Flytt till nya lokaler för sysselsättningsverksamheten Aktivitetshuset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Flytt till nya lokaler för sysselsättningsverksamheten Aktivitetshuset"

Transkript

1 Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen, utförarenheten. Tjänsteutlåtande Dnr: Sida 1 (9) Handläggare Madeleine Appelqvist Telefon: Till Södermalms stadsdelsnämnd Flytt till nya lokaler för sysselsättningsverksamheten Aktivitetshuset Inriktning och flytt till nya lokaler för sysselsättningsverksamheten Aktivitetshuset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens förslag att sysselsättningsverksamheten Aktivitetshuset flyttar till Brännkyrkagatan 70 och Brännkyrkagatan 81. Ann-Christine Jenvén stadsdelsdirektör Emma Holmgren avdelningschef Sammanfattning Aktivitetshuset är en del av utförarenheten inom sociala avdelningen vid Södermalms stadsdelsförvaltning. Aktivitetshuset vänder sig idag till att omfatta hela socialtjänstens och äldreomsorgens behov av sysselsättning för personer med psykisk ohälsa i ålder från 18 år och uppåt. Syftet med verksamheten är att bidra till att minska de negativa effekterna av psykisk ohälsa såsom isolering, utanförskap, känslan av ett liv som saknar mening och riktning. Den enskilde ska erbjudas sysselsättning/praktik av god kvalitet som syftar till att ge stimulans och social samvaro. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningens utvecklingsenhet Medborgarplatsen 25 Box Stockholm Telefon Växel emma.holmgren@stockholm.se stockholm.se Stadsdelsnämnden beslutade att godkänna ändrad verksamhetsinriktning samt kostnadsberäkningar och att verksamheten skulle flytta till lokaler på Medborgarplatsen 25, Göta Ark. Förvaltningen har efter beslutet delvis lyckats med den ändrade verksamhetsinriktningen men inte lyckats med att flytta verksamheten till nya lokaler. Flera lokaler har varit aktuella under dessa år men utmaningen har varit att inrymma den ändrade verksamhetsinriktningen i en och samma lokal.

2 Sida 2 (9) Verksamheten är i fortsatt behov av utveckling samt har behov av nya lokaler då nuvarande lokal inte är tillgänglig enligt de krav som ställs inom Stockholms stad. Förvaltningens förslag är att verksamheten flyttar till Brännkyrkagatan 70 och Brännkyrkagatan 81 där också förvaltningens verksamhet för arbetsmarknadsinsatser finns. Bakgrund Aktivitetshuset är en del av utförarenheten inom sociala avdelningen vid Södermalms stadsdelsförvaltning. Aktivitetshuset vänder sig idag till att omfatta hela socialtjänstens och äldreomsorgens behov av sysselsättning för personer med psykisk ohälsa i ålder från 18 år och uppåt. Verksamheten är i behov av utveckling samt har behov av nya lokaler. Målgruppen utökades efter beslut som togs av stadsdelsnämnden till att kunna ta emot brukare från både socialtjänsten och äldreomsorgen. Kravet för att få delta i verksamhet är att personen har fyllt 18 år. Syftet är att bidra till att minska de negativa effekterna av psykisk ohälsa såsom isolering, utanförskap, känslan av ett liv som saknar mening och riktning. Idag tar dryga 100 personer del av dess innehåll. Aktivitetshuset har en del som är intäktsfinansierad verksamhet enligt lagen om valfrihet ( LOV) och en del som är anslagsfinansierad. Verksamheten består av biståndsbedömd sysselsättning och en träfflokal för social samvaro. Sysselsättningsdelen är biståndsbedömd medan den öppna verksamheten inte kräver något biståndsbeslut. Totalt omfattas den biståndsbedömda verksamheten av cirka 80 personer och den öppna verksamheten besöks av cirka personer per dag. En del av deltagarna deltar i både den biståndsbedömda sysselsättningen och den öppna sysselsättningen. Ärendet Stadsdelsnämnden tog beslut om att godkänna ändrad verksamhetsinriktning samt kostnadsberäkningar och att verksamheten skulle flytta till lokal på Medborgarplatsen 25, Göta Ark.

3 Sida 3 (9) När förslag till ändrad inriktning togs fram var det under förutsättningar att verksamheten kunde flytta till Medborgarplatsen 25. Aktivitetshuset flyttade inte in i Göta Ark eftersom lokalen där tillagningsköket skulle vara hyrdes ut till annan hyresgäst. Detta innebar att förvaltningen inte kunde få in de intäkter som fanns med i kostnadsberäkningen Dessutom behövdes lokalerna på plan 6 till att inrymma det ökade antalet medarbetare. Förvaltningen har sedan dess sökt lokaler som passar till den verksamhetsinriktning som finns i utvecklingsuppdraget. Aktivitetshuset ligger idag i en fastighet som ägs av Stadsholmen och som är belägen på Maria Trappgränd 5. Lokalerna är inte tillgängliga för personer med funktionsnedsättning och vissa ytor är svåra att använda. Med anledning av att Aktivitetshusets lokal samt att miljön utanför inte är tillgänglighetsanpassad uppnår den idag inte Stockholms stads vision, Ett Stockholm för alla. Förvaltningen anser att lokalerna även är tveksamma utifrån brandsäkerhetssynpunkt samt att köket inte är förenligt med den omsättning av matportioner som verksamheten erhåller mat för. Förvaltningen har konstaterat att kostnaderna för att renovera nuvarande byggnad i förhållande till framtidskostnad inte är försvarbara. Utvecklingsuppdraget 2015 På grund av svårigheten att hitta lämplig lokal för verksamheten har inte förvaltningen kunnat verkställa utvecklingsuppdraget från Förvaltningen har inte kunnat införa de nya öppettiderna för den öppna verksamheten om sju dagar i veckan samt att ha tre verksamhetsinriktningar så som öppen sysselsättning, dagsysselsättning och PAS (praktik, arbete studier). Med anledning av att förvaltningen inte kunde flytta verksamheten till Medborgarplatsen 25, Göta Ark har inte den mängd lunchportioner kunnat beredas som var tanken med nya lokaler med tillagningskök. Det utvecklingsuppdrag som beslutades 2015 innebar fördyrade kostnader. Personalkostnader för att ha Aktivitetshuset öppet varje dag samt kostnaderna för ombyggnationen av den föreslagna lokalen på Medborgarplatsen 25 konstaterades inte vara hållbara. Flytt till Brännkyrkagatan 70 och Brännkyrkagatan 81 Förvaltningen föreslår att Aktivitetshusets verksamhet flyttas till Brännkyrkagatan 70 som utgör 255 kvm samt till Brännkyrkagatan 81 som utgör 64 kvm. Flytten beräknas ske under våren 2019.

4 Sida 4 (9) Brännkyrkagatan 70 och 81 Förvaltningen önskar utveckla den biståndsbedömda verksamheten samt den öppna verksamheten genom att flytta till de nya lokalerna som ligger bredvid förvaltningens verksamhet för arbetsmarknadsinsatser. I utvecklingsuppdraget för Aktivitetshuset fanns ett förslag att Aktivitetshusets och arbetsmarknadsinsatsers verksamheter ska närma sig vararandra. Förvaltningen ser goda förutsättningar för det redan upparbetade samarbetet med arbetsmarknadsinsatser. En sammanslagning av sysselsättningsdelen inom Aktivitetshuset och arbetsmarknadsinsatser skulle kunna tillgodose behovet av en sysselsättning som leder närmare arbetsmarknaden för de personer som har de förutsättningarna. För medarbetarna skulle en flytt till Brännkyrkagatan innebära bättre förutsättningar. Medarbetarna skulle arbeta på samma våningsplan vilket förutom samverkansvinster också skulle innebära en förbättrad arbetsmiljö. Medarbetare får möjlighet att arbeta närmare varandra och kan hjälpa varandra bättre i det dagliga arbetet. Detta medför även bättre förutsättningar för deltagarna att få det stöd de behöver. Lokalerna på Brännkyrkagatan behöver renoveras innan flytt kan ske. Lokalerna skulle efter ombyggnation motsvara Stockholms stads krav på tillgänglighet. Inom ytan räknar förvaltningen med att upprätta keramik, textil, snickeri, metall/glas, färg/form, transportgrupp, lappa- och laga, fixargrupp samt inriktning hälsa. Många brukare uttrycker stort intresse för hälsa och träning. Med ett fortsatt och utvecklat fokus på träning ges de möjlighet att gå på gym, spinning, motionssim samt få hälsosamtal. Detta ligger också i linje med vad den senaste forskningen visar gällande motion och psykisk hälsa (Anders Hansen, Hjärnstark 2016). Förvaltningen kommer inte att kunna erbjuda tillagningskök i den tilltänkta lokalen. Däremot kommer verksamheten att kunna erbjuda luncher varje dag i matsalen hos arbetsmarknadsinsatser som ligger i lokaler

5 Sida 5 (9) bredvid på Brännkyrkagatan 74. Luncherna kommer såsom idag att vara till självkostnadspris. Konsekvenser av flytt till Brännkyrkagatan Arbetspass med matlagningsaktiviteter i köket kan inte flyttas med då det i den tilltänkta lokalen saknas ett tillagningskök. Istället kommer det finnas ett mindre kök med caféverksamhet. Där kommer verksamheten kunna ha fredagsfika samt vara en plats för trevnad och samvaro. Förslag på ändrad verksamhetsinriktning Verksamheten fortsätter att omfatta hela socialtjänstens och äldreomsorgens målgrupp med behov av sysselsättning. För den biståndsbedömda verksamheten ska deltagarna erbjudas strukturerade aktiviteter med individuella målsättningar. Aktivitetshusets verksamhet kommer vara uppdelad i två inriktningar, en öppen och en biståndsbedömd verksamhet. Biståndsbedömd verksamhet Den biståndsbedömda sysselsättningsverksamheten på Aktivitetshuset ska ha ett tydligt syfte, vara utvecklande och i vissa fall även kunna vara arbetsförberedande. Den enskilde ska erbjudas sysselsättning/praktik av god kvalitet som syftar till att ge stimulans och social samvaro, bryta isolering, skapa struktur samt meningsfullt innehåll i dagen och tillvaron. Utbudet kan variera från enklare till mer avancerade arbetsuppgifter. I den biståndsbedömda sysselsättningen finns just nu 80 deltagare. Den biståndsbedömda verksamheten kommer att hållas öppen tre dagar i veckan. Vid en flytt till Brännkyrkagatan kommer verksamheten att kunna erbjuda textil, keramik, fixargrupp, snickeri, metall/glas, transport och färg- och form. Biståndsbedömda träningspass med gym och spinning kommer att fortsätta att erbjudas på Eriksdalsbadet. Hälsosamtal kommer att erbjudas hos arbetsmarknadsinsatser som ligger i lokalen bredvid. Förvaltningen kommer att erbjuda luncher måndag till fredag i arbetsmarknadsinsatsers matsal. Sysselsättningsverksamheten baseras på antal biståndsbedömda pass vilket innebär att den biståndsbedömda verksamheten är intäktsbaserad. Sysselsättning beviljas i antal pass per vecka. Ett pass omfattar i regel tre timmar.

6 Sida 6 (9) Öppen verksamhet Inom den anslagsfinansierade delen finns den öppna verksamheten dit deltagare kan komma utan biståndsbeslut. Till den öppna verksamheten kommer ca deltagare per dag. Den öppna verksamheten kommer att vara öppen för deltagare två dagar i veckan. Vid en flytt till Brännkyrkagatan kommer verksamheten kunna erbjuda workshops, måleri, lappa- och laga, föreläsningar och utflykter. Det kommer finnas tillgång till en mötesplats i form av ett café där det finns möjlighet till samvaro och fika. Det kommer att finnas nybakat kaffebröd. Förvaltningen har som mål att anpassa den öppna verksamheten så att deltagarna får tillgång till hälsoinriktade aktiviteter utanför huset. I den öppna verksamheten kommer det finnas medarbetare som leder de olika arbetspassen. Verksamhet Zebran är en verksamhet som vänder sig till unga vuxna med diagnos inom autismspektrat. Verksamheten finns på Aktivitetshuset under kvällstid tisdagar och torsdagar. Verksamheten kommer att kunna fortsätta vid en flytt till Brännkyrkagatan. Aktivitetshuset vänner är en ideell förening som vänder sig till personer med psykisk ohälsa. Aktivitetshusets vänner riktar sig till besökare/deltagare med anknytning till aktivitetshuset. Aktivitetshusets vänner träffas cirka 1 gång varje månad på Maria Trappgränd. Vid flytt till Brännkyrkagatan kommer Aktivitetshusets vänner ha möjlighet att fortsätta att träffas i de nya lokalerna på Brännkyrkagatan. Särskilt fokus på hälsa och goda levnadsvanor Aktivitetshuset har under senaste året arbetat med att utveckla hälsoperspektivet. Aktivitetshuset arbetar med att främja, förebygga och behålla en god hälsa. Flera pass är hälsoinriktade med fokus på spinning, simning och gym. Fler deltagare har blivit mer intresserade av sin hälsa och det är fler personer som vill gå på de pass som är utanför huset. Antal biståndsbedömda deltagare som har hälsopass utanför verksamheten uppgår idag till 30 personer. Utifrån det ökade intresset har Aktivitetshuset anpassat passen, utbudet har ökat och fler deltagare har haft möjlighet att delta i varje pass. Det är viktigt att hälsoarbetet fortsätter utvecklas utifrån deltagarnas behov och efterfrågan. Aktivitetshuset ska fortsätta att ge stöd till deltagarna med mål att skapa bättre levnadsvanor. På Aktivitetshuset arbetar arbetsinstruktörer med inriktning hälsa. Detta arbete fortsätter vid flytt till Brännkyrkagatan.

7 Sida 7 (9) Deltagarnas inflytande i verksamhetens utveckling Inför flytt till Brännkyrkagatan kommer deltagarna erbjudas att se de nya lokalerna. Deltagarna kommer kunna vara med och ge önskemål om lokalernas nya inredning. Verksamheten kommer att ha planeringsdag med deltagarrepresentanter där en tidsplan för flytten upprättas. Deltagarna kommer även kunna anmäla intresse för att vara med i det praktiska genomförandet av flytten. För medarbetare och chef på Aktivitetshuset är brukarinflytande och delaktighet en viktig del i det dagliga arbetet. Deltagarna på Aktivitetshuset är idag involverade i verksamhetens inriktning och utveckling genom att bland annat ge önskemål om arbetspassutformning samt schema. Medarbetare arbetar med delaktighet dels genom upprättandet av den egna genomförandeplanen där de deltagarna som går på biståndsbedömda verksamheten alltid är närvarande. Aktivitetshuset skickar ut egen brukarenkät för att komplettera stadens brukarenkät. Vidare träffar medarbetarna deltagarna för individuella samtal i syfte att ge deltagaren möjlighet att lämna eventuella önskemål av förändringar. Medarbetarna är även lyhörda och pratar med deltagarna när de har gruppaktiviteter. Aktivitetshuset har en förslagslåda vid entrén där deltagarna kan lämna förslag gällande verksamheten. Personalgruppen går igenom inlämnade förslag varje vecka på personalmöte. Förslag där det finns möjlighet till förändringar genomförs oftast omgående. Ändringar meddelas direkt via information på bloggen samt på Aktivitetshusets anslagstavla. Aktivitetshusets schema för både den biståndsbedömda och den öppna verksamheten är till största delen gjord utifrån förslag från deltagarna. Aktivitetshuset arbetar aktivt med att utveckla delaktighet och inflytande så att det kan gynna alla i verksamheten genom att exempelvis bjuda in olika föreläsare och erbjuda kurser från Vuxenskolan. I verkstäderna får de utlopp för sina idéer och stöd i att slutföra dem. Under sommaren åker Aktivitetshuset på utflykter en gång i veckan. Deltagarna får komma med önskemål om vart de vill åka. Aktivitetshuset har workshops i den öppna verksamheten utifrån idéer från deltagare på huset.

8 Sida 8 (9) Jämställdhetsanalys Aktivitetshuset har som mål att utveckla kvaliteten i verksamheten så att makt, möjligheter och resurser fördelas lika oberoende av kön. Andelen kvinnor i den biståndsbedömda verksamheten uppgår idag till 72 procent och män 28 procent. Detta innebär att i dagsläget är deltagarna på Aktivitetshuset övervägande andel kvinnor. Aktivitetshuset kan även notera att medelåldern på deltagarna är hög. För att få fler män intresserade samt fler yngre att bli mer intresserade av Aktivitetshusets verksamhet behöver verksamheten arbeta med detta. Aktivitetshuset kommer att se över utbudet och anpassa verksamheten mer utifrån ålder samt vilka pass som lockar flera män. Deltagarna på Aktivitetshuset kommer fortsättningsvis ha inflytande i verksamhetens passutbud för att kunna påverka att jämna ut jämställdheten mellan män och kvinnor. Aktivitetshuset har identifierat områden som verksamheten behöver arbeta med för att ge samma förutsättningar för kvinnor och män. Aktivitetshuset samarbetar med arbetsmarknadsinsatser där jämställdhetsförhållanden är det omvända. Vid flytt till Brännkyrkagatan kommer aktivitetshuset kunna arbeta närmare arbetsmarknadsinsatser. Det innebär att aktivitetshusets flytt gynnar de båda verksamheterna i rätt riktning även ur ett jämställdhetsperspektiv. Kostnadsberäkning lokaler I detta skede har endast en översiktlig uppskattning av projektet gjorts gällande lokalkostnaderna, vilket redovisas nedan. Under projekteringen och ombyggnationen kommer stadsdelsnämnden behöva betala lokalhyra för befintlig lokal på Maria Trappgränd 5 om 856 tkr/år samt grundhyra innan ombyggnationen för Brännkyrkagatan 70 om 662 tkr/år, det vill säga totalt cirka tkr/år. Efter färdigställd ombyggnation och flytt från lokalen på Maria Trappgränd 5 kommer lokalhyran på Brännkyrkagatan 70 vara 992 tkr/år och lokalhyran för Brännkyrkagatan 81 vara 126 tkr/år, det vill säga en total kostnad för de båda lokalerna om cirka tkr/år. För att erhålla en säkrare kostnadskalkyl innan tecknandet av ett definitivt hyreskontrakt kommer förvaltningen vid beslut om flytt

9 Sida 9 (9) ge uppdrag till Svenska Bostäder att utföra en projektering av ombyggnation. Kostnadsberäkning övrig drift exklusive lokaler Verksamheten redovisar en budget i balans. Budgeten för verksamheten uppgår till 2,1 mnkr netto. Ärendets beredning Detta ärende har beretts inom sociala avdelningen i samverkan med administrativa avdelningen. Ärendet har behandlats i förvaltningsgruppen, pensionärsrådet och i ungdomsrådet den 20 augusti och i rådet för funktionshinderfrågor den 21 augusti Förvaltningens synpunkter och förslag Förvaltningens föreslår att stadsdelsnämnden godkänner att sysselsättningsverksamheten Aktivitetshuset flyttar till Brännkyrkagatan 70 och Brännkyrkagatan 81.

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-09 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19

Läs mer

Skrivelse angående ledsagning och kontaktperson

Skrivelse angående ledsagning och kontaktperson Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-01 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Skrivelse

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Handlingsplan

Läs mer

Månadsrapport per februari 2017

Månadsrapport per februari 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 143-2017-1.2.1. Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Annegret Wallin Telefon: 08-508 12 023 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-03-09

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN Josefin Johansson Telefon: 508 05 072 DNR 2.6.-594-2012 TJÄNSTEUTLÅTANDE 12 NOVEMBER 2012 SID 1 (5) SAMMANTRÄDE 20 NOVEM BER 2012 Till Hässelby-Vällingby

Läs mer

Ansökan om tidsbegränsat bidrag för arbete med peer support

Ansökan om tidsbegränsat bidrag för arbete med peer support Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor, Kompetenscenter vuxna Tjänsteutlåtande 1.5.1-750/2017 Sida 1 (5) 2018-01-18 Handläggare Lisa Gagnerud Telefon: 08-508 25 121 Till Socialnämnden

Läs mer

Ett Stockholm för alla Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning

Ett Stockholm för alla Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-12-19 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01 Ett Stockholm för alla Program

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-07-28 Handläggare Elisabeth Ansell Telefon: 08-508 12 020 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-08-24 Svar på Arbetsmiljöverkets

Läs mer

Anmälan av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS

Anmälan av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-02-06 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-08 SoL och LSS Förvaltningens

Läs mer

Sommarverksamhet för äldre

Sommarverksamhet för äldre Södermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-05-14 Handläggare Marita Danowsky Telefon: 508 12 017 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-06-12 Sommarverksamhet för äldre Skrivelse från

Läs mer

Översyn av stadens budget- och skuldrådgivning och Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning

Översyn av stadens budget- och skuldrådgivning och Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Dnr 1242-2017-1.5.1. Sida 1 (7) 2017-12-15 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01 Översyn

Läs mer

Utvärdering av feriejobb för unga

Utvärdering av feriejobb för unga Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-11 Handläggare Emma Holmgren Telefon: 08-508 13 185 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04 Utvärdering av feriejobb

Läs mer

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25 Omstrukturering

Läs mer

Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie om Mötesplats Fagersjö

Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie om Mötesplats Fagersjö Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (6) 2018-03-15 Handläggare: Marie Ehrenbåge 08 508 18 251 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie

Läs mer

Skrivelse om tiggeriets konsekvenser på Södermalm

Skrivelse om tiggeriets konsekvenser på Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-08-24 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-09-21 Skrivelse

Läs mer

Införandet av ett system för prova-på-studier för personer med försörjningsstöd

Införandet av ett system för prova-på-studier för personer med försörjningsstöd Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen staben Tjänsteutlåtande Dnr 881-2015-1.5.1. Sida 1 (5) 2015-10-26 Handläggare Helena Örnevall Telefon: 08-508 13 205 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-11-19

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Sida 1 (6) 2018-03-27 Handläggare Madelen Lyckedal Telefon: 08-508 08 516 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-04-19 Handlingsplan för socialtjänstens

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-02-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Inrättande av gruppbostad för LSS-boende genomförandeärende

Inrättande av gruppbostad för LSS-boende genomförandeärende Norrmalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-09-30 Handläggare Mikael Josephson Telefon: 08-508 09 035 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Inrättande av gruppbostad

Läs mer

Självbestämmande och inflytande

Självbestämmande och inflytande Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-05-09 Handläggare Lotta Hedstad Telefon: 08 50825123 Linda Lantz Telefon: 08 50825611 Till Socialnämnden

Läs mer

Förslag till reviderad Vision för Stockholm år 2030 yttrande över remiss från kommunstyrelsen KS dnr /2014

Förslag till reviderad Vision för Stockholm år 2030 yttrande över remiss från kommunstyrelsen KS dnr /2014 stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Dnr 1.5.1.-336/2014 Sida 1 (5) 2014-07-02 Handläggare Helena Nilsson Telefon: 08-508 20 032 Till stadsdelsnämnd Förslag till reviderad Vision för Stockholm år 2030

Läs mer

Svar på remiss om Betänkandet SOU 2017:21 Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre

Svar på remiss om Betänkandet SOU 2017:21 Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre Skärholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-07-03 Handläggare Nicoletta Zoannos Telefon: 08-508 24 594

Läs mer

Remiss om tydliggörande av valfrihetssystem inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning enligt LSS - remiss från kommunstyrelsen

Remiss om tydliggörande av valfrihetssystem inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning enligt LSS - remiss från kommunstyrelsen ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING KANSLI- OCH SERVICEAVDELNING EN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-11-02 Handläggare: Krisztina Buki Tornbjörk Telefon: 08-508 21 079 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2012-11- 22 Remiss

Läs mer

Riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg

Riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg Avdelningen för äldreomsorg Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-04 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-09-21 socialtjänstens

Läs mer

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-27 Handläggare Monica Slama Telefon: 08-508 23 092 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Förslag till program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck

Förslag till program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Dnr 2016-512-1.5.1. Sida 1 (5) 2016-10-01 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-11-24 Förslag till program

Läs mer

Mötesplats för kvinnor

Mötesplats för kvinnor Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-20 Handläggare Ditte Westin Telefon: 08-508 033 76 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Mötesplats för kvinnor Förvaltningens

Läs mer

Helhetssyn och samordning av stödet till enskilda 18 till 30 år aktuella inom socialpsykiatri

Helhetssyn och samordning av stödet till enskilda 18 till 30 år aktuella inom socialpsykiatri Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2019-05-02 Handläggare Carina Gillgren Telefon: 08-508 25 611 Lotta Hedstad Telefon: 08-508 25 123 Till Socialnämnden 2019-06-18

Läs mer

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-05-03 Handläggare: Gunilla Jalmarsson och Kerstin Larsson Telefon: 08-508 12 000 Till stadsdelsnämnden 2012-06-14 Förvaltningens

Läs mer

Inrättande av LSS 1 -bostad i Älvsjö, Sandaletten - genomförandeärende

Inrättande av LSS 1 -bostad i Älvsjö, Sandaletten - genomförandeärende Verksamhetsområde Äldre och Funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-08-02 Handläggare Kerstin Karlstedt Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Inrättande av LSS 1 -bostad i Älvsjö,

Läs mer

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-07-05 Handläggare: Carola Östling Telefon: 08-508 15 055 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2012-08-28 Förslag till

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-03-01 Handläggare Samia Choudhury Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-04-07 Bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Uppföljning av anhörigstöd för år 2018

Uppföljning av anhörigstöd för år 2018 Älvsjö stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Dnr 1.2.1.227-2018 Sida 1 (5) 2019-02-19 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Sandra Bornlinder Thiborg Telefon: 08-508 21 084 Till Älvsjö

Läs mer

Begäran om uppdrag att upphandla driften av ungdomsverksamheterna i Blå huset och

Begäran om uppdrag att upphandla driften av ungdomsverksamheterna i Blå huset och SPÅNGA-TESTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRSKOLA, FRITID OCH FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-02-05 Handläggare: Anica Hjulström Telefon: 508 03 433 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Rätten till ledsagning

Rätten till ledsagning Södermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 891-2014-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-11-20 Handläggare Anja Schulstad Telefon: 08-508 13 156 Lina Hedlund Telefon: 08-508 12 382 Till Södermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018.

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Dnr. 1.1 528-2018 Sida 1 (5) 2018-10-08 Handläggare Pia Lindman Telefon: 08-508 08 418 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Resultat

Läs mer

Ny förskola i kvarteret Spinnakern, Gröndal

Ny förskola i kvarteret Spinnakern, Gröndal stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Dnr 374-2015-2.6 Sida 1 (5) 2015-09-08 Handläggare Gunnar Ohlsén Telefon: 08-508 22 024 Till stadsdelsnämnd 2015-09-24 Ny förskola i kvarteret Spinnakern,

Läs mer

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund)

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund) Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-02-23 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Avveckling av Akalla vård- och omsorgsboende

Avveckling av Akalla vård- och omsorgsboende Svar Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Äldreomsorg Dnr 1.2.1.-316-2017 Sida 1 (5) 2017-09-26 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-10-26 Förvaltningens

Läs mer

Genomlysning av verksamhet Personligt ombud i stadsdelen Södermalm

Genomlysning av verksamhet Personligt ombud i stadsdelen Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning sociala avdelningen Sida 1 (5) 2014-01-02 Handläggare Helena Örnevall Telefon: 08-508 13 205 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-02-06 Genomlysning av verksamhet Personligt

Läs mer

Svar på remiss om slutrapport från utredning av servicehus

Svar på remiss om slutrapport från utredning av servicehus BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) SDN 2017-08-31 2017-08-09 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd utredning

Läs mer

Handläggare Jelina Khoo Telefon:

Handläggare Jelina Khoo Telefon: Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 88 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-04-18 Ansökan om föreningsbidrag till föreningen

Läs mer

Inriktning på ett tryggt och trevligt nyårsfirande vid Slussen 2015/2016

Inriktning på ett tryggt och trevligt nyårsfirande vid Slussen 2015/2016 Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Dnr: 747-2015-1.2.5. Sida 1 (6) 2015-09-01 Handläggare Emma Holmgren Telefon: 08-508 13 185 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-09-24

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-23 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-508 09 780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-19 Bidrag till

Läs mer

Brukarenkät inom individ- och familjeomsorgen 2014

Brukarenkät inom individ- och familjeomsorgen 2014 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Sida 1 (8) 2015-01-07 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-50815024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-01-29 familjeomsorgen

Läs mer

Återrapportering av 2015 års utvecklingsmedel för kvalitetsarbete mot våld i nära relationer

Återrapportering av 2015 års utvecklingsmedel för kvalitetsarbete mot våld i nära relationer Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens utvecklingsenhet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-03-23 Handläggare Jessica Oldin Lazaroff Telefon: 08-508 12 581 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-04-14

Läs mer

Verksamheten "Vi vill Bidra"

Verksamheten Vi vill Bidra Sida 1 (8) 2019-05-08 Handläggare Stephanie Kilander Telefon: 08-508 25 061 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2019-06-18 Verksamheten "Vi vill Bidra" Ansökan om tidsbegränsat bidrag

Läs mer

Svar på remiss av betänkandet Ett fönster av möjligheter

Svar på remiss av betänkandet Ett fönster av möjligheter Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Analys och kvalitet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-27 Handläggare Susanna Juvas Hagbjörk Telefon: 08-508 03 000 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på remiss

Läs mer

Ett Stockholm för alla, Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning

Ett Stockholm för alla, Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning Rinkeby - Kista stadsdelsförvaltning Avdelning äldre, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (6) 2018-02-07 Handläggare Linda Lantz Telefon: 08-508 01 449 Till Rinkeby-Kista Stadsdelsnämnd 2018-02-22

Läs mer

Nästa steg på vägen mot en mer jämlik hälsa - Förslag för ett långsiktigt arbete för en god och

Nästa steg på vägen mot en mer jämlik hälsa - Förslag för ett långsiktigt arbete för en god och Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (5) 2017-10-03 Handläggare Carolina Morales Telefon: 08-508 25 146 Till Socialnämnden 2017-10-17 Nästa steg på vägen mot en mer

Läs mer

Projekt BABA råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma

Projekt BABA råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-16 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-06-13 Projekt

Läs mer

Månadsrapport februari Förvaltningens förslag till beslut

Månadsrapport februari Förvaltningens förslag till beslut Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-03-10 Handläggare Jan Francke Telefon: 08-508 08 000 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Månadsrapport februari 2015 Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner

Läs mer

Resultatet av inspektionen 28 mars 2017

Resultatet av inspektionen 28 mars 2017 2017-05-03 2017/013690 1 (8) Avdelningen för inspektion Karin Lilje Gränge, 010-730 92 58 arbetsmiljoverket@av.se STOCKHOLMS KOMMUN 105 35 STOCKHOLM Resultatet av inspektionen 28 mars 2017 Ert organisationsnummer:

Läs mer

Kartläggning och utveckling av stödet till personer som vårdar eller stödjer närstående

Kartläggning och utveckling av stödet till personer som vårdar eller stödjer närstående ÄLDREFÖRVALTNINGEN UTVÄRDERING OCH ANAL YS SID 1 (5) 2011-10-19 Handläggare: Lotta Burenius Telefon: 08-508 36 210 Till Äldrenämnden Kartläggning och utveckling av stödet till personer som vårdar eller

Läs mer

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2018-07-17 Handläggare: Thomas Kultti 08 508 19 101 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-09-20 Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Svar på medborgarförslag Förslag

Läs mer

Genomförandeärende för inrättande av förskola i kvarteret Stimmet i Långbro

Genomförandeärende för inrättande av förskola i kvarteret Stimmet i Långbro Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna Sida 1 (7) 2016-09-05 Handläggare Madeleine Hagerth Telefon: 08-508 21 051 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2016-09-22 Genomförandeärende

Läs mer

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-22 Handläggare Samia Choudhury Telefon: 08-508 09 275 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Driften

Läs mer

Kvinnor över 65 år i tre söderortsstadsdelar och deras livskvalitet

Kvinnor över 65 år i tre söderortsstadsdelar och deras livskvalitet Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1(5) Dnr 1.1.-718/2013 2013-11-18 Handläggare Åsa Winfridsson Telefon08-508

Läs mer

Nytt boende för psykiskt funktionshindrade i kv Åskvädret 2 Inriktningsbeslut

Nytt boende för psykiskt funktionshindrade i kv Åskvädret 2 Inriktningsbeslut SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2.6.-19/10 SID 1 (5) 2010-01-07 Handläggare: Tomas Dybeck Telefon: 08-508 15 080 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2010-02-04 Nytt boende

Läs mer

Inrättande av akutboende för ankomst- och asylsökande barn med särskilda behov

Inrättande av akutboende för ankomst- och asylsökande barn med särskilda behov Socialförvaltningen Socialtjänstavdelningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-01-07 Handläggare Britt Lundkvist Tfn 08-508 25 294 Till Socialnämnden 2016-01-26 Inrättande av akutboende

Läs mer

PEER support i Stockholms stads socialpsykiatri- utvärdering år två och inriktning för arbetet 2020

PEER support i Stockholms stads socialpsykiatri- utvärdering år två och inriktning för arbetet 2020 Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (7) 2019-06-27 Handläggare Emma Fredriksson Till Socialnämnden 2019-08-20 PEER support i Stockholms stads socialpsykiatri- utvärdering

Läs mer

Verksamhetsanpassning av förskolan Hamngården

Verksamhetsanpassning av förskolan Hamngården stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Sida 1 (5) 2015-04-02 Handläggare Helén Örtegren Telefon: 08-508 23 051 Till stadsdelsnämnd 2015-04-23 Verksamhetsanpassning av förskolan Hamngården

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017 Östermalms stadsdelsförvaltning Staben. Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 088 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus-

Läs mer

BABA - råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma

BABA - råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma Socialförvaltningen Administrativa avdelningen PM Dnr 1.3.1-585/2016 Bilaga 10 Sida 1 (6) 2016-11-23 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 BABA - råd, stöd och metod för barn som kommer

Läs mer

Sysselsättningsverksamheten på Mediabox

Sysselsättningsverksamheten på Mediabox Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ och familjestöd Förslag Sida 1 (5) 019-04-18 Bakgrund Mediabox är en verksamhet inom socialpsykiatri som drivs i egen regi. Verksamheten vänder sig

Läs mer

Nybyggnation av gruppbostad för personer med funktionsnedsättning i Hagastaden, kvarter 7, Algoritmen

Nybyggnation av gruppbostad för personer med funktionsnedsättning i Hagastaden, kvarter 7, Algoritmen Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Mikael Josephson Telefon: 08-508 09 035 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Nybyggnation

Läs mer

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-05-04 Handläggare Carina Gillgren Telefon: 08-508 25 611 Lotta Hedstad Telefon: 08-508 25 123 Till

Läs mer

Inhyrning av Liljeholmshallarna

Inhyrning av Liljeholmshallarna Idrottsförvaltningen Ekonomienheten Sida 1 (5) 2019-01-27 IDN 2019-02-19 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Inhyrning av Liljeholmshallarna Förvaltningens förslag till

Läs mer

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-06-16 Nyanlända

Läs mer

Ändring i Skarpnäcks delegationsordning med anledning av ny förvaltningslag och kommunallag mm.

Ändring i Skarpnäcks delegationsordning med anledning av ny förvaltningslag och kommunallag mm. Administration Nämnd och kansli Tjänsteutlåtande Dnr 1.1.-468/17 Sida 1 (5) 2018-05-31 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 15 087 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-06-14 med anledning av ny förvaltningslag

Läs mer

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1055-2015-.2.2.2. Sida 1 (5) 2016-01-11 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04

Läs mer

Svar på skrivelse om att starta sociala kooperativ för unga med missbruk och unga med psykisk ohälsa

Svar på skrivelse om att starta sociala kooperativ för unga med missbruk och unga med psykisk ohälsa Arbetsmarknadsförvaltningen Utrednings- och utvecklingsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-11-14 Handläggare Eva Woll Tegbäck Telefon: 08-508 35 528 Till Arbetsmarknadsnämnden den 28 november 2013

Läs mer

Inhyrning av nya lokaler för Jobbtorg City

Inhyrning av nya lokaler för Jobbtorg City Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-09-08 Handläggare Martin Thor Telefon: 08-508 35 524 Till Arbetsmarknadsnämnden den 20 september 2016 Ärende 11 Inhyrning av nya

Läs mer

Socialt projekt som innefattar jourhemsverksamhet, stödboende, socialtboende och arbetsmarknadsåtgärder i egen regi

Socialt projekt som innefattar jourhemsverksamhet, stödboende, socialtboende och arbetsmarknadsåtgärder i egen regi SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.2.6./510-2012 SID 1 (8) 2012-07-31 Handläggare: Mats Engström Telefon: 08-508 24 836 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen 2012-08-23

Läs mer

Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopings- och tobakspolitiken

Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopings- och tobakspolitiken Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-12 Handläggare Christina Pettersson Telefon: 08-508 103 20 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2018-03-15 Stockholms stads

Läs mer

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-11-18 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Rapportering till IVO av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS för kvartal 4 år 2017

Rapportering till IVO av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS för kvartal 4 år 2017 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (7) 2018-02-15 Handläggare Monika Lind Telefon: 08-508 20505 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Redovisning till IVO av vidtagna åtgärder

Redovisning till IVO av vidtagna åtgärder SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-12-02 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-01-29

Läs mer

Inhyrningsmedgivande av lokal för ny skolenhet i Mariehäll

Inhyrningsmedgivande av lokal för ny skolenhet i Mariehäll Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Sida 1 (5) 2017-05-17 Handläggare Josefin Ohlson Telefon: 08-508 33 874 Till Utbildningsnämnden 2017-06-15 Inhyrningsmedgivande av lokal för

Läs mer

Projekt Fatta samtycke

Projekt Fatta samtycke Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-10-04 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-10-17 Projekt

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning. Tjänsteutlåtande Dnr Sida 0 (8) Sociala avdelningen. Sociala avdelningen. stockholm.

Södermalms stadsdelsförvaltning. Tjänsteutlåtande Dnr Sida 0 (8) Sociala avdelningen. Sociala avdelningen. stockholm. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Dnr 249-2016-1.2.1. Sida 0 (8) 2017-01-09 Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen stockholm.se Sida 1 (8) Innehåll Uppföljning av den entreprenaddrivna

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Omstrukturering inom Stureby vård- och omsorgsboende till gruppbostad enligt socialtjänstlagen (SoL) i Stureby inriktnings- och genomförandeärende

Omstrukturering inom Stureby vård- och omsorgsboende till gruppbostad enligt socialtjänstlagen (SoL) i Stureby inriktnings- och genomförandeärende Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre,funktionsnedsatta och socialpsuykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-03-23 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Kvalitetssäkring av tolkningen i stadens verksamheter

Kvalitetssäkring av tolkningen i stadens verksamheter SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-03-19 Handläggare: Kicki Elofsson Telefon: 08-508 12 008 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2012-04-19 Kvalitetssäkring av tolkningen i stadens

Läs mer

Riktlinjer för handläggning av försöks- och träningslägenheter - remiss från kommunstyrelsen

Riktlinjer för handläggning av försöks- och träningslägenheter - remiss från kommunstyrelsen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-01-26 Matilda Ekström Sundberg Telefon: 508 08 079 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde 2010-02-17 Riktlinjer för

Läs mer

Redovisning av ej verkställda beslut inom äldreomsorgen kvartal

Redovisning av ej verkställda beslut inom äldreomsorgen kvartal Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 239-17-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2018-03-15 2018-01-22 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Demokratiutveckling på Södermalm

Demokratiutveckling på Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-05-25 Handläggare Lotte Lindgren Telefon: 08 508 12 030 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Demokratiutveckling på Södermalm

Läs mer

Ungdomar med kriminellt beteende och missbruksproblem- tillämpning av LVU

Ungdomar med kriminellt beteende och missbruksproblem- tillämpning av LVU Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-02 Handläggare Anna Forsström Telefon: 08-50825085 Carolina Morales Telefon: 08-50825146 Till Socialnämnden

Läs mer

Projektrapport från Stadsrevisionen Nr 8/2017 Direktupphandling

Projektrapport från Stadsrevisionen Nr 8/2017 Direktupphandling Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (7) 2018-01-02 Handläggare Fredrik Rådman Telefon: 08-50812199 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01 Projektrapport från Stadsrevisionen

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport mars 2018

Ekonomisk månadsrapport mars 2018 Avdelningen för ekonomi Sida 1 (7) 2018-04-06 Handläggare: Christian Forsberg 08 508 18 118 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Ekonomisk månadsrapport mars 2018 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden

Läs mer

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser. Funktionshinderinspektörernas granskning 2017

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser. Funktionshinderinspektörernas granskning 2017 Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-21 Handläggare Carina Cronwall Telefon: 0850822310 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15 Barns delaktighet

Läs mer

Modernisering av sociala system

Modernisering av sociala system Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stab Sida 1 (6) 2018-02-26 Handläggare Christin Bjuggren Telefon: 08 508 08 015 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15 Modernisering av sociala system Svar på remiss

Läs mer

Svar på skrivelse om sjukfrånvaro i Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning

Svar på skrivelse om sjukfrånvaro i Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning HR-avdelningen Dnr 1.6-754/2015 Sida 1 (6) 2016-02-16 Handläggare Ida Hagerum Telefon: 08-508 033 73 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på skrivelse om sjukfrånvaro

Läs mer

Svar på skrivelse med anledning av ökning av orosanmälningar, barn och unga utsatta för våld

Svar på skrivelse med anledning av ökning av orosanmälningar, barn och unga utsatta för våld Kungsholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Social omsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-09-08 Handläggare Hans Wallöf Telefon: 08-508 08 516 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2015-09-24 Svar på

Läs mer

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2016-08-30 Handläggare Josefin Lokvist Telefon: 08-508 12 197 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22 Reviderade riktlinjer för medföljare

Läs mer

Förslag till reviderade riktlinjer för bistånd enligt SoL och insatser enligt LSS till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning

Förslag till reviderade riktlinjer för bistånd enligt SoL och insatser enligt LSS till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD TILL RESULTATSTYRNING Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.1-537-2013 Sida 1 (5) 2013-09-30 Handläggare Johanna Edlund Telefon: 08-508 08 516 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Kartläggning öppenvård barn och unga

Kartläggning öppenvård barn och unga Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande frågor Sida 1 (7) 2018-12-21 Handläggare Karin Nordmark Telefon: 08-508 25 281 Till Socialnämnden 2019-01-22 Kartläggning öppenvård barn och unga Förvaltningens

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

På väg - mot stärkt kvalitet och likvärdighet inom Komvux för elever med svenska som andraspråk

På väg - mot stärkt kvalitet och likvärdighet inom Komvux för elever med svenska som andraspråk Sida 1 (6) 2019-07-09 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 0850812196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 29 augusti 2019 På väg - mot stärkt kvalitet och likvärdighet inom Komvux för elever med svenska

Läs mer