund kommer bo i vad vi kallar hundrummen. Rummen är utformade och ser ut precis som övriga internatrum men är godkända att ha hund i. Hundrummen är utvalda enkelrum på Stormen och Lugnet. Dvs. du bor själv med din hund och delar inte rum med någon annan elev/hund. Vilka elever som får ha hund med sig beslutas genom en ansökan och ett inträdesprov utfört av hundpersonal på skolan. I första hand tittar vi på hundens förutsättningar att må bra och vara lugn och stabil i denna miljö, samt din möjlighet att hantera hunden i olika situationer. Ni som ekipage utvärderas. Du som elev ska även sköta närvaro, skolarbete, boende och självklart hunden och dess box i hundstallet för att kunna få möjlighet att ha din hund med dig på internat. VAD KRÄVS? - Du går hundinriktningen. - Hunden ska vara minst 6 månader. - Du ska ha ägt din hund i minst 3 månader innan du får ta hit din hund. - Du accepterar att bo i enkelrum. - Du har noggrant läst igenom och accepterat de regelverk som gäller se Regler kring hållande av hund på internatet. - Du och hunden ska ha godkänt på det praktiska inträdesprovet. - Du sköter skolarbete väl och har godkänd närvaro på lektioner. - Du sköter också ditt boende och självklart hunden och dess box i hundstallet. - Du godkänner att din hund ska vara i hundstallet under skoltid. -Du godkänner att hunden får användas i hundutbildningens undervisning. VILKA PAPPER BEHÖVER JAG LÄMNA IN? - Ifylld ansökningsblankett. - Ägarhandling. Om du inte står som ägare ska du utöver ägarhandling ha skriftlig fullmakt från ägaren (t ex dina föräldrar) att du får ha hunden på skolan. Hundägaren kan komma att kontaktas för att styrka given information. - Utdrag ut jordbruksverkets hundregister. Ett dokument som delger hundens identifikationsnr (tatuering/chipnr), hunden ska vara märkt enligt jordbruksverkets regler samt registrerad i jordbruksverkets hundregister eller kopia på stamtavlan. - Vaccinationsintyg, med vaccinationsintervaller enligt SKK gäller - Försäkringsintyg om hunden är försäkrad, vilket är att föredra.

2 HUR ANSÖKER JAG? Steg för steg: 1. Läs igenom samtliga dokument gällande hund på internatet: info, regler och ansökan. 2. Fyll i din ansökningsblankett och skicka in via post, mail eller ge till ansvarig hundlärare när ni träffas. Ansök i god tid innan. Samtliga handlingar skall vara bifogade med ansökan (kopior). Ansökan skickas till: Lisa Sahlmann Ingelstadgymnasiet Ingelstad, Mail:lisa.sahlmann@ingelstad.nu 3. Därefter (vid höstterminens början) kontaktar du ansvarig hundlärare via mail för att boka en tid för att göra inträdesprovet. Under hundens första termin på skolan görs en utvärdering. En försäkran att hunden trivs på skolan och mår bra av att leva i skolmiljön. Vi hjälper gärna till med träningstips om hunden temporärt under en inskolningstid har det lite svårt. Men om det visar sig att hunden inte trivs eller att du som elev inte skött dina åtaganden kan kontraktet komma att brytas, innebärande att hunden inte får bo kvar på internatet. Motsatt är det heller inte så att om du fått ett hundrum är det detsamma som att du kommer få ha din hund med dig. Obs!! - Ansökan görs för ett läsår i taget. Så börja varje hösttermin eller i slutet av vårterminen med att åter ansöka om att få ha hund på skolan om du ämnar ha det under hela din gymnasietid. - Även om du ansöker om hund på skolan ska du lämna in en ordinarie ansökan om rum på internatet. Den nedanstående ansökan gäller alltså enbart möjlighet att ta med sig hund, ansöka om rum görs via internatet. REGLER: HUND PÅ INTERNATET LÄSÅR: OBS! Endast hundekipage (hund & elev) som är godkända och antagna får vistas på internatet. Detta regelverk innefattar dessa hundar och elever. - Kontraktet gäller specifikt den elev och den hund som antagits. Som antagen elev kan man inte komma till skolan med en annan hund, om inte annat kommit överens om. - I överenskommelsen om att få ha hund på skolan ingår ett krav på att hundutbildningen får använda hunden i undervisningen. - Strikt djurägaransvar råder. Dvs om hunden orsakar någon typ av skada på något eller någon står ägaren alltid som ansvarig, oavsett orsak. - Hunden skall inte störa omgivningen så som andra elever/hundar i boendet och hundgårdar. Inte sitta och skälla längre stunder. (Ihållande) - Om ett djur insjuknar, blir skadat eller avlider står ägaren alltid som ansvarig, oavsett orsak. - Hunden skall rastas minst 4 ggr/dag. Rastningen skall ske i koppel/långlina. Hunden skall motioneras & aktiveras ras- och individanpassat minst 1 gång/dag. - Plocka upp efter din hund och släng påsen med innehåll i avsedda behållare som finns på några ställen på skolan.

3 - Hunden får aldrig vara uppbunden utan tillsyn och hunden får ej vistas/hållas på uteplatser/balkonger utan ägarens närvaro. - Hunden får inte hållas i bur. -Stryphalsband är ej tillåtet - Hunden ska under skoltid hållas i hundgård nere i Björkelund. Under din fritid och nätter ska hunden hållas på ditt rum. Hundar är i hundinnehavarens närvaro tillåtna i hundvåningens gemensamma utrymmen, dock ansvarar hundinnehavaren för att hunden inte skrämmer personer eller andra hundar som rör sig i utrymmena. Efter kl 17 ska det vara tomt på hundar i stallet om inget annat sägs. - Löptikar och hundar med smittsam sjukdom (så som skabb, kennelhosta, noskvalster, löss m.m.) får inte vistas på skolan/internatet. Om du är osäker gällande sjukdom boka tid på skolans veterinärklinik, gäller det efter/förlöp mitt i veckan kontakta ansvarig hundlärare för att hitta en lösning/få dispens. -Det finns möjlighet att byta hund om den hund du sökt för inte fungerar att ha på internat eller av annan anledning inte fungerar att ha på skolan. Detta sker alltid i samråd med ansvarig hundlärare. - Elev med hundplats förbinder sig att delta på regelbundna hundmöten som ansvarig personal kallar till. - Hundens skötsel är inte en godtagbar ursäkt för att inte följa skolans utbildning. - Elev ska konsekvent sköta sin hund, sitt boende, gemensamma utrymmen, sin närvaro på lektionerna och sitt skolarbete. - Färskfoder får ej förvaras i den gemensamma kyl/frys på boendet som är för eleverna. Detta förvaras och utfodras nere i hundstallet. - Internat- och Djurvårds/-Hundpersonal har tillåtelse att gå in på rummet och kontrollera att hunden mår bra och att underskrivet avtal efterlevs. - Om någon av ovanstående direktiv bryts har skolan rätt att bryta kontraktet som innebär att eleven mister sina möjligheter att ha hund på internatet. Hunden ska då flyttas från internatet inom en vecka, detta sker i samråd med ansvarig hundlärare och vi följer en åtgärdstrappa. - Observera att ansökning endast görs för ett läsår i taget.

4 ANSÖKAN: HUND PÅ INTERNATET Läsår: Ansök i god tid! Handlingar som krävs skall vara bifogade. Ansökan skickas till: Lisa Sahlmann Ingelstadgymnasiet Ingelstad, eller lisa.sahlmann@ingelstad.nu Elev som ansöker: Namn:... Klass:... Adress:. Telenr:. Epost:.. Jag ansöker om att på internatet få ha följande hund: Namn. Ras/raser. Kön.. Kastrerad. Födelsedatum.. Jag har haft huvudansvaret för hunden sedan, år:...(står för utfodring, hälsovård, träning, motionering, rastning, aktivering etc.) Annan familjemedlem har huvudansvaret för hunden, vem:. När hunden av någon orsak ej kan bo på skolan bor den hos: Omplaceringshund?.. Om ja, när tog du över hunden från tidigare ägare?... Har hunden/ har hunden haft några problematiska beteenden?.. Om ja; definiera problemet/problemen Sjukdomshistorik: har hunden haft några allvarligare tidigare skador, lider hunden av någon kronisk åkomma, artros, allergier, epilepsi eller liknande?. Hur lever hunden i sin dagsaktuella hemmamiljö (ex på gård, i lägenhet, i villa med/utan trädgård etc.)?..

5 Hur fungerar hunden med andra hundar (i koppel, lös, inomhus etc.)? Hur fungerar hunden med människor (barn, män, kvinnor, främlingar, hundrädda etc.)?... Tränas hunden i något?... Om du har en tik, löper hon regelbundet, om så när?... Bifogat med denna ansökan finns vaccinationsintyg som intygar att hunden är vaccinerad enligt SKK:s rekommendationer, id-nr/register utdrag ur hundregistret, försäkringsintyg samt ägarhandling och ev. fullmakt från ägaren. Jag har tagit del av Infoblad om hund på skolan, samt regelverket Regler gällande hållande av hund på internatet och skall efterfölja dem... /.. Datum Elevens underskrift Namnförtydligande.. /.. Datum Målsmans underskrift Namnförtydligande Ansökan avslagen Datum:.. Orsak: Ansökan beviljad Datum:.. Underskrift hundlärare:. Namnförtydligande:.... Underskrift hundägare/elev:. Namnförtydligande:..

Hundgården Lidingö. Avtal om dagisplats. Hundens uppgifter Kundens ex, sid 1(2) Hundägarens uppgifter

Hundgården Lidingö. Avtal om dagisplats. Hundens uppgifter Kundens ex, sid 1(2) Hundägarens uppgifter Hundens uppgifter Kundens ex, sid 1(2) Hundens namn Hundens födelsedatum Hundras Hundens kön Tik/Hane Försäkringsbolag Försäkringsnummer Chippad Ja/Nej Kastrerad Ja/Nej Övrig information t ex Allergier

Läs mer

Imas Hunddagis- där hundar får vara hundar. Innehar F-skattesedel samt Ansvarsförsäkring. Org.nr 820412-8964. Betongvägen 26, 973 45,Luleå

Imas Hunddagis- där hundar får vara hundar. Innehar F-skattesedel samt Ansvarsförsäkring. Org.nr 820412-8964. Betongvägen 26, 973 45,Luleå Imas Hunddagis- där hundar får vara hundar Innehar F-skattesedel samt Ansvarsförsäkring Org.nr 820412-8964 Betongvägen 26, 973 45,Luleå Mail: camilla@imas.nu Telefon:070-379 36 80 Kontrakt Imas Hunddagis

Läs mer

Hund och dressyrpolicy ForshagaAkademin 2008/

Hund och dressyrpolicy ForshagaAkademin 2008/ Hund och dressyrpolicy ForshagaAkademin 2008/2009 090330 Syfte: På ForshagaAkademin vistas en del hundar som en del av FA:s verksamhet. De är ägda både av elever och personal. Skolans syfte med policyn

Läs mer

Datum Om tillstånd för viss djurhållning... enl 16 Djurskyddslagen. Kennel/hundinackordering ANSÖKAN. Säffle kommun 661 80 SÄFFLE

Datum Om tillstånd för viss djurhållning... enl 16 Djurskyddslagen. Kennel/hundinackordering ANSÖKAN. Säffle kommun 661 80 SÄFFLE Teknisk service/miljöenheten 1(5) ANSÖKAN Datum Om tillstånd för viss djurhållning... enl 16 Djurskyddslagen. Kennel/hundinackordering Skickas till: Teknisk service/miljöenheten Säffle kommun 661 80 SÄFFLE

Läs mer

ANSÖKAN HUND - tillstånd enligt 16 djurskyddslagen (1988:534)

ANSÖKAN HUND - tillstånd enligt 16 djurskyddslagen (1988:534) Malmö stad Miljönämnden ANSÖKAN HUND - tillstånd enligt 16 djurskyddslagen (1988:534) Ansökan om tillstånd för att yrkesmässigt eller i större omfattning hålla, föda upp, upplåta, sälja eller ta emot hundar

Läs mer

Dessa villkor gäller mellan Hundstund Daglig Verksamhet i Lund och hundägaren. De gäller tillsammans med alla Hundstund hunddagisavtal.

Dessa villkor gäller mellan Hundstund Daglig Verksamhet i Lund och hundägaren. De gäller tillsammans med alla Hundstund hunddagisavtal. Hundstund villkor Dessa villkor gäller mellan Hundstund Daglig Verksamhet i Lund och hundägaren. De gäller tillsammans med alla Hundstund hunddagisavtal. Hundstund förbehåller sig rätten att med en månads

Läs mer

Selectverksamhet. Kvalitetssäkring av. Varför kvalitetssäkring? Vad säger tävlingsbestämmelserna? Auktorisationsbestämmelser

Selectverksamhet. Kvalitetssäkring av. Varför kvalitetssäkring? Vad säger tävlingsbestämmelserna? Auktorisationsbestämmelser Kvalitetssäkring av Selectverksamhet Information från Svenska Ishockeyförbundet 1 Varför kvalitetssäkring? 2 Vad säger tävlingsbestämmelserna? 3 Auktorisationsbestämmelser 4 Ansökningsblankett för auktorisation

Läs mer

Examinering av alarmerande hund diabetes

Examinering av alarmerande hund diabetes typ Version Författare 2 CB, MF, VL Område Reviderad Datum Assistanshundar 2013 07 01 2013 07 01 Dokumentnamn Status Examinering av Fastställd 2013 04 02 1/9 diabeteshund Examinering av alarmerande hund

Läs mer

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 Tel. 070-12 44 755 Gustav Vasa skola Fritidsklubben Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb Gustav Vasa skola Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 marika.tiemann@stockholm.se

Läs mer

PM om frånvaro och CSN

PM om frånvaro och CSN 2014-05-14 Till studiehandledarpärmen PM om frånvaro och CSN Kunskapsförbundet Väst Birger Sjöberggymnasiet Postadress Box 217 Besöksadress Telefon Telefax E-post Hemsida 462 23 Vänersborg Idrottsgatan

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PH4_plus 1 *1409901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Denna familjeutredningsblankett är avsedd för dig som är vårdnadshavare i barnets hemland för ett ogift, under 18-årigt

Läs mer

Studiesocialt regelverk för program inom PN-ORR MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET

Studiesocialt regelverk för program inom PN-ORR MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET Studiesocialt regelverk för program inom PN-ORR MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET 1 (5) BESLUT 2018-09-20 STYR 2018/1378 Programnämnden för omvårdnad, radiografi samt reproduktiv, perinatal och sexuell

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PH4_plus 1 *1409901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Denna familjeutredningsblankett är avsedd för dig som är vårdnadshavare i barnets hemland för ett ogift, under 18-årigt

Läs mer

Kommungemensamma verksamheter i grundskolan läsåret 17/18

Kommungemensamma verksamheter i grundskolan läsåret 17/18 Rev. 2016-11-15 Barn- och utbildningskontoret Sida 1 av 5 Kommungemensamma verksamheter i grundskolan läsåret 17/18 Nedan visas en sammanställning av de kommungemensamma verksamheter samt de årskurser

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 011-660 95 www.aby-ridskola.se VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 1 (6) Välkommen till Stallgängsutbildningen Stallgänget För att underlätta för er som

Läs mer

Ansökningsblankett LOV service Arvika kommun

Ansökningsblankett LOV service Arvika kommun Ansökningsblankett LOV service Arvika kommun Ifylld ansökan skickas till: Arvika kommun Inköp LOV Östra Esplanaden 5 671 81 Arvika. Bilaga 1 Fyll i samtliga uppgifter, OBS! Ansökan skall vara på papper

Läs mer

Handbok för Kursdeltagare 2017/2018

Handbok för Kursdeltagare 2017/2018 Handbok för Kursdeltagare 2017/2018 TELEFONNUMMER Skolans vxl nr 0934-304 95 (ankn receptionen, rektorn, vaktmästaren och konferens) Adressen till skolan är: Dalkarlså folkhögskola, Dalkarlså 30, 915 98

Läs mer

Ansökan till Sommarkursen 2018

Ansökan till Sommarkursen 2018 Skolans noteringar ÅÅ-MM-DD / sign Antagen Antagen till reservplats Ej antagen webb Ankomstdatum Besked sänt Besked sänt Bekräftat antagning Anm avgift betald Återbud Ansökan till Sommarkursen 2018 Kurser

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2. Läsåret 2015/2016

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2. Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2 Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2 Verksamhetsformer som omfattas av planen:

Läs mer

Välkommen till Sommarkursen. Glimåkra folkhögskola. 30 juni - 18 juli 2014. Glimåkra folkhögskola

Välkommen till Sommarkursen. Glimåkra folkhögskola. 30 juni - 18 juli 2014. Glimåkra folkhögskola Välkommen till Sommarkursen Box 115 280 64 Glimåkra E-post: info@glimnet.se tel. 044-448 19, 448 00 För mer information se skolans hemsida www.glimnet.se 30 juni - 18 juli 2014 På Sommarkursen får du;

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PH4_plus 1 *1409901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Denna familjeutredningsblankett är avsedd för dig som är vårdnadshavare i barnets hemland för ett ogift, under 18-årigt

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer och ort Ansökan avser Inackorderingstillägg Resetillägg

Läs mer

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Hund Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a kunskap om olika hundraser, grundläggande fostran och träning, olika hundsporter, pälsvård Ditt första

Läs mer

HUNDKUNSKAP. Ämnets syfte

HUNDKUNSKAP. Ämnets syfte HUNDKUNSKAP Hundar används i många sammanhang, som brukshundar och sällskapsdjur. Efterfrågan på yrkeskunnande i arbete med och fostran av hundar ökar. Ämnet hundkunskap behandlar skötsel och samspel med

Läs mer

Ansökan för eget familjedjur

Ansökan för eget familjedjur Ansökan för eget familjedjur 1. Innan du skickar in din ansökan måste ta du kontakt med klink/djursjukhus för att få en uppskattad kostnad på den behandling och vård som djuret är i behov av beroende på

Läs mer

Särskilda undervisningsgrupper i grundskolan läsåret 19/20 (med central handläggning på barn och utbildningskontoret)

Särskilda undervisningsgrupper i grundskolan läsåret 19/20 (med central handläggning på barn och utbildningskontoret) Rev. 2018-11-07 Barn- och utbildningskontoret Sida 1 av 6 Särskilda undervisningsgrupper i grundskolan läsåret 19/20 (med central handläggning på barn och utbildningskontoret) Nedan visas en sammanställning

Läs mer

Tilläggsbelopp. information och handledning

Tilläggsbelopp. information och handledning 2015-06-17 Tilläggsbelopp information och handledning 1 2015-06-17 Innehåll 1. Bakgrund tilläggsbelopp... 3 2. Tilläggsbelopp avser... 3 3. Tilläggsbelopp avser inte... 3 4. Kriterier för att söka tilläggsbelopp...

Läs mer

5, 6 Förvaring, utfodring och/eller upplåtelse av hund/katt (Djurskyddslag 1988:534)

5, 6 Förvaring, utfodring och/eller upplåtelse av hund/katt (Djurskyddslag 1988:534) Munkedals kommun Miljö-och bygg v kontoret Ansökan om tillstånd enligt 16 djurskyddslagen 1988:534 Ansökan om tillstånd att yrkesmässigt eller i större omfattning bedriva hund- eller katthållning Ansökan

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

Särskilda undervisningsgrupper i grundskolan läsåret 18/19 (med central handläggning på barn och utbildningskontoret)

Särskilda undervisningsgrupper i grundskolan läsåret 18/19 (med central handläggning på barn och utbildningskontoret) Rev. 2017-11-07 Barn- och utbildningskontoret Sida 1 av 6 Särskilda undervisningsgrupper i grundskolan läsåret 18/19 (med central handläggning på barn och utbildningskontoret) Nedan visas en sammanställning

Läs mer

I all vår verksamhet ska vi värna om miljön och tillsammans arbeta för att minska energiförbrukningen.

I all vår verksamhet ska vi värna om miljön och tillsammans arbeta för att minska energiförbrukningen. Allmän information om att bo på Forslunda Gymnasiets elevhem. I all vår verksamhet ska vi värna om miljön och tillsammans arbeta för att minska energiförbrukningen. Brandföreskrifter Brandlarm är installerat

Läs mer

Information till ansökan om inackorderingstillägg Gymnasieskolan läsåret 2016/17

Information till ansökan om inackorderingstillägg Gymnasieskolan läsåret 2016/17 Information till ansökan om inackorderingstillägg Gymnasieskolan läsåret 2016/17 Gäller endast för elever som är födda 1997 eller senare. Elever som är antagna i Frisök är ej berättigade till inackorderingstillägg.

Läs mer

Ansökan om bostadsanpassningsbidrag

Ansökan om bostadsanpassningsbidrag 1(2) Ansökan om bostadsanpassningsbidrag KOMMUNENS UPPGIFTER Diarienummer Kommunens stämpel Fastighetsbeteckning 1. Personuppgifter (den person ansökan avser) Förnamn: Efternamn: Personnummer: Adress:

Läs mer

Reglemente för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun

Reglemente för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Reglemente för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Gäller från och med den 1 maj 2012 I Borlänge kommun erbjuds olika verksamhetsformer för barn från ett års ålder. Förskolan,

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg Delegationsbeslut Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer

Läs mer

Hur ansöker man till Sofia Distansundervisning?

Hur ansöker man till Sofia Distansundervisning? Hur ansöker man till Sofia Distansundervisning? Anmälningsblankett Sofia Distansundervisning vänder sig till elever under studieår 6-9. Blanketter och information kan hämtas på vår hemsida (www.sofiadistans.nu)

Läs mer

Frågeformulär om hushållsgemenskap

Frågeformulär om hushållsgemenskap T110 Inkom Migrationsverket Frågeformulär om hushållsgemenskap Ansökan efter inresa i Sverige Du som ansöker om uppehållstillstånd ska fylla i detta frågeformulär tillsammans med den du söker på anknytning

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PK4_plus 1 *1459901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Detta är en familjeutredningsblankett för dig vars under 18-åriga, ogifta barn ansöker om sitt första uppehållstillstånd

Läs mer

Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun

Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Så fungerar Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2011-12-21 Senast reviderad 2014-11-18 Hej förälder! I Borlänge kommun erbjuds olika verksamhetsformer

Läs mer

Ansökan om uppehållskort

Ansökan om uppehållskort 144011 Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållskort Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som inte är medborgare i en EU/EES stat men är familjemedlem till en EU/EESmedborgare. Är

Läs mer

För din älskade. vovve Försäkring för hundar 1 januari 2009

För din älskade. vovve Försäkring för hundar 1 januari 2009 För din älskade vovve Försäkring för hundar 1 januari 2009 Hur mycket betyder din hund? Säkert är du mån om att din hund ska ha det bra. Det bästa du kan göra för att skydda den är att skaffa en riktigt

Läs mer

Information till dig som vårdnadshavare

Information till dig som vårdnadshavare Dnr 5.3.1-587/2015 Ekonomi och styrning, Sida 1 (5) Planeringsenheten 2015-03-09 Information Information till dig som vårdnadshavare Frågor & svar gällande skolskjuts för fristående skola eller för kommunal

Läs mer

Tillämpningsregler förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Tillämpningsregler förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Antaget av utbildnings- och kulturnämnden 2019-03-13 27 Gäller från: 2019-08-01 Ansvarig: Handläggare Tillämpningsregler förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Innehåll Verksamhetsformer och rättighet

Läs mer

Ansökan om dispens från behörighetskravet i engelska Riktlinjer för bedömning inom Fyrkantens gymnasiesamverkan

Ansökan om dispens från behörighetskravet i engelska Riktlinjer för bedömning inom Fyrkantens gymnasiesamverkan Ansökan om dispens från behörighetskravet i engelska Riktlinjer för bedömning inom Fyrkantens gymnasiesamverkan Dispens bör beviljas när Eleven har under en betydande del av sin grundskoletid ej haft möjlighet

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem Verksamhetsformer

Läs mer

2015-07-01. Postadress: Berga naturbruksgymnasium 13791 VÄSTERHANINGE E-postadress: info.berga@sll.se Fax: 08-50066099

2015-07-01. Postadress: Berga naturbruksgymnasium 13791 VÄSTERHANINGE E-postadress: info.berga@sll.se Fax: 08-50066099 VÄLKOMMEN TILL BERGA NATURBRUKSGYMNASIUM! Här kommer lite information från oss på Berga. För vårt fortsatta arbete behöver vi så snabbt som möjligt, dock senast måndagen den 13 juli, att du fyller i följande

Läs mer

ANSÖKAN KATT - tillstånd enligt 16 djurskyddslagen (1988:534)

ANSÖKAN KATT - tillstånd enligt 16 djurskyddslagen (1988:534) Malmö stad Miljönämnden ANSÖKAN KATT - tillstånd enligt 16 djurskyddslagen (1988:534) Ansökan om tillstånd för att yrkesmässigt eller i större omfattning hålla, föda upp, upplåta, sälja eller ta emot katter

Läs mer

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 3)

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 3) 1 av 6 ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2015/2016 (Steg 1 av 3) Välj kurs:! FILMPRODUKTION 1 (FP1), HT2015/VT2016 (grundkurs)! FILMPRODUKTION 2 (FP2), HT2015/VT2016 (fördjupningskurs) foto Plats för foto

Läs mer

Examinering av servicehund

Examinering av servicehund Dokumenttyp Examination Område Assistanshund Dokumentnamn Examination servicehund Verison 2 Skapat 2016-02-22 Reviderat - Författare TP (fd SKK) Status Fastställd Sida 1 (4) Examinering av servicehund

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR BARNET SÖKANDEN ÄR VÅRDNADSHAVARE

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR BARNET SÖKANDEN ÄR VÅRDNADSHAVARE PK3_plus 1 *1479901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR BARNET SÖKANDEN ÄR VÅRDNADSHAVARE Denna blankett är avsedd för dig vars vårdnadshavare ansöker om första uppehållstillstånd i Finland på grund av familjeband.

Läs mer

Skolskjutsreglemente. Reglemente. Barn och utbildning. Tills vidare. Barn- och utbildningschefen. Dokumenttyp

Skolskjutsreglemente. Reglemente. Barn och utbildning. Tills vidare. Barn- och utbildningschefen. Dokumenttyp Skolskjutsreglemente Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2009-04-27 av Kommunfullmäktige 39 Senast reviderad 2011-05-02 av Kommunfullmäktige 128 Detta dokument gäller för Barn och utbildning Giltighetstid

Läs mer

Välkommen till mentalbeskrivning på Falkenbergs Brukshundsklubb

Välkommen till mentalbeskrivning på Falkenbergs Brukshundsklubb Välkommen till mentalbeskrivning på Falkenbergs Brukshundsklubb Datum: 2016-10-23 Beskrivare: Roger Nordlinder Testledare: Camilla Sjöberg Figuranter: Veronica Axelsson, Eva Oijennus Samling funktionärer

Läs mer

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning.

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning. Ansökan om bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med

Läs mer

Ansökan om tilläggsbelopp - särskilt stöd

Ansökan om tilläggsbelopp - särskilt stöd Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (1) Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-10-19 Kvalitet och kommunikation Annica Burridge, 016-710 20 55 Ansökan om tilläggsbelopp - särskilt stöd Ansökan om tilläggsbelopp

Läs mer

Viby skola Information till hemmen

Viby skola Information till hemmen Viby skola 2014-2015 Information till hemmen Välkomna till ett nytt läsår på Viby skola! Jag hoppas sommaren har varit bra och jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med er föräldrar. Nedan följer

Läs mer

Frågeformulär om anknytning till partner

Frågeformulär om anknytning till partner T109 Inkom Migrationsverket Frågeformulär om anknytning till partner Ansökan efter inresa i Sverige Du som ansöker om uppehållstillstånd ska fylla i detta frågeformulär tillsammans med din partner (referenspersonen).

Läs mer

FM har sedan 2004 ett avelsprogram som syftar till att förse FM med kvalitativt dugliga tjänstehundsämnen.

FM har sedan 2004 ett avelsprogram som syftar till att förse FM med kvalitativt dugliga tjänstehundsämnen. Hyresavtal Patrullhund Hv Sida 1 (5) Bakgrund FM har sedan 2004 ett avelsprogram som syftar till att förse FM med kvalitativt dugliga tjänstehundsämnen. Syftet med detta avtal är att FM ska kunna nyttja

Läs mer

Ansökan om dispositionsrätt till ledarhund. blanketter till den som ansöker

Ansökan om dispositionsrätt till ledarhund. blanketter till den som ansöker Ansökan om dispositionsrätt till ledarhund blanketter till den som ansöker Ansökan om dispositionsrätt till ledarhund Att ha ledarhund är ett stort ansvar och vi ställer höga krav på den som ska bli ledarhundsförare.

Läs mer

Vår vän hunden. Svenska Brukshundklubbens policy för hundhållning och vår relation till hunden vid uppfostran, utbildning och träning.

Vår vän hunden. Svenska Brukshundklubbens policy för hundhållning och vår relation till hunden vid uppfostran, utbildning och träning. Vår vän hunden Svenska Brukshundklubbens policy för hundhållning och vår relation till hunden vid uppfostran, utbildning och träning. 2014-08-30 Svenska Brukshundklubbens (SBK) policy består av en grundläggande

Läs mer

Regelverk 1-1. Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler.

Regelverk 1-1. Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler. Regelverk 1-1 Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler. Under studietiden kommer du som elev att få tillgång till såväl en bärbar dator, som

Läs mer

PRESENTATION AV KARLEBY BILDKONSTSKOLA FÖR BARN OCH UNGA

PRESENTATION AV KARLEBY BILDKONSTSKOLA FÖR BARN OCH UNGA ELEVENS GUIDE PRESENTATION AV KARLEBY BILDKONSTSKOLA FÖR BARN OCH UNGA Vår bildkonstskola grundades år 1982 för att erbjuda bildkonstundervisning för barn och unga. Vi följer en fördjupad läroplan för

Läs mer

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare med utländsk examen

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare med utländsk examen Ansökan om legitimation för lärare och Läs detta innan du börjar Läs igenom hur du fyller i din ansökan på Skolverkets hemsida, www.skolverket.se/ansokan Skicka kopior på handlingar och intyg. Sänd dem

Läs mer

Ansökan om att fullgöra skolplikt på annat sätt

Ansökan om att fullgöra skolplikt på annat sätt Barn- och utbildningsnämnden Ansökan om att fullgöra skolplikt på annat sätt Ansökan ska lämnas till ansvarig rektor. Till ansökningsblanketten ska bifogas intyg om skolgång från den skola utomlands där

Läs mer

Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas Leader KalmarÖland. Bankkontonr.

Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas Leader KalmarÖland. Bankkontonr. 1(5) Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas. Sökande Bankgiro Bankgironr Bankkonto Clearingnr Bankkontonr. Är du medlem i någon producentorganisation för frukt och grönt? (Ringa in ett

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag inom socialnämndens ansvarsområde

Ansökan om föreningsbidrag inom socialnämndens ansvarsområde Ansökan om föreningsbidrag inom socialnämndens ansvarsområde Avser år: Föreningens namn: Tel.nr: Adress: Organisationsnummer: Kontaktperson: E-post: Bankgiro/Postgiro: (vid angivet bankkontonummer ska

Läs mer

Regelverk 1-1. Överenskommelse för lån av dator. Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler.

Regelverk 1-1. Överenskommelse för lån av dator. Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler. Regelverk 1-1 Överenskommelse för lån av dator Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler. Under studietiden kommer du som elev att få tillgång

Läs mer

BOSTADS- ANPASSNINGS- BIDRAG

BOSTADS- ANPASSNINGS- BIDRAG BOSTADS- ANPASSNINGS- BIDRAG 1 VEM GÖR VAD? Du som ansöker om bostadsanpassningsbidrag ska välja entreprenör, skriva avtal med och betala entreprenören när arbetet är klart. Det är ingen skillnad jämfört

Läs mer

ANMÄLNINGSBLANKETT Nya elever

ANMÄLNINGSBLANKETT Nya elever info@svenskaskolanboston.org www.svenskaskolanboston.org ANMÄLNINGSBLANKETT Nya elever HT2015/2015-2016 Föräldrarnas namn: Adress: Telefon, hem: Mobil, mamma: Mobil, pappa: Mobil, au pair eller annan person

Läs mer

Ansökan om extra resurser alternativt tilläggsbelopp för extraordinärt stöd för barn och elever i kommunal- och fristående verksamhet i Lunds kommun

Ansökan om extra resurser alternativt tilläggsbelopp för extraordinärt stöd för barn och elever i kommunal- och fristående verksamhet i Lunds kommun Ansökan om extra resurser alternativt tilläggsbelopp för extraordinärt stöd för barn och elever i kommunal- och fristående verksamhet i s kommun Förskola/skola/fritidshem Aktuell vistelsetid tim/vecka:

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsverksamheten

Grästorps kommun Bildningsverksamheten Ansökan och information om inackorderingstillägg Läsåret 2015/16 Texta (inte blyerts) Elevens personuppgifter m m Uppgifterna kontrolleras mot Samordnat person- och adressregister Studier Efternamn och

Läs mer

SBlK MANUAL DREVPROVSREDOVISNING 2013, i augusti

SBlK MANUAL DREVPROVSREDOVISNING 2013, i augusti ALLMÄNT Drevprovsredovisningen kommer även den kommande säsongen att skötas med hjälp av ett Excelprogram, vilket är en uppdaterad variant av det program som togs i bruk säsongen 2011/2012. Denna instruktion

Läs mer

A. UPPGIFTER SOM PÅVERKAR IDENTITETEN OCH MEDBORGARSKAPSSTATUSEN. KAN_2_sv_140114PP +

A. UPPGIFTER SOM PÅVERKAR IDENTITETEN OCH MEDBORGARSKAPSSTATUSEN. KAN_2_sv_140114PP + KAN_2 1 *1179901* ANSÖKAN OM MEDBORGARSKAP FÖR BARN SOM ÄR SÖKANDE Denna ansökningsblankett är avsedd för dig som är finsk medborgare och som ansöker om finskt medborgarskap för ett minderårigt barn som

Läs mer

ANSÖKAN 2013 BILDBEHANDLARE 400 POÄNG. PERSON- OCH KONTAKTUPPGIFTER Efternamn... Förnamn... Gatuadress... Postadress... Kommun... Län...

ANSÖKAN 2013 BILDBEHANDLARE 400 POÄNG. PERSON- OCH KONTAKTUPPGIFTER Efternamn... Förnamn... Gatuadress... Postadress... Kommun... Län... ANSÖKAN 2013 BILDBEHANDLARE 400 POÄNG PERSON- OCH KONTAKTUPPGIFTER Efternamn... Förnamn... Gatuadress... Postadress... Kommun... Län... Personnummer (10 siffror)... Telefon arbete/bostad... Telefon mobil......

Läs mer

1 Ansökningsblankett

1 Ansökningsblankett 1 Ansökningsblankett 2 Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Aneby kommun samt underlag för information om utförare på webben Undertecknad ansöker om godkännande av nedanstående företag

Läs mer

Svenska Skolan i Moskva

Svenska Skolan i Moskva 1(5) Svenska Skolan i Moskva - en skandinavisk oas i Ryssland Anmälan till Förskolan Vildhunden Barnets namn: Personnummer: Nationalitet: Anmälan avser Höstterminen år: Vårterminen år: Vårdnadshavare 1:

Läs mer

Frågeformulär om nyetablerade förhållanden

Frågeformulär om nyetablerade förhållanden Inkom Migrationsverket Frågeformulär om nyetablerade förhållanden Din partner har sökt uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige för att han eller hon vill bosätta sig tillsammans med dig i Sverige. Vi

Läs mer

Frågeformulär om förhållande

Frågeformulär om förhållande 204011 Inkom Migrationsverket Frågeformulär om förhållande För dig som har ett förhållande med en person som tidigare sökt asyl och nu ansöker om förlängt uppehållstillstånd Myndighetens anteckningar Dossiernummer

Läs mer

Telefon/mobiltelefon Fax/e-postadress Hemsideadress

Telefon/mobiltelefon Fax/e-postadress Hemsideadress Information Gällande regler: 16 Djurskyddslagen (SFS 1988:534). Läs mer på sista sidan. Sida 1 av 8 Dina personuppgifter används för att utifrån ett register utöva tillsyn, handlägga ärenden, fakturera,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SKOLSKJUTSAR INOM TÖREBODA KOMMUN

REGLEMENTE FÖR SKOLSKJUTSAR INOM TÖREBODA KOMMUN TÖREBODA KOMMUN REGLEMENTE FÖR SKOLSKJUTSAR INOM TÖREBODA KOMMUN Gäller från och med läsåret 2008/2009 Töreboda kommun är enligt skollagen 4 kap. 7 samt 6 kap. 6 skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts

Läs mer

Hälsoenkät Irländsk varghund 2011

Hälsoenkät Irländsk varghund 2011 Hälsoenkät Irländsk varghund 2011 I SKK:s verksamhetsplan antagen på kennelfullmäktige 2001 finns ett krav på att alla rasklubbar ska ha en rasspecifik avelsstrategi (RAS). Utgångspunkt för rasens särskilda

Läs mer

Sep 2008. Hund. i Halmstad

Sep 2008. Hund. i Halmstad Sep 2008 Hund i Halmstad Nikita Hunden har en speciell plats i många människors hjärtan. Under sin livstid kommer den att skänka mycket glädje men den kräver också skötsel, tid och sällskap för att må

Läs mer

Certifieringskrav - Gymnastik NIU år 2013

Certifieringskrav - Gymnastik NIU år 2013 Gymnastikförbundet Idrottens Hus, 11473 Stockholm : 08-699 60 00 e-post: info@gymnastik.se www.gymnastik.se Certifieringskrav - Gymnastik NIU år 2013 Riksidrottsförbundet har tagit fram certifieringskrav

Läs mer

Välkommen till förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i Oxelösund

Välkommen till förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i Oxelösund Fastställd av Utbildningsnämnden 2011-11-16 76 Välkommen till förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i Oxelösund Tillämpningsföreskrifter Innehåll INNEHÅLL... 2 VAD ÄR FÖRSKOLEVERKSAMHET OCH FAMILJEDAGHEM?...

Läs mer

Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2020

Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2020 Sida 1 (7) Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2020 Läs anvisningarna på sista sidan innan du fyller i blanketten. Sökande förening/organisation Föreningens/organisationens namn Organisationsnummer

Läs mer

Tilläggsbelopp Gymnasieskolor

Tilläggsbelopp Gymnasieskolor Tilläggsbelopp Gymnasieskolor 2017-2018 The Capital of Scandinavia Källor Skollagen 3 kap. 8 och 9 16 kap. 54, 17 kap. 29, 34 Förarbeten till skollagen Gymnasieförordningen 13 kap. 7 Stockholms utbildningsnämnds

Läs mer

Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium!

Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium! Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium! Torsdagen den 18 augusti kl.10:00 är det upprop i skolans matsal. Under de första veckorna kommer all utbildning vara förlagd till den inriktning du valt. Därefter

Läs mer

Om skolan och miljon. Om framtiden

Om skolan och miljon. Om framtiden FAKTA Skolans internat har plats för 51 elever. Rummen är fördelade på fyra hus med eget kök och allrum med TV. Alla rum har egen dusch och toalett. På skolan finns ett välutrustat gym, datasal med internet,

Läs mer

Rekommenderad skola av fastighetsbranschen

Rekommenderad skola av fastighetsbranschen Ansökan Rekommenderad skola av fastighetsbranschen Gymnasieskolans VVS- och fastighetsprogram inriktning fastighet (FU) är en ideell organisation som finansieras av branschens arbetsmarknadsparter via

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLÄGGSBELOPP

ANSÖKAN OM TILLÄGGSBELOPP Malmö stad Förskoleförvaltningen ANSÖKAN AVSER Fristående förskola Fristående pedagogisk omsorg ANSÖKAN OM TILLÄGGSBELOPP Ny ansökan Tidigare ansökan beviljad. Antal timmar: Läsår: BARNETS PERSONUPPGIFTER

Läs mer

Ansökan om uthyrning i andra hand

Ansökan om uthyrning i andra hand Ansökan om uthyrning i andra hand Uthyrning i andra hand får inte genomföras utan Eskilstuna Kommunfastigheters godkännande Vill du hyra ut din lägenhet till någon annan? Om du inte ska bo i din lägenhet

Läs mer

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00%

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Elevenkäten 2009 - Rapport skapad 2009-11-25 11:40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön 1. Om mig Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Klass 5A 5B 5C K 29,03% 35,48% 35,48% M 41,18% 32,35% 26,47% Kön K M K

Läs mer

Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium!

Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium! Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium! Onsdagen den 21 augusti kl.10:00 är det upprop i skolans matsal. Under de första veckorna kommer all utbildning vara förlagd till den inriktning du valt. Därefter

Läs mer

¹ Med vårdnadshavare avses i reglementet förälder eller vårdnadshavare enligt skollagens skrivning

¹ Med vårdnadshavare avses i reglementet förälder eller vårdnadshavare enligt skollagens skrivning Hej, förälder! Vi vill börja med att hälsa ditt barn och dig välkommen till oss, vi hoppas att ni ska trivas och att ditt barn ska uppleva härliga år tillsammans med nya kompisar och våra medarbetare.

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING OLE_TY4 1 *1149901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING Denna blankett är avsedd för dig om du ansöker om uppehållstillstånd i Finland som idrottare, idrottstränare och bedriver

Läs mer

Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn)

Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn) Barn och utbildningsförvaltningen 2018-10-25 1 (7) Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn) Handlingsplan För att stimulera hög närvaro Senast uppdaterad 2018-10-25 Barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Mycket information i nyhetsbrevet.

Mycket information i nyhetsbrevet. Mycket information i nyhetsbrevet. Skickades ut med ett nyhetsbrev till alla medlemmar med e-postadress i Medlem Online. Från 170 mottagare inkommer 39 svar. För få svar! Puffade även för det på FB och

Läs mer

LATKATT För uppfödare i HCC

LATKATT För uppfödare i HCC LATKATT För uppfödare i HCC 1/25/2017 0 Innehåll 1. Är du medlem i HCC? 2. Har du stamnamn? 3. Stamtavlor 4. Intyg 5. A) Registrera kattungar efter föräldrar i HCC G) Registrera kattungar efter föräldrar

Läs mer

Svarsblankett till REMISS /17

Svarsblankett till REMISS /17 1(12) Datum 2019-04-08 Remissinstansens dnr: 5.2.17-7727/17 Remissinstans Svenska Djurskyddsföreningen Svarsblankett till REMISS 5.2.17-7727/17 Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om hållande

Läs mer

Redogörelse för uppdrag som god man för ensamkommande barn

Redogörelse för uppdrag som god man för ensamkommande barn Redogörelse för uppdrag som god man för ensamkommande barn För asylsökande barn ska den gode mannen lämna in redogörelse för en period om tre månader i taget. Överförmyndarnämnden betalar ut arvodet efter

Läs mer