Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad"

Transkript

1 Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger måndagen den 12 april 2010 kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove Jansson (S) Hans Forssell, ersättare för Margareta Asserwall (S) Gert Raiml (V) Ragnar Menser (MP) Peter Joensuu, ersättare för Margareta Jarlstedt (M) Lisbeth Öjstrand, ersättare för Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Per-Olov Ålander (C) Övriga närvarande Annika Eriksson, chef för medborgarservice Gunnar Tidemand, kommundirektör Ulf Richardson, tf verksamhetschef SMS, 58. Justerare Justeringens plats och tid Paragrafer Inger Hjerpe och Per-Olov Ålander Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 19 april. Underskrifter Sekreterare Annika Eriksson Ordförande Claes Pettersson Justerare Inger Hjerpe Per-Olov Ålander ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Arvika kommun, Kommunstyrelsen Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Underskrift Annika Johansson Utdragsbestyrkande

2 KS 57 Dnr KS 2010/1 100 Verksamhetsuppföljning Kommundirektören redovisar mars månads verksamhetsuppföljning för kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens beslut Verksamhetsuppföljningen läggs med godkännande till handlingarna.

3 KS 58 Dnr KS 2010/ Avrapportering från utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service Tf verksamhetschefen för Samhällsbyggnad, miljö och service rapporterar från verksamhetsområdet samhällsbyggnad, miljö och service. Kommunstyrelsens beslut Informationen läggs till handlingarna.

4 KS 59 Dnr KS 2010/ Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2010 Enligt arbetsordning för Kommunfullmäktige ska Kommunstyrelsen vid Kommunfullmäktiges sammanträden i april och oktober redovisa de motioner vilkas beredning då ännu inte slutförts och som är äldre än ett år. Enligt diariet finns det inte någon motion som är äldre än ett år. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 12 mars Allmänna utskottets protokoll den 23 mars 2010, 51. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår att Kommunfullmäktige tar del av redovisningen och lägger den till handlingarna.

5 KS 60 Dnr KS 2010/ Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2010 Enligt arbetsordning för Kommunfullmäktige ska Kommunstyrelsen vid Kommunfullmäktiges sammanträden i april och oktober redovisa de medborgarförslag vilkas beredning då ännu inte slutförts och som är äldre än ett år. Enligt diariet finns det ett medborgarförslag som är äldre än ett år. Redovisningen framläggs för politiskt ställningstagande till om medborgarförslaget ska avskrivas från fortsatt handläggning eller bli föremål för Kommunfullmäktiges fortsatta behandling. Det kan konstateras att medborgarförslaget behandlas vid dagens sammanträde i Allmänna utskottet och kommer att slutbehandlas vid Kommunfullmäktiges sammanträde i april. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 12 mars Allmänna utskottets protokoll den 23 mars 2010, 52. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår att Kommunfullmäktige tar del av redovisningen och lägger den till handlingarna.

6 KS 61 Dnr KS 2009/ Medborgarförslag om gratis kollektivtrafik I ett medborgarförslag föreslås att alla under 16 år får tillgång till gratis kollektivtrafik. t återremitterades av Kommunfullmäktige den 22 juni 2009, 154, för komplettering och ett förtydligande till tidigare tjänsteskrivelse. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 16 mars Allmänna utskottets protokoll den 23 mars 2010, 54. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige besluta att kommunen följer Värmlandstrafiks regelsystem vilket innebär att resenärer från och med sju års ålder betalar taxa. Att erbjuda gratis kollektivtrafik till alla under 16 år är en stor kostnad som kommunen inte är beredd att prioritera. Kommunen vill hellre kunna utveckla kollektivtrafiken.

7 KS 62 Dnr KS 2009/ Medborgarförslag om en handlingsplan om hur man motverkar mäns våld mot kvinnor I ett medborgarförslag föreslås att en handlingsplan upprättas om hur man ska motverka mäns våld mot kvinnor/våld i nära relationer. Medborgarförslag den 28 november Kommunfullmäktiges protokoll den 30 november 2009, 283. Utskottet Lärande och stöds protokoll den 24 mars 2010, 44. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Arvika kommun har tillsatt en särskild resurs för att utreda våld i nära relationer och ett förslag till handlingsplan håller på att utarbetas.

8 KS 63 Dnr KS 2009/ Medborgarförslag Gräsklippning med hjälp av hästar I ett medborgarförslag föreslås att kommunen till sommaren sköter gräsklippning med hjälp av hästar och cylindergräsklippare. Medborgarförslag den 18 november Kommunfullmäktiges protokoll den 30 november 2009, 282. Tjänsteskrivelse från verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service den 11 mars Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 18 mars 2010, 20. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service tycker att idén är bra och det miljövänliga högst aktuellt men det är svårt att genomföra i praktiken. Verksamhetens gräsklippare används fem dagar i veckan från maj till och med september och det skulle vara svårt att hinna med alla ytor med häst. Frågan överlämnas till jubileumskommittén för utredning om möjlighet att i samband med Arvika stads 100 års firande genomföra en demonstration av gräsklippning med häst.

9 KS 64 Dnr KS 2009/ Medborgarförslag om fartgupp i kurvan i östra hamnen I ett medborgarförslag framförs önskemål om att ett fartgupp eller liknande anläggs på Spårgatan i kurvan vid Hantverkshuset i östra hamnen. Då bilar ofta framförs i alltför hög hastighet är en sådan åtgärd viktig för att minska riskerna för svåra olyckor med oskyddade trafikanter. Medborgarförslag den 8 december Kommunfullmäktiges protokoll den 25 januari 2010, 13. Tjänsteskrivelse från verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service den 11 mars Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 18 mars 2010, 21. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen har beslutat med gällande trafikplan som bas om riktlinjer för trafiksäkerhetshöjande åtgärder för oskyddade trafikanter inom kommunen: Åtgärder ska utredas och eventuellt vidtas snarast möjligt vid skolor, idrottsanläggningar, kollektivtrafikcenter och liknande samt på gator och vägar där det på grund av hög trafikintensitet finns en påtaglig olycksrisk för oskyddade trafikanter. På övriga gator och vägar ska åtgärder utredas och vidtas i samband med investeringsarbeten. Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service anser att förhållandena på Spårgatan inte är av den art som motiverar trafiksäkerhetshöjande åtgärder enligt gällande riktlinjer.

10 KS 65 Dnr KS 2009/ Medborgarförslag om trafikåtgärder I ett medborgarförslag framförs önskemål om att förbjuda vänstersväng från Storgatan ut på Östra Esplanaden samt att göra Solbergs gränd till återvändsgata. Åtgärderna syftar till att förbättra framkomligheten och undvika långa köbildningar i trafiken. Medborgarförslag den 29 december Kommunfullmäktiges protokoll den 25 januari 2010, 8. Tjänsteskrivelse från verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service den 11 mars Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 18 mars 2010, 22. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service är medveten om att det vid vissa tidpunkter förekommer köbildningar i trafiken vid berörda platser men anser att olägenheten inte är så stor att några åtgärder behöver vidtas.

11 KS 66 Dnr KS 2010/ Medfinansiering av länsflygplatsen Regeringen har fattat beslut om statens ansvar för ett basutbud av flygplatser i Sverige. Ett antal flygplatser kommer att fortsätta drivas och förvaltas av Luftfartsverket. De som inte omfattas av detta basutbud ska kunna överlämnas till regioner för att drivas i exempelvis regional regi. Länsflygplatsen i Värmland är en sådan flygplats och Region Värmland har lett arbetet med att se på möjligheterna till ett regionalt övertagande. Kommunerna har ombetts lämna besked om hur man ställer sig till Region Värmlands förslag. Föreslagen finansieringsandel för Arvika kommun uppgår till 574 tkr. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 16 mars Region Värmlands beslutsunderlag den 2 mars Samhällsbyggnad, miljö och service rapport den 30 november Allmänna utskottets protokoll den 23 mars 2010, 53. Propositionsordning Gert Raiml (V) med instämmande av Ragnar Mensner (MP) yrkar avslag. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige att 1. Godkänna förslag till modell för medfinansiering av länsflygplatsen i enlighet med bilaga från Region Värmland. 2. Finansieringen för Arvika kommuns åtagande hänskjuts till ordinarie budgetarbete. Forts.

12 KS 66 forts. 3. Kostnader och intäkter bör ses över i syfte att verka för reducering av flygplatsens framtida underskott. Reservation Gert Raiml (V) reserverar sig skriftligen mot beslutet. Ragnar Mensner (MP) reserverar sig mot beslutet.

13 KS 67 Dnr KS 2010/ Handel med vissa receptfria läkemedel - tillsyn Den första november 2009 har en ny lag (2009:730) om handel med vissa receptfria läkemedel trätt i kraft. Samtidigt har lagen (2007:1455) om detaljhandel med nikotinläkemedel upphävts. Nikotinläkemedel inryms från den första november 2009 i begreppet vissa receptfria läkemedel. Kommunen har tilldelats den lokala kontrollen över lagens efterlevnad. Kommunfullmäktige måste besluta vilken nämnd som ska ha kontrollansvaret enligt lagen. Ansvaret för kontrollen föreslås läggas på Myndighetsnämnden och samordnas med Miljöstabens kemikaliekontroll. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 2 mars Sveriges kommuner och Landstings cirkulär 2009:68. Allmänna utskottets protokoll den 23 mars 2010, 47. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige besluta att lägga kontrollansvaret för handel med vissa receptfria läkemedel på Myndighetsnämnden samt att införa ett tillägg med denna lydelse i 1 i Myndighetsnämndens reglemente.

14 KS 68 Dnr KS 2009/ Begäran om investeringsanslag för införande av säkrare nyckelhantering inom hemvården Vård och omsorg har en längre tid sökt efter ett IT-stöd för att kunna effektivisera planeringen inom hemvården. Samtidigt har behovet av en säkrare nyckelhantering blivit allt mer påtagligt. Hemvården hanterar idag en mängd nycklar vilket innebär en stor sårbarhet och en mycket tidsödande hantering. Leverantören av Vård och omsorgs verksamhetssystem kan via underleverantör tillgodose behovet av de nya programmodulerna. Engångskostnaden vid köp av digital nyckelhantering uppgår till cirka kr. Övriga engångskostnader för bland annat utbildning beräknas till cirka kr. Funktionshyran beräknas maximalt uppgå till cirka kr/år. Den ökade funktionshyran beräknas kunna täckas av effektivitetsvinster i och med införandet. Enligt erfarenheter från andra kommuner kommer ytterligare effektivitetsvinster att uppstå som kan användas till verksamhetsutveckling. Verksamhetschefens tjänsteskrivelse den 11 februari Investeringskalkyl den 3 mars Allmänna utskottets protokoll den 8 mars 2010, 34. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige att 1. Anslå tre miljoner kronor för införande av säkrare nyckelhantering inom hemvården. 2. Investeringsutgiften finansieras via kommunens rörelsekapital.

15 KS 69 Dnr KS 2010/ Mottagande av statsbidrag för åtgärder som syftar till att stärka arbetet med basfärdigheterna läsa, skriva och räkna (SFS 2008:754) Skolverket har, med stöd i förordningen (2008:754) om statsbidrag för åtgärder som syftar till att stärka arbetet med basfärdigheterna läsa, skriva och räkna, beslutat tilldela Arvika kommun kronor i statsbidrag för år Beloppet som huvudmannen tilldelas är det belopp som ska redovisas i februari Skolverkets beslut den 29 mars Utskottet Lärande och stöds protokoll den 7 april 2010, 52. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige tar emot beviljat statsbidrag om kronor till att stärka arbetet med basfärdigheterna läsa, skriva och räkna.

16 KS 70 Dnr KS 2010/ Revidering av Kommunstyrelsens delegeringsordning t utgår.

17 KS 71 Dnr KS 2010/ Medverkan i satsningen Enkelt avhjälpta hinder - EAH Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har genom skrivelse erbjudit Arvika kommun experthjälp för att kunna medverka i Enkelt avhjälpta hinder. Projektet har som syfte att göra en analys av hur långt kommunerna kommit tillgänglighetsarbetet och redovisa detta i Öppna jämförelser. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 26 februari Projektblad den 25 februari SKL:s information den 15 februari Allmänna utskottets protokoll den 8 mars 2010, 40. Kommunstyrelsens beslut 1. Arvika kommun medverkar i satsningen Enkelt avhjälpta hinder och ansöker hos Sveriges kommuner och Landsting om stöd för experthjälp i arbetet. 2. Kommunförvaltningen ges i uppdrag att med expertstöd och i samarbete med Arvika Bostads AB och andra berörda organisationer genomföra inventeringsarbetet i projektet och redovisa resultaten till Sveriges kommuner och Landsting. 3. Arbetet ska genomföras som ett lärande projekt med bredd enligt redovisat förslag där den personal som är ansvarig för det löpande tillgänglighetsarbetet utför inventeringen. 4. Utredare Rolf Gustafsson utses till kommunens kontaktperson i projektet. Utdrag till Rolf Gustafsson KLS, VOO, SMS, Arvika Bostads AB

18 KS 72 Dnr KS 2010/ Nya rutiner för inköp och hantering av konst Förvaltningen har efter Kommunstyrelsens uppdrag sett över principerna för konstinköp och rutinerna för handhavande av konsten i Arvika kommun. Efter det att kommunens revisorer har granskat hantering av kommunens konstsamling har nya rutiner tagits fram. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 23 februari Revisorernas granskning av kontroll och hantering av konstföremål den 1 mars Allmänna utskottets protokoll den 8 mars 2010, 41. Kommunstyrelsens beslut Nya rutiner för inköp av konst och principer för konstnärlig gestaltning godkänns och gäller från och med ny mandatperiod. Frågan om konstinköp och delegering behandlas vid översyn av organisationen. Utdrag till Revision Bitr kommundirektör Utvecklingschef Kulturutvecklare

19 KS 73 Dnr KS 2009/ Översiktsplan 2010, Grums kommun, remiss Grums kommun har tagit fram ett förslag till ny översiktsplan. Arvika kommun ges möjlighet att inkomma med synpunkter på förslaget. Kommunledningsstaben har upprättat ett förslag på yttrande. Grums kommuns förslag till översiktsplan. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 16 mars Allmänna utskottets protokoll den 23 mars 2010, 49. Kommunstyrelsens beslut Kommunen har inga invändningar mot Grums kommuns förslag till översiktsplan. Utdrag till Grums kommun + yttrande Bitr kommundirektör Utvecklingschef Utredningssekreterare

20 KS 74 Dnr KS 2009/ Utställning översiktsplan, Kils kommun, remiss Kils kommun har tagit fram ett förslag till ny översiktsplan. Arvika kommun ges möjlighet att inkomma med synpunkter på förslaget. Kommunledningsstaben har upprättat ett förslag på yttrande. Kils kommuns förslag till översiktsplan. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 16 mars Allmänna utskottets protokoll den 23 mars 2010, 50. Kommunstyrelsens beslut Kommunen har inga invändningar mot Kils kommuns förslag till översiktsplan. Utdrag till Kils kommun + yttrande Bitr kommundirektör Utvecklingschef Utredningssekreterare

21 KS 75 Dnr KS 2010/ Redovisning av föreningsbidrag, studieförbundsbidrag och marknadsmedel utbetalda genom Föreningsservice under 2009 Föreningsservice har sammanställt ett dokument som redovisar de under år 2009, till föreningar och studieförbund, utbetalda förenings- och studieförbundsbidragen samt marknadsmedel. Föreningsservice sammanställning den 19 januari Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 18 februari 2010, 9. Kommunstyrelsens beslut Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna. Utdrag till Servicechef Fritidsintendent Tf verksamhetschef Akten

22 KS 76 Dnr KS 2009/ KS 2009/ Redovisning av ej verkställda beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS samt enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f SOL Kommunen har skyldighet att till Socialstyrelsen rapportera in gynnande beslut som ej verkställts inom tre månader från beslutsdatum. Under fjärde kvartalet 2009 har verksamheten Vård och omsorg (ÄO) (LSS) fem beslut som ej verkställts. Kvartalsrapport, ÄO, LSS fjärde kvartalet Utskottet Vård och omsorgs protokoll den 18 mars 2010, Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen tar del av anmälan om ej verkställda beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS samt enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f SOL för fjärde kvartalet Utdrag till Akten

23 KS 77 Dnr KS 2009/ Ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f SOL Kommunen har skyldighet att till Socialstyrelsen rapportera in gynnande beslut som ej verkställts inom tre månader från beslutsdatum. Under fjärde kvartalet 2009 har verksamheten Lärande och stöd (SoL IFO) ett beslut som ej verkställts. Kvartalsrapport, fjärde kvartalet Utskottet Lärande och stöds protokoll den 10 mars 2010, Utskottets beslut Kommunstyrelsen tar del av anmälan om ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f socialtjänstlagen för fjärde kvartalet Utdrag till Akten

24 KS 78 Dnr KS 2010/ Handläggningsrutiner enskild verksamhet förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Sammanfattning Det tidigare kravet på att enskilda ska ha kommunens tillstånd för att yrkesmässigt driva förskolor och fritidshem upphörde den 1 juli Enligt 2 kap 13 Skollagen ska istället enskild förskoleverksamhet och enskild skolbarnomsorg i form av förskola, fritidshem och annan pedagogisk omsorg som önskar kommunala bidrag, efter ansökan godkännas av den kommun där verksamheten bedrivs om verksamheten har god kvalitet samt uppfyller de krav som anges i 2a kap 3 Skollagen. Utvecklingsledaren Ann-Charlotte Axelsson har utarbetat förslag till handläggningsrutiner för ansökan om godkännande och rätt till bidrag. Handläggningsrutiner den 17 februari Lokala riktlinjer den 14 december Kommunstyrelsens protokoll den 15 mars 2010, 52. Lokala riktlinjer den 17 mars Utskottet Lärande och stöds protokoll den 24 mars 2010, 46. Utvecklingsledaren Ann-Charlotte Axelsson har kompletterat skrivningen i Lokala riktlinjer för enskild förskoleverksamhet och skolbarnomsorg. Huvudmannen har två år på sig att starta sin verksamhet Forts

25 KS 78 forts Kommunstyrelsens beslut 1 Kommunstyrelsen fastställer förslag till handläggningsrutiner för ansökan om godkännande och rätt till bidrag för enskild verksamhet förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. 2 Kommunstyrelsen delegerar beslutanderätten till Utskottet Lärande och stöd, vilket läggs in i delegeringsordningen för Arvika kommun. Utdrag till Lärande och stöd

26 KS 79 Dnr KS 2010/ Inackorderingstillägg läsåret 2010/2011 Kommunernas bidrag till inackorderade elever ska vara lägst 1/30 av basbeloppet som för närvarande är kronor. Gymnasiechefen Carin Hedengård föreslår 1 Inackorderingstillägget fastställs till kronor/månad för läsåret 2010/ Föreslagna regler för inackorderingstillägg fastställs. Gymnasiechefens skrivelse den 4 februari Information till ansökan om inackorderingstillägg den 31 mars Utskottet Lärande och stöds protokoll den 24 mars 2010, 47. Kommunstyrelsens beslut 1 Kommunstyrelsen fastställer inackorderingstillägget till kronor/månad för läsåret 2010/ Kommunstyrelsen godkänner föreslagna regler till ansökan om inackorderingstillägg. Utdrag till Lärande och stöd Gymnasiechefen

27 KS 80 Dnr KS 2010/ Kvalitetsredovisning Lärande och stöd 2008/2009 Enligt förordning (1997:702) om kvalitetsredovisning inom skolväsendet m m framgår det att varje kommun och skola årligen skall upprätta en kvalitetsredovisning. Skolverket samlar in och publicerar skolornas kvalitetsredovisningar. Kvalitetsredovisning Barn och ungdom 1-16 år den 29 mars Kvalitetsredovisning Barn och ungdom år den 31 mars Kvalitetsredovisning Vuxenutbildning och Svenska för invandrare den 30 mars Utskottet Lärande och stöds protokoll den 7 april 2010, 53. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen tar del av kvalitetsredovisningarna och översänder desamma till Skolverket. Utdrag till Skolverket + kvalititetsredovisningar Lärande och stöd

28 KS 81 Dnr KS 2008/ Begäran om direktiv för fortsatt arbete med trafik och parkeringsfrågor för Arvikas tätort På uppdrag av kommunstyrelsen pågår arbetet med framtagande av förslag till hastighetsplaner för Arvikas tätorter. Samtidigt pågår en parkeringsutredning för Arvika stad, och det finns ett behov att modernisera kommunens parkeringsnorm, som ställer krav på parkeringsplatser vid bygglovsgivning. Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och services tjänsteskrivelse den 11 mars Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 18 mars 2010, 18. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen återremitterar ärendet till verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service för fortsatt utredning. Utdrag till Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service

29 KS 82 Dnr KS 2009/ Trafiksituationen i Solvik I en skrivelse till Arvika kommun framförs önskemålet att någon form av fartdämpande åtgärder vidtas på Solviksvägen för att öka trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter. Skrivelse den 6 juli Tjänsteskrivelse från Samhällsbyggnad, miljö och service den 11 mars Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 18 mars 2010, 23. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen har beslutat med gällande trafikplan som bas om riktlinjer för trafiksäkerhetshöjande åtgärder för oskyddade trafikanter inom kommunen: Åtgärder ska utredas och eventuellt vidtas snarast möjligt vid skolor, idrottsanläggningar, kollektivtrafikcenter och liknande samt på gator och vägar där det på grund av hög trafikintensitet finns en påtaglig olycksrisk för skyddade trafikanter. På övriga gator och vägar ska åtgärder utredas och vidtas i samband med investeringsarbeten För tillfället pågår en översyn av hastighetsbegränsningar inom Arvika kommun.

30 KS 83 Dnr KS 2010/ Anmälan av delegeringsbeslut Allmänna utskottets protokoll den 8 mars, 23 mars, protokoll från utskottet Lärande och stöd den 10 mars, protokoll från utskottet Vård och omsorg den 21 januari, 18 februari och 18 mars samt ärenden enligt bifogade listor.

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Arvika Näringslivscentrum, hörsalen kl. 19.00 21.00 Enligt bifogade närvarolista Övriga närvarande Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, biträdande kommundirektör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 15 mars 2010, kl. 14.00-16.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 2 maj kl 13.00 16.30 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 13.15-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum Kongsvinger, kl 08.30-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.20 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Joensuu (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden sal C, kl 13:30-17.30 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) 83-86 Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Mattias Thorängen. Lisbeth Öjstrand. Mattias Thorängen

Mattias Thorängen. Lisbeth Öjstrand. Mattias Thorängen Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 09.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 2 oktober, kl 13.00-15.45 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-10-21 101 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Pia Embretsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-02-21 10 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund (M) Harry Eklöf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Emelie Asplund (S) ersättare för Lars-Ove Jansson (S) Margaretha von Wachenfeldt (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-02-22 52 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson (S), ordförande Henrik Axelsson (S)

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Henrik Axelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-08-19 213 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden sal C, kl 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Carina Bönström (S) ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-04-01 52 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 13.00-17.30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 4 september, kl 13.00-17.20 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25.

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-15.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, ordförande (S) Peter Joensuu,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2008-03-05 37 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-15 30 Studiebesök på Järvenskolan och Lyan Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s)

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Kommunstyrelsen 2007-11-12 319(336) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14 00-16 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11 Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl. 14.00 16.00 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (s) Torgny Danielsson (s) Jonas Ås (s) Roy Pettersson

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-02-04 17 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, klockan 13 00-16 30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Carina Bönström (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-02-08 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.15 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Carina Bönström (S) ersättare för Lars-Ove

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-04-15 41 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Rikard Dahlin ers. för Kerstin Svensson (S) Peter Joensuu (M) ers.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-05-16 38 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, Räddningstjänstens lokaler, Arvika, kl. 13.15-15.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande, ej 115 Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Emelie Asplund (S) ersättare för Lars-Ove Jansson (S) kom kl 14.05

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2008-06-18 58 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive, klockan 13.15-16.40 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (19)

Sammanträdesprotokoll 1 (19) Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden, sal C kl. 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Beslutande Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-11-18 99 Plats och tid AKKVA, kl. 13.15-16.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Kerstin Svensson S Margareta Jarlstedt M Hans Forssell S Maria Rönnehäll S

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.05 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Aina Wåhlund, ordförande (S) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 18.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Anders Söderström(s) ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-04-04 72 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-03-21 61 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.35 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76 Plats och tid Scandic Winn, Karlstad, kl 9.15-11.30 2013-11-18 76 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer