Samarbete för bästa resultat Sh bygg partnering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samarbete för bästa resultat Sh bygg partnering"

Transkript

1 Samarbete för bästa resultat Sh bygg partnering

2 Sh bygg idag JAG ÄR GLAD OCH STOLT över att idag kunna hävda att vi är ett komplett entreprenadföretag. Vägen dit har inte alltid varit vare sig enkel eller spikrak. Det har tagit mer än 90 år av ambitiöst och hårt arbete, men idag är vi där; ett entreprenadföretag som kan leverera allt våra kunder önskar sig. Med rätt kvalitet, till rätt pris och i rätt tid. SEDAN STARTEN 1923 har vi byggt framtid tillsammans med våra kunder och uppdragsgivare. Vi vet att våra kunder vill att det fungerar hela vägen från start till mål, att rapporter och återkopplingar flyter som de ska, att ekonomin stämmer och att dialogen med oss som leverantör är tät och tydlig. Det är vår definition av att ta ansvar. SH BYGGS FRÄMSTA TILLGÅNG är vår personal som består av omkring 300 heltidsanställda. Vi har en betydligt större andel egenanställd personal än de flesta byggföretag. Jag anser att egenanställd personal bidrar till ett väl sammansvetsat arbetslag. Det höjer kvaliteten på våra jobb och ökar säkerheten för alla som jobbar här. Ju mer samjobbade vi är desto effektivare blir vi och då förbättras också möjligheterna att nå uppsatta mål. Tillsammans fortsätter vi utveckla Sh bygg och branschen! Lars Svensson Verkställande direktör

3 Samarbete för bästa resultat partnering TACK VARE NÄSTAN 100 ÅRS ERFARENHET av entreprenadbranschen vet vi att bästa resultat nås genom ett nära samarbete med våra uppdragsgivare. Det gäller i stort sett alla projekt, både stora som små. Sh bygg har en tydligt uttalad strävan att genomföra våra uppdrag via så kallad partnering. För våra kunder innebär partnering bland annat en välplanerad steg för steg process, en noggrann ansvarsfördelning och ständig insyn i hur projektet utvecklar sig från start till mål. Målet med partnering som arbetsmetod är att öka tydligheten så att kunden, i alla projektets delar, känner sig trygg under hela resan fram till slutleverans.

4 Indelning i faser FAS 1 Förstudie Programhandling FAS 2 Förprojektering Systemhandling FAS 3 Detaljprojektering Bygghandling FAS 4 Utförande Överlämnande PARTNERINGARBETET ÄR INDELAT I FYRA OLIKA FASER: förstudie, utredningsskede, detaljprojektering och slutligen utförande, med gemensamma avstämningar mellan varje fas, för att säkerställa att rätt resultat motsvarar uppsatta mål och ramar. SH BYGG KAN KLIVA IN VAR SOM HELST i de olika faserna men av erfarenhet vet vi att ju tidigare vi anlitas i ett projekt, desto större är möjligheten till ett optimalt slutresultat. Genom ett tidigt samarbete säkerställer vi att en grundlig riskinventering görs tillsammans så att vi kan undvika problem och blindskär som försenar och fördyrar projektet.

5 Ömsesidiga villkor PÅ DEN SVENSKA BYGGMARKNADEN finns ingen enhetlig definition av begreppet partnering. Däremot finns det ett ledningssystem för samverkansentreprenader om hur dessa bör genomföras och vad som ska ingå. Villkoren för partnering, för själva samarbetet, får du som beställare och vi som entreprenör enas om i ett särskilt avtal. Vi har en tydlig idé om vad som bör ingå i avtalet då vi ständigt arbetar med partnering. Arbetsformen är grundad på ömsesidighet vi maximerar tillsammans resultatet både för dig som beställare och för oss som entreprenör. VI PÅ SH BYGG HAR IDENTIFIERAT följande grundfaktorer för att partnering ska bli så framgångsrik som möjligt: samlade kunskaper och erfarenheter integrerad och gemensam organisation ömsesidig respekt för varandras roller en väl utförd riskinventering träffsäkra riktkostnader gemensamma budgetmål kvalitets- och miljökontroll SH BYGG ARBETAR MED PARTNERING i både totalentreprenader (ABT 06) och i utförandeentreprenader (AB 04). Hela idén med partnering är att tydliggöra mål, ekonomi, tidplan, ansvar och vilka resurser som krävs för detta. Partnering ger också det aktuella projektet möjlighet att handplocka den personal som krävs för att nå bästa möjliga slutresultat.

6 Kundreferenser Vi är glada över att få visa några av de partneringprojekt vi arbetat med och lyfta fram vår insats. Vi tror att du här kan hitta projekt som visar på vad vi arbetar med och hur du som beställare kan använda dig av oss. C2/C3 byggnation av ny miljöstation på Akademiska sjukhuset LARS BJÖRK, PROJEKTLEDARE REGION UPPSALA Samarbetet med Sh bygg har fungerat mycket bra. Vi har ett gott samarbetsklimat samt en öppen och bra kommunikation. Jag upplever att det finns en transparens i kommunikationen vilket är av yttersta vikt i ett partneringprojekt. Vidare har Sh god ordning på ekonomin samt tydliga avstämningar som visar hur vi ligger till i projektet, något som gör att man känner en trygghet som beställare. VAD: nyproduktion av en miljöstation på cirka 3500 kvadratmeter för hantering av utgående avfall och tvätt från Akademiska sjukhuset. BESTÄLLARE: Landstingsservice i Uppsala län ENTREPRENADSUMMA: ca SEK PROJEKTETS UTMANINGAR: att arbeta precis intill Akademiska sjukhusets hjärna, hjärta och lungor, det vill säga Landstingets driftcentral samt sjukhusets reservkraftsstation och driftrum för andningsluft. Dessutom pågick känslig forskning i närområdet.

7 Enköpings lasarett byggnation av ny akutmottagning MONICA AVÅS, KVALITETSSAMORDNARE, MEDICINSKT CENTRUM, LASARETTET I ENKÖPING Samarbetet med Sh bygg har varit smidigt hela vägen. Vi har verkligen känt att Sh har tagit ett stort hänsynstagande till vår verksamhet som måste fortsätta som vanligt oavsett ombyggnationer. Har det uppståt några hinder på vägen har vi känt ett stort tillmötesgående från Sh:s medarbetare, såväl från platschef som från yrkesarbetarna. Det finns en stor vilja att lösa eventuella problem på ett bra sätt tillsammans. Vidare tycker jag att Sh:s styrka är att sätta rätt personer på rätt plats då ett sjukhus erbjuder en speciell miljö. Även här har Sh varit ett stöd kunskapsmässigt när det gäller problemlösning och att hitta smarta vägar för att komma vidare. Jag vill slutligen särskilt lyfta hur trevliga alla från Sh är. Medarbetarna har alltid ett leende på läpparna och bjuder på goda skratt. Det bidrog till att den ansträngande byggtiden kändes lättare. VAD: om- och tillbyggnad av Enköpings lasaretts akutmottagning. BESTÄLLARE: Landstingsservice i Uppsala ENTREPRENADSUMMA: ca SEK PROJEKTETS UTMANINGAR: arbetet var komplicerat då det skedde samtidigt som känslig verksamhet pågick, bland annat körde ambulansen upprepade gånger rakt igenom arbetsområdet. Flödet av patienter till akuten var också tvunget att ledas om. Allt detta krävde omfattande riskanalyser i samverkan med verksam heterna, ambulanspersonalen samt beställaren. Byggtekniska utmaningar bestod bland annat av arbete med avbrottsfri kraft och medicinska gaser samt att det förelåg höga krav på utformning av rummen och dess tekniska utrustning.

8 Vård- och behandlingsbyggnaden J-huset - markoch kulvertentreprenad GUNNAR GEDIN, REGIONCHEF PROJEKT- OCH BYGGLEDNING, UPPLAND I entreprenaden förekom en hel del utmaningar såsom byggnation inom sjukhusområde med pågående verksamhet och arbete inom ett skyddsområde för vattentäkt. Det förekom också höga sponthöjder, stora volymer av schakt-, pålning-, betong-, och ledningsarbeten. Samarbetet med Sh bygg fungerade mycket bra och deras organisation påvisade en stor kunnighet, flexibilitet och förmåga till kreativ problemlösning tillsammans med andra aktörer i projektet. Sh bygg har en bra bredd i sin organisation och sitt nätverk vilket krävs för att medverka i projekt av den här storleken och svårighetsgrad. För att lyckas i ett partneringprojekt krävs en positiv attityd till uppgiften och en vilja att tillsammans söka bra och effektiva lösningar. Sh bygg har påvisat att man klarar av det även i stora och tidspressade entreprenader. VAD: schakt- och grundläggning för vård- och behandlingsbyggnaden J-huset samt en ny kulvert om cirka 350 meter. BESTÄLLARE: Landstingsservice i Uppsala Län ENTREPRENADSUMMA: ca SEK PROJEKTETS UTMANINGAR: arbetet var komplicerat på grund av samtidig pågående verksamhet. Byggarbetsplatsen låg nära såväl ögon- som neurokirurgi, neonatalavdelningen och Barncanceravdelningen. I händelse av störande vibrationer med mera kunde bygget stoppas med kort varsel. Ytterligare en utmaning var att platsen för projektet låg i anslutning till grundvattnet vilket medförde särskilda risker för utsläpp och vilket krävde särskild utbildning för samtlig personal.

9 SH BYGG STARTADES 1923 i Uppsala av Sven Heribert Svensson och hade då företagsnamnet SH Svenssons Stensätteri Aktiebolag. Idag ägs bolaget av Lasse Svensson, sonson till nämnde Sven Heribert. Sh bygg är ett av Sveriges äldsta familjeägda entreprenadföretag. Sten är fortfarande en paradgren, men numera utför vi också entreprenader inom nybyggnation, ROT, mark och anläggning. IDAG OMSÄTTER SH BYGG knappt en miljard kronor och har omkring 300 anställda. Vi har huvudkontor i Uppsala samt kontor i Upplands Väsby och Östhammar. Vi verkar i Uppland, från Stockholm norrort till Östhammar. Telefon:

Halmstad Arena utvärdering av projektet

Halmstad Arena utvärdering av projektet Halmstad Arena utvärdering av projektet Januari 2011 Bo Thörn Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning INLEDNING 1 PARTNERINGSDEKLARATIONEN 1 RESULTAT 2 PRODUKT 2 PROCESS 2 EKONOMI 3 UPPFÖLJNING

Läs mer

Vem ska man välja som byggpartner?

Vem ska man välja som byggpartner? DET ÄR VI SOM BYGGER. Vem ska man välja som byggpartner? En medelstor aktör i Stockholm. Ett alternativ på din lista. I Sverige fanns det 2010 enligt svenskt Näringslivs Ekonomifakta 81 449 företag inom

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

FRAMTIDENS AKADEMISKA SJUKHUS (FAS)

FRAMTIDENS AKADEMISKA SJUKHUS (FAS) FRAMTIDENS AKADEMISKA SJUKHUS (FAS) Inbjudan att delta i dialog Förstudie avseende försörjning av MT-utrustning till operationsalar, hybrid/angio-salar samt bild & funktion till FAS 26-27 maj 2015 Landstinget

Läs mer

partnering enligt byggtema

partnering enligt byggtema partnering enligt byggtema fördelar med Partnering Högre effektivitet ger bättre lönsamhet Revirtänkande faller bort tvister minimeras Högre kvalitet i alla led Fokus på kundnytta och ekonomi Budget och

Läs mer

Med partnering når vi tillsammans bättre resultat.

Med partnering når vi tillsammans bättre resultat. Med partnering når vi tillsammans bättre resultat. Fördelarna med partnering. Partnering minskar riskerna i projektet. Partnering ger ökat fokus på den gemensamma projektekonomin. Partnering ökar utrymmet

Läs mer

Liljevalchs konsthall, fastigheten Konsthallen 1,3 och 4, till- och ombyggnad och renovering. Lägesrapport.

Liljevalchs konsthall, fastigheten Konsthallen 1,3 och 4, till- och ombyggnad och renovering. Lägesrapport. Dnr Sida 1 (5) 2016-04-26 Handläggare Daniel Sahlin 08-508 269 31 daniel.sahlin@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2016-05-17 Liljevalchs konsthall, fastigheten Konsthallen 1,3 och 4, till- och ombyggnad

Läs mer

Entreprenörshandboken för nyproduktion. En guide till dig som jobbar för Gavlegårdarna

Entreprenörshandboken för nyproduktion. En guide till dig som jobbar för Gavlegårdarna Entreprenörshandboken för nyproduktion En guide till dig som jobbar för Gavlegårdarna Välkommen som vår samarbetspartner! Du håller Gavlegårdarnas Entreprenörshandbok för nyproduktion i din hand. Här

Läs mer

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET 2 HEJSAN! I denna lilla bok kan du läsa om oss på TL Bygg. Vilka vi är, vad vi gör och varför vi går upp varje morgon och gör det vi gör - och det alltid med ett stort engagemang.

Läs mer

Din personliga och trygga samarbetspartner

Din personliga och trygga samarbetspartner Din personliga och trygga samarbetspartner Vi på Byggbolaget Södermalm AB vill med stor glädje välkomna Dig som läsare av denna företagspresentation. Vi är övertygade om att Du, oavsett vad saken gäller,

Läs mer

Landstingsfastigheter

Landstingsfastigheter Landstingsfastigheter Landstingsfastigheter är vi som ser till att landstingets verksamheter har lokaler och service med överenskomna egenskaper tillgängliga när det behövs på kort och lång sikt. 34 Anställda

Läs mer

Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad ISO 9001

Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad ISO 9001 Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad ISO 9001 Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Vården ska

Läs mer

FRAMTIDENS AKADEMISKA SJUKHUS (FAS)

FRAMTIDENS AKADEMISKA SJUKHUS (FAS) FRAMTIDENS AKADEMISKA SJUKHUS (FAS) Inbjudan att delta i dialog Förstudie avseende försörjning av medicinteknisk utrustning till strålbehandlingen på FAS 28 maj 2015 Landstinget i Uppsala län har initierat

Läs mer

Introduktion till Riktlinje för Partnering. Henrik Erdalen

Introduktion till Riktlinje för Partnering. Henrik Erdalen Introduktion till Riktlinje för Partnering Henrik Erdalen 2018-02-28 Vägen till en riktlinje för partnering Historik Erfarenheter från genomförda projekt Arbetsgrupp Partnering Författande av Riktlinje

Läs mer

www.jonsonsbygg.se 1

www.jonsonsbygg.se 1 www.jonsonsbygg.se 1 Din lokala byggare med Vätter bygden som bas. Kompetens från allt inom byggservice till totalentreprenad. Jonsons Byggnads ab har en över femtioårig tradition av att vara en lokal

Läs mer

CFK SÖKER PROJEKTCHEF INOM NYPRODUKTION TILL STENA FASTIGHETER

CFK SÖKER PROJEKTCHEF INOM NYPRODUKTION TILL STENA FASTIGHETER CFK SÖKER PROJEKTCHEF INOM NYPRODUKTION TILL CFK KONSULT ÄR ETT REKRYTERINGSFÖRETAG. ÄR ETT AV SVERIGES STÖRSTA PRIVATÄGDA FASTIGHETSBOLAG. VI ARBETAR TILLSAMMANS OCH SÖKER DIG. Kort om företaget ingår

Läs mer

Beställarens Förutsättningar Metodval för upphandling och genomförande

Beställarens Förutsättningar Metodval för upphandling och genomförande Beställarens Förutsättningar Metodval för upphandling och genomförande, Structor Industriprojekt AB Ett Vård och Omsorgsboende som är: Ett Hem En Arbetsplats En Fastighet En Investering 2 För vilka är

Läs mer

Från idé till handling

Från idé till handling Från idé till handling Bygga om, bygga till, förändra? Hur går man tillväga? Kortfattad handledning för utredningsfasen 2007-04-25 Allt för många gånger har små ombyggnationer gjorts i ett desperat läge

Läs mer

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se

Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd. afgruppen.se Koncernen Sverige Bygg Göteborg Decom Bygg Syd afgruppen.se Bygger för framtiden AF Gruppen ASA är en ledande entreprenörsoch industrikoncern. Vår verksamhet omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning,

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Projektmodell för Vingåkers Kommun

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Projektmodell för Vingåkers Kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 6.45 Projektmodell för Vingåkers Kommun Dokumenttyp Riktlinje Giltighetstid Tills vidare Dokumentnamn Projektmodell för Vingåkers kommun Processägare Kommunchef Fastställd 2019-03-11,

Läs mer

I OC U m.,,)i~den FÖR VÅRDEN

I OC U m.,,)i~den FÖR VÅRDEN I OC U m.,,)i~den FÖR VÅRDEN 2016-05-11 '2016-06-03 - ÄRENDE 12 BESLUT 1(1 ) Diarienummer LOC 1605-0658 VD stab Vice verkställande direktör Per-Inge Buskas Informationssäkerhetsklass Öppen Styrelsen för

Läs mer

Gillar du överraskningar? Då ska du inte jobba med oss.

Gillar du överraskningar? Då ska du inte jobba med oss. Gillar du överraskningar? Då ska du inte jobba med oss. De allra flesta människor gillar överraskningar, men när det gäller byggprocesser är det precis tvärtom. Det ska bli i klart i tid, inom given budget

Läs mer

Genomförande - Elfkraftförsörjning Lasarettet i Enköping

Genomförande - Elfkraftförsörjning Lasarettet i Enköping LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-12-20 166 Dnr PS 2012-0039 Genomförande - Elfkraftförsörjning Lasarettet i Enköping Förslag till beslut

Läs mer

Optimalt inomhusklimat

Optimalt inomhusklimat Optimalt inomhusklimat Fördelar för människor, ekonomi och miljö. Gunnar Karlsen Region Öst Entreprenad Rådgivning Service Optimalt inomhusklimat Gunnar Karlsen Region Öst Sverige Sidan 1 Värdet av ren,

Läs mer

Bättre städning ger renare vårdmiljö svar på motion

Bättre städning ger renare vårdmiljö svar på motion LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-02-27 25 (40) Dnr CK 2011-0506 62 Bättre städning ger renare vårdmiljö svar på motion Förslag till beslut

Läs mer

träffas följande partneringavtal avseende yyy (benämning på projektet).

träffas följande partneringavtal avseende yyy (benämning på projektet). BYGGHERRARNA Verksamhetsutskottet Avtal & regelverk PARTNERINGAVTAL Mellan (namn, adress, orgnr), i det följande kallad Beställaren och (namn, adress, orgnr) i det följande kallad Entreprenören träffas

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

BYGGNADSFIRMA J. KJELLANDER SIGTUNA

BYGGNADSFIRMA J. KJELLANDER SIGTUNA BYGGNADSFIRMA J. KJELLANDER SIGTUNA Entreprenader Nybyggnation ROT Offentliga lokaler Kommersiella lokaler Privatbostäder VÅRA SAMARBETSPARTNERS STYRKA ÄR VÅR STYKRA Ett sunt val i skapandet av det framtida

Läs mer

Referenscase TNT på väg mot bäst stresskontroll i branschen

Referenscase TNT på väg mot bäst stresskontroll i branschen Referenscase TNT på väg mot bäst stresskontroll i branschen 1 (6) Expresstransportföretaget TNT Sverige AB har cirka 350 medarbetare, med huvudkontor och depå i Upplands Väsby. Bolaget har även kontor

Läs mer

Svenska Bostäder Järvalyftet Egenförsörjning

Svenska Bostäder Järvalyftet Egenförsörjning Svenska Bostäder Järvalyftet Egenförsörjning Det här är Svenska Bostäder Sveriges största kommunala bostadsbolag Grundades 1944 Ägs av Stockholms stad 28 000 lägenheter och 825 studentbostäder 4 200 kommersiella

Läs mer

Designing. Future Cities. Magnus vision.

Designing. Future Cities. Magnus vision. Designing Future Cities Magnus vision. Jag heter Magnus Meyer och jag började som vd på WSP i mars 2014. Under ganska många år har jag följt utvecklingen i samhällsbyggnadsbranschen ur olika perspektiv.

Läs mer

Exempel på masshantering i stora och små projekt. Magnus Dalenstam WSP Environmental

Exempel på masshantering i stora och små projekt. Magnus Dalenstam WSP Environmental Exempel på masshantering i stora och små projekt Magnus Dalenstam WSP Environmental Generella frågeställningar Vilka aktörer är inblandade? Vem styr masshanteringen och hur? Massbalans i vilket skede tas

Läs mer

Revisionsrapport. Operationslokaler. Landstinget Gävleborg. David Boman Leif Karlsson

Revisionsrapport. Operationslokaler. Landstinget Gävleborg. David Boman Leif Karlsson Revisionsrapport Operationslokaler Landstinget Gävleborg David Boman Leif Karlsson September 2013 Operationslokaler Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund och syfte... 1 1.2 Revisionsfråga...

Läs mer

Vi servar byggproffs och byggmästare i hela Västsverige! Vi utför: Glasreparationer Inredning Fogningsarbeten Renoveringsarbeten

Vi servar byggproffs och byggmästare i hela Västsverige! Vi utför: Glasreparationer Inredning Fogningsarbeten Renoveringsarbeten Vi bygger professionellt, effektivt och personligt, precis som vi vet att folk vill ha det. Varmt välkommen med dina byggproblem till oss. Vi löser det! - Anders Engelbrektsson och Staffan Fritiofsson

Läs mer

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012 ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT Målrelaterad ersättning inom specialistvården Nätverkskonferensen 2012 kerstin.petren@lul.se niklas.rommel@lul.se LANDSTINGET I UPPSALA LÄN 2012 Uppsala medelstort landsting:

Läs mer

Inte störst men bäst. Det är vår vision.

Inte störst men bäst. Det är vår vision. Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad LEAN Den avgörande frågan är: Hur vill jag som patient bli bemött när jag träder in i detta sjukhus? Matz Widerström, Sjukhuschef

Läs mer

Trainee. sjuksköterska. Södra Älvsborgs Sjukhus. Brämhultsvägen 53, Borås. 501 82 Borås 033-616 10 00. Södra Älvsborgs Sjukhus Besöksadress:

Trainee. sjuksköterska. Södra Älvsborgs Sjukhus. Brämhultsvägen 53, Borås. 501 82 Borås 033-616 10 00. Södra Älvsborgs Sjukhus Besöksadress: Besöksadress: Brämhultsvägen 53, Borås Postadress: Televäxel: 033-616 10 00 Trainee sjuksköterska Besöksadress: Varbergsvägen 50, Skene Postadress: 511 81 Skene Televäxel: 0320-77 80 00 E-post: sas@vgregion.se

Läs mer

Sätila Överföringsledningar Sätila - Hyssna

Sätila Överföringsledningar Sätila - Hyssna Sätila 2019-01-29 Överföringsledningar Sätila - Hyssna Agenda Inledning Överföringsledningsprojektet Ledningssträcka Hyssna Sätila Gång- och cykelväg Entreprenadarbeten Medverkande Marks kommun

Läs mer

MILJÖPLAN. Servicegruppen i Europa AB. Uppdrag: Beställning/ Förfrågningsunderlag. Entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad

MILJÖPLAN. Servicegruppen i Europa AB. Uppdrag: Beställning/ Förfrågningsunderlag. Entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad Uppdrag: Servicegruppen i Europa AB MILJÖPLAN Beställning/ Förfrågningsunderlag Total- General- Under- Utförande- Entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad Beställarens Ombud j Beställarens

Läs mer

HALVTID I STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING. en avstämning från Moderaterna

HALVTID I STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING. en avstämning från Moderaterna HALVTID I STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING en avstämning från Moderaterna FÖRORD Tack vare att så många röstade på Alliansen i landstingsvalet 2010 har vården och kollektivtrafiken blivit bättre och tryggare.

Läs mer

Bättre VA-projekt och bättre upphandlingar Partnering i praktiken, erfarenheter av samverkansentreprenader

Bättre VA-projekt och bättre upphandlingar Partnering i praktiken, erfarenheter av samverkansentreprenader Bättre VA-projekt och bättre upphandlingar Partnering i praktiken, erfarenheter av samverkansentreprenader Stefan Valdusson, Teknik- och affärsutvecklingschef VA-mässan 2014 GRYAAB Göteborg 2010 Partnering

Läs mer

Tillsammans är vi Eductus

Tillsammans är vi Eductus Tillsammans är vi Eductus Du är Eductus I varje möte med omvärlden bygger vi bilden av Eductus och vi gör det tillsammans. För att vi ska lyckas kommunicera en enhetlig, tydlig och attraktiv bild är det

Läs mer

Systemhus Construction Company AB. Affärspresentation

Systemhus Construction Company AB. Affärspresentation Systemhus Construction Company AB Affärspresentation Affärsidé Vi är ett väletablerat och komplett byggföretag. Vi utför alla vanligt förekommande bygg, renoverings, och servicearbeten vid nybyggnationer,

Läs mer

Sammanställning enkät

Sammanställning enkät Sammanställning enkät Exempel på goda rutiner och samarbetsformer. Antal utskick:140 Antal svar: 56 Svarsfrekvens: 40% Antal LAG som svarat: 33 Antal länsstyrelser som svarat: 23 Nedan framgår de olika

Läs mer

MKB Fastighets AB:s projekt: Lokal till hem 2015

MKB Fastighets AB:s projekt: Lokal till hem 2015 MKB Fastighets AB:s projekt: Lokal till hem 2015 LOKAL TILL HEM 1 INNEHÅLL OM LOKAL TILL HEM 3 En växande region kräver fler bostäder 3 Lokaler blir till bostäder 3 Organisationen 3 OM PROCESSEN 4 Steg

Läs mer

LÖNESÄTTANDE SAMTAL OCH SMHIs LÖNEKRITERIER 2009

LÖNESÄTTANDE SAMTAL OCH SMHIs LÖNEKRITERIER 2009 Utfärdad av: Dokumentnamn: LÖNESÄTTANDE SAMTAL OCH SMHIs LÖNEKRITERIER 2009 Den individuella lönesättningen sker i samtal mellan chef och medarbetare. Den individuella lönen medarbetarens förmåga att uppfylla

Läs mer

Vi bygger butiker där man gärna handlar

Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger för dig och för dina kunder På Butiksbyggen Sverige har vi som mål att alltid leverera i rätt tid, tillrätt pris och med rätt kvalitet. Att möta, motsvara

Läs mer

EN FÄRDGUIDE FÖR DESIGNKÖPAREN

EN FÄRDGUIDE FÖR DESIGNKÖPAREN 2 Förord Innehåll Ett av de främsta konkurrensmedlen för svenska företag i framtiden är utan tvekan möjlig heten att utveckla bättre och mer intressanta produkter än konkurrenterna. En viktig komponent

Läs mer

Professionella byggnadsställnings- och isoleringsarbeten

Professionella byggnadsställnings- och isoleringsarbeten Professionella byggnadsställnings- och isoleringsarbeten PEPT är ett familjeföretag grundat 1992. Det främsta kunnandet finns inom iso lerings-, byggnadsställnings- samt VVS-isolerings branschen. Till

Läs mer

Tekniska Serviceförvaltningen Nässjö kommun

Tekniska Serviceförvaltningen Nässjö kommun Kontrakt Sidantal 5 Röllekan 2, Nässjö. 06.6 Förslag till TOTALENTREPRENADKONTRAKT ABT06 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BESTÄLLARE... 3 2. ENTREPRENÖR... 3 3. OMFATTNING... 3 4. UTFÖRANDE... 3 5. ORGANISATION...

Läs mer

Bokslutskommuniké 2012

Bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommuniké 2012 Året i korthet Vårdval inom den specialiserade vården Under 2012 har tre vårdvalssystem enligt lagen om valfrihetssystem införts inom specialistvården. De tre vårdvalen gäller för

Läs mer

Revisionsrapport Uppföljning nytt operationsblock Gävle sjukhus

Revisionsrapport Uppföljning nytt operationsblock Gävle sjukhus Revisionsrapport Uppföljning nytt operationsblock Gävle sjukhus December 2011 David Emanuelsson Innehåll 1. Sammanfattning... 3 2. Resultat av uppföljningen... 4 2 av 7 1. Sammanfattning Under sommaren

Läs mer

KMA-plan. Kvalitets-, Miljö-, Arbetsmiljökrav för Oventos medarbetare anlitade underentreprenörer och beställare. Stockholm 2015-05-17

KMA-plan. Kvalitets-, Miljö-, Arbetsmiljökrav för Oventos medarbetare anlitade underentreprenörer och beställare. Stockholm 2015-05-17 KMA-plan Kvalitets-, Miljö-, Arbetsmiljökrav för Oventos medarbetare anlitade underentreprenörer och beställare Stockholm 2015-05-17 1. Inledning Oventos KMA-plan beskriver hur företaget arbetar med kvalitets-,

Läs mer

Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00

Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00 Bilder från strålningsenheten, Göteborg Sahlgrenska universitetssjukhuset, Sahlgrenska Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00 SYSTEMHANDLINGSRAPPORT 2017-08-14 (Rev.171003) Innehåll

Läs mer

Branschens egen kravmärkning.

Branschens egen kravmärkning. B i l d : L a s s e F o r s b e r g T v å b i l d a r e. Branschens egen kravmärkning. Utmärkt Bygge underlättar samarbetet och effekti- viserar byggprocessen för alla aktörer i ett projekt. Konkret innebär

Läs mer

Svar på interpellation 2017:27 av Lisa Rasmussen (V) om kontroll av byggföretag Nya Karolinska Solna

Svar på interpellation 2017:27 av Lisa Rasmussen (V) om kontroll av byggföretag Nya Karolinska Solna Investerings- och fastighetslandstingsråd Paul Lindquist INTERPELLATIONSSVAR 2017-10-12 1 (5) LS 2017-1127 Svar på interpellation 2017:27 av Lisa Rasmussen (V) om kontroll av byggföretag Nya Karolinska

Läs mer

Visst blir det lite bättre med spackel?

Visst blir det lite bättre med spackel? Visst blir det lite bättre med spackel? Grönlunds Golvsystem vi kan spackel 3 Vi är ett ungt och Vår specialitet är flytande golvspackel, ett levande material som ger dig mycket jämna ytor att antingen

Läs mer

Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga

Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga Projektbevakning = ökad försäljning & nya kunder Bevakning av byggprojekt, upphandlingar och företag kopplade till projekten Som kund hos Byggfakta

Läs mer

Ett riktigt hyggligt byggföretag

Ett riktigt hyggligt byggföretag Ett riktigt hyggligt byggföretag Anders Magnusson, Ola Magnusson och Niclas Carlbäck. Din kompletta byggare Sunne Byggnads AB är ett genuint familjeägt byggföretag som funnits i Sunne sedan Anders Magnusson

Läs mer

Långsiktighet, trygghet och närhet

Långsiktighet, trygghet och närhet Långsiktighet, trygghet och närhet - Välkommen till CW Rör-gruppen CW RÖR Cyrus Wallenberg AB (Arboga, Köping, Kungsör, Lidingö, Västerås) Bernhard Straubhaar Plåtslageri (Örebro), Vatten & Värme (Örebro),

Läs mer

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig!

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! 1VI VÅGAR TÄNKA NYTT JSB vågar tänka nytt. På så sätt kan vi leverera vad samhället behöver både idag och imorgon. Det är ett nytänkande

Läs mer

Du har en tom tomt. Vi får köparen att betala för mer än så.

Du har en tom tomt. Vi får köparen att betala för mer än så. Du har en tom tomt. Vi får köparen att betala för mer än så. Vi fyller din tomt med värde Som säljare av en tomt har du förmodligen ett mål som är viktigare än alla andra: att få så mycket betalt som

Läs mer

Lossendammen säkras för att klara dagens säkerhetskrav

Lossendammen säkras för att klara dagens säkerhetskrav Bakgrunden till projektet vid Lossendammen är de skärpta kraven från RIDAS, som ställer krav på att man ska kunna avbörda ett 10000-årsflöde, även kallat klass-1-flöde. Foto: Magnus Holmgren Projektet

Läs mer

Miljönären fick ett jätteuppdrag. + Miss Li en profil med många sidor + Högtryck för fönsterrenovering

Miljönären fick ett jätteuppdrag. + Miss Li en profil med många sidor + Högtryck för fönsterrenovering www.miljonaren.se Information från Miljönären-koncernen Nummer 4 2011 Miljönären fick ett jätteuppdrag + Miss Li en profil med många sidor + Högtryck för fönsterrenovering Färgtrycket Information från

Läs mer

träffas följande partneringavtal avseende yyy (benämning på projektet).

träffas följande partneringavtal avseende yyy (benämning på projektet). BYGGHERRARNA Verksamhetsutskottet Avtal & regelverk PARTNERINGAVTAL Mellan å ena sidan (namn, adress, org.nr) i det följande kallad Beställaren och å andra sidan (namn, adress, org.nr) i det följande kallad

Läs mer

Vårdutveckling 2010+

Vårdutveckling 2010+ Vårdutveckling 2010+ Skapa förutsättningar för framtidens sjukvård 2009-04-01 Bengt-Ove Ström lokalbestånd BRA m 2 1 718 109 m 2 antal förvaltningsobjekt antal sjukhus 37 st 16 st Fastighetsinv. 2012 mkr

Läs mer

RENEWS HANDBOK RENEW SERVICE AB

RENEWS HANDBOK RENEW SERVICE AB RENEWS HANDBOK Du som är leverantör och samarbetspartner är välkommen att leva upp till våra ambitioner att vi ska göra ett bra jobb tillsammans och se till att våra boende har det bra hos oss. RENEW SERVICE

Läs mer

FÖRETAGSBESÖK. GENOMFÖRT AV M I EDA Partiföreningen på G MODERATERNA I EDA BESÖKER VARJE MÅNAD FÖRETAG, VERKSAMHETER OCH ÖVRIGA

FÖRETAGSBESÖK. GENOMFÖRT AV M I EDA Partiföreningen på G MODERATERNA I EDA BESÖKER VARJE MÅNAD FÖRETAG, VERKSAMHETER OCH ÖVRIGA FÖRETAGSBESÖK GENOMFÖRT AV M I EDA Partiföreningen på G MODERATERNA I EDA BESÖKER VARJE MÅNAD FÖRETAG, VERKSAMHETER OCH ÖVRIGA FÖRETAGSBESÖK 2013-11 - 13. PREEM CHARLOTTENBERG Moderaterna i Eda Besök vår

Läs mer

Praktikrapport. Ingenjörsinriktad yrkesträning. Olof Rydman. Allbygg i Höganäs AB. Annika Mårtensson

Praktikrapport. Ingenjörsinriktad yrkesträning. Olof Rydman. Allbygg i Höganäs AB. Annika Mårtensson Praktikrapport Kurs: Ingenjörsinriktad yrkesträning Namn: Olof Rydman Företag: Allbygg i Höganäs AB Handledare: Annika Mårtensson Presentation av företaget Allbygg i Höganäs AB är ett byggföretag som huvudsakligen

Läs mer

Den stolta fasadleverantören

Den stolta fasadleverantören Den stolta fasadleverantören Vår stolthet din trygghet Jag heter Niclas Ek och 1999 grundade jag Malmö Mur & Puts, då som enskild firma. 2005, då vi var fem anställda, ombildades vi till aktiebolag och

Läs mer

HUSBYGGNAD. Ämnets syfte

HUSBYGGNAD. Ämnets syfte HUSBYGGNAD Ämnet husbyggnad behandlar husbyggnadsprocessens alla stadier från projektering till det att objektet är färdigt att användas. Det behandlar även svensk byggtradition och arkitektur samt olika

Läs mer

Specialister på fasader

Specialister på fasader Specialister på fasader Vi levererar fasadlösningar som håller Intermur är ett av sydvästra Skånes största mur- och putsföretag och anlitas av fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, byggföretag, kommuner,

Läs mer

Projektbolagen. Partnering i aktiebolagsform för entreprenader eller leveranser inom Byggteknik eller IT Teknik

Projektbolagen. Partnering i aktiebolagsform för entreprenader eller leveranser inom Byggteknik eller IT Teknik Projektbolagen Partnering i aktiebolagsform för entreprenader eller leveranser inom Byggteknik eller IT Teknik Ett företag som vill bygga om, bygga nytt eller investera i ett projekt Ny byggnad på egen

Läs mer

Motionssvar angående motion om att öppna tillagningsköket vid Lasarettet i Enköping

Motionssvar angående motion om att öppna tillagningsköket vid Lasarettet i Enköping LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-05-21 50 Dnr PS 2011-0032 Motionssvar angående motion om att öppna tillagningsköket vid Lasarettet i Enköping

Läs mer

Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia...

Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia... Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia... Den 1 maj 2011 övergick Metria från att vara en division inom Lantmäteriet till att bli ett statligt aktiebolag. Därmed skapades en förutsättning för varumärket

Läs mer

Placering av nytt J-hus

Placering av nytt J-hus LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-10-25 145 Placering av nytt J-hus Förslag till beslut Dnr PS 2011-0032 Produktionsstyrelsen beslutar att

Läs mer

Husets energianvändning

Husets energianvändning Energideklaration för Kavallerigatan 36, Upplands Väsby Energideklaration för Kavallerigatan 35, Upplands Väsby Energideklaration för Kavallerigatan 34, Upplands Väsby Energideklaration för Kavallerigatan

Läs mer

Nytänkande effektivt samarbete

Nytänkande effektivt samarbete Nytänkande effektivt samarbete HELHETSLÖSNINGAR FÖR TEKNISKA INSTALLATIONER Behov av nya lösningar Bygg- och installationsbranschen utvecklas snabbt. Idag är fastigheter mer tekniskt krävande än tidigare.

Läs mer

Anskaffning och installation av medicinteknisk utrustning. Roger Helmersson Arne Hansson Lennart Ring

Anskaffning och installation av medicinteknisk utrustning. Roger Helmersson Arne Hansson Lennart Ring Anskaffning och installation av medicinteknisk utrustning Roger Helmersson Arne Hansson Lennart Ring Forum vårdbyggnad den 11 november 2014 Planering medicinteknisk utrustning En förhållande okänd process

Läs mer

Grunder för PPS. Tieto PPS AH001, 8.1.1, Sida 1

Grunder för PPS. Tieto PPS AH001, 8.1.1, Sida 1 Sida 1 Om grunder för PPS Nöjd kund och nytta för alla är utgångspunkten för PPS. Grundläggande synsätt är positiv människosyn, åtagande, nytta och samförstånd. PPS utgår ifrån att varje människa är en

Läs mer

En stark samarbetspartner när det gäller markarbeten

En stark samarbetspartner när det gäller markarbeten En stark samarbetspartner när det gäller markarbeten Företaget ägs av bröderna Christer, Göran och Robert Carlson. Helhetslösningar inom markoch anläggningsarbeten Br. Carlsons Entreprenad utför mark-

Läs mer

Sundsvalls kommunhus. 40 år

Sundsvalls kommunhus. 40 år Sundsvalls kommunhus 40 år 1977-2017 Norrmalm med Sundsvalls sjukhus På platsen har funnits sjukhus sedan 1875 Historik 1844 Sundsvalls lasarett och kurhus börjar sin verksamhet på Holmgatan 1875 Nytt

Läs mer

Kvalitets- och miljöplan SolTech Energy

Kvalitets- och miljöplan SolTech Energy SolTech Energy Sara Klingberg 441 88 51 2013-11-18 A 2 (7) nnehållsförteckning 1 Policy... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Befogenheter och ansvar... 3 1.3 Miljöinriktning... 3 1.4 Miljöpolicy... 3 2 Organisation...

Läs mer

Mälarvillan för Företag

Mälarvillan för Företag Mälarvillan för Företag Patrick Månsson Säljare på Mälarvillan. Smidig process En smidig process, skräddarsytt utbud, korta leveranstider och leveranssäkerhet gör Mälarvillans nyckelfärdiga hus och stommar

Läs mer

Modernisering av vårdplatser vid Södersjukhuset

Modernisering av vårdplatser vid Södersjukhuset Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-05-16 1 (5) HSN 2017-0889 Handläggare: Thomas Österberg Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-06-20 Modernisering av vårdplatser vid Södersjukhuset Ärendebeskrivning

Läs mer

Bli en hjälte Välj sprinklerbranschen!

Bli en hjälte Välj sprinklerbranschen! Bli en hjälte Välj sprinklerbranschen! Framtidsbranschen behöver dig! Bränder står för mycket stora skador och lidande. Den som arbetar inom sprinklerbranschen är med och skyddar vår gemensamma omgivning

Läs mer

ÅRETS BYGGEN 2003 HASSELBLAD

ÅRETS BYGGEN 2003 HASSELBLAD 72 HUS GÖTEBORG FOTO: ULF CELANDER Jurymotivering: Glasarkitekturen regerar, så också när det gäller Hasselblads nya kontors- och produktionsbyggnader på norra älvstranden i Göteborg. Formspråkets spänst

Läs mer

Projektledning inom bygg

Projektledning inom bygg Projektledning inom bygg kunskap utveckling inspiration Så förbättrar du ekonomistyrningen i byggprojekten! Hur kan du bättre effektivisera din projektledning? Entreprenadrätt för projektledare AB 04 och

Läs mer

MED IDÉER OCH INNOVATIONER FÖR FRAMTIDENS HUS

MED IDÉER OCH INNOVATIONER FÖR FRAMTIDENS HUS MED IDÉER OCH INNOVATIONER FÖR FRAMTIDENS HUS 2 EN BYGGFIRMA I FRAMKANT Det som en gång startade som en småskalig tvåmansfirma har idag vuxit till en 13 man stark organisation, dessutom med fyra dotterbolag

Läs mer

Välkommen. till Centralsjukhuset i Karlstad och information om de pågående byggprojekten

Välkommen. till Centralsjukhuset i Karlstad och information om de pågående byggprojekten Välkommen till Centralsjukhuset i Karlstad och information om de pågående byggprojekten En satsning för hela Värmlands bästa SKANSKA Sjukhuset i Karlstad - hundra år av förändringar SKANSKA Länslasarettet

Läs mer

- En presentation av Dipart

- En presentation av Dipart - En presentation av Dipart Om Dipart Vi är en grupp företag som sedan starten 1993 utvecklats till en stark aktör på Stockholms bygg-marknad. Vår verksamhet är uppdelad på följande sätt. -Dipart Entreprenad

Läs mer

Independent Project Monitoring, IPM Koncept för övervakning av komplexa investeringsprojekt

Independent Project Monitoring, IPM Koncept för övervakning av komplexa investeringsprojekt Independent Project Monitoring, IPM Koncept för övervakning av komplexa investeringsprojekt I samarbete med 1 Vad är IPM? IPM, Independent Project Monitoring, är en oberoende projektövervakningsfunktion

Läs mer

www.miljonaren.se Verksamhetshandbok Kvalitet och Miljö Miljönären Lindfeldts Måleri AB

www.miljonaren.se Verksamhetshandbok Kvalitet och Miljö Miljönären Lindfeldts Måleri AB www.miljonaren.se Verksamhetshandbok Kvalitet och Miljö Lindfeldts Måleri AB Inledning Lindfeldts Måleri AB är Dalarnas största målerikoncern med 150 medarbetare och en omsättning på nästan 100 miljoner

Läs mer

Ambulansdirigering Medhelp

Ambulansdirigering Medhelp LS-LED12-577 Ambulansdirigering Medhelp Maud Ekman (V) har inlämnat en interpellation om vad som krävs för att avtalet med Medhelp om ambulansdirigering inte ska förlängas och vilka alternativ som finns

Läs mer

Uppsalahem i korthet. Uppsala kommuns bolag Uppsala Stadshus AB. Antal fastigheter 225 (226)

Uppsalahem i korthet. Uppsala kommuns bolag Uppsala Stadshus AB. Antal fastigheter 225 (226) Partnering Uppsalahem i korthet Ägare Marknadsvärde Omsättning Resultat Uppsala kommuns bolag Uppsala Stadshus AB 9,8 (9,3) mdkr 948 (887) mkr 84 (69) mkr Antal fastigheter 225 (226) Antal bostäder 14

Läs mer

Trygg grundläggning av bostadshus med Ruukkis stålrörspålar

Trygg grundläggning av bostadshus med Ruukkis stålrörspålar Trygg grundläggning av bostadshus med Ruukkis stålrörspålar Grundläggning på stålrörspålar ger en stabil grund. Pålgrundläggning tryggar användandet av bostaden i generationer framåt. Ruukkis stålrörspålar

Läs mer

Så får du som användare de produkter/tjänster du behöver vid upphandling av VA-verksamhet

Så får du som användare de produkter/tjänster du behöver vid upphandling av VA-verksamhet Så får du som användare de produkter/tjänster du behöver vid upphandling av VA-verksamhet VARIMs snabbguide till upphandlingsprocessen och hur du som användare ställer krav vid upphandling av VA-verksamhet.

Läs mer

Program och initiering av upphandling av smågodstransportör

Program och initiering av upphandling av smågodstransportör LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-04-26 36 Dnr PS 2013-0019 Program och initiering av upphandling av smågodstransportör Förslag till beslut

Läs mer

Kommunikationspolicy för Region Uppsala

Kommunikationspolicy för Region Uppsala Godkänt den: 2018-06-18 Ansvarig: Rebecca Fredriksson Gäller för: Region Uppsala Sidan 1 av 6 Denna kommunikationspolicy fastställdes i fullmäktige 2015-09-30. Innehållet har därefter justerats efter att

Läs mer