MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor,"

Transkript

1 Nr Kommunala pensionärsrådet (21) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Sven-Olof Skoogh Ingrid Hermansson Vera Jansson Marja Jansson Barbro Olsen (PRO Mellerud) (SPF-Mellerud) (Demensföreningen) (SPF - Mellerud) (PRO- Mellerud) tjg ers Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Maj-Britt Björkståhl (Demensförening) Övriga närvarande Thomas Jubell, socialchef Sölvie Linder, sekreterare Inger Andersson Utses att justera Justeringens plats och tid Medborgarkontoret 31 oktober 2014 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Sölvie Linder Ordförande... Daniel Jensen Justerande... Vera Jansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunala pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Jeanette Krafft

2 Kommunala pensionärsrådet Innehållsförteckning 26 Val av justerare 27 Föregående mötesprotokoll 28 Verksamhetsuppföljning 29 Budget Rapporter 31 Sammanträdestider för Birger Alfredssonsfonden 33 Alkoholpolitiskt program Personaltäthet i särskilt boende Kvarteret Ugglan 36 Riksfärdtjänst Vård- och omsorgsplan Hjärtstartare Anslagstavlor i kommunen Hyressättning i särskilt boende Korttidsboende Hörsel- och syninstruktör Karolinens kök Övriga frågor

3 Kommunala pensionärsrådet Val av justerare Vera Jansson valdes att justera dagens protokoll. Justeringsdag fastställs till den 7 oktober 2014.

4 Kommunala pensionärsrådet Föregående mötesprotokoll Efter genomgång läggs föregående mötesprotokoll till handlingarna.

5 Kommunala pensionärsrådet Verksamhetsuppföljning Socialnämnden fick inför budgetåret 2014 ett extra tillskott omfattande fem mnkr. Detta tillskott förstärkte i första hand budget inom Vård och omsorgssektorn. Delårsbokslutet visade att verksamheterna totalt hade ett överskott omfattande drygt en 500 tkr. Prognosen efter åtta månader visar dock ett underskott beräknat över hela budgetåret motsvarande drygt 400 tkr (var god se socialnämndens tidigare utsända handlingar). Det kan alltså konstateras att den ekonomiska situationen ser betydligt bättre ut än vad som tidigare befarats. Anledningen till detta är bland annat att kommunen fått en engångsintäkt för ensamkommande barn omfattande 2,7 mnkr. Inom vissa av socialnämndens verksamheter finns, trots det gynnsammare ekonomiska läget, en betydande risk för underskott. Inom Vård och omsorg är det i första hand Hemvårdsenheten och korttidsenheten på Bergs som riskerar underskott samt Individ och familjeomsorg. Orsaken är att dessa enheter är mycket överbelastade. Daniel Jensen informerar om att kommunens budget i stort visar ett mycket bra resultat. Troligen kommer resultatet vid årsskiftet att visa ett överskott på mellan 11 och 12 mnkr. Anledningen är bland annat att det nya utjämningssystemet och det har påverkat ekonomin positivt. Vidare har färre personer flyttat ut från kommunen vilket påverkat befolkningsmängden positivt och detta påverkar också resultatet i rätt riktning. Kommunen amorterade alldeles nyligen 40 mnkr av den totala låneskulden vilket kommer att påverka framtida investeringar positivt. Även pensionsskulden behöver minskas och det finns vissa planer att åtgärda detta framöver.

6 Kommunala pensionärsrådet Budget 2015 Inför nästa budgetår räknas nuvarande personalbudget upp med 2,5 % och löpande kostnader med 1 %. Socialnämnden har dessutom fått ett tillskott motsvarande 1,5 mnkr för att kunna öka personaltätheten inom Fagerlidshemmet och Skållerudshemmet. Målet är att verksamheternas täthet skall ökas till 0,75 årsarbetare/plats. Förvaltningen beräknar att denna åtgärd kommer att kosta cirka 3,2 mnkr och för närvarande pågår arbete för att finna finansiering för att klara hela utökningen. De ekonomiska ramarna för förvaltningen beslutas i socialnämnden medan förvaltningen planerar budgetens detaljer utifrån de ramar som anges. Budgetåret 2015 ser positiv ut för kommunen som helhet, särskilt om befolkningen ökar. Detta påverkar även budgetåret 2016.

7 Kommunala pensionärsrådet Rapporter Sven Olof Skoogh rapporterar från de tre möten som ritningsgranskarrådet haft sedan föregående sammanträde i kommunala pensionärsrådet. Skriftlig information från de tre mötena utdelas under sammanträdet.

8 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdestider för 2015 Följande tider är inbokade för Kommunala pensionärsrådet 2015: Separata kallelser utgår till varje sammanträde.

9 Kommunala pensionärsrådet Birger Alfredssonsfonden Som helhet fungerar arbetet kring Birger Alfredssonsfonden mycket väl. Det anordnas ständiga aktiviteter, underhållning och det sker inköp som kommer till gagn för både de boende och servicehuset. Gruppen som arbetar med planeringen får kontinuerligt rapport om det ekonomiska läget från förvaltningens ekonom. Beslutas att bjuda in Patrik Högfelt, förvaltningens ekonom, till nästa kommunala pensionärsråd för att redovisa ekonomin.

10 Kommunala pensionärsrådet Alkoholpolitiskt program IOGT/NTO efterfrågar genom SPF vilka alkoholpolitiska program som finns inom kommunen. Den policy som gäller för anställd personal samt det material som folkhälsosamordnaren har tillgång till kommer att skickas till SPF.

11 Kommunala pensionärsrådet Personaltäthet i särskilt boende Kommunen har fem särskilda boenden med olika inriktningar/former beroende på den enskildes behov. Framöver kommer kommunen att behöva ett nytt särskilt boende för att bland annat ersätta lokalerna på Bergs. Målsättningen för personaltätheten i framtiden är att demensboendena skall ha en täthet motsvarande cirka 0,92 årsarbetare/plats och i övriga boenden 0,75 årsarbetare/plats. Som en inledning till projekteringen av nytt boende kommer ett seminarium att anordnas kring olika områden. Aktuell forskning, arkitektur, inre och yttre miljö samt integrationsfrågor skall belysas. Intresseföreningar, kommunens politiker samt tjänstemän kommer att bjudas in till seminariet.

12 Kommunala pensionärsrådet Kvarteret Ugglan Kvarteret Ugglan kommer inom kort att förändras genom att fem av de nio husen rivs. All rivning kommer att ske på en gång. Därefter kommer markarbeten att genomföras och renovering av kvarvarande hus inleds. Det planeras också en aktivitetspark i området. Det planeras att sedan byggas insatslägenheter, parhus och villor. På frågan om det planeras att kvarvarande hus skall utrustas med hissar svarar Daniel Jensen att det är tveksamt på grund av husens utformning. Däremot kommer nybyggnationer av bostadshus i framtiden att planeras i form av markplanslägenheter och flervåningshus med hiss för att möta de behov som finns. Ännu har inget äldreboende planerats inom kvarteret Ugglan men detaljplanen ger denna möjlighet. Föreningarna har naturligtvis möjlighet att tillskriva Melleruds Bostäder kring tankar och idéer kring kvarteret Ugglans utformning i framtiden.

13 Kommunala pensionärsrådet Riksfärdtjänst Sölvie Linder informerar kort om de regler som gäller för riksfärdtjänst, möjlighet till ledsagning samt färdsätt. Anledning till detta är en fråga från föreningarna kring bedömningar i samband med ansökan om tillstånd för att resa med riksfärdtjänst. Medborgarkontoret handlägger dessa ärenden och kan lämna ytterligare information om både färdtjänst och riksfärdtjänst.

14 Kommunala pensionärsrådet Vård och omsorgsplan Vård och omsorgsplansarbetet kommer att startas under hösten. Intresseföreningarna kommer att bjudas in och delta i arbetet. Planen skall gälla från och med 2015.

15 Kommunala pensionärsrådet Hjärtstartare Folkhälsosamordnare Glenn Nordling kommer på begäran att bjudas in till nästa sammanträde för att diskutera hjärtstartare och deras placering i kommunen.

16 Kommunala pensionärsrådet Anslagstavlor i kommunen Ärendet kring anslagstavlor kommer att lyftas över till nästa sammanträde i november 2014.

17 Kommunala pensionärsrådet Hyressättning i särskilt boende Hyressättning i särskilt boende följer för närvarande inte den vägledning/normsättare som hyresgästföreningen och fastighetsägarna tillämpar. Hittills har kommunen använt bostadsbidraget som ett riktmärke och den maxtaxa som gäller för alla som får insatser. Kommunen får inte ta ut hyror som innebär överstiger självkostnadspriset för en bostad eller ta ut vinst för boendet. Förvaltningen har därför fått i uppdrag att utreda och hitta ett system för framtida hyressättning i särskilt boende.

18 Kommunala pensionärsrådet Korttidsboende Ärendet kring korttidsplatser kommer att lyftas över till sammanträdet i november 2014.

19 Kommunala pensionärsrådet Hörsel- och syninstruktör För närvarande pågår en diskussion mellan Dalslandskommunerna Bengtsfors, Dals Ed, Mellerud och Åmål kring möjligheterna att ha en gemensam hörsel- och syninstruktör och samarbeta över kommungränserna. Samordnaren inom USD (Utveckling Socialtjänst Dalsland) har uppdraget att utreda frågan. Inger Andersson, Samhällsbyggnadsförvaltningenvisar en kortare film och informerar under sammanträdet kring erfarenheter från andra kommuner som har hörsel- och syninstruktör.

20 Kommunala pensionärsrådet Karolinens kök Föreningarna väcker frågan om tillagningsköket på Karolinen kommer att vara kvar personer äter dagligen på Karolinen och det finns en oro över kökets framtid. Daniel Jensen svarar att det nu projekteras ett nytt kök på Karolinerskolan och det kommer inte att bli aktuellt med två produktionskök i Dals Rostock. Köket i servicehuset är egentligen inte ett tillagningskök och är heller inte utrustat så. Socialnämndens uppfattning är att det skall finnas möjlighet att äta på Karolinen med nuvarande service framöver även om inte maten lagas i huset. Möjligen kan verksamheten skötas av andra intressenter, till exempel genom Stöd och serviceverksamheten.

21 Kommunala pensionärsrådet Övriga frågor Ny boulebana planeras i kommunen och Patrik Tellander, enhetschef för Gata/park, kommer att träffa en entreprenör för att diskutera anläggning av en ny boulebana på nuvarande tennisbanan vid Rådahallen. Sparbanken är tillfrågad kring medfinansiering och intresseföreningarna tillsammans med IOGT/NTO samt folkhälsosamordnaren är engagerade i frågan. Önskemålet är att det skall byggas fyra banor. Placeringen på tennisbanan är bra utifrån tillgänglighetsperspektivet. Det kommer troligtvis att bildas en allians och en styrelse som kommer att driva banan. Skållerudshemmet kommer den 2 oktober 2014 att fira 50-årsjubileum med gemensam lunch för boende, personal och inbjudna gäster. Sölvie Linder informerar om att anhörigkonsulenten i kommunen tillsammans med andra kommuner tagit fram ett anhörigvårdarkort som anhöriga skall bära på sig och som kan vara till hjälp om något händer anhörigvårdaren. Kortet ger upplysning om att personen vårdar en närstående och innehåller också nödvändiga kontaktuppgifter. Nästa möte planeras till 19 november Separat kallelse skickas ut före sammanträdet.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet. Sven-Olof Skoogh. Marja Jansson Ingrid Hermansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet. Sven-Olof Skoogh. Marja Jansson Ingrid Hermansson Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-12-11 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet sammanträdestid klockan 09,00 12,00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) 09,00 11,00 Sven-Olof

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2014-11-11 ORGAN KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00 Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet PLATS Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud)

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud) Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00, i Bolstadrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Sven-Olof Skoogh (PRO) Evert

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret.

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret. Kommunala pensionärsrådet 2015-11-18 1(19) Tid och plats Onsdag den 18 november 2015, klockan 09.00 12.00, i Bostadsrummet på kommunkontoret. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Nr Kommunala pensionärsrådet 2009-09-16 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan, 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Kerstin Nordström (S) 24-30 Marja Jansson (PRO-Mellerud)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet, Nr Kommunala pensionärsrådet 2011-09-21 1(11) Plats och Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh Marja

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-09-24 1(10) Plats och tid Konferensrummet på Bergs, Kyrkogatan 5, Mellerud, klockan 09.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) 24-30 Torsten Ström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Håvestensgården i Färgelanda,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Håvestensgården i Färgelanda, Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Plats och Håvestensgården i Färgelanda, sammanträdestid klockan 07.30 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh (PRO-Skållerud) Ingrid

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) (PRO-Mellerud) ej tjg ers

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) (PRO-Mellerud) ej tjg ers Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-02-27 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Torsten Ström Marja Jansson Rune Johannesson Erik Nordström

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f.

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f. Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats Onsdagen den 16 september 2015, klockan 09.00 12.00, i konferensrummet, Myndighetsenheten Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Sven-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-05-21 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Torsten Ström (PRO-Skållerud) Marja

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Sven-Olof Skoogh Marja Jansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-05-15 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Ingrid Hermansson Vera Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18) Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18) Tid och plats Beslutande Onsdagen den 20 maj 2015, klockan 12.00 12.00, i Bolstadsrummet Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21) Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21) Tid och plats Onsdag den 25 mars 2015, klockan 09.00 12.00, i Bostadsrummet på kommunkontoret. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) 1-5 Tommy W

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-12-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, sammanträdesrummet Bolstad. onsdagen den 10 december 2008 klockan 09.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Rune Johannsesson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala pensionärsrådet (18) Sven Olof Skoogh (PRO) Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala pensionärsrådet (18) Sven Olof Skoogh (PRO) Evert Magnusson Nr 2 Kommunala pensionärsrådet 2016-05-25 1(18) Tid och plats Onsdagen den 25 maj 2016, klockan 09.00 12.00, i Telaris Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof Skoogh

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Evert Magnusson Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2017-05-24 1(15) Tid och plats Onsdagen den 24 maj 2017, klockan 09.00 xx.xx, i xxxxxxxxx Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2007-05-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet 10 maj 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (17) onsdagen den 23 mars 2016, klockan , i Bolstadsrummet. Vera Jansson (Demensföreningen)

Kommunala pensionärsrådet (17) onsdagen den 23 mars 2016, klockan , i Bolstadsrummet. Vera Jansson (Demensföreningen) Kommunala pensionärsrådet 2016-03-23 1(17) Tid och plats onsdagen den 23 mars 2016, klockan 09.00-12.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof Skoogh

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadrummet klockan 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Marja Jansson (PRO-Mellerud) Rune Johannesson (PRO-Mellerud)

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-09-16 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Barbro Gustavsson Gun-Lis Wärngren Eva Ågerup Eva Stücken Inger

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet Nr Kommunala pensionärsrådet 2012-03-14 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet sammanträdestid klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) 1-6 Sven-Olof Skoogh

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (17) Evert Magnusson (PRO)

Kommunala pensionärsrådet (17) Evert Magnusson (PRO) Kommunala pensionärsrådet 2016-09-28 1(17) Tid och plats Onsdagen den 28 september 2016, klockan 09.00 12.00, i Telaris Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Evert Magnusson Marja Jansson Elin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (18) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (18) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2007-09-26 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) 28-38 Irma

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04 1(15) Tid och plats Tisdagen den 4 november 2014, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Nr Kommunala handikapprådet 2010-11-17 1(11) Plats och tid Rådahallen klockan 11.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson (HSN) (HSN) John Wärngren (FUB)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Patrik Tellander Christine Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Patrik Tellander Christine Andersson Nr Socialnämnden 2010-12-14 1(12) Plats och tid Karolinen Dals-Rostock, tisdagen den 14 december 2010 klockan 08.30-12.00 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2010-05-19 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s) Nr 2006-11-28 Socialnämnden 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan 14.00-16.15 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson (kd) Stig Andersson (s) Stefan Hellman (v)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn doc Sida 1

Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn doc Sida 1 Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn 20100119.doc Sida 1 Nr Socialnämnden 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 19 januari 2010 klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-05-20 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-05-20 1(14) Nr xx Kommunala handikapprådet 2015-05-20 1(14) Tid och plats onsdagen den 20 maj 2015, klockan 13.00-16.00, i Telaris österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Ann-Christin

Läs mer

Kommunala handikapprådet (11) Anders Ågerup Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson

Kommunala handikapprådet (11) Anders Ågerup Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson Kommunala handikapprådet 2014-11-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 november 2014, klockan 13.00 16.00, Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Socialnämnden (10) Tisdagen den 28 oktober 2014, klockan , i Skållerudsrummet. Patrik Tellander (M)

Socialnämnden (10) Tisdagen den 28 oktober 2014, klockan , i Skållerudsrummet. Patrik Tellander (M) Socialnämnden 2014-10-28 1(10) Tid och plats Tisdagen den 28 oktober 2014, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Gunnar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Nr Socialnämnden 2009-06-17 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 17 juni 2009 klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2008-05-21 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Birger Karlsson Gun-Lis Wärngren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Melleruds kommunkontor, tisdagen den 28 september klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Melleruds kommunkontor, tisdagen den 28 september klockan Nr Socialnämnden 2010-09-28 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 28 september klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (11) Nr Socialnämnden 2011-03-29 1(11) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 29 mars sammanträdestid klockan 08:30-13:00 Beslutare Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Gunnar Karlsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan Kommunala handikapprådet 2013-05-15 1(14) Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013, klockan 13.00 16.00, på Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert Svensson (C) Linda Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-29 1(15) Tisdagen den 29 september 2015, klockan 08.30 13.00, i Skållerudsrummet.

Socialnämnden 2015-09-29 1(15) Tisdagen den 29 september 2015, klockan 08.30 13.00, i Skållerudsrummet. Socialnämnden 2015-09-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 september 2015, klockan 08.30 13.00, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15)

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats onsdagen den 16 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S)

Läs mer

Socialnämnden 2015-04-29 1(12)

Socialnämnden 2015-04-29 1(12) Socialnämnden 2015-04-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 april 2015, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) 40-48 Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Christina

Läs mer

Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn doc Sida 1

Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn doc Sida 1 Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn 20091216.doc Sida 1 Nr Socialnämnden 2009-12-16 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 16 december 2009 klockan 08.30-12.00 Beslutande Daniel

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2012-05-28 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 maj 2012, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Rune Stenén (M) KUN Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn 20100427.doc 1

Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn 20100427.doc 1 Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn 20100427.doc 1 Nr Socialnämnden 2010-04-27 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 27 april klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf.

Läs mer

Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn doc 1

Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn doc 1 Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn 20100330.doc 1 Nr Socialnämnden 2010-03-30 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 30 mars 2010 klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2013-05-13 1(7) Tid och plats Måndagen den 13 maj 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2009-05-20 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 20 maj 2009, klockan 08.30-12.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Daniel Jensen (KD) SN Gunnar Simonsson (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (13) Nr Socialnämnden 2011-12-20 1(13) Plats och Rostad, Södra Rådane Melleruds kommun, tisdagen den 20/12 sammanträdestid 2011 klockan 08:30-12:00 Beslutare Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v.

Läs mer

Socialnämnden (11) Tisdagen den 28 februari 2017, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (11) Tisdagen den 28 februari 2017, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2017-02-28 1(11) Tid och plats Tisdagen den 28 februari 2017, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Christina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 februari klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 februari klockan Nr Socialnämnden 2008-02-25 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 februari klockan 09.00-16.15 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (kd) Kerstin Nordström, v. ordf. (s) Marie Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Plats och tid Melleruds kommun, Dalslandsrummet, måndagen den 1 december 2008, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Gunnar

Läs mer

Gunilla Andersson - sn 20071217.doc 1

Gunilla Andersson - sn 20071217.doc 1 Gunilla Andersson - sn 20071217.doc 1 Nr Socialnämnden 2007-12-17 1(10) Plats och tid Karolinen äldreboende, Dals-Rostock måndagen den 17 december 2007 klockan 08.30 12.30 Ajournering 09.30-09.50, 10.45-10.55

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Andreas Jonsson (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Andreas Jonsson (S) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Tid och plats Tisdagen den 20 oktober 2015, klockan 08.30 12.00, 13.00 16.30 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson, ordf. (S) Andreas

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tid och plats Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Ulla Danielsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Ulla Danielsson Nr 1 Valnämnden 2009-04-20 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 20 april 2009, klockan 18.00 18.45 Beslutande Kerstin Stefansson (C) Reine Dahlman (S) Ulla Danielsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Tid och plats Måndagen den 7 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Michael Melby

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6) Nr 1 Melleruds Bolagshus AB 2010-02-10 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 10 februari 2010, klockan 08.30 09.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 20 augusti 2015 klockan 13:30-14:40 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Annica Jonsson (C)

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2016-12-22 1(12) Tid och plats Torsdagen den 22 december 2016, klockan 08.30 12.15, i Bolstadrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (11) Ann-Christin Larsson (KD) tjg för Gunnar Karlsson (C)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (11) Ann-Christin Larsson (KD) tjg för Gunnar Karlsson (C) Nr Socialnämnden 2010-11-23 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 23 november 2010 klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, klockan 09.00 11:15 Beslutande Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Bo Augustsson (S) ersätter Margareta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2014-02-24 1(12) Tid och plats Måndagen den 24 februari 2014, klockan 13.00 16.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 20 november 2013, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Mauricio

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Socialnämnden (14) Gunnar Karlsson (C) Christine Andersson. Patrik Tellander. Ingela Lind

Socialnämnden (14) Gunnar Karlsson (C) Christine Andersson. Patrik Tellander. Ingela Lind Socialnämnden 2014-06-18 1(14) Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Gunnar Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Kenneth Österberg informerar 5 Förhållandena på Hällebo 6 Extra möte

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Nr xx Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Tid och plats Onsdagen den 18 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Nr Socialnämnden 2010-06-22 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 22 juni 2010 klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Nr 8 AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 2 november 2011 sammanträdestid klockan 08.30 10.55 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo tisdagen den 19 november 2013 kl 14.00 17.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Valnämnden (14) Kent Palm. Bo S. Carlén, samordnare

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Valnämnden (14) Kent Palm. Bo S. Carlén, samordnare Nr Valnämnden 2010-05-18 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 18 maj 2010, klockan 18.00 18.45 Beslutande Kerstin Stefansson (c) Ulla Danielsson (m) Reine Dahlman (s) Kent Palm (v)

Läs mer