VERKSAMHETSPLAN och BUDGET År 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSPLAN och BUDGET År 2013"

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN och BUDGET År 2013 Inledning Örebro kanotförening har tänkt satsa på framtiden. Vi har chansen att anställa en kvalificerad resursperson som kommer hela föreningen till godo. Även materiella investeringar kommer att göras under Finansieringen till detta sker via bidrag och medel som vi sedan tidigare sparat. Vision ÖKF:s vision är att: -idealitet utgör grunden för vår verksamhet och att vår verksamhet är väl känd i Örebro län. -kanot och segling utgör ett naturligt alternativ i valet mellan olika idrotter. Mötet med kanot/segling och utövandet ska vara positivt. -allmänhetens kännedom om sporten är stor. -ÖKF:s kanotister och seglare lyckas väl tävlingsmässigt. -kontakterna i idrottssverige är goda. Mål Vårt mål är att få nya ÖKFare att stanna genom att erbjuda bra verksamhet som bygger på glädje, gemenskap och personlig utveckling. Det ger en positiv bild av vår sport som gör att de nya ÖKFarna kan finnas kvar i vår verksamhet från ungdom via junior till senioråldern och vidare till nästa veterannivå. Ur denna kader rekryterar vi våra tränare och ledare. Det viktigaste är att alla har roligt och gör så gott man kan!

2 Racing Träning Racing kommer att ha 4 st ledarledda gemensamma träningar per vecka. Utöver detta kompletterar de aktiva sin träning gemensamt eller själva på egen hand i samråd med tränare. Vår Sommar Höst Alla träningar kommer att vara eller utgå från Kanothuset i Skebäck. Måndag: Skebäck Varierad rolig träning med fokus på fysisk träning Ex: Trialton, Paddling/Löpning och styrka Besättning Tisdag: Skebäck Paddling Torsdag: Skebäck Paddling Besättning Lördag: Skebäck Varierad rolig träning med fokus på paddling Träning Höst Vinter Träningarna bedrivs på Skebäck, Sveaskolan, Gustavsvik och externa lokaler. Måndag : Skebäck Varierad rolig träning Ex: Brottning, klättring, löpning och simning Onsdag: Sveaskolan Gymnastik Torsdag: Skebäck Styrketräning Lördag: Gustavsvik Simning bassängpaddling Polo mm. Testveckor Vi planerar att införa testveckor där vi har tester som konditionstester, paddeltester och styrketester av olika inslag beroende tid på året. Detta som ett medel för att kunna utvärdera och följa upp sin träning och kapacitet. Läger Racing har som ambition att ha en bred lägerverksamhet som ger tillfälle till en bra gruppgemenskap och bra träning. Ett brett utbud med nationella, region och lokala läger under hela året. Skidläger Regionsläger Ånnaboda 7-10 februari Regionsläger Bruksvallarna december

3 Kanotläger Lokalt läger ÖKF läger : helgläger Lördag-Söndag i SkebäckVecka 16, 24, 38, 42 och 46 SM läger: Samträningsläger inför SM Luleå Regionsläger Vårläger Silkeborg Danmark Påsklovet Nationellt läger Summer Camp DKM Bengtsfors vecka 32 Tävlingar Racing har som mål att representera Örebro Kanotförenig på de flesta tävlingar från sprint 200m till Maraton. Tävling är en del av verksamheten och är också en del som skapar en god gemenskap då vi ska ha som ambition att åka som ett lag till tävlingarna. SUC(Svenska Ungdomscupen) 9-10 maj Skåne 8-9 juni Tolvenregattan Hofors juni Ryrsjön Lilla Edet augusti Västerås 7-8 september Final Varberg Nationella sprint tävlingar 4-5 maj Rocksjöregattan Jönköping maj Nyköpingsregatan juli SM Luleå augusti Västerås augusti DM helg september Höstregattan Rocksjön Jönköping Maraton 11 maj Rönne å maj Maraton NM Lidköping 1-2 juni Norrviken Runt 3-4 augusti Maraton SM Bengtsfors 17 augusti Kungsbacka River 31 aug-1 sept Göta Kanal Utbildning Utbildning och fortbildning av ledare är en viktig del för att klubben ska kunna bedriva en god verksamhet. Utbildning skapar även en inspirationskälla för ledare. Vår ambition är att alla ledare ska under 2013 ha genomgått Plattformen och Lekande Kanot som är grunden inom utbildningsstegen. Ambitionen är också att alla under hösten går GTU 1 (grundläggande tränarutbildning)

4 Plattformen SISU Örebro Maj : för alla som inte redan gått den. Lekande Kanot Alternativ maj eller 1-2 juni vid klubben i Skebäck Denna utbildning är direkt kopplad till programmet för kanotskolan och är et krav att ha genomgått för att vara ledare för kanotskolan GTU 1 SISU Örebro Alla ledare under hösten Rekrytering Vårt främsta och mest traditionella sätt att rekrytera ungdomar och nya medlemmar till klubben är genom kanotskolan som bedrivs under sommarlovet juni och augusti. På senare år har vi även med hjälp av lokala idrottslyftet kunnat erbjuda skolor att pröva på kanotsporten och därmed en stor möjlighet till rekrytering av medlemmar. Kanotskolan Program enligt Lekande Kanotkoncept 3 st omgångar vecka 25, 26 och ansvarig ledare som står för organisation och logistik och mottagande av föräldrar. Ca 6 st ledare + ansvarig ledare för genomförande av kanotskolan Lokalt Idrottslyft Prova på dagar skoltid för skolor i Örebro Kommun Under maj-juni och aug-sept 1 ansvarig ledare som står för organisation och logistik och mottagande av lärare med klasser. Ca 6 st ledare + ansvarig ledare för genomförande av aktiviteten. Fors Under kommande verksamhetsår planeras deltagande i tävlingar i samma omfattning som föregående år, med förhoppning om fler deltagande medlemmar. Forsgruppen har för avsikt att under året kunna erbjuda mer regelbunden forspaddling för barn, med fasta tider. Dels i bassäng vintertid för att locka nya intresserade, dels utomhus vid föreningslokalen där man kan paddla i strömmande vatten. Kanotpolo Under det kommande året kommer det att arbeta för att skapa ett nytt deltagarnunderlag på träningarna, samt deltaga i minst en turnering.

5 Långfärd Säkerhetsträningarna i Gustavsvik kommer att genomföras i vinter som vanligt samt flera säkerhetskurser. I mitten av april börjar onsdagspaddlingarna och pågår så länge det är ljust på kvällarna. Vi försöker ha en erfaren paddlare finns med under juni juli och augusti. Det planeras fyra gemensamma utfärder. Den första utfärden genomförs i maj, den andra i juni och den tredje i september. Sista utfärden blir en vinterpaddling i november. Vi uppmanar medlemmarna att själva arrangera paddlingar och annonsera dessa via olika sociala medier. Fler vill lära sig att paddla och prova-på paddling kurserna kommer att fortsätta. De instruktörer som finns kommer att fortbildas vidare. Vi kommer fortsätta att arrangera steg I och Steg II fortsättningskurser för det som gått prova på-paddling. Segel Seglarskolan Seglarskolan är grunden i vår verksamhet. Under sommaren 2013 planerar vi att fortsätta bedriva seglarskola en kväll i veckan med 10 deltagare under hela säsongen. Vi vill utöka vårt utbud med ett sommarläger för ytterligare 10 nybörjare i början av sommarlovet. Seglarskolan ska drivas enligt SSFs utbildningskriterier och vara sökbar direkt från SSFs hemsida. För att nå ut till så många som möjligt använder vi vårt presentationsmaterial där vi marknadsför verksamheten och inbjuder till prova-på dag och seglarskola. Vi har också planer på att marknadsföra vår verksamhet på idrottsmässan och genom att segla centralt i Örebro tidigt i vår. Träningsgruppen Redan under vintern/våren kommer vi att ordna regelkurs på grön nivå för ungdomarna och föräldrar/funktionärer. Vältövning på Gustavsviksbadet kommer att anordnas innan utesäsongen börjar. Från och med maj månad kommer vi att bedriva träning en kväll i veckan och delta i tävlingar och träningar regionalt. Målsättningen är att delta i uppstartsläger i Västerås i maj, Sörmlandscupen under tävlingssäsongen och att representera ÖKF på junior- SM i Göteborg. Utvecklingsmässigt strävar vi efter att några seglare i träningsgruppen ska börja tävla på blå nivå, (högre än grön) under säsongen. Vi anordnar kappsegling på grön nivå i samband med Vinön runt och klubbmästerskap. En del av träningen kommer att ägnas åt att förbereda för ett kommande byte av jolleklass genom träning i Laser 4.7, E-jolle och A-kanot vid tjänlig väderlek. Vuxensegling Frågan om vuxensegling och segling för något äldre ungdomar som vill börja segla ser vi som prioriterad. I första hand vänder vi oss till föräldrar till barnen som går i träning eller seglarskola, men på sikt även andra som vill delta i vår verksamhet.

6 Tillsammans i ÖKF Eftersom vi än så länge har mest opimistjolleseglare i klubben ser vi det som mycket viktigt att hjälpa dem att stanna kvar i föreningen fortsätta sin utveckling som seglare, en strävan och vision som stämmer väl med SSFs huvudfokus i år, Behålla-perspektivet. En av de viktigaste faktorerna för att få barnen att fortsätta segla är kamratskapet i föreningen. För att öka sammanhållningen i klubben kommer ungdomarna i träningsgruppen att delta på seglarskolan som förebilder. Det ger dem ökad självkänsla, och förbereder dem på att så småningom verka som ledare i föreningen. Det visar också barnen i seglarskolan vilka möjligheter som finns inom segling i framtiden, och ökar deras motivation att lära sig. Vi planerar också aktiviteter där både seglarskolan, träningsgruppen och föräldrar kan delta under trevliga former. Nybörjarkursen kommer att hållas på tisdagar och träningen på torsdagar under hela säsongen. Båda grupperna har semesteruppehåll i juli. Vi planerar också att segla tillsammans med alla barn/ungdomar en heldag per månad. Planer finns också på utflyktssegling med de som har tillräckliga kunskaper. Vi vill uppmuntra damer/tjejer att delta i verksamheten som ledare och aktiva. Redskap/Båtar Vi vill göra det möjligt för våra barn och ungdomar att träna i moderna kappseglingsjollar och planerar att köpa 7 st. bättre begagnade optimistjollar och sälja de som inte längre platsar i verksamheten. För att behålla ungdomarna i klubben och vidmakthålla intresset för segling vill vi kunna erbjuda segling i Laser 4.7 och planerar därför att köpa in segel och riggar till befintliga laserjollar. Vi vill också köpa tvåmansbåtar som kan användas i seglarskolan, ungdomsverksamheten och till vuxensegling. Både befintlig och nyinköpt utrustning ska märkas, dokumenteras och föras in i klubbens inventarieregister. Säkerhet Vi vill fortsätta höja säkerhetsnivån i vår verksamhet genom att skaffa en bättre motor till buster-följebåten. Vi vill möjliggöra kommunikation mellan båtarna och land via walkietalkie och köpa nya flytvästar till våra ungdomar. Vi planerar också för en kurs i livräddning/säkerhet och kurs för följebåtsförare. Utbildning Vi ska fortsätta utbilda våra äldre ungdomar och föräldrar till att fungera som ledare och funktionärer i verksamheten. Vi planerar att utbilda 2 st ungdomar till nybörjarinstruktör, två ledare till tränare grön, och en ledare till segelskoleansvarig. Intresserade föräldrar inbjuds till SISUs plattformskurs.

7 Vi vill bedriva en intern kurs för Följebåtsförare, i syfte att höja säkerheten och att ge föräldrar möjlighet att aktivt delta i verksamheten. Administration Vi arbetar för att göra hemsidan mer aktuell och intressant. Närvaroregistrering via idrottonline i mobiltelefon kommer att vara möjlig under sommaren Låta föräldrar bli delaktiga i verksamheten som funktionärer och även segla för att knyta hela familjen till föreningens verksamhet och på så sätt öka möjligheterna att behålla ungdomarna i verksamheten. Ordna listor på uppgifter som behöver utföras och dela ut ansvarsområden. Anläggning Vi vill förbättra möjligheterna till sjösättning av jollar genom att bygga ytterligare en bryggsektion till flytbryggan och förlänga sjösättningsrampen. Frågan om en bättre toalettlösning är mycket viktig för medlemmarna och förslag till lösning finns med en sk. mulltoa som placeras inomhus i klubbhuset. För att göra anläggningen mer attraktiv och fungerande vill vi göra förbättringar i pentryt och ordna varmvatten till duschen. Vi vill också göra det möjligt att övernatta i klubbhuset genom att köpa madrasser till befintliga sängar, reparera befintlig utebelysning och utrusta den med fördröjningsknapp inför höstens mörker. Långsiktigt Klubbhuset är i stort behov av underhåll och inom något år måste taket bytas. Ett väderskydd till klubbens optimistjollar behöver byggas Planeringsgruppen Planeringsgruppen för verksamheten består av Per-Henrik Behr, Magnus Bergström, Anders Eriksson, Jan Gustavsson, Jan Hjelm och Björn Holmqvist.

8 Anders Karlsson Föreningen Lönebidrag Total summa

9 Styrelsen Jan Åkerling Camilla Frisö-Åsell Björn Holmqvist Danny Hallmén Anders Bäcklund Anders Gille Lennart Svensson Anna Laffin Maria Zennertun

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015 INLEDNING ÖKF ökar stadigt i medlemsantal. Med sin centrala placering av medlemshus och kanotupplag i Skebäck samt seglingsverksamhet och bryggor i Storängsviken i den

Läs mer

Örebro kanotförening. Verksamhetsberättelse

Örebro kanotförening. Verksamhetsberättelse Örebro kanotförening Verksamhetsberättelse Årsmöte 2012-03-13 Tillsammans gör vi varandra starkare! Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Jan Åkerling

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Föreningens övergripande målsättning ska enligt stadgarna bedriva kanotsport i enlighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund.

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

ASMK s Seglarskolehandbok

ASMK s Seglarskolehandbok ASMK s Seglarskolehandbok Målet med ASMK s seglarskola är att alla ska tycka segling är roligt och att alla känner sig trygga på sjön. Vi jobbar för att alla vill fortsätta att segla efter seglarskolan!

Läs mer

Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet!

Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet! Hur går det till att börja segla i Hjuviks Båtklubb? Information Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet! Det finns en mängd jollar och båtar att välja

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Örebro kanotförening. Verksamhetsberättelse 2015

Örebro kanotförening. Verksamhetsberättelse 2015 Örebro kanotförening Verksamhetsberättelse 2015 Årsmöte 2016-03-16 Tillsammans gör vi varandra starkare! Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande: Mats Hallmén Vice ordförande: Östen Jonsson Sekreterare:

Läs mer

Inbjudan till Kanotskolorna i Västra Sverige

Inbjudan till Kanotskolorna i Västra Sverige Inbjudan till Kanotskolorna i Västra Sverige Sommaren 2010 Motionspaddling / Ungdomstävlingar Motionspaddling i träningsform växer med stormsteg, och erbjuds av de flesta av distriktets kanotklubbar. Det

Läs mer

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar Säsongen 2013 SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar jobbade under denna fantastiska vecka. GRÖN

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP Inledning Denna verksamhetsplan är ett komplement till OXSS stadgar och anger riktlinjer för klubben och de olika sektionernas verksamhet. Avsikten med

Läs mer

Adress postnummer, ort

Adress postnummer, ort Adress postnummer, ort VERKSAMHETSPLAN 2019 Verksamhetsplan 2019... 1 1. Allmänt... 3 2. Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 4 Läger... 4 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling...

Läs mer

Information om Maratonlandslaget 2017

Information om Maratonlandslaget 2017 Information om Maratonlandslaget 2017 Förändringar i ledarteamet Med lite skiftningar där Danny Hallmén avgick som förbundskapten för att kunna ta på sig rollen som förbundstränare i sprint, har det nu

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

Föreningen KanotSyds verksamhetsinriktning för 2011 FKS är en allians mellan kanotklubbar i Skåne och KK Eskimå

Föreningen KanotSyds verksamhetsinriktning för 2011 FKS är en allians mellan kanotklubbar i Skåne och KK Eskimå Föreningen KanotSyds verksamhetsinriktning för 2011 FKS är en allians mellan kanotklubbar i Skåne och KK Eskimå Föreningens ledord: Vilja Ambition Attityd Glädje Målsättning Föreningen Kanot Syd arbetar

Läs mer

LBS Seglarskola 2018

LBS Seglarskola 2018 LBS Seglarskola 2018 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lär du dig grunderna i segling och det har du

Läs mer

SSÅV Ungdomskommittén

SSÅV Ungdomskommittén Prel utg 0,2 Sid1:7 April 14 1 Torsdag 2 Fredag 3 Lördag 4 Söndag April 15 5 Måndag 6 Tisdag 7 Onsdag 8 Torsdag 9 Fredag 10 Lördag 11 Söndag April 16 12 Måndag 13 Tisdag 14 Onsdag 15 Torsdag 16 Fredag

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Motion 2014-01-11 Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Sida 1 av 2 Motion 2014-01- 11 Inköp av IF- båt för att stimulera kappsegling Bakgrund historik: 2013 startade ett unikt initiativ i Gäddvikens

Läs mer

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Medlemsbrev Mars 2009 Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Välkommen till LJS! Äntligen närmar sig seglingssäsongen 2009! Vi hälsar alla seglare välkomna till LJS och massor med segling. Under 2009

Läs mer

Information om Marathonlandslaget 2016

Information om Marathonlandslaget 2016 Information om Marathonlandslaget 2016 Förändringar i ledarteamet Danny Hallmén fortsätter som ansvarig förbundskapten, medan Björn Granstedt har valt att inte fortsätta som assisterande förbundskapten.

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC - 2019 Medlemmar Medlemskapet är ett krav för att delta i kursverksamheten. Kurser Verksamheten indelas i två terminer, vår och höst. Kurser som erbjuds är Bugg, Fox,

Läs mer

Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet

Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet 2017 2019 Bakgrund För att analysera nuläget i vår idrott i har vi haft en konferens med styrelsen samt ordförande från de olika klassällskapen.

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Friluftsliv åt alla. Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB. TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012

Friluftsliv åt alla. Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB. TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012 TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012 Friluftsliv åt alla Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB Projektledare Soizick Lidström info@falukanotklubb.se 073-22 22 654

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Boccia Träningsverksamhet: Tisdagar: Skärholmshallen Tävlingsverksamhet: Upplandsserien DM Deltagande i Göteborg Open Klass 1 tävling i Stockholm (ev. DM i klass 1) Boccia i Stockholm

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Jönköpings kanotklubb för verksamhetsåret 2018

Verksamhetsberättelse för Jönköpings kanotklubb för verksamhetsåret 2018 Verksamhetsberättelse för för verksamhetsåret 2018 Styrelsen Årsmötet lyckades inte välja någon ordförande utan Vice ordförande Stefan Wetter har under året haft rollen som ordförande Styrelsen har under

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Vår vision Verksamhetsplan 2017 beskrivs under tre punkter enligt nedan, medlemmar, kanothus och aktiv förening. Medlemmar Målet är att öka medlemsantalet men också antalet aktiva medlemmar, samt att kunna

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012 Medlemsbrev Mars 2012 Välkommen till LJS! Våren känns tidig i år och seglingssäsongen 2012 närmar sig snabbare än vanligt. Vi hälsar alla seglare välkomna till Linköpings Jolleseglarklubb och till massor

Läs mer

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivningen är tänkt som ett komplement till återrapporten i IdrottOnline för att ge en inblick i projektet utöver de siffror som redovisas i återrapporten.

Läs mer

Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubb 1 januari december 2011

Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubb 1 januari december 2011 Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubb 1 januari 2011 31 december 2011 Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubbs styrelse får härmed avse följande berättelse för verksamheten under tiden 1 januari

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2017-02-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2016 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 237 registrerade medlemmar.

Läs mer

Planen är att försöka köra en nitrox kurs under våren då vi nu har möjlighet att fylla nitrox via vårt inline-system.

Planen är att försöka köra en nitrox kurs under våren då vi nu har möjlighet att fylla nitrox via vårt inline-system. VERKSAMHETSPLAN 2017 ADMINISTRATION Medlemsavgifterna är även nästa år 700 kr för apparatdykare, 500 kr för familjedykare/seniorsnorklare, 300 kr för familjesenior och 300 kr för familjejunior/junior.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2018 Innehåll Organisation... 2 Roll... 2 Representation... 2 Rekrytering... 3 Kappsegling/Evenemang... 3 Utbildning... 4 Klubbutveckling... 4 Kommunikation... 4 1 Organisation Värmland-Västergötlands

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Juniorer. Racing. Ansvarig Laszlo Varga. Slättvattenskommittén elit Stefan Granstedt Kalle Sundkvist Magnus Sköldbäck Börje Andersson

Juniorer. Racing. Ansvarig Laszlo Varga. Slättvattenskommittén elit Stefan Granstedt Kalle Sundkvist Magnus Sköldbäck Börje Andersson Juniorer Racing Ansvarig Laszlo Varga Slättvattenskommittén elit Stefan Granstedt Kalle Sundkvist Magnus Sköldbäck Börje Andersson Genomförda aktiviteter Aktivitet # Vad 0 Vintersamling i Malmö Vårläger

Läs mer

Verksamhetsplan VFTK, 2015

Verksamhetsplan VFTK, 2015 Verksamhetsplan VFTK, 2015 Innehåll; Vi har valt att lägga rubrikerna på vår plan för 2015 utifrån kriterierna för föreningsstödsansökan. Nedanstående ligger som grund för bedömning av de kommunala bidrag

Läs mer

Verksamhetsplan och organisation Viktor

Verksamhetsplan och organisation Viktor Verksamhetsplan Golf akademin Fredrika Bremer Gymnasiet 2016/2017 Verksamhetsplan och organisation 2016-2020 Viktor G o l f a k a d e m i n F r e d r i k a B r e m e r G y m n a s i e t Innehållsförteckning

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb Verksamhetsplan 2016/17 Lerums Konståkningsklubb VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på: - medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2016-2017 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP Inledning Denna verksamhetsplan är ett komplement till OXSS stadgar och anger riktlinjer för klubben och de olika sektionernas verksamhet. Avsikten med

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland Innehåll Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 3 Vår berättelse... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision... 3 Värdegrund... 3 Samverkan mellan SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet/Västergötlands

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Paddelbladet. Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr Årgång 35

Paddelbladet. Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr Årgång 35 Paddelbladet Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr 1 2018 Årgång 35 Bryggiläggning! Söndag 22 april kl. 10:00 GLAD PÅSK Årsmötesprotokoll! Nya simhallen med bättre träningstider och stor satsning

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet MSSF är en del av Svenska Simförbundet SSF och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar. Vi ansluter oss till verksamhetsidén Simidrotten

Läs mer

Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit

Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit Vision Att skapa en levande juniorverksamhet på Kungl. Drottningholms GK med hjälp av hjälpledare, tränare, föräldrar och ungdomar. Övergripande

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb Verksamhetsbeskrivning och Verksamhetsplan 2018/2019 för Boo Kanot och Skidklubb Bäst i Nacka - på vatten och snö! Verksamhetsidé Vision Boo Kanot och Skidklubb skall vara det självklara valet för såväl

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

Verksamhetsberättelse Racingsektionen

Verksamhetsberättelse Racingsektionen Verksamhetsberättelse 2014 - Racingsektionen Racingstyrelsen 2014 Styrelsen 2014 har bestått av Laszlo Csordas Ordförande, Peter Andersson Kassör och Holger Hanås Sekreterare. Vi gjorde en omorganisation

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2016/2017 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2014 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 206 registrerade medlemmar

Läs mer

SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET Föreningens namn:

SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET Föreningens namn: SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET namn: SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET Detta är ett arbetsunderlag som ska vara

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning

Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning 2017-2018 Badminton Carlskrona 2020 Tre intentioner har definierats som ska genomsyra allt arbete som görs inom BKC. Dessa intentioner är: Utveckling: Genom mod

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2017 Förslag på utvecklingsprojekt 2017. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta för att bli en av Sveriges 10 bästa föreningar till 2020

Läs mer

Visioner och mål för juniorverksamheten 2015-17 framtagen jan - april 2014

Visioner och mål för juniorverksamheten 2015-17 framtagen jan - april 2014 Visioner och mål för juniorverksamheten 2015-17 framtagen jan - april 2014 Vision Brevikens golfklubb skall vara en attraktiv, naturlig och familjär mötesplats för golfintresserade ungdomar. Värdegrund

Läs mer

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning 1.Allmänt... 3 2.Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling... 4 4.Klubbmästerskap... 4

Läs mer

Sammanfattning grupparbeten

Sammanfattning grupparbeten Sammanfattning grupparbeten Antal intresserade av idrotter av populationen Framtidens Seglare 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 356 408 937 618 1484 967 2172 2431 Segling Golf Utförsåkning Längdskidor

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VERKSAMHETSPLAN HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt arbete

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2017 Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Kompletterad och godkänd av styrelsen 11 september 2017 2 Föreningens verksamhet - Vem är vi, och vad vill vi? Badmintonklubben

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer

Årsberättelse 1/1-31/12 2010

Årsberättelse 1/1-31/12 2010 Årsberättelse 1/1-31/12 2010 - 2 - Förbundsstyrelse / övriga uppdrag Styrelseuppdrag Ordförande Sekreterare, vice kassör Mats Simonsson Lödde Birgitta Nilsson Lödde Eleonor Ståhl Ängelholm Tommy Persson

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan Svenska Isseglarförbundet Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern

Läs mer

Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke

Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke Tid och plats: Tisdag den 28 september 2004, kl. 18.00 20.00 i Idrottens Hus, Örebro Deltagare: Tobias Forsmark, Ann Hyvärinen, Jari Hyvärinen från KFUM

Läs mer

Studieplan Barn och ungdomsledarutbildning

Studieplan Barn och ungdomsledarutbildning Studieplan Barn och ungdomsledarutbildning Svenska triathlonförbundets barn och ungdomsledarutbildning riktar sig till föreningsledare för åldrarna 7-15 år. Utbildningen består av tre olika delkurser;

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN TROLLHÄTTAN 2013 Innehåll Inledning... 3 Det här är Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 4 Konsulentens roll... 5 Verksamhetsidé...

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

September Sapro Systems WinCalendar.com

September Sapro Systems WinCalendar.com September 2015 Sapro Systems WinCalendar.com GENERELL VECKA (DETTA ÄR EN VANLIG VECKA OCH SEDAN KAN DET VARIERA BEROENDE PÅ OM DET HÄNDER NÅGOT SPECIELLT) Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Lunds Brukshundklubb Förslag till verksamhetsplan för 2018 Övergripande mål Behålla Lunds Brukshundklubb och utveckla den som en klubb med bred verksamhet med alla grenar För detta

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Med inspiration från Tyskland (Segel-Bundesliga) och Danmark (Sejlsportsligaen) introducerade Svenska Seglarförbundet 2015 Allsvenskan Segling.

Med inspiration från Tyskland (Segel-Bundesliga) och Danmark (Sejlsportsligaen) introducerade Svenska Seglarförbundet 2015 Allsvenskan Segling. VILLKOR FÖR DELTAGANDE KLUBB 2016 INNEHÅLL 1. Beskrivning 2. Upplägg, program 3. Villkor för att delta 4. Tävlingsupplägg 5. Skadehantering 6. Transporter av båtarna 7. Träning 8. Media och kommunikation

Läs mer

Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll

Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll 1. Bakgrund 2. Ny serviceorganisation 3. Verksamhetsområde 4. Klubbkonsulenter 5. Varför Klubbkonsulent istället för Sailcoach? 6. Tydligare och effektivare

Läs mer