STYRELSEN FÖRSLAG STRATEGIER OCH MÅL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STYRELSEN FÖRSLAG STRATEGIER OCH MÅL"

Transkript

1 STYRELSEN FÖRSLAG STRATEGIER OCH MÅL

2 STOCKHOLMSFOTBOLLENS MÅL OCH INRIKTNING Det finns cirka aktiva spelare i Stockholmsfotbollen, detta är ca 33 procent av det totala antalet idrottsaktiviteter i distriktet. Framtidsfrågorna är många, exempelvis hur nya ledare utbildas, hur stad och kommuner uppvaktas så att satsningen på konstgräs utvecklas, domarutbildning, instruktörsutbildning, för att nu inte tala om den fortsatta satsningen på tjejfotbollen. Fotbollen i Stockholm bidrar till mycket genom det vi alla tillsammans gör på och utanför fotbollsplanen. Med förslaget till Strategier och Mål vill styrelsen visa att Stockholmsfotbollen vill mer än att bara, träna, spela matcher och fostra landslagsspelare, vi vill vara en tydlig del i utvecklingen av svensk fotboll. 2 (18)

3 Under 2017 har styrelsen tillsammans med kansliet, kommittéer och föreningsrepresentanter träffats och diskuterat fokus för svensk fotboll och Stockholmsfotbollen. Innehållet är att resultat av dessa diskussioner och styrelsens förslag till hur vi ska förflytta förbundet (18)

4 SYFTE Syftet med styrelsens förslag är att öka sannolikheten att på riktigt skapa en positiv utveckling av Stockholmsfotbollen genom att tydliggöra vart vi ska ta Stockholmsfotbollen närmsta fyra åren (Långsiktigt mål) tydliggöra hur vi ska ta oss dit (Strategier) tydliggöra fokus för det kommande året (Mål 2018) skapa ett agerande i linje med vår strategi (Uppföljning) 4 (18)

5 TILLVÄGAGÅNGSSÄTT StFF:s mål och strategier tar utgångspunkt i: SvFF:s strategi Fotbollens spela lek och lär RF:s strategi RF:s värdegrund i Idrotten vill Samhällstrender som påverkar fotbollsrörelsen Strategierna har brutits ner till konkreta mål för 2018 som ska säkerställa ett agerande hos alla medarbetare i linje med StFF:s strategi skapar värde genom att tydliggöra en lång- och kortsiktig riktning Samtliga mål för 2018 har kompletterats med indikatorer för att göras uppföljningsbara StFF:s mål och strategier har tagits fram med hjälp av medlemmar i StFF:s styrelse, medarbetare på kansliet, medlemmar i kommittéer samt representanter från föreningar 5 (18)

6 INGÅNGSVÄRDEN Resursrådet Vetenskapliga rådet Rekryteringsrådet 6 (18)

7 STYRVERKTYG 7 (18)

8 UPPDRAG StFF:s ska driva och utveckla Stockholmsfotbollen (fotboll, futsal och beachfotboll) Anordna och administrera tävlingsverksamhet (SvFF:s tävlingsverksamhet exkluderad) Utbildning av domare, tränare, spelare och föräldrar Utveckling av fotbollen och föreningar i linje med SvFF:s riktlinjer och Stockholms unika behov Skapa en positiv bild kring Stockholmsfotbollen Stockholms Fotbollförbund är en del av svensk fotboll och har ett tydligt avgränsat uppdrag. För perioden har styrelsen har definierat uppdraget för distriktets, kansliet och styrelse som ovan 8 (18)

9 VÄRDEGRUND Vi vill varandras framgång! Vi föregår med gott exempel och visar öppenhet och respekt för människors lika värde samt motverkar alla former av diskriminering och är pådrivande i arbetet för jämställdhet och integration. Kränkande och sexistiska beteenden splittrar och skapar otrygghet. Fotbollen ska vara en arena som bygger på ömsesidig respekt och trygghet. Verksamheten utgår ifrån delaktighet, engagemang, trovärdighet och drivs enligt demokratiska principer. Fotbollen bygger på ideellt ledarskap och präglas av glädje, gemenskap och rent spel. Alla former av kränkande beteenden ska motarbetas på ett bestämt och konsekvent sätt. Fotbollen ska vara tillgänglig för alla och bidrar aktivt till samhällsnyttiga värden och värderingar. Med fotbollen som utgångspunkt engagerar vi oss såväl inom den egna verksamheten som i idrottsrörelsen och samhället i övrigt. Vi tror på ett ständigt behov av utveckling och strävar efter en god balans mellan kontinuitet och förnyelse. 9 (18)

10 VISION, MÅL 2022 STRATEGIER OCH MÅL 2018 Styrelsens förslag som Årsmötet ska besluta om 6 mars Stockholms fokus till skillnad från stora delar av övriga landet blir snarare att fokusera på att få spelarna att fortsätta spela än att fler ska börja med fotboll, vilket i första hand baseras på vår utmaning kring anläggningar.

11 Summering långsiktig förflyttning: VISION, MÅLBILD 2022 OCH STRATEGIER (18)

12 Förslag - VISION OCH MÅLBILD 2022 Vision Stockholmsfotbollen: Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt För att definiera StFF:s vision togs utgångspunkt i SvFF:s Fotboll Nationalsporten För alla överallt och RF:s Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt. Eftersom RF:s vision ligger i linje med StFF:s ambition att skapa ett livslångt idrottande med hjälp av fotboll, futsal och beachfotboll för alla, har vi valt att ärva den visionen. Målbild 2022 Stockholmsfotbollen är Sveriges ledande folkrörelse StFF ska vara den ledande folkrörelsen i Sverige Att vara ledande innebär både kvalitativt och kvantitativt. Att vara den ledande folkrörelsen innebär att StFF ska vara ledande mot andra fotbollsdistrikt, samt jämfört med andra idrotter och rörelser, exempelvis scoutrörelsen. 12(18)

13 STRATEGIER Stockholmsfotbollen: Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt 13(18)

14 DEFINITION OCH MÅLBILD PER STRATEGI Framgångsrikt zonsystem: Föreningar och zoner ska arbeta tillsammans för att skapa ett livslångt fotbollsspelande. Detta skall ske genom ett välfungerande zonarbete där föreningar kompletterar varandra och erbjuder alla möjligheten att vara aktiv, oavsett ålder eller nivå. Ännu bättre ledare: Säkerställa att Stockholmsfotbollen har bra ledare som kontinuerligt utvecklas till ännu bättre ledare. Förbättrad jämställdhet på alla nivåer: Stockholmsfotbollen är till för alla, oavsett kön, bakgrund, nivå eller roll. Anläggningar som täcker vårt behov: StFF skall sträva efter att tillgodose föreningarnas behov av anläggningar, vilket ska ske genom att påverka relevanta intressenter. Bättre matchmiljö: StFF skall skapa bättre klimat på och utanför planen genom att säkerställa att samtliga föreningar efterlever SvFF:s värdegrund. Idrottskansli till sportkontor: En ny modell skall tas fram för att modernisera förbundets och föreningars arbete. Aktivt sprida bilden om Stockholmsfotbollen: Aktivt kommunicera bilden av och vad vi gör inom Stockholmsfotbollen 14(18)

15 STRATEGI OCH MÅLBILD 2018 Fler personer väljer att stanna kvar i Stockholmsfotbollen Framgångsrikt zonsystem Ännu bättre ledare Förbättrad jämställdhet på alla nivåer Bättre matchmiljö Alla initiativ och insatser som utförs av kansli, styrelsen, kommittéer och råd under 2018, ska leda till att vi vid ingången till 2018 kan påvisa att fler personer stannar kvar inom Stockholmsfotbollen, samarbetet i zoner har förbättrats ytterligare, flera ledare känner att de blivit bättre ledare, jämställdheten har förflyttats framåt och matchmiljön för unga och seniorer och blivit bättre 15(18)

16 VAD HÄNDER MED DET SOM INTE ÄR FOKUS 2018 Stockholmsfotbollen: Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt Anläggningar som täcker vårt behov Från idrottskansli till sportkontor Aktivt sprida bilden om Stockholmsfotbollen Förbundschefen med kansliet, kommittéer och råd får i uppgift av styrelsen att fokusera på 2018 och de strategier som vi tillsammans med Stockholmsfotbollen har kommit fram till är de viktigaste, dvs det är inom dessa områden vi vill se en tydlig förändring under Det är också här vi tillsätter finansiella och personella resurser. Övriga strategier är lika viktiga för perioden men vi ser att dessa strategier endera flyttas framåt av redan etablerad verksamhet eller ska drivas projektform från 2019 eftersom förbundet inte har finansiella resurser att driva även dessa strategier under (18)

17 Det är upp till Årsmötet att rösta om Styrelsens förslag till Strategier och mål för Och att tillsammans arbeta för att Stockholmsfotbollen ska bli den ledande folkrörelsen i landet inom och utanför fotbollen 17 (18)

18 KOMMENTARER OCH SYNPUNKTER Stockholms Fotbollförbund har över 300 aktiva föreningar. Under strategiarbetet som startade våren 2017 har styrelsens bjudit in till flera dialogmöten för att ge alla föreningar skulle en chans att vara med i arbetet att forma Stockholmsfotbollen framåt. Nu är vi framme vid ett konkret förslag och naturligt kommer det att finnas tankar och åsikter som vi inte har fångat. Vi ber alla som läst detta dokument att känna att det finns utrymme att fortfarande föra fram sin åsikt. Styrelsen vill ta gärna ta del av din och din förenings åsikter om vårt förslag till Strategier och Mål Skicka dina kommentarer till oss på följande adress: strategi2018@stff.se Vi ser fram emot att höra av många och vi ber er höra av er senast den 18 februari. Stockholms Fotbollsförbunds Styrelsen 26 januari 2018 Lars Ekholmer, Camilla Norström, Jonas Bodin, Magnus Stenberg, Martin Månsson, Katarina Zätterstrom och Rickard Gutenberg 18 (18)

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Strategi för svensk fotboll

Strategi för svensk fotboll Strategi för svensk fotboll 2018 2022 Processen fram till strategin Process Arbetet med svensk fotbolls strategi 2018-2022 har tagit sin utgångspunkt i strategidokumentet för 2013 2017, samt förslag från

Läs mer

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018-2022 Bakgrund Process och tidplan Här finner du förslaget till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018 2022. Arbetet med Mål och Strategi har tagit

Läs mer

SvFF Mål & Strategi 2013-2017. Workshop distrikt. svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017

SvFF Mål & Strategi 2013-2017. Workshop distrikt. svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017 SvFF Mål & Strategi 2013-2017 Workshop distrikt svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017 AGENDA 17.00-17.45 Genomgång Mål & Strategi Svensk Fotboll, och distriktens process under hösten. 17.45-18.45 Värdegrunden

Läs mer

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi RIKSKONFERENS 23/11-2012 Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi 2013-2017 rikskonferens innehåll & Syfte Presentera vad som framkommit under sommarens ordförande konferens och höstens Rådslag samt redovisa

Läs mer

FOTBOLLENS RÅDSLAG. 4 oktober i Norrköping

FOTBOLLENS RÅDSLAG. 4 oktober i Norrköping FOTBOLLENS RÅDSLAG 4 oktober i Norrköping Vision Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsidé Svensk fotboll består av tre olika idrotter: Fotboll, Futsal och Beach soccer. Svensk fotboll ska

Läs mer

Värdegrund. Verksamhetsidé. Vision. Vad är era tankar kring Svensk fotbolls vision, verksamhetsidé och värdegrund?

Värdegrund. Verksamhetsidé. Vision. Vad är era tankar kring Svensk fotbolls vision, verksamhetsidé och värdegrund? Vision Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsidé Svensk fotboll består av tre olika idrotter: Fotboll, Futsal och Beach soccer. Svensk fotboll ska verka för att alla ska få chansen att delta

Läs mer

SöFF Årsmöte Välkomna!

SöFF Årsmöte Välkomna! SöFF Årsmöte 2016 Välkomna! SöFF värdegrund Vi vill varandras framgång. Vi föregår med gott exempel och visar öppenhet och respekt för människors lika värde samt motverkar alla former av diskriminering

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

SVENSK FOTBOLL. Svenska Fotbollförbundet. 24 Specialdistriktsförbund föreningar spelare

SVENSK FOTBOLL. Svenska Fotbollförbundet. 24 Specialdistriktsförbund föreningar spelare TEORI 1 SVENSK FOTBOLL Svenska Fotbollförbundet 24 Specialdistriktsförbund 3 200 föreningar 500 000 spelare VISION Fotboll Nationalsporten För alla och överallt MÅL FÖR SVENSK FOTBOLL Öka antalet utövare

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL , VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL , VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018, VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 FOTBOLL FÖR ALLA, I EN TRYGG OCH UTVECKLANDE MILJÖ 0 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

(Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar

(Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar (Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar (Den moderna) föreningen engagerar Engagemanget för och i svensk idrott är starkt men förändras. Det blir vanligare med engagemang av tillfällig karaktär. Utveckla

Läs mer

Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Vision, verksamhetsidé och värdegrund... 4 Organisation... 5

Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Vision, verksamhetsidé och värdegrund... 4 Organisation... 5 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Vision, verksamhetsidé och värdegrund... 4 Organisation... 5 Styrelsen... 5 Ungdomsråd... 5 Kansliet... 5 Sportråd... 5 Värdegrundsråd... 5

Läs mer

Innehåll. Idrotten Vill. SvFFs mål och strategidokument Samverkansprojekt SöFF SISU. SöFFs utvecklingsplan Hjälp för utveckling

Innehåll. Idrotten Vill. SvFFs mål och strategidokument Samverkansprojekt SöFF SISU. SöFFs utvecklingsplan Hjälp för utveckling Presentation Innehåll Idrotten Vill SvFFs mål och strategidokument 2013-2017 Samverkansprojekt SöFF SISU SöFFs utvecklingsplan 2013-2017 Hjälp för utveckling Skattning av din förening Filmklipp Svensk

Läs mer

DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning

DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning 1. Inriktning och ledning En framgångsrik förening har en tydlig gemensam syn på vad syftet med föreningen är och vilka värderingar verksamheten ska bygga

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb 1 Förklaringar I följande likabehandlingsplan kommer vi utgå ifrån fyra aktörer på föreningen enligt följande; Organisationsledare, Tränare och funktionär, Aktiv

Läs mer

Idrottsrörelsen förändras

Idrottsrörelsen förändras En välkomnande, nyfiken och modig idrott där glädje och utveckling motiverar fler att idrotta hela livet. Idrottsrörelsen förändras Vi tror på en idrott där ännu fler känner sig välkomna och får möjlighet

Läs mer

Svensk Idrott vill. Svensk Fotboll vill. Sörmländsk Fotboll vill. Er förening vill?! Diskussioner

Svensk Idrott vill. Svensk Fotboll vill. Sörmländsk Fotboll vill. Er förening vill?! Diskussioner Svensk Idrott vill Svensk Fotboll vill Sörmländsk Fotboll vill Er förening vill?! Diskussioner Samhället vill Svensk idrott vill Svensk fotboll vill Sörmländsk fotboll vill IF vill IF vill IF vill IF

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland

Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland Vem är barn och ungdomsansvarig på förbundet? Catrin Häggblom- ÅFF:s styrelse Hur skall denna policy kommuniceras ut till medlemsföreningar,

Läs mer

Boo FF utvecklingsmodell

Boo FF utvecklingsmodell Boo FF utvecklingsmodell 2015 - Uppdraget Presentera ett förslag till en långsiktigt hållbar modell för Boo FFs spelarutveckling som sträcker sig från fotbollsskolan i 5/6-års åldern till seniorverksamhet

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Capoeirastrategi 2025

Capoeirastrategi 2025 Capoeirastrategi 2025 Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Capoeira Bakgrund Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Idrott Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas

Läs mer

Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete

Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete 1 (5) Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete VERKSAMHETSPLAN År: 201X Förening: Föreningens vision: EXEMPEL Föreningen är en modern idrottsförening som är inkluderande, demokratisk

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2011-2012

Verksamhetsinriktning 2011-2012 Verksamhetsinriktning 2011-2012 Örebro Läns Skolidrottsförbund Innehåll Förord Skolidrottsförbundets profil Inriktnings- och resultatmål Föreningen Organisationsutvecklingen Utbildningsverksamhet Breddverksamhet

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Strategidokument och verksamhetsplan

Strategidokument och verksamhetsplan Strategidokument och verksamhetsplan 2014-2016 Strategidokument och verksamhetsplan 2014-2016 för Stockholms Fotbollförbund Stockholms Fotbollförbund (StFF) är ett specialdistriktsförbund (SDF) inom Svenska

Läs mer

Boo FF utvecklingsmodell

Boo FF utvecklingsmodell Boo FF utvecklingsmodell Bakgrund Presentationen är uppdaterad 22 nov 2017//LS På Boo FF:s årsmöte 2014 fick styrelsen i uppdrag att tillsammans med sportsligt ansvariga och ledare från tränarrådet under

Läs mer

FÖRENINGSCERTIFIKAT CERTIFIKAT

FÖRENINGSCERTIFIKAT CERTIFIKAT FÖRENINGSCERTIFIKAT Stockholms Fotbollförbund följer Svenska Fotbollförbundets långsiktiga arbete för att tillsammans med sina medlemsföreningar utveckla Stockholms ungdomsfotboll. Riktlinjer och ledstjärnor

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Svensk Vattenpolo SPELREGLER

Svensk Vattenpolo SPELREGLER Svensk Vattenpolo SPELREGLER Spelregler Vad innebär Spelregler? Att vara engagerad i svensk vattenpolo ska vara roligt och utvecklande för varje, spelare, tränare, ledare eller förälder. Vi är många som

Läs mer

Dagordning. 27 aug: Nyhetsbrev 15 okt: utskick alla röstberättigade medlemmar 15 okt: Facebook och Boo FF hemsida 23 okt: Nyhetsbrev

Dagordning. 27 aug: Nyhetsbrev 15 okt: utskick alla röstberättigade medlemmar 15 okt: Facebook och Boo FF hemsida 23 okt: Nyhetsbrev Boo FF Extra Årsmöte 11 november 2014 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordningen. 4. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/ /20

2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/ /20 ÅKERSBERGA INNEBANDYFÖRENING, ÅIBF, (ACKERS) 2 ÅRIGA- VERKSAMHETSPLAN 2018/19-2019/20 STYRELSENS UPPRÄTTADE VERKSAMHETSPLAN Innehållsförteckning FAKTA OM KLUBBEN... 2 Ledord...2 Värdegrund...2 Verksamhetsidé...2

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN Samhällsutveckling börjar med den enskilda människans engagemang. Den idéburna sektorn bidrar till ett aktivt medborgarskap som utvecklar

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 INNEHÅLL INLEDNING & UPPDRAG... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 4 VÄRDEGRUND... 4 VISION... 4 IDROTTSRÖRELSEN ÖVERGRIPANDE MÅL 2025... 4 EN NY SYN PÅ TRÄNING OCH TÄVLING... 5 DEN MODERNA

Läs mer

Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015

Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015 Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015 Dagens arbete Gemensam strategi för svensk idrotts framtid 4 strategiska områden Övergripande målsättningar Verksamhetsinriktningen för

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V

RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V RIKTLINJER SIU MODELLEN - För barn och ungdomsidrott - V 2.0-20180301 Ramar att förhålla sig till inom barn- och ungdomsidrotten i Gästriklands Innebandyförbund. Detta dokument är en sammansättning av

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Kareby IS (Fotboll) Sida 1 Välkommen till Kareby IS Allmänt Kareby IS är en förening där styrelse och ledare jobbar ideellt. Föreningen består av tre sektioner:

Läs mer

Strategiskt arbete mot 2025

Strategiskt arbete mot 2025 Strategiskt arbete mot 2025 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1. En process med delaktighet 2. Vision 3. Uppdrag 4. Kärnvärden 5. Livslångt idrottande 5. En strategisk plan för alla 7. Svensk Taekwondo för

Läs mer

Spel- och startgaranti för en sund barn- och ungdomsfotboll

Spel- och startgaranti för en sund barn- och ungdomsfotboll Spel- och startgaranti för en sund barn- och ungdomsfotboll Bilaga 1 För att följa fotbollens riktlinjer och ledstjärnor, leva upp till den värdegrund som präglar barn och ungdomsidrott samt på bästa sätt

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

Utvecklingsplan barn- och ungdom

Utvecklingsplan barn- och ungdom Utvecklingsplan barn- och ungdom 2018-2019 Smålands Fotbollförbund Bakgrund 1. Smålands Fotbollförbund har arbetat fram utvecklingsområdena utifrån en workshop för våra förtroendevalda samt anställda.

Läs mer

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Verksamhetsinriktning 2018 2019 Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE Styrelsen i Svenska Kälksportförbundet föreslår, till Årsmötet 2018-09-15, en förändring av Förbundsstadgarna som innebär

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Ådalsskolan

Plan mot kränkande behandling Ådalsskolan Plan mot kränkande behandling Ådalsskolan 2014-09-08 Sida 1 av 10 Innehåll Syfte... 3 Bakgrund och definitioner... 3 Skollag (2010:800)... 3 Skolförordning... 3 Diskrimineringslag (2008:567)... 3 Främjande

Läs mer

BUMERANG 360 ID: visar om din uppfattning stämmer med kollegornas

BUMERANG 360 ID: visar om din uppfattning stämmer med kollegornas BUMERANG 360 visar om din uppfattning stämmer med kollegornas ID: 65572 Totalt har 6 av 6 slutfört analysen (100 %) Analysdatum: 2013-02-26 Utskriftsdatum: 2013-03-22 Ensize International AB Martin Jansson

Läs mer

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017 Förbundsmöteshelg på Bosön 4-5 mars 2017 Programmet på Bosön 13.00 2016 och de viktigaste framtidsfrågorna Lars Liljegren - Nyckeltal för framtiden 14.00 OS-satsningen 2016 och framtida Henning Österberg

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

Fridaskolornas vision och värdegrund.

Fridaskolornas vision och värdegrund. Fridaskolornas vision och värdegrund. Vår vision - Att utbilda tågluffare. Våra skolor har som främsta mål att de barn och ungdomar som finns hos oss ska utvecklas till ansvarstagande, kreativa och skapande

Läs mer

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Vision 2020 Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Skånes skolidrottsförbunds del i att skapa förutsättningar för kommuner att arbeta efter barnkonventionen samt till att bedriva idrott

Läs mer

1. Ange i vilken utsträckning du gillar respektive förslag till vision för Svenska Seglarförbundet?

1. Ange i vilken utsträckning du gillar respektive förslag till vision för Svenska Seglarförbundet? Ta ställning! - hjälp oss att bygga Svensk Seglings framtid. 0.0.0 :9 Sammanställning av enkät I följande frågeställningar används skalan - där motsvarar Gillar mycket och motsvarar Gillar inte alls motsvarar

Läs mer

edition Simidrottsforum strategi 2025 svensk simidrott

edition Simidrottsforum strategi 2025 svensk simidrott edition Simidrottsforum strategi 2025 svensk simidrott 2 Strategi 2025 Svensk Simidrott innehåll 3 inledning 4 EN process med delaktighet 6 vision 7 mission 8 kärnvärden 10 allt hänger ihop 12 idrott med

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Det här står vi för. Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar 1 (7) Ur Elevers tankar i ord och bild

Det här står vi för. Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar 1 (7) Ur Elevers tankar i ord och bild Det här står vi för Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar Ur Elevers tankar i ord och bild 1 (7) Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och

Läs mer

Detta innehåller strategin. Det här ska strategin användas till. Så här är strategin uppbyggd

Detta innehåller strategin. Det här ska strategin användas till. Så här är strategin uppbyggd Detta innehåller strategin I din hand håller du Vi Ungas strategi. Vår strategi utgår ifrån våra grundidéer som vi tillsammans tagit fram och som beskriver vad Vi Unga är och gör. I det här dokumentet

Läs mer

Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2

Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2 Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2 Svensk idrott är inne i en stor förändringsresa Samhällsutveckling Sverige har förändrats otroligt mycket på bara några årtionden. Människors liv, behov

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2016 2018 Innehållsförteckning Bild 3-7 Bild 8-9 Riksidrottsförbundets strategidokument (antaget maj 2015), Tennisförbundets vision, mission, kärnvärderingar (antaget april 2014 ) Bild

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019 Verksamhetsplan 2019 Årets verksamhetsplan är ett första steg i att förverkliga dokumentet Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023. I strategin

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. All idrottsverksamhet för barn

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vår medarbetaridé Värdegrund för oss medarbetare i Skövde kommun Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vision Skövde 2025 Vår vision! Skövderegionen är känd i landet som en välkomnande och växande

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

Bilaga D: Ledarguiden

Bilaga D: Ledarguiden Bilaga D: Ledarguiden Ledarguiden 2014-09-02 2 (7) Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Shogun Halmstads värderingar... 4 2.1. I vår förening ska vi lära barn och ungdomar att ta hänsyn till

Läs mer

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN Program Policy Handlingsplan Riktlinje Antagen av 2014-11-20 VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN 2014-2019 Innehållsförteckning Handlingsplan fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019... 3 Vision och

Läs mer

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Värdegrund SHG Grundvärden, vision, handlingsprinciper Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Innehåll VÄRDEGRUNDEN SHG... 2 GRUNDVÄRDEN... 2 Respekt... 2 Värdighet... 3 Välbefinnande... 3 Bemötande...

Läs mer

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställnings taganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksam heten. Personal politiken är ett medel för att uppnå

Läs mer

Stavsborgskolans Gemensamma Värdegrund

Stavsborgskolans Gemensamma Värdegrund Trygghet Kreativitet Öppet klimat Samarbete Höga förväntningar Vi tror på trygghet för alla. På vår skola ser och lyssnar vi på varandra. Vi hälsar och bemöter varandra positivt och visar att vi bryr oss

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET

VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Sida 1 VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Förbundsstämman 2011 antog värdegrunden för Civilförsvarsförbundets verksamhet på lokal, regional och nationell nivå med där ingående värden rangordnade i den

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Arbetsplan DFK Västerbotten Praktiska

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2016 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

Verksamhetsplan Rimforsa IF 2015

Verksamhetsplan Rimforsa IF 2015 Verksamhetsplan Rimforsa IF 2015 Verksamhetsidé RIF ska erbjuda barn, ungdomar och vuxna meningsfull fritid i form av olika aktiviteter, där varje individ kan utvecklas tillsammans med andra och efter

Läs mer

Ledarmöte Organisation och implementering av kommittéer

Ledarmöte Organisation och implementering av kommittéer Ledarmöte 2019-02-05 Organisation och implementering av kommittéer Agenda * Inledning * Närvarokontroll * Kort information om fastställd vision, strategi, mål och värdegrund * Organisation, ledningsstruktur

Läs mer

BUMERANG 360 ID: visar om din uppfattning stämmer med kollegornas

BUMERANG 360 ID: visar om din uppfattning stämmer med kollegornas BUMERANG 360 visar om din uppfattning stämmer med kollegornas ID: 65190 Totalt har 5 av 5 slutfört analysen (100 %) Analysdatum: 2013-02-22 Utskriftsdatum: 2013-03-22 Ensize International AB Martin Jansson

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

Teen Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Teen Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att ungdomarna får träffas, skaffa nya kompisar för livet samtidigt som de tränar, utbildar sig och får stor kunskap om föreningslivet. Visionen är att samtliga ungdomar önskar fortsätta som spelare

Läs mer