BRUKSANVISNING MOBIL- TELEFON M405

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRUKSANVISNING MOBIL- TELEFON M405"

Transkript

1 BRUKSANVISNING SE MOBIL- TELEFON M405 V1

2 2 P

3 3 1 FÖR ATT VI BRYR OSS Tack för att du köpte denna produkt. Denna produkt har utformats och monterats med största omsorg för dig och miljön. Därför levererar vi denna produkt med en snabbinstallationsguide för att minska på mängden papper och därmed spara på träd som annars skulle huggas ned för att göra detta papper. Tack för att du stöder vår kamp för att skydda miljön. Du kan hitta hela bruksanvisningen på SE 2 SÄKERHET OCH ANVISNINGAR Då du använder din telefon bör grundläggande föreskrifter alltid följas för att minska risken för eldsvåda, elektriska stötar och skada. Föreskrifterna är bland annat följande: 1. Stäng av telefonen i närheten av kemiska anläggningar, bensinstationer och andra platser som innehåller explosive föremål.

4 4 2. Använd enheten för handsfreesamtal (köps separat) då du kör av säkerhetsskäl. Parkera bilen för kommunicering med undantag av nödfall. 3. Stäng av telefonen då du går ombord ett flygplan och slå inte på telefonen under flygresan. 4. Var försiktig då du använder mobiltelefonen i närheten av enheter som pacemakers, hörapparater och annan elektromedicinsk utrustning som kan störas av mobiltelefonen. 5. Försök aldrig själv ta isär telefonen. 6. Ladda inte telefonen utan att batteriet är på plats. 7. Ladda mobiltelefonen i en välventilerad miljö och håll den borta från brandfarliga eller explosiva element. 8. Håll telefonen borta från magnetiska ämnen såsom magnetiska skivor eller kreditkort för att undvika avmagnetisering. 9. Håll telefonen borta från vätskor. Ta ut batteriet och kontakta leverantören om blötläggning eller frätning inträffar.

5 5 10. Undvik att använda telefonen i extremt höga eller låga temperaturer. Lämna aldrig telefonen i direkt solljus, hög luftfuktighet eller en dammig miljö. 11. Använd inte vätskor eller något vått tillsammans med starka rengöringsmedel för att rengöra telefonen. 2.1 Medicinska instrument Användning av utrustning som sänder radiosignaler, t.ex. mobiltelefoner, kan störa oskyddade medicinska apparater. Rådfråga en läkare eller apparatens tillverkade för att avgöra om den har ett tillräckligt skydd mot externa radiosignaler eller om du har några frågor. Använd inte telefonen vid platser där användning av mobiltelefoner är förbjuden. Sjukhus och andra vårdinrättningar använder ibland utrustning som kan vara känslig för externa radiosignaler. SE

6 6 2.2 Pacemaker Pacemakertillverkare rekommenderar minst ett 15 centimeters avstånd mellan mobiltelefoner och en pacemaker för att undvika riskan för störningar i pacemakern. Dessa rekommendationer är förenliga med oberoende forskning och rekommendationer från Wireless Technology Research. Personer med pacemakers bör: inte bära enheten i bröstfickan. använda enheten med örat på motsatt sida av pacemaker för att minska risken för störningar. Stäng av enheten och flytta den längre bort om du misstänker störningsrisk. 2.3 I områden med explosionsrisk Stäng alltid av enheten när du befinner dig i ett område där det finns risk för explosion och följ alla skyltar och instruktioner. Explosionsrisk finns på de platser som inkluderar områden där du normalt ombeds att stänga av bilmotorn. Inom ett sådant område kan gnistor orsaka explosion eller brand som kan leda till personskador eller till och med dödsfall. Stäng av enheten vid tankställen, dvs. nära bensinpumpar och verkstäder.

7 7 Följ alla rekommendationer om användning av radioutrustning vid platser där bränsle förvaras och säljs, kemiska fabriker och platser där sprängning förekommer. Områden med risk för explosion är ofta, men inte alltid, tydligt markerade. Detta gäller även under däck på fartyg, transport eller lagring av kemikalier, fordon som använder flytande bränsle (som propan eller butan), områden där luften innehåller kemikalier eller partiklar som korn, dam eller metallpulver. 2.4 Nödsamtal SE Viktigt! Mobiltelefoner använder radiosignaler och mobiltelefonnät, vilket innebär att det inte kan garanteras anslutning under alla förhållanden. Därför bör du aldrig förlita dig enbart till en mobiltelefon för mycket viktiga samtal, som t.ex. medicinska nödsituationer.

8 8 3 INNEHÅLL I förpackningen hittar du: 1 mobiltelefon 1 dockningsladdare 1 nätadapter 1 batterilucka 1 uppladdningsbart batteri 1 snabbstartguide Behåll förpackningsmaterialet på en säker plats om du i framtiden behöver transportera enheten. VIKTIGT Din telefon levereras utan SIM-kort. Ett SIM-kort från din operator behövs för att kunna använda telefonen. 4 ÄNDRA DISPLAYSPRÅK Tryck på Meny (Menu) och sedan på / för att gå till Inställningar (Settings) Tryck OK för att välja. Tryck på / för att gå till Telefoninställningar (Phone Setup) och bekräfta med OK. Tryck på / för att gå till Språk (Language) och tryck på OK. Tryck på / för att välja språk och tryck OK för att bekräfta.

9 9 5 LÄR KÄNNA DIN TELEFON SE 5.1 Knappar och delar (se P1) # Mening 1 Hörlur Vänster funkti Höger funktion Upp/ ner och enterknapparna 5 Samtal Utför funktion för ovan beskriven text. Utför funktion för ovan beskriven text. Tryck för att ändra volym i ett samtal. Tryck för att gå igenom namn, telefonnummer och inställningar. Tryck för att ange eller bekräfta val. Tryck för att svara på telefonsamtal. Tryck för att komma åt samtalsloggen. Tryck för att ringa.

10 Avsluta/ stäng av slå på Direktminnesknappar M1, M2 och M3 Sifferknappar 9 * Stjärna 10 # Fyrkant Tryck för att avsluta eller avvisa samtal. Tryck för att återgå till startskärmen/ standbyläge. Tryck och håll för att stänga av eller slå på telefonen. Tryck för att ringa numret som motsvaras av direktminnesknappen. I viloläge: tryck för att ange telefonnummer. I redigeringsläge: tryck för att mata in siffror eller bokstäver. I viloläge: tryck för att mata in * / + / P / W. I redigeringsläge: tryck för att ange symboler. I viloläge: tryck för att mata in #. I viloläge: långt tryck för att växla mellan användarprofiler. Tryck för att ändra inmatningsmetod i redigeringsläge.

11 Lampknapp/ Volymförstärkare Volymknapp SOSknapp Tryck länge för att slå på eller av ficklampan. Kort tryck för att aktivera/inaktivera volymförstärkaren. Öka eller minska volymen. Håll intryckt i 3 sekunder för att starta SOSsamtalsprocessen. SE 5.2 Displayens ikoner och symboler I viloläge visas följande: Mening 1 Telefonens statussymboler 2 Nätverksoperatör 3 Tid och datum 4 Funktionsknappar

12 12 V f- knapp * H f- knapp * I viloläge: Öppnar meny listan Från viloläge: Öppnar telefonboken Signalstyrka Visar signalstyrkan för mobilnätet. Batteriladdningsnivå Visar batteriets laddningsstatus. Vidarekoppling Om vidarekoppling är på. Alarm Om larmet är aktiverat. Ring och vibration av Ring på Om ringsignalen är aktiverad. Vibrera på Om vibrering är aktiverat. Vibrera och ring på Om båda är aktiverade. Vibrera och sedan ring Visas om alternativet är aktiverat. Nytt SMS Indikerar att du har ett nytt textmeddelande.

13 13 Missat samtal Om du har missade samtal. SE * Funktionsknapparna ändrar uppgift i andra lägen. 6 INSTALLATION OCH KONFIGURATION 6.1 Sätt i SIM-kort och batteri Stäng av telefonen, koppla ur nätadaptern och ta ut batteriet. Tryck och dra ner bakstycket och lyft sedan upp för att avlägsna bakstycket. Avlägsna batteriet genom att lyfta toppen i mitten. Skjut försiktigt in SIM-kortet i hållaren med guldkontakterna riktade neråt och det vinklade hörnet ner till höger, visas i figur (1). Byt ut batteriet genom att rikta guldkontakterna på batteriet med guldkontakterna i telefonen och tryck batteriets underdel ner tills du hör ett klick. (2).

14 14 Byt ut bakstycket genom att placera det på baksidan av telefonen och trycka det ner tills du hör ett klick Ladda batteriet Varning: Använd endast medföljande/godkända batterier och laddare. Andra laddare kan skada telefonen och garantin gäller då inte. Ett batteri måste vara monterat. Ladda inte med avtagenbatterilucka. Anslut laddarens plugg ordentligt i mikro-usb-uttaget vid telefonens sida, eller placera telefonen direkt i laddningsdockan. Anslut nätadaptern till ett vägguttag. Om telefonen är påslagen visas Laddare ansluten (Charger connected) under några sekunder och batterisymbolen indikerar att laddningen har startat.

15 15 Om telefonen är avstängd visar skärmen en batterisymbol med roterande staplar för att indikera att laddningen startade. Laddning av batteriet kan ta upp till 5 timmar. Om Laddare ansluten (Charger connected) inte visas, koppla ur och försök igen. Om batteriet fortfarande inte laddas kontakta support. Batteriet är fulladdat då hela batterisymbolen är fylld. Koppla ur laddaren från telefonen och nätuttaget. Meddelandet Laddare borttagen ( Charger removed ) visas i några sekunder för att visa att laddningen avbröts. 6.3 Starta och stäng av telefonen För att starta och stänga av telefonen: Håll nere tills skärmen stängs av för att stänga av telefonen. Starta genom att hålla ned tills skärmen tänds. Varning: Slå inte på mobiltelefonen där det råder mobiltelefonförbud, vilket kan vålla störningar eller fara. SE

16 16 7 RINGA OCH TA EMOT SAMTAL 7.1 För att ringa ett samtal Kontrollera att telefonen är på och att den har signal. Mata in telefonnumret med riktnummer. (Tryck på * -knappen två gånger för att lägga till prefixet + ) Tryck för att ringa upp numret på skärmen. Tryck på knappen avsluta för att avsluta samtalet. 7.2 Återuppringning Tryck i viloläge för att visa listan över Alla samtal (All Calls) där du kan se alla uppringda, mottagna och missade samtal. Tryck / för att bläddra till önskat nummer. Tryck på för att ringa upp. 7.3 För att besvara ett samtal När telefonen ringer, tryck för att svara.

17 Hörlursvolym Tryck / under ett samtal för att ändra volymen. Volymnivån visas och sparas för framtida samtal. SE 8 ANVÄNDNING AV TELEFONBOKEN Du kan spara namn och telefonnummer i den interna telefonboken (upp till 300) och i SIM-telefonboken (beror på SIMkort men högst 250). 8.1 För att komma åt telefonboken I viloläge: Tryck på Namn (Names) (Höger snabbvalsknapp). ELLER Tryck på Meny (Menu), gå till Telefonboken (Phonebook) och tryck på OK en gång. Observera: > Indikerar poster på SIM-kort. > Indikerar poster i den interna telefonboken.

18 Lägg till en ny post I telefonboken Tryck på Meny (Menu), gå till Telefonboken (Phonebook) och tryck på OK en gång. Tryck på Upp och välj Lägg till kontakt (Add New Contact) från menylistan och tryck sedan på Enter. Välj om du vill spara Till SIM (To SIM) eller Till telefon (To Phone) från menylistan och tryck på OK. Ange namnet. Tryck på och ange sedan telefonnumrets siffror. Tryck på Alternativ (Options) och sedan Spara (Save) för att spara den nya kontakten. Observera: När du skriver text, använd # för att växla mellan (ABC), (abc) eller siffror (123). 8.3 Ringa upp ett lagrat nummer Tryck på Namn (Names) (Höger funktionsknapp) ELLER

19 19 Tryck på Meny (Menu), välj Telefonbok (Phonebook) och tryck på OK en gång. Tryck på / för att hitta det namn du vill ringa upp, eller skriv in den första bokstaven i namnet och använd sedan /. Tryck på för att ringa upp numret. 8.4 Redigera (ändra) en telefonbokspost Tryck på Namn (Names) (Höger funktionsknapp), sedan / för att hitta posten du vill redigera. Tryck på Enter, välj namnet eller numret att redigera och tryck sedan på Enter igen. Tryck på Options och sedan på Save för att spara ändringarna. 8.5 Radera en telefonbokspost Tryck på Namn (Names) (Höger mjuk knapp), sedan på / för att hitta posten du vill radera. Tryck på Options och sedan / för att komma till Radera (Delete). Tryck på Enter, och sedan på Ja (Yes) för att bekräfta raderingen. SE

20 M1/M2/M3-inställningar Tryck på Meny (Menu), / för att välja Inställningar (Settings) och tryck sedan på OK. I Inställningar (Settings), tryck på /, välj M1-M3nummer (M1 M3 numbers)s och tryck sedan på OK. Välj M1 eller M2 eller M3, tryck på OK. Välj Nummer (Number) och tryck sedan på Alternativ (Options). Du kan antingen välja ett nummer eller ange ett nytt nummer. Tryck på OK och sedan på Ja (Yes) för att lagra numret.

21 21 9 SAMTALSHISTORIK Om ett inkommande samtal inte besvaras visas, 1 missade samtal (1 missed call(s)) och. -ikonen på skärmen betyder att det finns ett nytt missat samtal i Samtalshistoriken (Call History). 9.1 Visa alla historikposter Tryck på vid hemskärmen för att visa Alla samtal (All Calls) en lista över alla mottagna samtal, uppringda samtal och missade samtal. ELLER Visa genom att trycka på Meny (Menu) och sedan Call center, Välj Call center och tryck på OK, och välj Samtalshistorik (Call history) där du kan se separata listor för Missade samtal (Missed calls), Uppringda samtal (Dialled calls), Mottagna samtal (Received calls), eller Radera samtalshistorik (Delete call logs). Tryck på Meny (Menu), och sedan / för att visa Callcenter (Call center), och tryck sedan på OK för att öppna samtalslistan. SE

22 22 Tryck på / för att välja Samtalshistorik (Call history) och sedan på OK för att visa samtalslistan. Tryck på samtalsloggen du vill visa och tryck på OK för att visa den valda listan. Då du är i en lista kan du trycka på / för att hitta samtalet du letar efter. Tryck på Options för att komma åt följande lista över alternativ: View Call Send text message Save to Phonebook Delete Visa information om det valda samtalet. Ring upp det valda numret. Skicka ett SMS till det valda numret. Spara det valda numret till telefonboken. Radera det valda numret från historiken.

23 23 10 SMS TEXTMEDDELANDEN Skicka och ta emot textmeddelanden. Sparas i telefonminnet (upp till 200) eller i SIM (beror på SIM men max 50). Mottagna SMS lagras i Inbox och -ikonen indikerar nya meddelanden. Olästa meddelanden ( Unread messages ) visas också För att komma åt SMS-menyn Tryck på Meny (Menu) för att visa Meddelanden (Messaging). Tryck på OK för att visa alternativen: Skriv meddelan Inkorg Utkast Utkorg Sända meddelanden SMSinställning Skriv ett nytt meddelande. Gå till din inkorg och läs mottagna meddelanden. För att visa meddelanden i utkast. För att gå till din utkorg (inkluderar sparade utkast.) För att visa sända meddelanden. För att kolla eller ändra SMS-inställningar. SE

24 Skriva och skicka ett meddelande Tryck på Meny (Menu) och sedan / för att komma till Meddelanden (Messaging). Tryck på OK för att visa Skriv meddelande (Write message). Tryck på OK igen för att visa en blinkande markör. Skriv ditt meddelande med siffer-/ bokstavsknapparna. Observera: När du skriver text, använd # för att växla mellan (ABC), (abc) eller siffror (123). Observera: Använd / / / för att flytta markören, Töm (Clear) för att radera bokstäver och *-knappen eller många tryck på 1-knappen för symboler och skiljetecken. Tryck på Alternativ (Options) och välj sedan Skicka till (Send to) för att skicka. Välj Mata in nummer (Enter number) och tryck sedan på OK. Ange hela numret med riktnummer. ELLER Tryck på / och välj Lägg till från telefonbok (Add from Phonebook)

25 25 för att lägga till ett nummer från telefonboken och tryck sedan på OK. Tryck på Alternativ (Options) efter att numret matats in. Tryck på Skicka (Send) för att skicka meddelandet Läsa dina meddelanden Tryck på Meny (Menu) och sedan på / för att komma åt Meddelanden (Messaging) och tryck på OK för att välja. Tryck på, välj Inkorg (Inbox) och tryck sedan på OK. Tryck på / för att gå igenom meddelanden. Tryck på Alternativ (Options) för en lista över alternativ: Visa Svara Ring sändaren Vidarebefordra Radera Radera alla för att läsa meddelandet och dess datum/tid. för att svara på meddelandet. för att ringa upp den som skickade meddelandet. för att vidarebefordra meddelandet till någon annan. för att radera meddelandet. för att radera alla meddelanden i inkorgen. SE

26 26 11 SOS-KNAPPEN I standbyläge med skärmen på, tryck och håll inne SOSknappen i 3 sekunder för att starta nödsamtals-sekvensen. Telefonen gör sedan ett samtal till de 5 inprogrammerade SOS-numren (SOS Number) och spelar upp det inspelade SOS-röstsamtalet. Telefonen gör sedan ett samtal till de 5 inprogrammerade SOS-numren (SOS Number) och spelar upp det inspelade SOS-röstsamtalet. Standardmeddelandet är Detta är ett nödsamtal, tryck 0 för att acceptera. Du kan också spela in ditt eget SOSröstmeddelande. Det är viktigt att du informerar mottagaren att de måste trycka 0 för att svara på meddelandet. Om det första numret är upptaget, utan täckning, inte svarar inom 1 minut eller inte trycker på 0 kommer telefonen försöka kontakta andra och sedan det 3:e, 4:e och 5:e numret. Om meddelandet fortfarande inte kommer fram upprepas samtalssekvensen.

27 27 Observera: Du kan använda SOS-knappen även då knappsatsen är last. Observera: Denna funktion funkar endast om SOSfunktionen är aktiverad och det finns minst SOS-nummer. Observera: För att ställa in SOS-funktionen: Tryck på Meny (Menu) för att komma åt SOS-inställningar (SOS setting) och tryck på OK för att välja. På/Av Aktiverar eller inaktiverar SOS-funktionen. Nummer För att ställa in SOS-numren. Röstmeddelande SOS-meddelande. För att spela in ditt eget SOS-SMS För att redigera meddelandet som skickas mottagarna. SE

28 28 12 INSTÄLLNINGAR 12.1 Datum och tid Tryck på Meny (Menu) och sedan / för att komma till Inställningar (Settings) och tryck OK för att välja. Tryck på för att välja Telefoninställningar (Phone settings) och OK to för att välja. Välj sedan Tid och datum (Time and date). Select the Date and time menu to set: Set Format tid och datum som visas. tid- och datumformat som används. 13 PROFILER Profiler ger tillgång till snabb ändring av din telefons ljud och andra sätt att anpassa den för dina behov. Det finns fyra standardprofiler Allmän (General), Tyst (Silent), Möte (Meeting), Utomhus (Outdoor) och alla profiler förutom Tyst (Silent) har inställningar för inkommande samtal, Larmtyp (Alert type), Ringtyp (Ring type), Rington, (Ring

29 29 tone), Ringvolym (Ring volume), Meddelandeton (Message tone), Volym för meddelandeton (Message tone volume), Knappsatston (Keypad tone), Knapptonsvolym (Keytone volume), Startton (Power on tone), Avstängningston (Power off tone), Lovk öppna (Cover open), Lock stäng (Cover close) och Systemlarm (System alert) Aktivera en profil Tryck på Meny (Menu), och sedan på / för att komma åt Inställningar (Settings) och tryck sedan på OK för att välja Toninställningar (Tone settings)-menyn och tryck sedan på OK. Tryck på / för att gå till profilen du vill använda och tryck på Alternativ (Options). Aktivera Anpassa Återställ för att aktivera motsvarande profil. för att anpassa varje. för att återgå till profilens. SE

30 30 14 GARANTI OCH SERVICE Telefonens garanti gäller i 24 månader från inköpsdatum som visas på ditt inköpskvitto. Garantin täcker inte fel eller defekter orsakade av olyckor, felaktig användning, normalt slitage, vanvård, blixtnedslag, manipulering med utrustningen eller försök till justering eller reparation annat än genom godkända ombud. Spara kvittot som är ditt garantibevis Under garantitiden Packa ihop alla delar som medföljde i förpackningen. Lämna in telefonen i butiken där du köpte den och ta med kvittot. Kom ihåg att också ta med nätadaptern Efter garantitiden har gått ut Om enheten inte längre tacks av garantin, kontakta oss via

31 31 15 TEKNISKA DETALJER Standard Frekvensband GSM Mobile GSM900/DCS1800 Användningstider (fulladdad) ca 200 timmar Viloläge: Taltid: ca 4 timmar Laddningstid Temperaturområde Batteri Reseladdare SAR-värde <6 timmar I bruk: 0 C till 40 C Förvaring: -20 C till Bl-5K Li-ion 3.7V DC, 900mAh Batteripaket W&T-AD06F050050EU Input v AC 50/60Hz MAX 0.3A Output: 5.0V DC: 500mA Max 0.97W/kg SE *Varieringar i användningstid kan bero på SIM-korg, nätverk och användningsinställningar, användningsstil och miljö.

32 32 16 CE-GODKÄNNANDE Överensstämmer med de grundläggande kraven och andra tillämpliga regler i R & TTE-direktivet 1999/5/EC. Deklarationen om överensstämmelse finns på: 17 AVFALLSHANTERING (MILJÖ) Vid slutet av produktens livscykel ska du inte kasta den i de vanliga hushållssoporna utan lämna den till en uppsamlingsplats för återvinning av elektriska och elektroniska produkter. Symbolen på produkten, bruksanvisningen och/eller lådan anger detta. En del av produktmaterialet kan återanvändas om du tar dem till en återvinningsstation. Genom att återanvända visa delar eller råmaterial från använda produkter bidrar du till en bättre miljö. Kontakta de lokala myndigheterna om du behöver mer

33 33 information om återvinningsstationer i ditt område. Batterierna måste tas bort innan du kasserar apparaten. Släng/sortera batterierna enligt det sätt som gäller i ditt område. SE 18 RENGÖRING OCH UNDERHÅLL Rengör inte någon del av telefonen med bensen, förtunningsmedel eller andra lösningsmedel eftersom detta kan orsaka permanenta skador som inte omfattas av garantin. Rengör vid behov med hjälp av en fuktig trasa. Håll ditt telefonsystem borta från värme, fukt eller starkt solljus och se till att det inte blir blött.

34 2015 Binatone Electronics International Limited All rights reserved. I mån av tillgång. Rättigheter till modifiering förbehålles. AEG är ett registrerat varumärke som används under licens av AB Electrolux (publ)

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning DCP41 Deltaco TALA Tålig Robust mobile phone SE Användarhandledning Förpackningsinnehåll Kom igång Välkommen till din nya mobiltelefon. Den är gjord för att kunna användas även i lite tuffare miljöer.

Läs mer

Mobiltelefon med stor skärm

Mobiltelefon med stor skärm DCP32 Deltaco TALA Stor Mobiltelefon med stor skärm SE Användarmanual Förpackningsinnehåll Introduktion Välkommen till din nya mobiltelefon. Den är gjord för att vara lättanvänd med rejäla knappar och

Läs mer

Lättanvänd mobiltelefon

Lättanvänd mobiltelefon DCP50 Deltaco TALA Enkel Lättanvänd mobiltelefon SE Användarhandledning Förpackningsinnehåll Introduktion Välkommen till din nya DELTACO ENKEL mobiltelefon. Den är gjord för att vara lätt att använda men

Läs mer

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580 Användarhandbok Svenska Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1. På/av 2. Uttag för headset 3. Uttag för

Läs mer

Doro PhoneEasy. 338gsm

Doro PhoneEasy. 338gsm Doro PhoneEasy 338gsm 20. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 0.. På/av Sidoknapp (volym) Menyknapp Display Snabbval Samtalsknapp/OK Numerisk knappsats * / Knapplås # / Byt profil Avsluta samtal/radera/bakåt Pilknappar

Läs mer

Aastra 7187a analog telefon

Aastra 7187a analog telefon Aastra 7187a analog telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 5 Samtalslista 5 Snabbknappar 6 Telefonboken 6 Telefoninställningar 7 Väggmontering

Läs mer

MANUAL DECT- TELEFON. Voxtel D570/D570 twin

MANUAL DECT- TELEFON. Voxtel D570/D570 twin 1 MANUAL SE UK DECT- TELEFON Voxtel D570/D570 twin V2 2 P1 1 2 7 P2 3 8 4 9 10 5 6 11 12 P3 P4 13 1 VI BRYR OSS Tack för att du köpt vår produkt. Produkten har utformats och monterats med största omsorg

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D120 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

MANUAL. MOBIL- TELEFON Voxtel M320

MANUAL. MOBIL- TELEFON Voxtel M320 MANUAL MOBIL- TELEFON Voxtel M320 V3 2 1 FÖRPACKNINGENS INNEHÅLL I förpackningen hittar du: 1 mobiltelefon 1 dockningsladdare 1 nätadapter 1 batterilucka 1 manual 1 USB kabel Varning Ficklampan lyser starkt,

Läs mer

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580 Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1.

Läs mer

Doro Secure 580IP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IP Användarhandbok Svenska Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1. På/av 2. Uttag för headset 3. Uttag

Läs mer

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IUP Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska

Läs mer

TD 93158SV. Snabbguide. Ascom d43 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A

TD 93158SV. Snabbguide. Ascom d43 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A Snabbguide Ascom d43 DECT-handset 1. Översikt över handset 1. Översikt över handset Ascom d43 är ett extremt användarvänligt handset som utformats för att underlätta en effektiv och pålitlig kommunikation.

Läs mer

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IUP Användarhandbok Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. 1. På/av 2. Uttag för headset 3. Uttag för laddare 4.

Läs mer

Bruksanvisning Hyundai HDT-L3

Bruksanvisning Hyundai HDT-L3 Bruksanvisning Hyundai HDT-L3 Innehåll SÄKERHETSINFORMATION... 4 KOMMA IGÅNG... 5 Knapparna... 5 Skärmens symboler... 6 Installera telefonen... 7 Laddning av handenheten... 7 GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING...

Läs mer

BRUKSANVISNING. Logger XL

BRUKSANVISNING. Logger XL BRUKSANVISNING 000426 Logger XL Logger XL OBS! Om mellanproppen sitter ensam (utan en telefon i "ryggen") i jacket, bryts alla efterliggande jack bort. Om den skall sitta utan en telefon inkopplad kan

Läs mer

Registrera produkten och få tillgång till support på. CD190 CD195. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få

Registrera produkten och få tillgång till support på.   CD190 CD195. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Registrera produkten och få tillgång till support på www.philips.com/welcome CD190 CD195 Snabbstartguide 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Viktiga säkerhetsinstruktioner Använd endast den strömförsörjning som

Läs mer

Comsys 360 Bruksanvisning OND-2898VII

Comsys 360 Bruksanvisning OND-2898VII DEL DOWN UP DIAL Ondico AB www.ondico.se Comsys 360 Bruksanvisning OND-2898VII (12) (11) (10) (9) (8) (7) (6) (5) (4) LINE PHONE DC 7.5V EG-Försäkran om överensstämmelse Härmed intygar Ondico AB, Ögärdesvägen

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome D200 D205 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

BeoCom 2. Komma igång

BeoCom 2. Komma igång BeoCom 2 Komma igång Innan du börjar Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 2 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex. en BeoCom

Läs mer

Bruksanvisning SL470

Bruksanvisning SL470 Bruksanvisning SV SL470 Allmän information Vi gratulerar till ditt köp av Bea-fon SL470! Läs denna information innan telefonen används för att få bättre förståelse om hur din telefon fungerar. Vi är inte

Läs mer

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Inställningar Innan du använder denna app första gången så måste du ställa in den. Meny knapp Tryck på Meny knappen på startsidan och sedan Settings. Välj

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D4550 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

Snabbstartguide CD181/CD186

Snabbstartguide CD181/CD186 Snabbstartguide CD181/CD186 Viktiga säkerhetsinstruktioner Använd endast den strömförsörjning som anges i tekniska data. Se till att produkten inte kommer i kontakt med vätska. Risk för explosion om batteriet

Läs mer

Användarguide Avaya One-X 9630 & SBM24 Utbyggnadsmodul 2008-10-30

Användarguide Avaya One-X 9630 & SBM24 Utbyggnadsmodul 2008-10-30 Användarguide Avaya One-X 9630 & SBM24 Utbyggnadsmodul 2008-10-30 Hur Fungerar Din Telefon? Svara På Inkommande Samtal Hur svarar jag? Om du inte är aktiv på ett annat samtal, svara genom att lyfta Luren,

Läs mer

Carrie. ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING

Carrie. ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING Carrie ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING INLEDNING Tack för att du valt Carrie telefonen. Vi hoppas att du skall ha mycket glädje av den. Läs igenom instruktionerna och skötselråd för att utnyttja

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning BIG EASY 2 Innehållsförteckning 1 Snabbreferens...1 2 Mobiltelefonen och dess beståndsdelar...2 2.1. Yttre hölje...2 2.2. Elektroniskt knapplås...2 2.3. Skärmen...3 2.4. Batterilucka och SIM-kortsfack...4

Läs mer

KOM IGÅNG med telefoni via mobilnätet

KOM IGÅNG med telefoni via mobilnätet HUAWEI F688 KOM IGÅNG med telefoni via mobilnätet O50943_Kom-igång-guide TSP-4385 och 4386.indd 1 2017-02-01 13:06 INNEHÅLL Lär känna din Huawei F688...sid. 4 Snabbstart Huawei F688...sid. 6 1 Sätt i simkortet...sid.

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D230 D235 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

1. Kom igång 2. Knappar 3. Introduktion 4. Meny Svensk

1. Kom igång 2. Knappar 3. Introduktion 4. Meny Svensk 17 1. Kom igång 1.1. Installera SIM-kortet 1.2. Ladda telefonen 2. Knappar 3. Introduktion 3.1. Standby och skärm 3.2. Direktuppringning 4. Meny 4.1. Musikspelare 4.2. Ljudinspelning 4.3. Bluetooth 4.4.

Läs mer

Bluetooth Halsslinga för hörapparater. Bruksanvisning NL 200

Bluetooth Halsslinga för hörapparater. Bruksanvisning NL 200 Bluetooth Halsslinga för hörapparater Bruksanvisning NL 200 Information om äkerhet 1 Information om äkerhet Avsedd användning NL200 teleslinga har utvecklats att upprätta en anslutning med Bluetooth-kompatibla

Läs mer

one-x TM Deskphone Edition 9630 IP telefon 9630 Användarguide Användarguide Lunds universitet 2012-04-05 Avaya one-x Deskphone Edition

one-x TM Deskphone Edition 9630 IP telefon 9630 Användarguide Användarguide Lunds universitet 2012-04-05 Avaya one-x Deskphone Edition Lunds universitet 2012-04-05 one-x TM Deskphone Edition 9630 IP telefon Avaya one-x Deskphone Edition 9630 Användarguide IP Telefon Användarguide LDC vid Lunds universitet 08-06-23 Översikt USB port Meddelande

Läs mer

BeoCom 4. Handledning

BeoCom 4. Handledning BeoCom 4 Handledning Innan du börjar Så här använder du handboken Här ser du hur de olika knapparna och statusdisplayen avbildas i anvisningarna. Knappar på luren... Hjulet Knappen Samtalslista, som ger

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. M550 M555. Snabbstartguide

Registrera din produkt och få support på.   M550 M555. Snabbstartguide Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome M550 M555 Snabbstartguide Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga av laddaren

Läs mer

Bruksanvisning Svenska. Bea-fon SL560/SL450

Bruksanvisning Svenska. Bea-fon SL560/SL450 Bruksanvisning Svenska Bea-fon SL560/SL450 Allmän information Gratulerar till köpet av din Bea-fon SL560/SL450! Läs denna information innan telefonen används för att få bättre förståelse om hur din telefon

Läs mer

VÄLKOMMEN. Snabb startguide. philips. Anslut. Installera. Använd

VÄLKOMMEN. Snabb startguide. philips. Anslut. Installera. Använd VÄLKOMMEN Snabb startguide 1 2 3 Anslut Installera Använd philips + Vad finns i lådan? CD440 Base station ELLER CD440/CD445 Handenhet CD445 Basenhet - Strömadapter Telefonsladd - 2x AAA uppladdningsbara

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D130 D135 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

Användarguide Avaya One-X

Användarguide Avaya One-X Användarguide Avaya One-X 9620 2008-10-30 Hur Fungerar Din Telefon? Svara På Inkommande Samtal Hur svarar jag? Om du inte är aktiv på ett annat samtal, svara genom att lyfta Luren, eller tryck på Speaker

Läs mer

Mobiltelefon FAS-18100M

Mobiltelefon FAS-18100M Mobiltelefon FAS-18100M www.facebook.com/denverelectronics Användarhandbok SWE-1 Svenska Börja använda Sätt in/ta ur batteri Sätt in batteri 1. Öppna batteriluckan. 2. Sätt batteriet i batterifacket. Håll

Läs mer

Manual. Hemtelefoni via mobilnätet.

Manual. Hemtelefoni via mobilnätet. Manual. Hemtelefoni via mobilnätet. Grattis till ett riktigt smart val! Hemtelefoni via mobilnätet är en smart och prisvärd tjänst, där du ringer precis som vanligt fast till ett lägre pris. Den enda skillnaden

Läs mer

Snabbguide Konftel 300M

Snabbguide Konftel 300M Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 300M SVENSKA Beskrivning Konftel 300M är en batteridriven trådlös konferenstelefon för anslutning till mobilnät (GSM/3G) eller dator (USB). På www.konftel.com/300m

Läs mer

ANHANG. DB 110plus. Bruksanvisning

ANHANG. DB 110plus. Bruksanvisning ANHANG DB 110plus ES IT Bruksanvisning Denna broschyr visar en översikt över din DB 110plus. DB 110PLUS 1 ON/OFF POWER REFRESH 10 9 8 7 6 5 BATTERY Lo Hum Norm Hi Hum 2 4 3 ANHANG ÖVERSIKT 1 Torkkammare

Läs mer

Soneco MC2 BRUKSANVISNING

Soneco MC2 BRUKSANVISNING 1(11) Soneco MC2 BRUKSANVISNING 2(11) Publicerat i september 2007 Copyright 2007 Soneco Oy Soneco Oy (Ltd.) Teknologiantie 14 A, FI-90570 Uleåborg, FINLAND. Soneco MC2 är Soneco Oy:s varumärke. Detta dokument

Läs mer

EPIsafe 2 GSM-modul. Art.nr: 464234. Rev C SE

EPIsafe 2 GSM-modul. Art.nr: 464234. Rev C SE Bruksanvisning EPIsafe 2 GSM-modul Art.nr: 464234 Rev C SE Innhold 1. Introduktion:... 2 2. Artiklar som medföljer:... 3 3. SIM-kort... 3 4. Inkoppling av GSM-modul... 4 5. Uppstart... 4 6. Kodning av

Läs mer

Användarmanual PAK-50

Användarmanual PAK-50 Användarmanual PAK-50 SE För att kunna använda alarmknappen måste ett SIM-kort vara installerat (medföljer inte). Se den andra manualen Installation och inställningar. 1 SÄKERHETSÅTGÄRDER 1.1 OBS! Läs

Läs mer

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868)

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) Snabbstartguide Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) OBS! innan SIM-kortet Knappbeskrivning monteras i kontrollpanelen - Stegar uppåt i menyn måste

Läs mer

Handi Telefon. Bruksanvisning. För Handi med telefonfunktion. Programversion 3.10.12 eller senare. Rev G

Handi Telefon. Bruksanvisning. För Handi med telefonfunktion. Programversion 3.10.12 eller senare. Rev G Bruksanvisning Handi Telefon För Handi med telefonfunktion Programversion 3.10.12 eller senare Abilia AB, Kung Hans väg 3, Sollentuna, Box 92, 191 22 Sollentuna, Sweden Phone +46 (0)8-594 694 00 Fax +46

Läs mer

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Användarmanual BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Säkerhet och allmän information - Läs noggrant igenom bruksanvisningen och följ instruktionerna. - Följ alla lokala lagar för användning av mobiltelefoner

Läs mer

SNABBSTART GUIDE. SmartVision av KAPSYS översikt. Introduktion. Framsida. Baksida

SNABBSTART GUIDE. SmartVision av KAPSYS översikt. Introduktion. Framsida. Baksida SNABBSTART GUIDE Introduktion SmartVision är den första Android smartphone som utformats speciellt för personer med nedsatt syn. SmartVision är den första verkligt tillgängliga allt-i-ett smartphone, med

Läs mer

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Inledning Först och främst tackar vi dig till ditt köp av Sweex Wireless Internet Phone. Med denna internettelefon kan du snabbt och lätt kommunicera via röstsamtal

Läs mer

SMS-larm L-53. 2014-09-12 Ver. 2.91. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen

SMS-larm L-53. 2014-09-12 Ver. 2.91. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen SMS-larm L-53 2014-09-12 Ver. 2.91 www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen 1. Beskrivning Intabs SMS-larm är enkelt att använda för att få händelselarm via SMS. Alarmet

Läs mer

Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska

Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska På grund av restriktioner hos Apple så är vår Iphone app begränsade i vissa ärenden. Bland annat så skickas SMS ej automatiskt när inställningar är gjorda

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support M330 M335 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

English Svenska Norsk Dansk Suomi Français Deutsch Español Italiano čeština Nederlands ελληνικά. HandlePlus 326i gsm

English Svenska Norsk Dansk Suomi Français Deutsch Español Italiano čeština Nederlands ελληνικά. HandlePlus 326i gsm English Svenska Norsk Dansk Suomi Français Deutsch Español Italiano čeština Nederlands ελληνικά HandlePlus 326i gsm 1 2 3 4 ABC DEF 9 8 7 5 GHI JKL MNO PQRS TUV XYZ 6 English 1 UP volume/ navigation 2

Läs mer

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk.

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. 2 INNEHÅLL Introduktion Knappfunktioner Installation Placering Uppkoppling av basstationen Laddning av handenheten

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SRP3011. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på  SRP3011. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SRP3011 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Din universalfjärrkontroll 2 Introduktion

Läs mer

Batteriladdning. Kontrollernas placering:

Batteriladdning. Kontrollernas placering: ANVÄNDARHANDBOK Batteriladdning Enheten har ett inbyggt, laddningsbart li-jonbatteri av typen DC 3,7 V, 330 mah. Ladda det enligt följande: Sätt i den lilla kontakten i den medföljande anslutningskabeln

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Bruksanvisning Handi 4 Funktionsbeskrivning Telefon Programversion 4.6.0 eller senare Rev C Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Använda Telefon... 3 2.1 Kontaktlistan... 3 2.2 Ringa samtal... 4 2.3

Läs mer

MANUAL SVENSKA BLACKSTAR DECT E1100

MANUAL SVENSKA BLACKSTAR DECT E1100 The brightest star in the sky MANUAL SVENSKA 280115 BLACKSTAR DECT E1100 Grattis till inköpet av din Blackstar DECT E1100. Läs nogrannt igenom manualen innan du sätter igång. Ovan visas en enkel förklaring

Läs mer

Snabbguide. Anslutningar. Digital trådlös telefon PQQW15793ZA DC0807PF0 NE-3/3. Modellnr. KX-TG8200NE

Snabbguide. Anslutningar. Digital trådlös telefon PQQW15793ZA DC0807PF0 NE-3/3. Modellnr. KX-TG8200NE TG8200NE_QG_(sw-sw).fm Page 1 Friday, September 7, 2007 9:35 AM Snabbguide Rutinunderhåll L Rengör produkten med en mjuk och torr trasa. Produktens yta kan repas om du torkar eller gnuggar på den med en

Läs mer

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 1. Översikt... 3 Knapparnas funktioner 4 2. Huvudmeny... 5 3. Intern meny... 6 4. Samtal... 7 Ta emot samtal 7 Ringa upp 7 5. Texter i display... 8 Klarläge 8 Under pågående

Läs mer

VÄLKOMMEN Snabb startguide

VÄLKOMMEN Snabb startguide VÄLKOMMEN Snabb startguide 1 2 3 Anslut Installera Använd philips + Vad finns i lådan? CD640 basstation eller - Connect Install Enjoy CD640/CD645 handenhet CD645 basstation Nätdel för basstation Welcome

Läs mer

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter Innehåll Vad finns i paketet. 2 Lär känna ditt modem.. 3 Förbered modemet för användning 5 Starta modemet första gången. 6 Koppla upp en dator via USB.. 8 Koppla upp en eller flera enheter via WiFi.. 9

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

QUICK START GUIDE CORDLESS TELEPHONE. Voxtel D80 Voxtel D80 twin Voxtel D80 triple

QUICK START GUIDE CORDLESS TELEPHONE. Voxtel D80 Voxtel D80 twin Voxtel D80 triple 1 QUICK START GUIDE SW UK CORDLESS TELEPHONE Voxtel D80 Voxtel D80 twin Voxtel D80 triple V2 2 P1 P2 A B P3 C D E H I J F G K L M P4 P5 A 3 1. FÖR ATT VI BRYR OSS Tack för att du har köpt den här produkten!

Läs mer

Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas

Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas Bruksanvisning Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas Svensk manual V.130328-1 V1.1 1 Innehållsregister Meny Sidnummer Produktbeskrivning 3 Medföljande innehåll 3 Översikt 4 Börja använda Zoomax Batteri

Läs mer

RX900B. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X. KNOP Rehatek AB

RX900B. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X. KNOP Rehatek AB DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X Bruksanvisning för RX900B KNOP Rehatek AB Kristinebergsvägen 17 = 302 41 Halmstad =Mail: knop@knop.se=web: www.knop.se=tel: 020-12 12 34 Innehåll Introduktion...

Läs mer

Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide

Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide Den här snabbguiden ger kortfattade beskrivningar över hur du använder basfunktionerna Fler funktioner och tekniska data beskrivs i användarhandboken Den fullständiga

Läs mer

Snabbguide Konftel 250

Snabbguide Konftel 250 Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 250 SVENSK Beskrivning Konftel 250 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag. På www.konftel.com/250 hittar du en handbok

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D450 D455 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

Svenska Norsk Dansk Suomi. Doro PhoneEasy. 332gsm

Svenska Norsk Dansk Suomi. Doro PhoneEasy. 332gsm Norsk Dansk Suomi Doro PhoneEasy 332gsm 23 24 Svenska 1. Knapplås 2. Sidoknapp (volym) 3. Ficklampsknapp 4. Display 5. Funktionsknapp vänster 6. Samtalsknapp 7. Snabbvalsknappar 8. 1/Röstbrevlåda 9. Numerisk

Läs mer

Användarhandbok. 9352097 Utgåva 4

Användarhandbok. 9352097 Utgåva 4 Den elektroniska användarhandboken faller under "Nokias villkor för användarhandböcker, 7 juni 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Användarhandbok 9352097 Utgåva 4 KONFORMITETSDEKLARATION

Läs mer

Andra produkt- och företagsnamn som påträffas här kan vara varumärken av respektive ägare.

Andra produkt- och företagsnamn som påträffas här kan vara varumärken av respektive ägare. OFFICIELLT MEDDELANDE Copyright 2009 TELTONIKA Ltd. Alla rättigheter ägs av författaren. Ingen del av det här dokumentets innehåll får kopieras, mångfaldigas eller spridas utan skriftligt tillstånd av

Läs mer

Öronmärkesscanner UHF eller LF

Öronmärkesscanner UHF eller LF Original bruksanvisning Art: 9057019 & 9057020 Öronmärkesscanner UHF eller LF Myrangatan 4 745 37 Enköping - Tlf. 010-209 70 50 order@p-lindberg.se www.p-lindberg.se Öronmärkesscanner, UHF-modell Art.

Läs mer

Din manual PHILIPS SE1401B http://sv.yourpdfguides.com/dref/1013531

Din manual PHILIPS SE1401B http://sv.yourpdfguides.com/dref/1013531 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för PHILIPS SE1401B. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Bruksanvisning DENVER PBA-2600

Bruksanvisning DENVER PBA-2600 Bruksanvisning DENVER PBA-2600 www.facebook.com/denverelectronics Produktens utseende A. USB-port B. Micro USB-port C. USB-kabel D. Micro USB-kontakt E. USB-kontakt 1. Ladda DENVER PBA-2600 med nätadapter

Läs mer

Fjärrkontroll Telis 16 RTS

Fjärrkontroll Telis 16 RTS Fjärrkontroll Telis 16 RTS Bruksanvisning Telis 16 RTS Pure Art.nr.: 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr.: 1811021 Fjärrkontroll Telis 16 RTS 16-Kanalsfjärrkontroll Telis 16 RTS Pure Art.nr.: 1811020 Telis

Läs mer

Doro PhoneEasy 507S. Svenska

Doro PhoneEasy 507S. Svenska Doro PhoneEasy 507S Svenska 1 14 15 2 3 4 5 13 12 11 10 9 8 6 7 16 17 18 19 Vilka delar som medföljer telefonen varierar beroende på vilken programvara och vilka tillbehör som finns tillgängliga i din

Läs mer

F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare. Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter.

F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare. Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter. Manual för SMS-952 F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter. Riktad IR-Sändare Behöver vara riktad mot mottagaren.

Läs mer

13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.

13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. PhoneEasy 312ci 1 9 10 2 3 4 5 6 7 8 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 1 Uttag för telefonsladd Hake för luren Knappsats Uttag för sladd till luren Volymkontroll för luren R-knapp

Läs mer

Aastra 7434 - ip telefon

Aastra 7434 - ip telefon Aastra 7434 - ip telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 4 Samtalslista 5 Telefonboken 6 Logga in/ut användare 6 Telefoninställningar 6 Telefonens

Läs mer

MYJACK AUX IN TRÅDLÖS OMVANDLARE BRUKSANVISNING

MYJACK AUX IN TRÅDLÖS OMVANDLARE BRUKSANVISNING Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges har inte användaren några intresserättigheter i KitSound eller produkterna häri. Din produkt och batterier måste

Läs mer

Koppla Ethernet-kabeln mellan den rödmärkta porten på din VT8882 din router eller ADSL modem. Anslut strömsladden till VT8882ans strömuttag

Koppla Ethernet-kabeln mellan den rödmärkta porten på din VT8882 din router eller ADSL modem. Anslut strömsladden till VT8882ans strömuttag Snabbguide VT8882 Installera VT8882 och koppla den till ditt nätverk. Koppla Ethernet-kabeln mellan den rödmärkta porten på din VT8882 och din router eller ADSL modem. Anslut strömsladden till VT8882ans

Läs mer

Konsten att prata lågt.

Konsten att prata lågt. Konsten att prata lågt. Välkommen till oss på Glocalnet! Glocalnet har på kort tid växt upp till en av Sveriges största kompletta teleoperatörer. Att allt fler väljer oss är bästa beviset för att vår ambition

Läs mer

Användarhandbok DENVER PBA-12000BLACK

Användarhandbok DENVER PBA-12000BLACK Användarhandbok DENVER PBA-12000BLACK Input (Micro-USB) (Ladda PBA-12000BLACK) Output (Ladda telefonen) Output (Ladda telefonen) strömindikator Knapp 1. Ladda DENVER PBA-12000BLACK med AC-adapter (AC-adapter

Läs mer

HOME 2G Portabel larmmottagare Användarmanual. NE41 13001-01 v1.0

HOME 2G Portabel larmmottagare Användarmanual. NE41 13001-01 v1.0 HOME 2G Portabel larmmottagare Användarmanual NE41 13001-01 v1.0 Innehållet i denna användarmanual kan komma att ändras utan föregående meddelande. NEAT Electronics AB förbehåller sig rätten att utveckla

Läs mer

Registrera din produkt och få hjälp på CD250 CD255 SE250 SE255. Snabbstartsinstruktioner. Ansluta. Installera.

Registrera din produkt och få hjälp på   CD250 CD255 SE250 SE255. Snabbstartsinstruktioner. Ansluta. Installera. Registrera din produkt och få hjälp på www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Snabbstartsinstruktioner 1 Ansluta 2 Installera 3 Använda Det här finns i förpackningen Basstation eller Handenhet

Läs mer

Nokia Display Headset HS-69 Användarhandbok. 9250694 Utgåva 1 SV

Nokia Display Headset HS-69 Användarhandbok. 9250694 Utgåva 1 SV Nokia Display Headset HS-69 Användarhandbok 9250694 Utgåva 1 SV KONFORMITETSDEKLARATION Härmed intygar, NOKIA CORPORATION, att denna HS-69 står i överensstämmelse med de väsentliga egenskapskrav och övriga

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK NP88

ANVÄNDARHANDBOK NP88 ANVÄNDARHANDBOK NP88 ANVÄNDARHANDBOK FÖR NP88 1.0 Innehållsförteckning Sida INLEDNING...2 KNAPPAR...2 SLÅ PÅ PERSONSÖKAREN...3 STÄNGA AV PERSONSÖKAREN...4 TA EMOT OCH LÄSA MEDDELANDEN...4 SLÅ PÅ OCH STÄNGA

Läs mer

DIN SURFPLATTA FÖR KONGRESSEN HUR MAN GÅR TILLVÄGA

DIN SURFPLATTA FÖR KONGRESSEN HUR MAN GÅR TILLVÄGA DIN SURFPLATTA FÖR KONGRESSEN HUR MAN GÅR TILLVÄGA Hur sätter jag på min surfplatta: Strömbrytaren är placerad på kanten av surfplattan, strömbrytaren känns igen på denna symbol skärmen tänds. Tryck och

Läs mer

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator för BlackBerry Smartphones BRUKSANVISNING Juni 2009 8AL 90819 SWAA ed01 Alcatel-Lucent Med ensamrätt Alcatel-Lucent 2009 Alcatel-Lucent

Läs mer

Registrera produkten och få tillgång till support på. XL390 XL395. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få

Registrera produkten och få tillgång till support på.   XL390 XL395. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Registrera produkten och få tillgång till support på www.philips.com/welcome XL390 XL395 Snabbstartguide 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Vad finns i förpackningen Basstation (XL395) Basstation (XL390) Laddare*

Läs mer

Hopfällbar solcells-laddare

Hopfällbar solcells-laddare Hopfällbar solcells-laddare sv Bruksanvisning och garanti Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 99718HB32XIX 2018-12 Kära kund! Med din nya hopfällbara solcells-laddare kan du ladda smartphones, mp3-spelare, powerbanks

Läs mer

English. Svenska. Norsk . 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 0..

English. Svenska. Norsk . 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 0.. PhoneEasy 338gsm English. 6. 7. 8. 9. 0.. Side key (volume) Menu key Display Memory keys Call key/ok Numeric keypad * / Key lock # / Change profile End call/back/clear Arrow keys Phonebook key 6. 7. 8.

Läs mer

minipocket Bruksanvisning Hearing Systems

minipocket Bruksanvisning Hearing Systems minipocket Bruksanvisning Hearing Systems Innehåll Din fjärrkontroll 4 Komponenter 5 Knapplås 6 Parkoppla hörapparater 7 Funktionsöversikt 11 Övrig information 13 Rengöring 13 Byta ut batteriet 14 Felsökning

Läs mer

Produkt Detaljer: 1) ipad Cover ) ipad botten lås 3) ipad topp lås 4) Keyboard 5) Funktionsknappar 6) Bluetooth LED 7) Laddning LED 8) Av / på & Bluetooth anslutningsknapp 9) USB-laddning 5V/DC 1 5 3 8

Läs mer

Handhavande. Precisionsvåg KERN-440

Handhavande. Precisionsvåg KERN-440 Handhavande Precisionsvåg KERN-440 B&O vågar Box 30 523 21 Ulricehamn Tel 0321-401 70 www.vagar.com b.o.sweden@telia.com i Ulricehamn AB Uppackning Vid uppackning skall följande detaljer finnas i kartongen.

Läs mer

Bruksanvisning. Maxcom KXT400

Bruksanvisning. Maxcom KXT400 Bruksanvisning Maxcom KXT400 Egenskaper Nummerpresentatör (CID) för FSK och DTMF Skärm med bakgrundsbelysning Kontrasten på skärmen kan ändras Minne för ingående- och utgående telefonnummer R-knapp, Redial

Läs mer

Manual. Hem- och Fasttelefoni via mobilnätet.

Manual. Hem- och Fasttelefoni via mobilnätet. Manual. Hem- och Fasttelefoni via mobilnätet. Grattis till ett smart val! Nu har du tillgång till riktigt smart och prisvärd telefoni, där du ringer precis som vanligt men till ett lägre pris. I övrigt

Läs mer

Snabbguide PTCarPhone 5-serien

Snabbguide PTCarPhone 5-serien Snabbguide PTCarPhone 5-serien Den professionella biltelefonen med handsfree för stationär inbyggnad SVENSKA www.ptcarphone.de A member of the peiker group Innehåll Säkerhetshänvisningar....3 Användningsinformation...4

Läs mer