SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e vice ordförande Marcus Stacke (m) Jenny Malm (c) ersättare Mikael Palmgren (m) Ali Abdulrahim (kd) Magnus Karlsson (kd) Gunni Davidsson (c) Michael Bucht (s) Kristina Sällström-Eriksen (s) Övriga deltagande Thomas Svenningsson sekreterare Gunnar Crona Cecilia Johansson Johan Harrysson deltog i inf/diskp 2 Gudrun Welander i 81 Helena Johansson i 81 Utses att justera Ledamoten Michael Bucht ens plats Barn- och utbildningskontoret och tid Underskrifter Sekreterare Paragraf: Thomas Svenningsson Ordförande Justerande Lise Märith Svensson Michael Bucht ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. en har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsnämnden i Gnosjö Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningskontoret, Gnosjö Underskrift Thomas Svenningsson

2 Barn- och utbildningsnämnden BUN 81 Efterfrågan på förskoleplatser Rektorerna Gudrun Welander och Helena Johansson redovisade statistik över efterfrågan på förskoleplatser i Gnosjö kommun. Siffrorna visar att efterfrågan troligen kommer att öka starkt till 2008 främst i Gnosjö, Hillerstorp och Nissafors, vilket gör att platsbrist kommer att uppstå. att godkänna informationen, samt att uppdra åt skolchefen att i samråd med förskolerektorerna utreda vilka åtgärder som bör vidtas för att klara kommande efterfrågan på förskoleplatser.

3 Barn- och utbildningsnämnden BUN 82 Arvode till insamlingen Världens barn att samtliga ledamöters sammanträdesarvode för barn- och utbildningsnämndens sammanträde ska tillfalla insamlingen Världens Barn i Gnosjö.

4 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN 83 BUN au Ekonomisk uppföljning Den ekonomiska uppföljningen för perioden kommer att färdigställas till Barn- och utbildningsnämndens sammanträde Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till Barn- och utbildningsnämndens sammanträde Skolekonomen föredrog delårsbokslut för perioden samt prognos för barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde till årets slut. Prognosen visar på ett underskott med ca. 1 miljon kronor, vilket bl.a. beror på att antalet barn i förskolan har ökat istället för minskat som prognostiserats. Detta har gjort att man inte kunnat stänga en avdelning som var förutsatt i budget -07. Därtill kommer att statsbidraget för maxtaxan blivit lägre än budgeterat. att godkänna delårsbokslut för perioden med tillhörande prognos för 2007, enligt bilaga.

5 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN 84 BUN au Budget 2008 Skolchefen och skolekonomen föredrog förslag till budget 2008 och KELP Totalt sett har budgetramen för Barn- och utbildningsnämnden minskat med ca. 3,5 miljoner kr. från Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att godkänna budget 2008 för Barn- och utbildningsnämnden enligt bilaga, samt att godkänna KELP för Barn- och utbildningsnämnden enligt bilaga. Skolekonomen och skolchefen delgav kompletterande uppgifter till budget att godkänna budget 2008 för Barn- och utbildningsnämnden enligt bilaga, att godkänna KELP för Barn- och utbildningsnämnden enligt bilaga, samt att uppdra åt skolchefen att till budgetberedningen redovisa konsekvenser av budgetbesparing på förskolan samt redovisa åtgärder som måste vidtas om kostnadstäckning och inflationskompensation inte ges.

6 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN 85 BUN au Yttrande ang. ansökan från Ultra Education AB om fristående gymnasium i Värnamo kommun Skolchefen presenterade förslag till yttrande angående ansökan från Ultra Education AB om fristående gymnasium i Värnamo kommun, enligt bilaga. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att avstyrka ansökan från Ultra Education AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola med trädgårdsprogrammet i Värnamo kommun. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

7 Barn- och utbildningskontoret Gunnar Crona Ansökan från Ultra Education AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Värnamo kommun Yttrande Dnr : Bakgrund Ultra Education AB har ansökt hos Skolverket om statlig tillsyn och rätt till bidrag för utökad programverksamhet vid John Bauergymnasiet i Värnamo fr o m läsåret 2008/2009. Utökningen innebär etablering av ett s k trädgårdsprogram (specialutformat program med anknytning till naturbruksprogrammet). Intagningskapaciteten uppgår till 25 elever per läsår. 2. Befintliga utbildningar Ett samverkansavtal finns upprättat mellan samtliga kommuner i Jönköpings län och Landstinget innebärande att Landstinget svarar på uppdrag av kommunerna - för utbildningen inom naturbruksområdet för ungdomar och vuxna. Utbildningen anordnas och genomförs i enlighet med de formella krav och målsättningar som anges i nationella styrdokument. Kommunerna svarar solidariskt för kostnaderna medan Landstinget finansierar de projekt som är knutan till landsbygdsutveckling. Naturbruksprogrammets olika inriktningar erbjuds vid gymnasieskolorna i St Segerstad och/eller Tenhult. Trädgårdsutbildningen är förlagd till Tenhult. Antalet sökande till trädgårdsinriktningen har under senare år uppgått till 4 á 5 elever årligen 3. Konsekvenser En utvidgning av trädgårdsutbildningen med 25 intagningsplatser i Värnamo och enligt uppgift 25 intagningsplatser i Jönköping medför med all sannolikhet att den trädgårdsutbildning länets kommuner bedriver i samråd med Landstinget kommer att läggas ner. Ekonomiskt kommer kommunerna att fortsätta att ha det ekonomiska ansvaret för naturbruksutbildningarna i länet och samtidigt betala för 50 nya elevplatser inom trädgårdsutbildningen. Fullt utbyggd skulle alltså Ultra Education AB rymma upptill 150 årselever inom den 3-åriga trädgårdsutbildningen. Kostnaden för naturbruksutbildningen i Jönköpings län uppgår f n till kr per elev och år. Detta är en genomsnittskostnad för utbildningar med tyngdpunkten i jordbruk, skogsbruk, djurvård, hästhållning, trädgård och miljövård. De största kostnaderna finns inom jordbruk och skogsbruk beroende bl a stora investeringar i byggnader och maskiner. Enligt Ultras kalkyl tar man ut en avgift på kr per årselev, vilket överensstämmer med den s.k. riksprislistan för naturbruksprogrammet

8 4. Elevunderlaget 16-åringar (åk 1) i Gislaved, Gnosjö och Värnamo kommuner läsåret 2008/09 och framåt År Gislaved Gnosjö Värnamo Totalt Elevunderlaget bygger på statistiskt materiel från december Det relativt kraftiga nedgången sker successivt från 2008 till att 2014 vara ca 300 elever färre inom GGV-regionen. 4. Förslag till beslut Med hänsyn till de konsekvenser som ovan beskrivits föreslås Barn- och utbildningsnämnden besluta: att avstyrka ansökan från Ultra Education AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola med trädgårdsprogrammet i Värnamo kommun.

9 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN 86 BUN au Yttrande över Alkohol och drogpolicy för Gnosjö Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade ( 91) att översända Alkohol- och drogpolicy för Gnosjö kommun till Barnoch utbildningsnämnden för yttrande. Yttrande över remissen önskas åter till kommunstyrelsen senast Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att uppdra åt utvecklingsledare Thomas Svenningsson att till Barnoch utbildningsnämndens sammanträde ta fram förslag till yttrande över remissen, samt att BUNs ledamöter inkommer med synpunkter på policyn före i enlighet med arbetsutskottets förslag.

10 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN 87 BUN au Redovisning av åtgärder för tillgänglighet Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade ( 136) att uppdra åt bland annat Barn- och utbildningsnämnden att redovisa plan för genomförandet av det handikappolitiska programmet och dess preliminära ekonomiska konsekvenser till budgetberedningen senast Skolchefen redovisade Barn- och utbildningsförvaltningens åtgärder för tillgänglighet. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att godkänna redovisning av åtgärder för tillgänglighet enligt bilaga. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

11 Barn- och utbildningskontoret Gunnar Crona Angående åtgärder och planer för genomförandet av det handikappolitiska programmet inom Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde. Det handikappolitiska programmet följer FN:s standardregler och yttrandet hänvisar till respektive regelnummer. Regel 4 Stöd och service Stöd till elever regleras i elevhälsans (skolsköterska, skolläkare, kurator samt skolpsykolog) handlingsplaner. Varje elev som är i behov av extra stöd har ett särskilt åtgärdsprogram och alla elever har en individuell utvecklingsplan. Specialpedagogerna är en resurs i upprättandet av åtgärdsprogram. För de elever och barn som är berättigade till insatser enligt LSS ges särskild information till föräldrarna av särskolesamordnaren i samarbete med LSS-handläggaren på socialförvaltningen. Regel 6 Utbildning Barn och elever med funktionshinder får efter utredning av elevhälsa och specialpedagog hjälp av elevassistent för att möjliggöra likvärdig utbildning med övriga elever och barn. Under året har Gnosjödialogen med deltagare från skolhälsovård, socialtjänst och landsting startats upp och detta är stor hjälp för att hitta rätt åtgärder åt elever och barn i behov av särskilt stöd. Personal som arbetar med funktionshindrade genomgår kontinuerlig utbildning. Personal har utbildat sig i t.ex. teckenspråk, autism, grava språkstörningar, för att kunna möta eleverna och barnen med så bra kompetens som möjligt. Då det gäller skolornas utformning och handikappanpassning planläggs detta tillsammans med tekniska kontoret. Expertisen där har uppgift om kostnader för ombyggnationer.

12 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN 88 BUN au Samarbete mellan Lichron och Gnosjö kommun Skolchefen informerade om de regleringar som finns angivet i förslag till samarbetsavtal mellan gymnasieskolan Lichron i Gnosjö och Gnosjö kommun. Förslaget till avtal har giltighetsprövats hos SKL. Ärendet med avtalsunderlag har behandlas i skolans fackliga förhandlingsgrupper. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att godkänna samarbetsavtal mellan Lichron och Gnosjö kommun enligt bilaga. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

13 Avtal Omfattning Parter Köpare Lichron AB Kontaktperson: Leila Khammari Leverantör Kontaktperson avtalsfrågor: Gnosjö Kommun Barn och utbildningsnämnden Gnosjö Tel: Org.nr Gunnar Crona 1. Avtalstid Avtalet gäller tillsvidare med möjlighet till uppsägning för båda parter med 6 månaders varsel. 2. Omfattning Avtalet omfattar köp av tjänster i form av skolhälsovård, kurator och studie- och yrkesvägledare med max 60 timmar per år och funktion, skolmåltider och hyra av lokaler för dessa samt lokalhyra för idrottshall. Även köp av intagningsnämnd ingår i avtalet. 3. Krav och utförande Alla priser redovisas exklusive moms. Hyra för idrottshall betalas även om den ej nyttjas fullt ut, om lektionerna utförs tillsammans med GKC:s elever delas kostnaden lika mellan parterna. 4. Priser Skolhälsovård 247 kr/tim plus tillägg med 10% för administrativa kostnader Kurator 252 kr/tim plus tillägg med 10% för administrativa kostnader SYV 223 kr/tim plus tillägg med 10% för administrativa kostnader Idrottshall hyra per 75 min/vecka /år Skolmåltider 32 kr per elev/dag inkl lokalhyra Intagningsnämnd 365 kr/elev 5. Prisjusteringar Uppräkning av priser för skolhälsovård, kurator samt studie- och yrkesvägledare sker varje år med lönekostnadsindex övriga kostnader räknas upp med KPI varje år. Hyreskostnader räknas upp med de hyresökningar som leverantören får från hyresvärden. Om leverantören drabbas av kostnadsökningar från underleverantörer debiteras dessa köparen.

14 6. Betalningsvillkor & fakturering Fakturering sker varje månad enligt underlag. Faktura ska betalas 30 dagar efter korrekt fakturas ankomstdatum. Dröjsmålsränta debiteras enligt räntelagen. 7. Ändringar/tillägg Ändringar och tillägg kan endast göras genom en skriftlig handling undertecknad av behöriga företrädare för kommun och köpare. 8. Uppsägning av avtal Kommunen äger rätt att säga upp avtalet om köparen inte uppfyller sina förpliktelser enligt detta avtal. Köparen ska rätta till skriftligen dokumenterade allvarliga brister inom 1 månad. Om detta ej sker förbehåller sig kommunen rätten att säga upp avtalet. Kommunen äger rätt att med omedelbar verkan säga upp avtalet om köparen inte uppfyller sina skyldigheter enligt lagar och avtal vad gäller arbetsmiljölagen, momsregistrering, inbetalning av socialförsäkringsavgifter och skatter samt innehav av F-skattsedel. 9. Force Majeure Part befrias ifrån sina avtalsenliga åtaganden om dessa inte kan fullföljas på grund av en oförutsebar händelse som parten inte kan råda över. Exempel på sådan händelse är krig, omfattande arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof samt allvarlig smittspridning. Arbetskonflikt som har sin grund i parts brott mot kollektivavtal får inte åberopas som befrielsegrund. Motparten skall omedelbart underrättas om det föreligger omständighet som kan föranleda tillämpning av denna bestämmelse. Det åligger parterna att så långt som möjligt minimera eventuella skador. 10. Tvist Tvist angående tillämpning eller tolkning av avtalet skall avgöras av svensk allmän domstol med tillämpning av svensk rätt. Detta avtal har upprättats i två likalydande exemplar varav parterna tagit var sitt. Gnosjö den den Gunilla Folkesson Ekonomichef Gnosjö Kommun Leila Khammari Lichron AB

15 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN 89 BUN au Måltidsutredning Måltidsutredningen från företaget Ramböll är avslutad men de ekonomiska konsekvenserna för de föreslagna åtgärderna är ännu inte klarlagda. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att hänskjuta ärendet tills måltidsutredningens ekonomiska konsekvenser är utredda. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

16 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN 90 BUN au Nissafors skola Förslag har framkommit om att undersöka möjligheterna att inrymma både förskola och skola i Nissafors skola Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att uppdra åt skolchefen att tillsammans med berörda undersöka möjligheten att inrymma både förskola och skola i Nissafors skola. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN 91 BUN au Attestansvar GKC Med anledning av att gymnasiechefen Johan Harrysson slutar sin tjänst på GKC behöver ny attestansvarig utses. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att ge t.f. gymnasierektor Klas Boberg attestansvar för id. 6600, 6621, 6632, 6633, 6634, 6636 och 6639 från och med i enlighet med arbetsutskottets förslag.

18 Barn- och utbildningsnämnden BUN 92 Val av ersättare till Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott att entlediga Pia Thulin (m) från uppgiften som ersättare i arbetsutskottet, samt att utse Örjan Dahlstedt (m) till ersättare för Mikael Palmgren i arbetsutskottet.

19 Barn- och utbildningsnämnden BUN 93 Ändrad tid för Barn- och utbildningsnämndens sammanträden att Barn- och utbildningsnämndens sammanträdena i fortsättning ska börja kl

20 Barn- och utbildningsnämnden BUN Delegationsbeslut Nr 003 Nr 005 Diverse beslut; rektor GKC Anställnings- och lönebeslut; rektor GKC

21 Barn och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN BUN au Informations- och diskussionspunkter 1. ANT-projekt 2. Avtackning Johan Harrysson 3. Skolplan 4. Tack från Yvonne Freijd 5. Tack från Gunnie Davidsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2008-02-20 12 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6 kl 17.30 19.50 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-3-21 33 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.00 18.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Ingegerd Rönnbäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-24 8 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.00 18.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 46 Plats och tid Personalrummet Bäckaskolan F-6 kl 17.30 19.15 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-09-18 91 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 19.45 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-10-18 104 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 20.00 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-15 58 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6 kl 17.00 19.50 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-09-19 103 Plats och tid Nissaforsskolan kl 17.30 19.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-12-15 134 Plats och tid Åvikenskolans personalrum kl 17.00 19.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Maj-Britt Karlsson (s) ersättare Lise-Märith Svensson (kd) Kenneth Lidman (kd)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-23 1 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.30 19.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-16 31 Plats och tid Lichron kl 17.30 20.20 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-04-18 44 Plats och tid Gnosjöandans Kunskapscentrum kl 17.00 19.30 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-09-24 80 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6 kl 17.00 18.30 Beslutande Lizbeth Johansson (c) ordförande Daniel Karlsson (kd) ersättare Markus Kauppinen (s) 2: e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-28 Sid: 1

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-28 Sid: 1 Sammanträdesprotokoll : 2009-01-28 Sid: 1 Instans Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Personalrummet Bäckaskolan F-6 kl 17.30 20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LiseMärith Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-06-11 54 Plats och tid Åsenhöga skolakl 17.30 19.00 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2005-06-15 56 Plats och tid Gnosjö industrimuseum kl 17.00 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman (kd) Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2012-01-18 Sid:1 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid BU-förvaltningens konferensrum kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-06-16 78 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum kl 15.00 16.30 Bäckaskolans aula kl 18.00 19.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Maj-Britt Karlsson (s) Lise-Märith Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S)

Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) 1(15) Plats och tid Bäckaskolan F-6, lärarrummet, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande, 99-109 Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande 97-98 Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(16) Plats och tid Hillerstorps skola 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Gunnar Friberg (C), 17-25 Izet

Läs mer

Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S)

Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S) 1(14) Plats och tid Hillerstorps skola, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-03-19 22 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6, K-byggnaden kl 17.30 19.00 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(16) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-09-21 Sid: 85 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Musikskolan kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-10-18 Sid: 96 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Margretetorp Gästgifvaregård kl 13.00 16.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Daniel

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom. Kultur- och utbildningskontoret

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom. Kultur- och utbildningskontoret 1(11) Plats och tid Naturum kl. 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Gunnar Friborg (C) Jessica Källberg

Läs mer

Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S)

Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Gnosjö KunskapsCenter, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande (närvarande 34-39) Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-05-17 61 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 18.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Lotta Saras (s) vice ordförande Lise-Märith Svensson (kd) Kenneth Lidman (kd) Jonas

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-05-11 Barn- och utbildningsnämnden 44 49 2010-04-28 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 39 2010-00036 604 45 Gymnasieprogram vid GKC läsåret 2010/11 Eleverna i årkurs

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-11-16 Sid:108 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Nelly Jansson

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(17) Plats och tid Beslutande Kulltorps skola Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Izet Causevic

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-12-21 Sid:121 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Diana Brandin (S) ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Boris Filipovic, skolekonom Åsa Gabrielsson, LF Maria Nyström, rektor, 31 Lars Almén, 33

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Boris Filipovic, skolekonom Åsa Gabrielsson, LF Maria Nyström, rektor, 31 Lars Almén, 33 1(16) Plats och tid KU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-04-14 Barn- och utbildningsnämnden 35 2010-00020 041 40 Budget 2011 Skolchefen fick vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2010-03-17 i uppdrag att efterhöra de fackliga

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Sid: 62 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid BU-förvaltningen, Gnosjö, kl 15.00 -- 18.45 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana

Läs mer

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S)

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) 1(12) Plats och tid Gnosjö bibliotek, kl 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) Övriga

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(14) Plats och tid Ku-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S)

Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) 1(15) Plats och tid Kulltorps skola, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande (närvarande 48-58) Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-05-17 52 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 20.00 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande deltog i 48--53 Johanna Dahlin (kd)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1-15 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum, kl 13.30-17.10 ande: Stefan Widerberg (C) ordförande Glenn Lund (M) Kjell Karlsson (M) ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsutskottet

Barn- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsutskottet 1(10) Plats och tid BU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-04-19 40 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 20.45 Beslutande Markus Kauppinen (s) ordförande Johanna Dahlin (kd) Jonas Stigson (m) Pia Thulin (m) Tomas Albinsson (c) Ann-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-09-04 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 07.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-09-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-11.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-04-27 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Kristine Hästmark (M), ordförande Jessica Källberg (S) Nelly Jansson (KD) Gunnar Friberg (C)

Kristine Hästmark (M), ordförande Jessica Källberg (S) Nelly Jansson (KD) Gunnar Friberg (C) 1(17) Plats och tid Rosendal 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Jessica Källberg (S) Nelly Jansson (KD) Gunnar Friberg (C) Övriga närvarande Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-08-25 Barn- och utbildningsnämnden 71 78 2010-08-11 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 68 2010-00054 600 76 Rapport från kvalitetsnätverket Gränslös om integration Gränslös

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-05-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S)

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) 1(15) Plats och tid Ku-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-05-18 Sid:48 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Hillerstorpsskolan kl 15.00 19.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin

Läs mer

Gymnasienämnden (11)

Gymnasienämnden (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, 2001-11-20, kl 15.00-18.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Thord

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Ärendenummer BUN 2018/0284-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset Tanumshede, kl 08.00 12.15 Ledamöter Se nästa sida. Övriga närvarande Öyvind Höiberg, Controller,

Läs mer

Bokskogens förskola, Kulltorp

Bokskogens förskola, Kulltorp 1(18) Plats och tid Beslutande Bokskogens förskola, Kulltorp Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2009-12-16 Barn- och utbildningsnämnden 121 133 2009-11-25 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 92 2009-00100 604 102 Körkortsutbildning vid GKC Skolinspektionen har i beslut

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-03-17 Barn- och utbildningsnämnden 22 26 2010-03-03 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 25 2010-00023 600 27 Säkerhetsåtgärder Arbetsutskottet beslutar att inbjuda Bo

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-11-22 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor 1 (6) AVTAL Mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, nedan kallad Beställaren (organisationsnummer 202100-2247) och xxxxxx, nedan kallad Leverantören (organisationsnummer xxxxxx-xxxx) har träffats följande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98 2015-04-28 1(9) Plats och tid Päronsalen kl. 14:00-15:50 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Christoffer Karlsson (MP) ersätter Per-Arne Andersson (V) Linda Strand (S) Lisa Malm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Jessica Källberg (S)

Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Jessica Källberg (S) 1(14) Plats och tid Gnosjö KunskapsCenter, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Jessica Källberg (S) Övriga närvarande Justerare

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-06-30 1 (7) Plats och tid Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum Ununge, plan 2 Estunavägen 12, Norrtälje kl 10.00-11.30 Beslutande Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-09-22 Barn- och utbildningsnämnden 85 2010-00077 603 93 Utvärdering av samverkan mellan skola och arbetsliv Bo Willermark, Gnosjö har på uppdrag av Teknikcollege gjort en utvärdering

Läs mer

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg B49-10-174 Servicecentrum 2010-12-21 Upphandlingsavdelningen, Maria Thorstensson AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg 1 Avtalsparter Uppdragsgivare

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Paragrafer 8-15 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Neyssa Lundmark

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Härmed ingår SKL Kommentus Inköpscentral AB, nedan SKI och Kommunförbundet Skåne, nedan KFSK, avtal gällande projektledning av upphandling av:

Härmed ingår SKL Kommentus Inköpscentral AB, nedan SKI och Kommunförbundet Skåne, nedan KFSK, avtal gällande projektledning av upphandling av: Avtal gällande projektledning av upphandling av vård-, omsorgs- och behandlingsplatser m.m. mellan SKL Kommentus Inköpscentral, SKI och Kommunförbundet Skåne, KFSK. Härmed ingår SKL Kommentus Inköpscentral

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

KU-kontorets konferensrum

KU-kontorets konferensrum 1(17) Plats och tid Beslutande KU-kontorets konferensrum Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Jessica

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 2010-09-09 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 17.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret onsdagen den 7 september 2005 kl. 13.00-14.50. Beslutande Irma Folkesson (c), ordförande 24-30 Ann Ludwigsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 fe? Malung-Sälens kommun ft Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas

Läs mer

Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem

Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem 1 av 5 Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem 1. Parter Mellan nedanstående parter, Salems kommun nedan kalla beställaren och sökanden nedan kallad utföraren, har

Läs mer

Inger Magnusson Utdragsbestyrkande

Inger Magnusson Utdragsbestyrkande Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (6) Plats och tid Räddningstjänsten i Mossarp, kl 14.00-16.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Nicklas Huuva (KD) Rolf

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 maj kl. 13.15 17.15 Beslutande Peder André (C), ordförande Anita Gunnar (C) Eva Bondesson (KD) Magnus

Läs mer