Vid uppropet antecknas närvaro för 43 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 17 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vid uppropet antecknas närvaro för 43 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 17 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A."

Transkript

1 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19: Vid uppropet antecknas närvaro för 43 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 17 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer Närvarande Sammanträdet inleds med musikframträdande från Kulturskolan. - Utdelning av kommunens kultur- och idrottsstipendier för Kommundirektören informerar bland annat om kompetensförsörjning, medarbetarengagemang och Medarbetarenkäten Angela Fasth Torstensson (M) och Katarina Bosetti Kristoffersson (S) Kommunkansliet, Partille, tisdagen den 17 december 2018, kl. 16:00... Maria Tengros Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Inger René Ordförande... Angela Fasth Torstensson Katarina Bosetti Kristoffersson Partille kommunfullmäktige Uppsättande: Nedtagande: Kommunkansliet, Partille ANSLAG/BEVIS Justerande Organ Sammanträdesdatum Datum för anslag Protokollet förvaras... Maria Tengros Underskrift

2 2 132 Anmälningsärenden (KS/2018:286, KS/2018:461, KS/2018:515) a) Vård- och omsorgsnämndens beslut Rapportering till Inspektionen för vård och omsorg av icke verkställda beslut (VON/2018:112). b) Granskningsrapport 2018 Granskning av biståndshandläggning inom funktionshinderområdet (KS/2018:515). c) Länsstyrelsens beslut avseende ny ersättare för ledamot i kommunfullmäktige (KS/2018:461). Fullmäktige antecknar informationen till protokollet. 133 Inkomna motioner, interpellationer och frågor Inga motioner, interpellationer eller frågor anmälda till dagens sammanträde. 134 Svar på motion angående resursklasser (KS/2017:520) Fullmäktigeledamoten Matz Dovstrand (SD) ställde en motion till fullmäktige angående att införa resursklasser i Partille. Fullmäktige remitterade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Arbetsutskottet har därefter remitterat motionen vidare till utbildningsnämnden för yttrande. Motionären yrkar på att: - Kommunen inför resursklasser av olika slag för att tillgodose behovet av studiero i klassrummen och för att tillgodose undervisning anpassad till alla elevers behov. Utbildningsförvaltningen anser att man redan följer motionens intentioner kring att verka för att skapa studiero för alla elever samt att tillgodose elevers behov av särskilt stöd i enlighet med skollagen. Dessa verkar i linje med motionens yrkande, att skapa studiero för alla elever och att alla elever får det stöd som de behöver.

3 3 I ärendet finns motion, utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad , utbildningsnämndens beslut samt kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige Med hänvisning till utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad avslår fullmäktige motionen, då arbete i enlighet med motionen pågår. Förslag till beslut på sammanträdet Matz Dovstrand (SD): bifall till motionen. Angela Fasth Torstensson (M) och Eva Carlsson (S): bifall till kommunstyrelsens förslag. Beslutsordning Ordföranden konstaterar att det föreligger två förslag till beslut, ställer dessa mot varandra och finner att fullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Med hänvisning till utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad avslår fullmäktige motionen, då arbete i enlighet med motionen pågår. 135 Svar på motion om anläggande av hundrastgårdar vid pendelparkeringar (KS/2016:320) Fullmäktigeledamoten Pia Sundh (MP) ställde en motion till fullmäktige angående, anläggning av hundrastgårdar vid pendelparkeringar i kommunen, för ett tryggare Partille för både hundägare och pendlare. Fullmäktige remitterade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Arbetsutskottet har därefter remitterat motionen vidare till samhällsbyggnadskontoret för yttrande efter samråd med berörda förvaltningar. Trygghet är något som samhällsbyggnadskontoret ständigt arbetar med i planeringen av kommunens allmänna ytor. Som exempel har trygghetshöjande åtgärder gjorts i samband med den nyanlagda pendelparkeringen vid Partille station, som ligger i närhet till de redan befintliga pendelparkeringarna i centrum. Området kring pendelparkeringarna i Jonsered berörs av ett pågående planarbete. Samhällsbyggnadskontoret arbetar kontinuerligt med att skapa mötesplatser för alla invånare. Det finns i dagsläget inga planer på att anlägga en ny hundrastgård i kommunen. Genom att förtäta bebyggelsen och öka rörelsen under merparten av dygnets timmar förbättrar vi tryggheten även i anslutning till våra pendelparkeringar.

4 4 I ärendet finns motion, samhällsbyggnadskontorets tjänsteskrivelse daterad samt kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige Med hänvisning till samhällsbyggnadskontorets tjänsteskrivelse daterad avslår fullmäktige motionen. Förslag till beslut på sammanträdet Marith Hesse (M): bifall till kommunstyrelsens förslag. Beslutsordning Ordföranden konstaterar att det endast föreligger ett förslag till beslut och finner att fullmäktige beslutar enligt detsamma. Med hänvisning till samhällsbyggnadskontorets tjänsteskrivelse daterad avslår fullmäktige motionen. 136 Svar på motion angående parkeringsplatsöversyn centrala Partille (KS/2017:541) Fullmäktigeledamoten Ingemar Sandahl (M) ställde en motion till fullmäktige angående behovet av parkeringsöversyn i centrala Partille i syfte att förbättra trafikmiljön i ett stadslikare Partille centrum. Fullmäktige remitterade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Arbetsutskottet har därefter remitterat motionen vidare till samhällsbyggnadskontoret för yttrande efter samråd med berörda förvaltningar. Motionen tar upp följande: 1. Besöksplatser kommunhusets parkering Samtliga besöksplatser på kommunhusets parkering är upptagna av anställda som arbetar i kommunhuset. Förslag att besökslista upprättas och att besök anmäls i kundcenter. Samhällsbyggnadskontorets svar: Kommunhusets parkering är sedan årsskiftet 2017/2018 avgiftsbelagd samt att besökare nu behöver anmäla sitt fordon till kundcenter vid parkering på besöksplats. Frågan är inte längre aktuell. 2. Laddstolpar på kommunhusets parkering bör installeras Samhällsbyggnadskontorets svar: Samhällsbyggnadskontoret ställer sig positiva till att ta fram laddningsmöjligheter för elbilar på parkeringsplatser där det kom-

5 5 munala bostadsbolaget är markägare. En förutsättning är att ekonomiskt utrymme finns budgeterat. I ett vidare perspektiv behöver Partille Kommun ta fram en övergripande strategi för laddinfrastruktur. Arbetet med frågan pågår och en dialog är upprättad med Partillebo som har en nyckelroll i frågan, både som fastighetsägare och energibolag genom Partille Energi. 3. Gatuparkering Gamla Kronvägen Willys Förslag att bredda vägen för att underlätta in- och urlastning av varor. Samhällsbyggnadskontorets svar: Samhällsbyggnadskontoret ställer sig tveksamma till möjligheten att bredda vägen utmed Gamla Kronvägen för att möjliggöra inlastning av varor för Willys kunder. Parkeringsplats för detta ändamål finns på Willys besöksparkering norr om Willyshuset. 4. Parkering för rörelsehindrade Förslag att flytta kommunhusets två handikapparkeringar närmare kommunhusets entré samt flytt av Yllegatans handikapparkeringar mitt för Kulturum samt ny handikapparkering vid Apoteket. Samhällsbyggnadskontorets svar: Samhällsbyggnadskontoret ser ett behov av strategiskt placerade handikapparkeringar i centrala Partille och har därför planerat en ny handikapparkering på Gamla Kronvägen vid Närhälsan i anslutning till Kyrktorget. Gällande förslaget att flytta de två befintliga handikapparkeringarna vid kommunhuset närmare entrén bedömer samhällsbyggnadskontoret att detta inte är praktiskt möjligt på grund av utrymmesskäl. Gällande förslaget att flytta de två befintliga handikapparkeringarna på Yllegatan till Gamla Kronvägen mitt för Kulturum bedömer samhällsbyggnadskontoret att en sådan flytt skulle inskränka på befintlig gångväg. Gällande förslag till ny handikapparkering utanför Apoteket gör samhällsbyggnadskontoret bedömningen att en generell översyn av parkeringar i centrum bör göras i takt med att nya Kyrktorget växer fram. Detta arbete ligger inom ramen för samhällsbyggnadskontorets uppdrag i frågor som rör parkering. I ärendet finns motion, samhällsbyggnadskontorets tjänsteskrivelse daterad samt kommunstyrelsens beslut Besöksplatser kommunhusets parkering Fullmäktige anser motionen besvarad i denna del. 2. Laddstolpar på kommunhusets parkering Fullmäktige anser motionen besvarad i denna del, då arbete i enlighet med motionen pågår.

6 6 3. Gatuparkering Gamla Kronvägen Willys Fullmäktige avslår motionen i denna del. 4. Parkering för rörelsehindrade Fullmäktige avslår motionen i denna del. 137 Lokalförsörjningsstrategi (KS/2018:398) Kommunledningen har noterat att avsaknaden av en lokalförsörjningsstrategi har gjort att kostnaderna för lokaler har ökat markant och att bemöta kommande behov av lokaler har blivit komplext. Under 2018 anställdes en lokalstrateg som tillsammans med fastighetutvecklare, planeringschef och förvaltningschefer har sett över hur ovanstående utmaningar kan bemötas. Kommunledningen har tagit fram förslag på en lokalförsörjningsstrategi för att bemöta ovanstående utmaningar. Kommunledningen har noterat att reglementen för kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden är i behov av att revideras för att kunna optimera kommunens uppdrag inom lokalförsörjningsfrågor. Samtliga förvaltningar har också fått i uppdrag att lämna förslag på revidering av delegationsordningen till sina nämnder för att skapa möjlighet till helhetsperspektiv inom lokalförsörjningen för kommunen. I ärendet finns kommunkontorets tjänsteskrivelse daterad , upprättat förslag till Lokalförsörjningsstrategi samt kommunstyrelsens beslut Fullmäktige antar Lokalförsörjningsstrategi för Partille kommun. 138 Revidering av kommunstyrelsens reglemente (KS/2018:425) Som en följd av upprättat förslag till Lokalförsörjningsstrategi (KS/2018:398) har kommunstyrelseförvaltningen sett över samtliga reglementen inom Partille kommun. Lokalförsörjningsstrategin medför att kommunstyrelsens reglemente behöver förtydligas på så sätt att kommunstyrelsen får besluta om lokal- och bostadsrelaterade åtgärder som

7 7 medför kostnader i form av till exempel lokalanpassningar, förstudier, inhyrning av lokal/bostad. Förtydligandet har införts som en fjärde strecksats i reglementets 8. I samband med översynen har också noterats att kommunstyrelsens uppdrag avseende det kommunövergripande folkhälsoarbetet inte uttryckligen har varit angivet i reglementet. Även detta har nu förtydligats genom införandet av punkt 15 i reglementets 7. Utöver ovan angivna ändringar har även en översyn av laghänvisningar genomförts. I ärendet finns kommunkontorets tjänsteskrivelse daterad , upprättat förslag till reviderat Reglemente för kommunstyrelsen samt kommunstyrelsens beslut Fullmäktige antar det reviderade förslaget till Reglemente för kommunstyrelsen. Det reviderade förslaget till Reglemente för kommunstyrelsen ska träda i kraft från och med Revidering av kultur- och fritidsnämndens reglemente (KS/2015:81) Inom kommunstyrelseförvaltningen pågår en översyn om hur kommunen arbetar med lokalförsörjningsfrågor och vad som behöver förtydligas och utvecklas. I reglementet för kultur- fritidsnämnden kan utläsas under 4 att kultur- och fritidsnämnden ska besluta om upplåtelse av kommunens fritidsanläggningar, institutioner och lokaler för kultur- och fritidsverksamhet. I kommunstyrelsens reglemente kan man utläsa i 8 att kommunstyrelsen ska besluta kring att utarrendera, uthyra eller annars upplåta fastighet som tillhör kommunen. Sammanfattningen är att kommunstyrelsens och kultur- och fritidsnämndens reglementen står i strid med varandra om vem som ska upplåta kommunens lokaler. Avsikten med kommunens upprättade förslag till Lokalförsörjningsstrategi (KS/2018:398) är att centralisera samtliga lokalförsörjningsfrågor till kommunstyrelseförvaltningen, vilket medför att detta förslag från kultur-och fritidsnämnden där lokalförsörjningsfrågor har utgått tas upp för beslut. I ärendet finns kultur- och fritidsnämndens beslut , kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad , upprättat förslag till reviderat Reglemente för kultur- och fritidsnämnden samt kommunstyrelsens beslut

8 8 Fullmäktige antar det reviderade förslaget till Reglemente för kultur- och fritidsnämnden. Det reviderade förslaget till Reglemente för kultur- och fritidsnämnden ska träda i kraft från och med Ny simhall i Partille kommun (KS/2018:502) Partille kommun är en tillväxtkommun med ett stadigt ökande invånarantal. Inom ramen för utvecklingen av Partille Centrum har ett flertal satsningar genomförts sedan 2000-talet och ytterligare satsningar pågår. Att komplettera med en ny simhall med familjekaraktär är sedan länge med i visionen och en planerad investering för framtiden. Invånare, besökare, skolan, rehab och föreningslivet får tillgång till en mångfunktionell och hållbar anläggning för motion och vattenvana. Anläggningen kommer dessutom skapa liv och rörelser alla dagar och kvällar. Kommunstyrelsen och Partillebo AB föreslår till fullmäktige att den politiska visionen om en ny simhall, som bland annat har getts uttryck för inför beslutet om Partille Arena, nu ska realiseras på en ändamålsenlig fastighet belägen i de centrala delarna i Partille kommun. Fullmäktige föreslås också uppdra till Partillebo att, tillsammans med kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden, ta fram underlag för en närmare utformning av en ny simhall. Underlaget ska sedermera ligga till grund för fullmäktige i frågor som rör finansieringen av simanläggningen; så som exempelvis kommunal borgen för lån och/eller eventuella aktieägartillskott. I ärendet finns kommunkontorets tjänsteskrivelse daterad samt kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige 1. Fullmäktige ställer sig bakom att Partillebo AB förvärvar ändamålsenliga fastighetsytor för, och uppför en ny simhall i centrala delarna i Partille kommun. 2. Fullmäktige uppdrar till Partillebo att, tillsammans med kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden, senast ta fram underlag, för en närmare utformning av en ny simhall, med följande innehåll: Nulägesanalys Behovsanalys

9 9 Besöksanalys Omvärldsanalys Kostnads- och intäktsanalys Drifts- och ägandeformer Finansieringsplan Förslag till beslut på sammanträdet Matz Dovstrand (SD), Marith Hesse (M), Timothy Tréville (SD) och Isabelle Asadian Falahieh (S): bifall till kommunstyrelsens förslag. Beslutsordning Ordföranden konstaterar att det endast föreligger ett förslag till beslut och finner att fullmäktige beslutar enligt detsamma. 1. Fullmäktige ställer sig bakom att Partillebo AB förvärvar ändamålsenliga fastighetsytor för, och uppför en ny simhall i centrala delarna i Partille kommun. 2. Fullmäktige uppdrar till Partillebo att, tillsammans med kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden, senast ta fram underlag, för en närmare utformning av en ny simhall, med följande innehåll: Nulägesanalys Behovsanalys Besöksanalys Omvärldsanalys Kostnads- och intäktsanalys Drifts- och ägandeformer Finansieringsplan Protokollsanteckning Matz Dovstrand (SD) anmäler en skriftlig protokollsanteckning (bilaga B). 141 Begäran om entledigande från uppdrag som ledamot i kultur- och fritidsnämnden (KS/2014:226) Dick Andersson (V) har i skrivelse inkommen begärt entledigande från sitt uppdrag som ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

10 10 Fullmäktige entledigar Dick Andersson (V) från sitt uppdrag som ledamot i kultur- och fritidsnämnden. 142 Val av ny revisor för kommunens verksamheter (KS/2014:217) Fullmäktige entledigade Håkan Killius (S) från sitt uppdrag som revisor i kommunrevisionen. Fullmäktige väljer Dick Andersson (V), XXXXXXXXXXXXXXXXXX, till ny revisor i kommunrevisionen till och med En revisorsersättare för Partille Energi AB (KS/2014:219) Fullmäktige entledigade Håkan Killius (S) från sitt uppdrag som revisorsersättare/suppleant i Partille Energi AB. Fullmäktige väljer Eva Kristensen (S), XXXXXXXXXXXXXXXXXX, till ny revisorsersättare/suppleant i Partille Energi AB för tiden fram till årsstämman En revisorsersättare för Partille Energi Nät AB (KS/2014:220) Fullmäktige entledigade Håkan Killius (S) från sitt uppdrag som revisorsersättare/suppleant i Partille Energi Nät AB. Fullmäktige väljer Eva Kristensen (S), XXXXXXXXXXXXXXXXXX, till ny revisorsersättare/suppleant i Partille Energi Nät AB för tiden fram till årsstämman 2019.

11 Val av lekmannarevisor och lekmannarevisorsersättare till Jonseredsstiftelsen för perioden (KS/2018:455) Fullmäktige behöver välja lekmannarevisor och lekmannarevisorsersättare till Jonseredsstiftelsen för åren Fullmäktige väljer följande lekmannarevisor och lekmannarevisorsersättare för Jonseredsstiftelsen Ordinarie Bengt Rundberg (L) XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXX Ersättare Eva Kristensen (S) XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXX 146 Val av ledamöter till Jonseredsstiftelsens styrelse för perioden (KS/2018:456) Enligt 3 stadgarna för Jonseredsstiftelsen, i dess nu aktuella lydelse, ska stiftelsens angelägenheter handhas av en styrelse om tio ledamöter som utses av fullmäktige. Mandatperioden för ledamot ska överensstämma med den som gäller för Partille kommunstyrelses ledamöter. Förestående förslag till val av ledamöter innebär vad gäller ledamöter från Partille kommun ett nyval. Kommunstyrelsens nuvarande ordförande Stefan Svensson, tillika ordförande i Jonseredsstiftelsen, frånträder sin post i kommunstyrelsen den 31 december 2018 och ersätts från och med 1 januari 2019 av Marith Hesse. Marith Hesse föreslås därför, i denna egenskap, att ersätta Stefan Svensson som ordförande i Jonseredsstiftelsen. Övriga ledamotsposter, nämligen kommunstyrelsens vice ordförande Eva Carlsson, kommundirektör Per Bäckström och Partillebo AB:s vd Katarina Elfverson föreslås för omval. För att säkra den vetenskapliga kompetensen i styrelsen, har kommunfullmäktige, förutom att utse ledamöter från Partille kommun, att besluta att tillsätta de övriga ledamöterna efter nominering från följande institutioner och på följande sätt; två ledamöter efter förslag från Göteborgs Universitet, en ledamot efter förslag från övriga högskolor i

12 12 Västsverige, en ledamot efter förslag från Västra Götalandsregionen, en ledamot efter förslag från Kungliga Vetenskaps- och Vitterhetssamhället i Göteborg samt slutligen en ledamot från näringslivssektorn. Följande personer har nominerats från de nämnda institutionerna. Göteborgs Universitet Professor Ola Sigurdson Vice rektor Fredrika Lagergren Wahlin Övriga högskolor i Västsverige Rektor Björn Brorström, Högskolan i Borås Västra Götalandsregionen Cecilia Haraldsson Kungliga vetenskaps- och Vitterhetssamhället i Göteborg Ordföranden i KVVS Gunnar Dahlström Näringslivssektorn Thomas Strindeborn, VD, Partille Stormarknad AB (Ica Maxi, Partille) I ärendet finns kommunkontorets tjänsteskrivelse daterad Fullmäktige väljer följande ledamöter samt ordförande för Jonseredsstiftelsen för tiden t.o.m års utgång: Ledamöter Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande (fr.o.m. 1 januari 2019) Eva Carlsson (S), kommunstyrelsens vice ordförande Per Bäckström, kommundirektör Katarina Elfverson, VD, Partillebo AB Ola Sigurdson, professor, Göteborgs universitet Fredrika Lagergren Wahlin, vice rektor, Göteborgs universitet Björn Brorström, rektor, Högskolan i Borås Cecilia Haraldsson, Västra Götalandsregionen Gunnar Dahlström, ordförande i KVVS

13 13 Thomas Strindeborn, VD Partille Stormarknad AB, näringslivssektorn Fullmäktige väljer Marith Hesse till ordförande i styrelsen för Jonseredsstiftelsen. 147 Val av gemensam revisor i, Samordningsförbundet Mölndal, Partille, Härryda, Lerum och Alingsås (KS/2018:452) Ärendet utgår. 148 Entledigande från uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige (KS/2018:461) Länsstyrelsen har i meddelande daterat uppmärksammat Partille kommun på valbarhetshinder för Gunilla Palmgren (S) avseende uppdraget som ledamot i fullmäktige, då hon inte är folkbokförd i valområdet. Kommunallagen 4 kap 8 anger att om en förtroendevald upphör att vara valbar upphör också uppdraget genast. Fullmäktige entledigar Gunilla Palmgren (S) från sitt uppdrag som ledamot i fullmäktige. Fullmäktige hemställer hos Länsstyrelsen om sammanräkning för utseende av ny ledamot i fullmäktige för Arbetarpartiet-Socialdemokraterna.

14 Bilaga A sid 1 (2) Närvarologg för ordinarie ledamöter Kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december 2018 Ledamot Inger René, ordförande (M) Märta Johansson, vice ordf (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Angela Fasth Torstensson (M) Adam Algotsson (M) Hadar Kronberg (M) Otto Natt Och Dag (M) Björn Hesse (M) Greta Meller (M) Rita Paparizou (M) Jan Trönsdal (M) Henrik Sjökvist (M) Tom Ekwall (M) Anna Strand (C) Anna Blomberg (C) Turan Aliyev (C) Björn Byström (C) Bengt-Olof Westerberg (C) Lotten Winström Carlsson (L) Kaj Nämvik (L) Kent Reinebrandt (L) Anders Midby (KD) Markus Lund (KD) Anette Nord (KD) Matz Dovstrand (SD) Timothy Tréville (SD) Cristina Skoog (SD) Fredrik Eriksson (SD) Flemming Ravn (SD) Daniel Sernryd (SD) Stefan Falktorp (SD) Eva Carlsson (S) Per-Åke Westlund (S) Katarina Bosetti Kristoffersson (S) Thorbjörn Carlsson (S) Daniel Kristoffersson (S) Isabelle Asadian Falahieh (S) Bahaddin Ali (S) Christina Holmqvist (S) Jan Norberg (S) Gunilla Palmgren (S) Linda Jansson (V) Karin Jaxmark (V) Lasse Selander (V) Linus Johansson (V) Katarina Lindström (V) Pia Sundh (MP) Leonel Bylund (MP) Kåge Wallner (MP) Ulla Lindgren (MP) Logg Eva Persson autoers Britt Björkman autoers Eva Wanther autoers. Björn Wolff autoers. Jerry Johansson autoers. Ylva Johansson autoers. Vasvija Licina-Medic autoers. Jannike Hallonqvist autoers.

15 Bilaga A sid 2 (2) Närvarologg för ersättare Kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december 2018 Ersättare Logg * Eva Persson (M) * Mattias Olsson Ruppel (M) * Svern-Bertil Gärtner (M) * Jörgen Olsen (M) * Kristina Söderberg (M) * Samuel Kaufman (M) * Britt Björkman (C) * Gunvor Westerberg (C) * Eva-Christine Stenberg (L) * Per-Gunnar Andersson (L) * Eva Wanther (KD) * Anne Björhag (KD) * Björn Wolff (SD) * Gun Sjögren (SD) * Christer Sjögren (SD) * Helena Holmertz (SD) * Jerry Johansson (S) * Marie Raask (S) * Daniel Dellenmark (S) * Susanne Carlsson (S) * Kerstin Nilsson (S) * Ylva Johansson (V) * Vasvija Licina-Medic (V) * Johanna Kristensson (V) * Jannike Hallonqvist (MP)

16 Protokollsanteckning Partille Kommunfullmäktige Till 10 Ny Simhall i Partille kommun Sverigedemokraterna anser att eventuella subventioner till besökare till den kommande Simhallen i Partille, ska vara förbehållna invånare i Partille kommun. För Sverigedemokraterna i Partille Matz Dovstrand Gruppledare

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersätter Bylund (MP) Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersätter Bylund (MP) Ledamot Ledamot 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 16:00 Plats och tid 123-131 Paragrafer Närvarande Stefan Svensson (M) Eva Carlsson (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Marianne Ahlborg (L) Markus Lund (KD) Isabelle

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20: Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ledamöter och 7 tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20: Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ledamöter och 7 tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:15 52-65 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ledamöter och 7 tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer Närvarande Närvarande ersättare,

Läs mer

Otto Natt och Dag (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S)

Otto Natt och Dag (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S) 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 21:10 41-51 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ledamöter och 7 tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer Närvarande Närvarande ersättare,

Läs mer

\, r 1 1 PARTILLE KOMMUN. Sammanträdet inleds med rnusikfrarnträdande från Kulturskolan. Sessionssalen, kommunhuset, kl.

\, r 1 1 PARTILLE KOMMUN. Sammanträdet inleds med rnusikfrarnträdande från Kulturskolan. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 1 1 PARTILLE KOMMUN Kommurifulirnäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-09-01 Sida Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:20 69-77 Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ordinarie ledamöter.

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19: 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:35 108-123 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 45 ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer Närvarande Närvarande

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:40 53-63 Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersätter Dovstrand (SD)

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersätter Dovstrand (SD) 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 15:00 Plats och tid 96-109 Paragrafer Närvarande Stefan Svensson (M) Eva Carlsson (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Marianne Ahlborg (L) Markus Lund (KD) Isabelle

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Z37 Kommunfullmäktige Sam manträdesdatum 2016-04-19 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:45 3947 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter,

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 17:20 Ajournering kl. 16:45-16:

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 17:20 Ajournering kl. 16:45-16: 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 17:20 Ajournering kl. 16:45-16:55 68-79 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ledamöter och 12 tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 20:45 Ajournering kl. 17:20-17:50 och kl. 19:45-20:

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 20:45 Ajournering kl. 17:20-17:50 och kl. 19:45-20: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2019-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 20:45 Ajournering kl. 17:20-17:50 och kl. 19:45-20:00 80-89 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20: Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 47 ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20: Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 47 ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:10 17-40 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 47 ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer Närvarande Närvarande ersättare,

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2018-09-14 09-20 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2018-09-09 Kommun: PARTILLE Plats: Nova Arena, Nohabgatan 35, Trollhättan Dnr: 201-33630-2018 Rösträkningen

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN 9 Kommunfullmäktige

1 1 PARTILLE KOMMUN 9 Kommunfullmäktige 19:40 1 1 PARTILLE KOMMUN 9 Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 Plats och tid 124-134 Paragrafer Vid uppropet antecknas närvaro för 45 ordinarie ledamöter,

Läs mer

... Jonas Mårdbrink Isabelle Asadian Falahieh

... Jonas Mårdbrink Isabelle Asadian Falahieh 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 16:25 Plats och tid 71-81 Paragrafer Närvarande Stefan Svensson (M) Eva Carlsson (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Marianne Ahlborg (L) Markus Lund (KD) Isabelle

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 1 KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 38-47 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla

Läs mer

Ordförande. 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande

Ordförande. 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 15:00 20:16 27-37 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla Lindgren

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 15:25

KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 15:25 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 15:25 37-46 Plats och tid Paragrafer Stefan Svensson (M) Eva Carlsson (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Marianne Ahlborg (L) Hadar Kronberg (M) Isabelle Asadian

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 9 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 9 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 21:25 28-43 Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 9 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Ersätter Svensson (M) 90 Ersätter Lund (KD) 90 Ersättare Ersättare Ersätter Carlsson (S) 88 Ersättare Ersättare Ersättare

Ersätter Svensson (M) 90 Ersätter Lund (KD) 90 Ersättare Ersättare Ersätter Carlsson (S) 88 Ersättare Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 15:45 Plats och tid 82-95 Paragrafer Närvarande Stefan Svensson (M) Eva Carlsson (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Kaj Nämvik (L) Markus Lund (KD) Isabelle Asadian

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:00

1 1 PARTILLE KOMMUN. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:00 1 1 PARTILLE KOMMUN 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:00 4-l7 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 9 ej tjänstgörande

Läs mer

1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRADESPRDTOKOLL Sida

1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRADESPRDTOKOLL Sida 43 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRADESPRDTOKOLL Sida Kommunfullmäktige Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:10 30-43 Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ordinarie ledamöter, 7 tjänstgörande ersättare

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 40 ordinarie ledamöter, 9 tjänstgörande ersättare och 12 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 40 ordinarie ledamöter, 9 tjänstgörande ersättare och 12 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:45 2-27 Vid uppropet antecknas närvaro för 40 ordinarie ledamöter, 9 tjänstgörande ersättare och 12 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

1 PARTILLE KOMMUN 46-57

1 PARTILLE KOMMUN 46-57 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida? 5 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-05-19 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:40, med ajournering mellan kl. 19:25-19:30 Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19: Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 43 ledamöter och 8 tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19: Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 43 ledamöter och 8 tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:30 1-16 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 43 ledamöter och 8 tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer Närvarande Närvarande ersättare,

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 118 1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Social- och arbetsnärnnden KS-rurnrnet, kommunhuset, kl 18:00 18:55 Plats och tid 103-118 Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Sofie Bichier

Läs mer

... Markus Lund Eva Carlsson Lasse Selander ANSLAG/BEVIS Partille kommunstyrelse

... Markus Lund Eva Carlsson Lasse Selander ANSLAG/BEVIS Partille kommunstyrelse 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 15:10 17:00 Plats och tid 59-70 Paragrafer Närvarande Stefan Svensson (M) Eva Carlsson (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Marianne Ahlborg (L) Markus Lund (KD) Isabelle

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(5) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 19:08 Plats och tid 61-70 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Gunilla Palmgren (S) Daniel Dellenmark

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN 57-63. Bert Nygren (KD) Pia Sundh (MP) Utses att justera. Kommunkansliet, Partille, tisdagen den 7 april 2015, kl. 16.

1 1 PARTILLE KOMMUN 57-63. Bert Nygren (KD) Pia Sundh (MP) Utses att justera. Kommunkansliet, Partille, tisdagen den 7 april 2015, kl. 16. 14:45 1 1 PARTILLE KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 57-63 Plats och tid Paragrafer Stefan Svensson (M) Eva Carlsson (5) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink

Läs mer

BESLUT Utbildningsnämnden antar utbildningsförvaltningens förslag om upplägg av fadderverksamheten.

BESLUT Utbildningsnämnden antar utbildningsförvaltningens förslag om upplägg av fadderverksamheten. 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:14 74-85 Angela Fasth (M) Siv Kindholm (L) Michael Jonasson (S) Jörgen Olsen (M) Rita Paparizou (M) Anders Midby (KD) Daniel Dellenmark (S) Carolina Eklöf (S)

Läs mer

Ordförande. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1(8) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 41-52 Angela Fasth (M) Kaj Nämvik (L) Katarina Bosetti Kristoffersson (S) Jörgen Olsen (M) Anna Blomberg (C) Anders Midby (KD) Daniel Dellenmark (S) Marlene

Läs mer

Angela Fasth Torstensson (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S)

Angela Fasth Torstensson (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S) 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 16:15 100-113 Plats och tid Paragrafer Beslutande Marith Hesse (M) Eva Carlsson (S) Jonas Mårdbrink (M) Angela Fasth Torstensson (M) Adam Algotsson (M) Anders Midby (KD)

Läs mer

1 1 PAR11LLE KOMMUN. Jonsereds Trädgårdar, Jonsered, kl. 18:00 20:35

1 1 PAR11LLE KOMMUN. Jonsereds Trädgårdar, Jonsered, kl. 18:00 20:35 1 1 PAR11LLE KOMMUN Social- och arbetsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-06-05 Sida Jonsereds Trädgårdar, Jonsered, kl. 18:00 20:35 S 60-76 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum :00. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:

1 1 PARTILLE KOMMUN. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum :00. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18: 19:00 1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 1-13 Plats och tid Paragrafer Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 7 tjänstgörande ersättare

Läs mer

Olles hus, Lexby, Partille 18:00 19:30

Olles hus, Lexby, Partille 18:00 19:30 1 Olles hus, Lexby, Partille 18:00 19:30 16-24 Plats och tid Paragrafer Lotten Winström Carlsson (L) Björn Hesse (M) Turan Aliyev (C) Jannike Hallonqvist (MP) Tom Ekwall (M) Martina Blazenin (M) Jan Sjöö

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Ordförande. Ersätter E. Carlsson (S) , Ersätter I. Asadian Falahieh (S) 132 Ersätter L. Jansson (V) ,

Ordförande. Ersätter E. Carlsson (S) , Ersätter I. Asadian Falahieh (S) 132 Ersätter L. Jansson (V) , 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 16:20 125-137 Plats och tid Paragrafer Beslutande Marith Hesse (M) Håkan Killius (S) Jonas Mårdbrink (M) Angela Fasth Torstensson (M) Anders Midby (KD) Anna Strand (C)

Läs mer

1-16. Jonas Mårdbrink (M) och Thorbjörn Carlsson (S) ... Maria Tengros. ... Marith Hesse. ... Jonas Mårdbrink Thorbjörn Carlsson

1-16. Jonas Mårdbrink (M) och Thorbjörn Carlsson (S) ... Maria Tengros. ... Marith Hesse. ... Jonas Mårdbrink Thorbjörn Carlsson 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 15:15 1-16 Plats och tid Paragrafer Beslutande Marith Hesse (M) Håkan Killius (S) Jonas Mårdbrink (M) Angela Fasth Torstensson (M) Anders Midby (KD) Anna Strand (C) Thorbjörn

Läs mer

Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40

Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40 1 Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40 15-22 Plats och tid Paragrafer Lotten Winström Carlsson (FP) Eva Magnusson (S) Mikael Carlsson (M) Jan Norberg (S) Jannike Hallonqvist (MP) Ordförande

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 Länsstyrelsen i Västra Götalands län PROTOKOLL 2014-09-15 09-23 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2014-09-14 Kommun: PARTILLE Plats: Nova Arena, Innovatumområdet,

Läs mer

... Jacob Normark ANSLAG/BEVIS Partille Bygg- och miljönämnden

... Jacob Normark ANSLAG/BEVIS Partille Bygg- och miljönämnden 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 16:00 17:20 Plats och tid 41-47 Paragrafer Hadar Kronberg (M) Kerstin Nilsson (S) Per Carlsson (L) Jakob Normark (KD) Arne Karyd (MP) Katarina Lindström (V) Björn Wolff (SD)

Läs mer

Otto Natt och Dag (M) och Michael Jonasson (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, onsdagen den 20 juni 2018 kl.16:

Otto Natt och Dag (M) och Michael Jonasson (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, onsdagen den 20 juni 2018 kl.16: 1(7) Sessionssalen, kommunhuset, kl.18:00 19:30 Plats och tid 52-60 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Henrik Sjöqvist (M) Anders Midby (KD) Michael Jonasson (S) Daniel

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

1 1 PARTILLE KOMMUN. Agne Eklund (FP) och Lasse Selander (V) 19:30. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 18-29

1 1 PARTILLE KOMMUN. Agne Eklund (FP) och Lasse Selander (V) 19:30. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 18-29 19:30 1 1 PARTILLE KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 20140325 Sida Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 1829 Plats och tid Paragrafer Vid uppropet antecknas närvaro för

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

... Markus Lund ANSLAG/BEVIS Partille Bygg- och miljönämnden

... Markus Lund ANSLAG/BEVIS Partille Bygg- och miljönämnden 1 KS-rummet, kommunhuset, kommunhuset, kl. 14:15 18:00 Plats och tid 2-11 Paragrafer Hadar Kronberg (M) Markus Lund (KD) Kerstin Nilsson (S) Ingemar Bengtsson (V) Arne Karyd (MP) Daniel Sernryd (SD) Björn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15

KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15 Plats och tid Elisabeth Olsson (KD) och Bahaddin Ali (S) Barn- och utbildningsförvaltningen, Partille, måndagen den 1 oktober 2012 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, kl. 14:00 15: Matz Dovstrand (SD) och Per-Åke Westlund (S) ... Carina Marklinder. ... Stefan Svensson ...

KS-rummet, kommunhuset, kl. 14:00 15: Matz Dovstrand (SD) och Per-Åke Westlund (S) ... Carina Marklinder. ... Stefan Svensson ... 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 14:00 15:50 47-58 Plats och tid Paragrafer Närvarande Stefan Svensson (M) Eva Carlsson (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Marianne Ahlborg (L) Markus Lund (KD) Isabelle

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för N Ylander (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för N Ylander (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 14:00 15:50 23-36 Plats och tid Paragrafer Stefan Svensson (M) Eva Carlsson (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Marianne Ahlborg (L) Markus Lund (KD) Daniel Kristoffersson

Läs mer

Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1(7) Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 21:15 Plats och tid Margareta Lewander (M) och Gitte Caous (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 25 oktober 2013 Therese Tanner Utses att justera

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 18.50 69-82 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Marina Borneblad (MP) Karin Olsson (M) Olli Högström (M) Margaretha

Läs mer

Hörsalen, Kulturum samt Vuxenskolan, kl. 18:00 20:55 Ajournering: 19:48 20:12

Hörsalen, Kulturum samt Vuxenskolan, kl. 18:00 20:55 Ajournering: 19:48 20:12 1 Hörsalen, Kulturum samt Vuxenskolan, kl. 18:00 20:55 Ajournering: 19:48 20:12 48-63 Plats och tid Paragrafer Närvarande Jonas Mårdbrink (M) Christina Holmquist (S) Greta Meller (M) Mattias Olsson Ruppel

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Ordförande. V. ordförande. Ers. Fasth Torstensson (M) 50-52, 57, Ers. Fasth Torstensson (M) 53-56, , 57, 61-64

Ordförande. V. ordförande. Ers. Fasth Torstensson (M) 50-52, 57, Ers. Fasth Torstensson (M) 53-56, , 57, 61-64 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 14:00 16:25 50-64 Plats och tid Paragrafer Beslutande Marith Hesse (M) Eva Carlsson (S) Jonas Mårdbrink (M) Adam Algotsson (M) Hadar Kronberg (M) Anders Midby (KD) Anna Strand

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-10-21 Sida 1 (8) Paragrafer 81-83 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan tisdag 21 oktober kl. 19.00-19.35 Beslutande Enligt till

Läs mer

Ordförande. V. ordförande, 80-81, 84, Ers E. Carlsson , 84, 90-94

Ordförande. V. ordförande, 80-81, 84, Ers E. Carlsson , 84, 90-94 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 08:30 11:45 80-81, 84, 88, 90-94 Plats och tid Paragrafer Beslutande Marith Hesse (M) Eva Carlsson (S) Håkan Killius (S) Jonas Mårdbrink (M) Angela Fasth Torstensson (M) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Hörsalen Kulturum, Partille, 18:00 19:00

Hörsalen Kulturum, Partille, 18:00 19:00 1 Hörsalen Kulturum, Partille, 18:00 19:00 38-46 Plats och tid Paragrafer Lotten Winström Carlsson (L) Eva Magnusson (S) Björn Hesse (M) Rita Paparizou (M) Dick Andersson (V) Rosemarie Trönsdal (M) Martina

Läs mer

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind.

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 15.30-15.40 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande David Westlund (S) ledamot Bertil Jönsson (NKE) tjg ers för M Lundeborg (M) Ingemar

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:20 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-01-22 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Arvoden och ersättningar till förtroendevalda... 3 2 Praktisk information för förtroendevalda... 4 3 Val av ersättare till presidiet... 5 4 Ekonomisk uppföljning...

Läs mer

Utställningshallen, Kulturum, Partille 18:00 19:15

Utställningshallen, Kulturum, Partille 18:00 19:15 1 Utställningshallen, Kulturum, Partille 18:00 19:15 47-57 Plats och tid Paragrafer Lotten Winström Carlsson (L) Eva Magnusson (S) Björn Hesse (M) Tom Ekwall (M) Rosemarie Trönsdal (M) Martina Blazenin

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Familjenämnden

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Familjenämnden SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset Sessionssalen, 2011-01-03 kl 18.00-18.45 Beslutande Magnus Karlsson (M) Wiggo Wrangborg (M) ers Gunilla Quist-Lundin (M) Gunborg Johansson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 41 Kommunfullmäktige 2011-05-25

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 41 Kommunfullmäktige 2011-05-25 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo, onsdagen den 25 maj 2011 kl. 19.00-19.40, ajournering kl. 19.10-19.25 för utdelning av utmärkelsen Årets ambassadör. Beslutande Thomas Quist, ordförande Roger Karlsson

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, Partille, kl. 18:00 21:07 Ajournering: 19:20-19:

KS-rummet, kommunhuset, Partille, kl. 18:00 21:07 Ajournering: 19:20-19: 1 KS-rummet, kommunhuset, Partille, kl. 18:00 21:07 Ajournering: 19:20-19:40 67-78 Närvarande Jonas Mårdbrink (M) Kent Reinebrandt (L) Greta Meller (M) Mattias Olsson Ruppel (M) Jan Norberg (S) Ylva Johansson

Läs mer

107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun,

107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun, Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) 2019-04-03 107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun, 2019-2020 Dnr KS 2019/0163 Sammanfattning Utifrån Lunds Välfärdsrapport 2017

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda

159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda Kommunfullmäktige 2016-09-26 1 (6) 159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda Kst/2016:82 Bakgrund/Ärendet Föreligger motion daterad den 8 februari 2016 från Bror Wallström (L) och Lena Jonsson

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:20 1-14 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Margaretha Zettergren (FP)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunfullmäktige (14) Anna Granlund, sekreterare Björn Lindquist, ekonomichef 19

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunfullmäktige (14) Anna Granlund, sekreterare Björn Lindquist, ekonomichef 19 Nr 3 Kommunfullmäktige 2018-03-21 1(14) Tid och plats Onsdagen den 21 mars 2018, klockan 18.00 19.30, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62 Socialnämnden 51-62 2 51 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Maxi ICA...5 52 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Sallys Café i Alingsås AB...6 53 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nämnden för omsorg och stöd. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, , kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nämnden för omsorg och stöd. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, , kl. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, 2018-12-17, kl. 14:00-14:40 Beslutande: Ersättare: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Mats Sahlin (SD) Lennarth Svensson (M), ersätter Katrina Dakouri

Läs mer

Se bifogat närvaroprotokoll

Se bifogat närvaroprotokoll 1(19) Plats och tid Djäkneskolans aula, kl. Beslutande Ledamöter Se bifogat närvaroprotokoll Övriga närvarande Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör Mikael Hätting, kanslichef/kommunjurist Hanna Ohlsson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Social- och arbetsnämnden Sammanträdesdatum :45

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Social- och arbetsnämnden Sammanträdesdatum :45 15 19:45 1 1 PARTILLE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Social- och arbetsnämnden Lokal Gäddan, Forellen, Partille, kl 18:00 Plats och tid 1-15 Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson

Läs mer

Punkt 1 - Sessionssalen. Övriga punkter - KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:59 Ajournering: 19:10 19:31

Punkt 1 - Sessionssalen. Övriga punkter - KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:59 Ajournering: 19:10 19:31 1 Punkt 1 - Sessionssalen. Övriga punkter - KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:59 Ajournering: 19:10 19:31 Plats och tid 104-117 Närvarande Jonas Mårdbrink (M) Christina Holmquist (S) Greta Meller (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander Plats och tid: Sammaträdesrum 429, 2018-12-17, kl. 14:00 14:15 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Lars Nyander (S) Patrik Ohlsson (SD) Eric Sahlvall (L) Linda Persson (KD) Åsa Larsson

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl. 10.30 12.45 Ledamöter Göran Johansson (s) Göteborg, ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

.u--- 1 1 PARTIL[.E KOMMUN. i Kommunfullmäktige. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:30. 5-l8

.u--- 1 1 PARTIL[.E KOMMUN. i Kommunfullmäktige. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:30. 5-l8 1 1 PARTIL[.E KOMMUN i Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sam manträdesdatum 2015-02-24 Sida Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:30 5-l8 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter,

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, kl. 14:00 16: Jonas Mårdbrink (M) och Leonel Bylund (MP) ... Carina Marklinder. ... Stefan Svensson ...

KS-rummet, kommunhuset, kl. 14:00 16: Jonas Mårdbrink (M) och Leonel Bylund (MP) ... Carina Marklinder. ... Stefan Svensson ... 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 14:00 16:50 1-22 Plats och tid Paragrafer Stefan Svensson (M) Per-Åke Westlund (S) Marith Hesse (M) Jonas Mårdbrink (M) Marianne Ahlborg (L) Markus Lund (KD) Pia Sundh (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer