Kommunfullmäktige Protokoll 1 (19) Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige Protokoll 1 (19) Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Protokoll 1 (19) Plats och tid: Sessionssalen, den 31 augusti 2016, kl. 16:00-17:20 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Christer Forsshéll (M) ersätter Jonas Andersson (M) Lena Lindberg (S) ersätter Anders Härnbro (S) 134 Anders Härnbro (S) , Patrik Karlsson (S) Juha Kyllönen (S) ersätter 134 Ulrika Jeansson (S) Ulrika Jeansson (S) , Ann-Britt Wrenner Karlsson (S) Bengt Eriksson (S) Bill Johansson (S) Birgit Svärd (S) Britt-Marie Jahrl (S) Frida Granath (S) Ing-Marie Jeansson (S) Helena Berg (S) ersätter Khajroullah Karimi (S) Magnus Moberg (S) ersätter Kristina Ström (S) Mats Annerfeldt (S) Riitta Leiviskä-Widlund (S) Rune Adamsson (S) Solvig Svensson (S) ersätter Rune Haagel (S) Senad Bosnjakovic (S) Thomas Larsson (S) Conny Lindgren (V) , Leif Sundström (V) ersätter Nina Öberg (V) Stefan Carlsson (V) , Herman Vinterhjärta (MP) Bengt Nordström (MP) ersätter Ingrid Ahlström (MP) Carl-Gustaf Mörner (M) Inge Jacobsson (M) , Lilian Bressler (M) Bert Egnell (M) ersätter Ralph Kronholm (M) Ritha Andersson (M) Rune Larsson (M) Stig Jansson (M) Freddy Leijon (SD) Lennart Bodling (SD) Torgny Maurer (SD) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ner Förvaringsplats för protokoll Kommunhuset

2 Kommunfullmäktige Protokoll 2 (19) Ersättare: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Underskrifter: Hugo Andersson (C) Britt-Marie Hamnevik Söderberg (L) Larseric Ramlöv (L) Andreas Alander (KD) Marie Johansson (KD) Ingrid Westlund (V) Ingrid Ström (S) Ingela Billström (MP) Christer Lundström (L) Laila Ringqvist (S) Anders Axelsson, kommundirektör Anette Asklöf, ekonomichef Kommunstyrelsekontoret, , kl Sekreterare Robin Levander Paragraf Ordförande Berit Martinsson (S) Justerare Justerare Ing-Marie Jeansson (S) Larseric Ramlöv (L)

3 Kommunfullmäktige Protokoll 3 (19) Innehållsförteckning Fastställande av föredragningslistans innehåll Information om ipads till förtroendevalda Ledamöternas frågestund - frågor och svar Information från kommunfullmäktiges beredningar Information om verksamheten i regionen Tilläggsbudget Effekt av införande av komponentavskrivning ramjustering förändrade driftkostnader fastighets- och gatuunderhåll Detaljplan Värdshuset 1, Bruket 1 samt del av Högby 1: Detaljplan för bostadsbebyggelse i kv. Spaden, Grepen, Kremlan med flera Höjning av stipendiebelopp Politikerpensioner - möjlighet att byta från PBF till OPF-KL Valärende - begäran om entledigande från uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige Valärende - entledigande av nämndeman i Norrköpings Tingsrätt Delgivningar

4 Kommunfullmäktige Protokoll 4 (19) Fastställande av föredragningslistans innehåll Kommunfullmäktiges ordförande Berit Martinsson (S) föreslår att kommunfullmäktige fastställer föreliggande dagordning. 1. Att fastställa föredragningslistans innehåll.

5 Kommunfullmäktige Protokoll 5 (19) Information om ipads till förtroendevalda Kommunsekreterare Robin Levander informerar och svarar på frågor om införandet av ipads till kommunfullmäktiges ledamöter samt om möjligheten att anmäla sig till en grundläggande utbildningar i hur man hanterar en ipad. Utbildningarna kommer att hållas i mitten av september. 1. Att ta informationen till protokollet. Yttrande Frida Granath (S), Ulrika Jeansson (S), Laila Ringqvist (S), Riitta Leiviskä-Widlund (S) och Conny Lindgren (V) yttrar sig i ärendet.

6 Kommunfullmäktige Protokoll 6 (19) Ledamöternas frågestund - frågor och svar Britt-Marie Hamnevik Söderberg (L) har en fråga till Anders Härnbro (S) I kommunstyrelsen beslutades under 2015 att uppdra till förvaltningen att ta fram en detaljplan för en utfart från räddningstjänsten på Skäggebyvägen 43 till riksväg 51. Vad har hänt med beslutet? Anders Härnbros (S) svar på Britt-Marie Hamnevik Söderbergs (L) fråga: Vi utreder fortfarande frågan men vår förhoppning är att vi inte ska behöva bygga en ny utfart mot riksväg 51. Torgny Maurer (SD) har en frågor till Anders Härnbro (S) Efter tåghaveriet och det som kom fram angående det dåliga skicket på järnvägsförbindelsen i kommunen. Prioriterar den politiska majoriteten frågan om en fortsatt järnvägsförbindelse för industrierna i Finspång? Förs samtal med berörda parter angående en upprustning och möjlig utveckling av järnvägsförbindelsen? Anders Härnbros (S) svar på Torgny Maurers (SD) fråga: Vi prioriterar helt klart frågan om fortsatt järnvägsförbindelse, inte minst för industrierna i Finspång. Vilket blir en viktig fråga då det skulle bli mycket mer trafik in till industrierna om inte järnvägen fanns. Angående frågan om en upprustning och möjlig utveckling av järnvägen har vi för ett par år sedan gjort en utredning med en kostnadsberäkning för vad det skulle kosta att göra järnvägen tillgänglig för persontrafik. Kommunfullmäktige valde då att vänta med den frågan. Däremot är en upprustning en viktig fråga både för oss och för trafikverket, bland annat för att det transporteras gasol på järnvägen som man vill undvika att frakta på vägarna. 1. Att ta informationen till protokollet.

7 Kommunfullmäktige Protokoll 7 (19) Information från kommunfullmäktiges beredningar Lärandeberedningens ordförande Ingrid Westlund (V) informerar om beredningens arbete. Beredningen har sammanfogat synpunkterna från kommunfullmäktiges debatt 27 april. Beredningen har också planerat att införa en webbenkät men enkäten kommer att få skjutas framåt på grund av att kommunen ännu ej hunnit upphandla ett verktyg för webbenkäter. Ingrid aviserar att lärandeberedningen planerar att begära ett nytt uppdrag från kommunfullmäktige. I det tänkta uppdraget vill beredningen se över alla måldokument som rör utbildning för att få en överblick över antalet och avgöra vilka som behöver uppdateras eller tas bort. Miljö- och samhällsberedningens vice ordförande Stig Jansson (M) informerar om beredningens arbete med vatten- och avfallsplanen (VA-planen). Förslaget till VAplanen kommer att skickas på remiss 5 september. Beredningen planerar också att informera om VA-planen på mässan Finns i Finspång. Dessutom planerar man ett möte där medborgarna bjuds in i kommunhuset för diskussion. Ett nytt reviderat förslag där synpunkter och remissvar vävts in planeras vara klart i januari Demokratiberedningens ordförande Berit Martinsson (S) informerar om beredningens arbete. Beredningen har träffat Emelie Lagervall som är beredskapssamordnare i kommunen och diskuterat våldsbejakande extremism. Berit informerar också om att man planerar för ett nytt möte med kommunens föreningar under hösten. 1. Att ta informationen till protokollet.

8 Kommunfullmäktige Protokoll 8 (19) Information om verksamheten i regionen Ulrika Jeansson (S) informerar om att sakområdessamråd för vård och omsorgsarbete (SSVO) ännu ej dragit igång efter sommaren. Däremot har ett samarbete av kommunrepresentanter som tidigare kallades S 13 vård och omsorgsfrågor träffats. Kommunrepresentanterna har skrivit fram ett medskick till ett remissvar på ett förslag på ett nytt ersättningssystem för mottagandet av ensamkommande barn och unga. I medskicket har betonats att ersättningssystemet saknar ett utjämningssystem mellan kommunerna beroende på hur många ensamkommande barn och unga som en kommun tar emot. Anders Härnbro (S) informerar om arbetet med en ny regionbildning där det nu står klart att Kronoberg- Östergötlands- och Jönköpings län ej kommer att bilda region år 2019 utan tidigast Anders informerar också om det regionala arbetet med kollektivtrafiken. Arbetet har till stor del handlat om linjer som dras in och dess konsekvenser. Det är beslut som regionens trafik- och samhällsplaneringsnämnd tagit och som baserats på det strategiska beslutet Regionala trafikplanen som är ett par år gammal. Nu sker en samrådsprocess där man gett ett remissvar på förslaget till den nya Regionala trafikplanen som slutgiltigt väntas beslutas i regionfullmäktige i november. 1. Att ta informationen till protokollet. Yttrande Conny Lindgren (V) och Hugo Andersson (C) yttrar sig i ärendet.

9 Kommunfullmäktige Protokoll 9 (19) Dnr: KS Tilläggsbudget 2016 Sammanfattning Under flera års tid har kommunen finansierat väktartjänster i Finspångs Centrum med tillfälliga medel eller från konto för oförutsedda behov. Nu har en upphandling av väktartjänster genomförts, avtal är tecknat på två år med möjlighet till förlängning ett plus ett år. Årskostnaden för dessa tjänster uppgår till kronor. Kommunen bör därför sätta av budgetmedel för ändamålet. Kraven på beredskapssamordnare med huvuduppgift att arbeta med krisberedskap i kommunen har utifrån lag och föreskrift ökat markant senaste åren. Vi har tidigare haft 50 % på dessa arbetsuppgifter. För att leva upp till lagens intention har en ny medarbetare anställts. I tjänsten ingår det även att hantera försäkring och alkoholhandläggning. Tilläggsanslag för tjänsten begärs med kronor. Räddningstjänstens avtal med Siemens har upphört och räddningstjänsten får ett intäktsbortfall på kronor. Företaget har gjort egna investeringar vilket innebär att inte kommunens tjänster behövs. Räddningstjänstens organisation kan inte minskas med motsvarande personal varför tilläggsanslag begärs för intäktsbortfallet. Kostnaden för kommunens deltagande i en kommungemensam satsning på e- tjänster beräknas till kronor. Kommunstyrelsen har tidigare beslutat att Finspångs kommun ska vara med i samarbetet som omfattar sju kommuner med Norrköping som drivande. Kommunstyrelsen har också informerats om att det uppstår en fördyring eftersom Linköping och Motala har hoppat av samarbetet. Detta innebär ökade kostnader för oss med kronor. Kostnaden för samverkansavtal kring barnahus i östra Östergötland beräknas till kronor. Syftet med verksamheten är att vara en plats för respektive part att inom sitt verksamhetsområde ge bästa möjliga förutsättningar till medicinsk, psykologisk, social och juridisk hjälp för målgruppen barn upp till 18 år som misstänks ha utsatts för våldsbrott, sexuella övergrepp, hedersrelaterat våld, bevittnat våld eller agerar ut sexuellt. I samband med besparingar som genomfördes 2013 minskades antalet ekonomer med en tjänst. Detta har inneburit att politik och förvaltningen inte längre får det stöd i budget, uppföljning och analys som efterfrågas från avdelningen. Frågan har lyfts att återigen tillskapa den tjänst som drogs in. Kostnaden för ytterligare en ekonom beräknas till kronor. Finspångs kommun deltar i arrangerandet av Allsång på Slottet genom att erbjuda samtliga anställda, politiker och uppdragstagare fri entré. Kostnaden för 2016 beräknas till kronor. Slutligen föreslår förvaltningen att kronor flyttar från omställnings- och utvecklingspotten till en särskild pott för omställningskostnader i samband med personalärenden och att delegera beslutsrätten till kommundirektören.

10 Kommunfullmäktige Protokoll 10 (19) 1. Att lämna tilläggsanslag på kronor till förvaltningen att fördela utifrån beskrivna behov. 2. Att tilläggsanslaget finansieras från omställnings- och utvecklingspotten 2016 Att beakta finansiering från 2017 och framåt i 2017 års budgetbeslut. Yttrande Carl-Gustaf Mörner (M), Anders Härnbro (S), Ulrika Jeansson (S) och Stig Jansson (M) yttrar sig i ärendet

11 Kommunfullmäktige Protokoll 11 (19) Dnr: KS Effekt av införande av komponentavskrivning ramjustering förändrade driftkostnader fastighets- och gatuunderhåll Sammanfattning Enligt Rådet för Kommunal Redovisnings rekommendation 11.4 uttrycks ett tydligt krav på komponentavskrivning av fastigheter, gator och vägar vid redovisning av materiella anläggningstillgångar. Viktiga komponenter kan behöva särskiljas såsom stomme, fasad, tak, ventilation för fastigheter samt ytskikt, slitlager för gator. Komponenterna redovisas med olika nyttjandeperioder eftersom de kommer att behöva bytas ut med olika tidsintervall. Enligt tidigare redovisningsregler har kostnader i många fall redovisats som underhåll i driftredovisningen. Finspång kommunen tillämpar komponentavskrivning på nya investeringar från och med år Dessutom har befintliga anläggningstillgångar inventerats och komponentindelning har gjorts för tillgångar med högt redovisat värde och lång kvarvarande nyttjandetid. Införandet av komponentindelning innebär minskade årliga avskrivningar på gamla anläggningstillgångar med 1,3 mkr. I samband med genomförande av komponentavskrivningar gjordes en översyn av gamla anläggningstillgångar och utrangeringar gjordes med 5 mkr som belastade bokslutet Den största posten avsåg evakueringskostnader i samband med renovering av kommunhuset med ett bokfört värde på 3,3 mkr. Den ökade nettokostnaden rymdes inom fastighetsförvaltningens budget föregående år. Kostnader för fastighetsunderhåll och gatuunderhåll som innebär utbyte av komponenter ska fortsättningsvis klassas som investeringskostnader. Detta innebär minskade driftskostnader för fastighetsunderhåll och gatuunderhåll och därmed bör budgetramarna minskas, 5 mkr för fastighetsunderhåll och 2,2 mkr för gatuunderhåll. Nettoeffekten på driftbudgeten vid införandet av komponentavskrivning blir lägre avskrivnings- och underhållskostnader med 8,5 mkr år Investeringsramarna för fastighetsunderhåll och gatuunderhåll utökades i strategisk plan för 2016 med 5 respektive 2,8 mkr. Avskrivningskostnaderna för dessa nya underhållsinvesteringar ökar med 0,4-0,5 mkr och ackumuleras årligen i takt med att nya investeringar genomförs och aktiveras. Det innebär att kommunen inom år är tillbaka på samma kostnadsnivå som I och med att avskrivnings- och underhållskostnader för verksamhetsfastigheterna förändras vid införandet av komponentavskrivning måste detta följas upp med en genomgång av internhyrorna. Förvaltningen kommer att göra en genomgång av samtliga verksamhetsfastigheter vad gäller avskrivningar, internränta, underhålls- och driftskostnader och återkommer under hösten med ett förslag till hyresjusteringar och ramjusteringar till följd därav.

12 Kommunfullmäktige Protokoll 12 (19) Lägre totala driftkostnader innebär också ett bättre resultat för kommunen på kort sikt varför resultatmålet bör ses över. Förvaltningen förslår att driftramarna för sektor samhällsbyggnad och ledningsstaben justeras som en följd av lägre underhållskostnader, totalt 7,2 mkr. Efter genomgång av internhyrorna kommer dock ramminskningen för ledningsstaben att justeras mot de hyrande verksamheterna. 1. Att minska ramen med 5 mkr för Ledningsstaben (fastighetsunderhåll) samt 2,2 mkr för sektor Samhällsbyggnad (gatuunderhåll) för år Att lägre driftkostnader beaktas i resultatmålet för budget 2017

13 Kommunfullmäktige Protokoll 13 (19) Dnr: KS Detaljplan Värdshuset 1, Bruket 1 samt del av Högby 1:2 Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att fastighetsreglera för en mer ändamålsenlig fastighetsindelning. Bland annat behöver Värdshuset 1 mer mark för att kunna tillgodose sitt parkeringsbehov inom den egna fastigheten. Syftet är också att skydda områdets kulturhistoriska värden. Hela planområdet ligger inom riksintresse för kulturmiljövård. Planen ger möjlighet att utöka fastigheterna Bruket 1 och Värdshuset 1 genom att användningsgränserna förändras så att allmän platsmark blir kvartersmark. Det östligaste huset på Bruket 1 som idag är café och restaurang ges användningen CB, det vill säga centrum- och bostadsändamål. Värdshuset 1 ges den mer generella användningen C - centrumändamål. I båda kvarteren läggs en varsamhetsbestämmelse som syftar till att säkerställa bevarandet av områdets och byggnadernas yttre karaktär. Yttrande Inge Jacobson (M) och Anders Härnbro (S) yttrar sig i ärendet. Yrkande Anders Härnbro (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Beslutsgång När förhandlingarna är avslutade konstaterar ordföranden att det endast finns ett förslag och att kommunfullmäktige beslutar enligt detta. 1. Att delegera beslutet att anta detaljplanen för fastigheterna Värdshuset 1, Bruket 1 samt del av Högby 1:2 till Kommunstyrelsen i enlighet med 5 kap. 27 plan- och bygglagen

14 Kommunfullmäktige Protokoll 14 (19) Dnr: KS Detaljplan för bostadsbebyggelse i kv. Spaden, Grepen, Kremlan med flera Syftet med detaljplanen är att kunna utveckla bostadsbebyggelsen i området och anpassa planbestämmelserna till moderna förhållanden. I nu upprättad detaljplan tillåts en byggnadshöjd av 7,6 m kring Norra Djupdalsvägen, liksom för flerbostadshus längs Norra Storängsvägen och bebyggelsen på Laduvägens norra sida samt kring Skiftesvägen. För bebyggelse mot Gärdesvägen och norr om Movägen tillåts byggnadshöjd om 6 m för att bibehålla karaktären av dagens bebyggelse i en våning. För Molinhusen respektive radhusen på Norra Storängsvägen gäller att dagens bostäder endast får uppföras i två plan, i likhet med idag. Med anledning av att miljöerna för Molinhusen samt radhusen är av kulturhistoriskt värde har i nu upprättad detaljplan bestämmelse k införts. Med införda bestämmelse innebär det att utformningen av berörd bebyggelse måste ske i enlighet med karaktären i området. För dessa områden har även bygglovsplikten utökats. Parken vid Molinhusen föreslås i planen övergå från allmän platsmark till kvartersmark/tomtmark för de boende i Molinhusen. Parken kommer att användas som privat park för de boende i kvarteret Spettet. Den mindre grönyta som finns vid Skiftesvägen övergår från naturmark till gatumark vid planens genomförande. Uppdraget att påbörja detaljplanearbetet gavs av kommunstyrelsen den 21 oktober Planen har tagits fram enligt de allmänna råd från Boverket som gällde då. Detaljplanen handläggs med förenklat planförfarande enligt plan- och bygglagen (lag 2012:444). Granskningsskedet ersätts då med att handlingarna delges den närmaste samrådskretsen för yttrande. Skälet är att planen är av begränsad betydelse, saknar intresse för den bredare allmänheten, att planen är förenlig med gällande översiktsplan samt inte antas medföra betydande påverkan på miljön. 1. Att delegera beslutet att anta detaljplanen för kv. Spaden, Grepen, Kremlan med flera till Kommunstyrelsen i enlighet med 5 kap. 27 plan- och bygglagen.

15 Kommunfullmäktige Protokoll 15 (19) Dnr: KS Höjning av stipendiebelopp Sammanfattning Stipendiesumman för kommunens stipendier, (demokrati-, ungdoms-, miljö, samt kulturstipendium), har under lång tid legat på samma nivå, 5000 kronor vardera. Demokratistipendiet delas ut av kommunfullmäktige medan de tre övriga delas ut av kommunstyrelsen. Initiativ har nu tagits till att höja stipendiesumman till kronor per stipendium. 1. Att höja stipendiesumman för demokratistipendiet till kronor. 2. Att finansiering sker inom respektive politiska organs ram.

16 Kommunfullmäktige Protokoll 16 (19) Dnr: KS Politikerpensioner - möjlighet att byta från PBF till OPF-KL Kommunfullmäktige har tidigare antagit omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL). I jämförelse med tidigare bestämmelser har OPF-KL ett ändrat fokus från pension till omställning för förtroendevalda. Bestämmelserna ska underlätta och möjliggöra för förtroendevald att förena arbetsliv och uppdrag och därför har bestämmelserna i möjligaste mån anpassats till de pensions- och omställningsavtal som gäller för anställda inom kommuner, landsting och regioner liksom för anställda på arbetsmarknaden för övrigt. Omställningsbestämmelserna riktar in sig på aktiva omställningsinsatser och tidsbegränsat ekonomiskt omställningsstöd. Förmånerna i pensionsbestämmelserna motsvarar i stora delar pensionsavtalet Avgiftsbestämd KollektivAvtalad Pension (AKAP-KL) och bygger på livsinkomstprincipen. Pensionsavgifterna motsvarar nivåerna i de pensionsavtal som finns på arbetsmarknaden. OPF-KL tillämpas på förtroendevalda som nytillträder ett eller fler uppdrag efter valet 2014 eller senare. Eftersom tidigare bestämmelser och OPF-KL skiljer sig åt i så hög grad har förtroendevalda som omfattats av äldre bestämmelser fortsätt att lyda under dessa. Förvaltningen ser att det skulle underlätta information och hantering om samtliga förtroendevalda omfattades av samma bestämmelser. Kontakt är tagen med pensionsrådgivare hos KPA och ett byte ger olika konsekvenser för de individer som skulle komma att beröras. KPA beskriver att ett tillvägagångssätt som andra kommuner valt, är att de förtroendevalda som personligen berörs får en individuell genomgång av deras egna siffror och villkor. Därefter ges de möjlighet att välja om de vill gå över till OPF-KL eller vara kvar i PBF. Förvaltningen vill därför öppna upp för möjligheten för individer som går på PBF att byta till OPF-KL. Individuell genomgång av deras egna siffror och villkor kommer att erbjudas och därefter ges de möjlighet att välja om de vill gå över till OPF-KL eller vara kvar i PBF. 1. Att möjlighet ska finnas för förtroendevalda som omfattas av PBF att byta och istället omfattas av OPF-KL. Jäv På grund av jäv deltar inte Anders Härnbro (S), Ulrika Jeansson (S), Inge Jacobsson (M), Conny Lindgren (V) och Stefan Carlsson (V) i handläggningen av ärendet.

17 Kommunfullmäktige Protokoll 17 (19) Dnr: KS Valärende - begäran om entledigande från uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige John Weinerhall (M) begär att bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige. Yrkande Valberedningens ordförande Ing-Marie Jeansson (S) föreslår kommunfullmäktige besluta: 1. Att entlediga John Weinerhall (M) från uppdraget som ersättare i kommunfullmäktige. 2. Att tacka John Weinerhall (M) för den tid han haft uppdraget. 3. Att uppdra till länsstyrelsen att göra en ny räkning. 1. Att entlediga John Weinerhall (M) från uppdraget som ersättare i kommunfullmäktige. 2. Att tacka John Weinerhall (M) för den tid han haft uppdraget. 3. Att uppdra till länsstyrelsen att göra en ny räkning.

18 Kommunfullmäktige Protokoll 18 (19) Dnr: KS Val av nämndeman till Norrköpings tingsrätt Britt-Marie Hamnevik Söderberg (L), avsäger sig uppdraget som nämndeman i Norrköpings Tingrätt. Yrkande Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som nämndeman nominera Christer Lundström (L), 1. Att entlediga Britt-Marie Hamnevik Söderberg (L), från uppdraget som nämndeman. 2. Att nominera Christer Lundström (L).

19 Kommunfullmäktige Protokoll 19 (19) Delgivningar Ordförande Berit Martinsson (S) meddelar att det inte finns några delgivningar. 1. Att lämna punkten

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktiges öppnande. 201 Kommunfullmäktiges dagordning. 202 Val av kommunfullmäktiges presidium

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktiges öppnande. 201 Kommunfullmäktiges dagordning. 202 Val av kommunfullmäktiges presidium 2014-10-15 Paragrafer 198 Kommunfullmäktiges öppnande 199 Upprop 200 Protokolljustering 201 Kommunfullmäktiges dagordning 202 Val av kommunfullmäktiges presidium 203 Val av kommunfullmäktiges valberedning

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (31) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (31) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (31) Plats och tid: Sessionssalen, den 25 januari 2017, kl. 16:00-20:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Anders Härnbro (S) Patrik Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, den 17 oktober 2018, kl. 16:00-17:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Ulrika Jeansson (S) Patrik Karlsson (S) Jonny Persson (S) Riitta Leiviskä-Widlund

Läs mer

Kommunstyrelsen Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsen Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Protokoll 1 (10) Plats och tid: Konferensrum Glan, den 30 oktober 2017, kl. 13:00-14:00 Beslutande: Ersättare: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Ulrika Jeansson (S) Herman

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (1) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (1) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (1) Plats och tid: Sessionssalen, den 14 december 2016, kl. 16:00-17:30 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Anders Härnbro (S) Solvig Svensson

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (22) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (22) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (22) Plats och tid: Sessionssalen, den 26 april 2017, kl. 16:00-19:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Anders Härnbro (S) Patrik Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (22) Sammanträdesdatum Plats och tid: Sessionssalen, kommunhuset Finspång den 25 maj 2016, kl.

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (22) Sammanträdesdatum Plats och tid: Sessionssalen, kommunhuset Finspång den 25 maj 2016, kl. Kommunfullmäktige Protokoll 1 (22) Plats och tid: Sessionssalen, kommunhuset Finspång den 25 maj 2016, kl. 16:00-18:30 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Anders Härnbro

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (18) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (18) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (18) Plats och tid: Sessionssalen, den 27 april 2016, kl. 16:00-19:40 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Anders Härnbro (S) Patrik Karlsson

Läs mer

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s)

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s) Plats och tid Hotell de Geer, kl. 13.00 13.30 2008-04-15 1 (6) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v), vice ordförande Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande Birgit Svärd (s) Rune Haagel

Läs mer

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 Paragrafer 367 Kommunstyrelsens ärendelista 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Skuten-Dovern,

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2014-09-15 09-24 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2014-09-14 Kommun: FINSPÅNG Plats: Valhall Dnr: 201-9859-14 Rösträkningen och fördelningen av mandaten

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (28) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (28) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (28) Plats och tid: Sessionssalen, den 23 mars 2016, kl. 16:00-20:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Anders Härnbro (S) Patrik Karlsson

Läs mer

Fredrik Bonander, kommunsekreterare Sven-Inge Arnell, kommundirektör. Per-Åke Andersson (V) och Bengt Eriksson (S) Justerande...

Fredrik Bonander, kommunsekreterare Sven-Inge Arnell, kommundirektör. Per-Åke Andersson (V) och Bengt Eriksson (S) Justerande... 2009-02-02 1 (13) Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Finspång, kl 17.00 18.00 Beslutande Se sidan 3-4, 28 Övriga deltagande Fredrik Bonander, kommunsekreterare Sven-Inge Arnell, kommundirektör

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (22) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (22) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (22) Plats och tid: Sessionssalen, den 25 oktober 2017, kl. 16:00-17:40 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Solvig Svensson (S) ersätter

Läs mer

256 Kommunfullmäktiges öppnande. 259 Kommunfullmäktiges dagordning. 260 Information från kommunrevisionen. 261 Information om verksamheten i regionen

256 Kommunfullmäktiges öppnande. 259 Kommunfullmäktiges dagordning. 260 Information från kommunrevisionen. 261 Information om verksamheten i regionen 2014-12-17 Paragrafer 256 Kommunfullmäktiges öppnande 257 Upprop 258 Protokolljustering 259 Kommunfullmäktiges dagordning 260 Information från kommunrevisionen 261 Information om verksamheten i regionen

Läs mer

212 Kommunfullmäktiges öppnande. 215 Kommunfullmäktiges dagordning. 216 Utdelning av demokratistipendium. 217 Ledamöternas frågestund

212 Kommunfullmäktiges öppnande. 215 Kommunfullmäktiges dagordning. 216 Utdelning av demokratistipendium. 217 Ledamöternas frågestund 2015-11-25 Paragrafer 212 Kommunfullmäktiges öppnande 213 Upprop 214 Protokolljustering 215 Kommunfullmäktiges dagordning 216 Utdelning av demokratistipendium 217 Ledamöternas frågestund 218 Information

Läs mer

168 Kommunfullmäktiges öppnande. 171 Kommunfullmäktiges dagordning. 172 Information om verksamheten i regionen. 173 Ledamöternas frågestund

168 Kommunfullmäktiges öppnande. 171 Kommunfullmäktiges dagordning. 172 Information om verksamheten i regionen. 173 Ledamöternas frågestund 2015-09-30 Paragrafer 168 Kommunfullmäktiges öppnande 169 Upprop 170 Protokolljustering 171 Kommunfullmäktiges dagordning 172 Information om verksamheten i regionen 173 Ledamöternas frågestund 174 Ledamöternas

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (21) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (21) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (21) Plats och tid: Sessionssalen, den 28 mars 2018, kl. 16:00-17:50 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Anders Härnbro (S) Solvig Svensson

Läs mer

Mats Öhman, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Thomas Backelin. Lars-Erik Carlsson. Anslag/bevis. Kommunfullmäktige. Kommunhusets kansli

Mats Öhman, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Thomas Backelin. Lars-Erik Carlsson. Anslag/bevis. Kommunfullmäktige. Kommunhusets kansli 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Kulturhuset, Storfors, torsdagen den 10 november 2016, kl. 18.00-18.20. Beslutande Lars Johrin (M) tjänstgörande Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) Ingrid

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2018-09-13 09-20 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2018-09-09 Kommun: FINSPÅNG Plats: Länsstyrelsen Östergötland, Östgötagatan 3, Linköping Dnr: 201-10836-18

Läs mer

Kommunstyrelsen Protokoll 1 (29) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsen Protokoll 1 (29) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Protokoll 1 (29) Plats och tid: Konferensrum Glan, den 20 juni 2016, kl. 13:00-17:00 Beslutande: Anders Härnbro (S) 172-180, 182-191 Senad Bosnjakovic (S) ersätter Anders Härnbro (S) 181

Läs mer

Kommunstyrelsen Protokoll 1 (25) Sammanträdesdatum Plats och tid: Kommunhuset, Konferensrum Glan, den 7 juni 2016, kl.

Kommunstyrelsen Protokoll 1 (25) Sammanträdesdatum Plats och tid: Kommunhuset, Konferensrum Glan, den 7 juni 2016, kl. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (25) Plats och tid: Kommunhuset, Konferensrum Glan, den 7 juni 2016, kl. 13:00-17:00 Beslutande: Anders Härnbro (S) 154-166, 168-171 Ann-Britt Wrenner Karlsson (S) ersätter

Läs mer

32 Kommunfullmäktiges öppnande. 35 Kommunfullmäktiges dagordning. 36 Information om nytt dokument- och ärendehanteringssystem

32 Kommunfullmäktiges öppnande. 35 Kommunfullmäktiges dagordning. 36 Information om nytt dokument- och ärendehanteringssystem 2016-02-24 Paragrafer 32 Kommunfullmäktiges öppnande 33 Upprop 34 Protokolljustering 35 Kommunfullmäktiges dagordning 36 Information om nytt dokument- och ärendehanteringssystem 37 Information om verksamheten

Läs mer

Patrik Andersson (S)

Patrik Andersson (S) Kommunstyrelsen 2014-06-02 1 (8) Plats och tid Adelborg Lindberghallen Djurås, kl. 17.00-17.45 Beslutande Ledamöter Sofia Jarl (C) ordförande 118-120 Anki Enevoldsen (C) ordförande 117 Kerstin Stenquist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.00- Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Anki Sjöö-Törner (S), ersättare för Magnus Hesse (M) Ulf Dahl (S) Marie

Läs mer

125 Kommunfullmäktiges öppnande. 128 Kommunfullmäktiges dagordning. 129 Information från kommunrevisionen. 130 Information om verksamheten i regionen

125 Kommunfullmäktiges öppnande. 128 Kommunfullmäktiges dagordning. 129 Information från kommunrevisionen. 130 Information om verksamheten i regionen 2013-05-29 Paragrafer 125 Kommunfullmäktiges öppnande 126 Upprop 127 Protokolljustering 128 Kommunfullmäktiges dagordning 129 Information från kommunrevisionen 130 Information om verksamheten i regionen

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (42) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (42) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (42) Plats och tid: Sessionssalen, den 19 december 2018, kl. 16:00-19:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Ulrika Jeansson (S) Patrik Karlsson (S) Jonny Persson (S) Riitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

183 Kommunfullmäktiges öppnande. 186 Kommunfullmäktiges dagordning. 187 Information om verksamheten i regionen. 188 Ledamöternas frågestund

183 Kommunfullmäktiges öppnande. 186 Kommunfullmäktiges dagordning. 187 Information om verksamheten i regionen. 188 Ledamöternas frågestund 2014-09-24 Paragrafer 183 Kommunfullmäktiges öppnande 184 Upprop 185 Protokolljustering 186 Kommunfullmäktiges dagordning 187 Information om verksamheten i regionen 188 Ledamöternas frågestund 189 Besvarande

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 december 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M 284-289 Gunilla Aronsson, C 290-291 Rosie Folkesson, S Tomas

Läs mer

Håkan Englund (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Jennie Forsblom (KD)

Håkan Englund (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Jennie Forsblom (KD) 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 14:00-14:30 Beslutande Ledamöter Håkan Englund (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Jennie Forsblom (KD) Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S) tjänstgör för

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (26) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (26) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (26) Plats och tid: Sessionssalen, den 29 mars 2017, kl. 16:00-18:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Anders Härnbro (S) Patrik Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer

206 Kommunfullmäktiges öppnande. 209 Kommunfullmäktiges dagordning. 210 Information från beredningen för social omsorg

206 Kommunfullmäktiges öppnande. 209 Kommunfullmäktiges dagordning. 210 Information från beredningen för social omsorg 2010-08-25 Paragrafer 206 Kommunfullmäktiges öppnande 207 Upprop 208 Protokolljustering 209 Kommunfullmäktiges dagordning 210 Information från beredningen för social omsorg 211 Information från polisen

Läs mer

236 Kommunfullmäktiges öppnande. 239 Kommunfullmäktiges dagordning. 240 Information om verksamheten i regionen. 241 Ledamöternas frågestund

236 Kommunfullmäktiges öppnande. 239 Kommunfullmäktiges dagordning. 240 Information om verksamheten i regionen. 241 Ledamöternas frågestund 2015-12-16 Paragrafer 236 Kommunfullmäktiges öppnande 237 Upprop 238 Protokolljustering 239 Kommunfullmäktiges dagordning 240 Information om verksamheten i regionen 241 Ledamöternas frågestund 242 Ledamöternas

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (25) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (25) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (25) Plats och tid: Sessionssalen, den 31 januari 2018, kl. 16:00-18:30 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Bert Egnell (M) ersätter Jonas Andersson (M) 1-2

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

189 Kommunfullmäktiges öppnande. 192 Kommunfullmäktiges dagordning. 193 Information om verksamheten i regionen. 194 Ledamöternas frågestund

189 Kommunfullmäktiges öppnande. 192 Kommunfullmäktiges dagordning. 193 Information om verksamheten i regionen. 194 Ledamöternas frågestund 2015-11-04 Paragrafer 189 Kommunfullmäktiges öppnande 190 Upprop 191 Protokolljustering 192 Kommunfullmäktiges dagordning 193 Information om verksamheten i regionen 194 Ledamöternas frågestund 195 Ledamöternas

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

1 Kommunfullmäktiges öppnande. 4 Kommunfullmäktiges dagordning. 5 Information om verksamheten i regionen. 6 Ledamöternas frågestund

1 Kommunfullmäktiges öppnande. 4 Kommunfullmäktiges dagordning. 5 Information om verksamheten i regionen. 6 Ledamöternas frågestund 2016-01-27 Paragrafer 1 Kommunfullmäktiges öppnande 2 Upprop 3 Protokolljustering 4 Kommunfullmäktiges dagordning 5 Information om verksamheten i regionen 6 Ledamöternas frågestund 7 Torgny Maurer (SD)

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

5 Avsägelse av uppdrag, Mikael Persson (M) samt val härav. 8 Avsägelse av samtliga politiska uppdrag, Birol Ates (S)

5 Avsägelse av uppdrag, Mikael Persson (M) samt val härav. 8 Avsägelse av samtliga politiska uppdrag, Birol Ates (S) Protokoll Kommunfullmäktige 2018-01-25 Sida 1 av 14 Ärendeförteckning 1 Meddelande från Länsstyrelsen - Ny ersättare i Kommunfullmäktige efter Tommy Axelsson (L) 2 Avsägelse av uppdrag som ersättare i

Läs mer

Se deltagarlista på sida två. David Aronsson (V)

Se deltagarlista på sida två. David Aronsson (V) 1/5 Plats och tid Sal 106 vid Paulinska salen kl. 17:45 18:00 Paragrafer 48-53 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Strängnäs,

Läs mer

Jan Hanna (S) Thomas Carlsson (S) Hampus Borg (M) Jan Lundqvist (KD) Heinz Barath (SD)

Jan Hanna (S) Thomas Carlsson (S) Hampus Borg (M) Jan Lundqvist (KD) Heinz Barath (SD) Sida 1 (22) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 15 januari 2019 kl 14:00-15:45 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Ann Ohlsson (L) Lena Åberg (L) Anna-Karin Johansson (C)

Läs mer

Peter Grundström, S, tjg ers för Maria Jacobsson, S Mikael Karlsson, S, tjg ers för Annika Hansson, S

Peter Grundström, S, tjg ers för Maria Jacobsson, S Mikael Karlsson, S, tjg ers för Annika Hansson, S 1(5) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, onsdagen den kl 09.30-09.40 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordförande Björn Hammarberg, M, 1:e vice ordförande Niklas Rhodin, S, 2:e vice ordförande

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 15.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Ej tjänstgörande ersättare Annie Carlsson (S) Lennart

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 )

Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 ) Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 ) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30-15.30 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Per Aspengren (S) Lillemor Larsson (V)

Läs mer

123 Kommunfullmäktiges öppnande. 126 Kommunfullmäktiges dagordning. 127 Information om verksamheten i regionen. 128 Ledamöternas frågestund

123 Kommunfullmäktiges öppnande. 126 Kommunfullmäktiges dagordning. 127 Information om verksamheten i regionen. 128 Ledamöternas frågestund 2015-06-17 Paragrafer 123 Kommunfullmäktiges öppnande 124 Upprop 125 Protokolljustering 126 Kommunfullmäktiges dagordning 127 Information om verksamheten i regionen 128 Ledamöternas frågestund 129 Ledamöternas

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (26) Sammanträdesdatum Plats och tid: Sessionssalen, Kommunhuset, den 27 februari 2019, kl.

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (26) Sammanträdesdatum Plats och tid: Sessionssalen, Kommunhuset, den 27 februari 2019, kl. Kommunfullmäktige Protokoll 1 (26) Plats och tid: Sessionssalen, Kommunhuset, den 27 februari 2019, kl. 16:00-20:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Thomas Larsson (S) ej närvarande, Birgit Svärd (S) ersätter

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Bäcken

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Bäcken PROTOKOLL 1(16) Tid: Kl 08:00-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s, 7-24, 26-30 Anette Lundberg, s Harry Bäckström, s Lars-Åke

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

100 Kommunfullmäktiges öppnande. 103 Kommunfullmäktiges dagordning. 104 Kommunal utveckling och demokrati. 105 Information om verksamheten i regionen

100 Kommunfullmäktiges öppnande. 103 Kommunfullmäktiges dagordning. 104 Kommunal utveckling och demokrati. 105 Information om verksamheten i regionen 2015-05-27 Paragrafer 100 Kommunfullmäktiges öppnande 101 Upprop 102 Protokolljustering 103 Kommunfullmäktiges dagordning 104 Kommunal utveckling och demokrati 105 Information om verksamheten i regionen

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10: , ajournering kl. 10:25-10:30

Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10: , ajournering kl. 10:25-10:30 PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10:00-10.35, ajournering kl. 10:25-10:30 Beslutande Peter Wretlund (S), Ordförande Eva-Marie Hansson (M) 1:e vice ordförande Lena Granath (V) 2:e vice

Läs mer

Karola Svensson (C), ordförande Dan Gabrielsson (S), 1:e vice ordf. Lena Sjödahl (M) Dan Hovskär (KD) Johanna Johansson (SD)

Karola Svensson (C), ordförande Dan Gabrielsson (S), 1:e vice ordf. Lena Sjödahl (M) Dan Hovskär (KD) Johanna Johansson (SD) 1 (10) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, klockan 13:00 13:50 Beslutande Karola Svensson (C), ordförande Dan Gabrielsson (S), 1:e vice ordf. Lena Sjödahl (M) Dan Hovskär (KD) Johanna Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Valdemarsviks Folkets Hus måndag, kl. 19:00 21:30 Beslutande Lars Beckman (S) Bertil Eklund (NB) Lennart Andersson (M) Torvald Karlsson (C) Tanja Konstantinova (NB) Anders Carlsson

Läs mer

Bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL)

Bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL) 1 [5] HR verksamhetsområde 2014-11-19 Referens Elisabeth Hill Lena Hadad Mottagare Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige Bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL) Förslag till

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 183 Dnr KS/2017:181

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 183 Dnr KS/2017:181 Arbetsutskott 2017-11-27 1 (1) 183 Dnr KS/2017:181 OPF-KL Information Yvonne Stolt, personalchef informerar om förslaget till tillämpningsanvisningar av OPF i Mjölby kommun. Tillämpningsanvisningarna är

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Utses att justera: Ola Carlsson Paragrafer: 18-22. Sekreterare. Ordförande.

Lennart Nilsson (C) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Utses att justera: Ola Carlsson Paragrafer: 18-22. Sekreterare. Ordförande. Plats och tid: Grön, 2014-04-24, kl. 13:15-15.30 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Ersättare: Christer Hansson (S) Övriga närvarande: Lena Östblom,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Kommunfullmäktige Kallelse/föredragningslista Detaljplan Värdshuset 1, Bruket 1 samt del av Högby 1: Detaljplan för bostadsbebygge

Kommunfullmäktige Kallelse/föredragningslista Detaljplan Värdshuset 1, Bruket 1 samt del av Högby 1: Detaljplan för bostadsbebygge Kommunfullmäktige Kallelse/föredragningslista 2016-08-18 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Tid: Onsdag den 31 augusti 2016, kl 16:00 Plats: Sessionssalen Ordförande: Berit Martinsson Sekreterare:

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-06 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 6 november 2018 kl 14:00-17:20 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Jenny Axelsson (C), 1:e vice ordförande Stefan Pålsson

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige. 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande. 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande

Ärendeförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige. 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande. 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande Protokoll 2017-04-27 Sida 1 av 11 Ärendeförteckning 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande 31 Redovisning av ej avgjorda motioner 32 Motion -

Läs mer

den 2 juni 2016, kl

den 2 juni 2016, kl 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen Beslutande den 2 juni 2016, kl. 18.00-18.45. 16 Marian mars Väpnargård 2016, kl. 18.00 (M)- 19.00. Ingrid Andersson (C) 27-28,

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Tid: 17:00-17:20 Plats: Skeppet

Kommunstyrelsen. Protokoll. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Tid: 17:00-17:20 Plats: Skeppet Protokoll Sammanträdesdatum Tid: 17:00-17:20 Plats: Skeppet Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Linda-Maria Hermansson (C), vice ordförande Maria Renfors (M) ersätter Gunnar Lidén (M) Gunnar Pettersson

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 18:00-18:40 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Utses att justera Elisabeth Holmer

Läs mer

Protokoll för kommunfullmäktige

Protokoll för kommunfullmäktige 1(6) Protokoll för kommunfullmäktige Plats: Kommunhusets sessionssal, Skutskär Datum och tid: 2015-07-02 kl. 18.30-19.05 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum 2015-07-02 Paragrafer: 61-63 Sekreterare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/12 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl. 13.30 15.15 Ajournering, kl. 14.45 14.50 Beslutande Birgitta Jönsson (S), ordf 12 delar av 13 Christer Laurell (C), vice ordf 12 och delar av 13, ordf

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid kl. 15:50-16:00 Ledamöter Jonas Sundström (S) Rasmus Möller (M) Kajsa Ezelius (S) Robert Andersson (SD) Frida Nilsson (C) Pär Johnson (L) Christian Poucette (M) Carina Ohlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (35) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (35) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (35) Plats och tid: Sessionssalen, den 21 juni 2017, kl. 16:00-18:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Magnus Moberg (S) ersätter Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Anders

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (26) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (26) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (26) Plats och tid: Sessionssalen, den 20 december 2017, kl. 16:00-18:45 Beslutande: Berit Martinsson (S) Jonny Persson (S) Jonas Andersson (M) Anders Härnbro (S) Ulrika Jeansson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

20 Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn

20 Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn Sida 1 av 5 Ärendeförteckning 20 20 Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn Östra Göinge kommun Storgatan 4, 280 60 Broby Växel: 044 775 60 00 Plusgiro: 84600-6 Bankgiro: 265-9399 Mail:

Läs mer