MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet,"

Transkript

1 Nr Kommunala pensionärsrådet (11) Plats och Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Harriet Jönsson Vera Jansson (PRO-Skållerud) (SPF-Mellerud) (SPF-Mellerud) (Demensföreningen) Tjänstgörande ersättare Barbro Olsen (PRO-Mellerud) Ej tjänstgörande ersättare Kerstin Nordström (S) Anna-Lisa Wennerström (SPF-Mellerud) Övriga närvarande Henry Einestedt, socialchef Benny Matsson 82 Sölvie Linder, sekreterare Utses att justera Sven-Olof Skoogh Justeringens plats och tid Melleruds kommunkontor , kl. 10:00 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Sölvie Linder Ordförande... Daniel Jensen Justerande... Sven-Olof Skoogh ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunala pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Jeanette Krafft

2 Kommunala pensionärsrådet Innehållsförteckning 76 Val av justerare 77 Föregående mötesprotokoll 78 Verksamhetsuppföljning 79 Budget Vård och omsorgsplan för planperioden Rapporter 82 Information 83 Utbildning för KPR under hösten Övriga frågor

3 Kommunala pensionärsrådet Val av justerare Sven Olof Skoogh valdes att justera dagens protokoll. Justeringsdag fastställs till 5 oktober 2011 kl 10:00.

4 Kommunala pensionärsrådet Föregående mötesprotokoll Efter genomgång läggs protokollet till handlingarna.

5 Kommunala pensionärsrådet Verksamhetsuppföljning Henry Einestedt informerar om verksamhetsuppföljning till och med augusti månad och konstaterar att förvaltningen försöker finna kostnadsreduceringar som medför att underskottet reduceras. I första hand beror underskotten på att hemvårdsenheten och vissa av de särskilda boendena inte klarar att hålla sin budget i balans. Hemtjänstinsatserna har ökat med drygt 20 % jämfört med samma period Fagerlidshemmet visar ett underskott medan Fagerlids gruppboende har överskott i sin budget. Även Individ och familjeomsorg förväntas få ett större underskott jämfört med tidigare beräkningar. Orsaken till detta är kostsamma placeringar för barn/ungdomar som det inte gått att hitta bra lösningar för på hemmaplan. Stöd och servicesektorn har just nu ett uppdrag att se över vad som kan göras föra att reducera verksamhetens kostnader. Gruppbostaden Blåklinten har nyligen flyttad till lokaler i Karolinens servicehus. Totalt sett har socialnämnden ett underskott motsvarande drygt 3 mkr. Möjligen kan underskottet minskas något genom att senarelägga starten av de nya demensplatserna inom Fagerlids gruppboende. Daniel Jensen påpekar att Individ och familjeomsorgens budget alltid är osäker och det är svårt att alltid förutse kostnader och att översynen inom Stöd och service kan ge svar på om möjligheten till kostnadsreduceringar, framförallt under Vård och omsorg behöver mer pengar för att klara sin verksamhet.

6 Kommunala pensionärsrådet Budget 2012 Henry Einestedt informerar om att socialnämnden fått en budgetram inför 2012 där personalkostnaderna räknats upp med tre (3) % och övriga kostnader med en (1) %. Budgetarbetet pågår i verksamheten och det är en utmaning att få ekonomin att gå ihop samtidigt som enskildas behov skall tillgodoses. Vård och omsorgsplanen har betydelse med tanke på bland annat platser i särskilt boende. Regeringen kommer troligen att lagstifta kring kravet på parboende för personer som inte längre klarar att bo kvar i sitt ordinära boende! Kommunen har redan i dag en form av parboendegaranti. Regeringen har inte aviserat ytterligare satsningar för Vård och omsorg/äldreomsorg i sin budget. Förvaltningen försöker hitta kostnadsreduceringar till exempel inom Stöd och servicesektorn. Inom Vård och omsorg är det framförallt särskilda boendeplatser som ses över. Enligt Henry Einestedt är det viktigt med satsningar på hemtjänst eftersom det är ett billigare alternativ.

7 Kommunala pensionärsrådet Vård och omsorgsplan för planperioden Henry Einestedt informerar om arbetet med framtagande av Vård och omsorgsplan för planperioden Intresseföreningarna har fått information via det material som arbetats fram. Föreningarna har även fått muntlig information under medlemsmöten. Diskussionerna hamnar oftast kring hur många särskilda boendeplatser kommunen behöver ha framöver. Det finns för närvarande tre huvudalternativ när det gäller platser vilka är presenterade i materialet. Beräkningen är att det behövs cirka 160 platser i särskilt boende. Dagverksamhet är en annan viktig diskussion, framförallt är det av stor vikt för att ge stöd till närstående och för att motverka inflyttning i boende så länge som möjligt. Marja Jansson ställer frågan var palliativ vård skall bedrivas om alternativet väljs att stänga ner det särskilda boendet Bergs. Henry Einestedt svarar att om det blir aktuellt kommer i sådant fall den tillbyggda delen på Fagerlidshemmet att bli alternativet. När det gäller boendestandarden på de särskilda boendena så finns det anledning att bland annat se över Kroppefjällshemmet. Tillsynsmyndigheten har de senaste åren inte aktualiserat frågan men troligen är det en tidsfråga innan det ställs krav på kommunerna. Marja Jansson väcker frågan kring om det finns planer på att bygga om befintligt fastighetsbestånd i Mellerud så att fler hus utrustas med hiss. Benny Matsson, VD för Melleruds Bostäder svarar att det finns få fastigheter med hiss för närvarande i Mellerud. Efter en inventering har offerter tagits in på vissa adresser i tätorten. Ombyggnation är möjlig och diskussioner förs med Hyresgästföreningen i frågan. Enligt Benny Matsson kan ombyggnation bli möjlig inom en tvåårsperiod förutsatt att det kan träffas överenskommelser kring hyror för aktuella adresser. Marja Jansson tar upp frågan kring möjligheten att få en Fixarmalte inom kommunen. Henry Einestedt svarar att det är en finansieringsfråga och det gäller att hitta rätt person. Samordningsförbundet (Vänersborg/Mellerud) har diskuterat vilka möjligheter som finns att starta den har typen av verksamhet. Det finns även ett fåtal externa verksamheter som kan kontaktas om det behövs praktisk hjälp. Anna-Lisa Wennerström frågar om möjligheten till hemkörning av dagligvaror och Henry Einestedt svarar att denna verksamhet i stort upphört. Grinstad lanthandel kör fortfarande ut varor till gamla kunder men erbjuder inte tjänsten till nya kunder. Övriga handlare i området kör inte ut varor sedan en tid tillbaka trots de bidrag som kommunen betalar ut. RUT-avdrag kan användas till den här typen av praktiska göromål men innebär kostnader för den enskilde som oftast är högre än till exempel hemtjänst. Intresseföreningarna är välkomna med synpunkter på den föreslagna Vård och omsorgsplanen och gärna lämna alternativa förslag.

8 Kommunala pensionärsrådet Rapporter Ritningsgranskarrådet Sven-Olof Skoogh informerar om ritningsgranskarrådets arbete sedan förra sammanträdet (var god se bifogat material daterat ). Tillgänglighetspromenad 2011 Rapport lämnas från den tillgänglighetspromenad som genomfördes (var god se bifogad dokumentation med samma datering).

9 Kommunala pensionärsrådet Information Karolinen - Birger Alfredssonsfonden Sven-Olof Skoogh har många frågor kring fondens ekonomi och hur det skall fungera framöver. Fondens arbetsgrupp var kallade till ett ekonomimöte men tyvärr kom inte utsedda representanter för kommun och ekonomi. Det enda besked som finns är att det så kallade Birgerkaffet på fredagar skall fungera året ut. Alla andra aktiviteter är inställda resten av året. Nytt ekonomimöte är planerat i december Patrik Högfelt, socialförvaltningens ekonom, har fått fram att årets pengar är använda. För 2012 beräknas cirka kr av avkastningen kunna användas. Till nästa kommunala pensionärsråd skall en ekonomisk redogörelse för 2010 och 2011 tas fram för att kunna följa upp hur pengarna används och vilka förutsättningar som funnits ekonomiskt. - Köket framtid Hur kommer framtiden för Karolinens kök att se ut? Tanke är att det skall finnas ett tillagningskök i Dals Rostock. Köket på Karolinen är ett serveringskök och kräver en ganska stor ombyggnad för att klara den tillagningsvolym som krävs. Ombyggnation av köket på Karolinerskolan verkar i nuläget mer realistiskt. Enligt Henry Einestedt bör kommunbidrag föras över till socialförvaltningen så att en öppen dagcentral kan fortsätta att fungera. - Underhåll av fastigheten Det finns kritik mot fastighetens underhåll både invändigt och utvändigt och frågan är hur detta skall skötas framöver. Benny Matsson, VD på Melleruds Bostäder, håller med om att det finns brister i underhållet. Det finns en underhållsplan för alla fastigheter i Melleruds Bostäders fastighetsbestånd. Ytskikt inomhus skall bytas efter 13 år och golvmattor byts ut var 17:e år. Yttre skötsel såsom rensning av takrännor, avloppsrännor och snöröjning sköts av Parkavdelningen inom kommunen. Även städning av allmänna utrymmen sköts av kommunens verksamheter. Yttre fasader är Melleruds Bostäders ansvar. Fasadtvätt pågår av de olika fastigheterna och Karolinen finns med i denna plan. Det stora problemet är att det finns många fastigheter men lite pengar till underhåll. Älvan När det gäller servicehuset Älvan är situationen den samma som på Karolinen. Det finns mer att önska av den yttre skötseln runt servicehuset. Ett exempel är markplattor som är ojämna och behöver rättas till, omålade förrådsdörrar och växter som behöver hyfsas. Även yttre ytskikt behöver förbättras.

10 Kommunala pensionärsrådet Utbildning för KPR under hösten 2011 Höstens utbildning för KPR blir ett studiebesök på Rehabteamet på Bergs i samband med nästa sammanträde. Var god se nästa kallelse angående tid och plats.

11 Kommunala pensionärsrådet Övriga frågor Nationella anhörigdagen uppmärksammas den 6 oktober 2011 på Tingshuset i Mellerud. Föreningarna kommer att få inbjudningar. Nästa sammanträde är planerat till den 16 november Separat kallelse kommer att skickas ut.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Nr Kommunala pensionärsrådet 2009-09-16 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan, 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Kerstin Nordström (S) 24-30 Marja Jansson (PRO-Mellerud)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-09-24 1(10) Plats och tid Konferensrummet på Bergs, Kyrkogatan 5, Mellerud, klockan 09.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) 24-30 Torsten Ström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) (PRO-Mellerud) ej tjg ers

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) (PRO-Mellerud) ej tjg ers Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-02-27 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Torsten Ström Marja Jansson Rune Johannesson Erik Nordström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-05-21 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Torsten Ström (PRO-Skållerud) Marja

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Håvestensgården i Färgelanda,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Håvestensgården i Färgelanda, Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Plats och Håvestensgården i Färgelanda, sammanträdestid klockan 07.30 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-09-26 1(21) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Sven-Olof Skoogh Ingrid Hermansson Vera Jansson Marja Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-12-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, sammanträdesrummet Bolstad. onsdagen den 10 december 2008 klockan 09.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Rune Johannsesson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh (PRO-Skållerud) Ingrid

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet. Sven-Olof Skoogh. Marja Jansson Ingrid Hermansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet. Sven-Olof Skoogh. Marja Jansson Ingrid Hermansson Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-12-11 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet sammanträdestid klockan 09,00 12,00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) 09,00 11,00 Sven-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet Nr Kommunala pensionärsrådet 2012-03-14 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet sammanträdestid klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) 1-6 Sven-Olof Skoogh

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret.

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret. Kommunala pensionärsrådet 2015-11-18 1(19) Tid och plats Onsdag den 18 november 2015, klockan 09.00 12.00, i Bostadsrummet på kommunkontoret. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Sven-Olof Skoogh Marja Jansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-05-15 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Ingrid Hermansson Vera Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2007-05-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet 10 maj 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f.

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f. Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats Onsdagen den 16 september 2015, klockan 09.00 12.00, i konferensrummet, Myndighetsenheten Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Sven-Olof

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud)

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud) Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00, i Bolstadrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Sven-Olof Skoogh (PRO) Evert

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2014-11-11 ORGAN KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00 Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet PLATS Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-05-13 1(12) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala pensionärsrådet (18) Sven Olof Skoogh (PRO) Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala pensionärsrådet (18) Sven Olof Skoogh (PRO) Evert Magnusson Nr 2 Kommunala pensionärsrådet 2016-05-25 1(18) Tid och plats Onsdagen den 25 maj 2016, klockan 09.00 12.00, i Telaris Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof Skoogh

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18) Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18) Tid och plats Beslutande Onsdagen den 20 maj 2015, klockan 12.00 12.00, i Bolstadsrummet Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (18) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (18) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2007-09-26 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) 28-38 Irma

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Evert Magnusson Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2017-05-24 1(15) Tid och plats Onsdagen den 24 maj 2017, klockan 09.00 xx.xx, i xxxxxxxxx Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Evert Magnusson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (17) onsdagen den 23 mars 2016, klockan , i Bolstadsrummet. Vera Jansson (Demensföreningen)

Kommunala pensionärsrådet (17) onsdagen den 23 mars 2016, klockan , i Bolstadsrummet. Vera Jansson (Demensföreningen) Kommunala pensionärsrådet 2016-03-23 1(17) Tid och plats onsdagen den 23 mars 2016, klockan 09.00-12.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof Skoogh

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2010-05-19 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-09-16 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Barbro Gustavsson Gun-Lis Wärngren Eva Ågerup Eva Stücken Inger

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2008-05-21 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Birger Karlsson Gun-Lis Wärngren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadrummet klockan 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Marja Jansson (PRO-Mellerud) Rune Johannesson (PRO-Mellerud)

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21) Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21) Tid och plats Onsdag den 25 mars 2015, klockan 09.00 12.00, i Bostadsrummet på kommunkontoret. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) 1-5 Tommy W

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Nr Kommunala handikapprådet 2010-11-17 1(11) Plats och tid Rådahallen klockan 11.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson (HSN) (HSN) John Wärngren (FUB)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (17) Evert Magnusson (PRO)

Kommunala pensionärsrådet (17) Evert Magnusson (PRO) Kommunala pensionärsrådet 2016-09-28 1(17) Tid och plats Onsdagen den 28 september 2016, klockan 09.00 12.00, i Telaris Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Evert Magnusson Marja Jansson Elin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan Kommunala handikapprådet 2013-05-15 1(14) Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013, klockan 13.00 16.00, på Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert Svensson (C) Linda Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s) Nr 2006-11-28 Socialnämnden 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan 14.00-16.15 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson (kd) Stig Andersson (s) Stefan Hellman (v)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6) Nr 1 Melleruds Bolagshus AB 2010-02-10 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 10 februari 2010, klockan 08.30 09.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (11) Nr Socialnämnden 2011-03-29 1(11) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 29 mars sammanträdestid klockan 08:30-13:00 Beslutare Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Gunnar Karlsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Patrik Tellander Christine Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Patrik Tellander Christine Andersson Nr Socialnämnden 2010-12-14 1(12) Plats och tid Karolinen Dals-Rostock, tisdagen den 14 december 2010 klockan 08.30-12.00 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Nr 8 AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 2 november 2011 sammanträdestid klockan 08.30 10.55 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Nr Socialnämnden 2009-06-17 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 17 juni 2009 klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo tisdagen den 19 november 2013 kl 14.00 17.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 februari klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 februari klockan Nr Socialnämnden 2008-02-25 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 februari klockan 09.00-16.15 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (kd) Kerstin Nordström, v. ordf. (s) Marie Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-04-18 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09:15 ande Övriga deltagare Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2006-04-03 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2006-04-03 1(13) Nr Kommunala handikapprådet 2006-04-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet, 3 april 2006 klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Per-Axel Andersson

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15)

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats onsdagen den 16 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S)

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Nr xx Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Tid och plats Onsdagen den 18 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (13) Nr Socialnämnden 2011-12-20 1(13) Plats och Rostad, Södra Rådane Melleruds kommun, tisdagen den 20/12 sammanträdestid 2011 klockan 08:30-12:00 Beslutare Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 1(13) Ajournering 09: ,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 1(13) Ajournering 09: , Nr Socialnämnden 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 februari 2007 klockan 08.30-17.00 Ajournering 09:50-10.00, 14.45-15.00 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (kd) Kerstin Nordström,

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Socialnämnden (10) Tisdagen den 28 oktober 2014, klockan , i Skållerudsrummet. Patrik Tellander (M)

Socialnämnden (10) Tisdagen den 28 oktober 2014, klockan , i Skållerudsrummet. Patrik Tellander (M) Socialnämnden 2014-10-28 1(10) Tid och plats Tisdagen den 28 oktober 2014, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Gunnar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet 2016-05-30 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson ordförande PRO Fagersta Fagersta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-02-22 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (32)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (32) Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-12-05 1(32) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 5 december 2006, klockan 08.30-12.15, 13.05-16.30 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

1 (11) Kommunala pensionärsrådet

1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2018-09-26 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 12:00 ande Ledamöter Klein Karlsson, Eksjö PRO Gunnel Svensson, SPF Seniorerna Hult-Höreda Anna-Kerstin

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Ulla Danielsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Ulla Danielsson Nr 1 Valnämnden 2009-04-20 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 20 april 2009, klockan 18.00 18.45 Beslutande Kerstin Stefansson (C) Reine Dahlman (S) Ulla Danielsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Socialnämnden (14) Gunnar Karlsson (C) Christine Andersson. Patrik Tellander. Ingela Lind

Socialnämnden (14) Gunnar Karlsson (C) Christine Andersson. Patrik Tellander. Ingela Lind Socialnämnden 2014-06-18 1(14) Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Gunnar Karlsson

Läs mer

Gunilla Andersson - sn 20071217.doc 1

Gunilla Andersson - sn 20071217.doc 1 Gunilla Andersson - sn 20071217.doc 1 Nr Socialnämnden 2007-12-17 1(10) Plats och tid Karolinen äldreboende, Dals-Rostock måndagen den 17 december 2007 klockan 08.30 12.30 Ajournering 09.30-09.50, 10.45-10.55

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Socialnämnden 2005-11-22 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 22 november 2005 klockan 13.00 16.15 Beslutande Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd) Patrik Tellander

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-10

Socialnämnden 2014-09-10 189 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen - äldre- och handikappomsorgen... 2 190 Vården och omsorgen om personer med demenssjukdom... 3 191 Internkontroll äldre- och handikappomsorgen...

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (14) Marie Johansson Patrik Tellander Christine Andersson (S) Ingela Lind

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (14) Marie Johansson Patrik Tellander Christine Andersson (S) Ingela Lind Nr Socialnämnden 2012-10-30 1(14) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 30 oktober 2012 sammanträdestid klockan 08.30-12.00 Beslutare Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-04-04 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 4 april 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (13) Nr Socialnämnden 2011-05-31 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 31 maj 2011 klockan 08:30 12:30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Socialnämnden (11) Tisdagen den 28 februari 2017, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (11) Tisdagen den 28 februari 2017, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2017-02-28 1(11) Tid och plats Tisdagen den 28 februari 2017, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Christina

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn doc Sida 1

Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn doc Sida 1 Gunilla Andersson - Biståndsenheten - sn 20091216.doc Sida 1 Nr Socialnämnden 2009-12-16 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 16 december 2009 klockan 08.30-12.00 Beslutande Daniel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 18 mars 2011 kl 10.00-12.00 Beslutande Knut Jansson, ordf SN May Mossberg SPF Birgitta Åseby SPF Thore Hermansson Elsie

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S Socialnämnden 2014-11-11 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Tjänstgörande ersättare

Läs mer