Beasts U-17 lag i seriespel 2011 Juniorkillar med ett hjärta för am. fotboll i seriespel 2011 äntligen!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beasts U-17 lag i seriespel 2011 Juniorkillar med ett hjärta för am. fotboll i seriespel 2011 äntligen!"

Transkript

1 May 2011 Nyköping Baltic Beasts AFF Web: År 2011, vol. 1 Beasts U-17 lag i seriespel 2011 Juniorkillar med ett hjärta för am. fotboll i seriespel 2011 äntligen! Målsättningen för i år är att genomföra seriespel i U-17, och att göra det så bra som möjligt. Detta besked ger U-17-lagets coacher Sergio Guillén och Håkan Karlsson när vi får tag på dem under Innehåll Artiklar Beasts U-17 lag i seriespel 1 U-17 coacherna svarar! 4 I detta nr kan du läsa om... Coach Viktor lämnar vakuum 2 Ett stort hjärta för Beasts avgör 3 Coacherna svarar 4 en strålande Annandag Påsk. Det kan låta som en försiktig målsättning kanske, men med tanke på Juniorlagets historia så är det troligen en realistisk målsättning. Säsongen 2011 är nämligen den första säsongen som Beasts Juniorlag anmäler sig till seriespel. Under både säsongen 2009 och 2010 har juniorerna spelat ett antal träningsmatcher, men aldrig lyckats få ihop tillräckligt med spelare för att klara av ett seriespel. I år blir det äntligen av. Det ska bli riktigt spännande, kul och lärorikt! Längtar redan! säger Erik Pennersten, som varit med sen starten av juniorlaget för fyra säsonger sedan. Läs mer om juniorernas kamp för att få spela seriespel i amerikansk fotboll. U-17 coacherna svarar! Inför säsongen så ställer vi U17-lagets dynamiska coach-duo Sergio & Håkan mot väggen. Läs mer om hur de ser på U-17 laget, vad som driver dem att engagera sig som coacher och deras förhoppningar för laget i framtiden!

2 2 Coach Viktor lämnar ett vakuum Vad är roligast med Am. Fotboll? Det roliga är att man får så bra känsla när man gör bra ifrån sig och pressar sig till sina gränser Att man får lära sig om disciplin, respekt och massor av nya saker och att man lär sig spela världens roligaste sport! (Marcus, QB/LB U-17) Det roligaste Coach är att Viktor man träffar nytt folk, får smälla på och att få spela matcher (Erik, RB/LB U-17) Ungdomsverksamheten är hjärtat i Beasts. Klubbens vision är att innan år 2015 ha flera juniorlag i seriespel och minst ett 50-tal ungdomar i verksamheten som kan slussas vidare till A-lag och förhoppningsvis landslag. Juniorlaget har kämpat på och är nu inne på sin fjärde säsong. Det har varit kämpigt att hålla laget vid liv. De som fortfarande är kvar sen vi startade upp är väl Erik (Pennersten), Markus (Hudritsch), Adrian (Sjökvist) och Lukas (Lavin). Under vissa perioder var det bara dem som vägrade att ge upp och fortsatte träna trots lite spelare på träning. Idag har vi runt spelare och minst st. spelare på träningarna i snitt, säger Coach Sergio. Coacherna menar att tillkomsten av nya spelare i juniorlaget till stor del är före detta coachen Viktor Anderssons förtjänst (bild t.v.). Det var tråkigt att Viktor försvann. Han har betytt mycket för juniorlaget. Han har stor del i att vi har så många ungdomar intresserade av am. fotboll i Nyköping idag (Coach Sergio) Håkan Karlsson Håkan började spela amerikansk fotboll i Skövde som tonåring. Under 2006 flyttade han till Nyköping och hörde talas om att det spelades Am.fotboll i stan, och tittade ned på en av Beasts träningar. Coach Fernando såg direkt hur Håkan brann för football och övertalade honom att börja träna med laget. Alla som varit på en av Beasts hemma-matcher vet att Håkan älskar att smälla på! Håkan spelar i den offensiva linjen, oftast som Center. Håkan är förutom juniorlagets Ass. coach även aktiv i styrelsen där han nu är vice ordförande. Viktor var Juniorlagets coach under säsongen , men var tyvärr tvungen att sluta mitt under förra säsongen för flytt och studier till Linköping. Viktor lämnade ett vakuum efter sig och det var länge oklart vem som skulle ta över som coach för Beasts Juniorlag. Det var tråkigt att Viktor försvann. Han har betytt mycket för juniorlaget. Han har stor del i att vi har så många ungdomar intresserade av amerikansk fotboll i Nyköping idag. I och med att laget stod utan coach under sommaren, och vi hade svårt att få ihop ett lag i tid - så kunde vi inte spela Dukes Tourney, dvs. Sveriges största fotbollsturnering för juniorlag, som var lagets stora mål förra året, säger Coach Håkan.

3 Inside 3 Sto a Ett stort hjärta för Beasts avgör - Sergio coachar! Laget fick dock en erfaren coach-duo till slut. Med ett stort hjärta för klubben, och även Coach Håkans berömda tjatande, så tackade Coach Sergio efter diskussion med familjen ja till att coacha Juniorlaget. Detta trots att han bestämt sig för att trappa ned och ägna mer tid för familjen.. Det vore så oerhört tråkigt för killarna om juniorlaget skulle behövas läggas ned. De har kämpat så hårt för att få spela amerikansk fotboll, så jag kände att jag vill göra det här för killarna. Men även för Sergio Guillén att jag älskar den här klubben, säger Coach Sergio. Sergio, eller Checo som han kallas av sina vänner, började spela amerikansk fotboll redan som 10- åring när han fortfarande bodde i Mexiko. Han började i Baltic Beasts 1991 och har varit klubben trogen både som aktiv spelare, coach och styrelsemedlem. Säsongen 2011 är han förutom Head Coach för Juniorlaget, även spelande coach för seniorlaget. Checo är ansvarig för anfallet, Offensive Co-ordinator, samt spelar Strong Safety. Coach Håkan tillägger att det i slutändan handlar om hela klubbens överlevnad på sikt. Styrelsen tog ett beslut på att vi vill måste ha en mer långsiktig satsning för juniorerna, och att det är styrelsens uppgift att ge juniorlaget mer stabilitet för att de skall kunna bygga upp laget. Därför var det så viktigt att Sergio tackade ja till att hjälpa till, säger Coach Håkan. Coach Sergios önskemål var dock att Håkan delade ansvaret som coach för juniorlaget, och så blev det. Håkan klev av sin roll som ordförande i klubben för att få tid att kunna hjälpa till, och Bengt Nilsson axlade ordförande rollen istället för Håkan efter sommaren En lösning som styrelsen tycker fungerat bra, och som även killarna i laget är glada för: Viktor va rolig att träna med och riktigt go kille, men Sergio och Håkan kan mer om sporten och tekniken Det funkar jättebra med träningarna, själv tycker jag att träningarna är mer organiserade och att de ger lite mer nu. Marcus (QB & LB i U-17) Det går utmärkt! Det är bra att ha två coacher, speciellt en Defense-coach (Håkan) och en Offensecoach (Sergio). Erik (RB & Safety U-17) Grunderna har gått mycket, mycket bättre. Vi ser fram emot att få se Beasts U-17 killar in action under säsongen lycka till! GO BEASTS!

4 4 U-17 Coacherna svarar! Vi passade på att ställa några frågor till U-17 lagets dynamiska Coaching-duo Sergio och Håkan:.killarna dominerade i större delen av matchen I förra säsongens avslutande match mot Uppsala så gjorde killarna en bragdinsats vad säger ni om juniorlagets utveckling hittills? Coach Håkan: I den första matchen förra säsongen så spelade killarna mot Gävle, och vi får väl säga att de fick en lektion i ödmjukhet Coach Sergio: Ja, Gävle-killarna var storväxta och smällde på ordentligt. Vi stod upp i början, men sen fick vi några skador och klarade inte riktigt av det fysiskt. Men matchen var nyttig då den satte ribban för vad som krävs. Efter denna match tränade killarna ännu hårdare. Efter Viktors avgång så tog vi över och det var otroligt att se hur mycket killarna utvecklades under sommaren. Min morbror, Coach Memo, som var på besök över sommaren från Mexiko, hade mycket att lära ut och killarna De har visat att de har vad som krävs för att spela riktig Beasts football utvecklades snabbt. Det såg vi i sista matchen mot Uppsala. Skall man vara ärlig så dominerade killarna större delen av matchen. Men i sista kvarten orkade man inte riktigt konditionsmässigt. Coach Håkan: Men det var ett väldigt bra avslut på säsongen och i denna match visade killarna verkligen att de har det som krävs mentalt för att spela riktig Beasts-football. Visst vi kan bli nästan överkörda i en match. Men en riktig Beast reser sig alltid och smäller på igen på nästa spel eller nästa match! Det var enormt att få se dem ta för sig som de gjorde mot Uppsala.

5 5 När man kommer till träning och möter killarnas blick (Coach Sergio)..glädjen att få bidra till att utveckla nästa generation Beastar (Coach Håkan) Vad tycker ni är roligast med att coacha juniorlaget? Coach Sergio: Det är helt klart glöden som finns hos killarna. När man kommer till träning och möter killarnas blick viljan att lära sig. Det är så lätt att coacha när killarna har den inställningen. Coach Håkan: Jag måste också säga att det är glädjen att få bidra till nästa generation Beast:ar. Men absolut, glädjen de utstrålar av att få spela amerikansk fotboll, det är skönt att se, jag håller med! Coach Sergio: Att få vara en del att utveckla dem här killarna och förhoppningsvis kunna se dem växa och ta en plats i A-laget. Det är det handlar om. Vilket är ditt bästa minne från förra säsongen? Coach Sergio & Håkan (samstämmigt): Matchen mot Uppsala! Att få se killarna kliva upp flera snäpp och dominera matchen på det sättet vilken moral vilken vilja så grymt att se bara! Vi har beslutat att Sergio är Head Coach Hur ser Coach staben ut för Beasts U-17 lag säsongen 2011? Båda: Vi har beslutat att Checo är Head Coach och Håkan är Ass.Coach. Men vi kommer att köra vidare att jag har hand om anfallet, och Håkan tar hand om försvaret. Sen får vi se, Håkan tycker det vore roligt att utveckla den mentala träningen lite mer och eventuellt att tar hand om detta mer uttalat framöver, vi får se. Hur ser truppen ut för i år? Träningsnärvaro hittills? Vi har killar i snitt på träningarna så det ser bra ut. (Coach Sergio) Coach Sergio: Vi har ca st. killar som tränar, och omkring i snitt på träningarna så det ser bra ut. Kvartsbacks- positionen (QB) är förstås svårast att rekrytera och lära upp men där har vi nu Markus (Hudritsch) som varit med länge. Han är väldigt fysisk och väldigt snabb. Han har spelat i princip alla positioner i såväl anfall som försvar. Men i år blir första året som han kör QB, så vi får se hur det går. Sen har vi även Emil (Andersson) som tränar som QB, så vi kommer växla. Coach Håkan: Det som är lite svårt på träning är att spelarna är mellan 13 år 17 år, och i olika faser utvecklingsmässigt. Men vi gör det bästa av situationen. Men förhoppningsvis kan vi ha två juniorlag, ett äldre och ett yngre juniorlag, redan nästa år. Det tror jag stenhårt på.

6 6 Juniorlaget har anmält sig till seriespel i U-17 för 8-mannalag. Hur ser ni på att spela 8-manna istället för normala 11-manna football? Vi kommer spela mot Lidköping Lakers, Skövde Dukes och Eskilstuna Sharks. Coach Håkan: Vi kommer att spela mot Lidköping Lakers, Skövde Dukes och Eskilstuna Sharks. Det blir dubbelmöten så vi räknar med åtminstone 6 matcher. Preliminärt så räknar vi att vi kommer att spela sammandrag där alla möter alla under tre olika helger under säsongen. Coach Sergio: Det som är speciellt med 8-manna football är att vi har 2 mindre linjespelare än normalt, samt att vi har endast en runningback eller wide receiver, där vi normalt sätt har två spelare. Vi kommer inte heller att ha några sparkspel under matcherna, dvs. kick-off vid start av varje halvlek tas bort, och vid s.k. punt så placeras bollen istället för att sparkas. Coach Håkan: Jag är för detta. Det gör att spelarna har chans att specialisera sig på en position, och Det är viktigt att alla spelare är allround, och kan spela på flera positioner (Coach Sergio) att man inte behöver flytta runt hela tiden pga. att vi är för få spelare i truppen. Coach Sergio: Jag håller med. Men det är även viktigt att alla spelare är allround, och kan spela på flera olika positioner. Det gör det lättare sen när de skall ta klivet upp till 11-manna football. Coach Håkan: Ja, vi vill förstås likna spel och liknande så mycket som möjligt med 11-manna så att övergången blir så smidig som möjligt. Det är viktigt att de kan grunderna. Vad är lagets styrka? Coach Sergio: Det är klassiskt Beasts football, tycker jag. Att spela för varandra och laget. Att vara tekniskt duktiga spelare med mycket football-kunnande. Det tycker jag att laget verkligen visade i sista Det är en bra lagmoral i truppen det finns ett positivt driv hos killarna (Coach Håkan) matchen mot Uppsala, även om alla har mycket kvar att lära förstås. Coach Håkan: Vi har ett gäng med killar som varit med väldigt länge trots att de är så unga. Det är en bra lagmoral i truppen och en bra sammanhållning. De här killarna som har varit med visar ledarskap och lär ut vad de lärt sig till de som är lite nyare. Det är ett positivt driv hos killarna, och det är en stor styrka, tycker jag.

7 Nyköping Baltic Beasts AFF C/o Laura Pennersten, Trollstigen 28, Nyköping Web: E-post: Once a Beast Always a Beast Till sist, om ni fick önska en specifik egenskap hos alla spelare i Beasts U-17 lag vad skulle det vara? Coach Sergio & Håkan (samstämmigt): Jag tar hjärta över talang vilken dag som helst! Att de är sanna lagspelare och alla känner sig delaktiga i laget. Men det har de visat redan och det är något vi måste behålla och överföra även till de nya spelare som kommer in i laget - då blir vi oslagbara! Tack för pratstunden killar och ett stort lycka till under första säsongen i seriespel önskar vi på Beasts Insider - redaktionen och alla andra Beasts-fans där ute Go Beasts! (OBS! Preliminärt schema!) Säsongspremiär Beasts U-17 vs. Eskilstuna Sharks U-17 x 2 När? 4:e- eller 5:e juni Var? Rosvalla, Konstgräsplan, Nyköping

Två bröder med ett gemensamt mål

Två bröder med ett gemensamt mål June 2011 Nyköping Baltic Beasts AFF Web: www.laget.se/beasts År 2011, vol. 2 Två bröder med ett gemensamt mål Beasts Coacher Fernando & Sergio Guillén har siktet inställt på att ta spelet till nästa nivå

Läs mer

Amerikansk fotboll. Beskrivning av spelet. Skapad av: Mattias Blomgren, Tlf Version: 1 Datum:

Amerikansk fotboll. Beskrivning av spelet. Skapad av: Mattias Blomgren, Tlf Version: 1 Datum: Amerikansk fotboll Beskrivning av spelet Skapad av: Mattias Blomgren, Tlf 0156-223 55 Version: 1 Datum: 2009-04-26 SÅ SPELAS AMERIKANSK FOTBOLL Amerikansk fotboll går ut på att göra flest poäng genom att

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Välkommen! Beasts U17 Föräldraträff Söndag 20/3, 2016

Välkommen! Beasts U17 Föräldraträff Söndag 20/3, 2016 Välkommen! Beasts U17 Föräldraträff Söndag 20/3, 2016 Det vi skall prata om idag Kort om Baltic Beasts Am. Fotboll i Sverige + kort video Föreningens ekonomi Att vara en Beast - värdegrund Coachstaben

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

Välkommen! Juniorlagets föräldraträff Måndag 11/5, 2015

Välkommen! Juniorlagets föräldraträff Måndag 11/5, 2015 Välkommen! Juniorlagets föräldraträff Måndag 11/5, 2015 Det vi skall prata om idag Kort om Baltic Beasts Beasts juniorsatsning - föreningens mål Föreningens ekonomi Att vara en Beast - värdegrund Coachstaben

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Informationsmöte

Informationsmöte Informationsmöte 19.00-20.00 2014-11-13 Varför starta en ny förening? ü ü ü ü ü ü KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur och regler

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2015-09-05 Introduktion Ambition för säsongen Kalender Ekonomi alla är delaktiga i laget Kommentarer, återkoppling & frågor AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt,

Läs mer

Förtext: Info från Sportgruppen:

Förtext: Info från Sportgruppen: Förtext: Inför säsongen 2015-16 är HCL igång med ett förändrings arbete som startar från styrelsen och sedan ska stråla nedåt i föreningen. Ett första steg i det är att man tillsatt en Sportgrupp som leds

Läs mer

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F05 Kaparehallen 2017.03.22 Fotboll, Glädje och Gemenskap Mål med Föräldramötet Målsättning med tjejerna? Hur driver vi laget? Vad händer under säsongen? Reflektioner från 2016 Bra

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P05 Datum 2013-11-26! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Anders Björk Richard Claesson Markus Sjöde n Mattias Hess Magnus Wendt Jacob Allequist Målsättning för 2014 - Roliga

Läs mer

P03 Föräldramöte

P03 Föräldramöte P03 Föräldramöte 150318 Agenda Året som Gick Målsättning 2015 Ledarstab / Web Säsong 2015 Kompis och trivselregler Årets Uppgifter Övrigt Ekonomi 2014 Vi hade en Tuff Vår, med en grupp som inte riktigt

Läs mer

AGENDA. Övrigt: Golf Tour 2017 Skills competition National Cup 2017 Matchens Viking!

AGENDA. Övrigt: Golf Tour 2017 Skills competition National Cup 2017 Matchens Viking! AWS KICK OFF 2017 AGENDA Ledord AWS (Respekt Glädje Gemenskap) Serie, Spelschema, positioner, inhemska cupen. Uttagningar Tröjor Gala/avslutning, Priser & statistik. Träningar & Träningsansvariga. Övrigt:

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Dalen P aktiva spelare. Föräldramöte P06

Dalen P aktiva spelare. Föräldramöte P06 Dalen P06 26 aktiva spelare DALEN P06 2013 DALEN P06-2014 DALEN/KFF P06 2015 Nov. 2015: 27 spelare DALEN/KFF P06 ML CUP 2015..et halvt sekund senare Nov. 2015: 27 spelare DALEN/KFF P06 ML CUP 2015 Nov.

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

What s up Beasts! Coach Memo klar för Beasts!

What s up Beasts! Coach Memo klar för Beasts! What s up Beasts! Säsongen kommer allt närmare och vi är glada att redan nu se tydliga vårtecken på att football:en närmar sig Nyköping med stormsteg! Klart för Coach Memo att komma till Sverige! Första

Läs mer

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET MEDSPELAREN EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET Som ishockeyklubb har vi ett stort ansvar. Redan i tidiga åldrar kommer barn till oss och vår skridskoskola sedan följer vi dem genom ungdomsverksamheten hela vägen

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel 2014-02-28 KIF HFK P04 7 MANNA SPEL Spelidé och organisation för 7 manna spel Vårt sätt att spela och agera Häftet du håller i handen kan du bläddra och läsa lite i för att förstå hur vi i KIF vill spela

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte IFK Eskilstuna P07 Föräldramöte 2017-03-30 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Välkommen som förälder 7. Verktyg 8. Kommande aktiviteter

Läs mer

Spel och träningsplan Knarrbackens ungdomslag. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC.

Spel och träningsplan Knarrbackens ungdomslag. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC. Syftet är att inriktningen på fotbollen för barnen blir den rätta och att den inte skenar iväg åt fel

Läs mer

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 2015 Laget Adam Jansson Alvin Hagstedt Alwin Lager Anton Davidsson Daniel Tomov Destin Mamyanga Elias Seppälä Erik Roos Fabian Negga Filip Holm Kasper Björklund

Läs mer

Föräldramöte P september 2017

Föräldramöte P september 2017 Föräldramöte P12 20 september 2017 Agenda Barnidrott Föräldrer i LB07 Information och statistik Organisation Serie och cupspel 2017 Ekonomi LB07 modellen Akademi/ Idrottsgrundskola 2018 2018 Övrigt Barn

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P05 Datum 2014-10-04! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Anders Björk Richard Claesson Markus Sjöde n Mattias Hess Magnus Wendt Målsättning för 2015 - Få alla i fas - Roliga

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

INFO FÖRÄLDRAMÖTE

INFO FÖRÄLDRAMÖTE INFO FÖRÄLDRAMÖTE 14-03-09 IFK Eskilstuna Pojkar -06 Ledare: Mattias Karlsson Rodrigo Orrego (Pertti Viljanen) Antal spelare totalt: 25 st Antal på träning: 15-20 st För alla som verkar inom IFK Eskilstuna

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Föräldramöte. Umedalens IF F-04

Föräldramöte. Umedalens IF F-04 Föräldramöte Umedalens IF F-04 Säsongen 2018 Träningen, se nedan Seriespel, två serier Div 1 och div 3 en 11-manna och en 9-manna (lite oklart) Erik och Åsa är huvudtränare Pontus och Pelle hjälper till

Läs mer

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet.

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet. 2015-09-21 HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16 Säsongen 2015/2016 Målsättning / vår verksamhet. Den verksamhet som Hudiksvalls Hockey Club

Läs mer

Utbildningsplan. för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år

Utbildningsplan. för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år Utbildningsplan för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år TRÄNARENS ANSVAR Vi vill att ni, våra tränare, är väl förberedda när ni kommer till träningen. Vi förväntar oss att ansvarig tränare

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Föräldramöte LB07 P februari 2016

Föräldramöte LB07 P februari 2016 Föräldramöte LB07 P11 15 februari 2016 Agenda 1. Information och statistik från 2015 2. Organisation 3. Serie- och cupplanering vår 2016 4. Träningsläger våren 2016 5. Ekonomi och Sponsring 6. Truppstorlek

Läs mer

Föräldramöte 18/5 P05

Föräldramöte 18/5 P05 Föräldramöte 18/5 P05 Agenda - Vinröda tråden - Friends/Prové - Föreningen 2014 - Spelarutbildningsplan NSK - Träning - Matcher - Cuper / Läger / 7- manna - VikMgt! Vinröda tråden MålsäOning Vårt övergripande

Läs mer

ÅBY IF ledarupptaktskväll 2016 Tack för 2015 nu börjar 2016 Från plan till handling

ÅBY IF ledarupptaktskväll 2016 Tack för 2015 nu börjar 2016 Från plan till handling ÅBY IF ledarupptaktskväll 2016 Tack för 2015 nu börjar 2016 Från plan till handling F Kvällens innehåll Backspegeln Föreningsinformation Framtiden Hur vi går vidare Fika Magnus Manne Söderberg Richard

Läs mer

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala HK Aranäs 2017/2018 Flickor -05 Onsala Föräldragrupp Ansvar Namn F-grupp Micaela Pilo Föräldragrupp F-grupp Sanna Olausson Ansvarig Anna verdin Ledare Ansvar Namn Lagansvarig Per Lindmark Tränare Anders

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Föräldramöte

Föräldramöte Föräldramöte 19.00-20.30 2015-03-23 Föreningen och värdegrunden Varför starta i en ny förening? KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur

Läs mer

F Grymma gänget!

F Grymma gänget! F0506 2017 Grymma gänget! Info Tränare/lagledare Anders Ihs Jessica Erixon Sture Lomakka Anders Lindqvist Jonas Jonasson Susanna Bramberg Laget.se huvudkanal för anmälningar och information Notiser via

Läs mer

Föräldramöte P03 Innebandy

Föräldramöte P03 Innebandy Föräldramöte P03 Innebandy Tid: 2015-09-05 Plats: Stora konferensrummet, Prästängshallen Närvarande: Birgitta Rosendahl (Axel) Bodil Ahlbom (Axel) Behcet Yüksel (André) Tatjana Yüksel (André) Mats Grandin

Läs mer

Följande ungdomsspelare har mottagit ispiggen under åren:

Följande ungdomsspelare har mottagit ispiggen under åren: är en individuell umärkelse som delas ut en gång om året till en ungdomsspelare i Hisingen Hockey. instiftades av Åke Holmstedt 2005 och har delats ut sedan säsongen 2005/2006. Det är fritt fram för alla

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet

FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet FÖRÄLDRAMÖTE 180405 LUGI P08 03 AGENDA Presentation Klubben Laget Principer - Breda spåret! Hur spelar vi? Hur tränar vi? Våra roller? Bra föräldraskap Livslärdomar Du behövs i föreningslivet Lundaspelen

Läs mer

Namn: Nisse Fröling Ålder: 18 Bor: i Kalmar Klubb: Kalmar FF Moderklubb: Boo FF

Namn: Nisse Fröling Ålder: 18 Bor: i Kalmar Klubb: Kalmar FF Moderklubb: Boo FF Boo FF-fostrade Nisse Fröling gör debut i Allsvenska Kalmar FF, 18 år ung får han komma in på plan i 78:e minuten i matchen vs Malmö FF som slutade i vinst till Kalmar FF 3-0! Någon vecka tidigare tog

Läs mer

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 When you have bacon and eggs for breakfast, the chicken makes a contribution, the pig makes a commitment Fred Shero, head coach of the Philadelphia Flyers Hårt-Smart-Enkelt! Summering

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning s.2 Verksamhetsidé s.3 Ledare och spelare s.4 Föräldramedverkan s.5 6-8 år s.6 9-10 år s.8 11-12 år s.10 13-14 år s.12 15-18

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

POJKAR & FLICKOR ÅR

POJKAR & FLICKOR ÅR POJKAR & FLICKOR 13-15 ÅR En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som PF 13 15 Två tre träningstillfällen per vecka, med

Läs mer

En förening att vara stolt över

En förening att vara stolt över En förening att vara stolt över Årets Stipendier! Boo FF Damspelare Nacka FF spelare Boo FF Herrspelare Tränare Lagledare Unga ledare Domare Prestation Rookie Årets Domare Utmärkelsen går till en kille

Läs mer

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF Historia / bakgrund. 1996 bildades skolidrottsföreningen (SSIF), en förutsättning för att få delta i skol-dm arrangerat av Stockholms skolidrottsförbund. Elever var också med att

Läs mer

Lidköping AIK är ungdomens lag.

Lidköping AIK är ungdomens lag. E J D Ä GL Lidköping AIK är ungdomens lag. Glädjen att lyckas och att glädjas tillsammans är en viktig hörnsten i föreningens verksamhet. Har vi inte roligt tillsammans kan vi inte lyckas i våra mål och

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Kärra KIF P03. Föräldramöte

Kärra KIF P03. Föräldramöte Kärra KIF P03 Föräldramöte 2018-02-08 Agenda Presentation (Ledare & föräldrar) Truppen (Ledarna) Träningar (Samuel) Matcher-serie (Samuel) Matchkläder (Boris/Per?) Medlemsavgift licens registrering (Samuel)

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

Finspångs FK Nätverk Finspång

Finspångs FK Nätverk Finspång Finspångs FK har i dagsläget ca 500 medlemmar och klubben har en god ekonomisk grund att stå på inför framtiden. Att spela fotboll i FFK innebär inte några dyra säsongs/tränings-avgifter och vi vill även

Läs mer

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte IFK Eskilstuna P07 Föräldramöte 2018-03-27 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Välkommen som förälder 7. Verktyg 8. Kommande aktiviteter

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Fasta situationer under match. Johan Schoultz

Fasta situationer under match. Johan Schoultz Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) Fasta situationer under match Va f-n vad det som hände Johan Schoultz Handledare: Göran Lindqvist Sammanfattning Att kunna använda sig av vissa taktiska eller snarare

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017 Solängen P04 Föräldramöte Jan 2017 Agenda: Solängen p04 Allmänt om laget Info från styrelsen Träningar Seriespel Cuper Föräldragrupp Klubbkassa Kommunikation Cuper 2017 Övrigt Solängen P04 2016 Spelare,

Läs mer

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger Ver 1.0 2014-03-15 En bra verksamhet kräver att vi alla gemensamt, spelare, ledare, tränare, föräldrar, supporters o.s.v. aktivt hjälper till med våra gemensamma åtaganden. Slutresultatet är helt beroende

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

Innehållsförteckning Välkommen... 3 Mat... 4 Regler... 5 Allmän information... 6 Sjukvård... 7 Omklädningsrum... 8 Karta... 9 Boende...

Innehållsförteckning Välkommen... 3 Mat... 4 Regler... 5 Allmän information... 6 Sjukvård... 7 Omklädningsrum... 8 Karta... 9 Boende... 2013 Innehållsförteckning Välkommen... 3 Mat... 4 Mattider på skolan... 4 Mat på turneringsområdet... 4 Meny... 4 Övriga frågor... 4 Regler... 5 Allmän information... 6 Prisutdelning... 6 Lagledare...

Läs mer

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans. 1. Innebandyspelaren 1.1 De två grundpelarna hos en innebandyspelare: Fysik Spelsinne En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och

Läs mer

Roslagsbro IF P 04/05

Roslagsbro IF P 04/05 Roslagsbro IF P 04/05 Agenda Inledning 2016 sammanfattning Våra tankar - Vår Idé Organisation 2017 Träningar vintern 2016/2017 Säsongen 2017 lagen, serierna, cuperna Ekonomi 2016 Hur många är vi? 32 spelare

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2014 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

VAD VILL DU MED DIN SPORT?

VAD VILL DU MED DIN SPORT? VAD VILL DU MED DIN SPORT? Älskar du innebandy? Vaknar du på natten och kollar att dina klubbor är redo? Då har du kommit rätt. Här tar vi innebandy på lika blodigt allvar som du. På NIU Innebandyprogrammet

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som P9 / F9 En till två träningstillfällen per vecka,

Läs mer

Föräldramöte inför säsongen 2018/2019 LULEÅ SK P09 FOTBOLL

Föräldramöte inför säsongen 2018/2019 LULEÅ SK P09 FOTBOLL Föräldramöte inför säsongen 2018/2019 LULEÅ SK P09 FOTBOLL Agenda Föreningen Luleå SK Laget P09 Tränare och ledare Nya spelformer 5 mot 5 Träning (syfte och upplägg) Serie- och cupspel Föräldragrupp Ekonomi

Läs mer

MAKING PLAYERS FOR THE GAME!

MAKING PLAYERS FOR THE GAME! MAKING PLAYERS FOR THE GAME! Andersbergs IBK:s Ungdomsmodell Version: 2008-08-26 (I samverkan med IBK Alba) Underlag för AILU (Andersbergs Interna LedarUtbildning) Grundregel Det ska vara enkelt att vara

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening!

Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening! Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening! Föräldramöte P10 25 september 2018, Sandåkerns kansli kl. 20-21 Välkomna! Sandåkerns riktlinjer Utvecklingsmodellen Vårt lag Ekonomi Säsongen

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Basketettan Dam 2018/2019 Välkomna till Pilängshallen!

Basketettan Dam 2018/2019 Välkomna till Pilängshallen! Basketettan Dam 2018/2019 Välkomna till Pilängshallen! LOBAS Damlag 2018/2019 1 Coachernas funderingar inför säsongen Vi ser med glädje fram emot denna säsong. Vi har haft en bra försäsong med en givande

Läs mer

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria Sarah Eklund, Valkyria Ultimate frisbee Sarah Eklund, ursprungligen från Sigtuna, är en av många spelare som kommer att slåss om medaljerna under SM- veckan i Söderhamn. Inomhus- SM i Ultimate Frisbee

Läs mer