Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad"

Transkript

1 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall (S) Lars-Ove Jansson (S) Lena Kandergård (S) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Sara Andersson (MP), ersättare för Ragnar Mensner (MP) Peter Joensuu (M) Christer Bylund(M) Mona Smedman (C) Per-Olov Ålander (C) Gösta Frödin (FP) Övriga närvarande JanÅke Hermansson, kommundirektör Marika Olsson, sekreterare Harry Eklöf (KD), ej tjänstgörande ersättare. Ulf Richardson, VD Arvika Fastighets AB, 1 Justerare Lena Kandergård och Jan Wettmark Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 16 januari 2013 Paragrafer 1-21 Underskrifter Sekreterare Marika Olsson Ordförande Claes Pettersson Justerare Lena Kandergård Jan Wettmark ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Arvika kommun, Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Underskrift Marika Olsson

2 KS 1 Dnr KS 2012/5 101 Avrapportering från Arvika Fastighets AB VD Ulf Richardson ger muntlig avrapportering från Arvika Fastighets AB. Kommunstyrelsen tar del av informationen och lägger den till handlingarna.

3 KS 2 Dnr KS 2013/1 042 Verksamhetsuppföljning Kommundirektören informerar om verksamhetsuppföljning till och med november månad Kommunledningsstabens och Myndighetsstabens verksamhetsuppföljning den 3 december Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 299. Vård och omsorgs verksamhetsuppföljning den 12 december Vård och omsorgs protokoll den 20 december 2012, 77. Lärande och stöds verksamhetsuppföljning den 12 december Lärande och stöds protokoll den 12 december 2012, 126. Arvika Teknik AB:s VD-rapport den 11 december Arvika Fjärrvärme AB:s VD-rapport den 11 december Kommunstyrelsen tar del av informationen och lägger den till handlingarna.

4 KS 3 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om en bro över/på den planerade dammen i sundet Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att en bro anläggs över/på den planerade dammen i sundet mellan Kyrkviken och Glafsfjorden. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att förslag om en bro har framförts flera gånger under processen men bro har valts bort av följande skäl: 1. I dialogen med fastighetsägarna kring sundet har det varit svårt att föra fram förslag som innebär en ökad trafik. 2. En bro får inte bli ett hinder för båttrafiken. Därför skulle det krävas en öppningsbar bro, vilket är en tekniskt avancerad och krävande konstruktion. 3. En bro skulle fördyra projektet. Medborgarförslag den 3 september Kommunfullmäktiges protokoll den 24 september 2012, 193. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 28 november Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 302. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige konstaterar att möjligheten att anlägga en bro över sundet har utretts under förprojekteringen av dammbygget men valts bort på grund av tekniska och ekonomiska skäl.

5 KS 4 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om ett Idrottens Hus i hamnområdet Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen anlägger ett idrottens hus i hamnen på den plats där oljecisternerna tidigare stått. Vidare föreslås att det på byggnadens tak anläggs en helikopterlandningsplats samt att byggnaden också ska rymma en cafeteria med underhållning. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att kommunen har för avsikt att upprätta en fördjupad översiktsplan för hamnområdet. Planen ska redovisa framtida markanvändning och utformning av hamnen. De förslag om hamnområdet som inkommer till kommunen kommer att hanteras inom planprocessen i enlighet med plan- och bygglagens regler. Medborgarförslag den 19 september Kommunfullmäktiges protokoll den 24 september 2012, 198. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 28 november Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 303. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att överlämna förslaget om ett Idrottens Hus i hamnen till Kommunledningsstaben för handläggning inom uppdraget att ta fram en fördjupad översiktsplan för hamnområdet.

6 KS 5 Dnr KS 2012/ Köp av del av fastigheten Arvika Högvalta 1:215 Fastigheten Arvika Högvalta 1:215, Mossbråten, har varit till försäljning genom mäklare. Kommunen lade bud om kr för skifte 1 som är bebyggt med bostadshus och traditionella uthus samt kr för skifte 4 som är ett skogsskifte intill Paradisbanan i Högvalta. Motivet för ett förvärv är att fastigheten ligger strategiskt angränsande till redan kommunalägd mark. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 23 november Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 307. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att 1. Godkänna avtalen för fastighetsreglering för del av fastigheten Arvika Högvalta 1:215 skifte 1 och 4 för en köpeskilling om totalt kr. 2. Anvisa kr för att täcka köpeskillingen och förrättningskostnaden till konto 1370 inköp av fastigheter. 3. Uppdra till Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och mark- och exploateringsingenjör Ann-Marie Andreasson att underteckna köpehandlingarna.

7 KS 6 Dnr KS 2012/ Ansökan om ändrad belägenhetsadress Privatperson ansöker om ändrad belägenhetsadress för fastigheten Humlekil Där Väste 2, med fastighetsbeteckning Humlekil 2:63. Föreslagen ny belägenhetsadress är Humlekil Stenåsen 1. Ansökan den 16 november Adresslista och karta den 15 november Namnberedningens protokoll den 29 november 2012, 18. Motivering Tomten omges av mycket sten och berg. Grannarna har samma efternamn så därför finns önskemål om att kunna särskilja adresserna och brevlådorna. Namnberedningen har tagit del av sökandens motivering och förväxlingsrisk kan föreligga, fastigheten är avstyckad och man anser att efterstäva unika namn för varje fastighet. Kommunstyrelsen har inget att erinra mot Namnberedningens förslag.

8 KS 7 Dnr KS 2007/ Ändring av detaljplan för Skolgatan och del av kv Orgeln Kommunledningsutskottet beslutade den 11 oktober 2007 att ändra detaljplan för Skolgatan. Syftet med planen är att ändra planbestämmelsen för gatan från allmän plats PARK till allmän plats GATA som stämmer överens med den faktiska användningen i dag. Detaljplanen har upprättats med enkelt planförfarande och har varit föremål för samråd under tiden den 19 oktober - 9 november Inkomna synpunkter med Planering och utvecklings/ Kommunledningsstabens kommentarer redovisas i särskilt utlåtande. Inga synpunkter har kommit in som kräver revidering av planhandlingarna efter samrådet, men ett förtydligande i planbeskrivningens text har gjorts om att trafikföringen inte tas upp i detaljplanen. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse med tillhörande handlingar den 28 november Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 308. Kommunstyrelsen beslutar att 1. Godkänna särskilda granskningsutlåtande över inkomna synpunkter enligt 5 kap 23 plan- och bygglagen (2010:900). 2. Anta ändring av detaljplan för Skolgatan enligt 5 kap 27 planoch bygglagen (2010:900). Utdrag till Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Planarkitekt Teknisk assistent Teknisk chef Arvika Teknik AB Länsstyrelsen

9 KS 8 Dnr KS 2012/ Förslag till trafikförsörjningsprogram för Värmlands län, remiss Region Värmland Region Värmlands kollektivtrafiknämnd översänder förslag till trafikförsörjningsprogram för Värmlands län för yttrande. Programmet planeras ersätta det program som fastställdes av Regionfullmäktige i april Programmet omfattar kollektivtrafikens planerade utveckling under perioden Synpunkter på förslag till trafikförsörjningsprogram redovisas nedan punktvis utifrån programmets rubriker. Syfte vision: Programmet ska bidra till att hela Värmland under perioden utgör en arbetsmarknadsregion. Stomlinjer med frekvent trafik skapar en god grund för detta. Arvika kommun betonar vikten av att kollektivtrafiken medverkar till regionförstoring i tillväxtbefrämjande syfte med arbets- och studiependling som bas. Trafiken mot Kongsvinger och Oslo är strategisk ur flera perspektiv för hela Värmland och programmet ska underlätta att de brister trafiken har idag på sikt försvinner. Dagpendling till Norge för att möjliggöra arbete, studier eller besök bidrar till regionförstoring över nationsgränsen. Programmets intentioner att säkerställa möjligheter till serviceresor till närmaste ort för exempelvis personlig service, myndighetskontakter m m är angelägen. Vad avser skoltrafiken för grundskolan är det fortsatt angeläget att genom samverkan med ordinarie kollektivtrafik styra skoltrafiken till ordinarie linjetrafik med tåg och buss för att uppnå samordning i så hög grad som möjligt. forts

10 KS 8 forts Övergripande kollektivtrafikstrategi: Resenärsperspektivet är bärande i hela programmet och ska beaktas vid olika ställningstaganden. Programmet prioriterar kopplingspunkter mellan trafikslag och anger särskilt brister vid Karlstads resecentrum som angelägna att åtgärda. Arvika kommun instämmer i prioriteringen och kommer att verka för att lokala bytespunkter inom den egna kommunen utvecklas. Infrastrukturen för kollektivtrafikens framkomlighet behöver fortsatt förstärkas även om vissa förbättringar i järnvägsnätet görs och planeras. Förutsättningar: Inom området ledning och styrning instämmer Arvika kommun i behovet av att kollektivtrafikmyndighetens roll och uppföljningsansvar tydliggörs. Myndighetens dialog och deltagande i Trafikverkets planläggning är angelägen och bidrar till utveckling av en god infrastruktur med väl fungerande kollektivtrafik. Ekonomisk analys: Programmet anger en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken vilket kommer kräva ett ökat behov av täckningsbidrag från kommuner och landsting, samt viss ökning av självfinansieringsgraden via avgifter. Arvika kommun instämmer i de ekonomiska osäkerheter som lyfts samtidigt som det krävs omfattande investeringar i infrastruktur för att klara kapacitetshöjningar i trafiken. Osäkerheter kring framtida ekonomisk utveckling och kring Trafikverkets investeringsmöjligheter gör den tidslinje som beskrivs i avsnittet om ekonomisk analys ansvarsfull då den anger att beslut om tåganskaffning tas efter utvärdering av den förestående upphandling av trafik som snart kommer genomföras. forts

11 KS 8 forts Region Värmlands remiss den 30 november Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 2 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2012, 22. Kommunstyrelsen antar upprättat förslag till yttrande över trafikförsörjningsprogrammet. Utdrag till Region Värmland Kommundirektören Bitr kommundirektören

12 KS 9 Dnr KS 2012/ Granskning av kommunens lönerutin, revisionsrapport I samband med att KPMG har genomfört en granskning av kommunens lönerutin har förbättringsförslag lämnats. Den som utför de interna kontrollerna bör inte vara densamma som gör tillsyn att rutinerna följs. För att särskilja dessa båda funktioner så kommer ansvaret för tillsyn att ligga på en medarbetare som inte själv arbetar i lönesystemet eller på annat sätt skapar löneutbetalningar. De interna kontrollerna utförs, som tidigare, av personalen som handlägger lönerna. Delar av kontrollerna görs mot underlag som inte bearbetas av personen själv, men många av kontrollerna gäller det egna arbetet. Kommunrevisionens rapport den 6 november Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 26 november Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 306. Kommunstyrelsen beslutar att från och med den 1 december 2012 kommer resultatet av de genomförda kontrollerna att arkiveras i kronologisk ordning i två år. Uppdelning sker efter typ av rutin, t ex bevakningslistor, listor med sparade semesterdagar, granskade anställningar. Tillsyn sker genom förhandlingssekreteraren som två gånger/år kontrollerar att kontinuerlig uppföljning av rutiner sker och detta bekräftas sedan via en logglista där datum för tillsyn, kontrollerad period samt namnteckning förs in. Utdrag till Kommunrevisionen Bitr kommundirektören Personalchefen Förhandlingssekreteraren

13 KS 10 Dnr KS 2012/ Värdighetsgarantier för Vård och omsorg Den första januari 2011 infördes en nationell värdegrund i socialtjänstlagen som säger att äldreomsorgen ska vara inriktad på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Självbestämmande, delaktighet, integritet, rätten till privatliv, gott bemötande, insatser av god kvalitet, meningsfullhet och trygghet är värden som lyfts fram som viktiga. Arvika kommun har valt att låta värdegrunden gälla även för personer med funktionshinder. Syftet med lokala värdighetsgarantier är att tydliggöra hur Arvika kommun arbetar för att leva upp till värdegrunden. Förslaget innefattar följande punkter: 1. Du får skriftlig information om vad du kan förvänta dig utifrån biståndsbeslut. 2. Du får framföra dina önskemål kring hur du vill ha dina beviljade insatser utförda. En genomförandeplan skrivs minst två gånger/år. 3. Du ska bemötas med respekt och värdighet. All fysisk kontakt ska präglas av ett varsamt handlag. 4. All personal ska stödja din förmåga att själv utföra aktiviteter och ta beslut i det dagliga livet. 5. Personalen tar hänsyn till dina önskemål om huruvida dina närstående ska vara delaktiga i din vård och omsorg och även i vilken omfattning. 6. Vård och omsorg innebär kontakt med mycket personal, men i möjligaste mån ska det eftersträvas att man får träffa samma personal så långt det är möjligt, särskilt om vården riktar sig till personer som inte kan föra sin egen talan. forts

14 KS 10 forts 7. Du kan lämna synpunkter eller önskemål till personal, kundtjänst eller via blanketten Lämna synpunkter som finns på Arvika kommuns hemsida. Vård och omsorgs tjänsteskrivelse den 12 december Vård och omsorgs protokoll den 20 december 2012, 82. Kommunstyrelsen antar upprättat förslag till värdighetsgarantier för Vård och omsorg. Utdrag till Verksamhetschefen Vård och omsorg Avdelningscheferna Vård och omsorg

15 KS 11 Dnr KS 2012/ Uppdrag LSS boende/möjligheternas hus Komplettering önskad av utskottet Vård och omsorg för att beskriva det aktuella behovet av bostäder med särskild service för vuxna enligt LSS utifrån de finansiella möjligheterna i dagsläget. Fyra brukare är redan idag beviljade bostad med särskild service LSS utan att möjlighet till verkställighet finns. Inventering av kommande kända behov fram till år 2015 visar ett behov av ytterligare platser. De brukare som redan idag har beviljats insatsen bostad med särskild service enligt LSS är tydliga med att framföra att de vill bo centralt. Det framkommer även i diskussion med de ungdomar/vårdnadshavare som kommer att söka boende enligt LSS under de närmaste åren. De vill ha närhet till olika aktiviteter samt bo centralt. Vård och omsorgs tjänsteskrivelse den 7 mars Vård och omsorgs tjänsteskrivelse den 15 maj Vård och omsorgs tjänsteskrivelse den 13 juni Vård och omsorgs tjänsteskrivelse den 13 december Vård och omsorgs protokoll den 20 december 2012, 79. Kommunstyrelsen beslutar att bygga en ny gruppboendeenhet LSS med sex lägenheter och gemensamhetsutrymmen, samt en lägenhet som gemensamhetsutrymme för befintliga och kommande behov av serviceboende enligt LSS. Utdrag till Verksamhetschefen Vård och omsorg Avdelningschef Vård och omsorg

16 KS 12 Dnr KS 2012/ Ny överenskommelse samt tilläggsavtal beträffande mottagande av flyktingar Arvika kommun har en grundöverenskommelse med Integrationsverket om att ta emot 40 flyktingar/år. Integrationsverket är nedlagt sedan 2007 och Sveriges länsstyrelser har i dess ställe uppdraget att teckna avtal med Sveriges kommuner beträffande flyktingmottagande. Länsstyrelsen i Värmland har inkommit med en förfrågan om tecknande av en ny grundöverenskommelse på 40 anvisningsbara platser som ska gälla tillsvidare samt ett tilläggsavtal på tio platser för år Tilläggsavtalet omfattar fem anvisningsbara platser och fem platser för personer som beräknas bosätta sig själva. Utökningen med tio flyktingar är möjlig att genomföra med befintlig organisation vid mottagande enhet. Enligt Arvika Fastighets AB kan det ökade behovet av lägenheter tillgodoses. Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 4 december Lärande och stöds protokoll den 12 december 2012, 127. Kommunstyrelsen godkänner upprättat förslag mellan Länsstyrelsen och Arvika kommun avseende mottagande av flyktingar i Arvika kommun innefattandes dels en grundöverenskommelse på 40 flyktingar vilket ska gälla tillsvidare dels ett tillägg för år 2013 på tio flyktingar varav fem är flyktingar som bosätter sig själv. Utdrag till Länsstyrelsen Verksamhetschefen Lärande och stöd Avdelningschef Lärande och stöd Enhetschef Lärande och stöd

17 KS 13 Dnr KS 2012/ Interkommunal ersättning till förskolor under 2013 Kommunstyrelsen bör varje år fatta beslut om interkommunala ersättningar inom förskolan, det vill säga vilken ersättning kommunen ska betala till kommunala och enskilda förskolor. Ersättning per barn i förskola 2013 Belopp i kronor Per år Per månad 0-3 år deltidsplatser (15 tim) år heltidsplatser (>15 tim) år deltidsplatser (15 tim) år heltidsplatser (> 15 tim) Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 18 december Lärande och stöds protokoll den 28 december 2012, 131. Kommunstyrelsen antar upprättat förslag till interkommunal ersättning till förskolor under Utdrag till Controller Verksamhetschefen Lärande och stöd Planeringssekreteraren Utvecklingsledaren

18 KS 14 Dnr KS 2012/ Interkommunal ersättning till förskoleklass, grundskola och fritidshem 2013 Kommunstyrelsen bör varje år fatta beslut om interkommunala ersättningar inom grundskolan, det vill säga vilken ersättning kommunen ska betala till kommunala och enskilda grundskolor. Ersättning per elev i förskoleklass/grundskola 2013 Belopp i kronor Per år Per månad Förskoleklass Årskurs Årskurs Årskurs Ersättning per barn i fritidshem 2013 Belopp i kronor Per år Per månad Fritidshem Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 18 december Lärande och stöds protokoll den 28 december 2012, 132. Kommunstyrelsen antar upprättat förslag till interkommunal ersättning till förskoleklass, grundskola och fritidshem Utdrag till Controller Verksamhetschefen Lärande och stöd Planeringssekreteraren Grundskolechefen Utvecklingsledaren

19 KS 15 Dnr KS 2012/ Förslag till ersättning till fristående högstadium 2013 Kommunstyrelsen bör varje år fatta beslut om ersättningar till fristående skolor inom grundskolan, det vill säga vilken ersättning kommunen ska betala till de skolor i egen regi där elever folkbokförda i Arvika kommun går. Kostnadsslag Ersättning per elev 2013 Undervisning Läromedel och utrustning Elevvård och hälsovård Måltider Lokalkostnader Administration 3 % Summa exkl moms Moms 6 % Summa inkl moms Summa ersättning per elev Per elev/månad Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 18 december Lärande och stöds protokoll den 28 december 2012, 133. forts

20 KS 15 forts Kommunstyrelsen beslutar att 1. Ett schabloniserat elevbidrag utges med kronor per elev och är under perioden Kompensation för löneökningar ges från och med den 1 april Bidraget för perioden är preliminärt och grundar sig på elevsiffror enligt skolvalet den 1 februari. En slutlig avräkning av elevantalet görs den 15 oktober, vilket ligger till grund för det slutliga bidraget under perioden. 3. Den momskompensation som kommunen enligt gällande regler har rätt till, för närvarande 6 %, utges. Utdrag till Controller Verksamhetschefen Lärande och stöd Grundskolechefen Planeringssekreteraren Utvecklingsledaren

21 KS 16 Dnr KS 2012/ Förslag till ersättning till förskolan Fisken 2013 Verksamheten Lärande och stöd har upprättat ett förslag till ersättning till förskolan Fisken år Kostnadsslag Ersättning per barn 2013 Omsorg och pedagogisk verksamhet Pedagogiskt material och utrustning Måltider Lokalkostnader Administration Summa exkl moms Momskompensation Summa inkl moms Summa ersättning per barn Per barn/månad Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 18 december Lärande och stöds protokoll den 28 december 2012, 134. forts

22 KS 16 forts Kommunstyrelsen beslutar att 1. En schabloniserad ersättning utges med kronor per barn under perioden Kompensation för löneökningar ges från och med den 1 april Bidraget för perioden är preliminärt och grundar sig på barnsiffror enligt budget En avräkning av barnantalet görs i juni och i december vilket ligger till grund för det slutliga bidraget under perioden. 3. Den momskompensation som kommunen enligt gällande regler har rätt till, för närvarande 6 %, utges. Utdrag till Controller Verksamhetschefen Lärande och stöd Grundskolechefen Planeringssekreteraren Utvecklingsledaren

23 KS 17 Dnr KS 2012/ Förslag till ersättning till personalkooperativet Rutan år 2013 Verksamheten Lärande och stöd har upprättat ett förslag till ersättning till personalkooperativet Rutan år Kostnadsslag Ersättning per barn 2013 Omsorg och pedagogisk verksamhet Pedagogiskt material och utrustning Måltider Lokalkostnader Administration Summa exkl moms Momskompensation Summa inkl moms Summa ersättning per barn Per barn/månad Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 18 december Lärande och stöds protokoll den 28 december 2012, 137. forts

24 KS 17 forts Kommunstyrelsen beslutar att 1. En schabloniserad ersättning utges med kronor per barn under perioden Kompensation för löneökningar ges från och med den 1 april Bidraget för perioden är preliminärt och grundar sig på barnsiffror enligt budget En avräkning av barnantalet görs i juni och i december vilket ligger till grund för det slutliga bidraget under perioden. 3. Den momskompensation som kommunen enligt gällande regler har rätt till, för närvarande 6 %, utges. Utdrag till Controller Verksamhetschefen Lärande och stöd Grundskolechefen Planeringssekreteraren Utvecklingsledaren

25 KS 18 Dnr KS 2012/ Förslag till ersättning till föräldrakooperativet Grodan år 2013 Verksamheten Lärande och stöd har upprättat ett förslag till ersättning till föräldrakooperativet Grodan år Kostnadsslag Ersättning per barn 2013 Omsorg och pedagogisk verksamhet Pedagogiskt material och utrustning Måltider Lokalkostnader Administration 3 % Avgår barnomsorgsavgifter Summa exkl moms Momskompensation Summa inkl moms Summa ersättning per barn Per barn/månad exkl allmän fsk Tillkommer ersättning för barn i allmän förskola (sept-maj) Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 18 december Lärande och stöds protokoll den 28 december 2012, 135. forts

26 KS 18 forts Kommunstyrelsen beslutar att 1. En schabloniserad ersättning utges med kronor per barn under perioden Kompensation för löneökningar ges från och med den 1 april Bidraget för perioden är preliminärt och grundar sig på barnsiffror enligt budget En avräkning av barnantalet görs i juni och i december vilket ligger till grund för det slutliga bidraget under perioden. 3. Den momskompensation som kommunen enligt gällande regler har rätt till, för närvarande 6 %, utges. Utdrag till Controller Verksamhetschefen Lärande och stöd Grundskolechefen Planeringssekreteraren Utvecklingsledaren

27 KS 19 Dnr KS 2012/ Förslag till ersättning till föräldrakooperativet Prästhög år 2013 Verksamheten Lärande och stöd har upprättat ett förslag till ersättning till föräldrakooperativet Prästhög år Kostnadsslag Ersättning per barn 2013 Omsorg och pedagogisk verksamhet Pedagogiskt material och utrustning Måltider Lokalkostnader Administration 3 % Avgår barnomsorgsavgifter Summa exkl moms Momskompensation Summa inkl moms Summa ersättning per barn Per barn/månad exkl allmän fsk Tillkommer ersättning för barn i allmän förskola (sept-maj) Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 18 december Lärande och stöds protokoll den 28 december 2012, 136. forts

28 KS 19 forts Kommunstyrelsen beslutar att 1. En schabloniserad ersättning utges med kronor per barn under perioden Kompensation för löneökningar ges från och med den 1 april Bidraget för perioden är preliminärt och grundar sig på barnsiffror enligt budget En avräkning av barnantalet görs i juni och i december vilket ligger till grund för det slutliga bidraget under perioden. 3. Den momskompensation som kommunen enligt gällande regler har rätt till, för närvarande 6 %, utges. Utdrag till Controller Verksamhetschefen Lärande och stöd Grundskolechefen Planeringssekreteraren Utvecklingsledaren

29 KS 20 Dnr KS 2012/ Anmälan av delegeringsbeslut Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av Kommunstyrelsen antagen delegeringsordning. Dessa beslut ska redovisas till Kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att Kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegeringsbesluten. Däremot står det Kommunstyrelsen fritt att återkalla lämnad delegering. Delegeringsbeslut enligt förteckning till och med den 14 januari Kommunstyrelsen godkänner redovisning av delegeringsbeslut.

30 KS 21 Dnr KS 2013/ Anmälningsärenden Listan den 14 januari 2013 över anmälningsärenden läggs med godkännande till handlingarna.

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 10.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Henrik Axelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (19)

Sammanträdesprotokoll 1 (19) Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 09.00 11.30 Beslutande Ledamöter Aina Whålund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Lars-Ove Jansson (S) Ingela Jonsson

Läs mer

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C)

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81, Arvika, kl. 08.00 09.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-12-20 103 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Aina Whålund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2012-01-25 15 Plats och tid Verkstaden, A+B-salen, kl 13.00-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 13.15-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, Räddningstjänstens lokaler, Arvika, kl. 13.15-15.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande, ej 115 Aina Wåhlund (S),

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.00 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2013-03-21 22 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 kl 13.15 16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl 8.30-12.00, 13.00-15.45 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-11-13 96 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Beslutande Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-08-19 213 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-04-20 28 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-02-08 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.15 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Carina Bönström (S) ersättare för Lars-Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum Kongsvinger, kl 08.30-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden, sal C kl. 13.30-17.30 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson

Läs mer

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-11-11 108 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Elisabeth Hjalmarsson (S) ersättare för

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Jan-Åke Hermansson, kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Ulf Richardson, VD AFAB, 14. Cecilia Lundqvist Hahne.

Jan-Åke Hermansson, kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Ulf Richardson, VD AFAB, 14. Cecilia Lundqvist Hahne. Sammanträdesprotokoll 1 (26) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 14.00 17.10 Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-02-04 54 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76 Plats och tid Scandic Winn, Karlstad, kl 9.15-11.30 2013-11-18 76 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45, 13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 20 februari kl 08.00 12.00 Aina Whålund Ordförande (S) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden sal C, kl 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Carina Bönström (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.15 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden sal C, kl 13:30-17.30 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) 83-86 Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl 14.00 16.50 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall (S) Jonas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-02-17 12 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-11-18 99 Plats och tid AKKVA, kl. 13.15-16.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Kerstin Svensson S Margareta Jarlstedt M Hans Forssell S Maria Rönnehäll S

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7) Utskottet Lärande och stöd 2009-01-07 1 (7) Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 00-10 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden, sal C kl. 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Aina Wåhlund, ordförande (S) Lisbeth

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-09-19 65 Plats och tid Garvaren, röd 13.15-16.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 15 mars 2010, kl. 14.00-16.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-04-15 41 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Rikard Dahlin ers. för Kerstin Svensson (S) Peter Joensuu (M) ers.

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-12-09 119 Plats och tid Beslutande Ledamöter Olssons Brygga kl.13.00-15.00 Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-04-19 32 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Stolt (M) ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 4 september, kl 13.00-17.20 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-10-21 101 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Pia Embretsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2012-12-10 375 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.05, 13.00-15.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.20-12.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer