LATHUND FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Sidan 1 av 10

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LATHUND FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Sidan 1 av 10"

Transkript

1 Sidan 1 av 10 Innehåll ANSVARSOMRÅDEN... 1 INBJUDAN/PROPOSITIONER... 3 TIDSPROGRAM... 4 Tidtabell för uttagningar med flera ekipage och för finaler... 5 STARTLISTOR... 5 SEKRETARIATS- OCH DOMARBLANKETTER... 6 PASSLÖP OCH STILPASS... 7 INCHECKNING... 8 Vaccinationsbestämmelser... 8 Hästägarförsäkran/betalning övrigt... 8 Deltagande hästars ålder... 8 Tävlingslicens... 8 Veterinärintyg... 9 KOMBINATIONSPOÄNG... 9 PRISER OCH PRISUTDELNING... 9 UTRUSTNING ANSVARSOMRÅDEN Tävlingsledare Övergripande ansvar för att tävlingarna flyter på. Sekretariat Ta emot anmälningar. Göra startlistor/ tidsprogram/ ryttarbrev. Se till att ovanstående distribueras och finns på plats på tävlingsdagen. Det är bra om veterinär-, domar-, och funktionärsansvarig får ryttarbrevet. Speaker Det behöver vara fyra personer knutna till sekretariatet under tävlingen. 1 speaker, 1 till datorn, 1 som skriver för hand och en som svarar på frågor/springpojke. Kan också vara bra att ha en särskild musikansvarig. Ryttarservice Samla ihop domarkommentarer efter varje klass, klippa isär, häfta ihop och lägga fram så att ryttarna kan ta del av domarnas kommentarer. Hit kan strykningar lämnas, som vidarebefordras till sekretariatet. Ansvara för att sätta upp startlistor och resultatlistor på anslagstavlor. Behjälplig med incheckning o utdelning av boxar vid behov. Veterinär Boka veterinär. Hålla veterinären underrättad om tider och ev. ändringar. Se till att det finns en assistent på tävlingsdagen/dagarna samt ev. utrustning.

2 Sidan 2 av 10 Domare Boka domare. Boka boende. (Samarbeta med ansvarig för boende.) Hålla domare underrättade om tider/ datum och ev. ändringar. Underrätta kafeterian om ev. specialkost. Funktionärer Göra ett funktionärsschema till varje tävling. Det behövs: (varierar beroende på tävling) 2-3 st. till sekretariatet Grindvakt (ev. medhjälpare för att förse de tävlande m färgband) 3-10 domarsekreterare. Priser Beställa rosetter/ plaketter. Övriga priser/sponsorer. Förrätta prisutdelning (eller se till att någon annan gör det). Ljud- och musikanläggning Boka. Se till att den blir hämtad och tillbakalämnad. Vagnar (sekretariat, speaker etc.) Boka Se till att de blir hämtade/tillbakalämnade. Boende (tävlande) Undersöka vilka möjligheter det finns i området. (olika prisklasser) Lägga ut informationen på hemsida och i ev. ryttarbrev. Stallar Undersöka vilka möjligheter det finns i området. (olika prisklasser) Lägga ut informationen på hemsida och i ev. ryttarbrev

3 INBJUDAN/PROPOSITIONER Sidan 3 av 10 I den inbjudan som skickas ut till medlemmarna eller sätts in i klubbtidningen och i SIF:s "Tävlingspropositioner" bör följande ingå: datum plats grenar arrangör att tävlingen arrangeras enligt FIPO och svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO om man eventuellt frångår reglementet på någon punkt anmälningsmottagare avgifter sista anmälningsdag om man kan efteranmäla sig ( i mån av plats, annat?) straffavgift vid efteranmälan information om uppstallning veterinärbesiktning vandrings- och kombinationspriser (samt regler för dessa) Anmälan bekräftas senare till alla som anmält sig med ytterligare information om tidsprogram (preliminärt) vägbeskrivning veterinärkontroll påminnelse att ta med vaccinationsintyg (krav för deltagande) + underskriven hästägarförsäkran uppstallning, var får man göra hagar, vad måste man ta med sig själv (hö, halm, kraftfoder, vattenhink, staketmaterial, elaggregat etc)

4 TIDSPROGRAM Sidan 4 av 10 När man planerar tidsprogrammet bör man tänka på att lägga grenarna på ett förnuftigt sätt. Man blir t.ex. garanterat impopulär bland 5-gångsryttarna om man placerar passlöpet direkt före en 5-gångsfinal. Eftersom detta är helt beroende av hur många startande och hur lång tid man har till sitt förfogande är det svårt att ställa upp några generella riktlinjer. Om man är osäker kan man ju alltid titta på hur andra klubbar lagt sina tidsprogram ( samt kontrollera med respektive klubb huruvida det föll väl ut eller inte) eller eventuellt fråga någon rutinerad tävlingsryttare om råd. De ungefärliga tidsuppskattningarna man kan använda sig av är följande: Bana 250 m Bana 200 m Tölt 5 min/ekipage 4 min 4-gång 7 min/ekipage 6 min 5-gång 7 min/ekipage 6 min Tänk på att lägga in extra tid för pauser under uttagningarna, sladdning av bana och domarfika. Ovalbanefinaler ca 45 min med prisutdelning och sladdning av bana. Lätta klasser 30 min. Dressyr: Uttagning ca 6 min/ekipage Final ca 8 min/ekipage Passgrenarna är alltid svåra att bedöma eftersom det kan ta tid vid starten. Det är lämpligt att lägga passlöp sist på dagen om det är många startande. Passlöp: Stilpass: Ca 5 min/löp Ca 3 min/löp Det är mycket viktigt att man håller tiderna för att ryttarna skall kunna ha en rimlig chans att förbereda sig på rätt sätt. Börja aldrig något för tidigt, vare sig det är en ny gren eller fortsättning efter en paus. Börja alltid prick på utsatt tid. På en del tävlingar har man använt sig av följande system: Ryttarna delas i startgrupper och den första ryttaren i varje startgrupp startar på timslaget. Blir en startgrupp klar långt före nästa timslag så tar man en paus. Detta förutsätter att man är säker på att varje startgrupp inte tar mer än en timme. Tidsplaneringen för sekretariatsfunktionärerna bör inte delas in i timmar utan i grenar. För övriga funktionärer kan det vara lämpligt att upprätta ett arbetsschema. Det kan vara lättare att få folk att ställa upp och arbeta om de vet att det rör sig om en begränsad tid och inte hela dagar.

5 Tidtabell för uttagningar med flera ekipage och för finaler I FIPO under tillägg: 15 Tillägg 5 finns en tidtabell att tillämpa för den tid/gångart ekipagen skall ha på sig under uttagningar och finaler då de är flera på banan. UPPFLYTTNING I FINALER Sidan 5 av 10 Om ett ekipage stryker sig från en final skall det ekipage som placerats sig närmast utanför finalen flyttas upp till finalplats. Strykning från final skall ske dagen före såvida inte skada på ryttare eller häst har inträffat. Detta för att underlätta uppflyttning. För sen strykning från final kan ge diciplinvarning. Varning ges av domare, det är viktigt att sekretariatet informerar huvuddomaren om sena strykningar. STARTLISTOR Startordningen skall alltid lottas med undantaget att de som är efteranmälda skall placeras först (sist anmäld - först på startlistan). Informera efteranmälda ryttare om detta. Viktigt om ryttaren vill starta två hästar i samma gren. Man kan då som arrangör lägga andra efteranmälda emellan. Om inga andra efteranmälda finns så startar den efteranmälde ryttaren med sina hästar efter varandra. De listor som sätts upp på tävlingsplatsen skall uppdateras löpande under tävlingens gång. Det är också väldigt viktigt att man markerar var eventuella pauser kommer att läggas in samt hur långa dessa skall vara. I sekretariatet bör man ett exemplar där samtliga ändringar införs så att speakern vet vad som gäller.

6 SEKRETARIATS- OCH DOMARBLANKETTER Sidan 6 av 10 Blanketter Dessa papper skall vara färdiga i förväg man skall ha tillgång till reservpapper eftersom det kan dyka upp ytterligare efteranmälningar på plats. Strykningarna bör även markeras på blanketterna. Strykningar som uppkommer efter att grenen startat kan domarna få besked om via speakern. Domarna skall ha ett exemplar var av de uttagnings- och finalblanketter som är avsedda för domare. I sekretariatet skall det finnas två exemplar av sekretariatsvarianten för respektive gren. Räkna resultat Det är nödvändigt att två personer räknar parallellt. Kom ihåg att kontrollera att resultaten är lika efter varje häst. Används dator så räcker det med en person som räknar manuellt. De blanketter som behövs för finalerna bör man göra i ordning i god tid. Resultatlistor Efter varje gren resp. final skall resultatlistor anslås. Det kan vara lämpligt att avsätta en extra person till detta arbete eftersom de som räknar kan behöva en paus eller måste fortsätta med nästa gren. Ett ex av varje resultatlista kan man sätta in i en speciell mapp för att använda till prisutdelningen, inrapporteringen till tävlingsregistret (till SIF:s kansli på speciell blankett) samt publicering i klubbtidning.

7 PASSLÖP OCH STILPASS Sidan 7 av 10 Förbered dessa grenar väl så att alla inblandade (domare, tidtagare, starter, speaker, sekretariatspersonal samt ryttare) har klara instruktioner vad som gäller och vad som förväntas av dem. Startordning passlöp Efter det första passheatet som följer den lottade startordningen skall startordningen göras om på följande sätt: Först startar de ekipage som inte ännu fått någon godkänd tid (ordning lottas inbördes bland dem). Därefter startar de som fått en tid i ordning så att de ekipage som har de bästa tiderna startar sist. Om det skulle visa sig att det blir ett ojämnt antal så att någon måste starta ensam så skall det vara den häst som har sämsta tiden eller den som lottats att starta först av dem utan tid. Tidtagare och domare Det skall finnas tre tidtagare per häst. Domarna skall utrustas med flaggor och startern skall ha en startflagga. Det kan vara lämpligt att ha en medhjälpare till startern vid passlöp eftersom det kan bli lite oroligt bland hästarna. Denna person bör vara van vid hästar och ganska stark samt vara insatt i hur passlöp går till. I stilpass skall domarna även ha poängtavlor. Hjälpmedel Vid tidtagningen skall det finnas en walkie-talkie för snabb information till speakern. Alla markeringar skall sättas upp i god tid. De skyltar som används skall var lättförståeliga Och tydliga men ej så stora att de kan upplevas som störande.

8 INCHECKNING Sidan 8 av 10 När ryttare anländer till tävlingsplatsen skall det finnas funktionär som kan ta emot och visa tillrätta. Ryttaren skall visa upp ett giltigt vaccinationsintyg innan urlastning av häst får ske. Det är viktigt att funktionären vet vad som gäller och har vaccinationsreglerna till hands vid ev. diskussioner. Vaccinationsbestämmelser Vaccinering mot hästinfluensa Svenska Islandshästförbundet följer Svenska Ridsportförbundets regler för A2-vaccination. Observera att det är viktigt att hästen är korrekt vaccinerad, tävlingsdeltagaren kan bli avvisad från en tävlingsplats om kraven inte uppfylls eller om det saknas vaccinationsintyg från hästens tidigare liv. Vaccinationsbestämmelserna hittas i TR, Svenska tillägget (se hemsidan under rubrik Tävling/Reglementen). Hästägarförsäkran/betalning övrigt Ryttaren skall lämna sin underskrivna hästägarförsäkran, betala eventuella "skulder" (veterinärbesiktningsavgift, efteranmälningsavgift mm). Deltagande hästars ålder Max antal starter per dag för hästar utifrån deras ålder FIPO 2.1: a. 5 år, två starter per dag, (inklusive passlöp och speedpass) b. 6 år, tre starter per dag c. 7 år, fyra starter per dag d. uttagning och final räknas som separata starter e. Stilpass, Speedpass, Passlöp 250m and 150m två försök på en dag räknas som en start OBSERVERA: Det är upp till arrangören att kontrollera detta. Om en ryttare har förbisett denna regel och redan har slutfört en tävling skall ryttaren diskvalificeras från tävlingen. Tävlingslicens Ryttaren skall visa giltig tävlingslicens i original.

9 Veterinärintyg Sidan 9 av 10 Om veterinärintyg krävts så skall även detta uppvisas alternativt skall ryttaren informeras om var ev. veterinärbesiktning äger rum. Om någon efteranmält sig på plats så måste incheckningsfunktionärerna meddela sekretariatet detta. Sekretariatet skall också meddelas vilka ekipage som ej anlänt. För att incheckningen skall fungera smidigt är det viktigt att man gjort en checklista på vad som skall utföras/kontrolleras/betalas/informera om samt vilka de anmälda är. Det är bra med stresståliga personer vid incheckningen. Ett tävlingsprogram till ryttaren uppskattas säkert. KOMBINATIONSPOÄNG Om man tänkt sig att dela ut ett vandringspris eller ett kombinationspris är det viktigt att man har klart för sig vilka kriterier som gäller. Antingen rider man enligt FIPO-kombination eller så har den arrangerande klubben eget kombinations/vandringspris för att kora t ex klubbmästare. Gör en lista och fyll i denna vartefter tävlingen framskrider. När det är dags för prisutdelning har man nämligen inte tid med att börja forska i detta. För pristagarens del bör det klart och tydligt framgå huruvida man får behålla priset efter att ha vunnit den en eller flera gånger eller om det är ett ständigt vandrande pris. Ges priset till ryttaren, hästen eller till ekipaget? (Om bara speakern informeras brukar det lösa sig.) Om klubben har ett vandringspris måste man i god tid före tävlingen ta reda på vem som vann detta förra gången och se till att det kommer på plats. PRISER OCH PRISUTDELNING Hur många rosetter och priser man delar ut i varje gren är en avvägning mellan tävlingens storlek (antal ekipage) och tävlingens ekonomi. Rosetter måste man beställa i god tid. Rosetter utdelas enl. följande: Placering Färg Placering Färg Placering Färg 1:a Blågul 3:e Gul 5:e Grön 2:a Blå 4:e Röd 6:e-10:e Vita

10 Sidan 10 av 10 Efter varje final delas rosetterna samt ev. priser ut. Direkt efter sista finalen är det lämpligt att ha prisutdelning för de grenar som ej är ovalbanegrenar samt kombinations- och vandringspriser. Det bör vara speciella funktionärer som är tilldelade denna uppgift. Förbered en komplett lista med information. Den skall innehålla: Placering, ryttare, häst, poäng Pris och vem som skänkt priset Om något specialpris delas ut bör man även ta med detta här och skriva ned vem, vad och varför. Det kan också vara ett tillfälle att tacka alla funktionärer, domare, sekretariatspersonal, tävlingsledare osv. UTRUSTNING måttstock, måttband (till passbana samt ev. uppmärkning av dressyrbana och att mäta spölängd med) domarbord: blyertspennor i mängder, sudd och pennvässare, miniräknare anteckningspapper "post-it-notisar" häftapparat och klamrar tippex sax tejp, häftstift våg till bots mm skjutmått till hovbeslagskontroll alkoholtestare flaggor till passlöp tidtagarur poängsiffror domarpärmar sekretariatspärmar markeringar till pass- och dressyrbana (studera FIPO noggrant) megafon ifall högtalarutrustningen strejkar eller om passen går av stapeln en bit bort kikare så att man kan se långt bort belägna domarsiffror/speciellt vid stilpass) musik walkie-talkies FIPO och svenska tävlingsreglementet (TR)

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid Att anordna en rallylydnadstävling Planera i god tid Tänk på att vara ute i god tid med planeringen av tävlingen. Är det en officiell rallylydnadstävling som klubben ska arrangera, så ska ansökan göras

Läs mer

Varmt välkomna till Gandurs 3-års Jubileum den 13:e juni 2015 på Gandurs ovalbanor i Bruce Skog, Helsingborg!

Varmt välkomna till Gandurs 3-års Jubileum den 13:e juni 2015 på Gandurs ovalbanor i Bruce Skog, Helsingborg! Varmt välkomna till Gandurs 3-års Jubileum den 13:e juni 2015 på Gandurs ovalbanor i Bruce Skog, Helsingborg! Gandurs 3-års Jubileum, den 13:e juni 2015 närmar sig! I år är det många som vill tävla, vilket

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 140120

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 140120 Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 140120 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

VÄGBESKRIVNING. Vägbeskrivning samt karta till Stenholmen, Gerstorp hittar ni sist i detta brev tillsammans med en skiss över Gerstorps Säteri.

VÄGBESKRIVNING. Vägbeskrivning samt karta till Stenholmen, Gerstorp hittar ni sist i detta brev tillsammans med en skiss över Gerstorps Säteri. RYTTARBREV FFRAMTIIDS LLÄTTA VÅRTÄVLLIING 1100--1111 MAJ 22000088 Framtid har det stora nöjet att hälsa er ALLA hjärtligt välkomna till vår Lätta Vårtävling. Vi har ca 50 anmälda ekipage, varav flera tävlar

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Klubbmästerskap 2010. VÄGBESKRIVNING

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Klubbmästerskap 2010. VÄGBESKRIVNING RYTTARBREV FRAMTIIDS KLLUBBMÄSTERSKAPP 1111--112 SEPPTEMBER 20110 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Klubbmästerskap 2010. VÄGBESKRIVNING Vägbeskrivning samt

Läs mer

Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb

Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb Gemensamma instruktioner Tävlingsledare Roller: (representant styrelsen) 1st Ansvarig från styrelsen (om ingen annan anvisas) Funktionskläder Alleby Tillsätt arbetsgrupp:

Läs mer

Välkommen till Svenska Mästerskapen i Gæðingakeppni!

Välkommen till Svenska Mästerskapen i Gæðingakeppni! Välkommen till Svenska Mästerskapen i Gæðingakeppni! Incheckningen Vid speakertornet sker incheckning av alla ekipage. Torsdag kl 19.00-20.00. Fredag kl 10.00-20.00. Lördag kl 06.30-14.30. Vid incheckningen

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD

ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD Trupptävlingskommittén Syd 1. Anmälan Alla lag ska senast 6 veckor före tävlingsdatum ha anmält sig på Gymnastikförbundet Syds hemsida. Efter det går det att göra

Läs mer

1 Tävlingsfunktionärer

1 Tävlingsfunktionärer TÄVLINGAR BILAGA 1 1 (5) 1 Tävlingsfunktionärer 1.1 Funktionärer a) Tävlingsledare b) Två bandomare c) Sekretariatsansvarig d) Två funktionärer vid startbur e) Harmaskinist f) Tre måldomare, varav en måldomaransvarig

Läs mer

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B)

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B) MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010 (distrikt A samt distrikt B) 1 Anmälningar till distrikt A, klass A (killar och tjejer som spelar slagtävling, scratch, 27 hål) görs via www.golfdata.se.

Läs mer

Välkommen till Svenska Mästerskapen 2013

Välkommen till Svenska Mästerskapen 2013 Välkommen till Svenska Mästerskapen 2013 Vi önskar alla ryttare och hästar varmt välkomna till årets Svenska Mästerskap! Vi hoppas och ser fram emot fina och sportsliga tävlingar med härlig stämning och

Läs mer

TR I 2011 ÄNDRINGAR. Bengt Sånesson 1. Mom 110. Mom 111 p 4(e) Mom 122.1. Mom 124. Mom 123

TR I 2011 ÄNDRINGAR. Bengt Sånesson 1. Mom 110. Mom 111 p 4(e) Mom 122.1. Mom 124. Mom 123 Mom 110 TR I 2011 ÄNDRINGAR I de fall texten i grenspecifika TR avviker med texten i TR I,,gäller de grenspecifika reglerna. I de fall texten i grenspecifika TR avviker med texten i TR I, gäller TR I.

Läs mer

Arbetsbeskrivning iordningställande

Arbetsbeskrivning iordningställande Arbetsbeskrivning iordningställande Personalen: Onsdag senast kl 10 Helena, Jocke, Anna Köra ut staket till paddocken Hjälpa till o bygga Ta ut hus till paddocken Fredag Hissa flaggor Jocke Ta fram podier

Läs mer

Incheckning: Fredag kl. 19.00-20.00, i Café Påfågeln. Lördag kl 08.00-10.00, i Café Påfågeln

Incheckning: Fredag kl. 19.00-20.00, i Café Påfågeln. Lördag kl 08.00-10.00, i Café Påfågeln Välkommen till StormurMästerskapen 4-5 oktober 2014 Stormur hälsar dig varmt välkommen till vår tävling på Husbyön! Nedan följer info om vad som gäller på tävlingsplatsen och preliminärt tidsprogram under

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. RYTTARBREV FRAMTIIDS TÖLTTÄVLIING 11 MAJ 20110 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. För att alla som ska tävla ska kunna komma redan

Läs mer

Tävlingsreglemente för SAM

Tävlingsreglemente för SAM Tävlingsreglemente för SAM Tävlingsreglemente av år 1989 för Svenska Akademiska Mästerskapen i dressyr och hoppning (SAR SAM-TR). Reviderade 21 april 2002 Tävlingsreglementets tillämpning: Mom 1 Styrelsen

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling Guide till IceTest... 1 Före, under och efter tävling... 1 Före tävling... 1 Lottningen... 1 Dags att skapa databas för tävlingen... 2 Skapa ny gren... 2 Färger m. m.... 3 Importering i IceTest... 3 Kontroll

Läs mer

Tävlingsreglemente för SM i kendo. Senast reviderade 2012-12-16

Tävlingsreglemente för SM i kendo. Senast reviderade 2012-12-16 Tävlingsreglemente för SM i kendo Senast reviderade 2012-12-16 Förord Följande regler gäller svenska mästerskap (SM) i kendo. Reglementets syfte är att klargöra för arrangören, tävlande och domarna reglerna

Läs mer

Administrera tävling/proposition/anmälningar i TDB

Administrera tävling/proposition/anmälningar i TDB Administrera tävling/proposition/anmälningar i TDB Hantering av proposition Allmänt: När tävlingsansökan har godkänts av distrikt och/eller SvRF öppnas möjligheten att skapa proposition, i dagsläget 120

Läs mer

Proposition för Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (open) 24-26 Juli 2009 Näsbyholms Säteri

Proposition för Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (open) 24-26 Juli 2009 Näsbyholms Säteri Proposition för Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (open) 24-26 Juli 2009 Näsbyholms Säteri Med allroundklasser i Classic och western, SM och Nordiska öppna Mästerskap i dressyr, hoppning och

Läs mer

HÄLSINGE VÄSTERN D- & C-tävling + KM

HÄLSINGE VÄSTERN D- & C-tävling + KM HÄLSINGE VÄSTERN D- & C-tävling + KM Datum: Plats: Lördagen den 5 september, första start kl.09:00 Järvsö Ryttargård Typ av tävling: D- och C-klasser är öppna för alla medlemmar i WRAS-ansluten klubb.

Läs mer

Välkommen till Svenska Mästerskapen 2015

Välkommen till Svenska Mästerskapen 2015 Välkommen till Svenska Mästerskapen 2015 Vi önskar alla ryttare och hästar varmt välkomna till årets Svenska Mästerskap! Vi hoppas och ser fram emot fina och sportsliga tävlingar med härlig stämning och

Läs mer

Välkommen till Östgötacupens Finaldag

Välkommen till Östgötacupens Finaldag Välkommen till Östgötacupens Finaldag 7 mars 2015 På Gerstorp Linköping, Nya Ridhallen Innehåll Incheckning... 1 Box/hage... 2 Domare... 2 Fika/lunch... 2 Framridning... 2 Regler vid framridning:... 2

Läs mer

Inbjudan till Simtävling

Inbjudan till Simtävling Inbjudan till Simtävling 23e augusti 2014 På Citadellbadet i Landskrona Landskrona Simsällskap och Simklubben Lödde har i sammarbete med Barncancerfonden nöjet att inbjuda Er till 2014 års Swim of Hope.

Läs mer

DRESSYRALLSVENSKAN DIVISION 2 PONNY 2011

DRESSYRALLSVENSKAN DIVISION 2 PONNY 2011 1 1. Tidpunkt och indelning: Tävlingen genomförs under oktober-november. Skåne delas i grupper så att antalet blir ca 7-8 lag/grupp. 2. Anmälan och avgifter: Anmälan ska vara Skånes RF tillhanda senast

Läs mer

Bestämmelser Smålandsserien 2015

Bestämmelser Smålandsserien 2015 Bestämmelser Smålandsserien 2015 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Hjärtligt välkomna till Södertälje Ridklubbs Elithoppning Häst!

Hjärtligt välkomna till Södertälje Ridklubbs Elithoppning Häst! Meddelande till Ryttare vid Södertälje Ridklubbs Elit Nationella Hopptävlingar med Volkswagen Grand Prix och Swedish Riders Trophy 10 13 oktober 2013. Hjärtligt välkomna till Södertälje Ridklubbs Elithoppning

Läs mer

Hopp mot Cancer Classic 10 maj 2015

Hopp mot Cancer Classic 10 maj 2015 Compass Sportryttarklubb arrangerar tillsammans med DRS och UPMO Hopp mot Cancer Classic 10 maj 2015 Meddelande till ryttare Startlistor och onlineuppdatering: http://online.equipe.com Information om tävlingen

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids KM 2017.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids KM 2017. RYTTARBREV FRAMTIIDS KM 2 SEPPTEMBER 20117 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids KM 2017. Vi har 29 startande ekipage, 53 starter, och valt att slå ihop några klasser

Läs mer

1 (6) TÄVLINGAR WHIPPET RACE VERSION 01

1 (6) TÄVLINGAR WHIPPET RACE VERSION 01 1 (6) TÄVLINGAR I WHIPPET RACE 2 (6) Innehållsförteckning 1 Tävlingar... 3 1.1 Derby... 3 1.2 Rakbane SM... 3 1.2.1 SM regler... 4 1.3 Tävlingstider... 4 1.4 Omlopp... 4 1.5 Veterinärbesiktning... 5 1.6

Läs mer

Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20150406 Sid 1(7)

Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20150406 Sid 1(7) Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20150406 Sid 1(7) Svenska Islandshästförbundet (SIF) följer det internationella tävlingsreglementet FIPO. Dessutom kompletterar SIF dessa regler med regler

Läs mer

Handbok för Sekretariatet. vers. 1.1, 2014-07-30

Handbok för Sekretariatet. vers. 1.1, 2014-07-30 Handbok för Sekretariatet vers. 1.1, 2014-07-30 Innehåll Uppgifter i Speakerbåset... 3 Allmänt... 4 Speaker/Protokollförare (inkl online rapportering)... 5 För U8/U9 match... 5 För U10 match... 5 För U11

Läs mer

Tävlingsinformation för KSS simmare

Tävlingsinformation för KSS simmare Tävlingsinformation för KSS simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

Tävlingsreglemente för SM i kendo

Tävlingsreglemente för SM i kendo Svenska Budo & Kampsportsförbundets Kendosektion Tävlingsreglemente för SM i kendo Senast reviderade 2006-04-17 Förord Följande regler gäller svenska mästerskap (SM) i kendo. Reglementets syfte är att

Läs mer

Ryttarmeddelande. Varmt välkommen till Norrköping Int. Horse Show. Vi hoppas att du, dina hästskötare och hästar får en trevlig helg här i Norrköping.

Ryttarmeddelande. Varmt välkommen till Norrköping Int. Horse Show. Vi hoppas att du, dina hästskötare och hästar får en trevlig helg här i Norrköping. Ryttarmeddelande Varmt välkommen till Int. Horse Show. Vi hoppas att du, dina hästskötare och hästar får en trevlig helg här i. 1. TIDSPROGRAM SPONSOR Torsdag 21 maj 08.00 Klass 1 1,20 hoppning Nat. Unghäst

Läs mer

Proposition för High chaparral horse show 1-3 juli 2016

Proposition för High chaparral horse show 1-3 juli 2016 Sid 1 (5) Proposition för High chaparral horse show 1-3 juli 2016 Välkomna till en weekend i sann westernanda. Vi kommer under helgen att blanda kossor och en mängd aktiviteter inne på arenan och även

Läs mer

Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20140319 Sid 1(8)

Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20140319 Sid 1(8) Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20140319 Sid 1(8) Svenska tävlingar följer det internationella tävlingsreglementet FIPO, liksom övriga islandshästföreningar runt om i världen. Dessutom

Läs mer

Datum, tid (bara om det är halvdagstävling t ex) och tävlingsplats Vilka klasser (i freestyle resp. HtM) Domare Tävlingsavgift

Datum, tid (bara om det är halvdagstävling t ex) och tävlingsplats Vilka klasser (i freestyle resp. HtM) Domare Tävlingsavgift Att anordna freestyle och/eller Planera i god tid Oavsett om ni ska ha en inofficiell eller officiell tävling så försök komma igång med planeringen i så god tid som möjligt. Ofta när det gäller freestyle/heelwork

Läs mer

HOPPNING PONNY FREDAG 22 juli 2011

HOPPNING PONNY FREDAG 22 juli 2011 HOPPNING PONNY FREDAG 22 juli 2011 FUNKTIONÄR Klass 11 TÄVLINGSLEDARE ÖVERDOMARE DOMARE Datorn Domarsekreterare Tidtagare Löpare SJUKVÅRDARE BANBYGGARE BANCHEF Klass 10 Klass 9 Klass 8 Spindeln i nätet

Läs mer

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER (Carambole, Pool och Snooker)

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER (Carambole, Pool och Snooker) ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER (Carambole, Pool och Snooker) Innehåll 1. Allmänna tävlingsbestämmelser (alla grenar) 2. Förbundstävling eller officiell tävling 3. Nationell tävling 4. Internationell tävling

Läs mer

Säkerhetschef Innan tävlingen Under tävlingen Kontrollerar chipsmärkning och hästpass alla ponnyer som tävlar Efter tävlingen

Säkerhetschef Innan tävlingen Under tävlingen Kontrollerar chipsmärkning och hästpass alla ponnyer som tävlar Efter tävlingen Säkerhetschef Planerar och sätter upp avspärrningar (se anläggningsskiss) Planerar räddnings/utrymningsvägar tillsammans med sjukvårdare (se anläggningsskiss) Skriva ner en noggrann genomtänkt organisation

Läs mer

Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20110217 Sid 1(7)

Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20110217 Sid 1(7) Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20110217 Sid 1(7) Svenska tävlingar följer det internationella tävlingsreglementet FIPO, liksom övriga islandshästföreningar runt om i världen. Dessutom

Läs mer

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum...

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum... CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE Tävling:...Datum... Ansvarig TL... Sign... 1. Före LOTTNINGSDAGEN... Gör upp om arbetsfördelning inom Tl-grupp Planera för ev. extra funktionärer, såsom starters eller fore

Läs mer

Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20130502 Sid 1(8)

Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20130502 Sid 1(8) Svenskt tävlingsreglemente, tillägg till FIPO rev 20130502 Sid 1(8) Svenska tävlingar följer det internationella tävlingsreglementet FIPO, liksom övriga islandshästföreningar runt om i världen. Dessutom

Läs mer

1. Allmänna regler. 1.1.1. I alla stadier av förberedelser och träning av tävlingshästar skall hästens väl gå före alla andra hänsyn

1. Allmänna regler. 1.1.1. I alla stadier av förberedelser och träning av tävlingshästar skall hästens väl gå före alla andra hänsyn 1. Allmänna regler FIPO gäller vid organisationen av internationella, nationella och andra tävlingar med islandshästar. FIPO gäller också för alla Världsmästerskap för islandshästar. Reglerna i FIPO och

Läs mer

Inbjudan till Internationell ECAHO C-show. Turbo Star International Underställd ECAHO s regler för utställning 2009

Inbjudan till Internationell ECAHO C-show. Turbo Star International Underställd ECAHO s regler för utställning 2009 Inbjudan till Internationell ECAHO C-show Turbo Star International Underställd ECAHO s regler för utställning 2009 Plats Näsbyholms säteri, Strängnäs Datum 23-24 maj 2009 Domare Mrs Cecilia Bourghardt,

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 150526 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

Sveriges Hundungdoms Representantskapsmöte 2014

Sveriges Hundungdoms Representantskapsmöte 2014 Bestämmelser för Sveriges Hundungdoms Ungdoms-SM Att gälla från och med 2015-01-01. Ändringar i dessa bestämmelser beslutas av Representantskapet. Grenar, genomförande och resultat Ungdoms-SM är en inofficiell

Läs mer

Välkomna till DACKERITTEN 2015

Välkomna till DACKERITTEN 2015 Välkomna till DACKERITTEN 2015 Vi vill hälsa er hjärtligt välkomna till Dackeritten 2015. I år är det 12e gången vi anordnar denna ritt och efter förra årets uppehåll hoppas vi att ge er en tävling ni

Läs mer

Tävlingsregler för. Klasser: 125 cc, 250 cc och 500 cc

Tävlingsregler för. Klasser: 125 cc, 250 cc och 500 cc Reglemente Sprintcupen 2007 Sidan 1 MB07-04 Tävlingsregler för Klasser: 125 cc, 250 cc och 500 cc 1 INLEDNING 1.1 Generellt Tävlingar ingående i mästerskapet skall arrangeras i full överrensstämmelse SBF:s

Läs mer

Önskar er ALLA välkomna till Furudal & Nordiska Mästerskapen för samojed

Önskar er ALLA välkomna till Furudal & Nordiska Mästerskapen för samojed Önskar er ALLA välkomna till Furudal & Nordiska Mästerskapen för samojed Program för utställning och dragtävling Onsdag 10 februari 2016 Dragprov 10, meriteringslappar lämnas vid start, där delas även

Läs mer

VÄGBESKRIVNING: Från Västerås: Från Eskilstuna: Från Katrineholm: Från Örebro: PARKERING: INCHECKNING: VETERINÄRBESIKTNING: FRAMRIDNING:

VÄGBESKRIVNING: Från Västerås: Från Eskilstuna: Från Katrineholm: Från Örebro: PARKERING: INCHECKNING: VETERINÄRBESIKTNING: FRAMRIDNING: Ryttarbrev Nu är det snart dags för premiären utav Vintermästerskapen. Vi hoppas att ni är lika laddade som vi är. Nedan följer information som är viktigt att alla tar del utav. VÄGBESKRIVNING: Från Västerås:

Läs mer

RYTTARBREV Sleipnirs KM 30 Augusti 2014

RYTTARBREV Sleipnirs KM 30 Augusti 2014 RYTTARBREV Sleipnirs KM 30 Augusti 2014 Varmt välkommen till Sleipnirs KM 2014 Här följer lite information Hitta Hit: GPS koordinater för att hitta till banan N 59 31.819', E 16 17.288' Ankomst: När du

Läs mer

Att tänka på inför friidrottstävling

Att tänka på inför friidrottstävling Att tänka på inför friidrottstävling Före tävling Tävlingar får ni reda på via friidrottsgruppen eller så läser ni själva på Smålands Friidrottsförbunds hemsida www.smfif.se och där under Tävlingar. Då

Läs mer

Tävlingsdatabasen (TDB)

Tävlingsdatabasen (TDB) Tävlingsdatabasen (TDB) Anvisningar för distrikt och klubbar som arbetar med tävlingsdatabasen (TDB) Senast uppdaterad 2010-01-17. Propositionen Viktiga datum och tidpunkter är när tävlingen öppnas för

Läs mer

Bestämmelser Smålandsserien 2016

Bestämmelser Smålandsserien 2016 Bestämmelser Smålandsserien 2016 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Kvaltävling 2013.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Kvaltävling 2013. RYTTARBREV FRAMTIIDS KVALLTÄVLLIING 27 APPRIILL 20113 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Kvaltävling 2013. Vi har 35 startande ekipage och med anledning av det

Läs mer

Föreskrifter för arrangemang av nationella tävlingar i fridykning 1.1 Fastställd FK 2014-03-09

Föreskrifter för arrangemang av nationella tävlingar i fridykning 1.1 Fastställd FK 2014-03-09 Föreskrifter för arrangemang av nationella tävlingar i fridykning 1.1 Fastställd FK 2014-03-09 Innehåll: sida Förord 1 Förkortningar & Förklaringar 1 Del 1: Att arrangera pooltävlingar 1. Behörighetskrav

Läs mer

Ryttarbrev. VÄLKOMMEN TILL NATTFARI S ridhustävling på Pålsbo gård, Ullfors, Tierp, 25 mars 2018 GPS adress: Odensfors 360, Tierp

Ryttarbrev. VÄLKOMMEN TILL NATTFARI S ridhustävling på Pålsbo gård, Ullfors, Tierp, 25 mars 2018 GPS adress: Odensfors 360, Tierp Ryttarbrev VÄLKOMMEN TILL NATTFARI S ridhustävling på Pålsbo gård, Ullfors, Tierp, 25 mars 2018 GPS adress: Odensfors 360, Tierp Välkommen till oss, vi är glada åt att vi har många anmälda ekipage, räkna

Läs mer

Välkomna till Trelleborgtriathlon 6/6 2016

Välkomna till Trelleborgtriathlon 6/6 2016 Välkomna till Trelleborgtriathlon 6/6 2016 Distansen 386 m simning, 18 km cykling, 4,2 km löpning Hålltider Söndagen den 5 juni 15.00-16.00 Uthämtning av startkuvert på Dalabadet, Trelleborg ( vid den

Läs mer

RS DM 2016 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2016-01-10

RS DM 2016 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2016-01-10 RS DM 2016 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2016-01-10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNNA REGLER 2. ANMÄLAN TILL TÄVLING 3. VARVLOPP 4. TÄVLINGAR 5. DELTAGARE 6. KLASSINDELNING 7. ANMÄLAN och GALLRING 8. POÄNGBERÄKNING

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids KM 2016.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids KM 2016. RYTTARBREV FRAMTIIDS KM 24--25 SEPPTEMBER 20116 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids KM 2016. Vi har 62 startande ekipage, 115 starter, och valt att slå ihop några

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 130429 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

Duntis Cupen 2006. Duntis-Cupens deltävlingar består av RS- och RSPtävlingar

Duntis Cupen 2006. Duntis-Cupens deltävlingar består av RS- och RSPtävlingar Duntis Cupen 2006 Duntis-Cupens deltävlingar består av RS- och RSPtävlingar på grus. Serien är öppen för alla förare med 2-hjulsdrivna tävlingsbilar, även från andra distrikt än Östergötland. De startande

Läs mer

Domarsekreterare - hoppning

Domarsekreterare - hoppning Banpersonal hoppning Finnas på banan och bygga upp rivna hinder, kratta vid behov, höja hinder mellan de olika kategorierna, hjälpa till att bygga om banan inför kommande klass. Hämta reflexväst i sekretariatet.

Läs mer

Regler för Snapphanefejden fastställda av distriktsstyrelsen 2014-10-16.

Regler för Snapphanefejden fastställda av distriktsstyrelsen 2014-10-16. Regler för Snapphanefejden fastställda av distriktsstyrelsen 2014-10-16. Snapphanefejden Snapphanefejden är en patrulltävling med mångårig tradition. Den anordnas av Snapphane Scoutdistrikt en gång om

Läs mer

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG)

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) K.S.30.3.2015 Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) Informationsdokument för arrangörsföreningar, version 1 Detta dokument är för att underlätta organiserandet av FSG- mästerskap för

Läs mer

För spelplanen gäller handbollsplanernas mått och begränsningslinjer med tejpade kompletteringar för Futsal.

För spelplanen gäller handbollsplanernas mått och begränsningslinjer med tejpade kompletteringar för Futsal. Tävlingsföreskrifter för Crawford Cup Cupen är sanktionerad av Göteborgs Fotbollförbund Vi tillämpar SvFFs Spelregler för Futsal utgivna 2013 med följande undantag, tillägg och förtydliganden: Regel 1,

Läs mer

MÄSTERSKAPSREGLER Sprint SM i Backe 2015

MÄSTERSKAPSREGLER Sprint SM i Backe 2015 SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET MÄSTERSKAPSREGLER Sprint SM i Backe 2015 [Utgåva: Februari 2015] Svenska Bilsportförbundet Box 705, 191 27 Sollentuna Besöksadress: Bilsportens Hus Bergkällavägen 31A Telefon

Läs mer

Seglingsföreskrifter för Vikingaerövraren en deltävling i Gill Stockholm Cup

Seglingsföreskrifter för Vikingaerövraren en deltävling i Gill Stockholm Cup Seglingsföreskrifter för Vikingaerövraren en deltävling i Gill Stockholm Cup Tävling: Vikingaerövraren Optimist-Blå och Zoom 8 Datum: 3 september 2011 Arrangör: Vikingarnas Segelsällskap i samarbete med

Läs mer

Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling.

Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling. Hopptävling Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling. Förberedelser till cafeterian I cafeterian har

Läs mer

Varmt välkomna till Gandurs Pay-and-Ride tävling. den 7 april 2018 på Gandurs ovalbana i Helsingborg!

Varmt välkomna till Gandurs Pay-and-Ride tävling. den 7 april 2018 på Gandurs ovalbana i Helsingborg! Varmt välkomna till Gandurs Pay-and-Ride tävling den 7 april 2018 på Gandurs ovalbana i Helsingborg! Pay-and-Ride är en kvaltävling där det inte tar mer tid att tävla än att träna. Ekipagen delas in i

Läs mer

Lagledare nedre norra 2014

Lagledare nedre norra 2014 Sida 1 Lagledare 2014 Lagledare nedre norra 2014 Klubb: Namn: Mobiltele: Epost: Alfta-Edsbyn Thessa Ohlsson 073-830 29 02 thessa.ohlsson@lagsmmx.se; Alfta-Edsbyn Neo Ohlsson 070-345 27 97 Bollnäs Pelle

Läs mer

Att arrangera en Rallytävling

Att arrangera en Rallytävling Att arrangera en Rallytävling Funktionärsutbildningsmaterial Steg 1 Lärarhandledning Utgåva: Maj 2003 RY Steg 1-3 Lärarhandledning.doc Sidan 1 av 19 Funktionärsutbildning, allmänt Funktionärsutbildningen

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BOHUSLÄN-DALS SENIORTOURER 2015

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BOHUSLÄN-DALS SENIORTOURER 2015 TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BOHUSLÄN-DALS SENIORTOURER 2015 Allmän information: Tävlingarna genomförs enligt: Regler för Golfspel 2012 2015 Spel- och Tävlingshandboken 2012 2015 SGF:s Regelkort 2015 Elva

Läs mer

Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2011 års DM/JDM, i norra Europas snabbaste 50:a.

Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2011 års DM/JDM, i norra Europas snabbaste 50:a. Inbjudan DM/JDM 28-29 maj 2011 Citadellbadet i Landskrona Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2011 års DM/JDM, i norra Europas snabbaste 50:a. Härmed har vi i Landskrona Simsällskap nöjet

Läs mer

Version 2013-2014:1 Datum 2013-06-03

Version 2013-2014:1 Datum 2013-06-03 Till Arrangerande förening Gymnastikförbundet Sydosts trupptävlingskommitté tackar Er, för att ni accepterat att arrangera följande tävling:.... Med detta brev vill vi hjälpa till, att räta ut några av

Läs mer

Svenskt Mästerskap Time Attack

Svenskt Mästerskap Time Attack SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET Svenskt Mästerskap Time Attack Reglemente 2016 [Utgåva: Feb. 2016] Svenska Bilsportförbundet Bilsportens Hus Bergkällavägen 31A - 192 79 SOLLENTUNA Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 150506 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

Funktionärsbeskrivning för dressyrtävling på Brämhults Ryttarsällskap

Funktionärsbeskrivning för dressyrtävling på Brämhults Ryttarsällskap Funktionärsbeskrivning för dressyrtävling på Brämhults Ryttarsällskap Klubbens tävlingar är helt beroende av klubbens funktionärer. Förbered dig gärna inför tävlingsdagen genom att läsa på vad just din

Läs mer

Regelverk 2011. Senast ändrad 2011-02-11

Regelverk 2011. Senast ändrad 2011-02-11 Regelverk 2011 Senast ändrad 2011-02-11 Idrottens Hus Box 384 831 25 ÖSTERSUND 010-476 42 38 mittsvenska.ridsport@jhidrott.rf.se www.ridsport.se/mittsvenska Förord Då är det nytt år och med det lite nya

Läs mer

Välkommen till Junior- och Ungdoms-SM 2015!

Välkommen till Junior- och Ungdoms-SM 2015! Välkommen till Junior- och Ungdoms-SM 2015! Svenska mästerskapen i trampolin för junior- och ungdomsgymnaster Arrangerande förening Klippans Gymnastikkrets, KGK Datum 24 oktober 2015 Plats Södra Skolgatan,

Läs mer

Norrländska Mästerskapen i SIMNING 2016

Norrländska Mästerskapen i SIMNING 2016 Norrlands simförbund och Umeå Simsällskap hälsar alla norrländska föreningar VARMT VÄLKOMNA och inbjuder härmed till: Norrländska Mästerskapen i SIMNING 2016 TÄVLINGSPLATS: Umeå simhall, 25 m x 8 banor.

Läs mer

ÖNBF:s Nordic RX regler i rallycross 2015

ÖNBF:s Nordic RX regler i rallycross 2015 ÖNBF:s Nordic RX regler i rallycross 2015 Allmänt Tävlingar i mästerskapet arrangeras som nationell tävling i full överenstämmelse med SBF:s Nationella regler, ÖNBF:s mästerskapsregler, respektive arrangörs

Läs mer

RÅD OCH ANVISNINGAR FÖR KVALITETSBEDÖMNING AV PONNYER 2014

RÅD OCH ANVISNINGAR FÖR KVALITETSBEDÖMNING AV PONNYER 2014 RÅD OCH ANVISNINGAR FÖR KVALITETSBEDÖMNING AV PONNYER 2014 Kvalitetsbedömningens syfte är att se till hästens anlag och hälsotillstånd, d.v.s. fungera som en varudeklaration. Ponnyer deltog för första

Läs mer

SERIEREGLER SERIEN SÖDRA 2015.

SERIEREGLER SERIEN SÖDRA 2015. SERIEREGLER SERIEN SÖDRA 2015. 1. ORGANISATION Motocrosskommittén i Södra Motorcykelförbundet handlägger organisatoriska och administrativa frågor samt är högsta beslutande i dessa frågor. Anmälan om deltagande

Läs mer

VINDELÄLVSDRAGET TÄVLINGSINFORMATION 2016

VINDELÄLVSDRAGET TÄVLINGSINFORMATION 2016 VINDELÄLVSDRAGET TÄVLINGSINFORMATION 2016 Deltagande Allt deltagande i VINDELÄLVSDRAGET sker på egen risk. Varje enskild förare skall antingen vara medlem i en brukshundklubb, ha tävlingslicens i Svenska

Läs mer

Svenska Nose Work Klubben (SNWK) Tävlingsregler för sporten NOSE WORK

Svenska Nose Work Klubben (SNWK) Tävlingsregler för sporten NOSE WORK Svenska Nose Work Klubben (SNWK) Tävlingsregler för sporten NOSE WORK Version 1.0 December 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 2 VAD ÄR NOSE WORK?... 2 SVENSKA NOSE WORK KLUBBEN (SNWK)... 2 ARRANGERA TÄVLING

Läs mer

ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY

ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY Lagsammansättning Lag skall bestå av minst 3 och max 4 ekipage, de 3 bästa resultaten räknas. (Gäller inte div 4 hoppning ponny, se nedan) Ryttare får starta

Läs mer

Förslag till kvalitetsbedömning Morganhästar Innehåll

Förslag till kvalitetsbedömning Morganhästar Innehåll Förslag till kvalitetsbedömning Morganhästar Innehåll 1. 4-ÅRSTEST/kvalitetsbedömning... 1 1.1 Idé och mål... 1 1.2 Deltagande hästar... 1 1.3 Ansvar (hästägarförsäkran)... 1 2. BEDÖMNINGSREGLEMENTE...

Läs mer

Startbekräftelse Smögen Offshore Race 2014.

Startbekräftelse Smögen Offshore Race 2014. Startbekräftelse Smögen Offshore Race 2014. Härmed bekräftas din anmälan till Smögen Offshore Race 18-19 juli 2014. Båda våra race ingår i norska cupen vilket vi missat att meddela i inbjudan. Depån är

Läs mer

Mellansvenska Cupen 2015

Mellansvenska Cupen 2015 Mellansvenska Cupen 2015 Mellansvenska Cupen 2015 kommer att bestå av 10 st deltävlingar. Spelschema Datum: Kvaltävling: Plats: Underlag: 2015-05-17 1 Örebro BGK Filt 2015-05-24 2 Södertälje BGK Filt 2015-05-31

Läs mer

Tilläggsregler 24MX Nedre Norra Ungdoms cup 2015.

Tilläggsregler 24MX Nedre Norra Ungdoms cup 2015. Tilläggsregler 24MX Nedre Norra Ungdoms cup 2015. Nedanstående är de generella tävlingsreglerna för 24MX NNU. Inför varje deltävling publicerar respektive arrangerande klubb sin individuella TR. 24MX NNU

Läs mer

Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2014

Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2014 Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2014 Tävling: Pantaenius Bohusracet Shorthanded Distanskappsegling för kölbåtar och med endast två besättningsmän Pantaenius Bohusracet seglas efter: SRS enligt SRS-tabell

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR NORDISK LAGKAPP I LIVRÄDDNING

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR NORDISK LAGKAPP I LIVRÄDDNING Svenska Livräddningssällskapet, SLS TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR NORDISK LAGKAPP I LIVRÄDDNING 2010-02-19 Svenska Livräddningssällskapet, SLS 1(11) Innehållsförteckning Kap Sid ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE SDR TIODANS

TÄVLINGSREGLEMENTE SDR TIODANS TÄVLINGSREGLEMENTE SDR TIODANS 1. Tävlingsarrangemang 1.1 Tävlingslokalen ( 2.9.1 ) Tävlingslokalen skall vara anpassad till den/de grenar som skall genomföras. I Nationellt Mästerskap och GP-tävling skall

Läs mer

Grattis och välkomna till riksfinalen i Nordeakampen!

Grattis och välkomna till riksfinalen i Nordeakampen! Hela helgens program Nordea är titelsponsor för Nordeakampen och bjuder samtliga deltagare och ledare på mat och övernattning i samband med finalen. FREDAG Under fredagen anländer lagen till Uppsala. Incheckning

Läs mer