17 Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting LS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "17 Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting LS"

Transkript

1 17 Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting LS

2

3 1 (10) Landstingsrådsberedningen Landstingsstyrelsen Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting Föredragande landstingsråd: Irene Svenonius Ärendebeskrivning Förslag till ny politisk organisation för Stockholms läns landsting. Förslag till beslut Landstingsrådsberedningen föreslår landstingsstyrelsen dels föreslå landstingsfullmäktige besluta att fastställa ny politisk organisation för Stockholms läns landsting enligt bilaga 1, att, med ändring av fullmäktiges beslut den 23 oktober 2018, fastställa fördelningen av landstingsrådens föredragningsområden enligt bilaga 2, att uppdra till landstingsstyrelsen att stödja inrättandet av de nya nämnderna, att uppdra åt landstingsstyrelsen, hälso- och sjukvårdsnämnden, trafiknämnden, tillväxt- och regionplanenämnden, vård- och kunskapsstyrningsnämnden, fastighets- och servicenämnden, färdtjänstnämnden, kulturnämnden, patientnämnden, Karolinska universitetssjukhuset samt Stockholms läns sjukvårdsområde att fastställa ny tjänstemannaorganisation under respektive nämnd med anledning av den nya politiska organisationen, att uppdra till landstingsstyrelsen att stödja inrättandet av nämndernas nya tjänstemannaorganisationer, att fastställa mandattiderna för nämnder, bolagsstyrelser, utskott och beredning enligt skrivelsen,

4 2 (10) att uppdra till Landstingsstyrelsen att ta fram förslag till reglemente för landstingsstyrelsen och övriga nämnder i enlighet med vad som framgår av denna skrivelse, samt att uppdra åt landstingsstyrelsen att föreslå erforderliga ändringar i bolagsordningar och specifika ägardirektiv för landstingets bolag i enlighet med vad som framgår av denna skrivelse. Landstingsrådsberedningens motivering Landstingets organisation utvecklas för att skapa en enklare struktur och tydligare ansvarsförhållanden. Utgångspunkt för förändringarna är att ge än bättre förutsättningar för landstinget, blivande Region Stockholm, att uppnå visioner och mål inom kärnverksamheterna. Dessutom anpassas struktur och ansvarsfördelning till att Stockholms läns landsting fr.o.m. 1 januari 2019 enligt riksdagsbeslut om Ett enhetligt regionaltutvecklingsansvar får ansvar för regionala utvecklingsfrågor. Samtidigt med denna förändring ska Stockholms läns landsting benämnas Region Stockholm. Landstingsstyrelsens förmåga till strategisk styrning och att fullgöra sin uppsiktsplikt ska också stärkas. Uppdraget för landstingsstyrelsen, hälso- och sjukvårdsnämnden, trafiknämnden och tillväxt- och regionplanenämnden förändras. Dessutom inrättas tre nya nämnder för att förbättra styrning och ledning av landstingets verksamhet: färdtjänstnämnden, vårdens och kunskapsstyrningsnämnd samt fastighets- och servicenämnden. Landstingets övriga verksamhet, exempelvis medlemskapet i Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, påverkas inte av detta ärende. Landstingsstyrelsen (LS) Landstingsstyrelsen (20 ledamöter + 20 ersättare) Leder och samordnar landstingets nämnder och bolag och deras verksamheter samt följer upp att fullmäktiges beslut förverkligas. Landstingsstyrelsen ansvarar även för den övergripande strategiska styrningen och utvecklingen av landstinget som helhet.

5 3 (10) Under landstingsstyrelsen inrättas fyra utskott. Utskotten har både möjlighet att besluta i vissa frågor på delegation från landstingsstyrelsen och bevaka frågor. Arbets- och personalutskottet (11+7) Ansvarar under landstingsstyrelsen för övergripande styrnings-, system- och strukturfrågor samt frågor om landstingets ekonomiska och verksamhetsmässiga resultat. Utskottet ansvarar för arbetsgivarfrågor och strategisk kompetensförsörjning i landstingets egna verksamheter, utredningsbeslut inför investeringar samt ekonomisk månadsrapportering för LSF och SLL. Ordinarie ledamöter i utskottet utgör landstingets krisledningsnämnd enligt lag (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. Under arbets- och personalutskottet inrättas också en beredning: Miljö- och hållbarhetsberedningen (9+9) Bevakar under landstingsstyrelsen frågor som rör miljöarbetet inom den landstingsfinansierade verksamheten såsom uppföljning och framtagande av landstingets miljöprogram, energi- och klimatfrågor samt social hållbarhet inom landstinget/region Stockholms verksamheter. Produktionsutskottet (9+9) Ansvarar under landstingsstyrelsen för ägarstyrning, produktionsplanering och -samordning mellan landstingets egna hälso- och sjukvårdsverksamheter för att säkerställa att de uppnår landstingsfullmäktiges mål och ägardirektiv. Länsplane- och samhällsplaneringsutskottet (9+9) Ansvarar under landstingsstyrelsen för upprättande av förslag till länsplanen för transportinfrastruktur fr.o.m. 1 januari 2019, samt att säkra god förankring och regional nytta av länsplanen genom övergripande analyser av regionala transport- och samhällsplaneringsbehov. Innovations- och utvecklingsutskottet (9+9) Ansvarar under landstingsstyrelsen för landstingets arbete med e-hälsa, digitalisering och innovation, internationella frågor kopplat till dessa områden, framtidens vårdinformationsmiljö, digitala tjänster och medicinteknik, informationsförvaltning och registerfrågor inklusive hantering och utlämning av patientdata och hälsodata samt för informationssäkerhet som inte ankommer på krisledningsnämnden. Utskottet bevakar även frågor om vårdexport och regional digital infrastruktur. Under innovations- och utvecklingsutskottet inrättas en forskningsberedning.

6 4 (10) Forskningsberedningen (9+9) Utgör innovations- och utvecklingsutskottets särskilda beredning för forskningsfrågor, och bevakar frågor om landstingets strategiska inriktning gällande forskning och utbildning (FoU) inom hälso- och sjukvården. Beredningen utarbetar också förslag om inriktning och prioriteringar för övriga FoU-satsningar och följer upp verksamheten inom FoU-området. Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) Hälso- och sjukvårdsnämnden (18+18) Ansvarar för att det finns ett utbud av hälso- och sjukvård som svarar mot befolkningens behov samt för behovsanalys och långsiktig planering av hälso- och sjukvården inom Region Stockholm. I uppdraget innefattas ansvar för att beställa all hälso- och sjukvård samt tandvård och insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Nämnden ska se till att hälso- och sjukvården styrs, samordnas och utvecklas på ett sådant sätt att de samlade resurserna från samtliga vårdgivare anpassas till befolkningens behov och bidrar till förbättring av hälsotillståndet. Under HSN inrättas ett utskott och sju beredningar med vardera 9 ledamöter och 9 ersättare, med följande ansvarsområden: 1. Avtalsutskottet Till stöd för nämndens uppdrag att möta befolkningens vårdbehov inrättas ett avtalsutskott under HSN, vilket ansvarar för att godkänna och teckna avtal med vårdgivare inom ramen för landstingets vårdval. Utskottet svarar också för utveckling av och förändringar i befintliga vårdval och kan lägga samman befintliga vårdval, förändra gränser dem emellan under förutsättning att det inte påtagligt påverkar det övriga sjukvårdssystemet. Utskottet svarar även för dialog med kommunerna för frågor som rör utskottets ansvarsområde. 2. Valfrihets- och tillgänglighetsberedningen Bevakar frågor under hälso- och sjukvårdsnämnden inom området tillgänghet och valfrihet. Beredningen ansvarar för dialog med vårdvalsaktörer, följer upp vårdvalen, analyserar behov och föreslår förändringar och utveckling av vårdval liksom framtagande av nya vårdvalsområden inför beslut i nämnden. Beredningen följer även tillgängligheten i sjukvården i regionen i syfte att säkerställa att högt ställda mål på tillgänglighet i vården kan uppnås. 3. Kompetensförsörjningsrådet

7 5 (10) Bevakar frågor under hälso- och sjukvårdsnämnden om långsiktiga analyser av kompetensbehov inom hela sjukvårdssystemet i Stockholms län: dialog med akademier och staten om kompetensförsörjning inom sjukvården, avtal om utbildningsplatser, AT- och ST-block m.m. med privata och regionägda vårdgivare. 4. Kvalitetsrådet Bevakar frågor under hälso- och sjukvårdsnämnden om löpande kvalitetsuppföljning av vården i syfte att säkra såväl en god kvalitet som effektivitet i länets sjukvårdssystem. 5. Folkhälsoberedningen Bevakar frågor under hälso- och sjukvårdsnämnden inom området folkhälsa och smittskydd. Ansvarar för att bevaka och följa upp regionens övergripande folkhälsoarbete och arbetet med den regionala prioriteringen om minskade hälsoklyftor i RUFS och bereda frågor om bidrag till ideella organisationer. 6. Seniorvårdsberedningen Bevakar frågor under hälso- och sjukvårdsnämnden inom området seniorvård och sammanhållen vård och omsorg med kommunerna. Ansvarar för geriatrik, palliativ vård, avancerad sjukvård i hemmet, rehabilitering samt hjälpmedel. 7. Tandvårdsberedningen Bevakar frågor under hälso- och sjukvårdsnämnden inom området tandvård. 8. Psykiatriberedningen Bevakar frågor under hälso- och sjukvårdsnämnden inom områdena psykiatri och beroendevård. Under HSN inrättas även långtidsutredningen, en parlamentarisk grupp som tjänstemännens långtidsutredning rapporterar till, utifrån det uppdrag som lagts i nämnden. Utredningen består av två ledamöter från varje parti i landstingsfullmäktige. Trafiknämnden (TN) Trafiknämnden (18+18) Ansvarar för kollektivtrafiken på land och till sjöss, med undantag för den särskilda kollektivtrafiken. Nämnden har det övergripande ansvaret för planering och upphandling av erforderliga kollektivtrafiktjänster och följer upp verksamheten. Under trafiknämnden inrättas ett utskott med en beredning samt två beredningar med följande ansvarsområden:

8 6 (10) Sjötrafikutskottet (3+0) Ansvarar under trafiknämnden för frågor inom området sjötrafik. Utskottet beslutar om trafikförändringar, upphandlingar, utredningar och trafikplikt för sjötrafiken. Sjötrafikberedningen (9+9) Bereder frågor inom området sjötrafik och bereder ärenden inom detta område till sjötrafikutskottet. Tillgänglighets- och framkomlighetsberedningen (9+9) Bevakar under trafiknämnden frågor inom området tillgänglighet och framkomlighet. Beredningen för pilotförsök inom kollektivtrafiken (9+9) Bevakar under trafiknämnden frågor om försöksverksamhet. Tillväxt- och regionplanenämnden (TR) Tillväxt- och regionplanenämnden (18+18) ansvarar för regionplanering, regional tillväxt, trafikplanering kopplad till regionutvecklingsuppdraget (ej kollektivtrafik), regionalt utvecklingsansvar för samhällsbyggnad, infrastruktur och transporter (ej länsplanen), samt näringslivsutveckling, strategisk kompetensförsörjning och arbetsmarknadsutveckling samt landsbygd och skärgård. Det innefattar ansvaret för regionplan och regional utvecklingsstrategi, regionalt tillväxtarbete, EU:s strukturfondsprogram, regionala serviceprogram, regional bredbandskoordinator och regional kompetensplattform. Samordning med arbetet av implementering och uppföljning av RUFS Till stöd för tillväxt- och regionplanenämnden inrättas två beredningar: Beredningen för regional attraktionskraft (9+9) Bevakar under tillväxt- och regionplanenämnden det regionala arbetet med näringslivs- och tillväxtstrategin. Bevakar och ansvarar för ärenden kopplade till denna samt ärenden som rör arbetet med att stärka regionens attraktionskraft. Klimatberedningen (9+9) Bevakar under tillväxt- och regionplanenämnden regionala klimatfrågor samt uppföljning och genomförandet av klimatfärdplanen och ärenden kopplade till denna. Vårdens kunskapsstyrningsnämnd (VKN)

9 7 (10) Vårdens kunskapsstyrningsnämnd (11+11) Ansvarar för vårdens kunskapsstyrning: nationella nivåstruktureringen av sjukvården, kunskapsstöd, vårdprogram, läkemedelsfrågor i patientperspektiv (introduktion, prioriteringar), frågor om vårdens prioriteringar, nationella cancerstrategin, regional cancerplan, minskad antibiotikaanvändning, läkemedelsstöd samt utvecklingen av landstingets övergripande patientstyrningsförmåga. Fastighets- och servicenämnden (FSN) Fastighets- och servicenämnden (11+11) Ansvarar för landstingets fastigheter, exklusive trafikfastigheter, samt landstingsgemensamma servicefunktioner. Under fastighets- och servicenämnden inrättas Fastighetsomställningsberedningen (9+9) Bevakar under fastighets- och servicenämnden frågor som rör energieffektivisering, fastighetsnära energiproduktion och laddmöjligheter, klimatanpassning samt utveckling av närmiljön i anslutning till fastigheter. Patientnämnden (PAN) Patientnämnden (9+9) Nämnden är vårdens fristående och opartiska instans dit patienter, anhöriga och anställda inom vården kan vända sig när det har uppstått problem i kontakterna med vården eller när det finns klagomål på bemötande, attityder och kvalitet i vårdens utförande. Nämnden ansvarar även för att analysera inkomna klagomål och synpunkter för att användas i hälso- och sjukvårdsnämndens och vårdgivarnas systematiska förbättringsarbete. Färdtjänstnämnden (FTN) Färdtjänstnämnden (9+9) Ansvarar för färdtjänsten (särskilda persontransporter). Nämnden följer upp ingångna avtal med entreprenörerna och samverkar med handikapp- och pensionärsorganisationerna. Färdtjänstutskottet utgörs av nämndens presidium och ansvarar för personärenden inom färdtjänsten.

10 8 (10) Kulturnämnden (KN) Kulturnämnden (9+9) Nämnden främjar kulturen i Stockholms län och leder Region Stockholms verksamhet inom kulturområdet. Arbetet ska främja ett fritt och inkluderande kulturliv med hög kvalitet, där invånarna ska erbjudas en bredd av kulturupplevelser, folkbildning och kulturskapande. Mandattid Ledamöter och ersättare i nämnder, bolagsstyrelser, utskott och beredningar vilka väljs av fullmäktige, landstingsstyrelsen eller nämnd ska ha en mandattid på ett år om inte annat stadgas i lag eller författning. Beslutsunderlag Landstingsrådsberedningens skrivelse Bilaga 1, Nämnder inom Stockholms läns landsting Bilaga 2, Rotelindelning inom Stockholms läns landsting Irene Svenonius Gustaf Drougge

11 9 (10) BILAGA 1 Nämnder inom Stockholms läns landsting Nämnd Ledamöter och ersättare Landstingsstyrelsen Hälso- och sjukvårdsnämnden Trafiknämnden Tillväxt- och regionplanenämnden Vård- och kunskapsstyrningsnämnden Fastighets- och servicenämnden Färdtjänstnämnden 9+9 Kulturnämnden 9+9 Patientnämnden 9+9 Karolinska Universitetssjukhuset 7+0 Stockholms läns sjukvårdsområde 5+0

12 10 (10) BILAGA 2 Politiska rotlar inom Stockholms läns landsting I Finansfrågor, samt fastighets- och servicefrågor II Hälso- och sjukvårds-, innovations- och kulturfrågor III Trafikfrågor IV Tillväxt-, samhällsplanerings- och skärgårdsfrågor V Vårdutvecklingsfrågor VI Miljö- och kollektivtrafikfrågor VII Vård- och valfrihetsfrågor

FÖRSLAG 2018:71 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting

FÖRSLAG 2018:71 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting FÖRSLAG 2018:71 LS 2018-0680 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting 26 (29) Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2018-11-06

Läs mer

FÖRSLAG 2014:65 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting

FÖRSLAG 2014:65 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting FÖRSLAG 2014:65 LS 1410-1178 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting PROTOKOLL 10/2014 Landstingsstyrelsen Sammanträdesdag

Läs mer

Region Stockholms politiska organisation

Region Stockholms politiska organisation FOLKHÄLSA OCH FUNKTIONS- NEDSÄTTNING Region Stockholms politiska organisation 2019-2022 Ordförandestämma 2019-03-11 1 Regionfullmäktige Regionfullmäktige - 149 folkvalda ledamöter Blågrön majoritet Cecilia

Läs mer

Cecilia Löfgreen Mikael Sundesten Bosse Andersson

Cecilia Löfgreen Mikael Sundesten Bosse Andersson 155 Val av landstingsråd och fastställande av föredragningsområden samt val av minoritetsföreträdare, gruppledare samt eventuella arvoderade förtroendevalda (förslag 68) LS 2018-0675 Inleddes kl. 10.25

Läs mer

Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting

Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen P 12, 2014-11-04 Landstinsstyrelsen i (?) Landstingsstyrelsen Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting Föredragande landstingsråd: Torbjörn

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2010:85 1 (8) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendet Förslag till ny politisk organisation

Läs mer

Delegationsordning. regionstyrelsen och Instruktion för regionstyrelsens utskott och beredningar LS

Delegationsordning. regionstyrelsen och Instruktion för regionstyrelsens utskott och beredningar LS 14 Delegationsordning för regionstyrelsen och Instruktion för regionstyrelsens utskott och beredningar 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-12-13 LS 2018-0731 Landstingsstyrelsen Delegationsordning

Läs mer

Organisationsschema Stockholms läns landsting 2015

Organisationsschema Stockholms läns landsting 2015 sschema 2015 Varje organisationsbild finns i en färgversion och i en svart-vit version. Välj den som passar bäst ur ett tillgänglighetsperspektiv. Bilder visar organisation 2015-06-01. Layout uppdaterad

Läs mer

Motion 2017:17 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om sammanhållen vård och omsorg för äldre 27 LS

Motion 2017:17 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om sammanhållen vård och omsorg för äldre 27 LS Motion 2017:17 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om sammanhållen vård och omsorg för äldre 27 LS 2017-0731 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 LS 2017-0731 Landstingsstyrelsen Motion 2017:17

Läs mer

Revidering av reglemente avseende patientnämnden med anledning av ny lag 4 LS

Revidering av reglemente avseende patientnämnden med anledning av ny lag 4 LS Revidering av reglemente avseende patientnämnden med anledning av ny lag 4 LS 2017-1185 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-22 LS 2017-1185 Landstingsstyrelsen Revidering av reglemente avseende

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2017:17 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om sammanhållen vård och omsorg för äldre

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2017:17 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om sammanhållen vård och omsorg för äldre FÖRSLAG 2017:119 LS 2017-0731 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2017:17 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om sammanhållen vård och omsorg för äldre Stockholms läns landsting 56 (86) Landstingsstyrelsen

Läs mer

Remiss logotyp Region Stockholm, LS

Remiss logotyp Region Stockholm, LS 1 (2) Tillväxt- och regionplaneförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2019-01-18 TRN 2018-0177 Handläggare: Helena Reinhagen Tillväxt- och regionplanenämnden Remiss logotyp Region Stockholm, LS 2018 1282 Ärendebeskrivning

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:56 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och länets pensionärsorganisationer Föredragande landstingsråd: Chris Heister Ärendet

Läs mer

Yttrande över förslag avseende användning av logotyp Region Stockholm

Yttrande över förslag avseende användning av logotyp Region Stockholm 1(2) Handläggare Suss Forssman Thullberg suss.forssman-thullberg@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2019-01-12 Färdtjänstnämnden 2019-01-30, punkt 12 Ärende TN 2018-1833 Infosäkerhetsklass K1 (Öppen) Yttrande över

Läs mer

Anmälan av nämnders och styrelsers lokala budgetar för år 2012

Anmälan av nämnders och styrelsers lokala budgetar för år 2012 ANMÄLAN 2011-12-06 LS 1105-0780 Anmälan av nämnders och styrelsers lokala budgetar för år Ärendet Landstingsdirektören har inkommit med anmälan av nämnders och styrelsers lokala budgetar för år. Förslag

Läs mer

att Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och pensionärsorganisationer

att Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och pensionärsorganisationer Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2012-08-15 LS 1109-1161 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 2-08- 28 0 0 03 3 " Reviderad modell för samverkan mellan Stockholms

Läs mer

Yttrande över förslag avseende användning av logotyp Region Stockholm

Yttrande över förslag avseende användning av logotyp Region Stockholm 1(2) Handläggare Suss Forssman Thullberg susanne.forssman-thullberg@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2019-01-12 Trafiknämnden 2019-01-29, punkt 10 Ärende TN 2018-1833 Infosäkerhetsklass K1 (Öppen) Yttrande över

Läs mer

13 Yttrande över remiss Användning av logotyp för Region Stockholm HSN

13 Yttrande över remiss Användning av logotyp för Region Stockholm HSN 13 Yttrande över remiss Användning av logotyp för Region Stockholm HSN 2018-1755 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-1755 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2019-01-16 Kansli Annika Fri

Läs mer

Yttrande över remiss för användning av logotyp Region Stockholm

Yttrande över remiss för användning av logotyp Region Stockholm Kulturförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2019-01-06 KN 2018/1296 Renee Roslycke Yttrande över remiss för användning av logotyp Region Stockholm Ärendebeskrivning Kulturförvaltningens lämnar i

Läs mer

Framtidsplan för hälso- och sjukvården

Framtidsplan för hälso- och sjukvården Landstingsstyrelsens förvaltning Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 1 (6) HSN 0910-1366 Handläggare: Henrik Gaunitz Landstingsstyrelsen Hälso- och sjukvårdsnämnden Framtidsplan för hälso- och sjukvården

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2018:88 LS 2018-1045 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Val av ordförande och ledamöter till styrelserna för Karolinska Universitetssjukhuset och Stockholms läns sjukvårdsområde Stockholms

Läs mer

Region Östergötland perioden

Region Östergötland perioden Politisk organisation för Region Östergötland perioden 2015-2019 Grundläggande principer De grundläggande principerna för vår politiska organisation (ledning och styrning) är att de ska understödja det

Läs mer

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte... 3 2. Tillämpning... 3 3. Definition... 4 3.1 Avgränsningar... 4 3.2 Beroenden till andra processerv... 4 4. Nuläge... 4

Läs mer

Förslag på ny ansvars- och beslutsordning avseende investeringsstrategi

Förslag på ny ansvars- och beslutsordning avseende investeringsstrategi Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-04-19 1 (1) Identitet TN 1204-0100 Handläggare Björn Holmberg 08-686 1588 Förslag på ny ansvars- och beslutsordning avseende investeringsstrategi Trafiknämnden

Läs mer

Samordning och styrning av läkares specialiseringstjänstgöring

Samordning och styrning av läkares specialiseringstjänstgöring Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Maria Samuelsson Almén TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-01-21 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-03-04, p 5 1 (2) HSN 1402-0216 Samordning och styrning av läkares specialiseringstjänstgöring

Läs mer

Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den nya politiska organisationen

Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den nya politiska organisationen Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-01-21 LS 1411-1350 Landstingsstyrelsen Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den

Läs mer

Effektiv ledning, styrning och uppföljning inom Stockholms läns landsting

Effektiv ledning, styrning och uppföljning inom Stockholms läns landsting 1 (6) Landstingsrådsberedningen Landstingsstyrelsen Effektiv ledning, styrning och uppföljning inom Stockholms läns landsting Föredragande landstingsråd: Irene Svenonius Ärendebeskrivning Detta är ett

Läs mer

227 Motion 2017:64 av Mohibul Ezdani Khan (V) om att höja prissumman för arbetet mot främlingsfientlighet och rasism LS

227 Motion 2017:64 av Mohibul Ezdani Khan (V) om att höja prissumman för arbetet mot främlingsfientlighet och rasism LS Stockholms läns landsting 19 (39) Landstingsstyrelsen 2018-0078 227 Motion 2017:64 av Mohibul Ezdani Khan (V) om att höja prissumman för arbetet mot främlingsfientlighet och rasism LS 2017-1303 Ärendebeskrivning

Läs mer

Remiss av förslag att ansöka om Regionbildning i Stockholms län

Remiss av förslag att ansöka om Regionbildning i Stockholms län Stockholms lans landsting Landstingsstyrelsen 2015-11-03 LS 2015-0997 Kommunerna i Stockholms län Remiss av förslag att ansöka om Regionbildning i Stockholms län Landstingsfallmäktige har i budgeten för

Läs mer

12 Entledigande av styrelseledamöter i Locum AB m.m. LS

12 Entledigande av styrelseledamöter i Locum AB m.m. LS 12 Entledigande av styrelseledamöter i Locum AB m.m. LS 2018-1109 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-11-21 LS 2018-1109 Landstingsstyrelsen Entledigande av styrelseledamöter i LOCUM AB, AB

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:43 1 (19) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Överförande av trafikplanerande verksamhet från regionplane- och trafiknämnden till AB Storstockholms Lokaltrafik Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-06-18 LS-LED07-362 91 Reglementen för landstingsstyrelsens utskott och beredningar. Revidering Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen fastställer

Läs mer

Arvode till styrelse för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB

Arvode till styrelse för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling TJÄNSTE UTLÅTANDE 2016-08-30 LS 2016-0704 Handläggare: Viktoria Skog Ankom Stockholms läns landsting 2016-08-

Läs mer

Reglemente för regionala utvecklingsnämnden

Reglemente för regionala utvecklingsnämnden Reglemente för regionala utvecklingsnämnden Nämndens ansvarsområden 1 Regionala utvecklingsnämnden svarar för de regionala utvecklingsfrågorna som Region Sörmland tilldelats med det statliga tillväxtuppdraget,

Läs mer

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Politiskt ledarskap Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Det här är vårt uppdrag Fullmäktige är regionens högsta beslutande organ som har det yttersta ansvaret för ekonomin och verksamhetens inriktning.

Läs mer

Kompetensförsörjning för framtidens hälso- och sjukvård

Kompetensförsörjning för framtidens hälso- och sjukvård 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal 2011-03-16 Handläggare: Kristina Pesula Kompetensförsörjning för framtidens hälso- och sjukvård Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har ansvaret

Läs mer

Sammanfattande redogörelse av genomförda dialoger med länets kommuner om en eventuell regionbildning i Stockholms län.

Sammanfattande redogörelse av genomförda dialoger med länets kommuner om en eventuell regionbildning i Stockholms län. Stockholms läns landsting 1(6) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Clara Wahren Regionbildning i Stockholms län Ärendebeskrivning Landstingsstyrelsens

Läs mer

Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner

Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner BESLUTSUNDERLAG 1/2 2015-04-15 Dnr: RS 2015-277 Regionstyrelsen Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner Bakgrund Enligt lag (2010:630) om regionalt utvecklingsansvar i vissa län

Läs mer

FÖRSLAG 2016:102 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting

FÖRSLAG 2016:102 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting FÖRSLAG 2016:102 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting 58 Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 9/2016 Tisdagen den 22

Läs mer

REGLEMENTE FÖR REGIONSTYRELSE, NÄMNDER OCH REVISORERNA I REGION SKÅNE

REGLEMENTE FÖR REGIONSTYRELSE, NÄMNDER OCH REVISORERNA I REGION SKÅNE REGLEMENTE FÖR REGIONSTYRELSE, NÄMNDER OCH REVISORERNA I REGION SKÅNE AVDELNING I Tillämpningsområde 1 Detta reglemente gäller för regionstyrelsen och dess utskott och beredningar samt för nedanstående

Läs mer

Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting

Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-11-16 Landstingsstyrelsen Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl

Läs mer

1 Landstingsstyrelsens förvaltning. Strategisk IT i SLL. Vad ska vi vara för vem och vad ska vi göra för dem?

1 Landstingsstyrelsens förvaltning. Strategisk IT i SLL. Vad ska vi vara för vem och vad ska vi göra för dem? 1 Landstingsstyrelsens förvaltning Strategisk IT i SLL Vad ska vi vara för vem och vad ska vi göra för dem? 2 Landstingsstyrelsens förvaltning Ytterligare samordning av landstingets IT-verksamhet LS 1308-1045

Läs mer

FÖRSLAG 2017:96 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Patientavgifter för distanskontakter

FÖRSLAG 2017:96 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Patientavgifter för distanskontakter FÖRSLAG 2017:96 LS 2017-1081 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Patientavgifter för distanskontakter Stockholms läns landsting 28 (86) Landstingsstyrelsen PROTOKOLL LS 2017-0084 2017-11-14 KL 10:00-10:30

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Tilldelande av verksamhetsuppdrag SLL Innovation till Danderyds sjukhus AB

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Tilldelande av verksamhetsuppdrag SLL Innovation till Danderyds sjukhus AB 1 (2) FÖRSLAG 2013:6 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Tilldelande av verksamhetsuppdrag SLL Innovation till Danderyds sjukhus AB Föredragande landstingsråd: Stig Nyman Ärendebeskrivning Landstingsdirektören

Läs mer

Yttrande över departementspromemorian Regionalt utvecklingsansvar i Stockholms, Kalmar och Blekinge län (Ds 2017:20) 6 LS

Yttrande över departementspromemorian Regionalt utvecklingsansvar i Stockholms, Kalmar och Blekinge län (Ds 2017:20) 6 LS Yttrande över departementspromemorian Regionalt utvecklingsansvar i Stockholms, Kalmar och Blekinge län (Ds 2017:20) 6 LS 2017-0858 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-09-13 LS 2017-0858 Yttrande

Läs mer

Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer

Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer 1 (2) Regionrådsberedningen SKRIVELSE 2019-08-14 RS 2019-0382 Regionstyrelsen Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer Föredragande regionråd: Ella Bohlin Ärendebeskrivning

Läs mer

15 Reglemente för regionstyrelse n och övriga nämnder LS

15 Reglemente för regionstyrelse n och övriga nämnder LS 15 Reglemente för regionstyrelse n och övriga nämnder 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-11-22 Landstingsstyrelsen Reglementen för regionstyrelsen och övriga nämnder Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Motion 2017:30 av Robert Johansson m.fl. (S) om bidrag till pensionärsorganisationerna 15 LS

Motion 2017:30 av Robert Johansson m.fl. (S) om bidrag till pensionärsorganisationerna 15 LS Motion 2017:30 av Robert Johansson m.fl. (S) om bidrag till pensionärsorganisationerna 15 LS 2017-0914 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 LS 2017-0914 Landstingsstyrelsen Motion 2017:30

Läs mer

Motion 2017:37 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om att inrätta en regional klimat- och innovationsfond

Motion 2017:37 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om att inrätta en regional klimat- och innovationsfond TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (4) s förvaltning Landstingsdirektörens stab Clara Wahren 2017-12-18 s miljöberedning Motion 2017:37 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om att inrätta en regional klimat- och innovationsfond

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer

Stockholms läns sjukvårdsområde

Stockholms läns sjukvårdsområde Diarienummer Ägardirektiv Stockholms läns sjukvårdsområde Gäller för Stockholms läns sjukvårdsområde Antagen av landstingsfullmäktige 2017-06-13, LS 2015-0385, ändrad av landstingsfullmäktige 2017-12-05,

Läs mer

Nu bildar vi region i Dalarna. Vi samarbetar för regionbildning

Nu bildar vi region i Dalarna. Vi samarbetar för regionbildning P Nu bildar vi region i Dalarna Vi samarbetar för regionbildning Dalarna är redo för en ny regionorganisation Genom att samla kraft och kompetens i en gemensam organisation blir vi starkare och tillsammans

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:27 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Regionalt samarbete mellan landstingen i Stockholms, Sörmlands och Västmanlands län, godkännande av avsiktsförklaring Föredragande landstingsråd:

Läs mer

REGLEMENTE FÖR LANDSTINGSSTYRELSE OCH NÄMNDER. INLEDNING Roller och ansvarsfördelning mellan fullmäktige, styrelsen och nämnderna

REGLEMENTE FÖR LANDSTINGSSTYRELSE OCH NÄMNDER. INLEDNING Roller och ansvarsfördelning mellan fullmäktige, styrelsen och nämnderna REGLEMENTE FÖR LANDSTINGSSTYRELSE OCH NÄMNDER Fastställt av fullmäktige den 28 november 2006, 266, LS 0611-1837 och den februari 2007,, LS 0701-0082. INLEDNING Roller och ansvarsfördelning mellan fullmäktige,

Läs mer

9 Delegationsordning för hälso- och sjukvårdsnämnden HSN

9 Delegationsordning för hälso- och sjukvårdsnämnden HSN 9 Delegationsordning för hälso- och sjukvårdsnämnden HSN 2018-0172 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-0172 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2019-01-17 Kansli Lena Gammal 1 (2) Hälso-

Läs mer

Sammanfattande redogörelse av genomförda dialoger med länets kommuner om en eventuell regionbildning i Stockholms län.

Sammanfattande redogörelse av genomförda dialoger med länets kommuner om en eventuell regionbildning i Stockholms län. Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-11-09 LS 2015-0997 Landstingsstyrelsen Regionbildning i Stockholms län Föredragande landstingsråd: Gustav Hemming Ärendebeskrivning

Läs mer

Regionens verksamhetsram

Regionens verksamhetsram Regionens verksamhetsram Detta ska jag prata om Övergripande om Västra Götalandsregionens styrning av verksamheten Styrelsers och nämnders roller, framför allt i styrningen av hälso- och sjukvården Uppgifter

Läs mer

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland 1(8) Landstingsstyrelsen Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland Inledning Regionfrågan har diskuterats under lång tid i Sverige och i Östergötland. I mars 2008 undertecknade partidistrikten

Läs mer

Principer för vårdgivares kostnadsansvar för läkemedel, hjälpmedel och medicinsk service

Principer för vårdgivares kostnadsansvar för läkemedel, hjälpmedel och medicinsk service Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-05-15 1 (3) HSN 2017-0887 Handläggare: Björn Wettermark Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-06-20 Principer för vårdgivares kostnadsansvar för läkemedel,

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ändring av antalet styrelseledamöter i styrelsen för Karolinska Universitetssjukhuset

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ändring av antalet styrelseledamöter i styrelsen för Karolinska Universitetssjukhuset FÖRSLAG 2018:44 LS 2018-0433 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av antalet styrelseledamöter i styrelsen för Karolinska Universitetssjukhuset Landstingsstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG 2018-04-25

Läs mer

Styrelsen leder, styr och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter och har uppsikt över övriga nämnders verksamhet.

Styrelsen leder, styr och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter och har uppsikt över övriga nämnders verksamhet. Fastställt av fullmäktige 2014-11-25, 117/14 Reglemente för Landstingsstyrelsen Landstingsstyrelsens uppgifter 1 Styrelsen är landstingets ledande politiska förvaltningsorgan och har det övergripande ansvaret

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:11 1 (10) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Bemyndigande av styrelserna för Södersjukhuset och Stockholms läns sjukvårdsområde att hantera kommande upphandling av patientkost Föredragande

Läs mer

Reglemente för landstingsstyrelse och nämnder

Reglemente för landstingsstyrelse och nämnder LS 1410-1211 LS 2017-0785 LS 2017-0463 LS 2017-1185 [Styrande dokument] Reglemente för landstingsstyrelse och nämnder Gäller för landstingsstyrelse och nämnder Fastställt av fullmäktige den 16 och 17 december

Läs mer

FÖRSLAG 2017:66 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2017:1 av Lars Grönwall (S) om en tillgänglig patientlag

FÖRSLAG 2017:66 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2017:1 av Lars Grönwall (S) om en tillgänglig patientlag FÖRSLAG 2017:66 LS 2017-0338 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2017:1 av Lars Grönwall (S) om en tillgänglig patientlag 25 ( 62) Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2017-0084 2017-08-29 Kl. 10:00-10:15

Läs mer

Återföring: Principärende rörande vård av patienter med cancersjukdom

Återföring: Principärende rörande vård av patienter med cancersjukdom Handläggare: Jörgen Maersk-Möller Anders Fridell PAN 2016-04-12 P 6 1 (6) Återföring: Principärende rörande vård av patienter med cancersjukdom Ärendet Patientnämnden noterade under 2014 en kraftig ökning

Läs mer

Håkan Jörnehed (V) har inkommit med en skrivelse till landstingsstyrelsen daterad den 14 april 2015, om hanteringen av skrivelser.

Håkan Jörnehed (V) har inkommit med en skrivelse till landstingsstyrelsen daterad den 14 april 2015, om hanteringen av skrivelser. Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-01-13 LS 2015-0589 Landstingsstyrelsen Svar på skrivelse från Håkan Jörnehed (V) om hantering av skrivelser Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Motion 2017:26 av Per Carlberg (SD) och Dan Kareliusson (SD) om att Stockholms läns landsting ska överta Prioriterings- och dirigeringstjänsten (PoD)

Motion 2017:26 av Per Carlberg (SD) och Dan Kareliusson (SD) om att Stockholms läns landsting ska överta Prioriterings- och dirigeringstjänsten (PoD) Motion 2017:26 av Per Carlberg (SD) och Dan Kareliusson (SD) om att Stockholms läns landsting ska överta Prioriterings- och dirigeringstjänsten (PoD) i egen regi 22 LS 2017-0740 1 (2) Landstingsrådsberedningen

Läs mer

Motion 2016:40 av Dag Larsson (S) och Swapna Sharma (S) om en väntetidsapp för länets akutmottagningar 27 LS

Motion 2016:40 av Dag Larsson (S) och Swapna Sharma (S) om en väntetidsapp för länets akutmottagningar 27 LS Motion 2016:40 av Dag Larsson (S) och Swapna Sharma (S) om en väntetidsapp för länets akutmottagningar 27 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-08-09 Landstingsstyrelsen Motion 2016:40 av Dag

Läs mer

I ärendet redovisas följande dokument: a) Beslutsunderlag b) Framtidsplan för Landstinget Dalarna 2025

I ärendet redovisas följande dokument: a) Beslutsunderlag b) Framtidsplan för Landstinget Dalarna 2025 I ~ II Landstinget DALARNA Central förvaltning Ledningsenhet nllagra AU 6 3;lA BESLUTSUNDERLÄG Landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum 2013-05-06 Sida 1 (2) Dnr LD11/01660 Uppdnr 522 2013-05-06 Landstingsstyrelsens

Läs mer

Landstingsrådsberedningen LS

Landstingsrådsberedningen LS 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-02-15 LS 2016-0409 Landstingsstyrelsen Motion 2016:11 av Jens Sjöström m.fl. (S) om kompetens och kunskap på rätt plats inrätta ett regionalt kompetens- och

Läs mer

Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige besluta

Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige besluta Landstingsstyrelsen Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet Förslag till beslut LS 2015-0997 Ärende 34 Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige

Läs mer

Måltider på sjukhus i Stockholms läns landsting Ett strategiskt perspektiv

Måltider på sjukhus i Stockholms läns landsting Ett strategiskt perspektiv Måltider på sjukhus i Stockholms läns landsting Ett strategiskt perspektiv Lena Halvardson Rensfelt Samordnare, Landstingsdirektörens stab Lena.Halvardson-rensfelt@sll.se Stockholms läns landsting, SLL

Läs mer

Region Dalarnas verksamhet och organisation. Landstingsdirektör Karin Stikå Mjöberg

Region Dalarnas verksamhet och organisation. Landstingsdirektör Karin Stikå Mjöberg Region Dalarnas verksamhet och organisation Landstingsdirektör Karin Stikå Mjöberg Landstinget Dalarna Landstinget Dalarna är 28 183 km2 och till ytan den fjärde största landsting/region i Sverige I Dalarna

Läs mer

godkänna hälso- och sjukvårdsdirektörens föreslag till huvudinriktning i utredningen om hur Vårdval seniorvård ska utformas

godkänna hälso- och sjukvårdsdirektörens föreslag till huvudinriktning i utredningen om hur Vårdval seniorvård ska utformas Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Peter Lundqvist TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-09-01 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-09-28 1 (3) HSN 2017-0969 Förslag till huvudinriktning för utredningen av Vårdval

Läs mer

Samlokalisering av landstingets centrala förvaltningar

Samlokalisering av landstingets centrala förvaltningar P 23, 2017-05-30 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-05-23 LS 2016-1489 Landstingsstyrelsen Föredragande landstingsråd: Paul Lindquist Ärendebeskrivning Beslut om inriktning för det fortsatta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset den 12 juni 2015 kl. 08.00 10.00 Beslutande Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Ann Petersson

Läs mer

2. att fastställa Sverigedemokraternas förslag till resultatbudget, balansbudget och finansieringsbudget för år 2018 och planer för åren

2. att fastställa Sverigedemokraternas förslag till resultatbudget, balansbudget och finansieringsbudget för år 2018 och planer för åren 1 (5) LANDSTINGSSTYRELSEN FÖRSLAG TILL BESLUT LS 2017-0452 Ärende 4 Mål och budget för år 2018 och plan för åren 2019 2022 samt investeringsbudget för åren 2018 (LS 2017-0452). Landstingsstyrelsen föreslår

Läs mer

Anmälan av lokala nämnders och styrelsers lokala budgetar år 2013

Anmälan av lokala nämnders och styrelsers lokala budgetar år 2013 ANMÄLAN 2012-12-04 Anmälan av lokala nämnders och styrelsers lokala budgetar år Ärendet Landstingsdirektören har inkommit med anmälan av nämnders och styrelsers lokala budgetar år. Förslag till beslut

Läs mer

Produktionsutskottet förslår att traineeprogram inom Stockholms läns landsting införs.

Produktionsutskottet förslår att traineeprogram inom Stockholms läns landsting införs. Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-03-27 LS 1401-0138 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 4-04- 08 00 02 8 Traineeprogram i Stockholms läns landsting Föredragande

Läs mer

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Förslag till Regional utvecklingsplan 2010 för Stockholmsregionen, RUFS

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Förslag till Regional utvecklingsplan 2010 för Stockholmsregionen, RUFS SKRIVELSE 1 (5) Landstingsstyrelsen Förslag till Regional utvecklingsplan 2010 för Stockholmsregionen, RUFS Föredragande landstingsråd: Christer G Wennerholm ÄRENDET Regionplanenämnden förslag till Regional

Läs mer

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland Sida 1(6) Enheten för kollektivtrafik Datum 2015-11-26 Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland PM Region Värmland - kommunalförbund Postadress Box 1022 651 15 KARLSTAD Besöksadress

Läs mer

Överenskommelse inom klinisk forskning och hälsooch sjukvård med Karolinska Institutet

Överenskommelse inom klinisk forskning och hälsooch sjukvård med Karolinska Institutet Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2012-09-19 LS 1203-0501 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 12-10-rs 00010 Överenskommelse inom klinisk forskning och hälsooch sjukvård

Läs mer

KL 10:00-10:30. Ärendet innehåller en länsgemensam strategi för jämställdhetsintegrering i Stockholms län för åren

KL 10:00-10:30. Ärendet innehåller en länsgemensam strategi för jämställdhetsintegrering i Stockholms län för åren Stockholms läns landsting 26 (86) Landstingsstyrelsen PROTOKOLL LS 2017-0084 2017-11-14 KL 10:00-10:30 227-270 237 LS 2017-0818 Ärendebeskrivning Ärendet innehåller en länsgemensam strategi för jämställdhetsintegrering

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2018:75 LS 2018-0902 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Kapitaltillskott till Tiohundra AB Extra medlemsbidrag till Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje Stockholms läns landsting

Läs mer

Reglemente för landstingsstyrelsen, Folkhälso-, primärvårds- och tandvårdsnämnden och Hälsooch sjukvårdsnämnden

Reglemente för landstingsstyrelsen, Folkhälso-, primärvårds- och tandvårdsnämnden och Hälsooch sjukvårdsnämnden Reglemente för landstingsstyrelsen, Folkhälso-, primärvårds- och tandvårdsnämnden och Hälsooch sjukvårdsnämnden Mandatperioden 2015 2018 Fastställt av landstingsfullmäktige den 25 26 februari 2015, 14

Läs mer

Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 LS

Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 LS Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-06-07 Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:58 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och länets handikapporganisationer Föredragande landstingsråd: Stig Nyman Ärendet I

Läs mer

Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS

Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS 2017-0730 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 LS 2017-0730 Landstingsstyrelsen Motion 2017:16

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Nämnder m m Årsarvoden Sammanträdes- Anteckningar ersättning

Nämnder m m Årsarvoden Sammanträdes- Anteckningar ersättning Förteckning över arvoden för uppdrag i landstingets organ och bolag 2017-07-01--2018-06-30 1 Landstingsfullmäktige Ordförande 269 900 1730** **Om en ledamot under någon del av sammanträdet 1:e och 2:e

Läs mer

I offentlighetens tjänst

I offentlighetens tjänst I offentlighetens tjänst Hur styrs Västra Götalandsregionen? Vad vi ska prata om Västra Götalandsregionens samhällsuppdrag Vad säger lagen? Västra Götalandsregionens styrmiljö reglementen Tjänstemannarollen

Läs mer

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050 1 (6) Handläggare: Ulrika Palm Tillväxt- och regionplanenämnden Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, Ärendebeskrivning Ärendet omfattar ett förslag till regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen,,

Läs mer

Nu bildar vi region i Dalarna

Nu bildar vi region i Dalarna Nu bildar vi region i Dalarna Den 1 januari 2019 bildar vi region Då förenas Landstinget Dalarna och Region Dalarna i en ny regionorganisation. Sammanslagningen gör att kopplingen mellan hälsa, välfärd

Läs mer

Fortsatt medlemskap i EIT Health ett samarbete rörande hälsa och aktivt åldrande

Fortsatt medlemskap i EIT Health ett samarbete rörande hälsa och aktivt åldrande 1 (1) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-02-15 LS 2016-1509 Fortsatt medlemskap i EIT Health ett samarbete rörande hälsa och aktivt åldrande Föredragande landstingsråd: Peter Carpelan Förslag om

Läs mer

Svar på remiss från Stockholms läns landsting - Förslag att ansöka om regionbildning i Stockholms län, LS

Svar på remiss från Stockholms läns landsting - Förslag att ansöka om regionbildning i Stockholms län, LS Kommunkansliet Till Kommunstyrelsen Datum 2016-02-09 Dnr KS 2015/0380 Svar på remiss från Stockholms läns landsting - Förslag att ansöka om regionbildning i Stockholms län, LS 2015-0997 Sammanfattning

Läs mer

Utöver vad som enligt kommunallagen åligger landstingsstyrelsen tillkommer det styrelsen

Utöver vad som enligt kommunallagen åligger landstingsstyrelsen tillkommer det styrelsen Reglemente för landstingsstyrelsen Allmänna bestämmelser 1 Landstingsstyrelsen har 15 ledamöter och 15 ersättare. 2 Landstingsstyrelsen leder och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter

Läs mer

Jens Sjöström m.fl. (S) har lämnat en motion om inrättande av ett regionalt kompetens- och valideringscentrum i Stockholms läns landsting.

Jens Sjöström m.fl. (S) har lämnat en motion om inrättande av ett regionalt kompetens- och valideringscentrum i Stockholms läns landsting. Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab TJÄNSTE UTLÅTANDE Handläggare: Lena Halvardson Rensfelt Ankom Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens

Läs mer

Motion 2016:42 av Tove Sander m.fl. (S) om mobil vårdcentral 16 LS

Motion 2016:42 av Tove Sander m.fl. (S) om mobil vårdcentral 16 LS Motion 2016:42 av Tove Sander m.fl. (S) om mobil vårdcentral 16 LS 2016-1571 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-08-09 LS 2016-1571 Landstingsstyrelsen Motion 2016:42 av Tove Sander m.fl. (S)

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Beslut gällande upphandling av utrustning inom ramen för de strategiska sjukhusinvesteringarna

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Beslut gällande upphandling av utrustning inom ramen för de strategiska sjukhusinvesteringarna FÖRSLAG 2016:9 LS 2015-1543 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Beslut gällande upphandling av utrustning inom ramen för de strategiska sjukhusinvesteringarna Stockholms läns landsting 17 Landstingsstyrelsen

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2010:72 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Tillägg till reglemente för landstingsstyrelse och nämnder beträffande patientnämnden Föredragande landstingsråd: Catharina Elmsäter-Svärd

Läs mer