MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet"

Transkript

1 Nr Kommunala pensionärsrådet (18) Plats och Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet sammanträdestid klockan Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) 1-6 Sven-Olof Skoogh Evert Magnusson Marja Jansson Ingrid Hermansson Vera Jansson (PRO-Skållerud) (PRO-Mellerud) (SPF-Mellerud) (SPF-Mellerud) (Demensföreningen) Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Elin Martinsson (SPF-Mellerud) Övriga närvarande Monika Lindberg, polisinspektör Margareta Wårlén, verksamhetschef Vårdcentrum Sölvie Linder, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Melleruds kommunkontor Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Sölvie Linder Ordförande... Daniel Jensen Justerande... Marja Jansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunala pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Jeanette Krafft

2 Kommunala pensionärsrådet 201x Innehållsförteckning 1 Val av justerare 2 Föregående mötesprotokoll 3 Val av vice ordförande för Verksamhetsuppföljning 5 Bokslut Budget Rapporter 8 Information 9 Fallskador 10 Fallskärmar 11 Värme på Karolinen 12 Servering vid Älvans dagcentral 13 Buskörning i centrala Mellerud 14 Läkarsituationen på Vårdcentrum 15 Förändringar inom Dalslands sjukhus 16 Övriga frågor

3 Kommunala pensionärsrådet 201x Val av justerare Marja Jansson valdes att justera dagens protokoll. Justeringsdag fastställdes till den 27 mars Lokal: Medborgarkontoret.

4 Kommunala pensionärsrådet 201x Föregående mötesprotokoll Efter genomgång läggs föregående protokoll till handlingarna.

5 Kommunala pensionärsrådet 201x Val av vice ordförande för 2012 Marja Jansson valdes till vice ordförande för 2012.

6 Kommunala pensionärsrådet 201x Verksamhetsuppföljning För närvarande är det svårt att ge en mer exakt prognos kring årets resultat eftersom det bara finns redovisning till och med februari månad. Prognosen kommer att bli mer exakt när mars månad passerat och detta kommer att presenteras under socialnämndens sammanträde i slutet av mars månad (var god se aktuella handlingar). För närvarande visar socialnämnden ett underskott jämfört med budget.

7 Kommunala pensionärsrådet 201x Bokslut 2011 Socialnämndens bokslut för 2011 visar ett underskott motsvarande tkr. Största orsaken till underskottet orsakas av att Vård och omsorgssektorn inte klarat sin budget. Inom Vård och omsorg kan noteras att hemtjänstinsatserna ökat i stor omfattning vilket medfört att personalresursen utökats för att klara att tillgodose den enskildes behov. Även Fagerlidshemmet noterar ett underskott vilket beror på hög vårdtyngd och överbeläggningar. Fagerlids gruppboende visar däremot ett överskott beroende på att de nya platserna inte öppnats under Stöd och service har under 2011 ett mindre överskott jämfört med budget. Inom Individ och familjeomsorg noteras ett underskott motsvarande 524 tkr. Försörjningsstödet och kostnader för placering av barn/unga har bidragit till underskottet. Enligt Robert Svensson visar kommunens budget i stort ett positivt resultat men påpekar att det är bekymmersamt att inte verksamheterna klarar sin budget. Detta ger problem framöver, framförallt inför budget Det stora orosmolnet är att kommunen tappar befolkning vilket också ger ekonomiska problem, framförallt på intäktsn. I genomsnitt minskar befolkningen med 100 personer/år.

8 Kommunala pensionärsrådet 201x Budget 2013 För närvarande pågår arbetet att ta fram förutsättningar för budget Verksamheterna beräknas få utökning i budget för löneökningar med 3 % och övriga kostnader 2 % jämfört med årets budget. Kommunchefens ledningsgrupp arbetar fram ett förslag till fördelning utifrån de förutsättningar som finns. Helt klart är att den ekonomiska situationen framöver är besvärlig. En presentation av förslaget kommer att ske den 4 april Det finns för närvarande inga planer att höja skatten inför Budgeten för 2013 fastslås kommunfullmäktige under junisammanträdet 2012.

9 Kommunala pensionärsrådet 201x Rapporter Sven-Olof Skoogh rapporterar om ritningsgranskarrådets arbete sedan föregående sammanträde (var god se bifogad sammanfattning av ritningsgranskarrådets anteckningar daterad ). Daniel Jensenföreslår att ritningsgranskarrådet begär att få sammanträffa med Byggnadsnämndens presidium för få möjlighet att diskutera frågorna kring ritningsgranskning. Rapport lämnas från Kroppefjällskonferensen som genomförden den 1 mars 2012 kring framtidens äldreomsorg.

10 Kommunala pensionärsrådet 201x Information Utgår.

11 Kommunala pensionärsrådet 201x Fallskador Marja Jansson tar upp frågan kring fallskador som kostar samhället miljonbelopp och ger den enskilde mycket lidande. Inom Åmåls kommun får alla som köper halkskydd ett bidrag till inköpet med 50 kronor enligt en artikel i Nya Wermlandstidningen den 3 februari Önskemål finns att detta bidrag införs i Mellerud också. I första hand har den enskilde ansvar för att skydda sig på bästa sätt för att undvika halkolyckor. Även intresseföreningarna bör informera om risker och hur man bäst förebygger skador. Sölvie Linder tar kontakt med journalisten som skrivit artikeln för att kolla upp faktainnehållet. Frågan följs upp under nästkommande sammanträde.

12 Kommunala pensionärsrådet 201x Fallskärmar Utgår.

13 Kommunala pensionärsrådet 201x Värme på Karolinen Under vinterhalvåret har det varit ofta varit så kallt i matsalen vid dagcentralen Karolinen att det varit nödvändigt att komplettera med tre extra element. Enligt Benny Matsson, Melleruds bostäder, har uppvärmningssättet förändrats i servicehuset och det kan vara en av anledningarna till att det är svårt att hålla jämn innetemperatur. En extra kontroll av detta utlovas inför nästa vintersäsong. Melleruds bostäder har däremot inte fått in klagomål från de enskilda hyresgästerna.

14 Kommunala pensionärsrådet 201x Servering vid Älvans dagcentral Det finns önskemål om m att få möjlighet att beställa och äta lunch vid dagcentralen Älvan. Frågan kommer att tas upp för diskussion med sektorschefen för Stöd och service. Återrapportering sker vid nästa sammanträde.

15 Kommunala pensionärsrådet 201x Buskörning i centrala Mellerud Det förkommer många klagomål från allmänheten när det gäller buskörning i centrala Mellerud, framförallt kring Österrådaplan. Mestadels pågår detta under fredag och lördagkvällar. Monika Lindberg, polisinspektör vid Mellerudspolisen, informerar om dagsläget i trafiken och är väl medveten om att detta är et bekymmer. Det finns bekymmer med fyrhjulingar, mopeder, motorcyklar, A-traktorer och bilar. Bästa tipset är att ta registreringsnummer på bilar eller motorcyklar, vilken tidpunkt det förekommer buskörning och informera polisen om detta. Polisen kan kalla till samtal för att diskutera med föraren och eventuellt även med föräldrarna. Hur många poliser som arbetar fredag och lördagkvällar beror på turarbetslagen ser ut men i allmänhet är två-tre polisbilar i gång i hela Dalsland. Det finns en ordningsgrupp som tjänstgör fram till 03:00 på helgerna och som utgår från Bengtsfors, Mellerud och Vänersborg. Närpoliser finns inte längre i organisationen. Monika Lindberg tycker att det är bra om många skriver till polisledningen om att det finns behov av utryckningsverkssamhet i kommunen för att bland annat stävja bland annat buskörning. Lämplig adress att använda är: Polismyndigheten i Västra Götaland Polisområde Fyrbodal Box Uddevalla

16 Kommunala pensionärsrådet 201x Läkarsituationen på Vårdcentrum Margareta Wårlén, Vårdcentralens verksamhetschef, informerar om den aktuella läkarsituationen och att det är svårt att rekrytera läkare i dagsläget. Den hjärtläkare som tidigare varit anställd på Vårdcentralen har sedan en tid tillbaka återgått till pacemakermottagningen inom Västra Regionen. Just nu finns 1,75 läkartjänster tillsatta (av sex heltidstjänster) inom Vårdcentralen. För övrigt används läkare från bemanningsföretag för att klara situationen. Vårdcentralen satsar också på specialistsjuksköterskor som följer upp särskilda sjukdomsgrupper (till exempel diabetes, högt blodtryck). Rekryteringsfrågan är alltid aktuell och för tillfället söker Vårdcentralen efter både allmänläkare och geriatriker (äldreläkare). Tanken med rekrytering av geriatriker är att kunna möta äldres behov och för att stötta hemsjukvård och kommunens boenden i första hand. Totalt är fem läkare i tjänst dagligen, ibland fler. Tyvärr får bemanningen med tillfälliga läkare negativa effekter när det gäller ansvarsfrågor och uppföljningar enligt Margareta Wårlén. Vårdcentralen har två beteendevetare (två kuratorer). Vidare finns en barnmorska som är samtalsspecialutbildad och en sjukgymnast som arbetar inom området. Rekrytering av läkare från utlandet är svårt eftersom det i stort sett alltid blir svårigheter med språket. Det finns ganska många svenskar som utbildar sig i andra länder men oftast har de mindre praktik i sin utbildning och behöver därför särskilt stöd när de börjar arbeta i Sverige.

17 Kommunala pensionärsrådet 201x Förändringar inom Dalslands sjukhus Marja Jansson ställer frågan om kommunen besvarat brev som kommit från kommittén för Dalslands sjukhus när det gäller nedläggning av röntgenavdelning och laboratorium. Daniel Jenssen kan inte lämna besked för dagen när det gäller denna fråga och därför kommer besked att lämnas vid nästa sammanträde.

18 Kommunala pensionärsrådet 201x Övriga frågor Bergs Marja Jansson väcker frågan kring den situation som råder vid Bergs i samband med besök hos de personer som bor eller vistas där tillfälligt på korttidsboendet. Eftersom de flesta delar rum är det svårt att få en lugn atmosfär och avskildhet i samband med besöken. Margareta Larsson, Idégruppen Älvan, har varit i kontakt med boendets tidigare chef kring frågan för flera år sedan och fick vid detta tillfälle ett skriftligt svar (bifogas protokollet) med hänvisning till att ombyggnation skulle ske av den så kallade förflyttningslokalen. Marja Janssons uppfattning är att situationen inte förändrats till det bättre trots att påpekanden gjorts och det finns ett behov av att kunna besöka sin närstående i lugn och ro. Marja Jansson påpekar också att den enskilde inte har tillgång till radio i sitt rum och föreslår därför inköp av sängbord med radio (sjukhusmodell) till boendet. När det gäller inköp av sängbord så är detta ingen framkomlig väg eftersom detta Inte är förberett vad gäller kablar och antennanslutningar i lokalerna från början. Den enskilde har heller ingen möjlighet till egen telefon inom boendet vilket många önskar. Frågorna är kopplade till diskussionen i den kommande Vård och omsorgsplanen och vilka särskilda boenden som skall satsas på framöver. När det gäller radiotillgång finns också aspekter på om det är den enskildes ansvar eller ej att införskaffa radio. Frågan kommer därför att tas upp till diskussion vid nästkommande sammanträde den 23 maj Nästa sammanträde är planerat till den 23 maj 2012.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet, Nr Kommunala pensionärsrådet 2011-09-21 1(11) Plats och Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh Marja

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet. Sven-Olof Skoogh. Marja Jansson Ingrid Hermansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet. Sven-Olof Skoogh. Marja Jansson Ingrid Hermansson Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-12-11 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet sammanträdestid klockan 09,00 12,00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) 09,00 11,00 Sven-Olof

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f.

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f. Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats Onsdagen den 16 september 2015, klockan 09.00 12.00, i konferensrummet, Myndighetsenheten Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Sven-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) (PRO-Mellerud) ej tjg ers

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) (PRO-Mellerud) ej tjg ers Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-02-27 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Torsten Ström Marja Jansson Rune Johannesson Erik Nordström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh (PRO-Skållerud) Ingrid

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud)

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud) Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00, i Bolstadrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Sven-Olof Skoogh (PRO) Evert

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Håvestensgården i Färgelanda,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Håvestensgården i Färgelanda, Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Plats och Håvestensgården i Färgelanda, sammanträdestid klockan 07.30 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh Evert Magnusson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret.

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret. Kommunala pensionärsrådet 2015-11-18 1(19) Tid och plats Onsdag den 18 november 2015, klockan 09.00 12.00, i Bostadsrummet på kommunkontoret. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-05-21 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Torsten Ström (PRO-Skållerud) Marja

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala pensionärsrådet (18) Sven Olof Skoogh (PRO) Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala pensionärsrådet (18) Sven Olof Skoogh (PRO) Evert Magnusson Nr 2 Kommunala pensionärsrådet 2016-05-25 1(18) Tid och plats Onsdagen den 25 maj 2016, klockan 09.00 12.00, i Telaris Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof Skoogh

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Nr Kommunala pensionärsrådet 2009-09-16 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan, 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Kerstin Nordström (S) 24-30 Marja Jansson (PRO-Mellerud)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-09-26 1(21) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Sven-Olof Skoogh Ingrid Hermansson Vera Jansson Marja Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-12-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, sammanträdesrummet Bolstad. onsdagen den 10 december 2008 klockan 09.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Rune Johannsesson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-09-24 1(10) Plats och tid Konferensrummet på Bergs, Kyrkogatan 5, Mellerud, klockan 09.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) 24-30 Torsten Ström

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (17) Evert Magnusson (PRO)

Kommunala pensionärsrådet (17) Evert Magnusson (PRO) Kommunala pensionärsrådet 2016-09-28 1(17) Tid och plats Onsdagen den 28 september 2016, klockan 09.00 12.00, i Telaris Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Evert Magnusson Marja Jansson Elin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Sven-Olof Skoogh Marja Jansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-05-15 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Ingrid Hermansson Vera Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2007-05-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet 10 maj 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18) Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18) Tid och plats Beslutande Onsdagen den 20 maj 2015, klockan 12.00 12.00, i Bolstadsrummet Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (17) onsdagen den 23 mars 2016, klockan , i Bolstadsrummet. Vera Jansson (Demensföreningen)

Kommunala pensionärsrådet (17) onsdagen den 23 mars 2016, klockan , i Bolstadsrummet. Vera Jansson (Demensföreningen) Kommunala pensionärsrådet 2016-03-23 1(17) Tid och plats onsdagen den 23 mars 2016, klockan 09.00-12.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof Skoogh

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2010-05-19 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21) Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21) Tid och plats Onsdag den 25 mars 2015, klockan 09.00 12.00, i Bostadsrummet på kommunkontoret. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) 1-5 Tommy W

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Nr Kommunala handikapprådet 2010-11-17 1(11) Plats och tid Rådahallen klockan 11.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson (HSN) (HSN) John Wärngren (FUB)

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-09-16 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Barbro Gustavsson Gun-Lis Wärngren Eva Ågerup Eva Stücken Inger

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2014-11-11 ORGAN KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00 Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet PLATS Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2009-05-20 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 20 maj 2009, klockan 08.30-12.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Daniel Jensen (KD) SN Gunnar Simonsson (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2008-05-21 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Birger Karlsson Gun-Lis Wärngren

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Patrik Tellander Christine Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Patrik Tellander Christine Andersson Nr Socialnämnden 2010-12-14 1(12) Plats och tid Karolinen Dals-Rostock, tisdagen den 14 december 2010 klockan 08.30-12.00 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15)

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats onsdagen den 16 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2013-05-13 1(7) Tid och plats Måndagen den 13 maj 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Nr 8 AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 2 november 2011 sammanträdestid klockan 08.30 10.55 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Evert Magnusson Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2017-05-24 1(15) Tid och plats Onsdagen den 24 maj 2017, klockan 09.00 xx.xx, i xxxxxxxxx Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-05-13 1(12) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tid och plats Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Tid och plats Måndagen den 7 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Michael Melby

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2006-04-03 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2006-04-03 1(13) Nr Kommunala handikapprådet 2006-04-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet, 3 april 2006 klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Per-Axel Andersson

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6) Nr 1 Melleruds Bolagshus AB 2010-02-10 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 10 februari 2010, klockan 08.30 09.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (11) Nr Socialnämnden 2011-03-29 1(11) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 29 mars sammanträdestid klockan 08:30-13:00 Beslutare Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Gunnar Karlsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 Nr 4 Kommunstyrelsen 2010-03-16 1(5) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 16 mars 2010, klockan 15.00 17.40 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Anette Levin

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Ulla Danielsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Ulla Danielsson Nr 1 Valnämnden 2009-04-20 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 20 april 2009, klockan 18.00 18.45 Beslutande Kerstin Stefansson (C) Reine Dahlman (S) Ulla Danielsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-05-30 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 30 maj 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

Socialnämnden 2015-04-29 1(12)

Socialnämnden 2015-04-29 1(12) Socialnämnden 2015-04-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 april 2015, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) 40-48 Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Christina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-04-04 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 4 april 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (18) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (18) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2007-09-26 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) 28-38 Irma

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(8) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:25 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Kjell-Åke Johansson (KD) ersätter Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas

Läs mer

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan Kommunala handikapprådet 2013-05-15 1(14) Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013, klockan 13.00 16.00, på Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert Svensson (C) Linda Jansson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, klockan 09.00 11:15 Beslutande Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Bo Augustsson (S) ersätter Margareta

Läs mer

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf 1 (15) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.30-14.00 Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Krister Lundström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef Bo S. Carlén, sekreterare

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef Bo S. Carlén, sekreterare Nr 2 Kommunfullmäktige 2005-02-23 1(14) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 23 februari 2005, klockan 19.00 20.25 Beslutande Enligt närvarolista Övriga närvarande Ingmar Johansson, kommunchef

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2016-05-16 1(9) Tid och plats Måndagen den 16 maj 2016, klockan 13.00 16.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Nr xx Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Tid och plats Onsdagen den 18 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (13) Nr Socialnämnden 2011-05-31 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 31 maj 2011 klockan 08:30 12:30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-05-20 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-05-20 1(14) Nr xx Kommunala handikapprådet 2015-05-20 1(14) Tid och plats onsdagen den 20 maj 2015, klockan 13.00-16.00, i Telaris österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Ann-Christin

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2018-05-14 1(10) Tid och plats Måndagen den 14 maj 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s) Nr 2006-11-28 Socialnämnden 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan 14.00-16.15 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson (kd) Stig Andersson (s) Stefan Hellman (v)

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-29 1(15) Tisdagen den 29 september 2015, klockan 08.30 13.00, i Skållerudsrummet.

Socialnämnden 2015-09-29 1(15) Tisdagen den 29 september 2015, klockan 08.30 13.00, i Skållerudsrummet. Socialnämnden 2015-09-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 september 2015, klockan 08.30 13.00, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.10-16.30 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 ande Övriga deltagande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Kenneth Magnusson (C) Christoffer Gullberg (M) Linda

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 20 augusti 2015 klockan 13:30-14:40 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Annica Jonsson (C)

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Bonargården, måndagen den 19 februari 2018 kl 16:00-19:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Andreas Jonsson (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Andreas Jonsson (S) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Tid och plats Tisdagen den 20 oktober 2015, klockan 08.30 12.00, 13.00 16.30 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson, ordf. (S) Andreas

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 102 Åtgärder för att komma ned i budget... 2 103 Granskningshandlingar avseende fördjupad översiktsplan för Gustafs tätort... 5 104 Granskning detaljplan för särskilt boende m.m. vid Prästgärdet... 4 1

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer