I fokus Verksamhetsberättelse genom att fler kommunbygderåd eller bygdekontor bildas. mellan sektorn och det offentliga

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I fokus 2012. Verksamhetsberättelse 2012. genom att fler kommunbygderåd eller bygdekontor bildas. mellan sektorn och det offentliga"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2012 I fokus 2012 Stöd för lokalt utvecklingsarbete genom att fler kommunbygderåd eller bygdekontor bildas Överenskommelse- och dialogprocesser mellan sektorn och det offentliga Skapa fler arbetstillfällen för människor i utanförskap. Jämställdhet och integration

2 Inledning Vi vill arbeta för lokal och regional hållbar tillväxt där människor känner sig vara delaktiga. Vi vill främja företagande i nya former. Vi vill arbeta för integration och med det menar vi alla människors rätt att vara delaktiga i samhällslivet. Länsbygderådet blir alltmer en organisation att räkna med i frågor som rör lokalt utvecklingsarbete, arbetsmarknadsåtgärder och lobbyarbete kring socialt företagande som är ett prioriterat utvecklingsområde i EU-strategin Vi blir inbjudna att föreläsa kring ämnet, bland annat på Miljöpartiets kommundagar i Linköping hösten Vi blir ombedda att arrangera möten för den sociala ekonomin tillsammans med bl. a. Arbetsförmedlingen i deras satsning Kulturlyftet eftersom vi har ett brett nätverk. Vi behandlas seriöst i olika projektsammanhang kring lokalt utvecklingsarbete och idéburet entreprenörskap och blir tillfrågade om våra åsikter i olika sammanhang, t. ex. FAMNA:s konferens om ideburet företagande hösten Genom vårt medlemskap i riksorganisationen Hela Sverige ska leva är vi representerade och kan göra vår röst hörd i sammanhang som det av Ungdomsstyrelsen tillsatta Partsgemensamma forum som behandlar frågor kring politiken för det civila samhället, sitter med i övervakningskommitten för Europeiska Socialfonden, i Landsbygdsnätverket, de båda nationella Överenskommelserna och samverkar också i tillkomsten av Kultursamverkan i Stockholms län. Det finns en fantastisk kompetens, erfarenhet och kunskap att ösa ur bland våra medlemmar, i vår styrelse och i vårt nätverk. Vi tittar nu på året som gått och ser med tillförsikt fram mot ett nytt verksamhetsår för Länsbygderådet Stockholms län!

3 Så blev det Nya medlemmar Lokal och global utvecklingsgrupp Local community voice Hyresgästföreningen Botkyrka-Salem Järva Bygdekontor Detta tänkte vi UR VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR LBR ska stärka det lokala utvecklingsarbetet i länet och utgöra ett nätverk för lokala utvecklingsgrupper i Stockholms län. Satsning på Bygdekontor För att stärka det lokala utvecklingsarbetet i länet har LBR satsat på att skapa fler Bygdekontor. Tidigare har Värmdö föreningsråd fungerat så., under 2012 satsade vi på Järvafältet. Uppgifterna för Bygdekontoret är Vara ett nav för att stötta och samordna det lokala utvecklingsarbetet i stadsdelen Spånga - Tensta Vara ett nav för att utveckla samarbetet mellan det lokala civilsamhällets organisationer i stadsdelen Ett nav för att utveckla samarbetet med staden och länsstyrelsen En brygga för ökad förståelse och utbyte mellan landsbygden och staden Kommuner i landet som söker inflyttare Projektutveckling inom Socialfonden Landsbygdsprogrammet m.m. Arbetsmarknads- och företagsutveckling genom social ekonomi Lokalt bygdekontor (JBK) på Järvafältet. Arbetet har gått trögt och långsamt. Nu har vi äntligen organisationsnummer och postgironummer. Under tiden som gått har Ricardo i egenskap av ordförande träffat olika lokala föreningar för att hitta nya samarbetsformer. De traditionella föreningsformerna att jobba ger ingen resultat utan vi måste istället hitta konkreta frågor som flera personer/organisationer kan vara intresserade av. Frågan om ekonomiska resurser är avgörande för det framtida arbetet. Personer/föreningar ska före sommaren bjudas in för att fortsätta med JBK:s utveckling och välja en styrelse. Nuvarande styrelse är interim. LBR ska ha kontakt och värva 5 nya lokala utvecklingsgrupper i delar av länet där vi inte har medlemmar LBR ska ha kontakt och ge stöd och råd till 5 områden med föreningar/grupper intresserade att bilda Bygdekontor/föreningsråd/k ommunbygderåd LBR ska aktivt delta och ge stöd i utvecklingsarbetet på Järva Bygdekontor Detta är på gång: Val Samarbetet går ut på att samla några organisationer som kan söka pengar och driva frågan. Diskussioner kring upplägg och text till en ansökan om medel har tagits upp ett antal gånger tillsammans med Kongolesiska föreningen i Hässelby och Iranska föreningen i Tensta. Ekologisk odling i Hästa gård. JBK har deltagit i flera möten med lokala föreningar, politiker och tjänstemän i Stockholms stad. Hästa gårds vänförening bildades för att tillsammans med andra aktörer driva fram olika frågor. JBK deltar aktivt i arbete med att ta fram underlag och bjuda föreningar från Järva att engagera sig. Fotbollsturnering och Tenstas lopp. Ricardo som ordförande i JBK har deltagit i diskussioner om hur vi (JBK) skulle kunna samordna och bjuda in andra organisationer att vara med.

4 Överenskommelsen Vi har varit initiativtagare till och lett arbetet med en överenskommelse mellan den idéburna sektorn och Stockholms stads äldre- och socialtjänstförvaltning. Beslutet togs i Stockholms stads fullmäktige juni 2012 och ÖK signerades i stadshuset 4 sept LBR har varit drivande i Överenskommelseprocessen mellan sektorn och Stockholms stad och är den samlande organisationen i det fortsatta arbetet och är representerade i den gemensamma arbetsgruppen. Nu är det dags för nästa steg. LBR arbetar för att få till en regional Överenskommelse med Landstinget i länet. I augusti presenterades ÖK-arbetet för Stockholms landstingsstyrelse. Vi har deltagit i nationella och regionala socialfondsprojekt. Vi har varit drivande i arbetsmarkandsfrågor som t.ex. att den sociala ekonomins organisationer ska kunna vara bra anordnare och handledare för människor i olika arbetsmarknadsåtgärder som Fas3 m.fl. Genom HSSL är vi också representerade i den nationella Överenskommelsen på det sociala området samt Överenskommelsen på integrationsområdet genom de båda ordförandena. Rådet är också drivande tillsammans i våra regionala och nationella nätverk när det gäller lobbyarbete; att skapa dialog mellan det offentliga och den sociala ekonomin när det gäller arbetsmarknadsåtgärder att jobba för att den sociala ekonomin med ESFpengar ska kunna få fortsätta med bra och effektfulla projekt att den sociala ekonomin ska kunna påverka innehållet i nästa strukturfondsperiod EU-kommissionen meddelade på en högnivåkonferens i Bryssel den 18 november att den sociala ekonomins entreprenörskap/sociala företagande är ett prioriterat utvecklingsområde inom EU-strategin 2020 som samtliga medlemmar måste förhålla sig till med det i ryggen vore det väl själva sjutton om vi inte tillsammans kan komma en bra bit på väg i Sverige!

5 Samarbete med medlemmar Höstmötet Höll vi hos vår medlemsorganisation Tensta Konsthall, seminarium kring socialt företagande och vad EU-strategin 2020 betyder för det. Dessutom presenterade vi projektet The Baltic Sea Network och fick en guidad visning av utställningen kring Marie-Louise de Geer-Bergenstråhle. Utbildning Medlemsorganisationer t.ex. Coompanion, Skyddsvärnet och SV har inbjudit till en lång rad matnyttiga seminarier och kurser. Nätverksbyggande Genom att besöka varandras projekt och seminarier knyts kontakter mellan medlemmar och medlemsföreningar. Här ett exempel: Leader LBR deltar i länets Leader-arbete och är representerade i LAG samt LAG:s au i Leader Uross. Omställning LBR har under året startat ett nätverk för Omställning Stockholms län med bla folkbildningen, omställning Fisksätra, Naturskyddsföreningen m fl.. 2. LBR ska aktivt samarbeta med medlemsorganisationerna. LBR ska skapa gemensam nytta för och med sina medlemsorganisationer LBR verksamhet ska återspegla medlemsorganisationernas bredd och erbjuda ett differentierat stöd LBR ska öka samarbetet med etniska föreningar LBR ska genom medlemsorganisationerna skapa nya kontakter på landsbygden i länet LBR ska genom medlemsorganisationerna skapa nya kontakter i städer och tätorter LBR ska med medlemsorganisationer informera, engagera och stödja att lokala och regionala överenskommelseprocesser startar i länet LBR ska stödja omställningsarbetet i länet LBR ska söka kontakt med nya nätverk som engagerar sig lokalt

6 Samarbete med SLUP.se LBR deltar och är drivande i arbetet med den regionala plattformen för social ekonomi i Stockholms län; SLUP.se. Vi initierade det nationella arbetet med hur sektorn vill att den EU:s kommande strukturfondsperiod ska se ut. LBR deltar i det arbete som pågår både på nationell nivå och regional i framtagandet av de nya strategierna för strukturfonderna.. Ta vara på goda exempel LBR har beslutat att ta fram exempel på projekt med lokal finansiering i storstadsområde. Deltar i Kreditgarantiföreningens arbete, Mikrofonden m fl finansieringsformer. Söker microstöd för att initiera arbetet med omställning Sverige i de sex kommuner som ingår i Leader UROSS 3. LBR ska aktivt medverka till att stärka samverkan med social ekonomi i Stockholms län LBR ska aktivt medverka till att bygga en stark plattform för social ekonomi i Stockholms län 4. LBR ska verka för finansieringsmöjligheter för den sociala ekonomin i länet Länsbygderådet ska vara en stödstruktur kring finansieringsfrågor för den sociala ekonomin i länet. Planeringskonferensen Hölls på Hällen på Ingarö där vi talade om planerna på en konferens om socialt företagande och arbetsmarknadsåtgärder hösten 2013, vi jobbade också med vår verksamhetsplan och beslutade att ta fram en mångfaldsplan som ska ingå i vår jämställdhetsstrategi.

7 Hela Sverige ska leva (HSSL) Länsbygderådet är en del av HSSL och har deltagit i Riksorganisationen Hela Sverige ska levas arbete Bygdebanken. Arbetet med att bygga upp en bygdebank ska i år med stöd från Hela Sverige fortsätta i alla län. Detta för att alla föreningar som arbetar med någon form av lokal utveckling ska få tillgång till en kunskapsbank där vi kan lära av varandra och knyta kontakter. Bygdebanken ska kunna visa det viktiga arbete som görs i våra lokala utvecklingsgrupper och användas av politiker, beslutsfattare och forskare. 5. LBR ska delta i Riksorganisationen Hela Sverige ska levas arbete. Förankra Länsbygderådet i Stockholms län i HSSL Planera en konferens Samarbete stad och land tillsammans med fyra LBR och HSSL Sprida och informera om HSSL arbete Stad o land Seminarium om Ställ om Sverige har hållits i samarbete med Hela Sverige ska leva Under 2012 har samarbetet med LBR Uppsala intensifierats, bl a var LBR Stockholm och Uppsala värdar för ett besök från Litauen i september, fyra leaderprojekt, för att berätta om vårt utvecklingsarbete. Landsbygdsriksdagen 2012 Ronneby LBR deltog med fem deltagare i landsbygdsriksdagen och ledde tre seminarier; Lotta planerade och ledde ett om Överenskommelsearbetet, Jan planerade och ledde i två seminarier om Landsbygd och integrationoch, Ricardo planerade och ledde seminarium om lokal utveckling i förort och ungdomars delaktighet. Jämställdhet 6. LBR ska följa Hela Sverige ska levas jämställdhetsstrategi. Jämställdhet ska vara ett övergripande tema i Länsbygderådets verksamhet Två ordföranden På årsmötet valdes de båda ordföringarna Jan Runfors och Lotta Johansson om, i enlighet med våra stadgar om tvår ordföranden, en manlig och en kvinnlig.. Mångfaldsplan En mångfaldsplan har tagits fram. 7. LBR ska arbeta för mångfald LBR ska ha en mångfaldsplan

8 Vitryssland LBR fortsätta under året samarbetet med utvecklingsgrupper i Vitryssland och kooperativet i Brest. I september beviljades medel för ett förstudieprojekt Östersjönätverket för sociala företag och lokala utvecklingsgrupper från Svenska Institutet. Sensus Stockholm Gotland är projektägare med LBR Stockholm som huvudsamarbetspartner. Birgitta Israelsson och Lotta Johansson arbetar i projektet som omfattar Sverige, Polen, Vitryssland, Estland och Litauen. 8. LBR s Utblickar mot Europa MÅL: Främja kontakter för erfarenhetsutbyte med nätverk och företrädare för den sociala ekonomin främst i Östersjöregionen och övriga Europa. Utveckla kontakter med lokala utvecklingsgrupper i Vitryssland Dubbelt Så Bra LBR deltar i Coompanions ESF-projekt Dubbelt Så Bra, ett kompetensutvecklingsprojekt. Bl a deltog Lotta i en studieresa till Polen för att studera social ekonomi, lokalt utvecklingsarbete och sociala företag. Tillsammans med karolina Jonnson fån x-cons höll de et seminarium om social ekonomi i Sverige på en konferens för social ekonomi i Poznan.

9 Året har varit intensivt och det tyder på att Länsbygderådet får en alltmer betydande roll i många avseenden. Under året har våra kontakter med såväl föreningsliv, kommuner, länsstyrelse och landsting ökat. Detta har skett bl.a. genom överenskommelsen inom det sociala området som träffats i Stockholms kommun mellan socialförvaltningen och äldreförvaltningen och den idéburna sektorn. Här har vi också kommit i kontakt och påbörjat samarbeten med nya föreningar. Landstinget har blivit informerat om överenskommelsen under året. Länsstyrelsen har vi varit och besökt vid ett flertal tillfällen för att informera om vad vi gör. Det som väckt stort intresse och där Länsstyrelsen även deltagit är i möten som handlat om integration och landsbygd samt lokal utveckling, t.ex. har de deltagit vid träffar i Tensta samt i omställningsarbetet. I omställningsarbetet tog vi under året initiativet att bilda ett nätverk för omställning i Stockholms län. Nätverket för omställning i Stockholms län består av lokala grupper och nätverk, studieförbund och Länsstyrelsen. Vi har deltagit i bildandet av Järva Bygdekontor där det första året präglats av ytterligare förankring på Järvafältet särskilt bland föreningar, ordna det administrativa i föreningen, möten med tjänstemän och politiker i staden och på Järvafältet. Samarbetsprojekt med föreningar kring valet 2014 är på gång. Länsbygderådet har i sina kontakter och i med sina uppdrag med Hela Sverige ska leva fortsatt sprida vikten av överenskommelserna på integrations- och det sociala området, drivit frågan om samarbete mellan stad och landsbygd för att främja hållbar utveckling inom många områden. Stort tack till alla; styrelse, revisorer, valberedning, medlemmar och alla andra som bidrar till vårt viktiga arbete. OCH nu gnuggar vi händerna och tar itu med kommande års arbete!

10 AKTIVITETER, MEDVERKAN OCH DELTAGANDE, ETT AXPLOCK Datum Aktivitet 15 febr Kreditgarantiföreningens årsmöte Lotta och Birgitta deltog febr Sociala företagsmässan i kulturhuset. 24 mars SIOS Kvinnokommittés seminarium. Margareta deltog. 23 april Slups årsmöte april Ekobankens årsstämma 26 april Årsmöte hos Hyresgästföreningen i Tumba Maj Juni Jan Runfors och Ricardo Osvaldo Alvarado informerade ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson om Järva Bygdekontor. Styrelse bildad för Järva Bygdekontor 28 aug Möte med Landstinget info om Överenskommelsen Lokalekonomidagarna på Sätra Brunn. Fem deltog från Stockholm 4 sept Överenskommelsen signeras i Stadshuset av Jan och Lotta. 6-9 sept Landsbygdsriksdag. Sex deltog från Stockholm 29 sept 7 okt Framtidsveckan i Värmdö, seminarium om socialt företagande 6-7 okt Omställningsgatan okt Planeringskonferens på Hällen, Ingarö aug Ö-festivalen, Vaxholm. Marianne deltog en dag 17 nov Höstmöte, Tensta Konsthall 27 nov SLUP, höstmöte och extra årsmöte. Britt-Marie ombud. 7 dec HSSL hemsideskurs. Marianne deltog

11 Föreningen, styrelsen och medlemmarna AU möten: Under 2012 hade AU sju möten. Styrelsemöten: Under 2012 hade Länsbygdeådet åtta styrelsemöten. Årsmötet 2012 genomfördes den 23 april Höstmötet 2012 hölls lördag 17 november Länsbygderådets styrelse hade under 2012 följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Jan Runfors, ordförande, (Au) Rågsveds Samhällsförening Lotta Johansson, ordförande, (Au) Marianne Nord, sekreterare, (Au) Ricardo-Osvaldo Alvarado, (Au) Margareta Hedström, (Au) Jan Hanspers Birgitta Israelsson Britt-Marie Lundh Simon Safari Joseph Tekle Britt-Marie Urve Värmdö Föreningsråd Bygdegårdarnas Riksförbund XpandiaVision Studieförbundet Vuxenskolan Glocal Community Voice Coompanion Roslagen EKO-banken Hyresgästföreningen Fisksätra Folkets Hus Förening Hembygdsförbundet Suppleanter Maximian Muwuluzi Revisorer Tekola Worku Ulla-Mai Ceder Lindberg Nav Rågsveds Samhällsförening Spånga Blåband Suppleant Birgitta Backlund Valberedning Eva Elblaus, sammankallande Marianne Pihl, Bo Pettersson Wärmdö Hushållningsgille Sveakonsortiet Riksteater Stockholms län Sätra Samhällsförening Ekonomiansvarig Håkan Norrgård

12 Rådet för Lokal Utveckling i Stockholms län: Jan Runfors, ordförande Lotta Johansson, vice ordf./ordförande Marianne Nord, sekreterare Margareta Hedström Birgitta Israelsson Ricardo-Osvaldo Alvarado Britt-Marie Lundh Joseph Tekle Britt-Marie Urve

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Ett år till har gått Vi i idéburen sektor lever i en spännande förändringens tid, en brytningstid som alltmer börjar göra sig gällande. Den handlar i mångt och mycket om vilka

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Länsbygderådet i Stockholms län

Verksamhetsberättelse 2014 Länsbygderådet i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2014 Länsbygderådet i Stockholms län Cingos projektledare Birgitta Israelsson och ekonom Håkan Norrgård på partnerskapsmöte i Vilnius Vad hände 2014? Stadgebeslut Efter flera stadgeändringar

Läs mer

Länsbygderådet i Stockholms län

Länsbygderådet i Stockholms län Lotta och Jan God Jul och Gott Nytt År Helgdagarna närmar sig för många en stund av vila och avkoppling hoppas vi på. Samtidigt grunnar vi på vad som händer på andra sidan nyåret, för oss i Länsbygderådet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Hela Sverige ska leva Uppsala län Stavby 110 747 94 ALUNDA hemsida www.helasverige.se/uppsala-laen Mobil 070 299 42 22 e-post info@lbruppsala.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse Hela Sverige ska leva Länsbygderådet i Stockholms län

Verksamhetsberättelse Hela Sverige ska leva Länsbygderådet i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Länsbygderådet i Stockholms län 1 Inledning Viktiga mål för året var att fortsätta vårt påbörjade arbete att vara en röst i det regionala och lokala demokratiska

Läs mer

Verksamhetsplan 2015: 1. Så här blev det:

Verksamhetsplan 2015: 1. Så här blev det: Verksamhetsplan 2015: 1 LBR ska stärka det lokala utvecklingsarbetet i länet och utgöra ett nätverk för lokala utvecklingsgrupper och medlemsorganisationer i Stockholms län. LBR ska arbeta stödjande i

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Innehåll Summering...2 Organisation...2 Sammanträden...2 Möten med riksorganisation.......3 Värdegrund...3 Vision...3 Syfte...3 Verksamhetsidé...3

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för Hela Sverige ska leva Dalarna 2016

Verksamhetsplan och budget för Hela Sverige ska leva Dalarna 2016 Verksamhetsplan och budget för Hela Sverige ska leva Dalarna 2016 Dalarna Innehåll Om Hela Sverige ska leva Dalarna 1 Vårt uppdrag enligt våra stadgar: 2 Om verksamhetsplanen 2 Strategi för 2016 2018 3

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad STYRELSENS VERKSAM- HETSBERÄTTELSE FÖR HELA SVERIGE SKA LEVA SJUHÄRAD 2014 2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad Under året har hållits 3 styrelsemöten. Arbetsutskottet har

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Inledning Länsbygderådet i Blekinge arbetar övergripande med frågor som rör hela länet. Styrelsen har kontakt med myndigheter och andra organisationer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2013

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2013 Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2013 Styrelse Länsbygderådets styrelse har under året bestått av: Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Bengt Grönblad Hjördis Clarberg Anders

Läs mer

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Verksamhetsberättelse för 2017 1 SEÖN är den samlande och kända aktören för civila samhället i Norr- och Västerbotten, som ger röst till idéburna organisationer och

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2017. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Jan Runfors och Asha Ismail Mohamud ordföranden

Jan Runfors och Asha Ismail Mohamud ordföranden Nyhetsbrev 2019:2 Ordförande har ordet: I detta nyhetsbrev får våra medlemmar samt vänner och samarbetspartners i våra nätverk som stödjer det lokala utvecklingsarbetet i länet information om vad som händer

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 ! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015! Styrelsens sammansättning Ordinarie Lars Westerlund, Kusfors, ordförande Gun Rehnman, Örträsk, vice ordförande Raquel Johansson, Gafsele, sekreterare Monica Marklund, Åbyn,

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Utkast inför andra revideringsbeslut vid årsmöte 2016-05-22 Hej! Nedan finns gällande stadgar för Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Dalarna, till höger finns

Läs mer

Hela Sverige ska leva

Hela Sverige ska leva Hela Sverige ska leva 50 Medlemsorganisationer 5000 Lokala utvecklingsgrupper 100 Kommunbygderåd 24 Länsbygderåd Landsbygdsriksdag vart annat år Hållbara Bygder sedan 2003 Omställning Sverige start 2009

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Inledning Styrelsen avger här sin verksamhetsberättelse för Hela Sverige/Hallands 19:e verksamhetsår. Arbetet det gångna året har präglats av föreningens syften enligt

Läs mer

Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala. Ordförandekonferens 20 Oktober 2012

Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala. Ordförandekonferens 20 Oktober 2012 Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala Ordförandekonferens 20 Oktober 2012 SIU - Att verka för ett integrerat samhälle - SIU etablerades 1986-30- tals föreningar Samarbetsorganisationen

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2009-08-03 1(5) Plats och tid: Borås, Boråshälsan kl: 17:30 20:30 Beslutande: Jan Vinkvist Sassi Wemmer Claes Bergqvist Utses att justera: Paragraferna: 20 41 Underskrifter: Sekreterare:.. Sassi Wemmer

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Stadgar EAPN Sverige 2006

Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar antagna av EAPN Sveriges årsmöte 2006. 1 Namn och inriktning European Anti-Poverty Network (EAPN) Sverige är en självständig ideell förening ansluten till det europeiska

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Föreningarnas Hus i Lund Kyrkogatan 19

ÅRSREDOVISNING Föreningarnas Hus i Lund Kyrkogatan 19 ÅRSREDOVISNING 2018 802506-1410 Föreningarnas Hus i Lund 802506-1410 Kyrkogatan 19 www.foreningarnashuslund.org info@foreningarnashuslund.org 1 Verksamhetsberättelse 2017, Föreningarnas Hus i Lund Inledning

Läs mer

Arbetsplan 2013. Hela Sverige ska leva - Uppsala län

Arbetsplan 2013. Hela Sverige ska leva - Uppsala län Arbetsplan 2013 För att nå största möjliga framgång med föreningen har denna arbetsplan tagits fram. Arbetsplanen ska underlätta för styrelsen, revisorer, valberedning och arbetsgrupper att utföra de uppdrag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2013 2012-11-28. www.helasverige.se

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2013 2012-11-28. www.helasverige.se VERKSAMHETSPLAN FÖR 2013 2012-11-28 www.helasverige.se Förord I verksamhetsplanen för 2013 redovisar vi vår vision, vår värdegrund, våra övergripande mål och vår verksamhetsidé. Vi preciserar verksamheten

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan för global rättvisa 1 Organisation

Läs mer

Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete

Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete Åsa Johansson, utredare/ nämndsekreterare Tfn: 0345-18236 E-post: asa.johansson@hylte.se Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete Kommunfullmäktige 2014-06-18 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Syfte...

Läs mer

Vi ska påverka politiken och bygga strukturer för hållbara bygder. Verksamhetsplan

Vi ska påverka politiken och bygga strukturer för hållbara bygder. Verksamhetsplan Vi ska påverka politiken och bygga strukturer för hållbara bygder Verksamhetsplan 2014 www.helasverige.se Det är en glob, jag trampar med min fot. Vad är centralt, på ytan av ett klot? Jag väljer Pjätteryd

Läs mer

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Verksamhetsberättelse för 2018 SEÖN är den samlande och kända aktören för civila samhället i Norr- och Västerbotten, som ger röst till idéburna organisationer och är

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE MÖTE Sida 2008-06-12 1(5) Plats och tid: Borås, Boråshälsan kl: 18:30 21:00 Beslutande: Övriga: Utses att justera: Jan Vinkvist Jan Smith Per-Åke Davidsson Claes Bergqvist Tina Yngvesson Agneta Lindström

Läs mer

Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin 2015-11-10

Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin 2015-11-10 Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Nationell politik för social ekonomi 2010 beslutade regeringen om nya mål och en ny inriktning för politiken för det civila samhället:

Läs mer

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter Verksamhet HSO Blekinge är en partipolitisk och religiöst obunden samverkansorganisation för länsövergripande medlemsföreningar, som i sin verksamhet organiserar personer med funktionshinder och/eller

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(5) STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(5) STYRELSE Länsbygderådet Sjuhärad MÖTE Sida1(5) Plats och tid: Fotbollshallen i Ulricehamn, kl 18:30 21:00 Beslutande: Övriga: Jan Vinkvist Tina Yngvesson Claes Bergqvist Holger Sandin Ewa Vikingson Tommy Johansson

Läs mer

Länsbygderådet Sörmland

Länsbygderådet Sörmland Länsbygderådet Sörmland Nyhetsbrev mars 2015 Hej! Här kommer årets andra Nyhetsbrev med aktuell info från Länsbygderådet. Nyhetsbrev med aktuell information, tips om aktiviteter och kompete nsutvecklande

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Slutrapport Från Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 LUVG, Lokal Utveckling Västra Götaland... 3 Tema... 4 Målgrupp... 4 Organisation... 4 Medverkande... 5 Deltagare...

Läs mer

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern Inledande bestämmelser 1 Föreningen "Scen och Bio Nordret en förening inom Riksteatern" är en ideell förening och är medlem i Riksteatern genom

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2009-10-08 1(5) Plats och tid: Seglora, hos Jan kl: 18:00 21:00 Beslutande: Jan Vinkvist Sassi Wemmer Tina Yngvesson Utses att justera: Paragraferna: 42 63 Underskrifter: Sekreterare:.. Sassi Wemmer Ordförande:..

Läs mer

Handlingsplan 2008-2010

Handlingsplan 2008-2010 Handlingsplan 2008-2010 Länsbygderådet Uppsala 1 juni 2008 Delarna skapar helheten www.kennethnyberg.se Handlingsplan Huvudsyftet med handlingsplanen är att erhålla ett material som underlag för styrelsens

Läs mer

Nätverksbyggande & NAD i idéburen sektor ett projekt om att mötas

Nätverksbyggande & NAD i idéburen sektor ett projekt om att mötas Nätverksbyggande & NAD i idéburen sektor ett projekt om att mötas När du kommer som ny till en svensk stad kan det ofta vara svårt att förstå var alla människor håller hus. Folk möts kanske inte ute på

Läs mer

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Sid 1 Plats: Galtsjöns Wärdshus, Ronneby Tid: 24 oktober 2011, kl.1000-1200, 1300-1500 Närvarande: Inez Arbrahamzon, ordförande

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(6) STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(6) STYRELSE Länsbygderådet Sjuhärad MÖTE Sida1(6) Plats och tid: Od Sockengård, 18:30 21:30 Beslutande: Övriga: Claes Bergqvist Mikael Larsson Kjell Gröndahl Sassi Wemmer Tina Yngvesson Holger Sandin Hans Kilén Hans

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2015. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Stärker programmets genomförande genom att: Typ av aktivitet Utförare/kontaktperson Namn på aktiviteten. Leader

Stärker programmets genomförande genom att: Typ av aktivitet Utförare/kontaktperson Namn på aktiviteten. Leader Typ av aktivitet Utförare/kontaktperson Namn på aktiviteten Stärker programmets genomförande genom att: Leader Lantbrukarnas riksförbund Thomas Bertilsson Hela Sverige ska leva Staffan Bond Aktivera gillesmedlemmar

Läs mer

Social ekonomi. Maria Johansson

Social ekonomi. Maria Johansson Social ekonomi Maria Johansson Organisation Program för social ekonomi i Västra Götaland Regionstyrelsen, Regionutvecklingsnämnden, Kulturnämnden, Folkhälsokommittén, Kommittén för rättighetsfrågor Sociala

Läs mer

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Internationell strategi Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Vi lever i en allt mer globaliserad värld som ger ökade möjligheter men som också ställer nya krav. Linköpings

Läs mer

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Dialog med samråd ålder 14 september 2016 Bakgrund samt fakta vad gäller social ekonomi Var är vi idag i arbetet med Överenskommelsen?

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Föryngringsutbildning för Länsbygderådet i Blekinge Karlshamn 2-3 december 2016

Föryngringsutbildning för Länsbygderådet i Blekinge Karlshamn 2-3 december 2016 Föryngringsutbildning för Länsbygderådet i Blekinge Karlshamn 2-3 december 2016 Under ett par dagar i början av december samlades en grupp från Länsbygderådet i Blekinge för att diskutera föreningsliv

Läs mer

Bilaga 7.1. Förslag till. Årsberättelse 2013 2014-03-06

Bilaga 7.1. Förslag till. Årsberättelse 2013 2014-03-06 Bilaga 7.1 Förslag till Årsberättelse 2013 2014-03-06 Årsberättelse 2013 för Hela Norden ska leva Inledning Hela Norden ska leva (HNSL) startade 1994 som ett nätverk där alla nordiska länder deltog. Därefter

Läs mer

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten.

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Bakgrund till projektet Den ekologiska krisen, klimatkrisen, energikrisen och den ekonomiska Vi ser att dessa kriser hänger ihop och att lösningarna på dem

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat. Länsbygderådet Protokoll Medlemsmöte Länsbygderådet i Kalmarlän 2010-11-29 Plats: Forum Oskarshamn 1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

Läs mer

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2013

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2013 Folkbildningsförbundets verksamhetsplan 2013 1. Inledning Tio studieförbund med 374 medlems- eller samverkansorganisationer, ca. 280 000 studiecirklar och drygt 330 000 kulturprogram per år, samlas i

Läs mer

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7)

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7) Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version 081016, 090212, 090219, 090305 Bilaga 1 Sida 1(7) 1 Föreningens namn är Länsbygderådet Sjuhärad som bildades 1998 12 05. 2 Föreningen har sitt

Läs mer

JÄMSTÄLLDHETSSTRATEGI för Länsbygderådet Sjuhärad

JÄMSTÄLLDHETSSTRATEGI för Länsbygderådet Sjuhärad JÄMSTÄLLDHETSSTRATEGI för Länsbygderådet Sjuhärad Antagen av styrelsen, 2010-09-22 Riksorganisationen Hela Sverige ska leva har antagit visionen Vi ska bli bäst på jämställdhet. Upprättandet av en jämställdhetsstrategi

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204.

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 150530 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

Rådgivande landsbygdsriksdag. Årsmöte/föreningsmöte. Styrelse. 24 Länsbygderåd

Rådgivande landsbygdsriksdag. Årsmöte/föreningsmöte. Styrelse. 24 Länsbygderåd Rådgivande landsbygdsriksdag Årsmöte/föreningsmöte Styrelse 24 Länsbygderåd Kansli Cirka 100 kommunbygderåd Cirka 4 500 lokala utvecklingsgrupper Cirka 40 medlemsorganisationer llt vårt arbete har sin

Läs mer

Internationella frågor; Revidering av Internationell policy och antagande av handlingsplan för Västerås stad

Internationella frågor; Revidering av Internationell policy och antagande av handlingsplan för Västerås stad Kommunstyrelsen Internationella frågor; Revidering av Internationell policy och antagande av handlingsplan för Västerås stad Kommunstyrelsen beslöt på sammanträde den 22 augusti 2002, 183, att anta ett

Läs mer

Verksamhetsplan 2010

Verksamhetsplan 2010 Verksamhetsplan 2010 2009 11 17 www.helasverige.se Dokumentets status I vår verksamhetsplan för 2010 ligger fundamenten för vår verksamhet fast. Vi har samma vision, värdegrund, mål och verksamhetsidé

Läs mer

Samarbetsavtal. mellan Östhammars kommun och Upplandsbygd Ideell förening

Samarbetsavtal. mellan Östhammars kommun och Upplandsbygd Ideell förening Sidan 1 av 7 Samarbetsavtal mellan Östhammars kommun och Upplandsbygd Ideell förening 1. Parter Östhammars kommun, org. nr. 212000-0290, nedan kallad Östhammars kommun. Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling

Läs mer

Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Plats: Norra Hamngatan, Göteborg kl 13:00-16:00

Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Plats: Norra Hamngatan, Göteborg kl 13:00-16:00 Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Sammanträde Plats: Norra Hamngatan, Göteborg 2014-11-21 kl 13:00-16:00 NÄRVARANDE Ledamöter: Ulrika Frick, VGR ordförande Roland Karlsson, VGR Anders Perme,

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 160528 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Nationella Överenskommelsen Definition social ekonomi Verksamheter inom den sociala ekonomin har allmännytta eller medlemsnytta,

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Leader Inlandet Ideell förening Munktellstorget 2 633 43 Eskilstuna Journalnummer 2012-3536 E-postadress info@leaderinlandet.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Antagna xx april 2014. 1 FIRMA Föreningens firma är Biosfärområde Blekinge Arkipelag. 2 FÖRENINGENS SÄTE Föreningen

Läs mer

::::: De som bestämmer vilka som ska få bestämma :::::

::::: De som bestämmer vilka som ska få bestämma ::::: ::::: De som bestämmer vilka som ska få bestämma ::::: Leaderträffen - Varberg - 2016 Arbetsgruppen Unga i landsbygdsutveckling Stina Nilss och Josefina Andersson VI Josefina Andersson Coompanion Halland.

Läs mer

Inriktning Program social ekonomi inför 2014?

Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Program för social ekonomi 2012-2015 Beslut regionstyrelsen 2012 Övergripande mål Att främja den sociala ekonomin och dess aktörer samt stärka den sociala

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Dessa bestämmelser ska kontinuerligt följas upp och omprövas vid behov.

Dessa bestämmelser ska kontinuerligt följas upp och omprövas vid behov. Stadgar för det nationella Landsbygdsnätverket 2020 Upprättade juni 2014 Reviderade september 2014 Reviderade 21 juni 2018 Dessa bestämmelser ska kontinuerligt följas upp och omprövas vid behov. 1. Ändamål

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2015 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF i Malmö, är en väl etablerad ideell förening

Läs mer

Örebro län. Keep my earth clean. Se hela länets program på www.framtidsportalen.se

Örebro län. Keep my earth clean. Se hela länets program på www.framtidsportalen.se Örebro län Keep my earth clean Se hela länets program på www.framtidsportalen.se Framtidsveckan startade i Söderhamn 2009 och har spridit sig över hela landet. Under vecka 40 visas ett smörgåsbord av spännande,

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Gävleborgs län. Fördelning av beslutade medel per insatsområde. " Företagsamhet " Attraktionskraft " Strategiska utvecklingsområden och tillväxtöar

Gävleborgs län. Fördelning av beslutade medel per insatsområde.  Företagsamhet  Attraktionskraft  Strategiska utvecklingsområden och tillväxtöar Gävleborgs län Introduktion Det övergripande målet för Gävleborgs läns tillväxtavtal är kunskapsdriven tillväxt. De parter som står bakom avtalet anser att det skall vara den gemensamma handlingsplanen

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och civilsamhällets organisationer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och civilsamhällets organisationer Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och Arbetet med överenskommelsen Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och i Göteborg Överenskommelsen om samverkan mellan Göteborgs Stad

Läs mer

STADGAR FÖR SOCIALA MISSIONEN

STADGAR FÖR SOCIALA MISSIONEN STADGAR FÖR SOCIALA MISSIONEN Antagna vid ordinarie årsmöte den 27 april 2002 och ordinarie höstmöte den 2 december 2002 Reviderade vid höstmötet den 6 december 2004 Stadgeändring av 7 med 1:a beslut 5

Läs mer

Kort rapport om arbetsgruppen för jämställdhets arbete under 2009 till Landsbygdsnätverkets hemsida.

Kort rapport om arbetsgruppen för jämställdhets arbete under 2009 till Landsbygdsnätverkets hemsida. Kort rapport om arbetsgruppen för jämställdhets arbete under 2009 till Landsbygdsnätverkets hemsida. Följande personer har deltagit i arbetsgruppen Jessica Hagård, SJV, Landsbygdsnätverkets kansli Roland

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR I TEGRATIO SFORUM MOT RASISM I TROLLHÄTTA 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR I TEGRATIO SFORUM MOT RASISM I TROLLHÄTTA 2013 Integrationsforum mot rasism i Trollhättan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR I TEGRATIO SFORUM MOT RASISM I TROLLHÄTTA 2013 Integrationsforum/Antidiskrimineringsbyrån Föreningsgatan 16 461 30 Trollhättan Telefon/fax:

Läs mer

Uppföljning av Linköpings kommuns EU-handslag

Uppföljning av Linköpings kommuns EU-handslag 2017-10-16 Till Kajsa Edholm EU-kansliet Statsrådsberedningen Uppföljning av Linköpings kommuns EU-handslag Linköpings kommun ingick tillsammans med Region Östergötland, Motala och Norrköpings kommuner

Läs mer

KICK KULTURALLIANS? VAD ÄR IDEELL KVALITET I CIVILSAMHÄLLETS KULTURSAMVERKAN VAD GÖR IDEELL KULTURALLIANS? EN POLITIK FÖR IDEELL KULTURALLIANS

KICK KULTURALLIANS? VAD ÄR IDEELL KVALITET I CIVILSAMHÄLLETS KULTURSAMVERKAN VAD GÖR IDEELL KULTURALLIANS? EN POLITIK FÖR IDEELL KULTURALLIANS VAD ÄR IDEELL KULTURALLIANS? Ideell kulturallians (IKA) är en samarbetsorganisation för det civila samhällets organisationer på kulturområdet. Våra medlemsförbund företräder kulturverksamheter som till

Läs mer

Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd

Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd Protokoll 2018-02-21 Styrelse HSSL 7-härad Sjuhärad Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd 2018-02-21 Deltagare; Emelie Romland, Månika Sager, Lars-Åke Larsson, Emil Olsson, Claes Bergqvist, Margareta

Läs mer

Årsplan för Regionförbundet Sörmlands internationella engagemang för år 2018

Årsplan för Regionförbundet Sörmlands internationella engagemang för år 2018 Datum Dnr 2017-12-20 16 075 Årsplan för Regionförbundet Sörmlands internationella engagemang för år 2018 Syfte I enlighet med Inriktningsdokument för Regionförbundet Sörmlands internationella engagemang

Läs mer

Kommunal medverkan inom lokal ledd utveckling genom Leadermetoden under EU:s strukturfondsprogram 2014-2020

Kommunal medverkan inom lokal ledd utveckling genom Leadermetoden under EU:s strukturfondsprogram 2014-2020 Kommunstyrelsens kontor Handläggare: Ylva Hedman Datum 2015-03-24 Dnr KS 2015/01 10 Till Kommunstyrelsen Kommunal medverkan inom lokal ledd utveckling genom Leadermetoden under EU:s strukturfondsprogram

Läs mer

Länsstyrelsen

Länsstyrelsen Länsstyrelsen 2013-10 10-1717 Länsstyrelserna ska i arbetet med att etablera nyanlända invandrare Medverka till att det finns beredskap hos kommunerna att ta emot nyanlända invandrare Överlägga och träffa

Läs mer

Prioriteringar 2015 Program för social ekonomi

Prioriteringar 2015 Program för social ekonomi Prioriteringar 2015 Program för social ekonomi Insatsområden 1. Social innovation och socialt entreprenörskap 2. Opinionsarbete, kunskapsspridning och kompetensutveckling 3. Sociala ekonomins förutsättningar

Läs mer

- Regionalt projekt - Innovativa servicelösningar

- Regionalt projekt - Innovativa servicelösningar Delrapport - Regionalt projekt - Innovativa servicelösningar Delrapport nr 3 Projektnamn: Norrbottens landsbygd siktar mot 2020 Projektägare: Hela Sverige ska leva Norrbotten Redovisningsperiod: aug -

Läs mer

Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet

Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet REGIONSTYRELSEN YTTRANDE Sida 1 (5) Dnr 01724-2019 Finansdepartementet M2019/00661 Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet Sammanfattning Sveriges

Läs mer

Mänskliga rättigheter i styrning och ledning

Mänskliga rättigheter i styrning och ledning 2015-06-09 1 (5) Avdelningen för ekonomi och styrning Björn Kullander Mänskliga rättigheter i styrning och ledning - Projektplan Inledning Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) kommer under 2015 och 2016

Läs mer

SV Gotland Verksamhetsplan 2018

SV Gotland Verksamhetsplan 2018 SV Gotland Verksamhetsplan SV ger människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser Studieförbundet Vuxenskolans, SVs, uppdrag är att ge människor redskap att upptäcka sina egna

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg Värdegrund för samverkan Den sociala ekonomins organisationer bidrar till samhörighet mellan människor,

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

1 (5) Verksamhetsplan 2012

1 (5) Verksamhetsplan 2012 1 (5) Verksamhetsplan 2012 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring betydelsen

Läs mer