VERKSAMHETSBESKRIVNING: Sundsvall/Ortvikens Bågskytteklubb (SOBK) 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBESKRIVNING: Sundsvall/Ortvikens Bågskytteklubb (SOBK) 2015"

Transkript

1 VERKSAMHETSBESKRIVNING: Sundsvall/Ortvikens Bågskytteklubb (SOBK) 2015 Kortfattad beskrivning och bakgrund till nedan Verksamhetsbeskrivningen för Sundsvall Ortvikens Bågskytteklubb. Verksamhetsbeskrivningen är ett levande dokument som är under ständig förändring utifrån händelser eller organisatoriska förändringar m.m. som sker i och omkring föreningen och som hela tiden skall syfta till att klar- och tydliggöra föreningen Sundsvall Ortsvikens Bågskytteklubbs organisation, regler, värdegrund, vision, föräldrars roll, förväntningar på medlemmar och aktiva skyttar, nyckelregler och föreningen mål. Verksamhetsbeskrivning skall också vara utformad på så vis att en ny medlem i den ska kunna få svar på det flesta frågor som den enskilde kan ha samt kunna ta del av föreningens: Verksamhetsidé, Organisation, Mål, Vision och Värdegrund med mera. Verksamhetsbeskrivningen skall finnas lätt och tydligt tillgänglig på föreningens hemsida så att alla kan ta del av den samt att en kortversion ( bilaga 2) skall tas fram för överlämnande till nya medlemmar som kommer till föreningen. Föreningens verksamhetsidé, organisation och anläggningar: Klubben drivs ideellt utan anställda och är ansluten till Svenska Bågskytteförbundet (SBF). Organisation: Föreningens högsta beslutande organ är årsmötet. Styrelse: Styrelsen består av 5 ledamöter 2 suppleanter och adjungerande. Anläggningar och lokaler m.m. Inomhus har klubben sin träningslokal i källaren på Grönborgs, Sidsjövägen 1. Utomhusbana har klubben vid Kubens idrottsplats där klubben har Sveriges enda tavelbana på konstgräs. Skogsbana: Klubben har även en skogsbana som ligger i direkt anslutning till utomhusbanan för fält- jakt- och 3D-skytte.

2 2(5) Mål: Då SOBK är en idrottsförening så är naturligtvis föreningens mål med verksamheten att utbilda goda idrottsmän, representanter och skyttar som vill representera föreningen på tävlingar m.m. Det är alltså styrelsen förhoppning att alla som aktivt deltar i föreningens arrangerade verksamheter såsom träning m.m. också vill tävla och representera föreningen såväl nationellt som internationellt. Ett delmål är också att föreningen skall växa och att fler skall kunna ägna sig åt den ädla sporten bågskytte men för att lyckas med detta så krävs hela tiden nya ledare, tränare och engagerade föräldrar som kan och vill stötta och hjälpa föreningen att nå målet tillväxt av skyttar och engagerade ledare samt att få fler att börja tävla. I dag har föreningen i det närmaste nåt taket för vad man kan ta emot, detta i första hand p.g.a. bristen på tillväxt av ledare och tränare men också i viss mån för begränsade träningsutrymmen under framförallt vinterhalvåret. Detta innebär att föreningen i närtid inte kommer att ha några större aktiviteter/värvarkampanjer för att nå ut till fler än de som kommer till föreningen via grundkurserna (mer om Grundkurserna samt Prova-På-Dagar finns att läsa om på föreningens hemsida på ). SOBK ska på alla nivåer bedriva bågskytte så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Grunden för SOBK:s verksamhet är moral och etik samt alla människors lika värde och att utbilda och fostra goda skyttar och samhällsmedborgare. För att kunna nå detta har föreningen att följa föreningens och Svenska Bågskytteförbundets ledstjärna: Fokuserad Kraft med Glädje och Gemenskap. Därför vill vi utforma samt utveckla föreningen, bågskyttet och klubben så att: SOBK ständigt utvecklas och förbättras till form och innehåll SOBK får fram skyttar som representerar föreningen på tävlingar såväl nationellt som internationellt. SOBK får fram nya ledare, tränare, funktionärer och engagerade föräldrar som verkar för att trygga föreningens framtid. SOBK ska arbeta för att alla som vill, oavsett ursprung, religion, ålder, kön, fysiska och psykiska förutsättningar samt sexuell läggning får vara med i av föreningen driven idrottsverksamhet. SOBK ska ge upplevelser och skapa kontakt mellan människor ur olika samhällsgrupperingar. SOBK skall ha som mål att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för föreningens verksamhet och utveckling inför framtiden. SOBK ger alla som deltar en kamratlig och trygg social gemenskap

3 3(5) SOBK ska ha minst 6-8 st. informations- och medlemsmöten per år där bl.a. budget och Verksamhetsbeskrivningen är en stående punkt på dagordningen SOBK ska tillhandahålla en levande och väl uppdaterad hemsida. SOBK ska ha ett sådant klimat att alla får komma till tals och alla tankar och idéer skall lämnas respekt. SOBK skall arbeta för att fler ska göra mindre, d.v.s. att alla som kan ska utifrån sina personliga förutsättningar vara delaktig i föreningens utveckling och framtid i någon form (se arbetsgrupper på sidan 4). Värdegrund och Vision: SOBK:s värdegrund är att bedriva idrottslig verksamhet i form av Bågskytte för sina medlemmar oavsett kön, ålder, etnisk bakgrund, funktionshinder, religion, sexualitet m.m. i enlighet med Riksidrottsförbundets och UNICEF:s målsättningar och inriktning samt också bedriva kvalificerad utbildning för skyttar och tränare för att erhålla motiverade och engagerade medlemmar som i sin tur skapar positiv utveckling för föreningen. Alla som är med i föreningen SOBK skall också arbeta för att motverka doping, missbruk och droger samt att alltid arbeta för att skapa glädje, gemenskap, god sportsmannaanda och mångfald vilket skall känneteckna hela föreningen. SOBK ska vara den kompletta klubben som vänder sig till kategorierna ungdom, elit, motionär och handikapp/funktionshinder. SOBK ska stötta ledare och aktiva att nå sina mål. SOBK tar avstånd från all typ av diskriminering och ser mångfald som ett medel att berika klubben. Vi ska fostra goda ambassadörer för klubben och bågskyttesporten. SOBK ska också stötta de skyttar som önskar satsa det lilla extra och som uttalat strävar efter att nå till landslagsnivå, oavsett disciplin. Detta skall ske utan att skyttar med inte samma höga ambitionsnivå skall behöva känna att de inte får den hjälp och det stöd de behöver. Detta möjliggörs genom ständig utveckling och utbildning av klubbens styrelse, tränare och ledare. Föräldraansvar: Bågskytte är en anrik sport för tävlande såväl som motionärer. En sport som mer eller mindre alla kan utöva. Det är dock viktigt att förstå att bågskytte också är en vapensport. När det gäller utövande av vapensporter ställer det stora krav på det egna ansvaret för att olyckor inte ska kunna ske. Därför vill vi att Ni föräldrar är med era barn under de första träningarna för att lära er sporten samt förstå dess villkor och de säkerhetsbestämmelser som finns. Vi ser det också som mycket positivt om föräldrar provar på att skjuta själva tillsammans med sitt barn under de första träningarna. Det är både roligt, lärorikt och sporrande att lära sig en ny sport tillsammans.

4 4(5) Föreningens förväntningar på medlemmar och skyttar (se också bilaga 1: Nyckelansvar). ALLA skyttar över 15 år bör vara med och vara aktiva i en arbetsgrupp (exempel på arbetsgrupper se nedan). En förälder som har ett eller flera barn under 15 år där minst en har licens bör vara med och vara aktiv i en arbetsgrupp. När det gäller tävlingsdagar som SOBK arrangerar är det önskvärt att alla med licens och en förälder till barn med licens hjälper till med olika uppgifter. När det gäller arbetsdagar så är önskemålet att alla hjälper till minst 4 ggr/år. Försäljning. Vid de försäljningstillfällen klubben har per år t.ex. restaurangchansen/salami så är önskemålet att alla som har licens eller barn med licens ska efter bästa förmåga sälja det man tror sig kunna. Överskottet av detta går sedan till bl.a. trevligheter som arrangeras av föreningen samt till den dagliga driften m.m. Städning av inomhuslokalen samt klubbstugan skall utföras av samtliga skyttar med egen nyckel (se bilaga 1: Nyckelregler). Medlemsavgift skall betalas i anknytning till årskifte eller snarast vid inträde i föreningen. Mer om medlemsavgifterna finns att läsa på hemsidan Förslag på arbetsgrupper 2015 och uppgifter per grupp: UNGDOM OCH TRÄNINGSGRUPP: o Tränar/ledarstab o Utbildning o Föräldrar o Hemsidan o Kontakt med ansvariga för Norrlandsgruppen TÄVLINGSGRUPP: o Anmälningar o Servering o Lotteri o Priser o Media o Domare o Evenemang/Arrangemang Mix-SM 2015 och JSM 2016 (tillfällig arbetsgrupp): Börje, Rune, Torsten och Lennart MATERIALGRUPP: o Skjutlokal o Byggnader o Slyröjning o Underhåll o Klubbutrustningar o Nycklar EKONOMIGRUPP: o LOK-stöd o Anläggningsbidrag m.m. o Idrottslyft o Sponsring o Företag Föräldragrupp/Föräldraråd o För fram frågor tankar och idéer m.m. som föräldrarna och deras barn kan ha kring föreningen SKOGSGRUPP(KLAR): Lennart, Börje, Torsten, Stefan och Amadeus med flera* Styrelsen skall löpande hållas informerad om vad respektive arbetsgrupp har på gång för aktiviteter i gruppen. Är det så att aktiviteten är kopplad till ev. kostnad skall detta först förankras och godkännas av styrelsen eller av för detta utsedd ledamot.

5 5(5) Varje arbetsgrupp tar fram en ansvarig för varje grupp som är sammankallande för gruppen samt har rapporteringsansvar mot styrelsen. Arbetsgrupperna skall också verka för att engagera och få med övriga skyttar, medlemmar och föräldrar i sin arbetsgrupp för att föreningen ska kunna uppnå visionen att fler ska göra mindre. Vid olika arrangemang, arbetsdagar, tävlingar o.s.v. så kan viss arbetsväxling krävas, d.v.s. att alla kan t.ex. inför större arrangemang, städdagar m.m. tvingas vara delaktiga och hjälpa till med annat än det som specifikt kommit fram i gruppens mål- och visionsbeskrivning: Verksamhetsbeskrivningen enhälligt antagen och godkänd vid styrelsemöte och kommer att presenteras vid årsmötet* Sundsvall För styrelsen i Sundsvall Ortvikens Bågskytteklubb Rune Andersson Ordförande *Kommentar: Om medlemmarna antar Verksamhetsbeskrivningen vid årsmötet i sin helhet så gäller därmed denna Verksamhetsbeskrivning fr.o.m. detta datum!

6 6(5) Bilaga 1 REGLER FÖR EGET NYCKELINNEHAV I SOBK: Som aktiv skytt (eller förälder till aktiv skytt) i SOBK som representerar föreningen vid i första hand tävling finns möjlighet att ansöka om att få egen nyckel till inomhus- och utomhuslokalen efter ansökan hos styrelsen. Tanken med detta är att Du som kanske har svårt att träna på de tider som många andra p.g.a. arbete m.m. ska kunna träna på tider som passar Dig (se också punkt 7 nedan). Ansökan om egen nyckel kan göras tidigast cirka 3-4 veckor från det att du betalt medlemskap i föreningen (se också nedan regler/krav för nyckelinnehav). Grundregeln är att vi alla tränar tillsammans vid ordinarie träningstillfällen för att lära känna varandra och inte tappa det som är den ideella rörelsen styrka: Delad glädje och gemenskap kring något vi har gemensamt och tycker om! Med nyckelinnehavet följer nedan regler som du godkänner då du kvitterar nyckeln! 1. För att erhålla egen nyckel enligt ovan krävs att du bet. medlemsavgift samt aktivt tränar (helst tävlar och representerar föreningen) fullvärdigt medlemskap, (d.v.s. gäller inte familj- eller passiv medlem (s.k. stödmedlemskap). 2. Nyckeln kvitteras (efter godkännande) och erhålls kostnadsfritt. 3. Skulle nyckeln förkomma är den som kvitterat nyckeln skyldig att ersätta föreningen med motsvarande tillverkningskostnaden av en ny nyckel samt 50: - i administrativ avgift! 4. Nyckeln får inte lånas ut! Undantag: Styrelsen kommer att tillfälligt låna ut nyckel till skytt/ medlem som satt upp sig på städlista som inte har egen nyckel 5. Lokalen får endast användas för därför avsett ändamål, bågskytteträning. Undantag: Efter godkännande från styrelsen kan lokalen användas för andra ändamål såsom möten/ födelse-dagskalas m.m. Då lokalen är abonnerad för andra ändamål än bågskytte skall detta anslås tydligt på anslagstavlan med relevant information om tider m.m! 6. Med nyckelinnehav följer förpliktelsen att sätta upp sig på städlistan som ska finnas anslagen i hallen/klubbstugan*! 7. Den som avser att använda lokalen för bågskytteträning andra tider än ordinarie träningstider bör informera övriga medlemmar och skyttar om det via t.ex. Face-booksidan Skogskytte Sundsvall eller sätta upp ett anslag i hallen (detta för att möjliggöra spontan-idrottande då det kan inspirera någon som inte planerat träna att träna med dig med vetskapen att få sällskap)! Du som öppnar lokalen ansvar också för att lokalen blir låst varför du i din information bör uppge hur länge du avser att träna så att de som kommer vet. 8. Lokalen skall lämnas städad och återställd i det skick du själv önskar finna den! 9. Ingen under 16 år får vistas ensam i lokalen utan målsman eller annan vuxen (brand- och säkerhetsskäl m.m.)! * Undantag från förpliktelsen att anteckna sig på städlistan: Styrelsen med flera samt äldre medlemmar m.m. som kan betraktas som hedersmedlemmar efter beslut av styrelsen. Undantag från ovan regler beslutas i varje enskilt fall av styrelsen! OBS! Anslå på anslagstavlan datum och klockslag då du tänker städa så de som tänker träna vet att lokalen då är upptagen! Sundsvall 2015 Styrelsen: Sundsvall Ortvikens Bågskytteklubb

7 Bilaga 2 Kortfattad VERKSAMHETSBESKRIVNING för Sundsvall/Ortvikens Bågskytteklubb (SOBK) 2015 VÄLKOMMEN till SOBK! Verksamhetsbeskrivningen som du nu fått är en s.k. kortversion, hela verksamhetsbeskrivningen finns att läsa på föreningens hemsida: Då Verksamhetsbeskrivningen är ett levande dokument så kommer den vara under ständig förändring och uppdatering vilka kommer att framgå på hemsidan samt informeras om vi medlemsmöten m.m.. Organisation: Föreningens högsta beslutande organ är årsmötet. Styrelse: Styrelsen består av 5 ledamöter 2 suppleanter och adjungerande. Anläggningar och lokaler: Inomhus har klubben sin träningslokal i källaren på Grönborgs, Sidsjövägen 1. Utomhusbana har klubben vid Kubens idrottsplats där klubben har Sveriges enda tavelbana på konstgräs. Skogsbana: Klubben har även en skogsbana som ligger i direkt anslutning till utomhusbanan för fält- jakt- och 3D-skytte. Mål: Då SOBK är en idrottsförening så är naturligtvis föreningens mål med verksamheten att utbilda goda idrottsmän, representanter och skyttar som vill representera föreningen på tävlingar m.m. Värdegrund och Vision: SOBK:s värdegrund är att bedriva idrottslig verksamhet i form av Bågskytte för sina medlemmar oavsett kön, ålder, etnisk bakgrund, funktionshinder, religion, sexualitet m.m. i enlighet med Riksidrottsförbundets och UNICEF:s målsättningar och inriktning samt också bedriva kvalificerad utbildning för skyttar och tränare Föräldraansvar: Bågskytte är en anrik sport för tävlande såväl som motionärer. En sport som mer eller mindre alla kan utöva. Det är dock viktigt att förstå att bågskytte också är en vapensport. När det gäller utövande av vapensporter ställer det stora krav på det egna ansvaret för att olyckor inte ska kunna ske. Därför vill vi att Ni föräldrar är med era barn under de första träningarna för att lära er sporten samt förstå dess villkor och de säkerhetsbestämmelser som finns. Vi ser det också som mycket positivt om föräldrar provar på att skjuta själva tillsammans med sitt barn under de första träningarna. Det är både roligt, lärorikt och sporrande att lära sig en ny sport tillsammans. Föreningens förväntningar på medlemmar och skyttar (se också bilagan: Nyckelansvar). ALLA skyttar över 15 år bör vara med och vara aktiva i en arbetsgrupp (exempel på arbetsgrupper se nedan). Även en förälder som har ett eller flera barn under 15 bör vara med och vara aktiv i en arbetsgrupp. När det gäller tävlingsdagar som SOBK arrangerar är det obligatoriskt att alla med licens och en förälder till barn med licens hjälper till med olika uppgifter. När det gäller arbetsdagar så är önskemålet att alla hjälper till 4 ggr/år. Vid de försäljningstillfällen klubben har per år t.ex. restaurang-chansen/salami så är önskemålet att alla som har licens eller barn med licens ska efter bästa förmåga sälja det man tror sig kunna. Överskottet av detta går sedan till bl.a. trevligheter som arrangeras av föreningen samt till den dagliga driften m.m. Städning av inomhuslokalen samt klubbstugan skall utföras av samtliga skyttar med egen nyckel (se bilaga: Nyckelregler). Medlemsavgift skall betalas i anknytning till årskifte eller snarast vid inträde i föreningen. Mer om medlemsavgifterna finns att läsa på hemsidan Förslag på arbetsgrupper 2015 och uppgifter per grupp: UNGDOM OCH TRÄNINGSGRUPP: TÄVLINGSGRUPP: MATERIALGRUPP: EKONOMIGRUPP: FÖRÄLDRAGRUPP/RÅD SKOGSGRUPP(KLAR): Arbetsgrupperna skall också verka för att engagera och få med övriga skyttar, medlemmar och föräldrar i sin arbetsgrupp för att föreningen ska kunna uppnå visionen att fler ska göra mindre. Ibland kan/bör/måste arbets växling ske mellan de olika Arbetsgrupperna då situationen så kräver samt för att främja kunskapsutbyte för alla! VAR GOD VÄND!

8 8(5) REGLER FÖR EGET NYCKELINNEHAV I SOBK: Som aktiv skytt (eller förälder till aktiv skytt) i SOBK som representerar föreningen vid i första hand tävling finns möjlighet att ansöka om att få egen nyckel till inomhus- och utomhuslokalen efter ansökan hos styrelsen. Tanken med detta är att Du som kanske har svårt att träna på de tider som många andra p.g.a. arbete m.m. ska kunna träna på tider som passar Dig (se också punkt 7 nedan). Ansökan om egen nyckel kan göras tidigast cirka 3-4 veckor från det att du betalt medlemskap i föreningen (se också nedan regler/krav för nyckelinnehav). Grundregeln är att vi alla tränar tillsammans vid ordinarie träningstillfällen för att lära känna varandra och inte tappa det som är den ideella rörelsen styrka: Delad glädje och gemenskap kring något vi har gemensamt och tycker om! Med nyckelinnehavet följer nedan regler som du godkänner då du kvitterar nyckeln! 10. För att erhålla egen nyckel enligt ovan krävs att du bet. medlemsavgift samt aktivt tränar (och helst tävlar och representerar föreningen) fullvärdigt medlemskap, (d.v.s. gäller inte familj- eller passiv medlem (s.k. stödmedlemskap). 11. Nyckeln kvitteras (efter godkännande) och erhålls kostnadsfritt. 12. Skulle nyckeln förkomma är den som kvitterat nyckeln skyldig att ersätta föreningen med motsvarande tillverkningskostnaden av en ny nyckel samt 50: - i administrativ avgift! 13. Nyckeln får inte lånas ut! Undantag: Styrelsen kommer att tillfälligt låna ut nyckel till skytt/ medlem som satt upp sig på städlista som inte har egen nyckel 14. Lokalen får endast användas för därför avsett ändamål, bågskytteträning. Undantag: Efter godkännande från styrelsen kan lokalen användas för andra ändamål såsom möten/ födelse-dagskalas m.m. Då lokalen är abonnerad för andra ändamål än bågskytte skall detta anslås tydligt på anslagstavlan med relevant information om tider m.m. 15. Med nyckelinnehav följer för-pliktelsen att sätta upp sig på städlistan som ska finnas anslagen i hallen/klubbstugan*! 16. Den som avser att använda lokalen för bågskytteträning andra tider än ordinarie träningstider bör informera övriga medlemmar och skyttar om det via t.ex. Face-booksidan Skogskytte Sundsvall eller sätta upp ett anslag i hallen (detta för att möjliggöra spontan-idrottande då det kan inspirera någon som inte planerat träna att träna med dig med vetskapen att få sällskap)! Du som öppnar lokalen ansvar också för att lokalen blir låst varför du i din information bör uppge hur länge du avser att träna så att de som kommer vet. 17. Lokalen skall lämnas städad och återställd i det skick du själv önskar finna den! 18. Ingen under 16 år får vistas ensam i lokalen utan målsman eller annan vuxen (brand- och säkerhetsskäl m.m.)! * Undantag från förpliktelsen att anteckna sig på städlistan: Styrelsen äldre medlemmar m.m. som kan betraktas som hedersmedlemmar efter beslut av styrelsen. Övriga undantag från ovan regler beslutas i varje enskilt fall av styrelsen! OBS! Anslå på anslagstavlan datum och klockslag då du tänker städa så de som tänker träna vet att lokalen då är upptagen! Verksamhetsbeskrivning och Nyckelregler antagna/godkända vid årsmötet 2015-XX-XX Styrelsen Sundsvall Ortvikens Bågskytteklubb

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb 1 Förklaringar I följande likabehandlingsplan kommer vi utgå ifrån fyra aktörer på föreningen enligt följande; Organisationsledare, Tränare och funktionär, Aktiv

Läs mer

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter Välkommen till Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter -Vad har man att rätta sig efter vad styr en förening -Styrelsens ansvar

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Alla är välkomna att vara med i GSK utifrån sina egna förutsättningar. Vi strävar efter bredd men tar också

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

UTMÄRKT FÖRENING 2015

UTMÄRKT FÖRENING 2015 UTMÄRKT FÖRENING 2015 Fotboll Glädje Trygghet Stolthet Svärdsjö IF Fotbolls verksamhetsidé Svärdsjö IF Fotboll har som huvudsakligt mål att erbjuda alla barn och ungdomar möjlighet att delta i föreningens

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Policys och riktlinjer

Policys och riktlinjer Policys och riktlinjer Föreningen Skövde Konståkningsklubb - Policys & Riktlinjer antagna vid styrelsemöte den 2011-07-05. Gällande från 2011-08-01 och tillsvidare. Innehållsförteckning Policys och riktlinjer...

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

1. Ange i vilken utsträckning du gillar respektive förslag till vision för Svenska Seglarförbundet?

1. Ange i vilken utsträckning du gillar respektive förslag till vision för Svenska Seglarförbundet? Ta ställning! - hjälp oss att bygga Svensk Seglings framtid. 0.0.0 :9 Sammanställning av enkät I följande frågeställningar används skalan - där motsvarar Gillar mycket och motsvarar Gillar inte alls motsvarar

Läs mer

Värdefullt. Västergötlands Konståkningsförbund & föreningar i samarbete med SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Värdefullt. Västergötlands Konståkningsförbund & föreningar i samarbete med SISU Idrottsutbildarna Västergötland Värdefullt Västergötlands Konståkningsförbund & föreningar i samarbete med SISU Idrottsutbildarna Västergötland 1.Varför valde jag att engagera mig? Gruppens första uppgift är att berätta för varandra

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING

Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING 1 Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING 2 Svenska Boxningsförbundets värdegrund All verksamhet sker utifrån ett utövarperspektiv All verksamhet inom Svenska Boxningsförbundet sker med utövarens bästa

Läs mer

Att vara idrottsförälder

Att vara idrottsförälder Att vara idrottsförälder Detta är ett studiematerial för er som är föräldrar till idrottande barn. För många barn är idrottsföreningen, näst efter hemmet och skolan, den viktigaste uppfostringsmiljön.

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

BLI EN UTMÄRKT FÖRENING

BLI EN UTMÄRKT FÖRENING BLI EN UTMÄRKT FÖRENING CERTIFIERA FÖRENINGENS BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHET DIN FÖRENING - EN VIKTIG DEL I VÅRT ARBETE Alla föreningar, oavsett om ni sysslar med idrott, kultur eller någonting annat, bedriver

Läs mer

Bilaga D: Ledarguiden

Bilaga D: Ledarguiden Bilaga D: Ledarguiden Ledarguiden 2014-09-02 2 (7) Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Shogun Halmstads värderingar... 4 2.1. I vår förening ska vi lära barn och ungdomar att ta hänsyn till

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM IDROTTSPOLITISKT PROGRAM Idrottspolitiskt program för Nora kommun antaget av fullmäktige den 14 oktober 2015, 120 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande mandatperiod Nora kommun

Läs mer

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK)

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Ändamålet med föreningen: Skellefteå Ridklubb (SRK) är en ideell förening. SRK erbjuder kommunens invånare en ridklubb för alla. SRK tillhandahåller idrottsoch

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Definitioner Vad är badminton? Vår idrott, badminton, är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra.

Definitioner Vad är badminton? Vår idrott, badminton, är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Ledarguide och handlingsplan 2015 Inledning För alla idrottsföreningar är kvalitén och omfattningen av ideella insatser helt avgörande för föreningens verksamhet. Så är också fallet för Halmstad Badmintonklubb.

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

HANDLINGSPLAN PLAN MOT MOBBNING, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Trygg förening. Loggan

HANDLINGSPLAN PLAN MOT MOBBNING, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Trygg förening. Loggan HANDLINGSPLAN PLAN MOT MOBBNING, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Trygg förening Loggan Handlingsplanen gäller från nov 2015, revideras nov 2016 Sida 1 En trygg förening för alla vårt gemensamma

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT 2014-12-17 VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT Anmälningsblankett för medlemskap i Luleå Friidrottsförening Fyll i nedanstående talong och skicka in den så snart som möjligt till: Luleå Friidrottsförening Arcusvägen

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

SHIF/SPK:s Värdegrund

SHIF/SPK:s Värdegrund VÄRDEGRUND 1 SHIF/SPK:s Värdegrund Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés (SHIF/SPK) värdegrundsarbete är en del av hela idrottsrörelsens arbete. En värdegrund beskriver

Läs mer

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget SKURU IK HANDBOLL Verksamhetsplan och budget 2019-2020 VERKSAMHETSPLAN SKURU IK HANDBOLL 2019-2020 2 Verksamhetsidé 2 Värdegrund 2 Vision 2 Mål för styrelsens arbete 3 Organisation 3 Ekonomi 3 Styrelse

Läs mer

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs Förkortad översättning av IKFC () i Göteborgs stadgar sep. 1989/feb. 94/feb. 2001/31 maj 2002/ 5 feb 2011/ 26 jan 2013 9 sidor Sidan 2 av 9 Förkortad översättning av IKFC:s stadgar 1 Benämning: Föreningens

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo 2013-2016 Inledning Svenska Simförbundets prioriterade områden Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse,

Läs mer

Styrelse - Organisation

Styrelse - Organisation Policy och Verksamhetsbeskrivning för Älvkarleby Idrottsklubb. Föreningens verksamhet och organisation Föreningen Älvkarleby Idrottsklubb bedriver föreningsverksamhet kring fotboll och innebandy. Det finns

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Föreningens övergripande målsättning ska enligt stadgarna bedriva kanotsport i enlighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund.

Läs mer

POLICY DOKUMENT KÄVLINGE

POLICY DOKUMENT KÄVLINGE POLICY DOKUMENT KÄVLINGE DOKUMENTETS INNEHÅLL Förhållningssätt och agerande i föreningen gentemot Tobak, Alkohol, Narkotika, Jämställdhet och Sexuella Trakasserier. I huvudsak inriktning barn och ungdomar

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt

Läs mer

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 HARGS BK DEN BLÅ RAMEN Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 INNEHÅLL Gemensam grund Övergripande policy Fair Play inom Hargs BK Alkohol, tobak och droger Trafiksäkerhetspolicy Nollvisionen HARGS

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

1(5) Hej medlem. Västanfors Båtklubb 0223 130 00 Udden Org. nr: 87 90 00-4116 Båthamnsvägen Bankgiro: 5680-5864 737 30 FAGERSTA

1(5) Hej medlem. Västanfors Båtklubb 0223 130 00 Udden Org. nr: 87 90 00-4116 Båthamnsvägen Bankgiro: 5680-5864 737 30 FAGERSTA Hej medlem 1(5) Fakturan för avgifterna för 2014 med sista betalningsdag den 31/1 2014 är utskickade. Fakturan för vinterförvaringen kommer i februari. Som du ser så höjdes avgifterna på senaste årsmötet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VERKSAMHETSPLAN HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt arbete

Läs mer

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten VÄRDEGRUND Uppsala Ponnyklubbs värdegrund utgår i huvudsak från Svenska Ridsportförbundets värdegrund och idéprogram, vilket vi känner är en stabil grund för föreningen att stå på. Uppsala Ponnyklubb är

Läs mer

Träningstider Gå in på hemsidan www.linkopingsskf.se

Träningstider Gå in på hemsidan www.linkopingsskf.se Linköpings skytteförening Träningstider Gå in på hemsidan www.linkopingsskf.se Linköpings skytteförening (Lskf) har bildats ur tidigare skytteföreningar i Linköping. Detta skedde när skyttet på I4:as övningsområde

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR VÄSTRA FRÖLUNDA KONSTÅKNINGSKLUBB

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR VÄSTRA FRÖLUNDA KONSTÅKNINGSKLUBB LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR VÄSTRA FRÖLUNDA KONSTÅKNINGSKLUBB Bakgrund Västra Frölunda Konståkningsklubb bildades den 1:e september 1974 och bedriver konståkning. Vi bedriver idrott i alla ålderskategorier

Läs mer

Hallstahammar Brukshundklubbs policy

Hallstahammar Brukshundklubbs policy Detta är ett samlat dokument för s policy och gäller de frågor som är speciella för klubben. I övrigt hänvisas till den centrala policyn. s policy är uppdelad i fyra delar, en allmän, en för utbildning

Läs mer

Hammarby IF. Grundläggande värderingar

Hammarby IF. Grundläggande värderingar Hammarby IF Grundläggande värderingar April 2010 Grundläggande värderingar för Hammarby IF och dess medlemmar antagna av årsmötet den 26 april 2010 Värderingarna i denna handling 1 utgör basen för Hammarby

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Propositioner till IK NocOut.se årsmöte 2014.

Propositioner till IK NocOut.se årsmöte 2014. Propositioner till IK NocOut.se årsmöte 2014. I texten markeras ny text med fet stil och understruket = ny text föreslagen av styrelse, och delvis med inkomna motioner som grund. Kursiverad överstruken

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUK-KFUM (YMCA) är världens största och äldsta ungdomsrörelse. YMCA finns i 130 länder och har 70 miljoner medlemmar, varav 70 000 i Sverige. Bokstäverna i KFUK-KFUM

Läs mer

Föreningen bildades medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett

Föreningen bildades medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett Föreningen bildades 1907 5 500 medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett helägt aktiebolag (Filborna Arena AB) Anställda i HS

Läs mer

Likabehandlingsplan för Tuppens förskola

Likabehandlingsplan för Tuppens förskola Likabehandlingsplan för Tuppens förskola Värdegrunden i Högsätra skolområde Våra förskolor och skolor är och ska vara bra förskolor/skolor där barn, elever och vuxna har en stark mental närvaro och ett

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom Alvesta 2016-02-10 Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom 2016-2020 1. Inledning, bakgrund och riktlinjer RiksidrottsFörbundet.1-3 2. Alvesta GK syn på Barn och ungdomsverksamheten 4-6 3. Vision.. 7

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

SVENSK IDROTT VÄRLDENS BÄSTA

SVENSK IDROTT VÄRLDENS BÄSTA SVENSK IDROTT VÄRLDENS BÄSTA Vad gör vi i den svenska idrottsrörelsen? 3,1 miljoner medlemmar 90% (varit medlem) 22 000 föreningar 650 000 ledare Ca 7 tim/vecka 70 000 (heltidsarbeten) 20 miljarder Idrottens

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

LIDINGÖIDROTTEN VILL

LIDINGÖIDROTTEN VILL LIDINGÖIDROTTEN VILL Ett basdokument för idrotten på hälsans ö beslutat vid Idrottsrådets föreningsmöte 30 november 2011 Ett basdokument för idrotten på hälsans ö beslutat vid Idrottsrådets föreningsmöte

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

STADGAR för Internationella kvinnoföreningen i Malmö

STADGAR för Internationella kvinnoföreningen i Malmö STADGAR för Internationella kvinnoföreningen i Malmö 1 Föreningen 1.1 Föreningens namn Föreningens namn är Internationella Kvinnoföreningen i Malmö. Föreningens namn förkortas IKF Malmö. IKF Malmö har

Läs mer

Enebybergsgymnasterna Vill

Enebybergsgymnasterna Vill Enebybergsgymnasterna Vill Riktlinjer samt handlingsplaner 2016-2017 www.enebybergsgymnasterna.nu Facebook: Enebybergsgymnasterna 1(7) reviderad 2016-09-03 EG = Engagemang och Glädje! Genom vårt motto

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

DIK:S STADGA. Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK

DIK:S STADGA. Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK DIK:S STADGA Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK DIK organiserar akademiker utbildade inom dokumentation, information, kommunikation och kultur. Verksamheten utgår från DIK:s professioner. DIK

Läs mer

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG Hur nöjda är ni med läget just nu inom de olika områdena? Läs igenom utgångspunkterna på sid 4-6 innan ni påbörjar skattningen. Tänk på! Det är viktigt

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

Till vattenskidskolans elever och föräldrar.

Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Då har vi bara några veckor kvar med dragbåten i sjön för detta år men jag vill passa på att tacka för gott samarbete och önskar alla tillbaka i vår och på

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 2 Vision och Mission... 3 Värdegrunden UGG... 4 -Glädje... 5 -Gemenskap... 6 -Utveckling... 7 Strategiska områden... 8 -Simundervisning... 9 -Träning,

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Värdegrund. Skå IK & Bygdegård

Värdegrund. Skå IK & Bygdegård Värdegrund Skå IK & Bygdegård Stenhamraloppet 2011 I en idrottsförening lär man sig inte bara att bli duktig på sin idrott. Man lär sig också mycket om normer, värderingar, ansvar, hänsyn och medbestämmande.

Läs mer

Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna ändrade 21 februari 1998... Stadgarna ändrade 2 mars 2005... Stadgarna ändrade 25 april 2012...

Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna ändrade 21 februari 1998... Stadgarna ändrade 2 mars 2005... Stadgarna ändrade 25 april 2012... SGF:s NORMALSTADGAR FÖR GOLFKLUBB 1. STADGAR för Sölvesborgs Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 20 januari 1988 och med hemort i Sölvesborg Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr:

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr: POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb Organisations nr: 897001-2186 Bildad 1986 Inledning Detta dokument är framtaget för att tydliggöra de riktlinjer vi arbetar efter i vår klubb. Styrelsen

Läs mer

Välkomna till Lidköpings Ridklubb

Välkomna till Lidköpings Ridklubb Välkomna till Lidköpings Ridklubb 2015 Välkomna till en av Skandinaviens finaste ridanläggningar! och en ridklubb med stor framtidstro där alla är välkomna och behövs Med stora framgångar genom åren På

Läs mer

Info Ledare FIF 2016/2017

Info Ledare FIF 2016/2017 Info Ledare FIF 2016/2017 Info till ungdomsledare Inför varje säsong ska alla läsa igenom den blå tråden som finns på hemsidan. Finns under dokument på Fröjereds IF:s hemsida. Rapportera alltid all närvaro

Läs mer