Föreningen. Styrelsen Styrelsen har under året haft 8 protokollförda möten.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreningen. Styrelsen Styrelsen har under året haft 8 protokollförda möten."

Transkript

1 Föreningen Styrelsen Styrelsen har under året haft 8 protokollförda möten. Ordförande: Fredrik Clausson Vise ordförande: Andrea Kåberg Kassör: Peter Timar-Lönneborg Ordinarie ledamöter: Tove Pils, Fredrik Myrtell, Maciej Kalymon Suppleanter: Anja Holmström, Malin Fors Adjungerande: Annelie Henriksson Produktionsgruppen Produktionsgruppen har bestått av representanter från styrelsen, anställda och våra medlemmar som arbetar ideellt med mottagning och diskussion av olika filmprojekt som söker stöd hos oss. Produktionsgruppen leds av Johan Simonsson Personal Under året har vi haft ett flertal personer anställda olika länge och med varierande omfattning. Av dessa tjänster har 1 person fått anställningsstöd från arbetsförmedlingen. Följande personer har varit anställda: Annelie Henriksson Verksamhetsledare Johan Simonsson Handledning, administration, teknik. Anna Johansson Medlemsarbete, samarrangemang, kursverksamhet Graciela Egléus Ekonomiansvarig Paula Bustos Castro Projektledare ARF Leandro Shklarek Mulinari ARF I Skolan Praktikanter Christina Nilsson Peter Wallentin AF

2 Samarbetsföreningar Husföreningen då vi har lämnat lokalerna på S:t Gertrudsgatan så har denna förening upphört. TV Malmö/Öppna Kanalen FilmCentrum har under året varit medlemmar i TVMalmö/Öppna Kanalen men har inte haft någon representant i styrelsen. Centrum Mot Rasism arbetar med information, opinionsbildning och dokumentation om främlingsfientlighet, fördomar och rasism i samhället. FilmCentrum Syd är en av medlemmarna och samarbetar med CMR under Antirasistiska Filmdagarna. MIP är en paraplyorganisation för alla föreningar i Malmö. FilmCentrum Syd är medlem och har under året medverkat i nätverksträffar. KK syd eller Kulturkraft syd är ett EU finansierat projekt som syftar till att skapa utökade möjligheter för fortbildning för kulturarbetare. FilmCentrum Syd har under året suttit med i styrgruppen för projektet. KK syd har fått beviljat pengar till steg 2 i projektet och är därmed förlängt ytterligare 2 år. Moving Media Southern Sweden som är ett EU projekt i Skåne/Blekinge och syftar till att utveckla näringar inom Rörlig Bild/media. FilmCentrum Syd har under året deltagit i ett antal närverksträffar och seminarier. Nationella Branschrådet för Ord, Media & Film I nuläget har vi ingenting att rapportera från Nationella Branschrådet.

3 Redovisning för 2011 Året inleddes med en flytt till nya lokaler på Monbijougatan/Möllevången i Malmö som numera är ett kulturkvarter med stort fokus på filmområdet. Vi var på plats i de nya lokalerna den 27 januari och kom igång med verksamhet i början av februari. Vi har under hösten genomfört en del tillbyggen såsom, mötesrum och teknikförråd. Vi hoppas under nästa år att genomföra bygge av redigeringsrum för att fullt ut använda lokalerna för vårt verksamhetsändamål. Året har präglats av många samarbeten vilket har inneburit en ökning av vår visningsverksamhet. Medlemsantalet har också ökat och vi har satsat stort på bättre medlemsservice, frekventare information och kommunikation, samt kurser och ny mötesplats för våra medlemmar. Vi ser med stor tillförsikt fram emot nästa verksamhetsår.

4 Visningsverksamhet och filmfestivaler Förintelsens minnesdag FilmCentrum Syd inledde året med Förintelsens minnesdag, den 27 januari, med temat Människovärde. Programmet innehöll filmen Zigenarnatt (Sverige 1994) av Göran Olsson och David Aronowitsch med efterföljande samtal med Romskt informations- och kunskapscenter i Malmö. Vi hade även besök av MP riksdagsledamot Gustav Fridolin, som samtalade utifrån TV-serien Vår mörka historia, om rasismens ursprung och varför vi måste känna vår historia för att finna vår framtid. I år hade vi ett särskilt heldagsprogram riktat till gymnasieelever, i samarbete med Röda Korset och Malmö Museer. Programmet innehöll filmen The last Surviver, (USA, 2009), med efterföljande samtal med Paula Bustos Castro från ARF och Johan Ekblad från Röda Korset. Utställning och workshop med temat Det som hände tidigare kan hända igen, under ledning av Samuel Thelin och Ulrika Sjöstrand, museipedagoger på Malmö Museer. Buff Under Buff festivalen arrangerade Nisi Masa Sverige i samarbete med FilmCentrum Syd, Malmö Högskola, Film i Skåne och Buff ett filmprojekt för unga filmare i åldern från hela Europa. Under fem dagar fick fem team göra film av de manus som de i förväg utvecklat över internet. Under manusarbete, inspelning och klippning var Lisa Aschan, (aktuell med sin långfilmsdebut Apflickorna ), handledare. Workshopen hölls under hela Buff-veckan och avslutades på helgen med premiärvisning för allmänheten. FN-dagen mot rasism Den 21 mars var det så dags för den årliga konferensen under FN-dagen mot rasism. Temat var Välfärd för alla? En heldagskonferens med bl.a. samtal med Henry Ascher, (barnläkare), om papperslösas rätt till vård?. En programpunkt var film och samtal om diskriminering av och med romer med visning av en informationsfilm producerad av Amnesty. Ett skott från höften För första gången samarbetade FilmCentrum Syd med Auto Images i det årliga projektet Ett skott från höften. Fyra olika filmteam skapades med personer som inte hade jobbat ihop tidigare. Alla fick samma förutsättningar, synopsis. Skådespelare Fredrik Gunnarsson var den som gav temat som alla team skulle utgå ifrån, en kort historia som man fick tolka på sitt eget sätt. Uppdraget blev att göra en kortfilm, där man filmade en dag och klippte en dag. Det blev fyra spännande kortfilmer med namn som, Genomsnittsmannen, Knightwork, Post-it-man och Vi saknar honom. Alla filmerna går att skåda på You tube. Vi avslutade projektet med filmvisning och fest i våra nya lokaler med närmare 120 besökare. FilmBar FilmCentrum Syds nya visningsfönster efter nedläggningen av Skånska Filmdagarna, fokuserar nu på kortfilmer, både med stöd av FilmCentrum Syd, men också kortfilmer som inte har fått stöd av oss. Arrangemanget är döpt till FilmBar och görs i samarbete med Folkets Bio och Film i Skåne och äger rum på Klubb Inkonst, där vi blandar filmvisning, barhäng och VJ/DJ. Under året har vi genomfört 4 FilmBarer som har varit välbesökta.

5 Dokusoppa Under året har FilmCentrum Syd genomfört två Dokusoppa kvällar, dels med filmen Mitt mörka Hjärta med efterföljande samtal med regissören Staffan Julén och medregissören Marius Niekerk som också medverkar i filmen, samt A bitter taste of freedom med efterföljande samtal med Elin Jönsson och Kalle Kniivilä. Båda journalister med stor och gedigen kunskap om den mediala och politiska situationen i dagens ryssland. Dokusoppa görs i samarbete med Folkets Bio. ARF ARF i skolan Under året har ARF genomfört 10 workshops i ARF i skolan, med efterföljande samtal av Leandro Schclarek Mulinari. Workshopen utformades med målsättningen att ge eleverna kunskaper om rasismens olika mekanismer. Vi valde ut ett antal kortare filmer för att kunna anpassa workshopen till skolornas undervisningsschema. Mest utnyttjade vi UR:s serie Välkomna (nästan) allihopa. Workshopledaren bedömde att workshopen var väldigt uppskattad bland både lärare och elever. Framför allt upplevde man att behovet av att tala omkring rasism, diskriminering och identitet är stor bland ungdomar i Malmö. Skolbiovisningar Skolbiovisningar gör ARF i huvudsak i samarbete med Latinamerika i fokus. Det har varit visning med filmen The kids are allright, av Lisa Cholodenko och Stuart Blumberg, (2010). Efter filmen var det samtal med Emma Berg som är regnbågsbarn och journalist. Under temat Folkmord arrangerade vi en skolbiovisning med filmen Grbavica, (Jasmila Zbanic Bosnien 2006). Vi har även i samarbete med KBU genomfört visningar av Magnus Gerttens dokumentär Hoppets Hamn (Sverige 2011) för åk 9 elever. Latinamerika i Fokus Under Latinamerika i Fokus kulturfestival september har ARF arrangerat tre stycken skolbiovisningar med film och samtal. Vi har visat filmen Alamar/Till havet, (Mexico), Oskuld, (USA) samt La teta asustada/faustas pärlor (Peru). Vidgat deltagande Inom projektet har ARF visat filmen Ali Saoua, (Nabil Ayouch, 2001). Filmen handlar om hemlösa barn i Marocko. Eftersom en stor arabisk filmfestival planerades till hösten 2011, beslöt vi oss för att samarbeta med festivalen. Vi samarrangerade 4 film och samtal under festivalen, utifrån de teman som är relevanta för ARFs perspektiv, dvs. tolerans, demokrati och mänskliga rättigheter. Vi finner att detta samarbete har varit väldigt givande då erfarenheter och perspektiv utbyttes, och krafter samkördes. Nu är ARF introducerad till breda grupper inom den arabiskt talande befolkningen i Malmö. Dessutom integrerar vi på så vis aktiviteten i den reguljära verksamheten där festivalvisningar utgör en stående inslag.

6 Malmöfestivalen Som vanligt samarbetar ARF med Folkets Bio under Malmöfestivalen. Det är ett gediget program på 29 punkter med film och samtal, varav vi är ansvariga för följande filmer: Köttbullarna, (Johan Hagelväck, Sverige 2010), som ingår i projektet Knattefilm. Dokumentärfilmen "El Medico the Cubaton Story, (Daniell Fridell, 2011), Citizen Nawi, (Nissim Mossek, Israel 2007). Vi har också en specialvisning av filmen Microphone, (av Ahmad Abdalla, Egypten 2010), där huvudrollsinnehavare samt medproducenten Khaled Abol Naga kommer att medverka. Khaled Abol Naga är en mycket känd skådespelare i arabvärlden. MAFF- Malmö Arab filmfestival I år genomförde ARF ett samarbete med MAFF, (Sveriges första filmfestival med fokus på arabisk film) omkring ett antal filmvisningar. Festivalen pågick den september och visades på Biograf Spegeln, Stadsbiblioteket samt Moriskan i Malmö. ARF ansvarade bl.a. för visning av filmerna Transit Cities, (Jordanien 2010), av Thameen Kheetan, Two girls from Egypt (Egypten, 2010), av Mohamed Amin, Outside the Law, (Algeriet), Messages from the Sea, (Egypten2010, av Dowood Abd El Sayed), 18 days in Egypt, Egypten. ARF- Antirasistiska filmdagar Antirasistiska filmdagar 2011 hölls i två delar, en riktad till skolor på dagtid och en riktad till allmänheten kvällstid. Båda programmen hölls november. Invigningen förlade vi utanför reguljärt program, till söndagen den 13 november. Som vanligt hade vi en tematisk inriktning för årets ARF -verksamhet med Tema: Rasism, och under filmdagarna lyfte vi särskilt FN - året för människor med afrikanskt ursprung samt islamofobin. Visningslokalerna under skolprogrammet var Biograf Spegeln och Kulturhuset Mazetti. Kvällsprogrammet spred vi runt om i Malmö och hade visningar på: Inkonst, Babel, Tryckeriet, Kirsebergsteatern, Spegeln, samt Romska kulturcentrat. Totalt genomförde vi 41 programpunkter med 33 filmer och hade en sammanlagd publiksiffra på 3630, vilket innebär en ökning jämfört med 2010 (3110). Totalt hade ARF under året en total publik på 6588 vilket framförallt beror på filmveckan och vidgat deltagande. Tema Palestina Vi har även i år samarbetat med Folkets Bio under deras Tema Palestina festival med en skolbiovisning med filmen Hip hop 4 Gaza.

7 Medlemssatsningar Under 2011 har vi satsat stort på våra medlemmar. Idag har vi en person anställd som arbetar främst mot medlemmarna vad det gäller kommunikation, information, medlemsservice och medlemsvärvning. Detta arbete har lett till initiativ hos medlemmar som tillsammans med vår personal har dragit igång vår nya mötesplats Punctum, (se nedan). Genom att använda oss av en lokalt skriven blankett som medlemmarna kan registrera sig på direkt så har den administrativa delen underlättats. Antalet nya medlemmar har stadigt ökat och bara under året har vi registrerat ytterligare 27 nya medlemmar. Sammanlagt har vi nu ett medlemsantal på 123. En bidragande orsak till detta tror vi är att vi har kunnat erbjuda högkvalitativa kurser/fortbildningar samt att vi har mer lätt tillgängliga och attraktiva lokaler Vi har också genomfört en medlemskväll med två filmblock som bland annat innehöll en work in progress av dokumentären Cisne Negra, (black Swan) av Brigitta Kontors. Filmen är med och tävlar i kategorin New Nordic Voices på Nordiskt Panorama 2011 och är gjord med stöd av FilmCentrum Syd. Kvällen inleddes med information om distribution av Lena Wallfelt från FilmCentrum. Punctum Punctum är vår nya mötesplats för våra medlemmar och skapades utifrån ett stort behov för filmare att träffas, utbyta erfarenheter och få stöd av varandra. Vi har under året haft fyra träffar, där vi dels har samtalat omkring finansiering, hur man går tillväga för att få stöd till sin film, samt föreläsning och samtal om distribution. Vi har också haft work-inprogress, samt filmvisning. Vid varje tillfälle har vi haft våra filmare som har föreläst, både professionella och semi-professionella. Träffarna har varit välbesökta med ca 30 filmare varje gång och väldigt uppskattade. Utifrån träffarna ha det också bildats ett nätverk via distriktet. Media Evolution Tillsammans med Media Evolution, som är ett EU-finansierat projekt, där vi är medlemmar, har vi genomfört ett frukostmöte med fokus på Filmen på internet- vad händer med upplevelsen? Peter Wirén, lågbudgetfilmare som huvudsakligen skapar filmer för distribution på nätet, inledde morgonen. Vi fick se smakprov från Peters kortfilmer och han berättade sedan hur han har skapat ett internationellt intresse för sina filmer, och hur han ser på webben som distributionskanal. Därefter var det samtal om hur filmare kan använda sig av internet, för- och nackdelar samt vad som händer med upplevelsen. Arbetsförmedlande uppdrag Under året har FilmCentrum Syd förmedlat 221 arbetstillfällen. FilmCentrum Syd förmedlar framförallt kortare enstaka arbetstillfällen för filmare. Arbetet kan bestå i föreläsningar, engagemang i både korta och långa filmprojekt, skådespelaruppdrag, layout mm. Vi har under året även anställt personal på en halvtidstjänst, samt en pedagog som arbetar ute i skolorna med ARF i skolan vid ca 20 tillfällen per år. Under året har vi med hjälp av vårt produktionsstöd fått igång ca: 45 kort och dokumentärfilmer som indirekt genererar arbetstillfällen.

8 Kursverksamhet Sedan några år tillbaka samarbetar FilmCentrum Syd kontinuerligt med Film i Skåne och BoostHbg. Samarbetet har utvecklats och under året har vi genomfört ett antal Pitchworkshop för våra filmare i regionen. I början av året genomförde vi bl.a. en Workshop i att skriva en ansökan och inför en pitch i Lund med 60 deltagare från Fridhems Folkhögskola, Skurups Folkhögskola, Malmö Högskola och Internationella producentutbildningen. Under projektet Flickstarter där FilmCentrum Syd är samarbetspartner med bl.a. Film i Skåne, genomförde vi en Ansökningsworkshop (i hur man ansöker om pengar till sitt filmprojekt), samt en Pitchworkshop. Flickstarter ingår i SFI:s och Kulturrådets satsning på kvinnligt filmskapande. Satsningen sträcker sig till november 2012, och syftar till att göra en djupgående insats för att utveckla deltagarnas skapande, samt till att skapa ett professionellt nätverk. I samarbete med KK Syd har vi också haft möjlighet att genomföra ett antal kvalitativa kurser för våra medlemmar. Vi har genomfört kurser i Proo Tools, After Effects, Final Cut Studio Pro, Final Cut pro 7, Final Cut pro X. Förutom kurser har vi haft seminarium om Film för Internet med Winston Harris, Förutom kurser har vi också kunnat erbjuda våra medlemmar en Master class, i filmfoto med Vi har också genomfört en Master class med Hanna Lundblad får DR TV, i samarbete med Wift och Folkets Bio. Vi har också arrangerat filmvisning med filmen Jag är min egen Dolly Parton, med regissören Jessica Nettelbladt på plats samt Dirty Bich av Sun Koh som också var på plats.

9 Projekt Internationella samarbeten Under 2011 inledde vi ett samarbete med Film Fra Sør, (Norge) och Salaam DK, (Danmark). Projektet är en gemensam interkulturell satsning mellan tre nordiska filmfestivaler. Namnet på vårt gemensamma projekt är MultiCool Nord och kommer att genomföras hösten våren Syftet är bland annat att fira den nynordiska mångfalden och för att sätta fokus på aktuella teman som kulturmöten, inklusion, etnicitet, identitet, globalisering och den arabiska våren satt till debatt och sett genom filmens optik. Skapande skola Under slutet på 2010 och början på 2011 hade vi en praktikant på distriktet som fick i uppdrag att sammanställa ett antal skapande skola projekt. Vi har satt ihop fyra olika paket med fokus på filmskapande- berättande. Dessvärre har vi inte haft resurser att marknadsföra projekten och har därför i nuläget inte förmedlat några samarbeten omkring skapande skola. Marknadsföringen I år har vi ökat vår marknadsföring framförallt genom alla samarbeten där vi synts i ett flertal kataloger och program, bl.a. Folkets Bios programtidning för Malmö Festivalen och Film BAR, MAFFs, (Malmö Arabisk filmfestival) programtidning, FN-dagen mot rasism och Förintelsens Minnesdag. Vi skapar ett eget tryckt program för ARF som går ut i ca 500 exemplar till skolorna i Malmö. Vi trycker kvällsprogrammet i 1000 exemplar samt affischer som sätts upp i Malmö. ARF programmet marknadsförs också via annons i Sydsvenska dagbladet, samt artiklar i Metro, Citytidningen och andra lokala tidningar i den mån det finns utrymme. Vi marknadsför alla våra samarbeten och arrangemang via Facebook och vår hemsida samt nyhetsbrev, som dels går ut till alla våra medlemmar men också andra personer i vårt nätverk. Produktionsstödet Ansökningar och beviljande av produktionsstödet har stadigt ökat och generellt sett hanterar vi omkring 60 ansökningar per år. I år har statistiken gått ner en aning och vi har haft ca 55 ansökningar varav 45 projekt har blivit beviljade stöd. Kvalitén på ansökningarna är hög och vi har många både professionella och semi-professionella som söker stöd. Vi anser att vi har ett kvalitativt och stabilt stöd till våra medlemmar både vad det gäller teknik, handledning och fortbildning. Ett stort plus är att vi i många fall samverkar omkring produktionsstödet tillsammans med Boost HBG och Film i Skåne. Vi har under året satsat på att uppgradera våra redigeringsstationer genom att vi idag leasar datorerna. I dag har vi tre stationer på en hög kvalitativ och teknisk nivå. Dom som söker stöd är både kvinnor och män och åldersspannet ligger omkring år. Vi har sen några år börjat med att föra statistik på färdigställda filmer, (se bilaga), som vi också kommer att utveckla framöver. Vi har också fått ett ökat antal förfrågning om önskemål att hyra kamera och redigeringsutrustning till kortare eller längre dokumentationsprojekt från personer som traditionellt inte är medlemmar. Vi vet inte nuläget inte riktigt hur vi ska hantera detta då vi ju i första hand ger produktionsstöd till kort och dokumentärfilm.

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar är en årligen återkommande filmfestival med fokus på mänskliga rättigheter. Vi arrangerar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 FilmCentrum Syd

Verksamhetsberättelse 2009 FilmCentrum Syd Verksamhetsberättelse 2009 FilmCentrum Syd Föreningen Styrelsen Styrelsen har haft 11 möten under året. Ordförande: Rafael Deugenio Vise ordförande: Fredrik Clausson Kassör: Hans Hansson Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Skolbioplan. 2013-05-07 Vår referens. Malena Sandgren Enhetschef KBU KN-KFÖ-2013-01205

Tjänsteskrivelse. Förslag till Skolbioplan. 2013-05-07 Vår referens. Malena Sandgren Enhetschef KBU KN-KFÖ-2013-01205 Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (1) Datum 2013-05-07 Vår referens Malena Sandgren Enhetschef KBU Tjänsteskrivelse Förslag till Skolbioplan KN-KFÖ-2013-01205 Sammanfattning Kulturförvaltningen inrättar

Läs mer

ANTIRASISTISKA FILMDAGAR Landskrona

ANTIRASISTISKA FILMDAGAR Landskrona ANTIRASISTISKA FILMDAGAR Landskrona 21 22 november 2012 BIO MAXIM ANTIRASISTISKA FILMDAGAR Landskrona 21 22 november 2012 Antirasistiska filmdagar är en tematisk festival med film och samtal kring mänskliga

Läs mer

UTBILDNING. 2006-07 Regi- och inslagsproduktion Institutet för Högre TV-utbildning (IHTV) 2006 Dokumentärfilm Folkhögskolan i Angered

UTBILDNING. 2006-07 Regi- och inslagsproduktion Institutet för Högre TV-utbildning (IHTV) 2006 Dokumentärfilm Folkhögskolan i Angered MARIA ERIKSSON och manusförfattare 860521-5089 Mobil: 0762-385886 Mail: erikssonmaria@gmail.com www.vimeo.com/mariaeriksson UTBILDNING 2015-17 Konstnärlig master i filmregi Stockholms dramatiska högskola

Läs mer

Lära med film

Lära med film 2019-2020 Lära med film OM FILMREGION SYDOST Filmregion Sydost är ett av nitton regionala resurscentrum för film i Sverige och verkar på uppdrag av Region Blekinge, Region Kronoberg och Region Kalmar län,

Läs mer

Animation med äldre. Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966

Animation med äldre. Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966 Animation med äldre Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966 Stanislaw Przybylski, projektledare Projektägare: Folkhälsosektionen, Landstinget i Jönköpings län Paula Bergman, Eva Timén Innehållsförteckning

Läs mer

Remissvar avseende promemorian Framtidens filmpolitik KN-2015-2304 (Ds 2015:31)

Remissvar avseende promemorian Framtidens filmpolitik KN-2015-2304 (Ds 2015:31) 1 (7) Datum 2015-07-08 Vår referens Elisabeth Lundgren Kulturdirektör Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Ann Körling Filmutvecklare ann.korling@malmo.se Remissvar avseende promemorian Framtidens filmpolitik

Läs mer

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans!

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! Gör en annan värld möjlig! Den här broschyren riktar sig till arrangörer som är på väg eller vill börja samarbeta

Läs mer

VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2015 INLEDNING Neutral ungdom är en idrotts- och kulturförening i norra Biskopsgården. Verksamheten omfattar allt från läxhjälp till filmvisningar, samhällsinformation och olika

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR I TEGRATIO SFORUM MOT RASISM I TROLLHÄTTA 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR I TEGRATIO SFORUM MOT RASISM I TROLLHÄTTA 2013 Integrationsforum mot rasism i Trollhättan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR I TEGRATIO SFORUM MOT RASISM I TROLLHÄTTA 2013 Integrationsforum/Antidiskrimineringsbyrån Föreningsgatan 16 461 30 Trollhättan Telefon/fax:

Läs mer

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet - KUN 2012-11-20, p 12 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-11-05 KUN 2012/431 Handläggare: Hans Ullström Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet STHLM DEBUT 1

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Före och mellan filmblocken blir det pauser för mingel, bar och DJ/VJ. Denna gång fixas stämningen av...

Före och mellan filmblocken blir det pauser för mingel, bar och DJ/VJ. Denna gång fixas stämningen av... Tors 10 nov 2011 kl 18:30 på INKONST, klubbrummet. (Bergsg. 29, Malmö) Entré: 50 kr F I L M B A R #4 2011 Skånska kortfilmer med pauser för mingel, bar och DJ/VJ. Säsongens sista FILMBAR... Vårens FILMBAR:er

Läs mer

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Institutionen för psykologi Psykologprogrammet Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Erik Aspeqvist, Emma Jarbo, Oskar Foldevi, Fredric Malmros och Hanna Stapleton 2011-11-11 Bakgrund Om utvärderingen Växthus

Läs mer

Då jag i likhet med flertalet filmare står utanför Filmavtalet så vill jag yttra mig.

Då jag i likhet med flertalet filmare står utanför Filmavtalet så vill jag yttra mig. Remissyttrande över Ds 2015:31 Framtidens filmpolitik Regeringskansliet Kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM 2015-06-10 Då jag i likhet med flertalet filmare står utanför Filmavtalet så vill jag yttra

Läs mer

VERKSAMHETSMÅL FÖR FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLAS 2014-2015

VERKSAMHETSMÅL FÖR FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLAS 2014-2015 VERKSAMHETSMÅL FÖR FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLAS 2014-2015 Ledningens mål Lägga upp en strategi för Fridhems pedagogiska utveckling för de närmaste fem åren. Göra en omvärldsanalys över presumtiva kursdeltagares

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort :

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : Verksamhetsplan Skolmatsakademin 2016-2017 Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : 1. Vision & Strategi Skolmatsakademins vision är att på ett inspirerande sätt grundlägga sunda och hållbara

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

AVTAL. 4.1 Stockholms läns landsting åtar sig följande inom ramen för detta avtal att:

AVTAL. 4.1 Stockholms läns landsting åtar sig följande inom ramen för detta avtal att: AVTAL 1. Parter Mellan Botkyrka kommun och Stockholms läns landsting genom kulturnämnden, har denna dag träffats följande samarbetsavtal gällande regionalt växthus för ung film inom ramen för kulturnämndens

Läs mer

Program! November 2015, Landskrona. En tematisk festival med film och samtal kring mänskliga rättigheter.

Program! November 2015, Landskrona. En tematisk festival med film och samtal kring mänskliga rättigheter. En tematisk festival med film och samtal kring mänskliga rättigheter. Program! 16-21 November 2015, Landskrona Antirasistiska filmdagar är ett samarrangemang mellan OIKOS Community, ARF (Antirasistiska

Läs mer

Filmveckan: Antirasistiska filmdagar i november är alltjämt det största arrangemanget.

Filmveckan: Antirasistiska filmdagar i november är alltjämt det största arrangemanget. UTVÄRDERING ARF 2009 OM ARF ARF Film och kultur för mänskliga rättigheter är en verksamhet året runt under FilmCemtrum Syd. Genom att arrangera filmvisningar med diskussioner eller workshops, nätverkande

Läs mer

Johanna Bernhardson 2014 0739-877992 johanna@subjektobjekt.se www.subjektobjekt.se Mina filmer:

Johanna Bernhardson 2014 0739-877992 johanna@subjektobjekt.se www.subjektobjekt.se Mina filmer: CV Johanna Bernhardson Kontakt Johanna Bernhardson 2014 0739-877992 johanna@subjektobjekt.se www.subjektobjekt.se Mina filmer: Sista Bilden 2014 med stöd av FiV och SFI. Har ännu inte haft premiär. Deras

Läs mer

professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691

professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691 professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691 1. Översikt: Utbildning, fortbildning & yrkesträning sid 2 2. Översikt: Yrkeserfarenhet teater sid 3 3. Översikt: Yrkeserfarenhet film,

Läs mer

HANDLINGSPLAN SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17

HANDLINGSPLAN SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17 1 HANDLINGSPLAN SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17 Organisation kring Skapande skola Skolledning och Kultur på kommunen fastställer tillsammans riktlinjer för skapande skola. Arbetet är förankrat hos rektorerna

Läs mer

Nordiska måltidsberättelser

Nordiska måltidsberättelser 2009-05-07 Nordiska måltidsberättelser 1. Projektledare, e-post och telefon Tomas Carlsson, tomas.carlsson@hellefors.se, 070-2122591, 0591-64136 2. Projektstart och slut samt erhållna medel från NNM Tiden

Läs mer

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT Rapport fra n projektgruppen med sektion SKKT Deltagare Inga.Lill Sparr RKKT Kamran Nourafkan Lena Morgan Ulla-Britt Lindholm Tanja Wijkmark RKKT Under 2010 och 2011 har diskussioner om ett eventuellt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1. Föreningen 2. Verksamhet 3. Målgrupper, publikarbete och marknadsföring 4. Organisation och personal 5. Lokaler och utrustning 1. Föreningen Styrelsen Styrelsen har under

Läs mer

DECKARFESTIVALEN I SUNDSVALL En första rapport

DECKARFESTIVALEN I SUNDSVALL En första rapport DECKARFESTIVALEN I SUNDSVALL 2017 En första rapport Femårsjubilerande Deckarfestivalen genomfördes 2017 med stor framgång 8-10 november. Läs mer i denna rapport om ett omfattande program och många nöjda

Läs mer

Fördjupad Projektbeskrivning

Fördjupad Projektbeskrivning Fördjupad Projektbeskrivning 8.1 Bakgrundsbeskrivning, skäl för projektet Kreativa näringar/kulturnäringar Internationellt sett talas det idag mycket om den Kreativa klassen och dess betydelse för framförallt

Läs mer

Kulturnäring Skåne 33 kommuner i samverkan Slutrapport för Media Evolutions uppdrag i projektet

Kulturnäring Skåne 33 kommuner i samverkan Slutrapport för Media Evolutions uppdrag i projektet Kulturnäring Skåne 33 kommuner i samverkan Slutrapport för Media Evolutions uppdrag i projektet Inom ramen för Region Skånes satsning på projektet Kulturnäring Skåne, har Media Evolution på uppdrag av

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på kommunal nivå

Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på kommunal nivå Kommunstyrelsen 2016-03-17 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:82 Sirpa Lindelöf 016-710 12 55 1 (1) Kommunstyrelsen Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet

Läs mer

ANTI RASIST ANTIRASISTISKA FILMDAGAR 9 11 DEC 2013

ANTI RASIST ANTIRASISTISKA FILMDAGAR 9 11 DEC 2013 ANTI RASIST ANTIRASISTISKA 9 11 FILMDAGAR 2013 DEC Ett varmt tack till alla som gjort filmdagarna 2013 möjliga! i samarbete med Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg ARF Malmö Sensus Studieförbund Uppdrag

Läs mer

Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S) ordf Bayram Uludag (MP) Fredrik Andersson (V) Anders Runelund (M) Karin Fernstedt (S)

Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S) ordf Bayram Uludag (MP) Fredrik Andersson (V) Anders Runelund (M) Karin Fernstedt (S) MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Kommunikation och områdesarbete 2012-04-18 Referens Lena Hellström Dag och tid Onsdag den 18april 2012 Plats Närvarande Alby bibliotek Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson

Läs mer

Årsberättelse 1/1-31/12 2010

Årsberättelse 1/1-31/12 2010 Årsberättelse 1/1-31/12 2010 - 2 - Förbundsstyrelse / övriga uppdrag Styrelseuppdrag Ordförande Sekreterare, vice kassör Mats Simonsson Lödde Birgitta Nilsson Lödde Eleonor Ståhl Ängelholm Tommy Persson

Läs mer

KOP nätverket för konst och publikfrågor

KOP nätverket för konst och publikfrågor KOP nätverket för konst och publikfrågor På uppdrag av Kultur Skåne, Region Skånes kulturnämnd Utförd under år 2012 Anna Lönnquist, Ystads konstmuseum Innehåll Bakgrund... 1 KOP- nätverket för konst och

Läs mer

Ansökan: Utvecklingsprojekt Västra Götalandsregionen MRF- Filmfestival för mänskliga rättigheter: 2017

Ansökan: Utvecklingsprojekt Västra Götalandsregionen MRF- Filmfestival för mänskliga rättigheter: 2017 Ansökan: Utvecklingsprojekt Västra Götalandsregionen MRF- Filmfestival för mänskliga rättigheter: 2017 1. Inledning MRF 2017 MRF (tidigare Antirasistiska Filmdagar) är en årligen återkommande filmfestival

Läs mer

Ansökan från Videvox Biografservice AB om bidrag till digitalisering av biograftekniken på Sollentuna Bio

Ansökan från Videvox Biografservice AB om bidrag till digitalisering av biograftekniken på Sollentuna Bio SOLLENTUNA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-10-11 Sidan 13 av 18 75/2011 Ansökan från Videvox Biografservice AB om bidrag till digitalisering

Läs mer

SAMARBETE ÖVER GRÄNSER utvärdering och framåtblick

SAMARBETE ÖVER GRÄNSER utvärdering och framåtblick SAMARBETE ÖVER GRÄNSER utvärdering och framåtblick FÖRORD Denna skrift är en utvärdering av projektet Språkglädje och läslust 2007-2010 och en avstamp för att jobba vidare med läsfrämjande insatser. Projektledare:

Läs mer

Skolbio. - Att förstå världen genom film!

Skolbio. - Att förstå världen genom film! Skolbio - Att förstå världen genom film! Filmupplevelser ger nya perspektiv Barn och unga ägnar allt mer tid åt att se på rörlig bild i sina mobiltelefoner, ipads och datorer men det finns ändå många som

Läs mer

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2017-06-01 Handläggare Ditte Westin Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva 10-18 juni 2017 Förvaltningens förslag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 International Child Development Programme Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 Verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Programmet Vägledande samspel/icdp ingår i ett internationellt nätverk som arbetar

Läs mer

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Länsbibliotek Östergötland Box 1791 581 17 Linköping EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Bakgrund Biblioteken är viktiga för mångfalden i samhället. De är öppna för alla och de är en mötesplats.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016/2017 Funkibator syd regional förening Avser perioden 1 dec dec 2017

Verksamhetsberättelse 2016/2017 Funkibator syd regional förening Avser perioden 1 dec dec 2017 Verksamhetsberättelse 2016/2017 Funkibator syd regional förening Avser perioden 1 dec 2016 31 dec 2017 Funkibator syd regional förening ingår i Funkibator riksförbund. En av fem regionala föreningar. Under

Läs mer

DEMOKRATINATTA. Hur gick det?

DEMOKRATINATTA. Hur gick det? DEMOKRATINATTA Tänk dig en eftermiddag/kväll med många spännande föreläsningar, möten och workshops. Tänk dig att få ställa politikerna mot väggen och berätta om vad just DU tycker ska bli bättre i Borås.

Läs mer

Projekt Bygdens Marknad

Projekt Bygdens Marknad Projekt Bygdens Marknad Ett litet bildspel om vad vi åstadkommit hittills. Första träffen 4 mars - Bygdens Vecka 20-25 augusti 2012. Monika Hulthe Projektet har 12 delmål 1. Att få ihop en grupp producenter

Läs mer

Videdal för Framtida Malmö

Videdal för Framtida Malmö Videdal för Framtida Malmö Vi har varit med om en resa. Kanske en annan resa än vad som var tänkt från början. Det har blivit annorlunda än om det inte funnits något projekt. Men vi vet inte ännu vad det

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

GENOMFÖRD VERKSAMHET

GENOMFÖRD VERKSAMHET Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Dnr KN 2013/5339 Stockholm 2013-09-27 UMEÅ EUROPAS KULTURHUVUDSTAD 2014 Konstnärsnämnden har regeringens uppdrag att samverka i genomförandet av Umeå Kulturhuvudstad

Läs mer

I slutet av januari 2015 reste jag och ytterligare fem medlemmar av Six Drummers till Mexico och genomförde denna workshop under en intensiv vecka.

I slutet av januari 2015 reste jag och ytterligare fem medlemmar av Six Drummers till Mexico och genomförde denna workshop under en intensiv vecka. Six Drummers i Mexico City 2014 fick jag tillsammans med mina kollegor Johannes Stjärne Nilsson och Magnus Börjeson en inbjudan från UNAM, Mexiko Citys största universitet och institutionen för film och

Läs mer

skrivar LINJEN FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA

skrivar LINJEN FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA skrivar LINJEN FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA skrivar Skrivarlinjen är en utbildning för dig som har skrivit en hel del och vill bli en säkrare skribent på vägen mot publicering. Du träffar likasinnade i en kreativ

Läs mer

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Sida 1 av 5 122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Beslut Efter ytterligare inlägg av Filip Hallbäck och Tomas Wennström beslutar kommunfullmäktige att avsluta överläggningen

Läs mer

Sisters Internationals Lokalgrupper

Sisters Internationals Lokalgrupper Sisters Internationals Lokalgrupper INNEHÅLL Verksamhetsbeskrivning av Sisters International Sverige sid 2 Riktlinjer för Sisters Internationals Lokalgrupper sid 3 Bildandet av en Lokalgrupp sid 7 Ekonomi

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Palestinagruppen i Stockholm

Verksamhetsberättelse 2011 Palestinagruppen i Stockholm Verksamhetsberättelse 2011 Palestinagruppen i Stockholm Palestinagruppen i Stockholm har upplevt ett mycket aktivt och givande aktivistår 2011! Gruppen har genomfört en stor mängd olika aktioner och evenemang,

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2015

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2015 1(7) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

FÖR ÅK F-9 Kan finansieras genom Kulturrådets stöd för Skapande skola

FÖR ÅK F-9 Kan finansieras genom Kulturrådets stöd för Skapande skola FÖR ÅK F-9 Kan finansieras genom Kulturrådets stöd för Skapande skola FILM, ANALYS OCH EGET SKAPANDE VARFÖR och HUR? Både i och utanför skolan finns ett ständigt växande informationssamhälle som barn

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

Mötesplats social hållbarhet

Mötesplats social hållbarhet Mötesplats social hållbarhet Invigning 11 mars 2014 #socialhallbarhet Välkommen till Mötesplats social hållbarhet Cecilia Garme moderator Johan Carlson Generaldirektör, Folkhälsomyndigheten Ulrika Johansson

Läs mer

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020!

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020! Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020! Ansök till vår arrangörsgrupp och få värdefulla erfarenheter och meriter inom projektledning, finansiering, event eller kommunikation, samtidigt

Läs mer

KONTAKTLISTA PÅ MALMÖ ARBETAREKOMMUN

KONTAKTLISTA PÅ MALMÖ ARBETAREKOMMUN KONTAKTLISTA PÅ MALMÖ ARBETAREKOMMUN Eva Holmström Tel: 660 73 17 Mobil: 070-773 19 35 E-post: eva.holmstrom@malmo.sap.se Andreas Schönström Tel: 660 73 20 Mobil: 070-773 19 33 E-post: andreas.schonstrom@malmo.sap.se

Läs mer

Pia-Mari Wehrling. Filmglappet. Bli vän på Facebook Följ på Twitter Skicka detta vidare till en vän

Pia-Mari Wehrling. Filmglappet. Bli vän på Facebook Följ på Twitter Skicka detta vidare till en vän Nyhetsbrev april 2012 Här kan du bland annat läsa om Frame Filmfestival med nyheten Frame Fredag, TalentCampOdense, Filmglappet, Bergmanveckan och Kultur i Väst. Frame Filmfestival Lördag 21 april är det

Läs mer

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) Handläggare Raphaële Choppin Telefon: 0761231923 Till Kulturnämnden 2018-04-17 Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Världen finns nära dig

Världen finns nära dig Världen finns nära dig Bli internationell med oss Internationalisering angår alla Centret för internationell mobilitet och internationellt samarbete CIMO är en fördomsfri vägvisare för internationaliseringen

Läs mer

Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman

Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman Till Västra Götalandsregionens kulturnämnd Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman Syfte Ansökan

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Styrelsemöte 2008-01-31 ABC-lokal

Styrelsemöte 2008-01-31 ABC-lokal PROTOKOLL Nr 8 år 10 Styrelsemöte 2008-01-31 ABC-lokal Närvarande 18.00-21.00 Anders Ohlsson (ordförande, vice kassör) Gunilla Wulkan Hughes (vice ordförande) Stefan Sjöström (kassör) Sofia Thente (sekreterare)

Läs mer

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring Årets PrimörPremiär kommer gå av stapeln under Kristi Himmelfärdshelgen den 17-20 maj. Helgen innan, lördagen den 12 maj tjuvstartar vi med en Sparrispremiär utanför Österport i Visby. Årets Primörpremiär

Läs mer

Verksamhetsplan för 2014

Verksamhetsplan för 2014 Verksamhetsplan för 2014 Antidiskrimineringsbyrån MRO-Diskanti Antidiskrimineringsbyrån MRO-Diskanti i Helsingborg har etablerat sig som en trovärdig aktör dit individer såväl som organisationer och andra

Läs mer

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Borås den 2 oktober 2012 DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Arrangör: Forum Idéburna organisationer med social inriktning Sveriges Kommuner och Landsting Processledning och dokumentation: Thomas

Läs mer

SL2 Slottet plan 2. varje vecka. RådRum: gratis råd och vägledning för dig som är ny i Sverige. GR tis. Träna svenska: för dig som talar arabiska

SL2 Slottet plan 2. varje vecka. RådRum: gratis råd och vägledning för dig som är ny i Sverige. GR tis. Träna svenska: för dig som talar arabiska Program Våren 07 Rumsförkortningar Lärcentrum Ljusets kalender plan Röda rummet Kok & Bok Gullbergrummet Slottet plan Medialab varje vecka Period 5. RådRum: gra råd och vägledning för dig som är ny i Sverige

Läs mer

FN-dagen. mot rasism och diskriminering 2014. Antirasism och antirasister våga tala, agera och diskutera!

FN-dagen. mot rasism och diskriminering 2014. Antirasism och antirasister våga tala, agera och diskutera! FN-dagen mot rasism och diskriminering 2014 Antirasism och antirasister våga tala, agera och diskutera! Malmö högskola, 21 mars kl 8 16. Citadellsvägen 7 Varför är FN-dagen mot rasism så viktig? För att

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

DocuCamp. Program 2014

DocuCamp. Program 2014 DocuCamp. Program 2014 22e (kl 18)-24e aug - Gamlegård, Torna Hällestad Fredag 18.00 Incheckning/samling 19.00 Hemlig aktivitet 20.00 Middag 22.00 Filmvisning - Jag ser dig Lägereld Lördag 8.00 Kundalinayoga

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta att avslå ansökan.

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta att avslå ansökan. Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2014-11-30 Vår referens Sigrid Saveljeff Sigrid.Saveljeff@malmo.se Tjänsteskrivelse Ansökan Radio 123 GYVF-2014-2725 Sammanfattning Romska

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby PROTOKOLL 14 21 Datum 2018-04-12 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2018-04-12 kl. 09.50-13.00 Plats: Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Beslutande Maria Ward (S), ordförande Ronny Johannessen

Läs mer

! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.! ! men till vilket pris?

! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.! ! men till vilket pris? I en förort där utanförskapet skapat egna regler, föds drömmen om ett samhälle där varken polis eller politiker vågar sig in.!! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.!! men till vilket pris?

Läs mer

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet?

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Bra (15) Mycket bra (5) Jag hann inte ta del av veckan i någon stor utsträckning Mycket bra initiativ, kanske kunde informationen

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2015 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

KULTURPROJEKTET OPEN MINDS

KULTURPROJEKTET OPEN MINDS MARKARYDS RIKSTEATERFÖRENING KULTURPROJEKTET OPEN MINDS Styrgrupp Minnesanteckningar 2013-09-02 Datum: 2013-09-02 Tid: 18.30-21.00 Plats: ABF:s verksamhetskontor i Markaryd Drottninggatan 18 Närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.30 Peter Söderström, (S) ordförande Aina Wåhlund, (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-11-26

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-11-26 R sala ~KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2013-11-26 8(24) 302 Ekofestival2014 i Sala; projektplan Dnr 2011/132 INLEDNING Presentation av planering och genomförande av en

Läs mer

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS HANDBOK för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS Världen angår oss Centerkvinnornas fond Världen angår oss (VAO) är fonden för Centerkvinnornas medlemmar som vill jobba för en

Läs mer

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019!

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019! Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019! Ansök till vår arrangörsgrupp och få värdefulla erfarenheter och meriter inom projektledning, finansiering, event eller kommunikation, samtidigt

Läs mer

Platskontoret m a n i fes tos n y h e t sb r e v o m P l ace b r a n d i n g, va ru m ä r k en o ch a n d r a u P P l e v el ser.

Platskontoret m a n i fes tos n y h e t sb r e v o m P l ace b r a n d i n g, va ru m ä r k en o ch a n d r a u P P l e v el ser. Platskontoret m a n i f e s to s n y h e t s b r e v o m P l ace b r a n d i n g, va r u m ä r k e n o ch a n d r a u pp l e v e l s e r. n r 2 / 2 014 5. 6. 4. FOTO FRAMSIDA: Petra Lundin Foto s 2, Petra

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2018 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Mette Agborg & Lisa Berger

Mette Agborg & Lisa Berger IDA från projekt till levande verksamhet Mette Agborg & Lisa Berger Paper presenterat vid konferensen 14-15 oktober 2009 i Borås IDA från projekt till levande verksamhet Vuxenstuderande är en viktig målgrupp

Läs mer

FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving

FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving 1. BAKGRUND FashionDAYS är eventet som syftar till att uppmärksamma och stärka vår region inom mode, textil och design. Ambitionen är att genomföra

Läs mer

Proposition nr 1 Medlemsavgift för 2012. Proposition nr 2 Budget för 2011

Proposition nr 1 Medlemsavgift för 2012. Proposition nr 2 Budget för 2011 Proposition nr 1 Medlemsavgift för 2012 Föreningen har inte höjt medlemsavgiften på flera år. Kostnaderna fortsätter dock att stiga och styrelsen gör bedömningen att en liten höjning av medlemsavgiften

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Studie av hur studieförbunden i Stockholms län arbetar med film Version. 2015-09-29

Studie av hur studieförbunden i Stockholms län arbetar med film Version. 2015-09-29 Studie av hur studieförbunden i Stockholms län arbetar med film Version. 2015-09-29 Bakgrund Denna korta studie syftar till att kartlägga hur de tio studieförbund som får stöd från Stockholms Läns Landsting

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

DIASPORA Homeland Svensk premiär Fre 27 mars 18:00 Zita 1 Sön 29 mars 16:00 Zita 1

DIASPORA Homeland Svensk premiär Fre 27 mars 18:00 Zita 1 Sön 29 mars 16:00 Zita 1 DIASPORA : Homeland Juridikstudenten Farids bekväma liv blir plötsligt omkullkastat när han tvingas åka och rädda föräldrarnas livsdröm, huset hemma i Algeriet. Och Farid som aldrig varit där, och knappt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer