Matfestivalen no 23 den 31/8-1/9 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Matfestivalen no 23 den 31/8-1/9 2012"

Transkript

1 Matfestivalen no 23 den 31/8-1/ Välkomna att medverka i den 23:a upplagan av Matfestivalen som äger rum fredagen den 31/8 och lördagen den 1/9. Under söndagen fortsätter festligheter med barnunderhållning, aktiviteter och tivolit på Sandtorget, allt för att skapa en härlig familjedag. I fjol hade festivalen ca besök. Då infördes även ett nytt koncept som gick ut på att koncentrera all serverad mat till Kyrkparken. I Kyrkparken byggdes hela restaurangsområdet upp tillsammans med gemensamma öar med ca 800 gemensamma sittplaster, vilket resulterade i en gemytlig stämning med gemenskap utifrån möjligheten och grundtanken köp mat från olika restauranger, ät tillsammans. Som en enda stor lummig food court. I Kyrkparken placerades även den stora scenen, vilket gjorde att gästerna kunde njuta av mat, gott sällskap och underhållning samtidigt.

2 Effekterna av ett samlat restaurangområdet var många och tydliga. Tillgänglighet och framkomlighet ökade i hela centrum, framför allt till kringliggande butiker och restauranger. Saluhallen fick även den en helt egen plats och flyttades till Hertig Johans Torg. Den nya placeringen bidrog till att producenter och kunder fick en gemensam yta att samlas kring, vilket ökade känslan av enhetlighet. Konceptet som togs i bruk 2011 var väldigt lyckat och därför fortsätter vi bygga på det. Vi arbetar vidare med hög fokus på ledorden lokalproducerat, gemenskap, trivsel och upplevelse. Under de senaste tio åren har Matfestivalen serverat mellan till st smakportioner per år. Matfestivalen genererar normalt ca besök. Festivalområdets positioner: Kyrkparken: Här kommer mattälten, all matservering och den stora scenen att finnas. Hertig Johans torg: Här kommer Saluhallen, ett enklare café och Skövde kommuns infotorg att finnas. Sandtorget: Tivolit koncentreras hit. Restaurangområdet i Kyrkparken Vi utökar antalet gemensamma sittplatserna och det kommer även finnas ett antal väderskyddade platser. Kyrkparken kommer även i år att inhägnas med ett staket runt restaurangområdet. Detta medför att Matfestivalen söker ett gemensamt alkoholtillstånd, att de enskilda restaurangerna behöver ej bygga egna staket runt sina serveringsytor. För serveringstillståndet krävs ej att respektive restaurang hyr in egna vakter men att det finns personal för allmän ordning är välkommet. Matfestivalen hyr in de vakter som tillståndet erfordrar. Restauranglägen och placeringar I samband med ansökan anger du den placering som önskar att bli placerad på. Arrangören förbehåller sig rätten att välja bland ansökningarna och prioritera lägen efter tidigare års medverkan och för att sprida utbud samt stimulera kvalité tillsammans med initiativ utifrån lokalproducerat.

3 För att se tältplaceringar och storlekar - se medföljande kartskiss. Det finns tre olika tältstorlekar på tälten; 12x6m, 9x6m samt 6x6m. Det finns 21 tältplatser och 3 vagnplatser att söka. I tälten skall det serveras tillagad mat. Målsättingen är att bygga ett så enhetligt restaurangområde som möjligt. I år kommer det bl.a. att ske en standardökning med heltäckande golv i alla tält. En ny, bättre och snyggare ljussättning, kommer att arrangeras i Kyrkparken. Skyltning av tälten Matfestivalen skyltar samtliga tält utvändigt medan restaurangen själva skall skylta invändigt med namn, meny, prislista, osv. Scenen Scenen kommer att behålla sin plats i Kyrkparken och den kommer att vara i samma storlek som förgående år. Underhållningen kommer även i år att vara lokalproducerad och strävar efter att släppa fram delar av alla nya, vassa, förmågor som finns i Skövderegionen. Vi kommer att mixa underhållningen så att den attraherar ett brett spektra. Har ni funderingar på egen underhållning/eget ljud i tältet så ber vi om kommunikation kring detta. Ljudmattan från stora scenen bedöms vara tillräcklig för hela Kyrkparken.

4 Saluhallen Saluhallen kommer att behålla sin plats på Hertig Johans Torg tillsammans med Skövde kommuns utställning Upptäck Skövde. Det kommer att rymmas något fler Saluhallsstånd i år. Nytt är att Saluhallens cafédel utökas med en matbasar. Vin och delikatessmässa Fjolårets succé, Skövde vin och delikatessmässa, arrangeras åter och i ett något större format inne på Scandic Billingen. Parallellt med festligheterna ute på stan, i de vackra festsalarna på Scandic Billingen, arrangeras denna branschmässa men som välkomnar alla över 20 år som har ett genuint vin- och matintresse. Bland utställarna kommer vi att finna dryckesimportörter med vin, öl/cider samt andra alkoholhaltiga drycker såväl som alkoholfria. På delikatessidan hittar vi ostar, choklad, oljor, bröd, förädlade charkuterier, vinartiklar med mera. Utöver detta väntas besök av intresserade privatpersoner och sällskap tillsammans med restauratörer, systembolag osv. för att ta del av produkter, information och föreläsningar. Vin och Delikatessmässan har öppet mellan under fredagen och under lördagen. För mer information, se:

5 Det händer i Skövde i samband med festivalen På kulturhustorget och i kulturhuset arrangeras fotoplank, portfolievisningar osv. Arbetet är inlett för ett fortsätt samarbete med Sveriges Radio Skaraborg vilket kommer innebära att scenuppträdanden spelas in för att sändas i P4 under hösten. Under fredagen, 31/8, har Revymakarnas The Wiz premiär på stadsteatern i Skövde. The Wiz är en rockigare version av Trollkaren från Oz. Den version som Revymakarna valt att sätta upp är Michael Jacksons kritikerrosade version som blev film med honom och Diana Ross. För mer information, se: Matkuponghäfte Matkuponghäftet kostar i år 150 kr och förutom fyra matkuponger innehåller det ett antal erbjudanden och lottsedlar. Vi lägger stort fokus på att öka värdet genom att handplocka de annonser som finns med i häftet. Ett ökat värde skall också generera större förköp av häftet. Glöm inte att ni kan sälja mathäften och singelkuponger i era restaurangtält. Vi ser gärna att ni marknadsför detta under Matfestivalen då det gynnar hela Matfestivalen. Singelkupongen kostar 40kr/st och är tvådelad. Den ena delen redovisar krögaren till Next Skövde/Skövde Tursitbyrå för inlösen och den andra delen lägger gästen i mjölkkannan på torget där gästen kan vinna presentkort. Vill ni inte hantera för mycket kontanter vid försäljning av mathäften och singelkuponger rekommenderar vi er att erbjuda gästerna kortbetalning. Det minskar rånrisken och ökar säkerheten kring hela Matfestivalen med mindre kontanter i omlopp. OBS! Inga matportioner får säljas direkt mot kontanter/kortbetalning! Endast via kupongerna. Det är viktigt att denna regel med singelkuponger och matkuponger följs, eftersom hela Matfestivalen bygger på matkuponger för att kunna finansiera tält, toaletter, tillstånd, artister, scener mm. Det sker löpande kontroller av detta och vid upptäckt av brott äger Matfestivalen rätt att med omedelbar verkan stänga ner restaurangen för resten av helgen och neka framtida deltagande.

6 Möjligheter för ökad kvalité och större variation Matfestivalens portioner bygger på att servera smakportioner. För att restaurangerna skall få större möjligheter att jobba med kvalité och tillskapa lokalproducerade maträtter kommer de att tillåtas presentera måltidsalternativ som "kostar"/kräver mer än en kupong i inlösen från besökaren. Respektive restaurangs nivå av biljettinlösen för sin maträtt skall redovisas i samband med anmälan. Restaurangerna kommer alltså fortsätta ha möjlighet att ta emot 1, 2 eller 3 kuponger för sin maträtt. Matkupongernas värde Återinlösen av kuponger från restaurangtält är 23,00 kr/kupong Återinlösen av kuponger från vagnsplatser är 18,25 kr/kupong Tillstånd Matfestivalen ansöker om ett gemensamt alkoholtillstånd för hela matfestivalen. Vad det gäller prissättningen av dryck tar vi gemensamt fram en lista med en rekommenderad inriktning. Skövde restauranggrupp kommer att vara med och diskutera fram denna. Viktigt! Drycker ska serveras i glas/mugg. Man får absolut inte servera drycker på flaska eller bruk, de måste hällas upp! Dessa regler skall hållas då de är kopplade till vårt tillstånd. Vid brott äger festivalen rätt att med omedelbar verkan stänga ner restaurangen för resten av helgen och neka framtida deltagande. Övrig information beträffande alkoholtillstånd, livsmedelstillstånd mm återkommer vi med efter att du anmält ditt deltagande.

7 Matfestivalens pristävlingar Även i år kommer maträtterna och restaurangerna att bedömas av en hemlig jury och besökare i olika moment. Den hemliga juryn kommer att leta efter det lilla extra. De kommer att bedöma efter kriterierna miljö, smak och service och tre priser delas ut: Matfestivalens Stora Pris Matfestivalens Pris för bästa interiör och atmosfär Matfestivalens pris för bästa service Festivalbesökarna kommer också att få möjlighet att rösta på sin favorit. Det kommer att delas ut två priser baserat på deras röster. Festivaltider Fredagen den 31 augusti klockan Lördagen den 01 september klockan Familjefesten på Sandtorget söndag kl.11:00 ca: 17:00 Dessa tider skall hållas då de är kopplade till vårt tillstånd. Vid brott äger festivalen rätt att med omedelbar verkan stänga ner restaurangen för resten av helgen och neka framtida deltagande.

8 Anmälan Matfestivalen värnar om en ökad kvalitét och arbetar för en fortsättning av variation och användandet av lokala producenter. Därför har Matfestivalen valt att göra om anmälan till en ansökan om plats och kommer efter dessa kriterier välja ut vilka som får delta i Matfestivalen. Allt för att mixa utbud och stimulera kvalité och lokalproducerat. Senaste dag för anmälan/ansökan är torsdagen den 31 maj kl 12:00. Med anmälan vill vi ha era önskemål på tältplats och presentation av tänkt meny. Redan den 31 maj börjar vi utplaceringarna av platserna. OBS! D.v.s. anmälda i tid blir prioriterade. Deltagaravgifter I år kommer det att vara fasta deltagaravgifter som baseras på tältstorlek. Tältstorlek Kostnad/tält Tält.1 12x6 m kr Tält.2 9x6 m kr Tält.3 6x6 m kr Vagn som deltar i kupongsystem Vagn som endast har kontantförsäljning kr kr I tälthyran ingår: Golv: Ska numera finnas heltäckande i alla tält. Dels för att det ska se enhetligt ut och dels för att miljö och hälsa inte var helt nöjda förra året pga. att det saknades golv där de ansåg att det behövdes. Tillstånd: Livsmedelstillståndet en ökad avgift togs ut 2011 och även 2012 är avgiften höjd. Övriga tillstånd ingår; polis, miljö och hälsa, alkohol och räddningstjänst. Ny ljussättning: En ny snygg, proffsig belysning som gynnar hela Matfestivalen, krögare så som gäst. Gemensamma serveringsytor: Vi utökar i år till ca 1000 sittplatser, var av del av dessa kommer att vid behov vara väderskyddade. Ökad poliskostnad Skyltning: Ordentlig, snygg, skyltning utanför tälten som visar tydligt vem som är i vilket tält Staket: Runt hela området. Vakthållning: Matfestivalen anordnar gemensam vakthållning.

9 Tidplan Torsdag den 31 maj kl 12:00: Anmälan av Matfestivalen ska senast vara Next Skövde tillhanda senast den 25 Maj med önskemål på tältplats och presentation av meny. Anmälan fylls i via bifogad anmälningsblankett eller ladda ner den på våran hemsida: och skickas sedan in till info@matfestivalen.nu eller via adressen nedan. De anmälningar som kommer in i tid blir prioriterade när det gäller önskan av plats! v. 25, Onsdag, 20 juni, kl 15:00-17:00: Informationsmöte med restaurangerna kring Matfestivalen. Plats: Stadshuset, Sal: KS, på bottenvåningen v. 34, Måndag, 20 augusti, kl 15:00 17:00: Uppstartsmöte med restaurangerna kring Matfestivalen. Plats: Stadshuset, Sal: KS, på bottenvåningen v. 38, Måndag, 17 september, kl 15:00 17:00: Utvärderingsmöte med restaurangerna kring Matfestivalen. Plats: Stadshuset, Sal: KS, på bottenvåningen Information och anmälan Din anmälan skickar du till: Next Skövde Destinationsutveckling AB Box 323 Fax: SKÖVDE Mail: info@matfestivalen.nu Vill du ha mer information är du välkommen att höra av dig till: Maria Svensson Jesper Rudh

Deltagande under Skånes Matfestival 23-25 maj 2014

Deltagande under Skånes Matfestival 23-25 maj 2014 Deltagande under Skånes Matfestival 23-25 maj 2014 Skånes Matfestival är en unik satsning med fokus på innovation, interaktivitet, mångfald och kunskapshöjande aktiviteter. En levande mötesplats för branschen

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2013 Gratulerar till din studieplats och varmt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet (KI) och Odontologiska Föreningen (OF). OF är kårorganisationen för

Läs mer

Varmt välkommen till Åre Park & Det goda Jämtland!

Varmt välkommen till Åre Park & Det goda Jämtland! Varmt välkommen till Åre Park & Det goda Jämtland! Åre Höstmarknad arrangeras för tionde året i rad och är det enskilt största evenemanget i Jämtland under hösten. En färgsprakande folkfest för hela familjen.

Läs mer

Frakt och godshantering Leveransadress vid försändelser till mässan/utställningen: Skövde Kulturhus Hertig Johans gata 2 541 30 SKÖVDE

Frakt och godshantering Leveransadress vid försändelser till mässan/utställningen: Skövde Kulturhus Hertig Johans gata 2 541 30 SKÖVDE utställarinformation Välkommen som utställare till Unilabs vårmöte klinisk kemi 23-25 april 2013 på Skövde Kulturhus. I detta dokument finns information och villkor som är bra att känna till när Ni planerar

Läs mer

Varmt välkommen Åre Grön Motormässa!

Varmt välkommen Åre Grön Motormässa! Åre Grön motormässa Varmt välkommen Åre Grön Motormässa! Åre Höstmarknad arrangeras för tionde året i rad och är det enskilt största evenemanget i Jämtland under hösten. En färgsprakande folkfest för hela

Läs mer

Regler för alkoholservering under Malmö Öl & Whiskyfestival 2017

Regler för alkoholservering under Malmö Öl & Whiskyfestival 2017 MÄSSRESTAURANGER Regler för alkoholservering under Malmö Öl & Whiskyfestival 2017 Mässrestauranger i Malmö AB 2018-01-24 Detta dokument beskriver regler och ansvar gällande servering och provsmakning av

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Regler för alkoholservering under Mat, Malt & Destillat 2018

Regler för alkoholservering under Mat, Malt & Destillat 2018 MÄSSRESTAURANGER Regler för alkoholservering under Mat, Malt & Destillat 2018 Mässrestauranger AB 2018-03-16 Detta dokument beskriver regler och ansvar gällande servering och provsmakning av alkoholhaltiga

Läs mer

Gotland On Tour. Gotland On Tour AB. JULSHOW - 2014 - Special. Evenemangssamarbete:

Gotland On Tour. Gotland On Tour AB. JULSHOW - 2014 - Special. Evenemangssamarbete: Evenemangssamarbete: Kulturföreningen Gotland On Tour med firma Gotland On Tour AB Vad kan ett samarbete med oss bestå av och vad kan det ge för fördelar till ditt evenemang??? JULSHOW - 2014 - Special

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Julmarknad på Oaxen 2015-11-28

Julmarknad på Oaxen 2015-11-28 Julmarknad på Oaxen 2015-11-28 Välkommen som utställare! Innehåll Inför din bordsbokning... 3 Våra olika platser att boka placering på... 3 Gillet... 3 Kalkugnen... 3 Utomhus... 3 Tider... 3 Boka bord...

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Stockholm Beer and Whisky festival 2015

Stockholm Beer and Whisky festival 2015 Stockholm Beer and Whisky festival 2015 2015-05-20 Anna-Karin Ryberg, Anna Sessler Pettersson Stockholm Beer and Whisky festival 2015 Vad roligt att ert företag kommer till Nacka för Stockholm Beer and

Läs mer

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT INBJUDAN TILL MITTIA LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM 1 9 9 9-2 0 1 1 9 9 9-2 0 1 5 Möten mellan människor På mässan är den tunga frågan högaktuell Per-Arne Weglin p r o j e k

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014

Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014 Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014 KäraKäKära utställare, välkomna åter! Årets arrangör 2013 Först vill jag tacka alla som vågade satsa och deltog i vår Lantlivsmässa och bidrog till att skapa

Läs mer

Från A till Ö 2015. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna.

Från A till Ö 2015. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna. Från A till Ö 2015 Ansvarig person En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna. Barn Mässområdet är en arbetsplats under uppbyggnadstiden, stora fordon

Läs mer

Personalklubben 2016

Personalklubben 2016 Personalklubben 2016 Personalklubben - för medarbetare, av medarbetare Som anställd i Åstorps kommun har du förmånen att delta i Personalklubbens olika aktiviteter. Klubben består av en handfull anställda

Läs mer

25-27 SEPTEMBER 2015 ÅRE MOTORMÄSSA FÖR EV/PHEV FORDON

25-27 SEPTEMBER 2015 ÅRE MOTORMÄSSA FÖR EV/PHEV FORDON 25-27 SEPTEMBER 2015 ÅRE MOTORMÄSSA FÖR EV/PHEV FORDON 25-27 SEPTEMBER 2015 Varmt välkommen Åre Motormässa! Åre Höstmarknad arrangeras för elfte året i rad och är det enskilt största evenemanget i Jämtland

Läs mer

Är ni flera företag som delar monter?

Är ni flera företag som delar monter? Intresset för att ställa ut på Stockholm Furniture & Light Fair är glädjande nog mycket stort. Eftersom vi redan nu utnyttjar all tillgänglig utställningsyta maximalt har vi tyvärr mycket små möjligheter

Läs mer

Ansökan tillfälligt tillstånd att servera alkoholdrycker

Ansökan tillfälligt tillstånd att servera alkoholdrycker Ansökan tillfälligt tillstånd att servera alkoholdrycker Den här blanketten används för: Tillfälligt tillstånd till allmänheten För att det ska vara fråga om ett tillfälligt tillstånd får serveringen inte

Läs mer

FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA

FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA Till dig som arbetar i skolan med barn i årskurs F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka med frukt och grönsaker i skolan. Syftet är att stimulera barn till att äta tillräckligt

Läs mer

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-08- 25 Tid kl 15,30 17,00 Plats Friskis&Svettis Kungälv 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

Barnmässan. 25-27 oktober 2013. Missa inte årets barn & ungdomsmässa Kom och delta på Barnmässan 2013. Inbjudan till utställare

Barnmässan. 25-27 oktober 2013. Missa inte årets barn & ungdomsmässa Kom och delta på Barnmässan 2013. Inbjudan till utställare Barnmässan 25-27 oktober 2013 Missa inte årets barn & ungdomsmässa Kom och delta på Barnmässan 2013 Inbjudan till utställare Mässan arrangeras i ett av Sveriges hetaste handelsområden, Begränsat antal

Läs mer

Lerum Enkätundersökning 2010

Lerum Enkätundersökning 2010 Lerum Enkätundersökning 2010 Lerums centrumförenings enkätundersökning våren 2010. En sammanfattning till näringsidkare i Lerum. Lerums kommun är en kommun som ligger i anslutning till Göteborg och hit

Läs mer

Fest i AKC. AKC kallar sina medlemmar till ett extra medlemsmöte. Nr 115, november 2013. Kära medlemmar i Assyrien Kulturcenter,

Fest i AKC. AKC kallar sina medlemmar till ett extra medlemsmöte. Nr 115, november 2013. Kära medlemmar i Assyrien Kulturcenter, Nr 115, november 2013 AKC kallar sina medlemmar till ett extra medlemsmöte Kära medlemmar i Assyrien Kulturcenter, Ni har tidigare fått information om att AKC:s hyresavtal har sagts upp av vår hyresvärd

Läs mer

Praktisk Information

Praktisk Information Praktisk Information 3-5 oktober 2014 1 september Praktisk information mailas till monteransvarig Gå in på www.harmoniochenergi.se under utställare och anmäl dina uppgifter. Det är de uppgifter som du

Läs mer

FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA

FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA Till dig som arbetar i förskolan med barn 1-5 år! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka med frukt och grönsaker. Syftet är att alla barn ska äta tillräckligt mycket frukt

Läs mer

Conventum Arena, Örebro

Conventum Arena, Örebro TRAVEL&TASTE Boka monte Conventum Arena, Örebro Resemässa 14 februari i Örebro 201514 februari En mässa med resor och världens kök SMAKA PÅ VÄRLDEN! Lördagen den 14 februari 2015 går den tredje upplagan

Läs mer

Välkommen till Medeltidsveckan 2015. Nedan följer marknadsregler 2015. version mars 2015. Hej bästa marknadsdeltagare!

Välkommen till Medeltidsveckan 2015. Nedan följer marknadsregler 2015. version mars 2015. Hej bästa marknadsdeltagare! Välkommen till Medeltidsveckan 2015 Nedan följer marknadsregler 2015 - version mars 2015 Hej bästa marknadsdeltagare! Dessa regler är omfattande. De finns för att Medeltidsveckan är en annorlunda marknad.

Läs mer

Svar Graf Procent Antal. Fredag 65% 32 Lördag 82% 40 Söndag 35% 17 Inte alls 4% 2 Totalt antal svar 49. 1 2 3 4 5 Totalt antal svar

Svar Graf Procent Antal. Fredag 65% 32 Lördag 82% 40 Söndag 35% 17 Inte alls 4% 2 Totalt antal svar 49. 1 2 3 4 5 Totalt antal svar Bjuvskalaset (Slutförda: Besökte Du Bjuvs kalaset? Svar Graf Procent Antal Fredag 65% 32 Lördag 82% 40 Söndag 35% 17 Inte alls 4% 2 Totalt 49 Vad tyckte du om följande? 1=inte nöjd 5=jätte nöjd Artistutbudet

Läs mer

Har du redan ett gällande serveringstillstånd så ska du skicka in följande handlingar:

Har du redan ett gällande serveringstillstånd så ska du skicka in följande handlingar: Så här ansöker du om tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten Ett tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten kan omfatta en begränsad tid eller ett enstaka tillfälle. I Göteborg, Ale, Kungälv,

Läs mer

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring Årets PrimörPremiär kommer gå av stapeln under Kristi Himmelfärdshelgen den 17-20 maj. Helgen innan, lördagen den 12 maj tjuvstartar vi med en Sparrispremiär utanför Österport i Visby. Årets Primörpremiär

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Helsingborg Open 2015 - FAQ s

Helsingborg Open 2015 - FAQ s Helsingborg Open 2015 - FAQ s Följande frågor och svar är sammanställda för att informera besökare till Helsingborg Open. När spelas Helsingborg Open? o Helsingborg Open avgörs i vecka 36, 31:e augusti

Läs mer

VILHELMINA Folkets Hus Måndag 3/6 kl ÅSELE Kulturhuset Tisdag 4/6 kl /5-19

VILHELMINA Folkets Hus Måndag 3/6 kl ÅSELE Kulturhuset Tisdag 4/6 kl /5-19 Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 60 2019-05-28 Nr 22 VILHELMINA Folkets Hus Måndag 3/6 kl 11-15 ÅSELE Kulturhuset Tisdag 4/6 kl 11-15 20/5-19 18 karat guld...235:-/gram 23

Läs mer

Ansökan om tillfälligt tillstånd för servering av alkoholdrycker till allmänheten

Ansökan om tillfälligt tillstånd för servering av alkoholdrycker till allmänheten Ansökan om tillfälligt tillstånd för servering av alkoholdrycker till allmänheten Alla som mot betalning vill servera spritdrycker, vin, starköl eller andra jästa alkoholdrycker (t.ex. cider och fruktviner)

Läs mer

vårens stora mötesplats för det lokala näringslivet

vårens stora mötesplats för det lokala näringslivet vårens stora mötesplats för det lokala näringslivet Detta dokument riktar sig till dig som utställare. Det innehåller information som är till nytta inför planering, inflyttning, under mässan och vid utflyttning.

Läs mer

Kära världsförbättrare,

Kära världsförbättrare, Kära världsförbättrare, Nu är det äntligen dags för den sjunde upplagan av Schysst Jul Uppsala den rättvisa julmarknaden för en bättre värld! Marknaden går av stapeln lördagen den 12 december i Missionskyrkans

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Foto Taina Ahola Juni-juli 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Semesterstängt Medelpunkten har stängt för aktiviteter

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Kistamässan, Stockholm 5 6 oktober 2016

Kistamässan, Stockholm 5 6 oktober 2016 Kistamässan, Stockholm 5 6 oktober 2016 Varumärkesfrämjande möjligheter Med hundratals utställare och en mässa som växer varje år är det viktigt att skilja sig från andra för att befästa sin ställning

Läs mer

PROJEKT. Matfestival

PROJEKT. Matfestival PROJEKT Matfestival 2014 2014-10-22 BESÖKSADRESS Hertig Johans torg 2 Skövde TELEFON 0500-49 36 30 FAX 0500-41 83 87 E-POST miljoskaraborg@skovde.se WEBBPLATS www.miljoskaraborg.se Resultat Vi utförde

Läs mer

MATFÖRSÄLJNING PÅ GÖTEBORGS KULTURKALAS

MATFÖRSÄLJNING PÅ GÖTEBORGS KULTURKALAS MATFÖRSÄLJNING PÅ GÖTEBORGS KULTURKALAS 12-17 AUGUSTI 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion...4... Varför delta?...7 Vilka regler gäller?...8 (Grundförutsättningar för att sälja livsmedel och miljökrav)

Läs mer

Från A till Ö 2014. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsmässan. Ansvarig person

Från A till Ö 2014. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsmässan. Ansvarig person Från A till Ö 2014 Ansvarig person En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsmässan. Barn Mässområdet är en arbetsplats under uppbyggnadstiden, stora fordon

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Deltagande under Skånes Matfestival 23-25 maj 2014

Deltagande under Skånes Matfestival 23-25 maj 2014 Bilaga 2 Deltagande under Skånes Matfestival 23-25 maj 2014 Vi förbehåller oss rätten att uppdatera innehållet i detta dokument. Slutlig version publiceras senast 2014-04-14. Skånes Matfestival är en unik

Läs mer

PROJEKT. Matfestival 2013 2013-09-11

PROJEKT. Matfestival 2013 2013-09-11 PROJEKT Matfestival 2013 2013-09-11 BESÖKSADRESS Hertig Johans torg 2 Skövde TELEFON 0500-49 36 30 FAX 0500-41 83 87 E-POST miljoskaraborg@skovde.se WEBBPLATS www.miljoskaraborg.se Resultat Vi utförde

Läs mer

Välkommen till VIKTIG INFORMATION!

Välkommen till VIKTIG INFORMATION! Välkommen till VIKTIG INFORMATION! Vi hälsar er välkomna till Entreprenad Expo 2013, och hoppas att ni ska få tre givande dagar! Nedan följer information som är bra att känna till inför och på mässan.

Läs mer

Lokaler och catering för konferens, fest och mycket mer Vad är Bajit?

Lokaler och catering för konferens, fest och mycket mer Vad är Bajit? Lokaler och catering för konferens, fest och mycket mer Bajit erbjuder ett stort utbud av olika lokaler och cateringmöjligheter. I denna folder presenteras våra olika lokaler samt exempelmenyer från Café

Läs mer

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 Välkommen till Polisens IF Simidrott INJUDAN Förra året satte vi nytt deltagarrekord med 3260 starter i simning och simhopp. Simmare från 36 simklubbar och hoppare

Läs mer

MATFÖRSÄLJNING PÅ GÖTEBORGS KULTURKALAS

MATFÖRSÄLJNING PÅ GÖTEBORGS KULTURKALAS MATFÖRSÄLJNING PÅ GÖTEBORGS KULTURKALAS 11-16 AUGUSTI 2015 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion...4... Varför delta?...7 Vilka regler gäller?...8 (Grundförutsättningar för att sälja livsmedel och miljökrav)

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

Ansökan om stadigvarande tillstånd för servering av alkoholdrycker till slutet sällskap

Ansökan om stadigvarande tillstånd för servering av alkoholdrycker till slutet sällskap Ansökan om stadigvarande tillstånd för servering av alkoholdrycker till slutet sällskap Alla som mot betalning vill servera spritdrycker, vin, starköl eller andra jästa alkoholdrycker (t.ex. cider och

Läs mer

Försäljnings- och/eller serveringsställets namn

Försäljnings- och/eller serveringsställets namn Tillsyn Alla försäljnings- & serveringsställen av folköl får tillsynsbesök av alkoholhandläggaren i Gislaveds kommun. Syftet med besöket är att ha en kommunikation kring gällande regler för försäljning

Läs mer

4 Informationsmöten i framtiden. Torsdagen Inför mässan Kl 15,30 Torsdagen Uppföljning av mässan Kl 15,30

4 Informationsmöten i framtiden. Torsdagen Inför mässan Kl 15,30 Torsdagen Uppföljning av mässan Kl 15,30 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-02- 11 Tid kl 15,30 17,00 Plats Sysport Utmarksvägen 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

GRANTURISMO Expo 2 0 1 4

GRANTURISMO Expo 2 0 1 4 GRANTURISMO Expo 2 0 1 4 Välkommen till ÅRETS härliga bilshower! 2013 var året då ett unikt premiumevent växte till två. GranTurismo Expo i Nacka Strand utanför Stockholm fick förra året tillökning med

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

Råd och Regler för uteserveringar i Mariestad, Töreboda och Gullspång. Vid ansökan kan du följa manualen på sidan 7.

Råd och Regler för uteserveringar i Mariestad, Töreboda och Gullspång. Vid ansökan kan du följa manualen på sidan 7. Råd och Regler för uteserveringar i Mariestad, Töreboda och Gullspång Vid ansökan kan du följa manualen på sidan 7. 1 Attraktiv stad för alla En god och väl utformad stadsmiljö är viktig för upplevelsen

Läs mer

Årets godaste matgåvor. kylvaror!

Årets godaste matgåvor. kylvaror! K A R I N S M A T G Å V O R 2015 Årets godaste matgåvor Ej 1 Låt oss hjälpa er till en smakfull lösning! För 25:e året i rad har vi glädjen att presentera ett nytt fräscht sortiment av Matgåvor att glädja

Läs mer

TALENT OPEN 2014. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj.

TALENT OPEN 2014. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj. TALENT OPEN 2014 Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj. Vi slog alla rekord förra året med över 300 tävlande. Vi tror att vi även i år kommer få ett stort antal tävlande

Läs mer

Villkor för uteserveringar

Villkor för uteserveringar Villkor för uteserveringar Villkorsbilaga US 2015 Innehållsförteckning Du får inte bygga golv 2 Avgränsning (staket) 2 Allt ska få plats innanför avgränsningen 2 Rullstolar ska kunna komma in 3 Nödutgångar

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Mattecentrum på skolan Mattecentrum har räknestuga i matematik (och i fysik i mån av möjlighet)

Mattecentrum på skolan Mattecentrum har räknestuga i matematik (och i fysik i mån av möjlighet) Studiestöd i samhällskunskap och historia Stöd ges på onsdagar 14.20-15.20 i sal 113: Samhällskunskap: jämna veckor. Historia: udda veckor. På stödlektionerna tar vi upp det som ni arbetar med just nu

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst Vi vill tacka för det gångna året och hoppas vi fortsätter i samma anda även 2014. Passar på att bifoga vårt Ledarutvecklingsprogram samt inbjudningar till Ekonomi i förening och Föreningskunskap. Vill

Läs mer

Styrelsemöte protokoll nr: 38

Styrelsemöte protokoll nr: 38 Hans Svensson 2005-06-14 Sid 1 (5) Styrelsemöte protokoll nr: 38 Tid: 2005-06-14 Plats: Telefonmöte Närvarande: Lasse Lähnn ordf, Rolf Palmqvist vice ordf., Hans Svensson ord, Göran Bengtsson ord., Peter

Läs mer

Inbjudan till utställare

Inbjudan till utställare Inbjudan till utställare 1-3 november Cupolen i Birsta, Sundsvall Mässan arrangeras i ett av Sveriges hetaste handelsområden! Arrangör: Vi ses på Hälsa & Skönhetsmässan Hälsa och Skönhetsmässan kommer

Läs mer

Du som har bokat monterpaket gör färg- och möbelval på www.saco.se/utstallare/malmo - se Info för bokade utställare

Du som har bokat monterpaket gör färg- och möbelval på www.saco.se/utstallare/malmo - se Info för bokade utställare PRAKTISKT/TEKNISK INFORMATION INFÖR SACO STUDENTMÄSSA PÅ MALMÖMÄSSAN 21-22 NOVEMBER 2014 Ansvariga Saco, arrangör Sandra Wahlgren Tfn: 070-7337188 E-post:sandra.wahlgren@saco.se www.saco.se/sacomassor

Läs mer

Välkommen till. 20 21 september 2013 Ring Knutstorp VIKTIG INFORMATION! 2013-06-12

Välkommen till. 20 21 september 2013 Ring Knutstorp VIKTIG INFORMATION! 2013-06-12 Välkommen till 20 21 september 2013 Ring Knutstorp VIKTIG INFORMATION! 2013-06-12 Vi hälsar er välkomna till Bilpark Live 2013, och hoppas att ni ska få två givande dagar! Nedan följer information som

Läs mer

I guiden hittar du information om tider, platser och annat som vi på Ransberg står för.

I guiden hittar du information om tider, platser och annat som vi på Ransberg står för. Scoutens guide till FM på Scout Camp Ransberg Varmt välkommen till förbundsmöte på Scout Camp Ransberg. Om en vecka är det dags för sommarens stora event. Det är första gången vi har förbundsmöte på sommaren

Läs mer

Välkommen till Sommarträffen med Barnen Framför Allt maj 2016

Välkommen till Sommarträffen med Barnen Framför Allt maj 2016 Välkommen till Sommarträffen med Barnen Framför Allt 20-22 maj 2016 Billingen i Skövde 20-22 maj 2016 Att BFA anordnar sommarträffar, sedan många år tillbaka, har några olika syften. Det viktigaste av

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan inleds den 7 september kl.14.00 med tal av Liliana Lindström och lite barsnack

Läs mer

Riktlinjer för foodtrucks

Riktlinjer för foodtrucks Riktlinjer för foodtrucks Dokumenttyp Riktlinje Fastställd/upprättad 2018-05-16 77 av kommunstyrelsen Senast reviderad Detta dokument gäller för Hjo kommun Giltighetstid 2018-05-31 -Tills vidare Dokumentansvarig

Läs mer

Till alla berörda. Så ett stort tack till just DIG för ditt bidrag! //FHC Styrelse. Dokumenttitel: Caféinstruktion Dokumentstatus: Utkast

Till alla berörda. Så ett stort tack till just DIG för ditt bidrag! //FHC Styrelse. Dokumenttitel: Caféinstruktion Dokumentstatus: Utkast Niklas/208 0 25 (6) Till alla berörda Fotskäls HC är en ideell förening och ingen vinstdrivande organisation, så ett steg i att få ekonomiskt stabilitet likväl som en god service under träning och match

Läs mer

Fråga oss dekal räkning

Fråga oss dekal räkning Du använder stadens mark för din uteservering. För att få göra det ska du följa villkoren här. Villkoren finns för att: alla ska kunna använda gator, trottoarer och torg på bästa sätt, även personer som

Läs mer

Saabfestivalen 2015 5-7:e juni. Programblad

Saabfestivalen 2015 5-7:e juni. Programblad Saabfestivalen 2015 5-7:e juni Programblad Innehållsförteckning 1. Presentation av arrangörerna. 2. Praktiska saker inför och under ditt besök. 3. Dagsschema för fredag, lördag samt söndag. 1. Saabfestivalen

Läs mer

Deltagarnivåer under Skånes Matfestival, 22-24 maj 2015

Deltagarnivåer under Skånes Matfestival, 22-24 maj 2015 Deltagarnivåer under Skånes Matfestival, 22-24 maj 2015 Skånes Matfestival är en unik satsning med fokus på innovation, interaktivitet, mångfald och kunskap. En levande mötesplats för branschen och en

Läs mer

DUBBELCUPEN. dubbelt så kul. Välkommen. Dubbelcupen. Matchtider 14-15 september. i samarbete med

DUBBELCUPEN. dubbelt så kul. Välkommen. Dubbelcupen. Matchtider 14-15 september. i samarbete med Välkommen Välkommen till Dubbelcupen 2013 som arrangeras HD. Tävlingen fick en kanonstart 2012 då drygt 150 spelare anmälde sig till våra dubbel- och mixedklasser. I år har över 200 spelare anmält sig

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

INFORMATION ANMÄLDA LAG. Välkommen till GloBallCup 25-28 juni 2015

INFORMATION ANMÄLDA LAG. Välkommen till GloBallCup 25-28 juni 2015 INFORMATION ANMÄLDA LAG Välkommen till GloBallCup 25-28 juni 2015 Er förening har anmält lag till GloBallCup och hälsas härmed välkommen till FN-förbundets cup för en bättre värld. Mellan torsdag 25 och

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

Prislista TUR 2013 Montrar/Medverkan

Prislista TUR 2013 Montrar/Medverkan Prislista TUR 2013 Montrar/Medverkan Montrar/Medverkan - 21-24 mars Platshyra 12-100 m2 SEK 1 790/m2 EUR 205 /m2** 101- m2 SEK 1 650/m2 EUR 179 /m2** EUR 631** EUR 138 ** Ekonomipaket Inkl. golvyta (max

Läs mer

Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga

Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Stängt 6/6 Jämna fredagar kl. 11:00-16:00, ojämna

Läs mer

Serveringstillstånd. Vad behöver företagen veta inför en ansökan och hur kan din kommun informera på sin webbplats?

Serveringstillstånd. Vad behöver företagen veta inför en ansökan och hur kan din kommun informera på sin webbplats? 1 Serveringstillstånd Vad behöver företagen veta inför en ansökan och hur kan din kommun informera på sin webbplats? Det är ofta hos kommunen som företagen möter regelverken i sin vardag 2 Många av regelverken

Läs mer

Lansering av www.matvarden.se!

Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsstrategi för Sverige var med och påverka! För mat & dryck i Gävleborg NYHETSBREV NR 1 2015 MatVärdenvad gör vi 2015? Bra mat till fleroffentlig upphandling! Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsfrågan

Läs mer

Praktisk Information. 27-29 september 2013

Praktisk Information. 27-29 september 2013 3 mässor under 1 tak 2013 Praktisk Information 27-29 september 2013 16 augusti Monternummer mailas till monteransvarig Gå in på www.sydevent.se/monter och anmäl dina uppgifter. Det är de uppgifter som

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR FÖRSÄLJNINGS- & MARKNADSFÖRINGSPLATS (Tältplats och Marknadsbord under Jubileumsveckan)

BESTÄMMELSER FÖR FÖRSÄLJNINGS- & MARKNADSFÖRINGSPLATS (Tältplats och Marknadsbord under Jubileumsveckan) BESTÄMMELSER FÖR FÖRSÄLJNINGS- & MARKNADSFÖRINGSPLATS (Tältplats och Marknadsbord under Jubileumsveckan) Vi förbehåller oss rätten att göra en rutinmässig kontroll av de som ansöker om försäljnings- och

Läs mer

PRAKTISK INFORMATION 18-20 SEPTEMBER 2015 ARENA SKÖVDE

PRAKTISK INFORMATION 18-20 SEPTEMBER 2015 ARENA SKÖVDE PRAKTISK INFORMATION 18-20 SEPTEMBER 2015 ARENA SKÖVDE Vecka 25 Monternummer & Inloggningsuppgifter mailas till monteransvarig Fyll i dina företagsuppgifter på vår hemsida genom att logga in på www.villafamiljen.se.

Läs mer

Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor

Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor Övningsuppgift v.43 - Copyrighting för sociala medier och webb Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor Facebookstatusar: 1. Hos oss på Stekoteket

Läs mer

PM Linköping Kanotmaraton 2015

PM Linköping Kanotmaraton 2015 PM Linköping Kanotmaraton 201 Innehållsförteckning VÄLKOMMEN Start och mål Tider Transporter Inregistrering Klasser Anmälningsavgifter Master Anmälan Bansträckning Depåer Mat Dusch och omklädningsrum Säkerhet

Läs mer

Almedalsopinion. Maj 2013

Almedalsopinion. Maj 2013 Almedalsopinion Maj 2013 3. Vad tänker du på när du hör ordet Almedalsveckan? Almedalsopinion 2013 2 2. I vilken egenskap besöker du Almedalsveckan 2013? För en intresseorganisation 45% Politiskt förtroendevald

Läs mer

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund 1 program våren 2019 TISDAG 29 JANUARI KL. 18.30 LÅTSKRIVARWORKSHOP MED SABINA CHANTOURIA Fri entré Workshopen ger dig grundläggande kunskaper om låtskrivande, du får prova övningar och tekniker för att

Läs mer

Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka

Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka Vi hoppas att ni har haft ett härligt uppehåll under Jul och Nyår, men nu är det dags igen att börja träna taekwondo och vi hoppas självklart att ni kommer

Läs mer

Tidtabell. 1 april - 18 augusti 2013

Tidtabell. 1 april - 18 augusti 2013 Tidtabell 1 april - 18 augusti 2013 blekingeflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och tystaste

Läs mer