Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll

2 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Säkerhetsåtgärder Arbetsutskottet beslutar att inbjuda Bo Hansson säkerhetssamordnare i Gnosjös och Gislaveds kommuner till barn- och utbildningsnämnden sammanträde Med anledning av skadegörelse vid Bäckaskolan har barn- och utbildningsnämnden inbjudit säkerhetssamordnare för Gnosjös och Gislaveds kommuner Bo Hansson att informera om förutsättningar för kameraövervakning. Ansökan om yttre kameraövervakning görs till Länsstyrelsen som är tillståndsmyndighet. Vid en ansökan ska bl.a. anges tre års dokumenterad historik för de problem man avser att komma tillrätta med samt vilka åtgärder som gjorts för att lösa problemen. Vidare ska typ av utrustning och placering redovisas samt hur bilderna från kamerorna ska användas. Upplysningsskyltar om kameraövervakning måste finnas i hela området som övervakas. Vid kamerabevakning inomhus krävs inget tillstånd, däremot finns detaljerade regler som måste följas. Säkerhetssamordnare Bo Hansson förbereder, på uppdrag av skolchef och fastighetsingenjör en ansökan om kameraövervakning vid Bäckaskolan. att godkänna informationen rörande kameraövervakning, samt att rekommendera kommunstyrelsen att besluta om att kameraövervakning får sättas upp vid skolorna i kommunen efter samråd med och enligt förlag från säkerhetssamordnaren i Gnosjö kommun.

3 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott COOLT-projektet Arbetsutskottet beslutar att inbjuda Karolina Sköld projektsamordnare för COOLT till barn- och utbildningsnämnden sammanträde COOLT-projektet startade i augusti 2009 i och med att Länsstyrelsen beviljade medel för ett år med kr. Innan dess hade föreberedelser gjorts under ca. 1 år. I augusti 2009 anställdes också en projektledare på halvtid, Karolina Sköld. Projektets syfte är att förebygga användande av droger bland ungdom i Gnosjö i synnerhet i åldrarna år. Under hösten 2009 har en mängd drogfria aktiviteter anordnats bl.a. en helg med en mässdag då föreningar visade upp sin verksamhet, en dag med öppen scen för musikgrupper och en filmdag. Alla ungdomar i årskurserna 6-9 har i början av höstterminen fått medlemskap i COOLT. Alla medlemmar får ett COOLT-kort vilket de samlar poäng på genom att bl.a. gå på de drogfria arrangemangen och vid dessa tillfällen vara helt drogfri. Poängen man samlat belönas på olika sätt, exempelvis genom gratis biobiljetter, förmåner hos Gnosjö Handels etc. För de som kommit upp i ett visst antal poäng kommer en resa att anordnas i slutet av vårterminen. De arrangemang som ordnas är av skiftande karaktär och innehåll från LAN-träffar till konserter och idrottsaktiviteter där såväl föreningar som kyrkor samverkar. En mycket hög andel av ungdomarna ca. 80% har deltagit i en eller flera av arrangemangen hittills. att godkänna projektledare Karolina Skölds information om COOLT-projektet.

4 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Kvalitetsredovisning / analys av utvärderingsresultat 2009 Resultat från utvärderingar gjorda under 2009 inom BUNs verksamhet visar att måluppfyllelsen inom de områden som utvärderats generellt är hög. Vid analysen fokuserades elevernas studieresultat, uppföljning av elever som inte når målen, resultaten på nationella prov i svenska i åk. 5, meritvärden i åk 9, skillnad mellan flickors och pojkars studieresultat samt rektors möjligheter att utöva pedagogisk ledning. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att utvärderingar under 2010 ska fokuseras kring elevernas meritvärden, studieresultat och trivsel, föräldrars/vårdnadshavares syn på sina barns skolsituation samt rektors uppdrag som pedagogisk ledare. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

5 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Ekonomisk uppföljning Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till barn- och utbildningsnämnden sammanträde Ekonomisk uppföljningen för perioden redovisades av skolekonomen. att godkänna ekonomisk uppföljning för perioden , enligt bilaga.

6 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott IT-plan En grupp bestående av IT-samordnare, rektor och utvecklingsledare har upprättat förslag till ny ITplan för barn- och utbildningsnämndens verksamhet. Förslaget har behandlats i centrala IT-gruppen. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att godkänna IT-plan för BUNs verksamhet enligt bilaga. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

7 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Personalekonomisk redovisning 2009 Personalekonomisk redovisning för 2009 är färdigställd. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att godkänna personalekonomisk redovisning för 2009 enligt bilaga. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

8 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barnomsorg på flexibla tider Skolchefen har av barn- och utbildningsnämnden fått i uppdrag att utifrån beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott utreda frågan om barnomsorg på flexibla tider samt att som underlag för utredningen genomföra en enkätundersökning bland samtliga föräldrar i kommunen som har omsorgsbehov för barn 0-11 år. En enkätundersökning är genomförd vilken visar på ett litet behov av barnomsorg utöver de tider som idag erbjuds. I uppdraget från kommunstyrelsens arbetsutskott till barn- och utbildningsnämnden ingår att ge förslag till hur en utökad barnomsorg skulle kunna utformas. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att godkänna redovisning av enkäten rörande barnomsorg på flexibla tider, samt att till kommunstyrelsens arbetsutskott överlämna förslag till utformning av utökad barnomsorg, enligt bilaga. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

9 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Förskolan Gnosjö På grund av minskat barnantal inom Gnosjö tätort finns ett behov av att se över organisationen av förskolorna i tätorten. I Gnosjö tätort minskar barnantalet inom förskola från vt-10 till ht-10 med ca 65 barn. Vårterminen 2010 finns det 268 barn placerade i barnomsorgen. När 6-åringarna till ht-10 har flyttats över till förskoleklass återstår 197 barn i verksamheten. Efter att de 48 barn som står i kö har placerats blir minskningen totalt 23 placerade barn. Fortfarande finns 34 barn som inte står i kö eller har någon placering. När dessa kan bli aktuella för barnomsorg är svårt att förutsäga. Då det under fler år varit ett högre tryck på förskolorna Bäckalyckan, Regnbågen och Åviken, och ett lägre tryck på Lillstugan, Solrosen och Furuhall kommer det troligen även i fortsättningen att finnas lediga platser på dessa sistnämnda förskolor. Med anledning av Barnomsorgspengens införande och med det nya beräkningssystemet införande med volymtimmar som resurstilldelningsmodell är det svårare att förutse tillgången av förskoleplatser. Den rådande lågkonjunkturen spelar här en stor roll med många 15-timmarsbarn. Efterfrågan på placeringar hos dagbarnvårdare är låg. Det finns en viss överkapacitet bland dessa. Med anledning av den rådande situationen föreslås att Lillstugans förskola i Gnosjö tätort stängs från och med och att barn och personal flyttas men att lokalen behålls med möbler och material under en period, i första hand fram till Detta för att ha möjligheter att snabbt kunna öppna upp avdelningen vid ökat omsorgsbehov. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att från och med stänga Lillstugans förskola i Gnosjö men att lokalen behålls med möbler och material i första hand fram till i enlighet med arbetsutskottets förslag.

10 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Lärarlyftet Regeringens satsning på det s.k. Lärarlyftet kommer att fortsätta även under läsåret 2010/11. Behov finns, bl a enligt Skolinspektionen, av kompetensutveckling för att öka behörighetsgraden för de lärare som undervisar i ämnen de inte har full behörighet för. I den nya lärarutbildningen regleras kravet på de kommunala VFU-handledarnas utbildning vilket innebär att handledarna måste ha handledarutbildning om 7,5 hp för att ta emot lärarstudenter under deras VFU (verksamhetsförlagda utbildning). Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att följande ämnen/områden ska prioriteras för Lärarlyftet ht-10: 1. höjning av behörigheten för lärare som undervisar i ämnen de inte har full behörighet i, 2. ämnet matematik, 3. ämnet SVA (svenska som andraspråk), samt 4. handledarutbildning för VFU-handledare. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

11 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Organisationsöversyn Organisationsöversynen som genomfördes under januari månad 2010 av konsult Bengt Rhodin innehöll förslag och alternativ till förändringar inom skolans verksamhet dels på strukturell nivå och dels på verksamhetsnivå. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att ge skolchefen i uppdrag att utifrån organisationsöversynens förslag genomföra åtgärder på verksamhetsnivå enligt gällande delegationsordning för att uppnå en effektivare verksamhet, samt att uppdra åt skolchefen att utifrån organisationsöversynen arbeta vidare med konsekvensbeskrivningar av de olika förändringsförslagen på strukturell nivå. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

12 Barn- och utbildningsnämnden Budget 2011 Arbetet med budget 2011 pågår. Behov och äskningar utifrån såväl inriktningsmål som verksamhetsmål har inlämnats från barn- och utbildningsnämndens olika verksamheter. Sammanställning av äskande och ett förslag till budget för 2011 kommer att kunna färdigställas och delges vid arbetsutskottets sammanträde Förslag har därför framförts att hela nämnden deltar för beslut i ärendet. att godkänna verksamhetsmål för barn- och utbildningsnämnden 2011, enligt bilaga, att uppdra åt skolchef och skolekonom att sammanställa budget 2011 till arbetsutskottets sammanträde , samt att kalla hela barn- och utbildningsnämnden till arbetsutskottets sammanträde

13 Barn- och utbildningsnämnden Delegationsbeslut Nr 002 Diverse beslut; rektor ro Gnosjö

14 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Informations- och diskussionspunkter: 1. Elevärende 2. Pedagogiskt utvecklingsprojekt 3. Skolverkets normer för avgifter i skolan 4. Skolinspektionens beslut om godkännande av handlingsplan 5. Tack för uppvaktning

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-04-14 Barn- och utbildningsnämnden 35 2010-00020 041 40 Budget 2011 Skolchefen fick vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2010-03-17 i uppdrag att efterhöra de fackliga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 46 Plats och tid Personalrummet Bäckaskolan F-6 kl 17.30 19.15 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-09-21 Sid: 85 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Musikskolan kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-09-22 Barn- och utbildningsnämnden 85 2010-00077 603 93 Utvärdering av samverkan mellan skola och arbetsliv Bo Willermark, Gnosjö har på uppdrag av Teknikcollege gjort en utvärdering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-08-25 Barn- och utbildningsnämnden 71 78 2010-08-11 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 68 2010-00054 600 76 Rapport från kvalitetsnätverket Gränslös om integration Gränslös

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2008-02-20 12 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6 kl 17.30 19.50 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Sid: 62 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid BU-förvaltningen, Gnosjö, kl 15.00 -- 18.45 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-28 Sid: 1

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-28 Sid: 1 Sammanträdesprotokoll : 2009-01-28 Sid: 1 Instans Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Personalrummet Bäckaskolan F-6 kl 17.30 20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LiseMärith Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-23 1 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.30 19.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-03-19 22 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6, K-byggnaden kl 17.30 19.00 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-3-21 33 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.00 18.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Ingegerd Rönnbäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-12-15 134 Plats och tid Åvikenskolans personalrum kl 17.00 19.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Maj-Britt Karlsson (s) ersättare Lise-Märith Svensson (kd) Kenneth Lidman (kd)

Läs mer

Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S)

Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) 1(15) Plats och tid Bäckaskolan F-6, lärarrummet, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande, 99-109 Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande 97-98 Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-10-18 Sid: 96 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Margretetorp Gästgifvaregård kl 13.00 16.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Daniel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-10-18 104 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 20.00 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman

Läs mer

Kristine Hästmark (M), ordförande Jessica Källberg (S) Nelly Jansson (KD) Gunnar Friberg (C)

Kristine Hästmark (M), ordförande Jessica Källberg (S) Nelly Jansson (KD) Gunnar Friberg (C) 1(17) Plats och tid Rosendal 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Jessica Källberg (S) Nelly Jansson (KD) Gunnar Friberg (C) Övriga närvarande Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-12-21 Sid:121 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Diana Brandin (S) ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-09-18 91 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 19.45 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman

Läs mer

.O. Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-11.

.O. Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-11. .O. Malung-Salens kommun Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2018-09-05 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2012-01-18 Sid:1 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid BU-förvaltningens konferensrum kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-11-16 Sid:108 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Nelly Jansson

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2009-12-16 Barn- och utbildningsnämnden 121 133 2009-11-25 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 92 2009-00100 604 102 Körkortsutbildning vid GKC Skolinspektionen har i beslut

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

~"'" - KOMMUNSTRYRELSENS AU

~' - KOMMUNSTRYRELSENS AU ' -z Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ~ TRANAs KOMMUN 2015-02-03 Sida 26 (29) ~"'" - KOMMUNSTRYRELSENS AU 33 Dnr 334/14 Svar på motion om fortsatt fortbildning av Matematiklyftet för andra och tredje

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Bokskogens förskola, Kulltorp

Bokskogens förskola, Kulltorp 1(18) Plats och tid Beslutande Bokskogens förskola, Kulltorp Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete

Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete 1 Barn och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete 2 Nuläge 2 Systematiskt kvalitetsarbete enligt skollagens 4:e kapitel 2 Modellen för

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Tidaholms kommun. Beslut. Tidaholms kommun.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Tidaholms kommun. Beslut. Tidaholms kommun. Dnr 43-2014:8572 Tidaholms kommun tidaholms.kommun@tidaholm.se Beslut för förskola efter tillsyn i Tidaholms kommun 13eslut 2 (10) Tillsyn av förskolan i Tidaholms kommun har genomfört tillsyn av förskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-24 8 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.00 18.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-04-18 44 Plats och tid Gnosjöandans Kunskapscentrum kl 17.00 19.30 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

27 Inrättande av pedagogisk omsorg i Gudmuntorp och Norra Rörum

27 Inrättande av pedagogisk omsorg i Gudmuntorp och Norra Rörum PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-03-01 1 (2) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Dnr BUN 2016/93 27 Inrättande av pedagogisk omsorg i Gudmuntorp och Norra Rörum Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Boris Filipovic, skolekonom Åsa Gabrielsson, LF Maria Nyström, rektor, 31 Lars Almén, 33

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Boris Filipovic, skolekonom Åsa Gabrielsson, LF Maria Nyström, rektor, 31 Lars Almén, 33 1(16) Plats och tid KU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015.

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.30-19.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S)

Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S) 1(14) Plats och tid Hillerstorps skola, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

september 2014, Revisorernas årliga övergripande granskning år 2014 BUN 14/76 2 Delårsbokslut och prognos per BUN 14/63

september 2014, Revisorernas årliga övergripande granskning år 2014 BUN 14/76 2 Delårsbokslut och prognos per BUN 14/63 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-09-24 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 24 FÖREDRAGNINGSLISTA september 2014, 13.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Vasaskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652 Rektorn

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2011-01-20 Dnr 43-2010 :852 Beslut för grundskola efter tillsyn i Falkenbergsskolan i Kalmar kommun Skolbeslut Tillsyn i Falkenbergsskolan 2011-01-20 2 (8) Dnr 43-2010: 852 Rektorerna vid Falkenbergsskolan

Läs mer

Kvalitetsredovisning. För Slottsbrons förskola Lå 2009-10. Grums kommun

Kvalitetsredovisning. För Slottsbrons förskola Lå 2009-10. Grums kommun Kvalitetsredovisning För Slottsbrons förskola Lå 2009-10 Grums kommun 1 Kvalitetsredovisningens innehåll Grundfakta om Slottsbrons förskola sid 3 Underlag och rutiner för att ta fram kvalitetsredovisningen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid

Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-31 Handläggare Jens Westlund Telefon: 08-508 33 754 Till Utbildningsnämnden 2015-04-09 Riktlinjer

Läs mer

Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S)

Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Gnosjö KunskapsCenter, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande (närvarande 34-39) Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-10:30

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-10:30 o Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-10:30 Sofia Söderström (S), ordförande Jörgen Norén (S) Lilian Olsson (S) Birgitta

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 fe? Malung-Sälens kommun ft Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7) Plats och tid Hälsö skola, Öckerö, klockan 16.00 19.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott kallas härmed till sammanträde

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott kallas härmed till sammanträde ^j" Malung-Salens kommun Kallelse/underrättelse 2014-10-14 1 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott kallas härmed till sammanträde 2014-10- 20. Plats: Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung

Läs mer

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde)

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde) Enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Ansvar och inflytande/fråga: Lärarna i min skola tar hänsyn till elevernas åsikter, och enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Trygghet och trivsel/fråga:

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, kl 16.30-18.45 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-16 31 Plats och tid Lichron kl 17.30 20.20 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e vice

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut Skolinspektionen 2015-01-26 Pysslingen Förskolor och Skolor AB Rektorn vid Alfaskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Alfaskolan i Solna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013.

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-03-28 24 Meddelanden. 25 Anmälan om delegationsbeslut. 26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Kvalitetsrapport Fritidshem

Kvalitetsrapport Fritidshem Kvalitetsrapport Fritidshem Fritidshemmets namn Rektor.. 1. Beskrivning av verksamheten 2 En kort presentation av fritidhemmet, t.ex. text från Om Fritidshemmet på er hemsida. Beskriv kortfattat organisation:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30

Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 to Malung-Sälens kommun Ä Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Beslutande Övriga deltagande Sofia Söderström, ordförande (S)

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 o Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Plats och tid Notariet, den 16 maj 2018 klockan 08.30-12.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson (SD),

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(16) Plats och tid Hillerstorps skola 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Gunnar Friberg (C), 17-25 Izet

Läs mer

Göran Hellmalm (L) (vice ordförande) Johan Hammarström (S) (2:e vice ordförande) Gunnar Mossberg (M) Klara Löwenberg. Johan Hammarström (S)

Göran Hellmalm (L) (vice ordförande) Johan Hammarström (S) (2:e vice ordförande) Gunnar Mossberg (M) Klara Löwenberg. Johan Hammarström (S) Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:45 ande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Göran Hellmalm (L) (vice ordförande) Johan Hammarström (S) (2:e vice ordförande) Gunnar Mossberg

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Kvalitetsuppföljning och -utveckling, grundskolan

Kvalitetsuppföljning och -utveckling, grundskolan Revisionsrapport Kvalitetsuppföljning och -utveckling, grundskolan Hallsbergs kommun Marie Lindblad Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och revisionell bedömning... 1 2. Inledning...2 2.1. Bakgrund...2

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-17:55 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande kl. 15.20-17.55 Övriga deltagande

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-11-20 1(7) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 09 00 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8037 Kungsörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungsörs kommun 2(10) Tillsyn i Kungsörs kommun har genomfört tillsyn av Kungsörs kommun under våren 2015.

Läs mer

Dialogforum 2014-02-12

Dialogforum 2014-02-12 Dialogforum 2014-02-12 Lagmansgymnasiet Senaste nytt! Första valomgången är gjord och gymnasium Skaraborg visar på 82 förstahandväljare + 10 som tillkommer från Grästorp Länk: http://www.gymnasiumskaraborg.se/index.php/intagning-resultat

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Utbildningsnämnden Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden

Barn-och utbildningsnämnden {r^> Malung-Sälens kommun A Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Malung, kl. 9:00-11:30 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 18 mars 2019 kl 13:00-15:00 ande Urban Persson Anders Larsson Marina Karlsson Ann-Sofie Törnqvist Jenny Svanqvist Birgitta Yngvesson Elizabeth Strid Ingela

Läs mer

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r o Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl. 09:00-14:30 Beslutande Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S) Bengt Nilsson (S) Tomas

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/förskolan styrs av nationella styrdokument som skollag (2010:800) och läroplaner, vilka är kopplade till respektive skolform. Dessutom styrs verksamheterna av kommunala

Läs mer

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-24 12 Meddelanden 13 Anmälan om delegationsbeslut 14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport 15 Ekonomi 16 Reviderad timplan för Tingsryds kommuns grundskolor

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Övriga närvarande Kenth Olsson, förvaltningschef Liselotte Holmquist, nämndsekreterare

Sammanträdesdatum Övriga närvarande Kenth Olsson, förvaltningschef Liselotte Holmquist, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhus Skåne rum 108 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v. ordförande Magnus Åkesson

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-05-11 Barn- och utbildningsnämnden 44 49 2010-04-28 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 39 2010-00036 604 45 Gymnasieprogram vid GKC läsåret 2010/11 Eleverna i årkurs

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer