Arbetsuppgifter för TD på Swedish Golf Tour

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsuppgifter för TD på Swedish Golf Tour"

Transkript

1 Arbetsuppgifter för TD på Swedish Golf Tour Förbesök (Två månader innan tävlingen) Lär dig namnen på dem du träffar. Gå igenom Manualen. Speciellt - Ansvarsfördelning under tävlingsveckan. - Funktionärslistan. Informera om eventuella nyheter vad gäller touren. Informera dig om vilka sponsorer tävlingen har. Vilka hotellalternativ finns? Har spelarinformationen skickats till SGT/tävlingskansliet? Såsom speciell spelarinformation med t ex hotellalternativ, inspelsmöjligheter, Pro-Am information, etc. Informera om att spelarna betalar sina anmälningsavgifter direkt via Min Golf (på internet) men att sena wild cards eller sent insatta reserver måste kunna betala på plats. Detta utgör en ekonomisk redovisning som TD och TL skriver under tillsammans och GK sätter in pengarna på SGF Affärsutveckling AB:s bankgiro på nästföljande vardag från tävlingens avslutningsdag. Fråga om arrangörsklubben är generösa att bjuda spelarna på vatten och bananer, om svaret är ja meddela tävlingskansliet så att den informationen kan framgå på tävlingens informationssida (önskemål från spelarrådet att detta meddelas i förväg så att de kan planera kost i bagen utifrån det). Kolla att banan är helt fri från startförbud två dagar före tävlingen. Fundera på var TC ska sitta och var inlämningen av scorekort (recording-area) ska ske. Visa och gå igenom delar av ProAm Manualen. Kontrollera så att klubbens förslag till Pro-Am upplägg blir så bra som möjligt för såväl sponsorer som spelare. Om de ska ha Event-ProAm, fråga om kontakt har tagits från SGF Affärer&Event (de åker separat och har möte med arrangörsklubben om detta). Om möjligt spela banan. Det är ett bra sätt att göra banbesiktning samtidigt som man får grepp om hur banan spelas. Helst bör greenkeepern vara med under ronden. Extra viktigt är att testa bunkersanden i många bunkrar. Skicka gärna ett mail till klubben och kommentera det ni gått igenom. Troligtvis handlar det mest om banan, eftersom manualen är så detaljerad vad gäller det praktiska. Ring eller mejla till Fredrick Månsson ( / fmansson@hotmail.com) som gör banguiden och informera honom om vilka backtees du kommer att välja och eventuellt annorlunda spellinjer. Allt för att banguiden ska bli så bra som möjligt. Stäm gärna av med Fredrick vilket datum som banguiden ska finnas på plats på GK. Kolla om du har spray som räcker för tävlingen, annars be tävlingskansliet skicka.

2 Två-tre dagar före Träffa tävlingsledare, greenkeeper, etc. Gå igenom med sekretariatet och aktuell TC hur incheckningen ska gå till och när den kan öppnas. Bara en plats och en ansvarig person. Se till att man använder rätt typ av kvittens för de spelarna som måste kunna betala på plats (ett fåtal). Kopiera eller låt någon kopiera Regelkort och ordningsregler så att dessa kan lämnas ut tillsammans med banguiden (som ingår i priset för anmälningsavgiften) vid incheckning. Poängtera vikten av att avprickningen av spelarna sker. Det är viktigt med bra vägvisare (skyltar) till recording-area från 18:e green och ev 9:ans green. Tala med greenkeeper om klippning. När planerar man klippa fairway, foregreen, tee och greener. Viktigt att diskutera och för TD att veta. Tala med spelarrådets representant om när ni om möjligt tillsammans träffar greenkeeper och tävlingsledare. Håll kontakt med SGF Tävlingskansli samt var tillhands för spelarnas frågor. Alla spelare måste registrera sig, även de som fått wild card. Det sker genom att spelarna betalar sin anmälningsavgift på Min Golf (internet). Försäkra dig om att banguide har levererats och att mätpunkter finns och syns bra (eventuellt förstärkning genom att spraya i dem igen?). Rundor runt banan med golfbilen Första rundan: Gör två vita linjer på tee. Så långt fram och så långt bak, kommer teemarkeringarna att stå. Planera hålplaceringar. Från T i framkant, mått från detta T plus R, C eller L på formulär. Mät även sidmåttet, tex 5R. Om en banguide finns eller har tillverkats för tävlingen, titta på greenmåtten så att de fungerar jämfört med dina mått för hålplaceringarna. Själva spraypunkterna sätter du ut undan för undan under dagarna, så att spelarna inte kan träna mot dem. Titta på markeringar. Out, gula, röda, blå, bunkerkanter, etc. Bedöm nivå för MUA-markeringar. Vänta med att spraya! Andra rundan: Korrigera markeringar. Out, gula, röda och eventuell blå. Spraya MUA och eventuellt gula-, röda- eller out-linjer. Förbered utkast till lokala regler inför mötet med spelarrådet. Utgå från klubbens egna lokala regler eller lokala regler från eventuell fjolårstävling. Tredje rundan: Gör kompletteringar. Någon av rundorna runt banan bör övriga domare vara med så att ni kan tala er samman om vissa detaljer, den sk domarrundan. Med hjälp av hantverksgruppen se till att tourens material hamnar där det ska vara, i klubbhusområdet, 1:an, 18:e eller andra centrala platser ute på banan. Det är mycket viktigt att allt material med reklambudskap finns uppsatta före Pro-Am dagen.

3 Instruera ansvariga hur man använder materialet såsom carryboards, 10-topp-tavlor, radioapparater, etc. Sammanställ startfältet samt seeda och lotta tillsammans med TC. Vilka starttider och startintervall ska gälla? Två tee start eller ej? Ligger 10:ans tee centralt vid klubbhuset Ligger 10:ans tee längre bort Ta hänsyn till: - Två tee start. - Då kan em-tee-start diskuteras. - Dygnets ljusa timmar. - Planering av banpersonalens jobb. Se till att hålplaceringar och lokala regler blir renskrivna och kopierade. Tryck tidsschemat (kortvarianten) på baksidan av hålplaceringslapparna. Ge greenkeeper undan för undan ett eget exemplar av hålplaceringarna med info vilken färg de olika ronderna har. Kolla att det övriga som står i manualen följs. Öppettider restaurang, shop, range, toalett på banan, etc. Är startlistan för ProAm klar? Planering av incheckningen för ProAm, finns material och eventuella give aways från sponsor/gk. Stäm av vem som gör vad. Pro-Am dagen Möte med spelarrådsrepresentanten, greenkeeper och tävlingsledare. Ha tätt samarbete med tävlingsledaren för Pro-Am. Sätt upp Golfkikaren flaggorna på de tees där längsta drive tävling ska vara, obs olika hål för damklass och herrklass för att det ska fungera att skriva in resultat i Gamebookenheten. Delta vid samling för Pro-Am, presentera dig och gå igenom regler. Var tillhands så att du kan kontakta lämplig pro-reserv, om pro saknas. Försäkra dig om att alla bollar i Pro-Am har en pro. Kör ett par varv runt banan under Pro-Am för kolla att allt flyter på bra och för att vara behjälplig om något dyker upp. Ring vinnande pro i Pro-Am som ska närvara på Pro-Am middagen/prisutdelningen, ingen spelare accepteras befrielse från detta! Var närvarande på Pro-Am dagen från första start till dess samtliga bollar har kommit in. Se till att resultatlistorna är klara till prisutdelningen, glöm inte extra tävlingarna såsom närmast hål och längsta drive. Vid mötet med spelarrådet bör ni diskutera bla lokala regler, teeplaceringar, hålplaceringar, markeringar (speciellt MUA), bunkersanden, klipphöjden, recording area. Spelarrådsrepresentanten ska presenteras för övriga spelare på informationstavlan. Använd spelarguidens faktablad. Gör klart det som inte blivit klart dagen före. Se till att lottningen är klar och att den kommer upp på informationstavlan senast klockan Är lokala reglerna också klara, sätt upp även dessa på informationstavlan. Förbered det material som startern ska ha i sin korg. Se bilaga till manualen. Ha om möjligt också ett möte med de funktionärer som ska fungera som starters. Förbered en eventuell reservlista för första ronden. Det kommer säkert att finnas stand-by reserver.

4 Utforma en tidtabell för kontroll av speltempo, som kommer vara ett hjälpmedel för dig och övriga domare. TC har program för detta. Kopiera en kortvariant av detta på baksidan på hålplaceringsmallen. Tävlingsdagarna Tidigt: Åk runt. Kolla hålplaceringar och markeringar. Sätt tee-kulorna - spraya alltid en, två, tre eller fyra prickar i framkant där du sätter teekulan. Variera inte teeplaceringarna så dramatiskt, om det inte är befogat (speciellt på damtouren) Kolla att startern har allt material. Synkronisera er med officiell tid (dvs rätt tid enligt fröken Ur) och klockan på tee. Säg till startern att vara precis i sin tidsangivelse till sena spelare. Genomgång med förbundsdomarna. En domare med de första bollarna - bra för speltempot. Sedan följer samma domare samma del av startfältet ett par timmar (TD byter av vid paus). Det gör att man lättare håller koll på och kommer ihåg var problembollarna finns och vilka åtgärder som vidtagits. Se till att eventuell stand-by reservlista sköts av dig (bara första ronden). Ge gärna första reserven en kommunikationsradio (eller få dennes mobilnummer) för att snabbt få kontakt. Senare: Var lagledare i domarteamet. Håll kontinuerlig kontakt med övriga domare och se till att banan täcks på ett hyggligt sätt. Förklara för domarna att de får ta ett lite större ansvar för banan eftersom TD ofta har en del administration i klubbhuset. Men är det inget att göra i klubbhuset ska du ut på banan. Se till att domarna repeterar PM om speltempo. Varje dag: Alla domare måste dokumentera vilka spelare som varit på klocka och om några fått dålig tid och kanske plikt. TD sammanställer och uppdaterar efter tävlingen. TD bör åka bakåt i startfältet ofta för att få en uppfattning om hur hela startfältet rullar på. Vid tidtagning av en boll bör domaren åka väl synlig för spelarna. Tex meter rakt bakom spelarna. Kolla att resultatrapporteringen kommit igång på ett bra sätt. Oftast tredjehåls rapportering och varje håls rapportering för ledarbollarna under finalronden. Se till att boll-listorna från rond 1 sparas och placeras i tävlingsmappen som skickas till SGT efter tävlingen. Håll kontinuerlig kontakt med TC. På informationstavlan ska också tävlingens prisfördelning och Swedish Golf Tour Ranking tabell sättas upp. När du träffar funktionärer ute på banan - Heja alltid! Inför morgondagen: - Ska lokala regler kompletteras? - Ska det bli fler tidskontroller?

5 - Ser lottningen bra ut? - Kolla att mätpunkterna syns bra om ej spraya i! - Se till att starterkorgarna står klara inför morgondagen. - etc. Inför finaldagen tänk på att det då ska vara varjehålsrapportering från ledarbollen och 2-3 bollar framför dem. Utrusta funktionärer med radio och carryboards. Avsluta gärna alla tävlingsdagar med ett kort utvärderingsmöte med de huvudansvariga. Besluta eventuella särspelshål, om det inte redan är uppgjort. Tänk på: - Gärna 2-3 hål som ger en liten runda runt klubbhuset. - Är det mycket publik, gärna hål 18 fram och tillbaka. - Om ett hål fram och tillbaka, använd inte par 3. - Använd inte hål med greener som är ovanligt dåliga. - Ta hänsyn till TV-produktion. Under förmiddagen finaldagen bör TD sammankalla till ett möte mellan de som ska ansvara för prisutdelningen. plats, klädsel, språk, deltagare/representanter mm. Förslag till tågordning för prisutdelning finns i manualen. Efter tävlingen Kolla resultatlistan tillsammans med TC. Tacka klubben, sponsorn, med flera vid prisutdelningen. Var arbetsledare för hantverksgruppen när materialet ska tas ner och packas in i bussen. Fyll i materialchecklistan. Fyll i blankett för startavgifterna som betalats via BABS tillsammans med TC och skriv under. Den skall även ha underlag för varje dag (dagsavslut). Skicka den per post till Anders Gunnarsson, SGF, Box 11016, Stockholm. Mycket viktigt! Gör nödvändiga kompletteringar på TC:s avanmälningslista så att SGF ser vilka som skall erhålla någon typ av straffavgift. Ring den som är TD vid nästa tävling för att informera om senaste nytt och speciellt läget vad gäller materialet. Skriv ett tack-brev till klubben när du kommit hem. Skicka till SGF/SGT enligt följande: - Ekonomiska redovisningsblanketten till Anders Gunnarsson - Material-checklistan till Sofia Pettersson/Frida Bräster - Eventuella böter (annat än återbud) till Sofia Pettersson/Frida Bräster Dessutom ska du som TD efter avslutad tävling skicka in din reseräkning eller faktura.

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE Tävling:... Ansvarig TL.. Datum... Sign. Före Lottningsdagen Tillse att rätt antal funktionärer är uttagna och meddelade Gör upp om arbetsfördelning inom Tävlingsorganisationen,

Läs mer

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum...

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum... CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE Tävling:...Datum... Ansvarig TL... Sign 1. Före LOTTNINGSDAGEN Gör upp om arbetsfördelning inom Tl-grupp Planera för ev. extra funktionärer, såsom starters eller fore caddies

Läs mer

FUNKTIONÄRSHÄFTE. Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider

FUNKTIONÄRSHÄFTE. Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider FUNKTIONÄRSHÄFTE Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider Stort tack till Dig som funktionär! Vad får man som Funktionär? Funktionärstävling Söndagen den 12 augusti spelas årets mest prestigefyllda

Läs mer

Tillse att rätt antal funktionärer är uttagna och meddelade

Tillse att rätt antal funktionärer är uttagna och meddelade CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE Tävling:... Ansvarig TL.. Datum... Sign. Före Lottningsdagen Tillse att rätt antal funktionärer är uttagna och meddelade Gör upp om arbetsfördelning inom Tävlingsorganisationen,

Läs mer

Tävlingsmanual Västtouren 2019 Gullbringa GCC - 25 maj Kinds GK - 20 juli Tjörns GK- 24 augusti

Tävlingsmanual Västtouren 2019 Gullbringa GCC - 25 maj Kinds GK - 20 juli Tjörns GK- 24 augusti Tävlingsmanual Västtouren 2019 Gullbringa GCC - 25 maj Kinds GK - 20 juli Tjörns GK- 24 augusti Tävlingsmanual Ver 3.0 - Feb 3 2019 1 Innehållsförteckning Tävlingsmanual Västtouren 2019... 1 Gullbringa

Läs mer

Agenda TL möte 15 maj 2019

Agenda TL möte 15 maj 2019 Agenda TL möte 15 maj 2019 Presentation Tävlingsprogrammet 2019 Checklista Samspel med kansli/shop Golfbilar Betalningssätt Lägesförbättring Hur hanterar man avbrott i spel Övrigt Länkar Före Tävling Läs

Läs mer

Frågor och svar F: Hur anmäler jag mig till Telia Tour? F: Måste jag kontrollera att anmälan har registrerats?

Frågor och svar F: Hur anmäler jag mig till Telia Tour? F: Måste jag kontrollera att anmälan har registrerats? 2007-01-22 Frågor och svar Nedan besvaras ett stort antal vanliga frågor som spelare och även andra brukar ställa till SGTs kansli eller till Tournament Directors och Golfdata ute på tävlingarna. Frågor

Läs mer

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum...

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum... CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE Tävling:...Datum... Ansvarig TL... Sign... 1. Före LOTTNINGSDAGEN... Gör upp om arbetsfördelning inom Tl-grupp Planera för ev. extra funktionärer, såsom starters eller fore

Läs mer

Tävlingsmanual. Västtouren 2017

Tävlingsmanual. Västtouren 2017 Tävlingsmanual Västtouren 2017 Borås GK - 4 juni Dynekilens GK - 15 juli Gullbringa GCC - 20 augusti Tävlingsmanual Ver 1.2 1 Innehållsförteckning Tävlingsmanual... 1 Västtouren 2017... 1 Borås GK - 4

Läs mer

TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007

TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007 2007-02-16 Svenska Mini-Touren, 1 (6) TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007 SGF SGT GK Mars 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 3 2. Tävlingsfakta 3 3. Presentation i

Läs mer

Manual för Oakley Tour 2017

Manual för Oakley Tour 2017 Manual för Oakley Tour 2017 Tourledning Ligma Group AB (Ligma) och Örebro Läns Golfförbund (ÖLGF) utgör tourledning för Oakley Tour 2017. Allmän information Oakley Tour är en scratchtour med prispengar

Läs mer

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum...

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum... CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE Tävling:...Datum... Ansvarig TL... Sign... 1. Före LOTTNINGSDAGEN... Gör upp om arbetsfördelning inom Tl-grupp Planera för ev. extra funktionärer, såsom starters eller fore

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2012 HCP-KLASSEN

Tävlingsbestämmelser 2012 HCP-KLASSEN Tävlingsbestämmelser 2012 Skandia Tour är ett toursystem i vilket alla juniorer 13-21 år kan tävla i golf på olika nivåer. Skandia Tour genomförs som individuella tävlingar på fyra nivåer, Elit, Riks,

Läs mer

Övergripande Förutom tävlingsvillkoren i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av:

Övergripande Förutom tävlingsvillkoren i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Manual Teen Cup 2019 Övergripande Förutom tävlingsvillkoren i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken 1 3 SGF:s Regelkort

Läs mer

SGF Juniortävlingar. TÄVLINGSMANUAL 2016.

SGF Juniortävlingar. TÄVLINGSMANUAL 2016. SGF Juniortävlingar. TÄVLINGSMANUAL 2016. PRESENTATION... 8 TÄVLINGSTRAPPA FÖR JUNIORER... 9 TÄVLINGSPROGRAM 2016... 10 1. GEMENSAMMA TÄVLINGSBESTÄMMELSER... 11 1.2 Gemensamma villkor... 11 1.2.1 Care

Läs mer

PRESENTATION... 9 FÖR JUNIORERFÖR JUNIORER TÄVLINGSPROGRAM GEMENSAMMA VILLKOR... 12

PRESENTATION... 9 FÖR JUNIORERFÖR JUNIORER TÄVLINGSPROGRAM GEMENSAMMA VILLKOR... 12 PRESENTATION... 9 FÖR JUNIORERFÖR JUNIORER... 10 TÄVLINGSPROGRAM88... 11 1. GEMENSAMMA VILLKOR... 12 1.1 Care for the course... 12 1.2 Deltagare... 12 1.2.1 Medlemskap... 12 1.2.2 Spelarkategorier... 12

Läs mer

Distrikt 2015. DELTAGARE Riktar sig till dig som är mellan 13-21 år och som har ambitionen att ta sig vidare till Skandia Tour Regional och högre.

Distrikt 2015. DELTAGARE Riktar sig till dig som är mellan 13-21 år och som har ambitionen att ta sig vidare till Skandia Tour Regional och högre. Distrikt 2015 SKANDIA TOUR Skandia Tour är ett toursystem där juniorer upp till och med 21 år kan tävla i golf på olika nivåer. Skandia Tour genomförs som individuella tävlingar på fyra nivåer, Elit, Riks,

Läs mer

LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2011

LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2011 LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2011 1. RIKSIDROTTSFÖRBUNDETS (RF) OCH SVENSKA GOLFFÖRBUNDETS (SGF) POLICY BETRÄFFANDE 1.1 Alkohol, Doping, Tobak och Hasardspel Utförlig information

Läs mer

Veterantouren - Tävlingsinformation

Veterantouren - Tävlingsinformation Veterantouren - Tävlingsinformation Veterankommittén ansvarar för Veteranernas Tävlingsprogram och dess genomförande. Tävlingarna är öppna för alla medlemmar i Ågesta GK som fyller 60 år under innevarande

Läs mer

Gemensamma Tävlingsbestämmelser för Riksmästerskapen 2011

Gemensamma Tävlingsbestämmelser för Riksmästerskapen 2011 2011-02-27 RM 1 (6) Gemensamma Tävlingsbestämmelser för Riksmästerskapen 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ÖVERGRIPANDE TÄVLINGSBESTÄMMELSER 2 2. PROTESTER 2 3. INFORMATION 2 - Anmälan 2 - Anmälningsavgift

Läs mer

Manual Swedish Golf Tour 2019

Manual Swedish Golf Tour 2019 Manual Swedish Golf Tour 2019 Övergripande Förutom tävlingsvillkoren i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken 1 3 Kompletterande

Läs mer

Manual för Oakley Tour 2016

Manual för Oakley Tour 2016 Manual för Oakley Tour 2016 Tourledning Ligma Group AB (Ligma) och Örebro Läns Golfförbund (ÖLGF) utgör tourledning för Oakley Tour 2016. Allmän information Oakley Tour är en scratchtour med prispengar

Läs mer

Publicering Dessa bestämmelser finns publicerade under Organisation Tävlingskommittén på smalandsgolf.com

Publicering Dessa bestämmelser finns publicerade under Organisation Tävlingskommittén på smalandsgolf.com Bestämmelser Distriktsmästerskap 2019 Allmänt Klass, ålderskategori, spelform, avgift m.m. Klass Ålder Spelform Ant. hål Tee Not. Startavgift Äkta makar/sambor Slagtävling scratch foursome 36 hål Röd/gul

Läs mer

Manual Swedish Golf Tour 2017

Manual Swedish Golf Tour 2017 Manual Swedish Golf Tour 2017 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Ordningsregler SAS Masters Tour

Ordningsregler SAS Masters Tour Ordningsregler SAS Masters Tour SAS Masters Tour administreras av Svenska Golftourerna AB (SGT) och Scandinavian Masters AB (ScM). För att tävlingarna skall fungera tillfredställande för såväl klubbar,

Läs mer

Veterantouren - Tävlingsinformation 2018 v2.0

Veterantouren - Tävlingsinformation 2018 v2.0 Veterantouren - Tävlingsinformation 2018 v2.0 1(5) Veterankommittén ansvarar för Veteranernas Tävlingsprogram och dess genomförande. Tävlingarna är öppna för alla medlemmar i Ågesta GK som fyller 60 år

Läs mer

Avbryta spelet; Återuppta spelet Regel 5.7 Se även Spel- och tävlingshandboken kapitel

Avbryta spelet; Återuppta spelet Regel 5.7 Se även Spel- och tävlingshandboken kapitel Avbryta spelet; Återuppta spelet Regel 5.7 Se även Spel- och tävlingshandboken kapitel 11.4.4. I vissa fall kan väder och yttre omständigheter bli så svåra att det finns skäl för tävlingsledningen att

Läs mer

Funktionärer på EM 2019 Uppgiftsbeskrivning

Funktionärer på EM 2019 Uppgiftsbeskrivning En första skiss: Funktionärer på EM 2019 Uppgiftsbeskrivning Innehåll Funktionärer på hotellen, transporter etc. ---------------------------------------------------------------------------- 2 1. Receptionen

Läs mer

Manual Övriga tävlingar med prispengar 2018

Manual Övriga tävlingar med prispengar 2018 Manual Övriga tävlingar med prispengar 2018 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Manual för Oakley Tour 2018

Manual för Oakley Tour 2018 Manual för Oakley Tour 2018 Tourledning Ligma Group AB (Ligma) och Örebro Läns Golfförbund (ÖLGF) utgör tourledning för Oakley Tour 2018. Allmän information Oakley Tour är en scratchtour med prispengar

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2013 HCP-KLASSEN

Tävlingsbestämmelser 2013 HCP-KLASSEN Tävlingsbestämmelser 2013 Skandia Tour är ett toursystem där juniorer kan tävla i golf på olika nivåer. Skandia Tour genomförs som individuella tävlingar på fyra nivåer, Elit, Riks, Regional och Distrikt.

Läs mer

Att förbereda en tävlingsbana Course Set-Up. Materialet framställt för TLR Steg 2 genom: SGF:s VO Spel- och Tävlingsutveckling

Att förbereda en tävlingsbana Course Set-Up. Materialet framställt för TLR Steg 2 genom: SGF:s VO Spel- och Tävlingsutveckling Att förbereda en tävlingsbana Course Set-Up Materialet framställt för TLR Steg 2 genom: SGF:s VO Spel- och Tävlingsutveckling Course Set-Up ett arbete från tee till green Golf är ett strategiskt spel Hur

Läs mer

REGLER OCH FÖRESKRIFTER 2016 FÖR LEKSANDS GOLFKLUBB

REGLER OCH FÖRESKRIFTER 2016 FÖR LEKSANDS GOLFKLUBB Leksands Golfklubb Sida 1 (5) REGLER OCH FÖRESKRIFTER 2016 FÖR LEKSANDS GOLFKLUBB Golf spelas enligt gällande "Regler för Golfspel", "Decisions on the Rules of Golf", "Spel och Tävlingshandboken", Riksidrottsförbundets

Läs mer

Stockholms Golfförbunds Seriespel. Manual och tävlingsbestämmelser 2016

Stockholms Golfförbunds Seriespel. Manual och tävlingsbestämmelser 2016 STOCKHOLMS GOLFFÖRBUND Stockholms Golfförbunds Seriespel Manual och tävlingsbestämmelser 2016 NYHETER SÄSONGEN 2016 Från och med 2016 har vi anpassat ålderskategorierna till SGF som följer EGA (Européen

Läs mer

GOLFVETT OCH REGELPROV TILL GOLFÄVENTYRET MIN FÖRSTA GOLF

GOLFVETT OCH REGELPROV TILL GOLFÄVENTYRET MIN FÖRSTA GOLF GOLFVETT OCH REGELPROV TILL GOLFÄVENTYRET MIN FÖRSTA GOLF Mitt namn: Mitt golf ID: Du skall klara 15 frågor om golfvett och 15 frågor om golfregler. Vi rekommenderar att du svarar muntligt på frå gorna

Läs mer

MANUAL SGF SENIOR TOUR 2013

MANUAL SGF SENIOR TOUR 2013 SGF Senior Tour 2013-01-22 1 (7) MANUAL SGF SENIOR TOUR 2013 ÖVERGRIPANDE Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt: Regler för Golfspel 2012-2015 Spel- och Tävlingshandboken

Läs mer

Tävlingsmanual juni Hotel & Lodge

Tävlingsmanual juni Hotel & Lodge Tävlingsmanual 2019 16-19 juni 2019 Hotel & Lodge Juniorgolf @Båstad 2019 Juniorgolf @Båstad, arrangeras av Bjäre GK, Båstad GK, Torekovs GK och Åkagårdens GK. Juniorgolf @Båstad ska främja att juniorer

Läs mer

Manual för. Skandia Tour Distrikt inom Västergötlands Golfförbunds distrikt Ungdom/elit 2014

Manual för. Skandia Tour Distrikt inom Västergötlands Golfförbunds distrikt Ungdom/elit 2014 Manual för Skandia Tour Distrikt inom Västergötlands Golfförbunds distrikt Ungdom/elit 2014 UTKAST DÅ VI VÄNTAR PÅ SGF SLÄPPER UT BILAGOR FÖR 2014 SKRIV INTE UT DENNA MANUAL INNAN DEN SLUTLIGA MANUALEN

Läs mer

Tävlingsbestämmelser "JMI-finalen" Junior Masters Invitational 2012

Tävlingsbestämmelser JMI-finalen Junior Masters Invitational 2012 Tävlingsbestämmelser "JMI-finalen" Junior Masters Invitational 2012 JMI-tävling är grunden för den årligen återkommande inbjudningstävlingen. JMI är beteckningen på den kommitté och arbetsgrupp, representantskap,

Läs mer

Jarlabanke Golfklubb Inbjudan

Jarlabanke Golfklubb Inbjudan TÄVLINGSBESTÄMMELSER DETALJERADE PER TÄVLING 2015 2015-05-08 1 www.jarlabankegk.se Vårslaget Första starttid: Anmälningstid: Scramble 18 hål partävling (Kombislingan) 2015-05-01 torsdag 09:15, samling

Läs mer

Tävlingsmanual 2011 Inledning Spelform Startfält / antal lag / fördelning Spelschema Regler och lokala bestämmelser Tee Hcp Lottning Resultat

Tävlingsmanual 2011 Inledning Spelform Startfält / antal lag / fördelning Spelschema Regler och lokala bestämmelser Tee Hcp Lottning Resultat Tävlingsmanual 2011 Inledning Spelform Startfält / antal lag / fördelning Spelschema Regler och lokala bestämmelser Tee Hcp Lottning Resultat Gruppspels- / serietabell Särspel i cupspelet Hjälpmedel Mobiltelefoner

Läs mer

TLR INTRO EN FÖRSTA KORTUTBILDNING FÖR TÄVLINGSLEDAREN PÅ GOLFKLUBBEN. Materialet är framställt av: Svenska Golfförbundets tävlingsenhet

TLR INTRO EN FÖRSTA KORTUTBILDNING FÖR TÄVLINGSLEDAREN PÅ GOLFKLUBBEN. Materialet är framställt av: Svenska Golfförbundets tävlingsenhet TLR INTRO EN FÖRSTA KORTUTBILDNING FÖR TÄVLINGSLEDAREN PÅ GOLFKLUBBEN Materialet är framställt av: Svenska Golfförbundets tävlingsenhet SYFTET MED TLR INTRO En utbildning för tävlingsledaren på golfklubben,

Läs mer

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2 Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, 2011 Standardrapport Del 2 1 Kön Kvinna 29,8% 134 Man 70,2% 315 Svarande 449 Inget svar 0 2 Ålder Yngre än 21 år 3,1% 14 21-30 år 5,6% 25 31-40 år 11,1% 50 41-50

Läs mer

Manual Teen Tour 2019 presented by Golfstore

Manual Teen Tour 2019 presented by Golfstore Manual Teen Tour 2019 presented by Golfstore Inklusive Grand Opening och Teen Tour Final. Övergripande Förutom tävlingsvillkoren i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna

Läs mer

SGF ungdomstävlingar Tävlingsmanual 2007

SGF ungdomstävlingar Tävlingsmanual 2007 SGF ungdomstävlingar Tävlingsmanual 2007 Innehåll Sida Innehållsförteckning 1 2 Förord 3 Presentation av Skandia Junior Golf 4 Gemensamma tävlingsbestämmelser för SGF:s ungdomstävlingar Deltagarålder Anmälan/Registrering

Läs mer

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd 1 Deltagare För klass A, B och C: Pojkar och Flickor födda 1994-2002 Spelare född senare än 2002 som önskar delta i A-klass skall söka dispens för detta via SGF. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal

Läs mer

Information om regler Dessa bestämmelser finns publicerade under Organisation Tävlingskommittén på smalandsgolf.com

Information om regler Dessa bestämmelser finns publicerade under Organisation Tävlingskommittén på smalandsgolf.com Bestämmelser Distriktsmästerskap 2018 Klass, ålderskategori, spelform, avgift m.m. Klass Ålder Spelform Antal hål Tee Not. Startavgift Äkta makar/sambor Slagtävling scratch foursome 36 hål Röd/gul 3 500

Läs mer

Manual för Oakley Tour 2019

Manual för Oakley Tour 2019 Manual för Oakley Tour 2019 Tourledning Ligma Group AB (Ligma) och Örebro Läns Golfförbund (ÖLGF) utgör tourledning för Oakley Tour 2019. Allmän information Oakley Tour är en scratchtour med prispengar

Läs mer

Manual SM-veckan 2019

Manual SM-veckan 2019 Manual SM-veckan 2019 Övergripande Förutom tävlingsvillkoren i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken 1 3 SGF:s Regelkort

Läs mer

Seniorkommitténs information inför

Seniorkommitténs information inför Seniorkommitténs information inför 2019 2019-01-15 1 Dagens agenda Introduktion. Vintern/vårens regelkurs presenteras. Seniorkommitténs ordförande inledning. Utkast till tävlingsprogram för 2019 presenteras.

Läs mer

Helsingborg Open 2015 - FAQ s

Helsingborg Open 2015 - FAQ s Helsingborg Open 2015 - FAQ s Följande frågor och svar är sammanställda för att informera besökare till Helsingborg Open. När spelas Helsingborg Open? o Helsingborg Open avgörs i vecka 36, 31:e augusti

Läs mer

Materialet är bl a hämtat ur Manual för Telia Tour, SGFs Handicap bestämmelser, SGFs Speloch tävlingshandbok, R&A Regler för golfspel 2004-2007.

Materialet är bl a hämtat ur Manual för Telia Tour, SGFs Handicap bestämmelser, SGFs Speloch tävlingshandbok, R&A Regler för golfspel 2004-2007. Förord Välkommen till Telia Tour! Vi är glada att se dig som en av våra spelare och hoppas att du ska få en lyckosam resa genom proffsvärlden. Vi kan erbjuda dig en bra språngbräda och nyttiga utbildningsår

Läs mer

Ta din företagsgolf till en ny nivå!

Ta din företagsgolf till en ny nivå! Ta din företagsgolf till en ny nivå! På Vasatorps Golfklubb erbjuder vi professionella företagsarrangemang där vi tar hand om alla förberedelser och hela er dag så att ni kan fokusera på det viktigaste

Läs mer

REGLER OCH FÖRESKRIFTER 2015 FÖR VRETA KLOSTER GOLFKLUBB

REGLER OCH FÖRESKRIFTER 2015 FÖR VRETA KLOSTER GOLFKLUBB REGLER OCH FÖRESKRIFTER 2015 FÖR VRETA KLOSTER GOLFKLUBB Golf spelas enligt "Regler för Golfspel" och "Decisions on the Rules of Golf" samt följande regler och föreskrifter: 1. Riksidrottsförbundets (RF)

Läs mer

Manual SGDF Seriespel Herrar 2017

Manual SGDF Seriespel Herrar 2017 Manual SGDF Seriespel Herrar 2017 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Administration Grannsämjan administreras av golfklubbarna i Emmaboda, Nybro, Kalmar, Oskarshamn, Mönsterås, Möre, och Saxnäs

Administration Grannsämjan administreras av golfklubbarna i Emmaboda, Nybro, Kalmar, Oskarshamn, Mönsterås, Möre, och Saxnäs Bestämmelser för Grannsämjan 2019 Förbehåll Grannsämjan har rätt att i samråd med berörda GK göra nödvändiga ändringar och tillägg i dessa bestämmelser. Ändringar från 2018 markerade i högermarginalen

Läs mer

LOKALA REGLER och TÄVLINGSVILLKOR 2019

LOKALA REGLER och TÄVLINGSVILLKOR 2019 LOKALA REGLER och TÄVLINGSVILLKOR 2019 Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1 3 samt följande Lokala regler. A Lokala regler och Tillfälliga lokala regler

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BOHUSLÄN-DALS SENIORTOURER 2015

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BOHUSLÄN-DALS SENIORTOURER 2015 TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BOHUSLÄN-DALS SENIORTOURER 2015 Allmän information: Tävlingarna genomförs enligt: Regler för Golfspel 2012 2015 Spel- och Tävlingshandboken 2012 2015 SGF:s Regelkort 2015 Elva

Läs mer

2015-02-09 SM-veckan 1 (10)

2015-02-09 SM-veckan 1 (10) TÄVLINGSMANUAL 2015 SM-VECKAN 2015-02-09 SM-veckan 1 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄN INFORMATION... 2 Övergripande... 2 Protester... 2 Bakgrund... 2 Kontaktinformation... 2 TÄVLINGSBESTÄMMELSER OCH INFORMATION...

Läs mer

LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2013

LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2013 LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2013 1. RIKSIDROTTSFÖRBUNDETS (RF) OCH SVENSKA GOLFFÖRBUNDETS (SGF) POLICY BETRÄFFANDE 1.1 Alkohol, Doping, Tobak och Hasardspel Utförlig information

Läs mer

SKANDIA CUP TÄVLINGSBESTÄMMELSER OCH INFORMATION. Skandia Cup spelas i år för 40:e gången. Vi hoppas att ni vill vara med och fira 40-års jubileum!

SKANDIA CUP TÄVLINGSBESTÄMMELSER OCH INFORMATION. Skandia Cup spelas i år för 40:e gången. Vi hoppas att ni vill vara med och fira 40-års jubileum! SKANDIA CUP Skandia Cup spelas i år för 40:e gången. Vi hoppas att ni vill vara med och fira 40-års jubileum! ALLMÄN INFORMATION Skandia Cup, är en unik idrottstävling, inte bara till sin omfattning utan

Läs mer

Tisdag 2 Irish Rumble i tvåtakt - lagtävling se spelformer Christer

Tisdag 2 Irish Rumble i tvåtakt - lagtävling se spelformer Christer Tävlingsprogram SoGK 2018 för Seniorer 50+ April Spelform (se nästa sida för detaljer) Tävlingsledare Tisdag 3 Seniorernas vårträff kl. 09:00 Bertil Tisdag 10 Ingen Tisdax Tisdag 17 PB - 3 klubbor + putter

Läs mer

LOKALA REGLER OCH TÄVLINGSVILLKOR 2019 FÖR LEKSANDS GOLFKLUBB

LOKALA REGLER OCH TÄVLINGSVILLKOR 2019 FÖR LEKSANDS GOLFKLUBB Leksands Golfklubb Sida 1 (5) LOKALA REGLER OCH TÄVLINGSVILLKOR 2019 FÖR LEKSANDS GOLFKLUBB LOKALA REGLER Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1-3 samt följande

Läs mer

Version 2013-2014:1 Datum 2013-06-03

Version 2013-2014:1 Datum 2013-06-03 Till Arrangerande förening Gymnastikförbundet Sydosts trupptävlingskommitté tackar Er, för att ni accepterat att arrangera följande tävling:.... Med detta brev vill vi hjälpa till, att räta ut några av

Läs mer

Jarlabanke Golfklubb Inbjudan

Jarlabanke Golfklubb Inbjudan TÄVLINGSBESTÄMMELSER DETALJERADE PER TÄVLING 2018 2018-04-14 1 www.jarlabankegk.se Vårslaget Första starttid: Anmälningstid: Scramble 18 hål lagtävling (Kombislingan) 2018-05-01 tisdag 09:15, samling 09.00

Läs mer

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B)

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B) MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010 (distrikt A samt distrikt B) 1 Anmälningar till distrikt A, klass A (killar och tjejer som spelar slagtävling, scratch, 27 hål) görs via www.golfdata.se.

Läs mer

Manual SGDF:s Seriespel 2016

Manual SGDF:s Seriespel 2016 Manual SGDF:s Seriespel 2016 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Tävlingsmanual juni Hotel & Lodge

Tävlingsmanual juni Hotel & Lodge Tävlingsmanual 2017 18-21 juni 2017 Hotel & Lodge Juniorgolf @Båstad 2017 Juniorgolf @Båstad, arrangeras av Bjäre GK, Båstad GK, Torekovs GK och Åkagårdens GK. Juniorgolf @Båstad ska främja att juniorer

Läs mer

2015-07-06 Nordea Tour Future Series 1 (13)

2015-07-06 Nordea Tour Future Series 1 (13) TÄVLINGSMANUAL 2015 2015-07-06 Nordea Tour Future Series 1 (13) INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄN INFORMATION... 2 Övergripande... 2 Protester... 2 Touren bytte namn 2014... 2 Kontaktinformation... 2 TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Läs mer

TÄVLINGSLEDARINSTRUKTION

TÄVLINGSLEDARINSTRUKTION TÄVLINGSLEDARINSTRUKTION Tävlingsledare (Tl) har följande resurser och hjälpmedel till sitt förfogande: Kommittérummet Tävlingsprogrammet Allmänna tävlingsbestämmelser Checklista för tävlingsledare Tävlingsledarpärm

Läs mer

2015-02-10 Handigolf Tour 1 (12) ALLMÄN INFORMATION... 2. Övergripande... 2 Protester... 2 Inledning... 2 Kontaktinformation... 2

2015-02-10 Handigolf Tour 1 (12) ALLMÄN INFORMATION... 2. Övergripande... 2 Protester... 2 Inledning... 2 Kontaktinformation... 2 TÄVLINGSMANUAL 2015 2015-02-10 Handigolf Tour 1 (12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄN INFORMATION... 2 Övergripande... 2 Protester... 2 Inledning... 2 Kontaktinformation... 2 TÄVLINGSBESTÄMMELSER OCH INFORMATION...

Läs mer

Datum, tid (bara om det är halvdagstävling t ex) och tävlingsplats Vilka klasser (i freestyle resp. HtM) Domare Tävlingsavgift

Datum, tid (bara om det är halvdagstävling t ex) och tävlingsplats Vilka klasser (i freestyle resp. HtM) Domare Tävlingsavgift Att anordna freestyle och/eller Planera i god tid Oavsett om ni ska ha en inofficiell eller officiell tävling så försök komma igång med planeringen i så god tid som möjligt. Ofta när det gäller freestyle/heelwork

Läs mer

GEMENSAMMA TÄVLINGSBESTÄMMELSER SKANDIA JUNIOR GOLF

GEMENSAMMA TÄVLINGSBESTÄMMELSER SKANDIA JUNIOR GOLF GEMENSAMMA TÄVLINGSBESTÄMMELSER SKANDIA JUNIOR GOLF ÖVERGRIPANDE Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual för Skandia Junior Golf genomförs tävlingarna enligt: Regler för Golfspel 2008 2011 Spel-

Läs mer

LEDARHJÄLP. Golf för barn & Golf för ungdom. Övningen kommer från Ingrid Sjöberg, Trollhättans Golfklubb. E-post ingrid.sjoberg@inproject.se.

LEDARHJÄLP. Golf för barn & Golf för ungdom. Övningen kommer från Ingrid Sjöberg, Trollhättans Golfklubb. E-post ingrid.sjoberg@inproject.se. 1 2 Träpinne som man lägger upp bollen på vid utslaget Peg Kort där markören skriver in ditt resultat Scorekort 3 4 Träff med klubban uppe på bollen Topp Träff med klubban i marken före bollen Duff 5 6

Läs mer

Lokala regler och föreskrifter

Lokala regler och föreskrifter Lokala regler och föreskrifter 20160525 Följande lokala regler och ordningsföreskrifter gäller. Banmarkering för out of bounds Regel 27 Viltstängsel (el) och vita outpinnar definierar banans gräns. Intern

Läs mer

Banvision Gagnefs GK

Banvision Gagnefs GK Banvision Gagnefs GK ver_1 SYFTE: Banvisionen är under uppbyggnad för fortsatt utveckling av golfbanan på Gagnefs GK, av och med representanter för medlemmar i klubben MÅL: Utveckla golfbanan och göra

Läs mer

SM-Klubblag 2018 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista.

SM-Klubblag 2018 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista. SM-Klubblag 2018 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista. Vissa uppgifter är förinställda på tävlingen, några saker måste klubbarna själva ställa in på respektive tävling.

Läs mer

BANGUIDE. Golfklubben med trivsel & gemyt i en unik miljö

BANGUIDE. Golfklubben med trivsel & gemyt i en unik miljö BANGUIDE Äppelgårdens GK Golfklubben med trivsel & gemyt i en unik miljö Välkommen till Äppelgårdens GK! Vi önskar dig en trevlig runda på våra utmanande 18-hål i unik miljö med skiftande karaktärer. En

Läs mer

1) OBS!! det är endast möjligt att deltaga i en av ronderna på Mönsterås GK:s deltävling Sida 1 av 5

1) OBS!! det är endast möjligt att deltaga i en av ronderna på Mönsterås GK:s deltävling Sida 1 av 5 Bestämmelser för Grannsämjan 2016 Förbehåll Grannsämjan har rätt att i samråd med berörda GK göra nödvändiga ändringar och tillägg i dessa bestämmelser. Ändringar från 2015 markerade i högermarginalen

Läs mer

- Göteborgs Golfförbund -

- Göteborgs Golfförbund - Göteborg Junior Tour Göteborg Junior Tour är vårt distrikts första tävlingssteg utanför klubben öppen för flickor och pojkar upp till 12 år som har liten tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras enbart

Läs mer

LINDESBERGS GK 18-HÅLSBANAN Spelare Datum Tid

LINDESBERGS GK 18-HÅLSBANAN Spelare Datum Tid Banguide LINDESBERGS GK 18-HÅLSBANAN Spelare Datum Tid Tävling Gul Exakt hcp Erh. slag Golf-ID Röd Hål Gul Röd Par Index Slag Markör Score Poäng Score Poäng Score Poäng Score Poäng Puttar 1 152 124 3 7

Läs mer

REGLER OCH FÖRESKRIFTER 2018 FÖR LEKSANDS GOLFKLUBB

REGLER OCH FÖRESKRIFTER 2018 FÖR LEKSANDS GOLFKLUBB Leksands Golfklubb Sida 1 (5) REGLER OCH FÖRESKRIFTER 2018 FÖR LEKSANDS GOLFKLUBB Golf spelas enligt gällande "Regler för Golfspel", "Decisions on the Rules of Golf", "Spel och Tävlingshandboken", Riksidrottsförbundets

Läs mer

Seriespel 2015 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista.

Seriespel 2015 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista. Seriespel 2015 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista. Vissa uppgifter är förinställda på tävlingen, några saker måste klubbarna själva ställa in på respektive tävling.

Läs mer

Praktiska råd för TD vid avbrott i spel (Regel 6-8) Utforma av Claes Grönberg, Svenska Golftourerna AB

Praktiska råd för TD vid avbrott i spel (Regel 6-8) Utforma av Claes Grönberg, Svenska Golftourerna AB Praktiska råd för TD vid avbrott i spel (Regel 6-8) Utforma av Claes Grönberg, Svenska Golftourerna AB Först skall du observera följande mening under regel 6-8: Dåligt väder är i sig inte godtagbart skäl

Läs mer

1. GENERELLA LOKALA REGLER

1. GENERELLA LOKALA REGLER GENERELLA LOKALA REGLER, LOKALA REGLER, TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER, ORDNINGSFÖRESKRIFTER, TÄVLINGSREGLER OCH VILLKOR FÖR TÄVLING Uppdaterad 2015-07-21 1. GENERELLA LOKALA REGLER 1.1 Stenar i bunkrar Stenar

Läs mer

2 Det gör tävlingsledningen.

2 Det gör tävlingsledningen. 1 Fråga 1 Måste du kontrollera att din markör skrivit rätt på ditt scorekort? 1 Ja X Nej 2 Det gör tävlingsledningen. 2 Fråga 2 Får du två pliktslag om du har glömt att signera scorekortet vid tävling?

Läs mer

LATHUND FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Sidan 1 av 10

LATHUND FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Sidan 1 av 10 Sidan 1 av 10 Innehåll ANSVARSOMRÅDEN... 1 INBJUDAN/PROPOSITIONER... 3 TIDSPROGRAM... 4 Tidtabell för uttagningar med flera ekipage och för finaler... 5 STARTLISTOR... 5 SEKRETARIATS- OCH DOMARBLANKETTER...

Läs mer

- Göteborgs Golfförbund -

- Göteborgs Golfförbund - Skandia Tour Distrikt Göteborg Skandia Tour Distrikt Göteborg är första steget i Skandia Tour trappan för flickor och pojkar upp till 21 år som har tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras enbart i Göteborgsdistriktet.

Läs mer

Mölndals Bilsportklubb inbjuder till MölndalsTrippen

Mölndals Bilsportklubb inbjuder till MölndalsTrippen Mölndals Bilsportklubb inbjuder till MölndalsTrippen lördagen den 8 juni 2019 en Regularitytävling som även är öppen för ELBILAR Tävlingen ingår i RM och Svenska Regularityserien Mölndals Bilsportklubb

Läs mer

2014-03-10 SGF Senior Tour 1 (11)

2014-03-10 SGF Senior Tour 1 (11) TÄVLINGSMANUAL 2014 F G SSENIOR R U TO 2014-03-10 SGF Senior Tour 1 (11) INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄN INFORMATION... 2 Övergripande... 2 Protester... 2 Inledning... 2 Kontaktinformation... 2 TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Läs mer

Administration Grannsämjan administreras av golfklubbarna i Emmaboda, Nybro, Kalmar, Grönhögen, Oskarshamn, Mönsterås, Möre, och Saxnäs

Administration Grannsämjan administreras av golfklubbarna i Emmaboda, Nybro, Kalmar, Grönhögen, Oskarshamn, Mönsterås, Möre, och Saxnäs Bestämmelser för Grannsämjan 2017 Förbehåll Grannsämjan har rätt att i samråd med berörda GK göra nödvändiga ändringar och tillägg i dessa bestämmelser. Ändringar från 2016 markerade i högermarginalen

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Version 2018-08-15 INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2018! Den trevliga tävlingen på rullskidor

Läs mer

Välkomna till Landeryds Golfklubb

Välkomna till Landeryds Golfklubb Välkomna till Landeryds Golfklubb Norra banan är en varierande banan med mästerskaps längd. Den har stått värd för så väl Nordea Masters som PGA mästerskapen. Norra banan är tre banor i en hed, park och

Läs mer

Regler och Föreskrifter 2015 Godkända av klubbens styrelse 20 april 2015. Årsrevision 2015 Tävlingskommittén/ Lena Ihlström Sönnert

Regler och Föreskrifter 2015 Godkända av klubbens styrelse 20 april 2015. Årsrevision 2015 Tävlingskommittén/ Lena Ihlström Sönnert Regler och Föreskrifter 2015 Godkända av klubbens styrelse 20 april 2015 Årsrevision 2015 Tävlingskommittén/ Lena Ihlström Sönnert Innehållsförteckning: 1. Riksidrottsförbundets (RF) och Svenska Golfförbundets

Läs mer

MANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2013

MANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2013 2013-07-09 Svenska Mini-Touren 1 (13) MANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2013 ÖVERGRIPANDE Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt: Regler för Golfspel 2012-2015 Spel- och

Läs mer

Kungälv-Kode Golfklubb

Kungälv-Kode Golfklubb Kungälv-Kode Golfklubb Banguide 2017 Välkommen till Kungälv-Kode GK Golfbanan I vacker natur ligger vår mycket uppskattade golfbana, du spelar en golfrunda där du kan koppla av utan att störas! Golfbanan

Läs mer

21 aug Billingen

21 aug Billingen Bankommittén 1 Anteckningar möte VGF bana/miljö 21 aug. 2014 Billingen Deltagare: Åke. L, Janne. L, Lennart. G, Peter. A, och Peter E (SGF) Gäst : Ola Pettersson (VGF styrelse) Genomgång av senaste mötets

Läs mer

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 INBJUDAN Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till SM på RULLSKIDOR 2015! På Lördag kör vi distanslopp

Läs mer

Banguide: 40 :- Öijared PARKBANAN

Banguide: 40 :- Öijared PARKBANAN Banguide: 40 :- Öijared KBANAN Parkbanan När det nya klubbhuset byggdes och färdigställdes i oktober 1988 började planeringen av en tredje 18-hålsbana på Öijared och banan blev spelbar 1989. Arkitekt var

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN för MORA GK s bana, 2015

VERKSAMHETSPLAN för MORA GK s bana, 2015 1/5 VERKSAMHETSPLAN för MORA GK s bana, 2015 INLEDNING Verksamhetsplanen skall vara styrande för hur Mora GK golfbana skall utvecklas år för år beroende på aktuella förutsättningar. Den skall även vara

Läs mer