Styrelsens verksamhetsberättelse 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsens verksamhetsberättelse 2016"

Transkript

1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2016 Järfälla Skidklubb Verksamhets- och räkenskapsår Verksamhetsåret omfattar tiden från ordinarie årsmöte t o m närmaste följande årsmöte. Räkenskapsåret omfattar kalenderår. Årsmötet för föregående verksamhetsår hölls den 17 april i klubbstugan i Granskog. Styrelse Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Ersättare Revisorer Övriga funktioner Spårkommitté Ungdomsansvarig Ansvarig hemsidan Ansvarig Vallaren Per Lind Allan Edblom Kristina Waldén Lars Norberg Peter Henningsson Ingela Fredriksson Karl-Åke Persson Jonas Salenstedt Urban Rossäng Gunnar Eriksson och Dan Damström Lars Norberg Åke Astner Martti Rähkönen Peter Henningsson Karl Wallander Allan Edblom Allan Edblom Ansvarigt medlemsregister Kristina Waldén Aktivitetskommitté Gunnel Edblom och Gerd Kristiansson Stugfogde Gunnel Edblom Materialförvaltare kläder Lars Norberg Valberedning Valberedning har saknats under året. Inledning Skidsäsongen Vintersäsongen bjöd på extremt dåliga förutsättningar för skidåkning på natursnö. Trots det har vi under det gångna året bedrivit gemensamma träningar både för vuxna och barn på skidor, rullskidor och barmark. I tävlingsspåret har det varit sparsamt deltagande bortsett från Vasalopps-veckan där Järfälla SK haft 15 deltagare vilket är Sida 1 (9)

2 färre än vanligt. Barnens Vasalopp och Alla på Snö har varit två årliga arrangemang med stort antal deltagande (130 resp. 844 st.) där klubben har ställt upp med utrustning och funktionärer. Verksamhet 2016 Styrelsen har under det gångna året hållit 5 protokollförda möten. Medlemmar Klubben har fått 26 nya medlemmar mellan april 2015 och april 2016, med reservation för att några ännu inte betalt medlemsavgiften. Totalt har vi 289 medlemmar. En del av medlemsökningen består av att familjemedlemmar har inrapporterats. Glädjande! Ålders- och könsfördelning av medlemmar framgår av nedanstående bilder. Av sammanställningen framgår att vi har 37 ungdomar/juniorer under 21 år som kan utgöra en stomme för vår barn- och ungdomsverksamhet. Bild 1 Medlemsstatistik mars 2017 Träningsverksamhet Träning barn och ungdomar. Peter Henningsson och Karl Wallander har genomgått Skidförbundets kurs för barn-och ungdomstränare. Vi har nu tre kvalificerade och utbildade tränare, Peter, Karl och Ingela Fredriksson. Peter och Karl har genomfört 4 träningar med 5 7 deltagare vid konstsnöanläggningen i Granåsen. Avslutning av träningen skedde i Bruket där området med snö från Alla på snö användes. Träningen var mycket uppskattad av både barn och föräldrar Till nästa säsong vill vi fortsätta med barn och ungdomsträningen på snö och starta upp en mer kontinuerlig träningsverksamhet hela säsongen från okt-mars med barmarksträning. Vi kommer undersöka intresset bland barn (och dess föräldrar till att bli barnledare framöver). Sida 2 (9)

3 Rullskidträning. Rullskidträningen har pågått hela hösten när det har varit barmark. Karl-Åke Persson har samordnat träningen och klubbens egen Facebooksida har fungerat utmärkt för kommunikation. Lördagsträningar. Under perioden från början på november till slutet av februari tränade vi tillsammans med Järfälla OK. C:a deltagare var med varje lördag i Granskog och träning bestod av stavgång, distansträning och skidteknik när snön äntligen kom. Några pass har också körts på Kallhälls elljusspår på tisdagskvällar. Teknikträning Teknikträningen har av klubbens medlemmar skett på konstsnöanläggningar utanför Järfälla; Granåsen, Spånga (isskrap) och Täby, m. fl. Några medlemmar har också utnyttjat Detlef Scholle, Skidförbundets coach, för att förbättra tekniken. Klubben har subventionerat teknikträningen som varit mycket uppskattad. Vallakurs I samband med upptaktsträffen för start av lördagsträningarna anordnades en vallakurs i Granskogs nya vallabod. Efter träningspasset och lite fika gav Magnus Haglund en teoretisk genomgång som följdes av praktiska övningar i den vallaboden. Träningsläger i Harsa Ett läger i Harsa genomfördes i mitten av januari med drygt 10 deltagare. Med bra väder och fina skidspår gavs de bästa förutsättningar till att träna och slipa tekniken. Lägret var mycket uppskattat. Barnens Vasalopp (BV) Barnens Vasalopp genomfördes tillsammans med organisationen för Barnens Vasalopp samt Stadium den 25 januari med 130 deltagare. Ett gott resultat med hänsyn till att naturlig snö saknades. BV org. ordnade med kommunen så att isskrap kördes ut på G/C vägen norr IKEA. Efter ett tungt arbete med några av klubbens medlemmar kunde ett c:a 50 m långt spår ordnas som fylldes av glada barn. Trots köer i det korta spåret var det många glada miner och stolta föräldrar som hejade på när de så småningom passerade under den kända portalen med devisen I Fädrens spår för framtids segrar. Ryttarklubben förhindrade oss att använda den vanliga ängen norr IKEA. Det planerade Barnens Vasalopp i Granskog den 5 februari fick ställas in på grund av snöbrist. Idrottslyftet. Klubben har under säsongen deltagit i Bruketlyftet. Bruketlyftet är en del av skidförbundets satsning Alla på snö och pågick under 12 dagar i februari med över 800 deltagare från åk. 4 i Järfällas skolor. Arrangemanget var mycket uppskattat och Järfälla Skidklubb ställde upp med ledare under 80 timmar. Sammanlagt åkte eleverna tillsammans en sträcka som motsvarar 10 Vasalopp. 13 medlemmar ställde upp för genomförandet. Ett stort tack. Det är oklart hur nästa års Alla på Snö kommer att genomföras. Alla på Snö är ett projekt som har bekostas av Sida 3 (9)

4 Skidförbundet. Projektet är avslutat och diskussioner pågår hur fortsättningen skall ske. Alla på Snö är en bra intäktskälla för klubben. Utvärdering Alla på Snö: Totalt deltog 844 (anmälda 937) år 4 elever varav 588 (70 %) har aldrig varit vid Bruket vintertid tidigare. Skidförbundets målsättning är att Alla på Snö skall leda till ett livslångt intresse för längdskidåkning som påverkar folkhälsan positivt. Uppföljning av Alla på snö. För att få flera barn- och ungdomar att träna planerade vi för en uppföljningsdag lördagen 25 febr. Endast en anmälan, varför den ställdes in. Skidförbundet vill ha bättre rekryteringsresultat från Alla på Snö och uppföljningsdagar är ett sätt att öka rekryteringen. Hur fångar vi upp intresserade ungdomar i samband med aktiviteterna Alla på Snö och Barnens Vasalopp? Lördagen för sportlovet svårt att samla deltagarna. Helgen mellan vecka 8 och 9 är kanske bättre eller ett eller flera kvällspass? Beroende av tillgång på ledare. På grund av den dåliga snötillgången har inga skidaktiviteter kunnat genomföras med enskilda klasser inom ramen för idrottslyftet. Spårkommittén Under några dagar har det varit möjligt att köra upp skidspår på Viksjö golfbana och Granskog - Tånglöt. Stölden av dragfordonet till spåraggregatet har också försvårat möjligheten att köra upp spår i Granskog med omgivningarna. Vi har använt den skoter som vi köpt av Georg Kurki. Spårutrustning. I början av november stals vårt dragfordon. Ett noga planlagt inbrott där låset till bommen vid Granskogs parkering skars upp. Ett nytt lås sattes in för att förhindra efterföljare. Två godkända containerlås forcerades och sedan lastades fordonet och kördes ut via Säby gård där ytterligare ett lås skars upp. Med kommunens hjälp och försäkringsersättning har ett nytt fordon anskaffats och det nya fordonet var på plats i slutet av januari. Järfälla kommun har hjälpt oss med larm som nu är installerat. Tyvärr gjorde snöbristen att vi inte kunde köra upp spår med det stora spåraggregatet. Spårarbete. Bo Walldén och Allan Edblom avlägsnade några kullfallna träd längs spåret och de spårmarkeringar som korna hade brutit av sattes på plats. Tack vare en ny dragning av spåret mellan Granskog och Tånglöt kunde vi, när Översjön inte var farbar, köra upp en ny trevlig anslutning. Spåret följer kraftledningen längs östra sidan av vägen mellan Översjön och Tånglöt. Spårdragning. Strax efter Allhelgonahelgen kunde Martti köra upp spår på Viksjö golfbana. Tyvärr kom det ett blidväder så spåret var bara användbart några dagar. I mitten av december var det ytterligare några dagar med snö och efter trettondagen ytterligare en kort period. I slutet av februari och början av mars var det också korta perioder när det gick att köra upp spår men snötillgången var knapp så spåren var inte de bästa. Sida 4 (9)

5 Stölden av ATV och en trasig skoter i Granskog gjorde att vi inte kunde köra upp spår. Försök gjordes ett par gånger men blidväder tog spåren efter några dagar. Förutsättningar för spårdragning har inte varit de bästa och vi är många som ser fram emot en konstsnöanläggning i Järfälla. Konstsnöspår i Järfälla. Kommunen har bevilja pengar till en konstsnöanläggning och projektgrupp har utsetts. Inom klubben har vi en projektgrupp bestående av: Peter Henningsson, Karl-Åke Persson och Allan Edblom. Rapport projektgruppen. Investeringsbudgeten på 5 mkr. fastställdes den 7 nov. Ängsjö är på förslag bl. a pga. upprustningen av fritidsgården där en upprustning förhoppningsvis ökar underlaget men även att Ängsjö föreslagits i en tidigare utredning. Skidklubben har föreslagit Bruket som ett alternativ på grund av bättre tillgänglighet och samordningsfördelar med konstsnöanläggningen i backen. Uppstart skedde den 24 febr. Ett projektdirektiv som tar utgångspunkt i att man ska utreda vidare om var konstsnöspåret skall anläggas. Projektledare, Rahwa Ayob, från Fastighet har utsetts. Bo Majling och Ronny Gustafsson sitter i styrgrupp. Ett första möte hålls den 30 mars till vilket vi har lämnat synpunkter på ett utkast till projektdirektiv som vi har fått ta del av. Vi kommer efter detta att bjudas in till ett möte. Klubbens synpunkter. Från klubbens sida har vi framfört: Konstsnöspåret skall tillgodose allas behov, både erfarna och nybörjare, barn och vuxna samt de med funktionsnedsättning. Platsen skall vara lättillgängligt, även med allmänna kommunikationer. Spåret bör ha slingor för mera erfarna skidåkare samt skidlekplats för barn samt område för teknikträning. Tidplan. Projektet startas i och med att detta projektdirektiv undertecknas av projektets beställare mars-augusti: Upphandling av konsulter och framtagande av förfrågningsunderlag 2017 augusti-2017 november: Upphandling av entreprenör och anläggande av konstsnöspår december: Besiktning och överlämnande. Möte om konstsnöspår. Klubben kommer att kalla till ett möte där planerna för konstsnöspåret presenteras och där medlemmarna ges möjlighet att diskutera val av plats och vad kommer att krävas av klubben för drift av konstsnöspåret. Vallaren. Ett nummer av Vallaren gavs ut i samband med inbjudan till årsmötet. Den är ett sammandrag från vår hemsida över verksamheten. Den distribuerades med post till alla som saknade e-postadress. Sida 5 (9)

6 Vår klubbstuga i Granskog. Arbetet med att renovera klubbstugan har fortskridit. Det återstår en del mindre målningsarbeten som vi kommer att göra när temperaturen blir högre. Kom till årsmötet och se vallaboden och den upprustade klubbstugan som i den underhållsplan som kommunen tagit fram beskrivs som: Granskogs torp med bevarad äldre torpstuga, den omgivande tomten hägnad med staket, dess växtlighet och en bevarad jordkällare bildar sammantaget en värdefull kulturmiljö. Torpstugan bevarar sin äldre karaktär och ursprungliga planlösning. Till sin interiör bevarar stugan i viss utsträckning äldre fast inredning som är av vikt för stugans karaktär. Torpstugan utgör ett i huvudsak välbevarat exempel på äldre torp och berättar om byggnadstradition i äldre tider och omfattas av ett byggnadshistoriskt värde. Öppet hus i Granskog. Drygt 20 mötte upp på vår tränings- och upptaktsträff i Granskog i början på december. Ett tiotal deltog i träningen och efter den invigdes vallaboden. Ordf. Per Lind klippte bandet och glögg serverades utanför boden. Gunnel hade fixat en god lunch med risgrynsgröt och smörgåsar. Kaffe och en god äppelkaka som Gerd Kristiansson hade bakat smakade bra. Därefter redogjorde Per och Allan för den planerade verksamheten under säsongen. Vasaloppsdeltagande och andra långlopp. 15 deltagare fullföljde årets Vasaloppsvecka. Antalet som åker Vasaloppet har minskat jämfört med tidigare år. Medlemmarna har även deltagit i Jizerska utanför Liberec i Tjeckien och Engelbrektslopet. Hemsida och Facebook. Vi försöker att hålla vår hemsida uppdaterad. Underlaget till Vallaren har i huvudsak hämtats från hemsidan. Lars-Erik Norberg har dessutom ansvarat för Facebooksidan (Järfälla SK) som har drygt 100 användare. Där utbyts tips och information om samling till träningar. Nya klubbkläder Lars Norberg har haft ansar för klubbens kläder; klubbjacka, mössa och buff. Vi har subventionerat skidkläderna för att flera skall se vår verksamhet. Drygt 20 skidjackor har sålts. Skidkläderna har kompletterats med byxor i klubbens färger och Lars har fått i uppdrag att ta fram en kortärmad tröja i klubbens färger. Vallabod. Vallaboden är nu färdigställd så när på några lister och lite målningsarbete som återstår. Boden har kodlås och larm och är utrustad med vallaprofiler och de verktyg som behövs för vallning. Vallaboden är öppen för klubbens medlemmar och uppgifter hur du får koder för inpassering finns på klubbens hemsida. Boden har byggts med hjälp av YTC - Yrkestekniskt centrum, (Nytt namn, Järfälla gymnasium) som har en bygg- och anläggningslinje. De har byggt vallaboden som praktik utan arbetskostnad. Vi har stått för materialkostnaden. Boden är inredd med vallabord, bra belysning samt diverse utrustning för att preparera och valla skidorna. Vallaboden är tillgänglig för klubbens medlemmar. Sida 6 (9)

7 Ekonomirapporter, resultat och balansrapporter Balansrapport Sida 7 (9)

8 Resultatrapport Sida 8 (9)

9 Sammanfattning. Slutligen vill styrelsen tacka alla som deltagit i klubbens verksamhet under det gångna året. Ett speciellt tack till Järfälla kommun för all hjälp med grundarbetena för spåren, brobygge, röjning i samband med ny sträckning av spåren, stolpar för märkning av spåren och de ekonomiska bidrag vi får för att hålla spåren i bra skick. Per Lind Allan Edblom Kristina Waldén Ordf. Sekr. Kassör Peter Henningsson Lars Norberg Karl-Åke Persson Ledamot Ledamot Ledamot Ingela Fredriksson Ledamot Sida 9 (9)

Styrelsens verksamhetsberättelse 2015 för

Styrelsens verksamhetsberättelse 2015 för Styrelsens verksamhetsberättelse 2015 för Järfälla Skidklubb Verksamhets- och räkenskapsår Verksamhetsåret omfattar tiden från ordinarie årsmöte t o m närmaste följande årsmöte. Räkenskapsåret omfatta

Läs mer

Välkomna! Ordföranden har ordet

Välkomna! Ordföranden har ordet Skrift för JÄRFÄLLA SKIDKLUBBs medlemmar Nr 1 April 2017 Årsmöte äger rum vid vår klubbstuga i Granskog den 14 maj klocka 15:00 Efter årsmötet serveras och kaffe med kaka! Anmäl ditt deltagande till Per

Läs mer

Välkomna! Ordföranden har ordet

Välkomna! Ordföranden har ordet Skrift för JÄRFÄLLA SKIDKLUBBs medlemmar Nr 1 April 2016 Årsmöte äger rum vid vår klubbstuga i Granskog den 17 april klocka 13:00 Efter årsmötet serveras smörgåstårta och kaffe med kaka! Anmäl ditt deltagande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Järfälla Skidklubb Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Träning Vi följer Svenska Skidförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet som bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar.

Läs mer

Årsmöte. Ordföranden har ordet. Välkomna!

Årsmöte. Ordföranden har ordet. Välkomna! Skrift för JÄRFÄLLA SKIDKLUBBs medlemmar Nr 1 April 2014 Årsmöte äger rum vid vår klubbstuga i Granskog den 4 maj klockan 15:00 Efter årsmötet serveras smörgåstårta med dryck samt kaffe och kanske Gerds

Läs mer

För information: Protokoll, styrelsemöte Järfälla skidklubb 2016-01-11. Plats: Järfälla Oks Klubbstuga Granskog

För information: Protokoll, styrelsemöte Järfälla skidklubb 2016-01-11. Plats: Järfälla Oks Klubbstuga Granskog Protokoll, styrelsemöte Järfälla skidklubb 2016-01-11. Plats: Järfälla Oks Klubbstuga Granskog Närvarolista: Per Lindh, ordförande Allan Edblom, ledamot Karl-Åke Persson, ledamot Kristina Waldén, kassör

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb Verksamhetsbeskrivning och Verksamhetsplan 2018/2019 för Boo Kanot och Skidklubb Bäst i Nacka - på vatten och snö! Verksamhetsidé Vision Boo Kanot och Skidklubb skall vara det självklara valet för såväl

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

På dagens information

På dagens information Föräldrainformation 2018 På dagens information Info om klubben Träningsgrupper Upplägget på träningarna Kläder och utrustning Tävlingar och tävlingsanmälan Frågor -Bli medlem och medlemsavgift Medlemmar

Läs mer

Täby IS Skidor. En introduktion

Täby IS Skidor. En introduktion Täby IS Skidor En introduktion Täby IS Skidor Täby IS är en alliansförening. Sedan september 2009 är skidor en egen förening inom Täby IS. Även fotboll, specialidrott, innebandy och friidrott är egna föreningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsåret omfattar tiden 1 september 2012 t.o.m. 31 augusti 2013 Styrelse Styrelsen har under det gångna året bestått av följande personer: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen

Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen 2015-2016 Källan och Granberget har som vanligt haft fantastiska spår, även om hösten hängde i länge. Det dröjde till mitten/slutet av december innan kylan kom

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2017-2018 V0.9 Inledning Målet ska fortsatt vara att utveckla anläggningen vidare till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2016-2017 V0.96 Inledning Målet ska fortsatt vara att på sikt utveckla anläggningen till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Skrift för JÄRFÄLLA SKIDKLUBBs medlemmar Nr 2 December 2013 Ordföranden har ordet Hej skidvänner! Det har blivit dags för ett nytt nummer av Vallaren och det har redan hunnit bli december 2013. Ännu har

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016-2017 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2016-2017 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2016-2017 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2016-04-17 Verksamhetsplan 2016-2017 ÖVERGRIPANDE MÅL OCH VERKSAMHET 1. Skapa möjlighet till träning och tävling i längdskidåkning för

Läs mer

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 2008 2009 2 (5) Skövde Konståkningsklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 2009 Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2015. Det åttonde verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 Tid: 2018-02-11 kl 11.00 Plats: Kallade: SIF Klubbstuga Samtliga medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet 3 Val av 2 protokolljusterare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET VÄXJÖ INNEHÅLL ORDFÖRANDEN HAR ORDET 3 INLEDNING 4 STYRELSE/ORGANISATION 5 FRILUFTSAKTIVITETER/VERKSAMHET 6 FRILUFTSAKADEMIN/UTBILDNING 11 MEDLEMMAR 12 ÅRSREDOVISNING

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014 Kumla Skidförening www.kumlaskidforening.se VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014 Klubblokalen i strålande sol Naturgymmet i fullt bruk Inlägg på vår hemsida eller på Facebook Än en gång: ni är grymma! Hoppas

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år jag fyllde 50. Men tiden går så fort och det blev aldrig

Läs mer

EN PRESENTATION AV VÅRT KONSTSNÖSPÅR SÄSONGEN 2017/2018 INGET KONSTSNÖSPÅR INGA SKIDÅKARE

EN PRESENTATION AV VÅRT KONSTSNÖSPÅR SÄSONGEN 2017/2018 INGET KONSTSNÖSPÅR INGA SKIDÅKARE EN PRESENTATION AV VÅRT KONSTSNÖSPÅR SÄSONGEN 2017/2018 INGET KONSTSNÖSPÅR INGA SKIDÅKARE SUCCÉN FORTSÄTTER för spåret... Årets säsong är den bästa hittills, längre spår, flest antal besökare och vi öppnade

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE TUNAFORS SPORTKLUBB SKIDSEKTION VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017-06-30 2018-07-01 Styrelsen för TUNAFORS SPORTKLUBBS SKIDSEKTION får härmed lämna följande berättelse för det gångna året. Under det senaste året

Läs mer

Nr 4 år Årg. 37

Nr 4 år Årg. 37 Nr 4 år 2014. Årg. 37 www.ok-mark.com STYRELSE Bo Herdersson ordf. Per Knubbe sekr. Gun Frisk kassör Marie-Louise Hedström Lennart Karlsson Anja Lomander Jan Olausson Maria Svensson Martin Udd REDAKTION

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Svenska Australian Shepherdklubben

Svenska Australian Shepherdklubben SASK Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Svenska Australian Shepherdklubben (SASK) avger härmed följande verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2011. Styrelsen Styrelsen har från föregående

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens 2010-09-16 Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Närvarande Presentation ÖSF representanter Närvarolista, mail-lista Anmälda Boxholm

Läs mer

Årsmöte Järfälla Aikidoklubb

Årsmöte Järfälla Aikidoklubb Årsmöte Järfälla Aikidoklubb 2012-02-04 Tid: Lördag 4/2, kl 10-12 Plats: Konferensrum Jakobsbergs Sporthall 1) Fastställande av röstlängd för mötet. Sexton närvarande medlemmar finns noterade på röstlängden.

Läs mer

RÖBÄCKS SK VERKSAMHETSPLAN

RÖBÄCKS SK VERKSAMHETSPLAN LÄGERVERKSAMHET Under säsongen 2016/2017 planeras ett snöläger på försäsong (i början av december 2016) in likt tidigare säsonger. Barmarkslägret kommer att ordnas om intresse finns. TÄVLINGSVERKSAMHET

Läs mer

Spåravgiften betalas i sparbössan vid spåret, till funktionär på plats alt. via Swishnummer

Spåravgiften betalas i sparbössan vid spåret, till funktionär på plats alt. via Swishnummer Spåravgift Vuxna: Ungdomar 50 kr Gratis Spåravgiften betalas i sparbössan vid spåret, till funktionär på plats alt. via Swishnummer 123 156 91 93. Varför kostar det att åka skidor vid Karlsnäsgården? I

Läs mer

Bålsta SK November 2013.

Bålsta SK November 2013. N Y H E T S B R E V Bålsta SK November 2013. Ordförande har ordet... Den här gången blir det bara ett par korta ord då det är mycket som händer just nu. Klubben kommer att inleda ett samarbete med Bro-Bålsta

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30 Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Byske

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013

Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013 Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013 Närvarande 22 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Per Malmqvist hälsade alla hjärtligt välkomna

Läs mer

Boo Kanot och Skidklubb

Boo Kanot och Skidklubb ! Verksamhetsberättelse 1 januari 2017 31 december 2017 Framlagd för Årsmötet 14/3-2018 Inledning Detta är min första verksamhetsberättelse som ordförande för. Ett år då vi tack vare stort engagemang från

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan 2018-19 Bäst i världen- alla på snö Verksamhetsplan 2018 07 01 t o m 2019 06 30 Juni 2018-06-15 Ledamöter 2018 19 Ordförande Anders Garfvé Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2014 Januari 2015 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 311 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd Årsmöte Jönköpings län 08-10-25 Bankeryd Verksamhetsberättelse för SMC Jönköpings län 07090 901-08083 831 Styrelsemedlemmar Ordförande Inge Svensson Skede Vice Ordförande Berndt Lööf Eksjö Kassör Pamela

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2011 Härjedalens SnöSkoterförening, HSSF. Lofsdalen 2011-11-15

Årsmötesprotokoll 2011 Härjedalens SnöSkoterförening, HSSF. Lofsdalen 2011-11-15 Årsmötesprotokoll 2011 Härjedalens SnöSkoterförening, HSSF Lofsdalen 2011-11-15 1 - Ordföranden öppnade mötet, tackade Bruno Sjöberg, Lofsdalsspår ek. förening för värdskapet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Matforsracet Sponsorreferat

Matforsracet Sponsorreferat Matforsracet 2014 Sponsorreferat Den 16 mars gick Matforsracet av stapeln, denna gång på Södra berget på grund av snöbrist i Matfors. Det var totalt 106 barn och ungdomar som startade. 0-6 år hade en kortare

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma

Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma 2017-02-13 1. Fastställande av röstlängd - Godkändes. 2. Årsmötesfunktionärer a) Val av ordförande - Tommy Sander b) Val av två personer att jämte ordförande justera

Läs mer

Dnr Kdn 2017/68 Konstsnöanläggning inriktningsbeslut, återremiss

Dnr Kdn 2017/68 Konstsnöanläggning inriktningsbeslut, återremiss TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-04-24 Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden Dnr Kdn 2017/68 Konstsnöanläggning inriktningsbeslut, återremiss Förslag till beslut Kultur, demokrati- och fritidsnämnden beslutar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30.

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

Försvarets Sportklubb Sid 1(6) Sekreteraren

Försvarets Sportklubb Sid 1(6) Sekreteraren Försvarets Sportklubb 2017-01-24 Sid 1(6) Årsmöteshandlingar till Försvarets sportklubbs årsmöte för 2017, tisdag 2017-02-07 kl. 18.00 20.00 i Restaurang Vingen på KHV/Tre Vapen, Banérgatan 62 i Stockholm

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2017-09-06 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar och era föräldrar!! Vi

Läs mer

Välkommen till Svegs IK Skidor SKIDSEKTIONENS VERKSAMHET SÄSONGEN 2018/2019 LÄNGDSKIDOR & SKIDSKYTTE

Välkommen till Svegs IK Skidor SKIDSEKTIONENS VERKSAMHET SÄSONGEN 2018/2019 LÄNGDSKIDOR & SKIDSKYTTE Välkommen till Svegs IK Skidor SKIDSEKTIONENS VERKSAMHET SÄSONGEN 2018/2019 LÄNGDSKIDOR & SKIDSKYTTE Skidsektionens vision Vi vill ge barnen en god skidteknik, positiva minnen och en bra allmänfysik. Inramningen

Läs mer

Knivsta Brukshundklubb

Knivsta Brukshundklubb Protokoll fört vid styrelsemöte i Knivsta BK 2018-11-14 Närvarande: Peter Kullin, Marita Berg, Elisabeth Olsson, Susanne Jakobsson, Carina Rapp, Malin Karlsson, Lotta Johansson, Elsa Brahm. Ina Michael

Läs mer

Föräldramöte 19 Nov 2013

Föräldramöte 19 Nov 2013 Täby IS Skidor En god skidteknik, posi.va minnen och en bra allmän- fysik. Inramningen ska vara glädjefylld, utmanande och inspirera.ll e? livslångt intresse för längdskidåkning. Föräldramöte 19 Nov 2013

Läs mer

Ansökan om investeringsbidrag för anläggande av konstsnöspår i Råda.

Ansökan om investeringsbidrag för anläggande av konstsnöspår i Råda. Lidköpings kommun Kommunstyrelsen -fö- 0 6 Ansökan om investeringsbidrag för anläggande av konstsnöspår i Råda. Bakgrund I takt med att intresset för hälsa och friskvård växer, har också intresset för

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2016-11-22 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem Ärende 1. Mötets öppnande. Frågan om mötet utlysning. Mötet öppnades. Mötet hade utlysts enligt stadgarna. Dagordningen delades ut till deltagarna. 2. Val av ordförande för mötet. Till ordförande för mötet

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2015 Nr 7 Datum: 2105-09- 22 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Bo Bergström Ordförande Paul Fältman Vice Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Finansiering av friluftsanläggningar

Finansiering av friluftsanläggningar 2016-03-30 1 (5) Finansiering av friluftsanläggningar Konstsnöanläggning Rocklunda Västerås stad har investerat i en ny modern konstsnöanläggning för att skapa ett konstsnöspår på Rocklunda inför säsongen

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret BYSKE SKIDKLUBB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30 Byske Skidklubb 1 (6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30.

Läs mer

Stålnäs Stugförening Verksamhetsberättelse 2011

Stålnäs Stugförening Verksamhetsberättelse 2011 Storstenen på Stålnäs, (fiskeläget) så finns en gubbe inristat. Den upptäcktes av Peter Norman från Riksantikvarieämbetet 1982, då han genomförde en fornminnesinventering i Söderhamns Skärgård. Mer om

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum Tid Mötesstart 18:30

Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum Tid Mötesstart 18:30 Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum 2018-02-15 Tid Mötesstart 18:30 Strandtorp GK 2018-02-15 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt 4 Fastställande av

Läs mer

Nordmalings brukshundklubb 2011-11-02

Nordmalings brukshundklubb 2011-11-02 Nordmalings brukshundklubb 2011-11-02 Klubbstugan Olofsfors Styrelsemöte Organisationsnummer: 894003-7511 Närvarande: Viktoria Hedström Erika Norberg Jenny Lund Iren Olofsson Meddelad frånvaro: Angelica

Läs mer

Protokoll från Svartå IF årsmöte 2018

Protokoll från Svartå IF årsmöte 2018 Protokoll från Svartå IF årsmöte 2018 Tid: 2018-02-11 kl 11.00 Plats: Närvarande: 13 st SIF Klubbstuga Lina Gustavsson, Marina Lichterman, Roger Karlsson, Andreas Magnusson, Håkan Almqvist, Göran Atterstig,

Läs mer

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING 1) Öppnande av mötet 2) Val av ordförande för mötet 3) Val av sekreterare för mötet 4) Val av 2 justeringsmän, tillika rösträknare, för mötet. 5) Fråga om mötets stadgeenliga

Läs mer

MEDBORGARFÖRSLAG - Nytt skidspår i Råda

MEDBORGARFÖRSLAG - Nytt skidspår i Råda Sida 1 av 7 MEDBORGARFÖRSLAG - Nytt skidspår i Råda Syfte Att ha ett väl fungerande skidspår för träningar, tävlingar, vasaloppsträning och motionsåkning som kan användas även snöfattiga vintrar. Förslaget

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2015 Nr 8 Datum: 2015-10- 20 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Vice Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson Ledamot Sandra Amedi

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll årsmöte 2018-03-21 Plats: Bygdegården Näske. 1. Mötets öppnandes Vice ordf Mats hälsade alla välkomna 2. Kallelse till årsmötet Mötet fastslog att kallelsen gjorts på rätt sätt och i enlighet

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 Styrelsen för föreningen Jaktskyttarna i Trollhättan lämnar följande verksamhetsberättelse för tiden 2016-01-01 till 2016-12-31. Styrelse Namn Roll

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer