Flygresor med F1A- och F1C-trunkar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Flygresor med F1A- och F1C-trunkar"

Transkript

1 Flygresor med F1A- och F1C-trunkar Allt fler modellflygresor sker med flyg. Till vissa destinationer är dessutom flyg det enda praktiskt möjliga transportsättet. Det finns en separat instruktion för små och lätta F1B-trunkar som kan tas med i kabinen. Den heter F1B-trunken i kabinen och finns också under rubriken Allmänt. Att ta med en trunk full med ömtåliga och dyrbara modellflygplan på flygresan kan vara ett stort problem. Det finns mycket erfarenhet inom friflyggänget som är värd att dokumentera. Det kommer vartefter nya rutiner, regler och bestämmelser från luftfartsmyndigheter och flygbolag och det gäller att vara uppdaterad för att inte råka ut för överraskningar när man väl står vid incheckningsdisken. En stor skärpning av säkerhetsreglerna kom efter 9/ och har utvecklats och stabiliserats sedan dess. Den senaste stora regeländringen för bagage är från maj Några mindre ändringar har gjorts under 2010 och flygbolagen varnar för att det kan komma ytterligare regeländringar med kort varsel. Bagagehantering Automatiseringen av bagagehanteringen på flygplatserna är kanske statistiskt mycket säker men eftersom vi måste ha trunken med modellerna med oss 100 % säkert för att kunna tävla så känns det som en stor risk att lämna trunken ifrån sig vid incheckningen. Trunkar för F1A och F1C är så stora att det inte finns plats för dem i kabinen. Det gäller då att packa trunken så att innehållet stannar på plats så att det tål att hanteras hårt. Trunken måste därför emballeras extra omsorgsfullt för att tåla omild behandling. Vi har sett exempel på att ömtåligt bagage medvetet hanteras ovarsamt. Om man ska märka, eller inte märka trunken med Fragile är därför en knepig fråga. Man ska inte förvänta sig att en märkning med Denna sida upp kommer att beaktas. F1A- och F1C-trunkar kan inte skickas med transportbanden från den vanliga incheckningen. Risken är att de p.g.a. sin längd fastnar i kurvor eller växlar. De måste därför gå via specialincheckningen och där lastas på vagnar till planen. Den allt hårdare hanteringen av bagage medför risk för skador. Tänk på följande: Ingenting i trunken ska kunna komma loss och slå sönder saker. Det ska vara ett visst avstånd mellan ömtåliga saker och trunkens insida, s.k. krosszoner. Utanpå trunken ska det ex.vis vara ett ca 15 mm mjukt elastiskt lager. Utanpå detta ska det vara ett hårdare lager, minst ett lager av ex.vis kraftig dubbelwellpapp. Ytterst kan man ha självhäftande plast eller tape. En snygg ytterväska av tyg med handtag kan föra med sig mildare behandling. Trunkens handtag ska vara anpassade för att ge godshanteraren ett bra grepp.

2 Redan vid reseplaneringen kan man minska risken för skador på bagaget genom att om möjligt välja flygningar utan omlastning och att undvika vissa ökända flygplatser om flygplansbyte måste ske. Det finns statistik att tillgå för olika flygplatsers hantering av bagage gällande skador, förseningar och förlust. Skillnaderna kan vara mycket stora mellan flygplatserna. Förhållandena kan naturligtvis förändras så det är klokt att kontrollera detta före reseplaneringen. Nya dimensionsreglerna har överenskommits mellan de flesta flygbolagen och är enligt följande: Tidigare kategori Specialbagage är nu inkluderad i det normala fria incheckade bagaget. Golfbag Modellflygare har byggt om Golfbagar för att använda till sina modeller. Det finns numera krav på att kategorin Golfbag ska innehålla max 14 klubbor och t.ex. 12 bollar och ett par golfskor. Skidfodral Även skidfodral har använts som trunk men numera är de avsedda för ett par skidor och ett par stavar eller en snowboard. Inom Europa gäller att det i Ekonomiklass fritt får tas med ett bagage med max vikt 23 kg. Dimensionen på bagaget får vara sammanlagt för L + B + H = 152 cm (62 tum). Det går att ta med Extra bagage som man får betala extra för. Exempel: Ett ytterligare bagage med vikt som ovan och med samma dimension, sammanlagt för L + B + H = 158 cm (62 tum) kostar extra inom Norden Euro 20, inom Europa Euro 30 extra och till övriga världen Euro 40 per resa (utresa resp. hemresa). Om det extra bagaget med vikt 23 kg har dimension sammanlagt för L + B + H = cm (62 80 tum) kostar det inom Norden Euro 30 extra, inom Europa Euro 45 och till övriga världen Euro 60 per resa. Om det extra bagaget med vikt 23 kg är ännu större, med dimension sammanlagt för L + B + H = cm ( tum) kostar det inom Norden Euro 60 extra, inom Europa Euro 90 och till övriga världen Euro 120 per resa. Handbagage För handbagage gäller vissa bestämmelser. Det kan skilja något mellan olika flygbolag och rutter: o Ett bagage med max storlek 55 x 40 x 25 cm. o Max vikt 8 kg. o Handbagage ska ha märkning med namn, adress, osv. för den aktuella resan. o Handbagage ska placeras i overhead compartment. Extra utrustning Hur kan man göra om man behöver ha med lite extra utrustning som inte ryms i vikten eller utrymmet i det incheckade bagaget? Enligt de flesta flygbolags bestämmelser får man utöver det tillåtna handbagaget ha en:

3 handväska, handledsväska eller liten väska (eller liten laptopväska) med innehåll. jacka, rock eller filt. liten kamera eller kikare. mindre mängd böcker eller tidningar. En bra kombination av detta är att ha en jacka med rymliga fickor där man kan ha både mindre kikare, kamera, telefon och GPS samt lite bulletiner o.dyl. Det har ofta varit så att handbagaget inte vägs om det ser normalt ut. Det har gått att ta med både 10 och 12 kg handbagage utan kontroll. Några punkter gäller för handbagaget som ju är åtkomligt för passageraren under flygning: Det får inte innehålla något som är förbjudet. Det bör inte innehålla något som ser farligt ut. Det ska förvaras och lätt kunna placeras i overhead compartment. Det ska snabbt gå att öppna för att visa innehållet. Det är inte tillåtet att i kabinen medföra: knivar, pennknivar, nagelklippare, eller andra skärverktyg, stickverktyg, cigarettändare, vapen, ammunition, vissa kemikalier och explosiva ämnen. Det finns en ny säkerhetsregel som säger att trubbiga föremål (exempelvis ett basebollträ) inte får tas med i kabinen. Tidigare har vi kunnat ta med kikarsstativ i handen utan problem. Det kanske blir svårare nu med de nya reglerna. Kolla detta vid incheckningen. Ta bort verktyg, nålar, vingpinnar, lack, aceton, cyanoakrylat, lim, olja och batterier och ev. andra saker från handbagaget som kan tänkas ställa till problem. Dessa saker ska packas i det incheckade bagaget. Ha inte med t.ex. handapparater i handbagaget. Val av flygbolag Det kan vara en fördel att resa med ett av det arrangerande landets flygbolag. Ha gärna med några sidor ur tävlingens bulletin för att visa upp vid behov. De flesta arrangörer av mästerskap brukar även skicka ut en skrivelse med vädjan till gränsstationer, tull, flygbolag, o.s.v. att hjälpa till vid passage. En sådan skrivelse kan visas upp vid behov. Säkerhetskontrollen Personalen i säkerhetskontrollen brukar inte ifrågasätta vad du har i handbagaget eller jackan om det inte är av kategorin förbjudet. Ibland kan bilden vid genomlysningen vara svår att tolka. Om du blir tillfrågad om innehållet så är det bara att vara tillmötesgående och öppna och visa. Det är ju i allas vårt intresse att säkerheten är hög. Passage genom gaten Om du har ett för tungt handbagage kan du hantera det som om det är lätt.

4 Väl ombord på planet brukar eventuella kvarvarande problem lösa sig. Uppträd lugnt, säkert och positivt. Gå inte in i någon konflikt utan vädja om en smidig lösning om det trots allt skulle köra ihop sig. En nödlösning som tidigare accepterats är att spänna fast kikarstativet på väskan eller trunken. De båda delarna har då betraktas som ett kolli och om inte tillåten vikt överskrids har det varit ok. Bekvämare är förstås att ha kikarstativet i väskan. Vissa delar av packningen ska placeras i det incheckade bagaget. Det gäller t.ex. våra handapparater. Handapparaten bör för övrigt vara elektroniskt inaktiverad för sändning under resan så att inte slutsteget förstörs om sändningsknappen skulle tryckas in av kringliggande packning. Om trunken demoleras eller kommer bort Vi bör ha konsekvenserna klara för oss om det skulle hända något med trunken. En trunk med 5 6 modeller av världsklass är inte lätt att ersätta. Det kostar mycket pengar och tar även lång tid att ersätta detta så att det går att fortsätta att tävla på samma nivå. Det finns alltså stor anledning att planera noga för att undvika skador på eller förlust av utrustningen. Skulle trots allt något allvarligt inträffa bör vi vara förberedda även på det. Nedanstående genomgång av försäkringar omfattar även personskador mm. Våra förbundsförsäkringar ser i korthet ut enligt följande: SMFF har en ansvars- och förmögenhetsbrottsförsäkring i If. SMFF s olycksfallsförsäkring täcker den skada som drabbar medlemmarna under utövande av modellflygning. Ev. merkostnader: Personliga tillhörigheter kan ersättas med 0,5 basbelopp Försäkringen gäller under internationella tävlingar och meetings i hela världen för den som representerar SMFF eller en till SMFF ansluten klubb. SMFF och FSF ingår organisatoriskt i RF som har flera försäkringar i Folksam. Allriskförsäkringen gäller för lös egendom. Den omfattar plötslig och oförutsedd skada på försäkrad egendom, dock inte stöld. Idrottsreseförsäkring Försäkringen gäller för aktiva idrottsutövare, ledare, tränare och funktionärer i föreningen och ger ett skydd vid olycksfall och akut sjukdom utomlands. Försäkring för föreningens resgods ingår också. Sakskada Ska anmälas snarast möjligt till Folksam på blankett skadeanmälan Företagsskador (s 8969). Anmälan skickas till Folksam, Företagsskador, Stockholm, telefon , fax Egendomsskydd vid resa är högst 1 basbelopp (f.n. ca :-)

5 Exempel på sådant som försäkras i egendomsförsäkringen är idrottsutrustning och idrottskläder, pengar och värdehandlingar. Allriskförsäkring för lös egendom Omfattar plötslig och oförutsedd skada på försäkrad egendom, dock inte stöld. Vid inbrott, stöld, rån, skadegörelse eller annat brott ska polisanmälan göras och polisintyg bifogas anmälan. Tänk på att styrka ersättningskravet genom att bifoga verifikationer, bevis och andra handlingar som behövs för Folksams bedömning av föreningens krav på ersättning och ersättningens storlek. Ersättningsanspråket ska skickas till Folksam inom sex månader från skadedagen. Ersättningsbeloppen är inte tillräckliga för att ersätta det som våra elitflygare normalt har med sig som bagage på sina resor till tävlingar. Vi utgår från att alla som är aktiva tävlingsflygare har en Hemförsäkring. Den kan ge ungefär motsvarande ersättningsbelopp som Förbundsförsäkringarna om man inte har den allra billigaste typen av försäkring. Frågan är dock om man kan få ersättning från fler än ett försäkringsbolag för samma skada. Det finns möjlighet att köpa en tilläggsförsäkring för en specifik resa. En sådan kan kosta kronor för en restid på 10 dagar för att höja ersättningsbeloppet med 1 basbelopp till totalt 2 basbelopp. Detta är ändå ett långt mindre belopp än vad vår elitflygare normalt har med sig som bagage på sina resor till tävlingar. En trunk med 6 st F1A- modeller, varav 2 st flapper samt övrig tävlingsutrustning kostar förmodligen ca kr att nyanskaffa. Utöver kostnaden kommer det att gå åt massor av tid och pengar för att genomföra nyanskaffningarna och att flyga in och träna med den nya utrustningen. Det är alltså av stor vikt att planera sina resor noggrant för att i första hand undvika skador på eller förlust av utrustningen. I andra hand bör vi ha klart för oss hur vi ska göra för att återställa läget efter en incident. Att bagage inte kommer fram som det ska vid flygresor händer ofta. Vid i stort sett varje tävling i Världscupen, EM eller VM hör vi historier om detta. Svenska landslaget har drabbats några gånger under åren men mest under hemresor, i form av att bagaget blivit försenat några dagar. Att ha rest långt och länge för stora pengar till en tävling eller mästerskap och inte kunna genomföra tävlingen därför att trunken är borta eller blivit demolerad är tråkigt. Det som något skulle kunna minska omfattningen för laget av en sådan incident kunde vara att man packar ner två eller tre modeller i lagkamraternas trunkar och att de gör detsamma. Då har alla ändå modeller att tävla med om en eller t.o.m. två trunkar skulle vara borta eller demolerade. En nackdel blir ju förstås att om en drabbas så drabbas hela laget något. Det här förslaget har varit uppe till diskussion några gånger med ännu inte provats i verkligheten. Erfarenhet av förslaget saknas alltså i dagsläget.

RF:s. Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring. Gäller från och med 2006

RF:s. Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring. Gäller från och med 2006 RF:s Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring Gäller från och med 2006 2 RF:s Grundförsäkring är en försäkring som ger alla idrottsföreningar och andra organisationer anslutna till Sveriges Riksidrottsförbund

Läs mer

Grundutbildning. för Junisledare. Vilket ansvar har jag som ledare

Grundutbildning. för Junisledare. Vilket ansvar har jag som ledare Kurspass 7 Säkerhet Fakta Grundutbildning Vilket ansvar har jag som ledare Ni som ledare har tagit ett ansvar för barn genom att bli ledare för en grupp. Barnens föräldrar har lämnat över ansvaret till

Läs mer

Kompletterande egendomsförsäkring URA

Kompletterande egendomsförsäkring URA Kompletterande egendomsförsäkring URA Försäkringsvillkor 2015-07-01 Dnr 899-10188-14 [Titel 3] Sid 2 (8) Innehåll 1 OMFATTNING OCH SJÄLVRISK... 3 1.1 När och var gäller försäkringen?... 3 1.2 Vem gäller

Läs mer

RF:s. Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring

RF:s. Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring RF:s Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring Gäller från och med 2007 R0260.indd 1 2007-02-21 09:50:55 2 RF:s Grundförsäkring är en försäkring som ger alla idrottsföreningar och andra organisationer

Läs mer

Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation för Svenska Skidförbundet Gäller från och med 1 juli 2012 Svenska Skidförbundets försäkringar I den här broschyren får du en kortfattad beskrivning av försäkringarna som omfattar

Läs mer

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation 1 juli 2014 Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation i samarbete med Folksam Svenska Skidförbundets försäkringar I den här broschyren får du en kortfattad beskrivning av försäkringarna som omfattar

Läs mer

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation 1 juli 2015 Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation i samarbete med Folksam Svenska Skidförbundets försäkringar I den här broschyren får du en kortfattad beskrivning av försäkringarna som omfattar

Läs mer

Försäkra er. idrottsförening. Folksam i samarbete med Riksidrotts förbundet. Den bästa lagkamrat du kan få

Försäkra er. idrottsförening. Folksam i samarbete med Riksidrotts förbundet. Den bästa lagkamrat du kan få Försäkra er idrottsförening Folksam i samarbete med Riksidrotts förbundet Den bästa lagkamrat du kan få 2 Idrottens försäkringsbolag Folksam är idrottens försäkringsbolag. Genom oss är 1,6 miljoner aktiva

Läs mer

Domarens försäkringsskydd

Domarens försäkringsskydd Domarens försäkringsskydd Riksidrottsförbundets(RF) Grundförsäkring via Folksam ger ett grundskydd för alla till RF anslutna organisationer. Premien betalas av RF. Egen försäkring RF:s Grundförsäkring

Läs mer

Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation för Svenska Skidförbundet Gäller från och med 1 juli 2010 Svenska Skidförbundets försäkringar I den här broschyren får du en kortfattad beskrivning av försäkringarna som omfattar

Läs mer

Försäkringsinformation. för Svenska Skidförbundet. Gäller från och med 1 juli 2009

Försäkringsinformation. för Svenska Skidförbundet. Gäller från och med 1 juli 2009 Försäkringsinformation för Svenska Skidförbundet Gäller från och med 1 juli 2009 2 Svenska Skidförbundets försäkringar I den här broschyren finns en kortfattad beskrivning av försäkringarna som omfattar

Läs mer

Dina rättigheter som flygpassagerare i EU

Dina rättigheter som flygpassagerare i EU Flygresenär inom EU Dina rättigheter som flygpassagerare i EU I dag flyger vi mer än någonsin. Skillnaden är stor om man jämför med hur det såg ut för bara tjugo år sedan. Den stora ökningen medför ibland

Läs mer

Reseförsäkring American Express Corporate Gold Card. Skadeanmälan

Reseförsäkring American Express Corporate Gold Card. Skadeanmälan Reseförsäkring American Express Corporate Gold Card KORTMEDLEM Skadeanmälan Namn: Adress: Postnummer och ort: Telefon dagtid: e-mail: Kortnummer: För utbetalning av ersättning: Bankgiro, bankkontonummer

Läs mer

Svenska Skidförbundet. Försäkringsinformation 1 juli 2018

Svenska Skidförbundet. Försäkringsinformation 1 juli 2018 Svenska Skidförbundet Försäkringsinformation 1 juli 2018 Svenska Skidförbundets försäkringar I den här broschyren får du en kortfattad beskrivning av försäkringarna som omfattar ledare och funktionärer

Läs mer

RF:s. Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring

RF:s. Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring RF:s Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring Gäller från och med 2008 Rf:s Grundförsäkring är en försäkring som ger alla idrottsföreningar och andra organisationer anslutna till Sveriges Riksidrottsförbund

Läs mer

RF:s Grund försäkring och Kompletteringsförsäkring. Gäller från 1 januari 2009

RF:s Grund försäkring och Kompletteringsförsäkring. Gäller från 1 januari 2009 RF:s Grund försäkring och Kompletteringsförsäkring Gäller från 1 januari 2009 2 Rf:s Grundförsäkring är en försäkring som ger alla idrottsföreningar och andra organisationer anslutna till Riksidrottsförbundet

Läs mer

RF:s Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring

RF:s Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring 2003 RF:s Grundförsäkring och Kompletteringsförsäkring 2 RF:s Grundförsäkring är en försäkring som ger alla idrottsföreningar och andra organisationer anslutna till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) ett

Läs mer

Domarens försäkringsskydd

Domarens försäkringsskydd Domarens försäkringsskydd Riksidrottsförbundets(RF) Grundförsäkring via Folksam ger ett grundskydd för alla till RF anslutna organisationer. Premien betalas av RF. RF:s Grundförsäkring innehåller följande

Läs mer

Försäkra er. idrottsförening. Folksam i samarbete med Riksidrotts förbundet den bästa. lagkamrat du kan få

Försäkra er. idrottsförening. Folksam i samarbete med Riksidrotts förbundet den bästa. lagkamrat du kan få Försäkra er idrottsförening Folksam i samarbete med Riksidrotts förbundet den bästa lagkamrat du kan få 2 Idrottens försäkringsbolag Folksam är idrottens försäkringsbolag. Genom oss är 1,6 miljoner aktiva

Läs mer

KOMPLETTERANDE EGENDOMSFÖRSÄKRING URA

KOMPLETTERANDE EGENDOMSFÖRSÄKRING URA Försäkringsvillkor 2018-09-01 899-3530-18 Sid 2 (8) Innehåll 1.1 När och var gäller försäkringen?... 3 1.2 Vem gäller försäkringen för?... 3 1.3 Självrisk... 3 2 Försäkringsskydd... 4 3 Skadeanmälan...

Läs mer

Dina reserättigheter

Dina reserättigheter Dina reserättigheter - när du reser med flyg, tåg, buss eller båt Dina rättigheter EU har regler för alla olika resor. När du reser med flyg, tåg, buss eller båt har du alltid vissa rättigheter när det

Läs mer

Teknikföretagens. Företagsförsäkring. En försäkring för produktfokuserade teknikföretag

Teknikföretagens. Företagsförsäkring. En försäkring för produktfokuserade teknikföretag Teknikföretagens Företagsförsäkring En försäkring för produktfokuserade teknikföretag En stadig grund att stå på En bra företagsförsäkring ger din verksamhet en stadig grund att stå på. Teknikföretagen

Läs mer

Som förälder gäller det att hjälp sina barn skydd i sin nya bostad. Undersökningen* visade nämligen att många tror att de täcks

Som förälder gäller det att hjälp sina barn skydd i sin nya bostad. Undersökningen* visade nämligen att många tror att de täcks UNIK FÖRSÄKRING Varför? Medlemmen har upplevt att försäkringsbolagen inte ser de behov medlemmen har och p.g.a. pg detta bryr man sig inte om att teckna försäkringar. Unga ensamstående i åldern 18-25 saknar

Läs mer

Försäkringar för ditt företag

Försäkringar för ditt företag Försäkringar för ditt företag Vad händer med verksamheten och ekonomin i ditt företag om du råkar ut för oförutsedda händelser som en vattenskada, ett inbrott eller en rättstvist? Vi har försäkringarna

Läs mer

Pierre Ronnefalk. Att tävla utomlands. Radiostyrd Bilsport

Pierre Ronnefalk. Att tävla utomlands. Radiostyrd Bilsport Pierre Ronnefalk Att tävla utomlands Radiostyrd Bilsport Tävla utomlands... Varför?! Ger erfarenhet att tävla i annan miljö Förlänger säsongen Man blir (igen)känd Skapa kontaktnät Lär sig annan körstil

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING F3:1 2015 05 01 I anslutning till N01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET I. EGENDOMSFÖRSÄKRING Med ändring av häremot stridande bestämmelser

Läs mer

SKADEANMÄLAN DanskeBank

SKADEANMÄLAN DanskeBank Skadeanmälan skickas till: Chartis Europe S.A. Skadeavdelningen Box 3122, SE-103 62 Stockholm Tel +46 8 506 920 40 Fax +46 8 506 920 95 (Ifylles av Chartis) SKADEANMÄLAN DanskeBank Försäkrad danskebank

Läs mer

Personalresan till Amsterdam

Personalresan till Amsterdam Personalresan till Amsterdam Jag har det stora nöjet att hälsa dig välkommen till personalresan som 2010 går till Holland och vackra Amsterdam. Vi kommer att starta avresan tidigt så det blir en lång,

Läs mer

Skadeanmälan. Tjänstereseförsäkring. Personuppgifter. Uppgifter om arbetsgivare. Försäkringsnummer (se försäkringsbrev) Namn.

Skadeanmälan. Tjänstereseförsäkring. Personuppgifter. Uppgifter om arbetsgivare. Försäkringsnummer (se försäkringsbrev) Namn. Skadeanmälan Tjänstereseförsäkring 1 Försäkringsnummer (se försäkringsbrev) Personuppgifter Namn Personnummer Yrke Bostadsadress Ortsadress (postnr och ortnamn) Telefon med riktnr (bostad) Telefon med

Läs mer

För att kunna ge en snabb och effektiv service är det bra om skadeanmälan innehåller

För att kunna ge en snabb och effektiv service är det bra om skadeanmälan innehåller Skadeanmälan skickas till: AIG Europe Limited Skadeavdelningen Box 3506, 103 69 Stockholm Tel +46 8 506 920 20 Fax +46 8 506 920 90 E-mail claims.sweden@aig.com För att kunna ge en snabb och effektiv service

Läs mer

SKADEANMÄLAN Flybe Privatreseförsäkring

SKADEANMÄLAN Flybe Privatreseförsäkring Skadeanmälan skickas till: Chartis Europe S.A. Skadeavdelningen Box 3122, SE-103 62 Stockholm Tel +46 8 506 920 45 Fax +46 8 506 920 95 Skadenummer (Ifylles av Chartis) Organisationsnummer: 516405-4966

Läs mer

Kö pfö rsä kring fö r Mervä rde MästerCärd Frä gör & Svär sämt exempel pä hur fö rsä kringen kän änvä ndäs

Kö pfö rsä kring fö r Mervä rde MästerCärd Frä gör & Svär sämt exempel pä hur fö rsä kringen kän änvä ndäs Kö pfö rsä kring fö r Mervä rde MästerCärd Frä gör & Svär sämt exempel pä hur fö rsä kringen kän änvä ndäs Vad omfattar försäkringen? Försäkringen består av fyra delar. Här är en sammanfattning av de olika

Läs mer

Försäkringar för ditt företag

Försäkringar för ditt företag Försäkringar för ditt företag Vad händer med verksamheten och ekonomin i ditt företag om du råkar ut för oförutsedda händelser som en vattenskada, ett inbrott eller en rättstvist? Vi har försäkringarna

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILT VILLKOR ALLRISKFÖRSÄKRING EGENDOM 2009 05 01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET 1. Vem försäkringen gäller för Försäkringen gäller för försäkringstagaren samt

Läs mer

Kommun- och företagsförsäkring

Kommun- och företagsförsäkring Försäkringsbrev Kommun- och företagsförsäkring Försäkringstagare Upplands Väsby kommun Orgnr 212000-0019 Adress Kontaktperson Försäkringsnummer 194 80 Upplands Väsby Anita Ackeberg UPY1016-02 Utfärdat

Läs mer

INFORMATION OM KONSTNÄRSFÖRSÄKRING FÖR STUDERANDEMEDLEMMAR GRUNDALTERNATIV

INFORMATION OM KONSTNÄRSFÖRSÄKRING FÖR STUDERANDEMEDLEMMAR GRUNDALTERNATIV INFORMATION OM KONSTNÄRSFÖRSÄKRING FÖR STUDERANDEMEDLEMMAR GRUNDALTERNATIV EGENDOM (brand/inbrott/vatten) - maskinerier/varor* 50 000 kr - ritningar/arkivalier/datainformation 2,0 basbelopp - skada på

Läs mer

Kommun- och företagsförsäkring

Kommun- och företagsförsäkring Försäkringsbrev Kommun- och företagsförsäkring Försäkringsnummer Försäkringstagare UPY1016-05 Upplands Väsby kommun Orgnr 212000-0019 Adress Kontaktperson 194 80 Upplands Väsby Anita Ackeberg Utfärdat

Läs mer

Försäkringspaket för UF-företag. Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring

Försäkringspaket för UF-företag. Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring Försäkringspaket för UF-företag Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring Ung Företagsamhet Företagsförsäkring Den här försäkringslösningen är

Läs mer

SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort

SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort (Ifylles av AIG) Skadeanmälan skickas till: AIG Europe Limited Skadeavdelningen Box 3122, 103 62 Stockholm Tel +46 8 506 920 80 Fax +46 8 506 920 95 SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort Organisationsnummer:

Läs mer

Försäkringspaket för UF-företag. Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring

Försäkringspaket för UF-företag. Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring Försäkringspaket för UF-företag Ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Nordic Försäkring och Riskhantering samt Protector Försäkring Ung Företagsamhet Företagsförsäkring Den här försäkringslösningen är

Läs mer

Allmän information Prisbasbelopp (pbb) = SEK 44.500 per 1 januari 2013 Alla belopp i brevet är uttryckta i SEK, om inte annat anges

Allmän information Prisbasbelopp (pbb) = SEK 44.500 per 1 januari 2013 Alla belopp i brevet är uttryckta i SEK, om inte annat anges Försäkringsbrev Kommun- och företagsförsäkring Försäkringstagare Södertälje kommun Orgnr 212000-0159 Adress Kontaktperson Försäkringsnummer 151 89 Södertälje (Campusgatan 26) Göran Lundberg SÖE1013-02

Läs mer

FLYGPASSAGERARES RÄTTIGHETER REKLAMATIONSBLANKETT

FLYGPASSAGERARES RÄTTIGHETER REKLAMATIONSBLANKETT FLYGPASSAGERARES RÄTTIGHETER REKLAMATIONSBLANKETT DENNA BLANKETT KAN ANVÄNDAS FÖR REKLAMATIONER TILL FLYGBOLAG ELLER NATIONELLA TILLSYNSMYNDIGHETER Passagerares rättigheter vid nekad ombordstigning, nedgradering

Läs mer

studera utomlands Informationsfolder Säkerhet över alla gränser

studera utomlands Informationsfolder Säkerhet över alla gränser studera utomlands Informationsfolder Säkerhet över alla gränser 2-3 studera utomlands Studera utomlands? Grattis! Glöm inte bort att försäkra dig! Du är på väg ut på ett äventyr som kommer att bli ett

Läs mer

Utresa - fredag 31 juli 2015

Utresa - fredag 31 juli 2015 Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Tri-Camp i England är intensivare än någonsin. I detta informationsbrev hoppas vi att den mesta informationen som ni behöver finns med. En del

Läs mer

Försäkringar i förskola och skola

Försäkringar i förskola och skola September 2012 1 (8) Försäkringar i förskola och skola För barn och ungdomar i förskola och skola har kommunen två försäkringar, en olycksfallsoch en reseförsäkring. Det är inte ovanligt med frågor kring

Läs mer

Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium

Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium För att datoranvändningen på skolan ska fungera är det oundvikligt att etiska krav ställs på användarna. Kraven skiljer sig inte mycket från övriga krav som

Läs mer

DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! -NYTT Nyköpings Modellklubb DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Hej! NMK-NYTT ÄR MEDLEMSTIDNING

Läs mer

Att tänka på inför och under flygresan. Information från Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen

Att tänka på inför och under flygresan. Information från Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen Att tänka på inför och under flygresan Information från Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen Att tänka på inför och under flygresan Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen, SRF, har i denna broschyr

Läs mer

STUDERA UTOMLANDS. Informationsfolder S ÄKERHET ÖVER ALLA GRÄNSER

STUDERA UTOMLANDS. Informationsfolder S ÄKERHET ÖVER ALLA GRÄNSER STUDERA UTOMLANDS Informationsfolder S ÄKERHET ÖVER ALLA GRÄNSER 2-3 STUDERA UTOMLANDS Studera utomlands? Grattis! Glöm inte bort att försäkra dig! Du är på väg ut på ett äventyr som kommer att bli ett

Läs mer

Att tänka på inför och under flygresan

Att tänka på inför och under flygresan Att tänka på inför och under flygresan Information från Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen Box 55545 102 04 STOCKHOLM info@srf-org.se www.srf-org.se Att

Läs mer

Årskurs 1! Nu är det dags...

Årskurs 1! Nu är det dags... Augusti 2017 Årskurs 1! Nu är det dags... Vi är glada att kunna berätta att ditt barn under flera år framöver kommer att få använda en personlig enhet i skolarbetet. Till en början är det en ipad som erbjuds.

Läs mer

Kommun- och företagsförsäkring

Kommun- och företagsförsäkring Försäkringsbrev Kommun- och företagsförsäkring Försäkringsnummer SOL1012-04 Försäkringstagare Solna stad Orgnr 212000-0183 Adress Kontaktperson Stadshusgången 2, Solna centrum 171 86 SOLNA Tommy Söderström,

Läs mer

STÄNGT LUFTRUM. Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU

STÄNGT LUFTRUM. Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU STÄNGT LUFTRUM Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU Det stängda luftrummet har lett till enorma störningar i hela Europa för både turister och affärsresenärer. Men även

Läs mer

Kontaktuppgifter: If Kundcenter Företag Telefon: 0771-56 00 00 D1. Nu förnyas er försäkring

Kontaktuppgifter: If Kundcenter Företag Telefon: 0771-56 00 00 D1. Nu förnyas er försäkring Badrumsmannen AB Aprikosgatan 32 165 60 HÄSSELBY Nu förnyas er försäkring Om ni råkar ut för något, kontakta oss på eller ring 0771-815 818. De flesta ärenden löser vi direkt! Ni är alltid välkomna att

Läs mer

2. Vänligen bifoga övriga anteckningar/kommentarer på backsidan av denna anmälan

2. Vänligen bifoga övriga anteckningar/kommentarer på backsidan av denna anmälan Fordransanmälan Referens för fordransanmälan: (För intern användning) Personuppgifter: Namn: Fordran för: Datum: Gatuadress: Telefon: E-post adress: Viktig information 1. Vänligen utfyll den bifogade fordransanmälan

Läs mer

Jet Times särskilda villkor för befordran av passagerare och bagage

Jet Times särskilda villkor för befordran av passagerare och bagage Jet Times särskilda villkor för befordran av passagerare och bagage Januari 2015 Kära passagerare hos Jet Time Dessa befordringsvillkor kompletterar det avtal som ingåtts mellan din researrangör och Jet

Läs mer

Försäkringsnummer SP Egendom Verksamhetsansvar, Produktansvar, Rättsskydd, Brottsskydd, Ledningens ansvar Olycksfall

Försäkringsnummer SP Egendom Verksamhetsansvar, Produktansvar, Rättsskydd, Brottsskydd, Ledningens ansvar Olycksfall Försäkringsavtal 1 (9) BRF Lund Väster 3 Organisationsnummer 769623-4579 Verksamhet: Bostadsrättsförening Avtalstid fr.o.m. 1 oktober 2016 t.o.m. 30 september 2017 Uppgifter om eventuella avvikande avtalstider

Läs mer

Försäkring 25-0435926-08 Datum 2011 10 08

Försäkring 25-0435926-08 Datum 2011 10 08 Försäkring JSC Trädvård AB Vårbäcksvägen 1 A 14640 TULLINGE Ändringar i rättsskyddsförsäkringen från 2011-01-01 Försäkringsbelopp Skattemål Det särskilda försäkringsbeloppet om högst 100 000 kr för tvist

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB SÄRSKILDA VILLKOR MERKOSTNADSFÖRSÄKRING P.G.A. EGENDOMSKADA A15:1 (PRODUKTIONSFÖRSÄKRING) FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET Innehåll sid 5.4 Merkostnadsförsäkring p

Läs mer

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 Följ med på en resa där ni upplever Kroatiens historia och kultur. Vi färdas bekvämt runt i egen buss och besöker städerna Makarska, Trogir, Split, Zadar, Sibenik

Läs mer

Packa rätt shoppa som vanligt

Packa rätt shoppa som vanligt Packa rätt shoppa som vanligt Nu gäller nya regler inom EU för säkerhetskontroll vid flygning. Bland annat begränsas mängden vätska man får ha med i handbagaget. Shoppingen efter säkerhetskontrollen berörs

Läs mer

Vem är Per? 17 år. UNIK. Per Liljeroos 46 Fru och 2 grabbar 20 respektive

Vem är Per? 17 år. UNIK. Per Liljeroos 46 Fru och 2 grabbar 20 respektive ,.' FORSAKRING Vem är Per? Per Liljeroos 46 Fru och 2 grabbar 20 respektive 17 år. Anställd hos FUB riks sedan 1 februari 2010G Arbetar endast med försäkringar för FUB:s medlemmar. Har arbetat med försäkring

Läs mer

Ansvarsförsäkring. för KY- och YH-studerande. Försäkringsvillkor 2011-01-01

Ansvarsförsäkring. för KY- och YH-studerande. Försäkringsvillkor 2011-01-01 Ansvarsförsäkring för KY- och YH-studerande Försäkringsvillkor 2011-01-01 2 Utdrag ur Förordning (2009:130) om yrkeshögskolan 6 kap. Försäkringar Försäkring för personskada 1 Myndigheten för yrkeshögskolan

Läs mer

Viktiga begränsningar

Viktiga begränsningar Taxi Försäkringen för taxi är flexibelt utformad för att täcka varje taxiföretags försäkringsbehov. Den kan omfatta allt från enbart trafikförsäkring till ett omfattande skydd för bilen och företaget.

Läs mer

INFORMATION när Du får låna elrullstol

INFORMATION när Du får låna elrullstol Hjälpmedelscentrum 2015 Signalistgatan 2 721 31 Västerås INFORMATION när Du får låna elrullstol Förvaring Förvaring ska ske så att inte obehöriga kan få tillgång till hjälpmedlet. Elrullstol ska förvaras

Läs mer

Skadehantering: Tjänsteresa

Skadehantering: Tjänsteresa Skadehantering: Tjänsteresa Kunduppgifter - Försäkringstagare Försäkringstagarens namn Organisationsnummer Postadress Postnummer och postort Telefonnummer, växel Fax Hemsida Kontaktperson Direktnummer

Läs mer

Göteborgs Stad. Resevillkor för riksfärdtjänstresor

Göteborgs Stad. Resevillkor för riksfärdtjänstresor Göteborgs Stad Resevillkor för riksfärdtjänstresor 151203 Resevillkor för riksfärdtjänstresor Dessa resevillkor är en del i Göteborg Stad Färdtjänstens arbete för trygga och säkra resor. De innehåller

Läs mer

Försäkringar i förskola och skola

Försäkringar i förskola och skola Januari 2013 1 (8) Försäkringar i förskola och skola För barn och ungdomar i förskola och skola har kommunen två försäkringar, en olycksfallsoch en reseförsäkring. Det är inte ovanligt med frågor kring

Läs mer

för dig som har enskild firma och är medlem i Musikerförbundet och Företagsservice

för dig som har enskild firma och är medlem i Musikerförbundet och Företagsservice 1 oktober 2013 Företagsförsäkring för dig som har enskild firma och är medlem i Musikerförbundet och Företagsservice i samarbete med Folksam Företagsförsäkring för enskild firma För dig som har enskild

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING 2008 10 01 Tv-Fotografernas förening I anslutning till N01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBEVISET I. EGENDOMSFÖRSÄKRING Med ändring av häremot

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING TONSÄTTARE 2006 05 01 I anslutning till N01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBEVISET 1. EGENDOMSFÖRSÄKRING Med ändring av häremot stridande bestämmelser

Läs mer

Ansvarsförsäkring för KY-studerande

Ansvarsförsäkring för KY-studerande Ansvarsförsäkring för KY-studerande Försäkringsvillkor 2005-12-01 Utdrag ur Förordningen (2001:1131) om kvalificerad yrkesutbildning 1 kap. Statligt stöd Försäkringar 9 Myndigheten för kvalificerad yrkesutbildning

Läs mer

BUDBIL. Geografisk omfattning

BUDBIL. Geografisk omfattning BUDBIL förköpsinformation Här finner du en kortfattad information om vår försäkring för Budbil. Informationen förklarar innehållet i försäkringen och vilka tillvalsmöjlig heter som finns för att anpassa

Läs mer

Vilken hjälp kan du få av oss vid längre förseningar, inställda flyg och överbokade flygningar?

Vilken hjälp kan du få av oss vid längre förseningar, inställda flyg och överbokade flygningar? Vilken hjälp kan du få av oss vid längre förseningar, inställda flyg och överbokade flygningar? Denna information är utformad i enlighet med Europaparlamentets och Europeiska unionens råds förordning nr

Läs mer

Kommun- och företagsförsäkring

Kommun- och företagsförsäkring Försäkringsbrev Kommun- och företagsförsäkring Försäkringsnummer NOE1009-07 Försäkringstagare Norrtälje kommun Orgnr 212000-0217 Adress Box 800 761 28 Norrtälje Kontaktperson Ola Andersson Utfärdat 2014-12-19

Läs mer

ETT ANPASSAT FÖRSÄKRINGSSKYDD

ETT ANPASSAT FÖRSÄKRINGSSKYDD ETT ANPASSAT FÖRSÄKRINGSSKYDD för privatpraktiserande tandläkare Det här är en branchanpassad försäkring för privatpraktiserande tandläkare. Försäkringen ger ett väl anpassat skydd för din praktik och

Läs mer

Fråga Försäkringshjälpen gratis! Försäkringen som gör det enklare att vara proffs

Fråga Försäkringshjälpen gratis! Försäkringen som gör det enklare att vara proffs Fråga Försäkringshjälpen gratis! Försäkringen som gör det enklare att vara proffs Skräddarsydda försäkringar för dig som är kund hos Ahlsell Enkelt, tryggt och skräddarsytt till ett riktigt bra pris Du

Läs mer

Kommun- och företagsförsäkring

Kommun- och företagsförsäkring Försäkringsbrev Kommun- och företagsförsäkring Försäkringsnummer LIÖ1007-03 Försäkringstagare Lidingö stad Orgnr 212000-0191 Adress Stockholmsvägen 50 181 82 Lidingö Kontaktperson Jesper Arkinger Medförsäkrade

Läs mer

Ansvarsförsäkring. för KY- och YH-studerande. Försäkringsvillkor 2009-07-01

Ansvarsförsäkring. för KY- och YH-studerande. Försäkringsvillkor 2009-07-01 Ansvarsförsäkring för KY- och YH-studerande Försäkringsvillkor 2009-07-01 2 Utdrag ur Förordning (2009:130) om yrkeshögskola 6 kap. Försäkringar 1 Myndigheten för yrkeshögskolan ska ansvara för att personer

Läs mer

Allmän information Prisbasbelopp (pbb) = SEK per 1 januari 2012 Alla belopp i brevet är uttryckta i SEK, om inte annat anges

Allmän information Prisbasbelopp (pbb) = SEK per 1 januari 2012 Alla belopp i brevet är uttryckta i SEK, om inte annat anges Försäkringsbrev Kommunförsäkring Försäkringstagare Nacka kommun Orgnr 212000-0167 Adress Granitvägen 15 131 81 NACKA Kontaktperson Försäkringsnummer Hans-Iwar Svärd NAA1008-01 Utfärdat 2012-03-16 Försäkringsperiod

Läs mer

Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting Försäkringstagare:

Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting Försäkringstagare: Regionkansliet, ekonomiavdelningen Handläggare: Maria Berglez Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting Försäkringstagare: Försäkringsnummer: 830 777 984 Västra Götalands Läns Landsting

Läs mer

Kommun- och företagsförsäkring

Kommun- och företagsförsäkring Försäkringsbrev Kommun- och företagsförsäkring Försäkringstagare Täby kommun Orgnr 212000-0118 Medförsäkrade bolag: Täby Holding AB inkl dotterbolag (avser endast Vd/styr.ansvarsförs.) Org.nr 556671-1569

Läs mer

MODEBUTIKERNAS MEDLEMSFÖRSÄKRING

MODEBUTIKERNAS MEDLEMSFÖRSÄKRING FÖRETAGSFÖRSÄKRING MODEBUTIKERNAS MEDLEMSFÖRSÄKRING Denna skräddarsydda försäkringsprodukt erbjuds Modebutikernas medlemmar och den ger dig som modeaffär/textilhandlare en heltäckande och förmånlig affärsförsäkring.

Läs mer

Här kommer försäkringshandlingar

Här kommer försäkringshandlingar Norrtälje Trädvård AB Tomta-Ekevägen 118 B 761 75 Norrtälje Här kommer försäkringshandlingar Om ni råkar ut för något, kontakta oss på eller ring 0771-815 818. De flesta ärenden löser vi direkt! För skada

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund

Sveriges Modellflygförbund Ansökan om godkännande av modellflygplatser för klubb som är ansluten till SMFF: 1.Klubben Klubbens namn: Jönköpings Radioflygklubb Organisationsnummer: 802456-4745 Fullständig adress: c/o Ingemar Thörn,

Läs mer

Fastighetsförvaltning

Fastighetsförvaltning Fö.fv 1:1 Särskilt villkor Fastighetsförvaltning Försäkring för Fastighetsförvaltning omfattar Egendomsförsäkring, Extrakostnadsförsäkring, Ansvarsförsäkring samt, i den mån så anges i försäkringsbrevet,

Läs mer

Nordeuropa Försäkring AB

Nordeuropa Försäkring AB Nordeuropa Försäkring AB VILLKOR FÖRETAGSFÖRSÄKRING M1:2 2017 05 01 I anslutning till N01 FÖRSÄKRINGSGIVAREN ANGES I FÖRSÄKRINGSBREVET I. EGENDOMSFÖRSÄKRING Med ändring av häremot stridande bestämmelser

Läs mer

Villkorssammanfattning Hemförsäkring

Villkorssammanfattning Hemförsäkring Villkorssammanfattning Hemförsäkring Speciellt anpassad för dig som bor i bostadsrätt Vår hemförsäkring är både omfattande och prisvärd. Du får ett bra skydd för dina ägodelar, både i och utanför hemmet.

Läs mer

Flyttgodsförsäkring. Försäkringsvillkor

Flyttgodsförsäkring. Försäkringsvillkor Flyttgodsförsäkring Försäkringsvillkor 2016-07-01 899-10299-14 Sid 2 (10) Innehåll 1. Försäkringsskydd... 3 1.1 Begränsningar 1.2 Föreskrift 1.3 Undantag 2. Flyttgodsförsening... 5 3. Självrisk... 6 4.

Läs mer

HÄSTAR I TRAFIKEN TIll dig Som ÄR RyTTARE

HÄSTAR I TRAFIKEN TIll dig Som ÄR RyTTARE HÄSTAR I TRAFIKEN till dig som är ryttare Att rida i TRAFIK Intresset för hästar och ridsport ökar stadigt i Sverige. Vi är närmare en halv miljon människor som rider eller kör för tävling, motion eller

Läs mer

12 november 2014. Omsättningen. Försäkringen är beloppslös

12 november 2014. Omsättningen. Försäkringen är beloppslös Försäkringsbevis 1 (6) Fritzes Måleri & Golv AB Lavettvägen 45 174 59 Sundbyberg Försäkringstagare: Organisationsnummer: Försäkringsnummer: Avtalstid: Omfattning: Fritzes Måleri & Golv AB 556978-7632 SP880598

Läs mer

SEF Småföretagarförsäkring

SEF Småföretagarförsäkring SEF Småföretagarförsäkring Varför? En företagsförsäkring genom SEF! Vi har sedan många år tillbaka tecknat så kallad hängavtal eller som vi brukar kalla dem separatavtal, med företag som av olika skäl

Läs mer

Träningsläger Alfas del Pi 2009 U-truppen

Träningsläger Alfas del Pi 2009 U-truppen Träningsläger Alfas del Pi 2009 U-truppen Trivselregler Vi förutsätter att alla tar ansvar för sina handlingar och uppträder på ett sådant sätt som är föredömligt för en fotbollsspelare på elitnivå. En

Läs mer

Fö rsä kringsbrev Kömmun- öch fö retägsfö rsä kring

Fö rsä kringsbrev Kömmun- öch fö retägsfö rsä kring Fö rsä kringsbrev Kömmun- öch fö retägsfö rsä kring Försäkringsnummer NAA1008-06 Försäkringstagare Nacka kommun Orgnr 212000-0167 Adress Granitvägen 15 131 81 NACKA Kontaktperson Medförsäkrade bolag Jan

Läs mer

Försäkringsplan Skultuna kommundelsförvaltning Inledning. Bakgrund. Dnr. KDNS 2018/ SKULTUNA KOMMUNDELSFÖRVALTNING

Försäkringsplan Skultuna kommundelsförvaltning Inledning. Bakgrund. Dnr. KDNS 2018/ SKULTUNA KOMMUNDELSFÖRVALTNING 1/5 Dnr. KDNS 2018/00174-9.0.1 SKULTUNA KOMMUNDELSFÖRVALTNING Försäkringsplan Skultuna kommundelsförvaltning 2018 Dnr: Handläggare: Beslutad: 2018-04-05 av Skultuna kommundelsnämnd Revideras: årligen,

Läs mer

Om ni råkar ut för något, kontakta oss på www.if.se eller ring 0771-815 818. De flesta ärenden löser vi direkt!

Om ni råkar ut för något, kontakta oss på www.if.se eller ring 0771-815 818. De flesta ärenden löser vi direkt! SAMFÄLLIGHETEN FÖR UDDARED III ÅKE ANDERSSON TRANBÄRSV 119 448 37 FLODA Nu förnyas er försäkring Denna försäkring är grundad på de försäkringsuppgifter er försäkringsförmedlare har lämnat till If. Försäkringsförmedlaren

Läs mer

Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting

Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting Regionkansliet, ekonomiavdelningen Handläggare: Hasse Larsson Tjänstereseförsäkring för Västra Götalands läns landsting Försäkringstagare: Västra Götalands Läns Landsting Försäkringsnummer: 830 777 984

Läs mer

UF Ett år som företagare handledning för lärare

UF Ett år som företagare handledning för lärare 1 UF Ett år som företagare handledning för lärare BEHOVET AV FÖRSÄKRINGAR Allt möjligt kan hända inom företagsverksamhet, precis som i det normala livet. I ett företag kan skador orsakas exempelvis av

Läs mer

Försäkring för Samfällighetsföreningar

Försäkring för Samfällighetsföreningar Försäkring för Samfällighetsföreningar Det här är en branschanpassad försäkring för samfällighetsföreningar och dess medlemmar. Försäkringen ger ett väl anpassat skydd för samfällighetsföreningar och kan

Läs mer

Sveriges Civilförsvarsförbund

Sveriges Civilförsvarsförbund FÖRSÄKRINGSÖVERSIKT 2011 Sveriges Civilförsvarsförbund Allmänt 1(9) Försäkringsgivare: Länsförsäkringar Företagsförsäkring Europ Assistance Folksam Tjänstereseförsäkring Olycksfallsförsäkring Avtalstid:

Läs mer