Örebro kanotförening. Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Örebro kanotförening. Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Örebro kanotförening Verksamhetsberättelse Årsmöte Tillsammans gör vi varandra starkare!

2 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Jan Åkerling Anders Gille Camilla Frisö-Åsell Lennart Svensson Björn Holmqvist Danny Hallmén Stefan Andersson Suppleanter Anders Bäcklund Maria Zennertun Anna Laffin Inledning Örebro kanotförening är en stor förening med en mycket bred verksamhet och medlemmar i olika åldrar och verksamheter. Olika delar i föreningen växlar ökar eller minskar. Just nu är det segel och långfärd som ökar mest.

3 Nedan följer redovisning av ÖKF:s verksamhet under verksamhetsåret Racinggruppen Här är ett utdrag av de läger samt nationella- och internationella tävlingar som Örebro Kanotförenings kanotister har medverkat i under verksamhetsåret. Läger Året inleddes med att kanotisterna genomförde träningsläger i Ånnaboda. Därefter vidtog ett antal paddelläger på olika håll i världen bland annat i Silkeborg, Danmark. Året avslutades med ett skidläger i Bruksvallarna. Samtliga läger genomfördes i samarbete med Mellansvenska Kanotförbundet. SM i Nyköping SM genomfördes i Nyköping. ÖKFs kanotister lyckades bra och bland annat tog Karin Johansson ett silver på K1 200 m., David Leijonborg ett brons på K1 500m och Patric Svensson tillsammans med Martin Grothérus tog ett silver på K2 200m. i H21. Världscup och EM Både Karin Johansson tillsammans med Josefin Nordlöw från Vårby och David Leijonborg tillsammans med Johannes Barsk från Skellefteå tog finalplatser i K2 under Världscupstävlingar och EM. OS i London Karin Johansson blev den första deltagaren på ett OS i ÖKF's historia. Tillsammans med Josefin Nordlöw paddlade de K2 500 m. och blev tvåa i B-finalen, vilket resulterade i en 10:e plats. SUC Alva Bäcklund lyckades bli 3:a i den totala SUC:en. Tränarkonvent Utbildningarna och har genomförts i samarbete med SISU idrottsutbildarna. och kanotförbundet. Kanotskolan 20 elever deltog under de tre veckor som kanotskolan genomfördes. Massmedia Under verksamhetsåret har ÖKF skickat ut flera pressmeddelanden. Av dessa har samtliga genererat artiklar i framförallt Nerikes Allehanda.

4 Träningar Gemensamma träningar genomförs 4 gånger i veckan under sommaren, i huvudsak består träningen av paddling på Svartån. Under vintersäsongen genomförs två gemensamma träningar. På onsdagar är det styrkegymnastik på Sveaskolan och på lördagar består träningen av simning och polokanot vid Gustavsvik. Två gemensamma styrketräningspass genomförs på klubben, för de äldre kanotisterna. Huvudtränare Per Åsell fortsatte sm huvudtränare under de första månaderna av året, varav Danny Hallmén tog över rollen under våren. Under hösten tog Anders Karlsson på sig rollen som huvudtränare. Fors Under våren gjordes det resor till Björbo, Ljusdal och Åre, där det både paddlats utförspaddling och freestyle. I början av året fick föreningen möjlighet att via idrottslyftet köpa in tre forskajaker för barn. Dessa har använda vid några prova-på tillfällen under sommaren samt i bassäng i Gustavsvik. Det har även tävlats, främst i kajakcross, en tävlingsform som liknar vintersporterna skicross och bordercross i tävlingsformen. Årets första tävling var Kvarncrossen i Uppsala som gick i Fyrisåns iskalla vatten. Örebro Kanotförening deltog med tre paddlare där Joakim Jansson placerade sig högst med en 8:e plats bland seniorklassens 24 startande. Följande tävlingar under året har haft deltagare från Örebro Kanotförening: Kvarncrossen, Masters of Water, SM i Forspaddling och Streamstars White Water Games. I augusti gick fem medlemmar en säkerhetskurs I forspaddling hos Kajaktiv i Dala-Floda där de fick träna på att rädda personer och utrustning I strömmande vatten. Kursen bekostades av idrottslyftet. Långfärd Antalet medlemmar som paddlar långfärd är fortsatt hög. Under vintern har det förutom säkerhetsträning genomfört kamraträddning och flottöruppgångskurser i Gustavsvik.

5 Vi har sålt de flesta långfärdskajakerna och köpt nya skäddakajaker och det har vart en bra investering. Uthyrningen har vart mkt hög trots sämre väder i sommar. Från mitten av april till slutet av oktober har det varit onsdagspaddling. De som vill har samlats vid klubbstugan och paddlat ut till Hemfjärden. Det fanns alltid en erfaren resursperson som var lite ledare för kvällen. Rekordet på en onsdagspaddling var 25 st deltagare. En av våra instruktörer har vid 4 tillfällen haft paddelövningar på onsdagspaddlingen där alla fick vara med och träna paddelteknik. Dessa tillfällen var det mycket folk med. Vi avslutade i oktober med korvgrillning vid Rävgången. Vi har haft 4 planerade utfärder. Den första var i maj Fjällbacka skärgård. Den andra var i St Annas norra skärgård i juni. Den tredje utfärden var i september i Stockholms skärgård. Den sista planerade utfärden var i november utgick från vandrarhemmet i Arkösund. Alla utfärder har haft många deltagare och har varit mycket uppskattade. Spontana utfärder med olika mål har arrangerats av föreningens medlemmar via E-post eller kontakter. Cirka 30 prova-på (nybörjar)kurser har genomförts i maj, juni och augusti. Det har genererat många nya medlemmar till föreningen. Kursutbudet har vart på samma nivå som förra året. Först var en Steg I kurs. En heldagskurs med mycket paddelteknik som var mycket uppskattad trots mkt regn den dagen. Steg II kursen genomfördes i mitten av augusti i Stendörrens naturreservat. Deltagarna fick lära sig mer om paddelteknik säkerhet och friluftsliv. Vi har en ny hjälpinstruktör enligt NIL. Två av klubbens instruktörer var på Tjäröfestivalen i september och fick nya influenser. Segel Året startade med att vi marknadsförde vår verksamhet på idrottsmässan februari på Conventum i Örebro. Sofia Holmqvist och August Hultman representerade segling i ÖKFs monter. De delade ut vårt nya informationsmaterial och visade bilder från verksamheten. Den 17e mars genomförde vi en vältövning på Gustavsvik för att barnen skulle känna sig tryggare när säsongen började. 9 barn deltog i övningen. I slutet av april hade vi samling med träningsgruppen och föräldrar då vi gick igenom och provseglade alla optimistjollar inför säsongsstarten av seglarskolan. 13e maj hade vi prova-på-dag dit det kom ett tiotal intresserade barn och familjer. De fick möjlighet att prova segling, ställa frågor till ledarna och se hur verksamheten fungerade. Seglarskolan startade den 15 maj med 10 anmälda, 9 deltagare fortsatte under hela säsongen, sammanlagt 16 träningstillfällen för nybörjarna. Alla träningspass föregås av en teorigenomgång av övningarna och eftersnack för att dra lärdom av det vi gjort på träningen. Inför sommaruppehållet hade vi tillsammansdag den 30e juni, med alla segelgrupper och

6 föräldrar, sammanlagt 37 st. deltog. Föräldrarna fick möjlighet att följa med ut i laser. Säsongen för nybörjarna avslutades med klubbmästerskap i Storängsviken den 15 sept. Fortsättningsgruppen har haft 10 deltagare. Träningen startade den 10e maj och har fungerat som seglarskolan med teorigenomgångar och regelsnack innan vi gått ut på sjön och eftersnack när vi kommit in. Seglarna i träningsgruppen har deltagit i träningsdagar och kappseglingar i Strängnäs och Oxelösund, och av ÖKF anordnad kappsegling i Hampetorp. Träningen pågick ända in i oktober, sammanlagt ca 25 tränings och tävlingstillfällen för fortsättningsgruppen. Flera barn i fortsättningsgruppen har varit med som förebilder på seglarskolan och har på så sätt seglat ca 40 tillfällen under sommaren. Ella Hjelm placerade sig bäst på kappseglingen i Oxelösund som var en del av Sörmlandscupen, där hon vann den gröna gruppen, hon blev också klubbmästare i år igen. De andra ÖKF-arna gjorde fina insatser efter sin förmåga i den hårda vinden i Oxelösund och alla lärde sig mycket. Vi ser det som ett bevis på att vi gör rätt saker och att ungdomarna utvecklas i ÖKF. De står sig väl mot andra klubbars ungdomar. Vi har servat följebåtarna och monterat nya durkar i bustern. Nu fungerar ÖKF:aren tillfredsställande, men Busterns motor är fortfarande otillförlitlig. Vi har köpt 2 optimistjollar och två jolle-vagnar vilket hjälper ungdomarna att klara sig själva på träning, och fungerar bra på kappsegling. Under hösten har vi utbildat Pirjo Leino Hultman och Katarina Larsson i hur man redovisar idrott on line i sin mobiltelefon direkt efter träning. 7e oktober tog vi upp bryggorna och tog in alla båtar för säsongen. Det börjar bli riktigt bra ordning på grejerna i Storängsviken. Under senhösten har vi varit delaktiga i att driva fram ett beslut om resurser för att akut reparera huvudbryggan i hamnen. Bryggan var obrukbar och farlig. Detta ser vi som mycket viktigt för hamnens och segelverksamhetens framtid. 10 november hade vi tillsammans med SISU utvärdering av båda grupperna på Strike. Barn och föräldrar gick igenom vad som varit bra och vad vi kan förbättra till nästa år. Sedan spelade vi bowling tillsammans november deltog tre representanter för ÖKF i SSFs stora möte för inspiration och kunskapsutbyte, träffen på Bosön i Stockholm. Ansvariga för verksamheten har varit Magnus Bergström, Per-Henrik Behr, Anders Eriksson, Jan Gustavsson, Jan Hjelm och Björn Holmqvist. Huvudtränare har varit Björn Holmqvist och Per-Henrik Behr. Lite statistik: Vi har haft drygt 40 träningar i år sammanlagt. 17 barn och ungdomar har deltagit kontinuerligt i verksamheten.

7 Dessa har varit närvarande sammanlagt över 300 gånger. det betyder att varje barn har varit närvarande i genomsnitt 18 ggr, och att det har varit i snitt 7-8 barn per träningstillfälle. Vi har ett starkt föräldra- och ledar-engagemang. På 40 träningar har vi haft 170 st vuxennärvaro. Det betyder mellan 4 5 vuxna per träning, och det behövs. Polo Under våren 2011 var det stor aktivitet på Kanotpolon. Träningarna hölls på Gustavsvik på lördagar och deltagarantalet var 8-12 på träningarna. Antalet deltagare minskade under hösten, vilket gjort att det under vintern inte gått att hålla strukturerade träningar. En av tränarna har inte heller möjlighet att medverka längre, vilket även det har påverkat träningarna. Örebro Kanotförening har under året även deltagit i tävlingar enligt följande: 3:a Kanotpoloallsvenskans division 2 6:a Kanotpolo SM Under våren försökte vi få möjlighet att hålla till i en av sjöarna på Gustavsviks Camping. Detta för att lättare kunna ha träningar på andra tider, samt att kunna arrangera ingkomstbringande aktiviteter. Det verkade finnas goda möjligheter till att få tillträde, men visade sig senare inte vara möjligt pga fiske. Vi fick även pengar från Idrottslyftet till lite ny utrustning, vilket resulterade i att två nya polokajaker köptes in. Modell Fliud Vuvubat. Avskrivningar 2012 Våren 2007 var Skebäcksbygget klart. Örebro Kommunen har beviljat ett ränte- och amorteringsfritt lån på kronor för nybyggnad av kanothus i Skebäck. Villkoret för lånet följer de regler som fastställdes av kommunfullmäktige den 18 januari Lånet har en löptid på 10 år och avskrivs efter fem år med 20 % per år med början Lånet är alltså helt avskrivet efter 10 år (2017). Den årliga avskrivningen sker under förutsättning att kommunen bedömer att föreningens verksamhet i lokalen fortfarande bedrivs på så sätt som redovisades vid lånebeslutet. Avskrivningar görs på anskaffningsvärdet enligt plan, med 5 % per år på fastigheten Doppingen 2.

8 Ingående ack. Anskaffningsvärde Årets inköp 0 0 Utgående ack. Anskaffningsvärde Ingående ack. avskrivningar Årets avskrivningar Utgående ack. avskrivningar Bokfört värde Under 2011 har det byggs på vattenrampen vid slottet för kr, avskrivningar görs på anskaffningsvärdet enligt plan, med 10 % per år på vattenrampen vid slottet. Ingående ack. Anskaffningsvärde Årets inköp Utgående ack. Anskaffningsvärde Ingående ack. avskrivningar Årets avskrivningar Utgående ack. avskrivningar Bokfört värde

9 Under 2012 investerade racing, långfärd, fors och polo i fyra racingkanoter för kr en följebåt för kr två polokanoter för kr sex kapell för4 072 kr och polovästar för kr. Det såldes 13 st. kajaker för kr Avskrivningar görs på anskaffningsvärdet enligt plan, med 20 % per år på kanoter, havskajaker, paddlar, flytvästar, följebåtar. Ingående ack. Anskaffningsvärde Årets inköp Årets försäljning Utgående ack. Anskaffningsvärde Ingående ack. avskrivningar Årets avskrivningar Utgående ack. avskrivningar Bokfört värde Under 2012 investerade segel i två optimistjollar för och en ny lyftbom för kr Avskrivningar görs på anskaffningsvärdet enligt plan, med 10 % per år på bryggor, redskap, lyftbom, segelbåtar och issegel Ingående ack. Anskaffningsvärde Årets inköp Utgående ack. Anskaffningsvärde Ingående ack. avskrivningar Årets avskrivningar Utgående ack. avskrivningar

10 Bokfört värde En projektor för kr och en kamera för kr har inköpts Avskrivningar görs på anskaffningsvärdet enligt plan, med 20 % per år på datorer, projektor, kamera, TV och DVD. Ingående ack. Anskaffningsvärde Årets inköp Utgående ack. Anskaffningsvärde Ingående ack. avskrivningar Årets avskrivningar Utgående ack. avskrivningar Bokfört värde

11 Ränteintäkter Ränteintäkter från bank var kronor Resultaträkning se bilaga Balansräkning.. se bilaga

12 Slutord Styrelsen tackar för alla goda insatser under året. År 2013 är här och nu börjar ett nytt verksamhetsår. Jan Åkerling Anders Gille Camilla Frisö-Åsell Lennart Svensson Anna Laffin Björn Holmqvist Danny Hallmén Stefan Andersson Maria Zennertun Anders Backlund

Örebro kanotförening. Verksamhetsberättelse 2015

Örebro kanotförening. Verksamhetsberättelse 2015 Örebro kanotförening Verksamhetsberättelse 2015 Årsmöte 2016-03-16 Tillsammans gör vi varandra starkare! Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande: Mats Hallmén Vice ordförande: Östen Jonsson Sekreterare:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN och BUDGET År 2013

VERKSAMHETSPLAN och BUDGET År 2013 VERKSAMHETSPLAN och BUDGET År 2013 Inledning Örebro kanotförening har tänkt satsa på framtiden. Vi har chansen att anställa en kvalificerad resursperson som kommer hela föreningen till godo. Även materiella

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015 INLEDNING ÖKF ökar stadigt i medlemsantal. Med sin centrala placering av medlemshus och kanotupplag i Skebäck samt seglingsverksamhet och bryggor i Storängsviken i den

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2017-02-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2016 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 237 registrerade medlemmar.

Läs mer

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar Säsongen 2013 SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar jobbade under denna fantastiska vecka. GRÖN

Läs mer

Årsberättelse 1/1-31/12 2010

Årsberättelse 1/1-31/12 2010 Årsberättelse 1/1-31/12 2010 - 2 - Förbundsstyrelse / övriga uppdrag Styrelseuppdrag Ordförande Sekreterare, vice kassör Mats Simonsson Lödde Birgitta Nilsson Lödde Eleonor Ståhl Ängelholm Tommy Persson

Läs mer

ASMK s Seglarskolehandbok

ASMK s Seglarskolehandbok ASMK s Seglarskolehandbok Målet med ASMK s seglarskola är att alla ska tycka segling är roligt och att alla känner sig trygga på sjön. Vi jobbar för att alla vill fortsätta att segla efter seglarskolan!

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

Inbjudan till Kanotskolorna i Västra Sverige

Inbjudan till Kanotskolorna i Västra Sverige Inbjudan till Kanotskolorna i Västra Sverige Sommaren 2010 Motionspaddling / Ungdomstävlingar Motionspaddling i träningsform växer med stormsteg, och erbjuds av de flesta av distriktets kanotklubbar. Det

Läs mer

Paddelbladet. Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr Årgång 35

Paddelbladet. Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr Årgång 35 Paddelbladet Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr 1 2018 Årgång 35 Bryggiläggning! Söndag 22 april kl. 10:00 GLAD PÅSK Årsmötesprotokoll! Nya simhallen med bättre träningstider och stor satsning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades mötet ca 18:30.

Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades mötet ca 18:30. ÅRSMÖTE STOCKHOLMS KAJAKKLUBB 2013-02- 20 TID: Klockan 18.30 21:30 PLATS: Klubbhuset NÄRVARANDE: 42 medlemmar 1 Mötets öppnande Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2014 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 206 registrerade medlemmar

Läs mer

Styrelsens sammansättning 2014 Ordförande: Björn Almqvist Vice Ordförande: Marcus Schaefer Kassör: Mattias Strömberg

Styrelsens sammansättning 2014 Ordförande: Björn Almqvist Vice Ordförande: Marcus Schaefer Kassör: Mattias Strömberg Kanotklubben Strömstararna Verksamhetsberättelse för kalenderåret 2014 Styrelsens sammansättning 2014 Ordförande: Björn Almqvist Vice Ordförande: Marcus Schaefer Kassör: Mattias Strömberg Ledamöter: Håkan

Läs mer

Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet!

Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet! Hur går det till att börja segla i Hjuviks Båtklubb? Information Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet! Det finns en mängd jollar och båtar att välja

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 2008 2009 2 (5) Skövde Konståkningsklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 2009 Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhetsberättelse Racingsektionen

Verksamhetsberättelse Racingsektionen Verksamhetsberättelse 2014 - Racingsektionen Racingstyrelsen 2014 Styrelsen 2014 har bestått av Laszlo Csordas Ordförande, Peter Andersson Kassör och Holger Hanås Sekreterare. Vi gjorde en omorganisation

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30 Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Byske

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

TBK-ungdoms jolleguide. Viktig information till dig som är förälder, barn och ungdom

TBK-ungdoms jolleguide. Viktig information till dig som är förälder, barn och ungdom TBK-ungdoms jolleguide Viktig information till dig som är förälder, barn och ungdom Som ny i TBK-ungdoms träningsverksamhet TBK-ungdom bedriver seglarskola och träningsverksamhet på Trosa båtklubbs område

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 061122 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 22 november 2006, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 65 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2016 Januari 2017 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft drygt 280 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2012

Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2012 Ärende Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2012 Styrelsen för Grums Slalomklubb får härmed avlämna följande berättelse från verksamheten för tiden mellan 2011-07-01 och 2012-06-30. Årsmöte Klubbens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP Inledning Denna verksamhetsplan är ett komplement till OXSS stadgar och anger riktlinjer för klubben och de olika sektionernas verksamhet. Avsikten med

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012 Medlemsbrev Mars 2012 Välkommen till LJS! Våren känns tidig i år och seglingssäsongen 2012 närmar sig snabbare än vanligt. Vi hälsar alla seglare välkomna till Linköpings Jolleseglarklubb och till massor

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2014 ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-03 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 206 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift.

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 BRUNNSVIKENS KANOTKLUBB STYRELSENS BERÄTTELSE Styrelsen har under 2017 sammanträtt vid 10 protokollförda tillfällen. Vi kan sammanfatta det gångna året med att föreningens

Läs mer

1. Val av mötets ordförande 2. Fråga om årsmötet utlysts i fastställd tid 3. Fastställande av dagordning 4. Val av justerare 5. Val av sekreterare 6.

1. Val av mötets ordförande 2. Fråga om årsmötet utlysts i fastställd tid 3. Fastställande av dagordning 4. Val av justerare 5. Val av sekreterare 6. ÅRSMÖTE 2018 1. Val av mötets ordförande 2. Fråga om årsmötet utlysts i fastställd tid 3. Fastställande av dagordning 4. Val av justerare 5. Val av sekreterare 6. Styrelsen avger verksamhetsberättelse

Läs mer

Årsbokslut. för SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Räkenskapsåret 2012

Årsbokslut. för SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Räkenskapsåret 2012 Qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk löäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäz

Läs mer

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 2 av 8 Under verksamhetsåret 2012 har föreningen slagit rekord i antal graderingar. Elva personer tog nya grader och Mattias Sjölander

Läs mer

Juniorer. Racing. Ansvarig Laszlo Varga. Slättvattenskommittén elit Stefan Granstedt Kalle Sundkvist Magnus Sköldbäck Börje Andersson

Juniorer. Racing. Ansvarig Laszlo Varga. Slättvattenskommittén elit Stefan Granstedt Kalle Sundkvist Magnus Sköldbäck Börje Andersson Juniorer Racing Ansvarig Laszlo Varga Slättvattenskommittén elit Stefan Granstedt Kalle Sundkvist Magnus Sköldbäck Börje Andersson Genomförda aktiviteter Aktivitet # Vad 0 Vintersamling i Malmö Vårläger

Läs mer

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 PROTOKOLL 03/11 Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 Närvarande: Bo Gustavsson, Agneta Alderin, Ellen Knutsson, Liz Hasselqvist, Helen Kjellander Närvarande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE Styrelsens sammansättning Gert Nilsson Anders Carlsson Irma Sundh Ann Salomonsson Olle Lundgren Daniel Pollak Sven Jansson Staffan

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING 2008-01-01--2008-12-31 JAKOBSBERGS FÄKTKLUBB Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubbs styrelse får härmed avge följande berättelse för verksamheten under tiden

Läs mer

BRUNNSVIKENS KANOTKLUBB

BRUNNSVIKENS KANOTKLUBB BRUNNSVIKENS KANOTKLUBB VERKSAMHETSÅRET 2013 DAGORDNING STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE DAGORDNING 2014-03- 27 1. Val av ordförande och sekreterare för mötet 2. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2016-02-14 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2015 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 250 registrerade medlemmar.

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret BYSKE SKIDKLUBB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30 Byske Skidklubb 1 (6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30.

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2014 Januari 2015 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 311 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

LBS Seglarskola 2018

LBS Seglarskola 2018 LBS Seglarskola 2018 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lär du dig grunderna i segling och det har du

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 15:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2009. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

2014-01-01 2013-01-01 2014-12-31 2013-12-31 Intäkter

2014-01-01 2013-01-01 2014-12-31 2013-12-31 Intäkter Resultaträkning 2014-01-01 2013-01-01 2014-12-31 2013-12-31 Intäkter Not Medlemsavgifter 330639 305328 Gåvor och bidrag 1 1174474 1374174 Övriga verksamhetsintäkter 2 944519 2383555 Övriga intäkter 3 424394

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Nr Nr 155 155 3-2014 Kallelse till höstmöte Torsdagen den 20 november Klockan 19.00 Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Kappseglingsresultat Information om Grythem Avgifter

Läs mer

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 Datum: 2009-08-28 1 (5) 1. Mötets öppnande Föredragningslista Örebridgens årsmöte söndagen den 6 sept 2009 2. Godkännande av föredragningslista 3. Val av ordförande för mötet

Läs mer

Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse

Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för perioden från årsmötet i Lerkil 2014 till årsmötet i Falun 2015 Solstaregattan 31 maj 2015 i Karlstad. Ulf Bjuréus / SWE 66 in

Läs mer

Styrelsens sammansättning 2013

Styrelsens sammansättning 2013 Kanotklubben Strömstararna Verksamhetsberättelse för kalenderåret 2013 Styrelsens sammansättning 2013 Ordförande: Björn Almqvist Vice Ordförande: Marcus Schaefer Kassör: Mattias Strömberg Ledamöter: Johanna

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*.

Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*. Verksamhetsberättelse 2014-2015 Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*. Styrelsen Styrelsen har under året bestått av: Jenny

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Ordförande har ordet. SWE 6, Björn Allansson och SWE 11, Daniel Birgmark i hård kamp under söndagens Sola Cup. Foto: Torsten Jarnstam

Ordförande har ordet. SWE 6, Björn Allansson och SWE 11, Daniel Birgmark i hård kamp under söndagens Sola Cup. Foto: Torsten Jarnstam Ordförande har ordet Hej alla Finnjolleseglare i Sverige! När nu seglingssäsongen 2010 sjunger på sista versen och vi i Karlstad precis genomfört avslutningen för årets Sverige Cup, vill jag summera Svensk

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Verksamhetsberättelse Ungdomsavdelningen Skyttesektionen... 4

ÅRSREDOVISNING. Verksamhetsberättelse Ungdomsavdelningen Skyttesektionen... 4 ÅRSREDOVISNING För Trelleborgs försvarsutbildningsförening räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehållsförteckning Innehåll Verksamhetsberättelse... 2 Ungdomsavdelningen... 3 Skyttesektionen... 4 Resultaträkning...

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Föreningens övergripande målsättning ska enligt stadgarna bedriva kanotsport i enlighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund.

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens elfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2005. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Protokoll ÅRSMÖTE 2008

Protokoll ÅRSMÖTE 2008 Sida 1 av 7 Protokoll ÅRSMÖTE 2008 1. Mötets öppnande 2. Val av a. Mötesordförande Anders Arvidsson b. Sekreterare c. Två protokolljusterare tillika rösträknare Olle Björquist, Daniel Johansson 3. Fråga

Läs mer

Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubb 1 januari december 2011

Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubb 1 januari december 2011 Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubb 1 januari 2011 31 december 2011 Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubbs styrelse får härmed avse följande berättelse för verksamheten under tiden 1 januari

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP Inledning Denna verksamhetsplan är ett komplement till OXSS stadgar och anger riktlinjer för klubben och de olika sektionernas verksamhet. Avsikten med

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 16:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2010. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet

Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet 2017 2019 Bakgrund För att analysera nuläget i vår idrott i har vi haft en konferens med styrelsen samt ordförande från de olika klassällskapen.

Läs mer

Årsmöte Järfälla Aikidoklubb

Årsmöte Järfälla Aikidoklubb Årsmöte Järfälla Aikidoklubb 2012-02-04 Tid: Lördag 4/2, kl 10-12 Plats: Konferensrum Jakobsbergs Sporthall 1) Fastställande av röstlängd för mötet. Sexton närvarande medlemmar finns noterade på röstlängden.

Läs mer

Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018

Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018 Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018 Tid: 26 November 2018 kl. 19.00 Plats: JBS Klubbhus Närvarande: 11 st. medlemmar 1 MÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

Utbildningskatalog. Svenska Kanotförbundets utbildningar för alla som älskar att paddla

Utbildningskatalog. Svenska Kanotförbundets utbildningar för alla som älskar att paddla Utbildningskatalog Svenska Kanotförbundets utbildningar för alla som älskar att paddla Svenska Kanotförbundets utbildningar Paddling erbjuder något för alla. Det finns kanoter som passar i alla miljöer,

Läs mer

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Medlemsbrev Mars 2009 Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Välkommen till LJS! Äntligen närmar sig seglingssäsongen 2009! Vi hälsar alla seglare välkomna till LJS och massor med segling. Under 2009

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2013 Januari 2014 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 285 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING FÖR KARLSTADS RIDKLUBB räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31 Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

LESS Seglarskolainformation

LESS Seglarskolainformation LESS Seglarskolainformation Följande information om seglarskolan som är bra att känna till för dig som kommer att delta på seglarskolan. Trygghet! Grundregeln för nybörjare är att man skall känna trygghet!

Läs mer

Linköpings Jolleseglarklubb LJS

Linköpings Jolleseglarklubb LJS Linköpings Jolleseglarklubb LJS 1(2) Årsmöte 2009 Protokoll Tid: Söndagen den 22 november 2009 kl 16:00 Plats: Rydsskolan, Linköping Närvarande: 28 medlemmar 1. Fråga om mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Simklubben Täby Synchro har nu funnit sedan maj 2010. Vid årsmötet 2012 valdes Susann Hedlund till ordförande för det kommande verksamhetsåret och hon ersatte Anna-Lena Billing

Läs mer

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30.

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Protokoll ÅRSMÖTE SHKK 2013 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av

Läs mer

Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr Årgång 33

Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr Årgång 33 Paddelbladet Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr 1 2016 Årgång 33 Säkerhetskurs Wingpaddelteknik Laga kajaker i sommar KM med klubbdag Innehåll Sid 1 Klubbens milstolpe, landmärke, fyr och

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb Verksamhetsbeskrivning och Verksamhetsplan 2018/2019 för Boo Kanot och Skidklubb Bäst i Nacka - på vatten och snö! Verksamhetsidé Vision Boo Kanot och Skidklubb skall vara det självklara valet för såväl

Läs mer

Planen är att försöka köra en nitrox kurs under våren då vi nu har möjlighet att fylla nitrox via vårt inline-system.

Planen är att försöka köra en nitrox kurs under våren då vi nu har möjlighet att fylla nitrox via vårt inline-system. VERKSAMHETSPLAN 2017 ADMINISTRATION Medlemsavgifterna är även nästa år 700 kr för apparatdykare, 500 kr för familjedykare/seniorsnorklare, 300 kr för familjesenior och 300 kr för familjejunior/junior.

Läs mer

Verksamhetsplan Örnsbergs Kanotsällskap

Verksamhetsplan Örnsbergs Kanotsällskap Örnsbergs anotsällskap Box 9240 102 73 tockholm Org nr: 80 20 07-1406 www.oks.nu Verksamhetsplan 2018-2020 Örnsbergs anotsällskap Verksamhetsplan 2018-2020 rev. A id 1 Innehållsförteckning Verksamhetsberättelse

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2016-03- 06 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Innehållsförteckning 1. Styrelsens sammansättning och möten 2. Övriga av årsmötet valda personer 3. Klubbens materiel 4. Klubbens medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse! för! 2013!

Verksamhetsberättelse! för! 2013! Södermanland Verksamhetsberättelse! för! 2013! Civilförsvarsförbundet Södermanland! MENINGSFULLHET-SÄKERHET-KUNSKAP-HOPP-ANSVAR-MOD-RESPEKT-OMTANKE! Södermanland Verksamhetsberättelse omfattar tiden 2013-01-01

Läs mer

Hedemora bridgesällskap

Hedemora bridgesällskap Hedemora BS 2016-02-25 sida 1(5) Hedemora bridgesällskap BS Spela Bridge 1945 Hedemora BS 2016-02-25 sida 2(5) Året 2015 Ett händelserikt år är till ända. Klubben har firat 70-års jubileum och har gjort

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Mål satta till 2017 1. Utbilda instruktörer som aktivt instruerar och vägleder aktiva och kommande lyftare med utvecklande och resultatförbättrande metodik. 2. Ambitionen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsåret omfattar tiden 1 september 2012 t.o.m. 31 augusti 2013 Styrelse Styrelsen har under det gångna året bestått av följande personer: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Ta lots för en kväll!! föredragsafton

Ta lots för en kväll!! föredragsafton Nr 158 3-2015 Ta lots för en kväll!! föredragsafton Kallelse till Höstmöte Torsdagen den 26 november 2015 klockan 19.00 Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Dagordning 1. Mötets

Läs mer

TIBRO KANOTKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 56

TIBRO KANOTKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 56 TIBRO KANOTKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 56 2016 Styrelsen: Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Suppleanter Revisorer Valberedning Henrik Emanuelsson Marithe Eriksson Per-Olof Lundberg Bo Welander,

Läs mer

Årsbokslut SVENSKA KANOTFÖRBUNDET

Årsbokslut SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Årsbokslut för SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Räkenskapsåret 2010 SVENSKA KANOTFÖRBUNDET 1(7) 2010-01-01 2009-01-01 Resultaträkning Not -2010-12-31-2009-12-31 Intäkter Nettoomsättning 1 1 538 569 1 598 854 Offentligrättsliga

Läs mer

Årsbokslut SVENSKA KANOTFÖRBUNDET

Årsbokslut SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Årsbokslut för SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Räkenskapsåret 2009 SVENSKA KANOTFÖRBUNDET 1(6) 2009-01-01 2008-01-01 Resultaträkning Not -2009-12-31-2008-12-31 Intäkter Nettoomsättning 1 1 598 854 1 714 786 Offentligrättsliga

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 218 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer