För ledamöterna Daniel Kåreda och Åsa Edlund återstår två år.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "För ledamöterna Daniel Kåreda och Åsa Edlund återstår två år."

Transkript

1 Vid Svenska Skolidrottsförbundets kommande förbundsmöte 2018 går följande personers mandatperioder i förbundsstyrelsen ut: Ordförande - Erik Söderberg Ledamot - Jennifer van der Gronden Ledamot Jonas Nerheden Ungdomsledamot Jamie Pettersson Spörndli Ungdomsledamot Valter Arnesson Suppleant - Sanna Ågestedt Suppleant Marie-Louise Dahlberg För ledamöterna Daniel Kåreda och Åsa Edlund återstår två år. Ordförande på två år - Jamie Pettersson Spörndli (nyval) Ledamot Åsa Edlund (två år kvar) Ledamot Daniel Kåreda (två år kvar) Ledamot, 4 år Marcus Grapne (nyval) Ledamot, 4 år - Jenny Claesson (nyval) Ledamot, 26 eller yngre, 2 år - Markus Ahlgren (nyval) Ledamot, 26 eller yngre, 2 år Erica Örjes (nyval) Suppleant, 2 år Henrik Ahl (nyval) Suppleant, 2 år Djanet Beraki (nyval) Erica Örjes har nominerats av Dalarnas Skolidrottsförbund. Djanet Beraki har nominerats av Västerbottens Skolidrottsförbund Markus Ahlgren har nominerats av Skånes Skolidrottsförbund.

2 Ålder: 25 år (26 år vid årsmötet) Bostadsort: Stockholm Sysselsättning: Generalsekreterare för Svenska Racerbåtförbundet Jag kom i kontakt med Skolidrottsförbundet på gymnasiet och resan fram tills idag har varit fantastiskt rolig och inspirerande men framförallt utvecklande. Jag har klättrat i organisationen där jag började som ordförande för min skolidrottsförening på gymnasiet till att bli ungdomsrepresentant i Göteborgs Skolidrottsförbund. Efter gymnasiestudier och i och med flytt till Stockholm blev jag invald som vice ordförande i Stockholms Skolidrottsförbund. Samtidigt blev jag tillfrågad att ingå i projektgruppen för Skoljoggen 30 år samt Breddgruppen. Idag har jag ett uppdrag inom Skolidrottsförbundet och det är mitt uppdrag som ledamot i förbundsstyrelsen vilket jag haft sedan Skolidrotten inspirerade mig så pass att jag efter gymnasiet valde att plugga sport management för att få möjlighet att jobba med det jag brinner för - idrott! Idag arbetar jag som generalsekreterare för Svenska Racerbåtförbundet. En liten idrott med utmaningar inom integration, rekrytering och anläggningsfrågan. Grunden till mitt engagemang är att jag vill skapa förutsättningar så att alla barn och unga ska få idrotta på sina egna villkor och få lära sig om svensk idrotts organisation och värdegrund samt se fördelarna med föreningsengagemang. Under den här mandatperioden vill jag ta Skolidrottsförbundet till nästa nivå. Hitta det bästa stödet för våra föreningar och SDF, fortsatt satsa på utveckling på alla nivåer i förbundet och skapa kännedom om vår verksamhet och den samhällsnytta vi gör genom att skapa rörelseglädje.

3 Ålder: 23 Bostadsort: Malmö Sysselsättning: Studerar till gymnasielärare på Malmö Universitet Gammal skolidrottare i den gamla skolidrottsförening som jag var med och startade. Ideellt engagerad i den lokala fotbollsföreningen där jag både varit spelare och ledare, men också styrelsemedlem. Varit ordförande i Skånes Skolidrottsförbund i 4 år fram tills idag och har varit engagerad i distriktet i runt 6 år. Arbetar med Skolidrottsförbundets utbildningsmaterial i ULU-gruppen Projektledare som drivit en skolidrottssatsning i Malmö stad. Ser mitt arbete med Skolidrottsförbundet i form av att påverka och ge förutsättningar, att erbjuda barn och unga en möjlighet att få röra sig på deras egna villkor. Villkor som är skapta av barn, för barn och inte ur ett vuxenperspektiv. Ser också en möjlighet att skapa en meningsfull fritid för barn och unga som inte är begränsad av kön, etnicitet eller socioekonomisk bakgrund. Helt enkelt, en miljö där barn får vara barn och röra sig på deras villkor.

4 Ålder: 30 Bostadsort: Hägersten Sysselsättning: HR & Hållbarhetschef-Chef för Stadium Concept i Sverige, Finland och Tyskland med 4000 butiksanställda och 250 tjänstemän. Bakgrund som projektledare inom Djurgården Fotbolls sociala engagemang, VD för Stadium Sports Camp, Nordens största sportläger. Inom föreningslivet har jag innehaft alla poster som är möjliga inom en förening förutom kassör. Bakgrund inom fotbollen och innebandyn som aktiv, tränare men även domare på högre nivå. Min bana började i Bele Barkarby och Järfälla IBK, där jag varit aktiv i olika positioner. Min bas och utbildning i breddidrotten, har jag kompletterat med en aktiv period som ideell ledare och anställd inom Djurgården Fotboll, med inriktning på sociala projekt. Utöver det har jag engagemang inom Stockholms Fotbollsförbund, Stockholms Innebandyförbund, Östergötlands Innebandyförbund, lokala skol-if både i högstadiet och i gymnasiet. Har även en tid som domare på högre nivå inom fotboll och innebandy, med engagemang inom Stockholms Förbundsdomarklubb, ansvarig för Tjejdomarprojekt, för att få fler tjejer att döma och fadder inom domarskrået inom innebandyn. Drivit Stockholms största innebandyförening, Stockholm Summer Games (Fotboll), aktiv tränare inom fotboll och innebandy, som förbundskapten för Distriktslaget (Östergötland). Idrotten har från 12 års ålder varit en stor källa för inspiration, glädje, nätverkande och en känsla av att på riktigt ge tillbaka. Har även hunnit med tid som ledamot i den ideella föreningen Ett Drogfritt Norrköping, som arbetar för att motverka droganvändningen i Norrköping med omnejd, genom påverkansarbete mot kommun och näringsliv. Har ett pågående projekt inom KFUM-rörelsen, med innebandy i Ukraina och delar av östra Europa. Aktiv inom Studentkåren STUFF på Linköpings Universitet i utbildningsfrågor samt sponsoransvarig inom föreningen för Personalvetare på Linköpings Universitet, under studietiden. Arbete inom Internationella sektionen i KFUM Östgötaregionen.

5 Vad vill jag med mitt arbete i Skol-IF? Bidra till en stark organisation för hela landet och tillgodose att fler får chansen att uppleva riktig elevdemokrati och chansen att få röra på sig under roliga former. Mitt engagemang inom idrottsrörelsen i kombination med tidigare yrkesroller, hoppas jag kunna hjälpa hela Skolidrottsrörelsen framåt!

6 Ålder: 22 år Bostadsort: Umeå Sysselsättning: Student (Civilingenjörsprogrammet inom Industriell Ekonomi) Har engagerat mig inom idrotten ideellt sedan års ålder. Har haft allt från tränar/domar/coach-uppdrag till förtroendeuppdrag i olika styrelser på både förenings- och distriktsnivå. Har själv tränat och tävlat på nationell elitnivå i taekwondo. Var ordförande i två olika skol-if:s; Obbola skol IF och Minerva skol IF. Varit engagerad inom Skolidrottsförbundet sedan Idag är jag instruktör i en taekwondoförening i Umeå, vice ordförande och kommunikationsansvarig i Västerbottens Skolidrottsförbund, ledamot i norrländska taekwondoförbundet samt ledamot i svenska taekwondoförbundets jämställdhetskommitté. Är utbildad domare och coach i taekwondo. Har gått Skolidrottsförbundets ledarskapsprogram , samt Folksams ledarcamp, ett för unga föreningsledare och ett annat för unga förbundsledare. Har suttit i Svenska Skolidrottsförbundets valberedning sedan förbundsmötet 2012, senaste två åren som ordförande. Sitter även med i Sportmästeriet för Industriella Ekonomer på Umeå Universitet. Jag brinner för den unika kombination som en skolidrottsförening erbjuder; det unga ledarskapet och engagemanget och en plattform för det enkla idrottandet på idrottarens egna villkor. Med ett eventuellt uppdrag i förbundsstyrelsen vill jag sprida min entusiasm och engagemang i kombination med en stark förmåga att alltid vilja framåt och fokusera på lösningarna. Är väl insatt i den svenska idrottsrörelsen, förbundets styrka och utmaningar och dessutom har jag en stark tro på det vi gör.

7 Ålder: 19 Bostadsort: Norr Amsberg utanför Borlänge Sysselsättning: Till sommaren tar jag studenten från den tvärvetenskapliga linjen på Soltorgsgymnasiet i Borlänge. Bakgrund och kompetenser: Jag har engagerat mig på olika sätt sedan högstadiet och det var även där jag kom i kontakt med Skolidrottsförbundet första gången. Jag satt som ordförande för skolidrottsföreningen på min högstadieskola och via Premiumlägret som anordnas av Dalarnas Skolidrottsförbund kom jag i kontakt med styrelsen och DSIF Ungdomsgruppen. I nuläget sitter jag i styrelsen för Dalarnas Skolidrottsförbund sedan 2015, samt är ordförande för Ungdomsgruppen. Jag har tidigare suttit i valberedningen för Skolidrottsförbundet. Utöver dessa uppdrag driver jag en skolidrottsförening på min gymnasieskola och jag har även under början av 2018 varit en del av en arbetsgrupp som jobbat fram ett konkret förslag för den satsning som Dalaidrotten vill göra på folkhälsa och inkludering i distriktet, med skolidrotten som verktyg. Det jag vill med mitt arbete i Skolidrottsförbundet är att ge alla barn och ungdomar möjligheten till en meningsfull fritid med rörelseglädje i fokus. Jag brinner för Skolidrottsförbundets idé om en verksamhet som riktar sig till alla oavsett kön, bakgrund, psykisk och fysisk förmåga. Jag anser att det är mycket viktigt att styrelsen och förbundet satsar på att öka verksamheten i hela landet samt att synas utåt. Min uppfattning är att välfungerande SDF är ovärderliga för att skolidrottsföreningar ska vara aktiva på ett kvalitativt sätt och fungera långsiktigt. Jag tror att förbundet har en enorm potential när det kommer till att öka barn och ungdomars psykiska och fysiska välmående samt att inkludera de som i nuläget står utanför idrottsrörelsen.

8 Ålder: 36 Bostadsort: Stockholm (från Ödenäs i Västergötland) Sysselsättning: Egenföretagare inom diskrimineringsfrågor, jämställdhet och inkludering. Kommer från idrottsfamilj och har själv tränat friidrott, konståkning och är nu engagerad i två ligor i rollerderby. Den viktigaste kompetensen är kunskap om normer och normkritik samt ett öga för detaljer och inkluderande kommunikation. Jag vill bidra till att Skolidrottsförbundet blir ännu mer inkluderande och ligger i framkant när det kommer till normer och likabehandling.

9 Ålder: 50 år Bostadsort: Danderyd Sysselsättning: Chef Förnyelseenheten Nacka kommun Bred styrelseerfarenhet, stort engagemang i barn- och ungdomsfrågor. 20 års erfarenhet av olika specialist- och chefsroller inom framförallt mediebranschen med fokus på digital omställning. Exempel på nuvarande och tidigare föreningsengagemang: Vice ordförande i Gratistidningarnas Förening Styrelseledamot i Handelskammaren Arlandaregionen Styrelseledamot i Fribergaskolans Föräldraförening (högstadium) Styrelseledamot i Bodaholms Golfklubb Styrelsesuppleant i GUC, gymnasieskola i Uppsala Fairplay-ambassadör inom ramen för Stockholm Fotbollsförbund Lagledare och tränare för tre barn- och ungdomslag i fotboll Ordförande Chalmers Studentkår Ett antal styrelseuppdrag i det privata näringslivet Bidra till att skapa förutsättningar för unga att få en hälsosam start i livet och medverka till ökat självförtroende bland ungdomar.

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Valberedningens förslag Enligt punkt 13 18 i föredragningslistan Valbarhet enligt stadgarna 11 Valbar är varje i Sverige bosatt person. Med följande undantag: Arbetstagare hos Svenska Skolidrottsförbundet

Läs mer

Protokoll. Förbundsmöte april 2016

Protokoll. Förbundsmöte april 2016 Protokoll Förbundsmöte 22-23 april 2016 Protokoll från Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte, den 22-23 april, i Stockholm. 1. Öppnande av förbundsmötet 2016 Ordförande Erik Söderberg förklarade 2016

Läs mer

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen.

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 8, 2016-2018 avseende 118-135 Plats: Idrottens hus, Stockholm Dag: Fredag den 9 juni, (kl 17.00-19.00) Lördag den 10 juni, (kl 08.30-16.00). Närvarande:

Läs mer

Adjungerade. Daniel Kåreda Åsa Berg

Adjungerade. Daniel Kåreda Åsa Berg Förbundsstyrelsemöte Svenska Skolidrottsförbundet Möte nr: 3 Tema: Organisation och struktur Datum och tid: 25 aug 2018 kl 15:00-17:00 Plats: Idrottens hus, Skansbrogatan 7 i Stockholm Närvarande ledamöter

Läs mer

Adjungerade. Åsa Berg

Adjungerade. Åsa Berg Förbundsstyrelsemöte Svenska Skolidrottsförbundet Organisationsnummer: 802003-0618 Möte nr: 4 Tema: Budget 2019 och Tävling Datum och tid: 14 okt 2018 kl 08:30-12:00 Plats: Quality Hotel View, Malmö Närvarande

Läs mer

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Vision 2020 Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Skånes skolidrottsförbunds del i att skapa förutsättningar för kommuner att arbeta efter barnkonventionen samt till att bedriva idrott

Läs mer

Protokoll. Förbundsmöte april 2014

Protokoll. Förbundsmöte april 2014 Protokoll Förbundsmöte 11-12 april 2014 Protokoll från Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte, den 11-12 april, i Sundsvall. Före öppnandet hälsades alla deltagare välkomna till Sundsvall och Medelpad

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott I många år har Skolidrottsförbundet på olika sätt jobbat för att fler barn och unga ska få möjlighet att röra sig, komma med i en gemenskap och helt

Läs mer

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Vision 2020 Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Skånes skolidrottsförbunds del i att skapa förutsättningar för kommuner att arbeta efter barnkonventionen samt till att bedriva idrott

Läs mer

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden I maj 2015 antog Riksidrottsmötet en ny strategi för framtidens idrott. Kortfattat innebär den nya strategin att Svensk Idrott nu ska bli bredare med målet att erbjuda

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

VALBEREDNINGENS förslag

VALBEREDNINGENS förslag VALBEREDNINGENS förslag Karlstad 23-25 april 2010 BAKGRUND Vid Svenska Skolidrottsförbundets årsmöte den 24-25 april i Karlstad går följande personers mandatperioder i förbundsstyrelsen ut: Ordförande

Läs mer

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Vision 2020 Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Skånes skolidrottsförbunds del i att skapa förutsättningar för kommuner att arbeta efter barnkonventionen samt till att bedriva idrott

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

161 Val av protokolljusterare Ordförande Erik Söderberg och Åsa Edlund valdes till protokolljusterare

161 Val av protokolljusterare Ordförande Erik Söderberg och Åsa Edlund valdes till protokolljusterare Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 12, 2014-2016 avseende 159-183 Plats: Idrottens Hus, Skansbrogatan 7, Skanstull Dag: Lördagen den 13 februari 2016, kl 09.00-17.00 Närvarande: Åsa Edlund

Läs mer

Skolidrottsförbundets utvecklingsplan

Skolidrottsförbundets utvecklingsplan FRAMTIDENS SKOL-IF Skolidrottsförbundets utvecklingsplan 2017-2019 DE FYRA PUNKTERNA Skolidrottsförbundet ska stödja, leda, företräda, utbilda och utveckla skolidrottsföreningarna så att de är så attraktiva

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2011-2012

Verksamhetsinriktning 2011-2012 Verksamhetsinriktning 2011-2012 Örebro Läns Skolidrottsförbund Innehåll Förord Skolidrottsförbundets profil Inriktnings- och resultatmål Föreningen Organisationsutvecklingen Utbildningsverksamhet Breddverksamhet

Läs mer

Futebol dá força Åland

Futebol dá força Åland Futebol dá força Åland Varför? Med växande psykisk ohälsa bland unga tjejer, ätstörningar, sexuella övergrepp och våld, höga krav på prestation, integrationsproblematik, en icke jämställd fördelning av

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTET 2016 Valberedningens förslag

FÖRBUNDSMÖTET 2016 Valberedningens förslag Valberedningens förslag Valberedningens förslag - Förbundsordförande 2016-2018 Anna Iwarsson, Bromma, 49 Anna har stor erfarenhet av förtroendeuppdrag och fick sitt första uppdrag som 15-åring. Anna har

Läs mer

STYRELSEN FÖRSLAG STRATEGIER OCH MÅL

STYRELSEN FÖRSLAG STRATEGIER OCH MÅL STYRELSEN FÖRSLAG STRATEGIER OCH MÅL 2018-2022 STOCKHOLMSFOTBOLLENS MÅL OCH INRIKTNING Det finns cirka 80 000 aktiva spelare i Stockholmsfotbollen, detta är ca 33 procent av det totala antalet idrottsaktiviteter

Läs mer

Förslag till årsmötet 2013 2013-03-11. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning

Förslag till årsmötet 2013 2013-03-11. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Valberedningen har nu kommit fram till sitt förslag efter att ha haft diskussioner om kompetens, geografisk spridning etc. hos de ledamöter

Läs mer

Förslag till styrelse

Förslag till styrelse Ordförande: Conny Tillman Conny är uppvuxen i Falu IF och har spelat i J18/J20 på motsvarande dagens nivå. Under sina år i Sollentuna var han juniortränare i Sollentuna HC samt junioransvarig inom styrelsen.

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Göteborg Valberedningens förslag 1/5 Valberedningens förslag Följande dokument redovisar valberedningens förslag till val av styrelse för Röda Korsets Ungdomsförbund i Göteborg (RKUF Göteborg). Styrelse

Läs mer

142 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

142 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 11/11-12, avseende 142-171 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 28-29 oktober, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande 28 oktober. Mikael Åsberg Yvonne Hagström Theander

Läs mer

Historia / bakgrund.

Historia / bakgrund. SANDÅKRASKOLANS IF Historia / bakgrund. För många år sen hade vi på skolan ett gäng pojkar i år 6 som mest sprang omkring och misskötte sig. Dåvarande rektorn bad mig prata med dem och jag ställde frågan

Läs mer

Föreningsplattform för nyanlända

Föreningsplattform för nyanlända Föreningsplattform för nyanlända Reviderad projektplan och budget Omvärldsanalys (mars april) Kartlägga samverkansparternas kompetenser och roller i projektet Behovsanalys (målgrupp, föreningsliv, myndigheter

Läs mer

SYFTE. Hitta våra roller Samarbete Utveckling av Handigolf Erfarenhetsutbyte

SYFTE. Hitta våra roller Samarbete Utveckling av Handigolf Erfarenhetsutbyte SYFTE Hitta våra roller Samarbete Utveckling av Handigolf Erfarenhetsutbyte Program och Presentation Namn, distrikt och förväntningar Idrottens övergripande mål 1. Livslångt idrottande Svensk idrott ska

Läs mer

Valberedningens förslag till årsmötet 2019

Valberedningens förslag till årsmötet 2019 Valberedningens förslag till årsmötet 2019 Nuvarande styrelse Veronica Magnusson Hallberg Ordförande (årsmötet 2018 - årsmötet 2020) Lars Oké Vice ordförande (årsmötet 2017 - årsmötet 2019) Carina Karlsson

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Satsa på Eslöv Kultur - fritid - framtid Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Godkänt av Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-07 samt antaget av kommunfullmäktige 2008-04-28 Att välja Eslöv Eslöv

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Syfte och övergripande långsiktiga mål

Syfte och övergripande långsiktiga mål Syfte och övergripande långsiktiga mål Sektionen för Industriell ekonomi Inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Antagna 2014-04-10 Senaste ändringar tagna 2014-04-10 SektionenförIndustriellekonomi

Läs mer

17 Val av protokolljusterare Beslutades att utse Jennifer att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

17 Val av protokolljusterare Beslutades att utse Jennifer att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 2/2010 avseende 16-38 Plats: Stockholm, Bosön Dag: 6 juni, 2010 Närvarande: Erik Söderberg Eva Eliasson Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet

Svenska Skolidrottsförbundet Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 2, perioden 2012-2014 avseende 18 43 Plats: Dag: Bogesunds Slottsvandrarhem, Vaxholm Söndag den 10 juni Tid: Kl 08.30 12.15 Närvarande: Erik Söderberg,

Läs mer

Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2

Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2 Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2 Svensk idrott är inne i en stor förändringsresa Samhällsutveckling Sverige har förändrats otroligt mycket på bara några årtionden. Människors liv, behov

Läs mer

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Verksamhetsinriktning 2018 2019 Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831

Läs mer

Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011

Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011 Utvecklingsresa till Garda 8-11 april 2011 Syftet med resan är att stärka föreningslivets drivande aktivitets- och organisationsledare. SISU avser att stimulera med utbildning och utvecklingsarbete där

Läs mer

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för:

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: . Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: Botkyrka kommun Folkhälsa Integration Jämställdhet Social fostran Fotbollen är den största och mest spridda idrotten i Botkyrka med aktiva föreningar

Läs mer

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF Historia / bakgrund. 1996 bildades skolidrottsföreningen (SSIF), en förutsättning för att få delta i skol-dm arrangerat av Stockholms skolidrottsförbund. Elever var också med att

Läs mer

- Hur strategin ska se ut framöver, för att involvera flera i organisationen - Hur vår totala ekonomi används för att möjliggöra detta förslag

- Hur strategin ska se ut framöver, för att involvera flera i organisationen - Hur vår totala ekonomi används för att möjliggöra detta förslag Förslagsställare Dalarnas skolidrottsförbund Bakgrund Skolidrottsförbundet har succesivt förändrats under en rad år, där SDF:n fått mindre engagemang, många skolidrottare har hoppat av sina SDF-roller

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

RF/SISU:s lekmannarevisorers förslag till gemensam valberedning

RF/SISU:s lekmannarevisorers förslag till gemensam valberedning 15.8 15.9 RF/SISU:s lekmannarevisorers förslag till gemensam valberedning Lekmannarevisorerna för RF och SISU Idrottsutbildarna har avslutat sitt arbete inför Riksidrottsmötet i Karlstad och lägger nu

Läs mer

Verksamhetsplanen för 2019 är framtagen utifrån Svenska Parasportförbundet framtidsdokument Strategi 2020 och idrottens Strategi 2025.

Verksamhetsplanen för 2019 är framtagen utifrån Svenska Parasportförbundet framtidsdokument Strategi 2020 och idrottens Strategi 2025. Verksamhetsplan 2019 Inledning Verksamhetsplanen för 2019 är framtagen utifrån Svenska Parasportförbundet framtidsdokument Strategi 2020 och idrottens Strategi 2025. På förbundsmötet 2019 kommer Parasportförbundet

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen

Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 7, perioden 2012-14 avseende 132 152 JUSTERAT Plats: Kastellholmen, Stockholm Dag: Lördagen den 20 april, 2013 Tid: Kl 09.00 17.00 Närvarande: Erik Söderberg,

Läs mer

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb 1 Förklaringar I följande likabehandlingsplan kommer vi utgå ifrån fyra aktörer på föreningen enligt följande; Organisationsledare, Tränare och funktionär, Aktiv

Läs mer

Jämställdhets- och likabehandlingsplan för Svenska Seglarförbundet 2011-2013. Ver. 2010-12-01

Jämställdhets- och likabehandlingsplan för Svenska Seglarförbundet 2011-2013. Ver. 2010-12-01 Jämställdhets och likabehandlingsplan för Svenska Seglarförbundet 20112013 Ver. 20101201 Innehåll 1. BAKGRUND... 3 1.1 VARFÖR ARBETA MED JÄMSTÄLLDHET/LIKABEHANDLING?... 3 1.1.1 Hur arbeta med Jämställdhet/likabehandling...

Läs mer

Inkluderande idrott materialkostnader, attitydfrågor man tror inte att man håller måttet för att delta, socioekonomiskt stöd skjutsa till

Inkluderande idrott materialkostnader, attitydfrågor man tror inte att man håller måttet för att delta, socioekonomiskt stöd skjutsa till Inkluderande idrott materialkostnader, attitydfrågor man tror inte att man håller måttet för att delta, socioekonomiskt stöd skjutsa till idrottsaktiviteter, nätverk familj/ närstående. Moderna föreningen

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

BILAGA. Aktiv ungdom. 11 Dagens medicin

BILAGA. Aktiv ungdom. 11 Dagens medicin Aktiv ungdom Inledning Nästan en tredjedel av svenskar mellan 16-29 år anser sig vara för sjuka för att träna 1. Vi vet idag att ökad fysisk aktivitet har stor inverkan både på den enskilda individen och

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Dala Taekwondo Akademi, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet:

Dala Taekwondo Akademi, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet: Motionerna E 1-3 Dala Taekwondo Akademi, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet: Styrelsens Uppdragslängd Mandatperiod på 4 år och annan styrelsesammansättning. Motionärernas förslag: Nuvarande

Läs mer

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för:

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: . Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: Stockholms stad Folkhälsa Integration Jämställdhet Social fostran Vi tror att fotbollen som idrott kan göra mer för att minska skillnaderna mellan

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018-2019 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktningen ger styrelsen ledning för att styra leda och prioritera verksamheten för Västerbottens

Läs mer

Kandidater vid styrelseval i EFS 2019

Kandidater vid styrelseval i EFS 2019 Kandidater vid styrelseval i EFS 2019 Fem personer i nuvarande styrelse står i tur att avgå, ingen av dessa ställer upp för omval. Antal platser som ska fyllas är fem, och här presenteras EFS valberednings

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

Den moderna föreningen engagerar. Danssportförbundet 11 november 2017 Kristoffer Berg, SISU Idrottsutbildarna

Den moderna föreningen engagerar. Danssportförbundet 11 november 2017 Kristoffer Berg, SISU Idrottsutbildarna Den moderna föreningen engagerar Danssportförbundet 11 november 2017 Kristoffer Berg, SISU Idrottsutbildarna Den moderna föreningen engagerar Tydlig föreningsidé och strategisk ledning Flexibla former

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

Valberedningens förslag av förbundsstyrels för 2015

Valberedningens förslag av förbundsstyrels för 2015 Valberedningens förslag av förbundsstyrels för 2015 Valberedningen 2014 består av Vide Bergenholtz (sammankallande), Oskar Nordström, Stina Odlingson och Petronella Tillö. Enligt stadgarna ska styrelsen

Läs mer

Vägval för Ungdomsrådet Idrotten ur ett ungdomsperspektiv.

Vägval för Ungdomsrådet Idrotten ur ett ungdomsperspektiv. Vägval för Ungdomsrådet Idrotten ur ett ungdomsperspektiv. Förord Att vara ung och påverka handlar inte nödvändigtvis om att göra revolution utan om att vi som unga uttrycker vår åsikt, är delaktiga i

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07 Personinformation Distriktsstyrelsen Foto: Mittsvenska Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola.

Läs mer

Upplands fotbollförbunds arbete med jämställdhet 2008

Upplands fotbollförbunds arbete med jämställdhet 2008 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUND Upplands fotbollförbunds arbete med jämställdhet 2008 Det var en gång en björn som blev tillfångatagen och satt i bur. I den buren kunde den ta precis tio steg sedan var det stopp.

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 INNEHÅLL INLEDNING & UPPDRAG... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 4 VÄRDEGRUND... 4 VISION... 4 IDROTTSRÖRELSEN ÖVERGRIPANDE MÅL 2025... 4 EN NY SYN PÅ TRÄNING OCH TÄVLING... 5 DEN MODERNA

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014

Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014 Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014 Kapitel 1 Grundläggande bestämmelser 1 Namn, verksamhetsområde samt styrelsens hemort Förbundets namn är Svenska Skolidrottsförbundet

Läs mer

SDF KONFERENS. 27-28 november 2015. Dokumentation

SDF KONFERENS. 27-28 november 2015. Dokumentation SDF KONFERENS 27-28 november 2015 Dokumentation IDROTTENS STRATEGIARBETE Livslångt idrottande - Svenskidrott ska vidareutveckla verksamheten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening

Läs mer

vecka 9-14 okt IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll

vecka 9-14 okt IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll vecka 9-14 okt. 2017 IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Foto: Emilia Bergmark-Jiménez Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll 41 Foto: Om inget annat anges

Läs mer

Segrar föreningslivet?

Segrar föreningslivet? Segrar föreningslivet? En studie av svenskt föreningsliv under 30 år bland barn och unga Magnus Åkesson RF 150325 The Capital of Scandinavia Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (tidigare

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

Vice ordförande Per-Åke Wilhelmsson. Max Korkkinen (fyllnadsval) Anna Nordqvist. Mikael Friberg (fyllnadsval) Patrik Unné (fyllnadsval)

Vice ordförande Per-Åke Wilhelmsson. Max Korkkinen (fyllnadsval) Anna Nordqvist. Mikael Friberg (fyllnadsval) Patrik Unné (fyllnadsval) Valberedningen i aikidosektionen föreslår följande styrelse inför det extra årsmötet samt den konstituerande förbundsstämman för Aikidoförbundet den 11 oktober 2009 Ordförande Leif Sunje (fyllnadsval)

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Valberedningen har nu kommit fram till sitt förslag. Till valberedningen har endast fyra nomineringar inkommit och därför finns det i dagsläget

Läs mer

Arbetsgrupper. Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se

Arbetsgrupper. Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se Arbetsgrupper Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se Arbetsgrupper Ny grupp från Förbundsmöte 2014 Gren -specifika grupper Skid-O

Läs mer

SCF Valberedning. Förslag till Årsmöte 2018

SCF Valberedning. Förslag till Årsmöte 2018 SCF Valberedning Förslag till Årsmöte 2018 Innehåll 1 Vår process S. 3-4 2 Nominerade kandidater S. 5-8 3 Kandidatprofil S. 9-16 4 Valberedningsförslag S. 17-18 Valberednings process i 2017 Feb Mar Apr

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 S V E N S K I N N E B A N D Y V I L L VISION Folksporten för alla alltid w w w. i n n e b a n dy. s e 3 V E R K S A M H E T

Läs mer

Ordförande ANNA MARBLE. Hej!

Ordförande ANNA MARBLE. Hej! Ordförande ANNA MARBLE Hej! Mitt namn är Anna Marble och jag läser just nu min tredje termin på civilekonomprogrammet. Jag är 21 år gammal och är född och uppvuxen i Karlstad. Jag söker posten som ordförande

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDETS ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET Förbundsmötet 2008 Föredragningslista vid Svenska Baseboll och Softboll Förbundets förbundsmöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

POLICY - Umeå City IBF -

POLICY - Umeå City IBF - POLICY - Umeå City IBF - Umeå City IBF:s policy finns till för att visa vad Umeå City IBF står för. All verksamhet och alla beslut som tas på alla nivåer i Umeå City IBF ska bedrivas och tas i enlighet

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundets VERKSAMHETSINRIKTNING

Svenska Skolidrottsförbundets VERKSAMHETSINRIKTNING Svenska Skolidrottsförbundets VERKSAMHETSINRIKTNING 2011-2012 Tillsammans är vi starka. Verksamhetsinriktningen som du håller i din hand är resultatet av de beslut vi tillsammans röstade igenom på förbundsmötet

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Strategisk plan i två perioder 2017 2021 Revidering Strategisk plan RIM 2021 Figur 1. Den strategiska planen delas upp i två perioder, 2018-2021 och 2022-2025. Mellan 2018 och

Läs mer

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell Svensk Innebandys Utvecklingsmodell Bakgrund behovet av en spelarutvecklingsmodell Föreningsfostran och tävlingsfostran Idrotten vill men gör något annat? - Vad skall vi göra Röd tråd - Hjälpa till med

Läs mer

Nomineringar. för verksamhetsåret ) Ordförande. 2) Vice ordförande

Nomineringar. för verksamhetsåret ) Ordförande. 2) Vice ordförande Nomineringar för verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Meddelande från valberedningen: Valberedningen har valt att nominera alla sökanden, som inte varit direkt olämpliga, till de poster som

Läs mer

Kommunala utmaningar inom idrott och fritid

Kommunala utmaningar inom idrott och fritid Kommunala utmaningar inom idrott och fritid kunskap utveckling inspiration Framtidens föreningsliv så lockar du fler! Hur skapar du spontanidrottsplatser som attraherar både killar och tjejer? Integration

Läs mer

Idrottsrörelsen förändras

Idrottsrörelsen förändras En välkomnande, nyfiken och modig idrott där glädje och utveckling motiverar fler att idrotta hela livet. Idrottsrörelsen förändras Vi tror på en idrott där ännu fler känner sig välkomna och får möjlighet

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR SVENSKA INNEBANDYFÖRBUNDETS FÖRTJÄNSTTECKEN MM. Utmärkelser/förtjänsttecken

BESTÄMMELSER FÖR SVENSKA INNEBANDYFÖRBUNDETS FÖRTJÄNSTTECKEN MM. Utmärkelser/förtjänsttecken Ort: Solna Datum: 2018-11-01 BESTÄMMELSER FÖR SVENSKA INNEBANDYFÖRBUNDETS FÖRTJÄNSTTECKEN MM Detta dokument beskriver hanteringen av Svenska Innebandyförbundets utmärkelser, förtjänsttecken, diplom, och

Läs mer

Kallelse till extra förbundsmöte. Måndagen den 4 juli, 2016 Kl Renströmmen Konferens Drottninggatan 1 Norrköping

Kallelse till extra förbundsmöte. Måndagen den 4 juli, 2016 Kl Renströmmen Konferens Drottninggatan 1 Norrköping Kallelse till extra förbundsmöte Måndagen den 4 juli, 2016 Kl. 19.00 Renströmmen Konferens Drottninggatan 1 Norrköping Föredragningslista vid extra förbundsmöte 2016-07-04 1. Extra förbundsmötets öppnande.

Läs mer

Idrottens ideella ledare idrottens största strategiska ledarsatsning

Idrottens ideella ledare idrottens största strategiska ledarsatsning Idrottens ideella ledare idrottens största strategiska ledarsatsning Idrottens ideella ledare idrottens största strategiska ledarsatsning Idrottens ledarbrist beskrivs ofta som en ödesfråga. Flera projekt

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Örebro Läns Skolidrottsförbunds årsmöte 10 mars Föredragningslista

Örebro Läns Skolidrottsförbunds årsmöte 10 mars Föredragningslista Verksamhetsberättelse 2008 Örebro Läns Skolidrottsförbunds årsmöte 10 mars 2009 Föredragningslista 1. Upprop, granskning av fullmakter och fastställande av röstlängd 2. Fråga om mötets behöriga utlysande

Läs mer

Astrid Wennberg Dicander, Ordförande SGF:s Valberedning, Lomma Blekinge, Halland, Skåne. Invald 2009 Ordf 2014

Astrid Wennberg Dicander, Ordförande SGF:s Valberedning, Lomma Blekinge, Halland, Skåne. Invald 2009 Ordf 2014 Valberedningen 2017-2018 Astrid Wennberg Dicander, Ordförande SGF:s Valberedning, Lomma Blekinge, Halland, Skåne. Invald 2009 Ordf 2014 Asta Holm, Grödinge Gotland, Stockholm, Södermanland, Östergötland,

Läs mer

2014-11- 12. Höstmöte 2014. Tid: 2014-11- 12 klockan 17:30-21:00 Plats: A1

2014-11- 12. Höstmöte 2014. Tid: 2014-11- 12 klockan 17:30-21:00 Plats: A1 Höstmöte 2014 Tid: klockan 17:30-21:00 Plats: A1 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare samt två justerare, tillika rösträknare vid votering. 4. Upprättande

Läs mer

RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V

RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V 2.0-20180301 Ramar att förhålla sig till inom barn- och ungdomsidrotten i Gästriklands Innebandyförbund. Detta dokument är en sammansättning av

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

handslaget ÅR 4 SKAPA ETT LIVSLÅNGT FOTBOLLSINTRESSE - ETT BRA LEDARSKAP LÄGGER GRUNDEN Svenska Fotbollförbundet

handslaget ÅR 4 SKAPA ETT LIVSLÅNGT FOTBOLLSINTRESSE - ETT BRA LEDARSKAP LÄGGER GRUNDEN Svenska Fotbollförbundet handslaget ÅR 4 SKAPA ETT LIVSLÅNGT FOTBOLLSINTRESSE - ETT BRA LEDARSKAP LÄGGER GRUNDEN Svenska Fotbollförbundet Välkommen till Handslaget år 4! 1/7 2006 30/6 2007 Det viktigaste målet för svensk fotbolls

Läs mer

Proposition 1 Medlemskap för förening stadgeändring

Proposition 1 Medlemskap för förening stadgeändring Proposition 1 Medlemskap för förening stadgeändring Förslag till beslut Förbundsstyrelsen föreslår: Att Att förbundsmötet beslutar om att anta stadgeändring som syftar till att öppna verksamheten och locka

Läs mer