Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll

2 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasieprogram vid GKC läsåret 2010/11 Eleverna i årkurs 9 har gjort ansökan till gymnasieskolan. I dagsläget är antalet sökande till de olika programmen följande: Handelsprogrammet 11 st Naturvetenskapligt program 13 st Omvårdnadsprogrammet 11 st Samhällsprogrammet 19 st. SMTE specialutformat program teknik Plåt och tråd 3 st SMTU specialutformat program Turism 12 st Teknikprogrammet Entek 18 st IV individuellt program 4 st SM-GS gymnasiesärskolan 2 st. / ca elever beräknas vara obehöriga till gymnasieskolan vid intagningen. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden att godkänna informationen rörande gymnasieprogram vid GKC till läsåret 2010/11. i enlighet med arbetsutskottets förslag

3 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasiesamverkan mellan Gislaved, Gnosjö och Värnamo kommuner Information har getts från Gislaved kommun att Gislaveds gymnasium inte kommer att teckna planerat samverkansavtal mellan gymnasieskolorna i Gislaved, Gnosjö och Värnamo kommuner. Sedan ett antal år finns dock ett samrådsavtal som fortfarande gäller men bör ev. revideras efter riktlinjerna i den nya gymnasiereformen Gy11. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden att godkänna information rörande gymnasiesamverkan mellan Gislaved, Gnosjö och Värnamo kommuner. att godkänna information rörande gymnasiesamverkan mellan Gislaved, Gnosjö och Värnamo kommuner, samt ställa sig positiv till en fortsatt undersökning av möjligheterna till en utökad gymnasiesamverkan.

4 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Gymnasiesärskolan Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till Barn- och utbildningsnämndens sammanträde att ärendet utgår.

5 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Delårsbokslut / Ekonomisk uppföljning Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till Barn- och utbildningsnämndens sammanträde Delårsbokslut / ekonomisk uppföljning för perioden kommer att färdigställas under w. 20. Underlaget kommer då att skickas ut till buns ledamöter. att ärendet utgår.

6 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Remissyttrande SOU 2010:16 Sverige för nyanlända - Värden, välfärdsstat, vardagsliv Kommunstyrelsens arbetsutskott har uppdragit åt Barn- och utbildningsnämnden att ge förslag till remissyttrande över SOU 2010:16 Sverige för nyanlända, världen, värld som är ett delbetänkande av utredningen om samhällsorientering för nyanlända invandrare. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden att till kommunstyrelsens arbetsutskott överlämna förslag till remissyttrande över SOU 2010:16 Sverige för nyanlända, världen, värld, enligt bilaga i enlighet med arbetsutskottets förslag.

7 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Remissyttrande över markupplåtelse för Koppartrans-macken En f.d. bensinstation Koppartrans-stationen, belägen på Järnvägsgatan är idag i ett dåligt skick och förfallen men är K-märkt av länsstyrelsen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att tillsätta en arbetsgrupp som sedan dess har arbetat med frågan. Arbetsgruppen har nu enats om placering och föreslår att kommunstyrelsen beslutar att upplåta markområde samt att exploatören erhåller fri VA-anslutning. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att översända frågan om placering till barnoch utbildningsnämnden på remiss och att nämndens synpunkter önskas åter Barn- och utbildningsnämnden uppdrog vid sammanträdet att uppdra åt utvecklingsledaren att upprätta förslag till yttrande över frågan om placering av Koppartransmacken till barn- och utbildningsnämndens sammanträde Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till Barn- och utbildningsnämndens sammanträde att avråda från att den s.k. Koppartransmacken placeras på skolans område, enligt remissyttrande, bilaga.

8 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Struktur och rutiner för kvalitetsarbetet Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till Barn- och utbildningsnämndens sammanträde Enligt beslut i barn- och utbildningsnämnden (Dnr ) ska en översyn göras av verksamhetens kvalitetsarbete och kvalitetsredovisning som en följd av Skolinspektionens beslut De rutiner som tidigare tillämpats med att kvalitetsarbetet vilar på de tre grundmomenten 1. utvärdering, 2. analys och 3.åtgärder för ökad måluppfyllelse, är helt i linje med såväl skollag som skolförordning. Dessa tre moment bör dock tillämpas grundligare och en tydligare koppling ske mellan utvärderingsresultat och de mål och inriktningar som sätts upp för att nå ökad måluppfyllelse. De utvärderingar av verksamheten som görs ska utgå från de nationella styrdokumenten. Läroplanerna kommer därför i fortsättningen att utgöra grund för utvärderingarna. Därmed kan resultaten tydligare än nu kunna visa på hur väl verksamheterna når de nationella målen. För att synliggöra hur och när arbetet ska genomföras har en ny årscykel arbetats fram där även kvalitetsarbetets koppling till kommunala inriktningsmål och budget framgår. De nya rutinerna för kvalitetsarbetet är kommunicerade med personalen vid såväl fackliga samverkansmöten som vid personalkonferenser på skolenheterna. För att underlätta implementeringsarbetet av de nya rutinerna har nya manualer och mallar utarbetats efter önskemål från bl.a. personalen. att godkänna informationen kring de nya rutinerna för kvalitetsarbetet.

9 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Remiss: Ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Värnamo kommun Skolinspektionen har på remiss översänt ansökan från Ljud & Bild LBS AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för utbildning vid fristående gymnasieskola i Värnamo kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att uppdra åt barn- och utbildningsnämnden att ta fram förslag på remissvar och att detta skall vara kommunstyrelsen tillhanda senast Arbetsutskottet beslutar att uppdra åt skolchefen att efter samråd med grannkommunerna ge förslag till remissvar till barn- och utbildningsnämndens sammanträde att föreslå kommunstyrelsen att till skolinspektionen föreslå ett avslag på ansökan från Ljud- och Bildskolan AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till Ljud och Bildskolan AB i Värnamo kommun, enligt bilaga. I beslutet deltar inte: Markus Kauppinen (s), Michael Bucht (s), Kristina Eggimann (s) och Ulrika Karlsson (s).

10 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Remiss: Ansökan från Lichron Teknik AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Gnosjö kommun Lichron Teknik AB har hos Skolinspektionen ansökt om rätt till bidrag och statlig tillsyn för en fristående gymnasieskola med utbildning inom El-teknik i Gnosjö kommun fr.o.m. läsåret 2011/12. Arbetsutskottet beslutar att uppdra åt skolchefen att ge förslag till remissvar till barn- och utbildningsnämndens sammanträde att föreslå kommunstyrelsen att till skolinspektionen föreslå ett godkänna ansökan från Lichron Teknik AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till Lichron Teknik AB, enligt bilaga. I beslutet deltar inte: Markus Kauppinen (s), Michael Bucht (s), Kristina Eggimann (s) och Ulrika Karlsson (s).

11 Barn- och utbildningsnämnden Remiss: Ansökan från Läckö Educational AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Värnamo kommun Läckö Educational AB Lichron Teknik AB har hos Skolinspektionen ansökt om rätt till bidrag och statlig tillsyn för en fristående gymnasieskola med utbildning inom Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Teknikprogrammet, Hantverksprogrammet, Industritekniska programmet, Naturvetenskapliga programmet samt Ekonomiprogrammet i Väramo kommun fr.o.m. läsåret 2011/12. att föreslå kommunstyrelsen att till skolinspektionen föreslå ett avslag på ansökan från Läckö Education Production AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till Läckö Education Production AB i Värnamo kommun, enligt bilaga. I beslutet deltar inte: Markus Kauppinen (s), Michael Bucht (s), Kristina Eggimann (s) och Ulrika Karlsson (s).

12 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Remiss: Ansökan från Ultra Education AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för utbildning vid fristående gymnasieskolan John Bauergymnasiet i Värnamo kommun Skolinspektionen har på remiss översänt ansökan från Ultra Education AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för utbildning vid fristående gymnasieskolan John Bauer- gymnasiet I Värnamo kommun. Ansökan avser utbildningar inom media, IT, idrott och ett antal olika entreprenörsutbildningar. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att uppdra åt barn- och utbildningsnämnden att ta fram förslag på remissvar och att detta skall vara kommunstyrelsen tillhanda senast Arbetsutskottet beslutar att uppdra åt skolchefen att efter samråd med grannkommunerna ge förslag till remissvar till barn- och utbildningsnämndens sammanträde att föreslå kommunstyrelsen att till skolinspektionen föreslå ett avslag på ansökan från Ultra Education AB ansökan om utökning av programutbudet vid sin skola i Värnamo vad gäller teknikprogrammet och handels- och administrationsprogrammet, enligt bilaga. I beslutet deltar inte: Markus Kauppinen (s), Michael Bucht (s), Kristina Eggiman (s) och Ulrika Karlsson (s).

13 Barn- och utbildningsnämnden Regler för politisk information inom barn- och utbildningsnämndens lokaler Regler för politisk information vid skolorna i Gnosjö har aktualiserats i samband med valet till hösten En översyn och uppdatering av de tidigare reglerna har gjorts. att följande regler ska gälla för politisk information inom barn- och utbildningsnämndens lokaler: - Politisk information får äga rum under raster och håltimmar i uppehållsrum eller korridorer i skolans lokaler, dock ej i lektionssalar under lektionstid, och efter föranmälan till respektive ansvarig rektor. - Vid varje riksdagsval anordnar skolan s k skolval för eleverna i åk 7 9 samt gymnasiet. I samband med detta är de politiska partierna även välkomna att informera och dela ut informationsmaterial. - Skolan bjuder endast in politiska partier som är registrerade hos valmyndigheten för deltagande i lektioner då lärarlaget önskar deras medverkan i sin undervisning.

14 Barn- och utbildningsnämnden Delegationsbeslut Nr 006, 008 Nr 007, 010 Nr 005, 011 Diverse beslut skolchefen Diverse beslut rektor ro Gnosjö kommun Diverse beslut rektor ro Hillerstorp

15 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Informations- och diskussionspunkter 1. Tack för uppvaktning 2. Avtackning vid pensionsavgång 3. Besök kontaktpolitiker 4. Trafiksäkerhet 5. Sammanträdet 9 juni 6. Läraravtal 7. Sommarskola 8. Händelser i Hillerstorp w. 18

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-04-14 Barn- och utbildningsnämnden 35 2010-00020 041 40 Budget 2011 Skolchefen fick vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2010-03-17 i uppdrag att efterhöra de fackliga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-16 31 Plats och tid Lichron kl 17.30 20.20 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-06-16 78 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum kl 15.00 16.30 Bäckaskolans aula kl 18.00 19.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Maj-Britt Karlsson (s) Lise-Märith Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-15 58 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6 kl 17.00 19.50 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Lund 2011

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Lund 2011 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Gymnasieskolan Vipan Lund 135 181 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet, Gymnasieskolan Vipan Lund 80 172 El- och energiprogrammet

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2009-12-16 Barn- och utbildningsnämnden 121 133 2009-11-25 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 92 2009-00100 604 102 Körkortsutbildning vid GKC Skolinspektionen har i beslut

Läs mer

Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda

Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda läns bästa gymnasieprogram kartlagda Gymnasiekvalitet.se har kartlagt alla gymnasieprogram i län. Nedan finns resultaten listade för de olika faktorerna som undersökts. Bilagor Tabell 1: Programmen i län

Läs mer

Tabell 1c: Antal och andel kommuner med asylsökande unga i grundskole- och gymnasieverksamhet. Endast grundskola

Tabell 1c: Antal och andel kommuner med asylsökande unga i grundskole- och gymnasieverksamhet. Endast grundskola Tabeller Tabell 1b: Andel kommuner med asylsökande unga i grundskole- och gymnasieverksamhet. Uppgifterna är baserade på kommunernas egna uppgifter (n 1 =290). Kommuner med asylsökande i Både grundskola

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2015-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2015-09-15 Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 260 289 Samhällsvetenskapsprogrammet 76 76 195 252 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Estetiska programmet, Bild och formgivning 12 2 192,5

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) 2010-09-06

PROTOKOLL 1 (19) 2010-09-06 PROTOKOLL 1 (19) 2010-09-06 Gymnasienämnden Plats och tid Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, Skellefteå, kl 08.00 17.05 ande Bertil Almgren (S) ordförande Joakim Dahlgren (S) Stina Engström (FP) Ulrika

Läs mer

Så fungerar den svenska gymnasieskolan

Så fungerar den svenska gymnasieskolan Så fungerar den svenska gymnasieskolan Alla ungdomar i Sverige som har studerat klart på grundskolan har rätt att studera en treårig utbildning i gymnasieskolan. En utbildning i gymnasieskolan ger bra

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20131

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20131 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 2131 13-1-28 8:18:25 Hantverksprogrammet; Finsnickeri (riksrekryterande) 12 Intresseanmälan Introduktionsprogrammen Impro Mot Hantverksprogrammet;

Läs mer

Jönköpings läns bästa gymnasieprogram kartlagda

Jönköpings läns bästa gymnasieprogram kartlagda Jönköpings läns bästa gymnasieprogram kartlagda Tabell 1: Programmen i Jönköpings län som ger högst inkomst Plats Program Skola Kommun Årsinkomst 1 Bygg- och anläggningsprogrammet Bäckadalsgymnasiet Jönköping

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 2111 11-7-1 11:51:25 Bygg Och Anläggningsprogrammet 2 Lärling, Husbyggnad Lärling; Måleri Lärling, Mark Och Anläggning Lärling, Plåtslagare

Läs mer

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2013-02-28 DNR UN 2013.039 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

Långsiktigt programutbud vid Tyresö gymnasium från och med läsåret 2016/17

Långsiktigt programutbud vid Tyresö gymnasium från och med läsåret 2016/17 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2015-05-12 Utvecklingsförvaltningen 1 (10) Diarienummer 2014/GAN 0064 44 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Långsiktigt programutbud vid Tyresö gymnasium från och med läsåret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 2111 11-4-18 13:11:7 Bygg Och Anläggningsprogrammet Lärling, Husbyggnad Lärling; Måleri Lärling, Mark Och Anläggning 2 Lärling, Plåtslagare

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Bengtsfors (1460) period 20111

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Bengtsfors (1460) period 20111 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Bengtsfors (146) period 2111 11-2-23 8:31:21 Ekonomiprogrammet 16 6 Estetiska Programmet 16 3 Estetiska Programmet 8 5 Hotell Och Turismprogrammet 16 1 Humanistiska

Läs mer

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till föräldrar och elever

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till föräldrar och elever Vägledningscentrum Gymnasieinformation till föräldrar och elever Vad händer inför gymnasievalet? År 9 Föräldramöte Gymnasiemässa 8/10 Individuella samtal Klassinformationer Öppet hus Besöksdag på gymnasieskolor

Läs mer

Gymnasieorganisationen 2016/2017

Gymnasieorganisationen 2016/2017 1(8) Tjänsteskrivelse 2015-08-06 Diarienummer: UAN 2015/0201 Version: 1.1 Beslutsorgan: UAN Halmstad Utbildning Jörgen Krantz, Cecilia Hågemark E-post: jorgen.krantz@halmstad.se, cecilia.hagemark@halmstad.se

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20151

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20151 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (211) period 2151 15-4-9 11:2:9 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 11 8 15. 171. Hantverksprogrammet 12 Programinriktat Individuellt Val, Mot Bygg-

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (211) period 2121 12-9-2 1:48:39 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 12 9 8. 159. Hantverksprogrammet 12 3 1 8. 8. Yrkesintroduktion, Mot Bygg-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2005-06-15 56 Plats och tid Gnosjö industrimuseum kl 17.00 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman (kd) Magnus

Läs mer

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Robert Studie- och yrkesvägledare Presentation Planering HT 2015- VT 2016 Gymnasiet Meritpoäng Att hjälpa till i elevens-val Syv-

Läs mer

Kallelse/underrättelse

Kallelse/underrättelse Sidan 1 av 7 Förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid Er referens: Vår referens: Sven Trönne Direkttel: 040-641 12 85 Direktfax: 040-641 13 03 E-postadress: sven.tronne@lomma.se Diarienr:

Läs mer

AMB s ansökan till Skolinspektionen om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Vara kommun fr.o.m. läsåret 2017/18

AMB s ansökan till Skolinspektionen om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Vara kommun fr.o.m. läsåret 2017/18 YTTRANDE 2016-04-13 Dnr 46/2016 Skolinspektionen Registrator Box 23069 104 35 Stockholm AMB s ansökan till Skolinspektionen om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Vara kommun fr.o.m.

Läs mer

GY 11 BILAGA 1 2010-05-31. Till gymnasienämnden

GY 11 BILAGA 1 2010-05-31. Till gymnasienämnden BILAGA 1 2010-05-31 Till gymnasienämnden GY 11 År 2011 närmar sig med stormsteg och trots att det finns många osäkerhetsfaktorer är det nödvändigt att fatta beslut om vilka program och inriktningar Birger

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2010-05-11 1 (28) Anette Nilsson, rektor Eva Andersson, sekreterare Håkan Sparlund, 25 Inger Knutsson, 33-34

Barn- och ungdomsnämnden 2010-05-11 1 (28) Anette Nilsson, rektor Eva Andersson, sekreterare Håkan Sparlund, 25 Inger Knutsson, 33-34 Barn- och ungdomsnämnden 2010-05-11 1 (28) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (M), ordförande Thomas Carlsson (C) Maria Toll (C) Per Götell (FP) Fredrik Johansson

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 2121 12-1-13 13:42:24 Hantverksprogrammet Finsnickeri 12 Impro Mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri 2 2 STATGTDEXTER IST Sverige AB 1

Läs mer

Engelska gymnasiet Göteborg - Gy 2 - Göteborgs Stad

Engelska gymnasiet Göteborg - Gy 2 - Göteborgs Stad Engelska gymnasiet Göteborg - Gy - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 20111 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stenungsund (1415) period 2111 11-2-27 22:39:42 Bygg Och Anläggningsprogrammet Lärling, Husbyggnad Lärling; Måleri Lärling, Mark Och Anläggning 2 Lärling, Plåtslagare

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Skolinspektionen Praktiska Sverige AB Org.nr. 556257-5786 Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter bastillsyn i Praktiska gymnasiet Halmstad belägen i Halmstad kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Yttrande över ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB

Yttrande över ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB Remiss gällande Ljud & Bildskolan LBS AB:s ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering av fristående gymnasieskola i Göteborgs kommun (dnr SI 2019:887) 9 2019VFN149 Page 6 of 216 Sektorn för utbildning

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:3929 Helixutbildningar AB Org.nr. 556674-7290 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter bastillsyn i Helixgymnasiet Borlänge belägen i Borlänge kommun esiut 2 (8) Tillsyn i Helixgymnasiet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut Skolinspektionen 2014-12-16 Fria Läroverken i Sverige AB Rektorn vid Fria Läroverken Beslut för gymnasieskola efter förstagångstillsyn i Fria Läroverken i Malmö kommun Skolinspektionen, Box 156,

Läs mer

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 19.45. Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 19.45. Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2010-05-19 1 (33) Plats och tid Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 19.45 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Utses att justera

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 262,5 296 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 192,5 254 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-10-18 104 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 20.00 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman

Läs mer

Meritvärden för nationella program, preliminärantagning Malmö 2016

Meritvärden för nationella program, preliminärantagning Malmö 2016 ehörighetskraven skiljer sig åt mellan programmen. ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö A 190.0 ygg- och anläggningsprogrammet - lärling, Malmö Lärlingscenter

Läs mer

Beslut för Vårgårda kommun

Beslut för Vårgårda kommun Beslut Vårgårda kommun kommunen@vargarda.se Beslut för Vårgårda kommun efter tillsyn av utbildningen i Vårgårda kommun Beslut Tillsyn av utbildningen i Vårgårda kommun har genomfört tillsyn av Vårgårda

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2017/18 Uplialue UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-06-14 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning

Läs mer

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Malmö

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Malmö ygg- och anläggningsprogrammet ygg- och anläggningsprogrammet, PEA-skolan Malmö A 181.0 ygg- och anläggningsprogrammet, yggymnasiet Malmö A 195.0 ygg- och anläggningsprogrammet - lärling, Yrkesgymnasiet

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 260 282 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 217,5 258 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Estetiska programmet,

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-09-22 Barn- och utbildningsnämnden 85 2010-00077 603 93 Utvärdering av samverkan mellan skola och arbetsliv Bo Willermark, Gnosjö har på uppdrag av Teknikcollege gjort en utvärdering

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde

Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde Barn- och utbildningsnämnden 2015-10-06 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Ledamöter kallas Ersättare för kännedom Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde Tid och plats Tisdag den 13 oktober 2015, kl

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Musikskolan, kl 17.30-19.30 ande Kenth Wengholm (M) Hans Dahm (S) Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) justerande Maria Maric (KD) tjänstgörande ersättare för T. Johansson Ann Hall Gustafsson

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola ev Skolinspektionen Växjö kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08

Läs mer

Meritvärden för nationella program, Preliminär antagning Helsingborg 2016

Meritvärden för nationella program, Preliminär antagning Helsingborg 2016 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan A 182.00 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Gymnasiet A 170.00 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet,

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 56 56 237,5 283 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 222,5 272 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet, Övriga hantverk, hår- och

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17 Plelue UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN USKI Zot 06) kvre,kcie.. I 5 Handläggare Datum Diarienummer Nasser Ghazi 2015-05-20 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-07 1

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-07 1 2011-03-07 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 7 mars 2011 kl 14:00-15:30 Beslutande Annicki Oscarsson (KD), ordförande Elisabeth Cobb (M), ersättare för Håkan Johansson

Läs mer

Meritvärden för nationella program, Slutlig antagning Helsingborg 2016

Meritvärden för nationella program, Slutlig antagning Helsingborg 2016 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 50 44 A 186.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Gymnasiet 12 11 A 165.0 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-28 Sid: 1

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-28 Sid: 1 Sammanträdesprotokoll : 2009-01-28 Sid: 1 Instans Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Personalrummet Bäckaskolan F-6 kl 17.30 20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LiseMärith Svensson

Läs mer

De 6 högskoleförberedande programmen

De 6 högskoleförberedande programmen Gymnasieval 2011 Gymnasium 2011 Gymnasiereform Osäkerhet på grund av riksdagsvalet Större skillnad mellan yrkesprogram högskoleförberedande program En yrkesexamen och en högskoleförberedande examen Ny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-12-15 134 Plats och tid Åvikenskolans personalrum kl 17.00 19.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Maj-Britt Karlsson (s) ersättare Lise-Märith Svensson (kd) Kenneth Lidman (kd)

Läs mer

Meritvärde per skola. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning

Meritvärde per skola. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning Meritvärde per skola Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 5 145 184 IMPRO mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 0 0 0 summa 5 Processtekniska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-05-18 Sid:48 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Hillerstorpsskolan kl 15.00 19.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-06-11 54 Plats och tid Åsenhöga skolakl 17.30 19.00 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Uddevalla (1485) period 20111

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Uddevalla (1485) period 20111 Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Uddevalla (1485) period 2111 11-4-15 1:34:39 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 94 96 69 1 174 Lärling Margretegärde, Byggprogrammet 8 15 8 14 164 Barn- Och Fritidsprogrammet

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2014-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2014-09-15 Hylte, Hylte Trainee Gymnasium Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, lärling 10 2 85 105 Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark och anläggning lärling 10 1 85 85 Fordons- och transportprogrammet,

Läs mer

Meritvärden vid avslutad antagning till nationella program i Helsingborg 2015

Meritvärden vid avslutad antagning till nationella program i Helsingborg 2015 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 30 A 171.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Helsingborg 9 A 163.0 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet,

Läs mer

Kallelse/underrättelse

Kallelse/underrättelse Sidan 1 av 8 FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR o FRITID 2009-02-10 Er referens: Vår referens: Sven Trönne Direkttel: 040-641 1285 Direktfax: E-postadress: Diarienr: sven.tronne@lomma.se Barn-

Läs mer

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Helsingborg

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Helsingborg Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 38 18 A 184.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Helsingborg 17 9 A 175.0 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och

Läs mer

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 3 0 5 8 0 197,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 7 0 1 8 0 180 Hotell- och turismprogrammet HT 10 6 0 6 12 0 187,5 Industritekniska

Läs mer

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Helsingborg 2015

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Helsingborg 2015 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 30 23 A 180.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Helsingborg 8 8 A 170.0 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och

Läs mer

Tabell 1: Programmen i Västerbottens län som ger högst inkomst

Tabell 1: Programmen i Västerbottens län som ger högst inkomst Tabell : Programmen i Västerbottens län som ger högst inkomst Medianlöneinkomsten bygger på kontrolluppgift från Skatteverket för sysselsatta år 2009 och avser utexaminerade år 2004. Källa: SCB Plats Program

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Tabell 2: Programmen i Södermanlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna

Tabell 2: Programmen i Södermanlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna Södermanland Bilagor Tabell : Programmen i Södermanlands län som ger högst inkomst Tabell 2: Programmen i Södermanlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell 3: De program i Södermanlands

Läs mer

Resultat av preliminär antagning till gymnasieskolan 2018/19 Antagning 5/4 2018

Resultat av preliminär antagning till gymnasieskolan 2018/19 Antagning 5/4 2018 Resultat av preliminär antagning till gymnasieskolan 2018/19 Antagning 5/4 2018 Barn- och fritidsprogrammet ALG 13 2 15 13 36 14 48 Barn- och fritidsprogrammet Fria Läroverken 17 10 27 18 32 23 22 Summa

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2011-11-28 Dnr 43-2011:3772 Kumla kommun kommun@kumla.se Rektorn vid John Norlandergymnasiet ted.rylander@kumla.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i John Norlandergymnasiet i Kumla kommun

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Pi\ Beslut för gymnasieskola. Skolir -"Oektionen. efter tillsyn Framtidsgymnasiet i Göteborg aktiebolag. Framtidsgymnasiet Göteborg aktiebolag

Pi\ Beslut för gymnasieskola. Skolir -Oektionen. efter tillsyn Framtidsgymnasiet i Göteborg aktiebolag. Framtidsgymnasiet Göteborg aktiebolag Pi\ Skolir -"Oektionen Beslut Framtidsgymnasiet Göteborg aktiebolag Org.nr. 556478-1606 sandra.haag@academedia.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn Framtidsgymnasiet i Göteborg aktiebolag BeskA 2

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-04-18 44 Plats och tid Gnosjöandans Kunskapscentrum kl 17.00 19.30 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

Strålande nyheter om UF-företagandet i Södermanland 2017/2018!

Strålande nyheter om UF-företagandet i Södermanland 2017/2018! Strålande nyheter om UF-företagandet i Södermanland 2017/2018! Den första december 2017 stängde registreringen för läsår 2017/2018 och vi kan gladeligen konstatera att i år är ett rekordår! Fler elever

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola ri Skolinspektionen Dnr 44-2014:7673 Cultura Utbildning AB 5567127237 Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn i Cultura Gymnasium i Helsingborgs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund,

Läs mer

Ansökan om statsbidrag för barn som vistas i landet utan tillstånd Höstterminen 2013 Ansökan ska vara Skolverket tillhanda senast 15 september 2013

Ansökan om statsbidrag för barn som vistas i landet utan tillstånd Höstterminen 2013 Ansökan ska vara Skolverket tillhanda senast 15 september 2013 Dnr 2013:423 Ansökan om statsbidrag för barn som vistas i landet utan tillstånd Höstterminen 2013 Ansökan ska vara Skolverket tillhanda senast 15 september 2013 Gröna fält ska fylls i Gråa fält fylls i

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Dnr 44-2014:8241 Norrtelje teknikgymnasium AB Org.nr. 556791-6761 Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter bastillsyn i Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium belägen i Norrtälje

Läs mer

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Meritvärden vid Slutlig antagning till nationella program i Helsingborg 3 juli 2012 Endast behöriga elever är antagna. Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Bygg- och anläggningsprogrammet

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20131

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20131 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (211) period 2131 13-9-2 11:44:11 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 19 12. 179. Hantverksprogrammet 12 1 1 175. 175. Programinriktat Individuellt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2008-02-20 12 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6 kl 17.30 19.50 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN 2012-10- 18

VALLENTUNA KOMMUN 2012-10- 18 Sa m ma nträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-18 15 (24) 133 Gymnasieskolpeng, fr.o.m. januari 2013 eks 2012.442) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-08-25 Barn- och utbildningsnämnden 71 78 2010-08-11 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 68 2010-00054 600 76 Rapport från kvalitetsnätverket Gränslös om integration Gränslös

Läs mer

Frida Jönsson (fp) Maria Andersson (s) Anita Olsson (s) Mikael Kozak (fi) kl. 15.00 17.45 Laura Ilabaca (v)

Frida Jönsson (fp) Maria Andersson (s) Anita Olsson (s) Mikael Kozak (fi) kl. 15.00 17.45 Laura Ilabaca (v) 1 (34) Plats och tid Förvaltningskontoret kl. 15.00 19.30 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Lennart

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Täby Enskilda Gymnasium AB Org.nr. 556568-0112 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Täby Enskilda gymnasium belägen i Täby kommun 2 (6) Tillsyn i Täby Enskilda gymnasium har genomfört tillsyn av Täby

Läs mer

Bilder från fotofinnaren.se

Bilder från fotofinnaren.se Bilder från fotofinnaren.se Läroplanen inför gymnasievalet: Eleverna ska få en utbildning av hög kvalitet i skolan. De ska också få underlag för att välja fortsatt utbildning. Detta förutsätter att den

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ärendenummer 1 (2) UAN2019/161 Utbildningsförvaltningen Måns Hellström Remiss från

Tjänsteskrivelse Ärendenummer 1 (2) UAN2019/161 Utbildningsförvaltningen Måns Hellström Remiss från Tjänsteskrivelse Ärendenummer 1 (2) 2019-02-25 UAN2019/161 Utbildningsförvaltningen 0171-625803 mans.hellstrom@enkoping.se Remiss från Skolinspektionen dnr SI 2019:874 Ansökan från Ljud & Bildskolan LBS

Läs mer

Om gymnasievalet och gymnasieskolan bland elever i Skaraborg Skaraborg kommunalförbund

Om gymnasievalet och gymnasieskolan bland elever i Skaraborg Skaraborg kommunalförbund Om gymnasievalet och gymnasieskolan bland elever i Skaraborg Skaraborg kommunalförbund Index Om undersökningen 3 Sammanfattning 4 Resultat 7 Om gymnasievalet och gymnasieskolan bland elever i Skaraborg

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (211) period 2121 12-4-11 13:57:11 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 16 11 13 174 Hantverksprogrammet 12 3 Yrkesintroduktion, Mot Bygg- Och

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20141

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (2110) period 20141 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet (211) period 2141 14-9-8 9:3:7 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 18 11 152.5 184. Hantverksprogrammet 12 2 Programinriktat Individuellt Val, Mot Bygg-

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående huvudmani

Beslut. efter tillsyn av den fristående huvudmani Skolinspektionen Dnr 44.20143655 Ljud & Bildskolan LBS AB efter tillsyn av den fristående huvudmani Ljud & Bildskolan LBS AB Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153 Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola 13 2019VFN153 Page 42 of 216 Sektorn för utbildning och kultur Elin Rosén Välfärdsnämnden

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer