QUICK START GUIDE CORDLESS TELEPHONE. Voxtel D80 Voxtel D80 twin Voxtel D80 triple

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "QUICK START GUIDE CORDLESS TELEPHONE. Voxtel D80 Voxtel D80 twin Voxtel D80 triple"

Transkript

1 1 QUICK START GUIDE SW UK CORDLESS TELEPHONE Voxtel D80 Voxtel D80 twin Voxtel D80 triple V2

2 2 P1 P2 A B P3 C D E H I J F G K L M P4 P5 A

3 3 1. FÖR ATT VI BRYR OSS Tack för att du har köpt den här produkten! Den här produkten har konstruerats och monterats med yttersta noggrannhet för dig och miljön. Det är därför vi levererar den här produkten tillsammans med en snabbanvändarguide för att minska antalet sidor och därför spara träd som falls för att tillverka det här pappret. En komplett detaljerad användarhandledning med alla funktioner kan hittas på vår webbsida. Ladda ner den kompletta användarhandledningen om du vill använda alla de avancerade funktionerna för din produkt. För att spara miljön ber vi att du inte skriver ut hela den här användarhandledningen. Tack för att du hjälper oss att skydda vår miljö. SW 2. ATT KOMMA IGÅNG 2.1 Plats Placera basen inom 1.5 meter från en lättåtkomlig elkontakt så att du vid eventuella problem kan koppla bort enheten från elförsörjningen. Se till så att den står minst 1 meter från någon annan elapparat för att undvika störningar. Telefonen fungerar genom att sända radiosignaler mellan handenheten och basen. Signalens styrka beror på var basen är placerad. Att placera den så högt upp som möjligt säkerställer bästa möjliga signal. 2.2 Signalstyrka Symbolen på handenheten visar att den befinner sig inom området för basen. Om den är utanför basens område blinkar symbolen. Om man har ett samtal kommer ett varningspip att höras. VIKTIGT Basstationen måste alltid kopplas in i eluttaget. Använd bara den eladapter som levererats med produkten. 2.3 Anslutning till basen (se P5) 1. Koppla in telefonkabeln i kontakten markerad på undersidan av bassen. Sätt i den andra änden av telefonkabeln i vägguttaget. 2. Sätt i eladaptern som har anslutits till kontakten märkt på basen och sätt i andra änden i vägguttaget.

4 4 2.4 Installation och laddning av handenheten (se P3) 1. Ta ur batteriskyddet från handenhetens baksida och sätt i de 2 x AAA NiMH laddningsbara batterierna som levererades med enheten. Observera + och - markeringarna inne i batterifacket och sätt i batterierna på rätt håll. 2. Sätt på batteriskyddet igen. 3. När man laddar batterierna första gången placeras handenheten på basen för minst 24 timmars kontinuerlig laddning. 4. När handenheten är fulladdad visas stadigt på displayen. Obs: Tryck och håll menyn för att växla skärmsida mellan handenhetens namn och nummer och tid och handenhetsnummer. 2.5 Ställ in displayspråk För att ändra displayspråk : 1. Tryck på den vänstra programstyrda knappen och för att välja PERSONAL SET (PERSONLIG INSTÄLLNING). 2. Tryck OK och för att välja LANGUAGE (SPRÅK). 3. Tryck OK och för att välja önskat språk. 4. Tryck OK för att bekräfta. 2.6 Datum och tid När man har fått ett Samtals-ID kommer datum och tid att ställas in automatiskt för alla handenheter när man tar emot det första samtalet. Om det inte finns något Samtals-ID kan datum och tid ställas in manuellt. Ställ in datum och tid manuellt 1. Tryck på, rulla till «CLOCKALARM» (KLOCKALARM) och tryck OK. Displayen visar «DATE & TIME» (Displayen visar). 2. Tryck OK för att välja. 3. Mata in datum med tangentbordet (dvs för den 12 augusti 2014) och tryck OK för att bekräfta. 4. Mata in tid med tangentbordet (dvs för 6.30) rulla sedan för att välja AM (förmiddag) eller PM (eftermiddag) och tryck OK för att bekräfta.

5 5 3. ATT LÄRA KÄNNA TELFONEN 3.1 Översikt över handenheten (se P1) SW A B Öronenhet Display C Tryck för att öka öronenhetsvolymen under ett samtal. När telefonen ringer, tryck för att öka handenhetens ringvolym. Tryck för att rulla igenom menyval, återuppringningslista, samtalslista och telefonboksinmatningar. D OK Menyknapp: Tryck för att öppna menyn. Tryck för att välja menyval och bekräfta en visad valmöjlighet. Under ett samtal, tryck för att sätta påstänga av tyst funktion. E Tryck för att ringa och för att svara. F Tryck och håll för att låsa eller låsa tangentbordet. G R För att skapa en FLASH-signal som används med PABX eller vissa nätverkstjänster. H I standbyläge, tryck för att öppna telefonboksmenyn. I redigeringsläge, tryck för att ta bort tecken och siffror. Gå tillbaka till tidigare menynivå. I Tryck för att avsluta ett samtal. När man tittar på återuppringnings-samtalslista telefonbok eller i menyn, tryck för att gå ur och återgå till standby. Tryck och håll under 3 sekunder för att sätta påstänga av handenheten.

6 6 J Tryck för att sänka öronenhetsvolymen under ett samtal. När telefonen ringer, tryck för att sänka handenhetens ringvolym. Tryck för att rulla igenom menyval, återuppringningslista, samtalslista och telefonboksinmatningar. I standbyläge, tryck för att öppna samtalslistan. K Tryck och håll för att lägga in en paus (P) när du slår eller lagrar nummer. L M Används för att göra interna samtal och överföra samtal till andra handenheter som registrerats på basen. Återuppringningsknapp 3.2 Handenhet LCD-displaysymboler (se P2) Symbol för signalstyrka Eco-läge är PÅ Eco + är PÅ (noll emission) Handenhetssignalen är av Indikerar ett missat samtal Fast när man ringer ett utgående samtal Blinkar för att indikera ett inkommande eller internt samtal Indikerar ett inkommande samtal när man tittar på samtalslistan Indikerar ett utgående samtal när man tittar på samtalslistan Menyn är öppen Tangentbordet är låst

7 7 Larm är inställt Indikerar att ettflera nyttnya voic har tagits emot SW Telefonboken är öppen Mer text Batteriet är fulladdat Batteriet är delvis laddat Batterinivån är låg Blinkar när batteriet ä nästan tomt 3.3 Översikt över basenheten (se P4) A Pagingknapp: Tryck för att hitta svårhittade handenheter som registrerats på basen. Håll intryckt för att starta registreringen av handenheter till basen. 3.4 Navigering i menyerna Telefonen har ett menysystem som är lätt att använda. När handenheten är påslagen och i standby: 1. Tryck för att öppna huvudmenyn. 2. Använd sedan knapparna för att rulla igenom de tillgängliga valmöjligheterna. 3. Tryck OK för att välja ett alternativ. För att återgå till föregående menynivå, tryck. För att gå ur menyn och återgå till standby, tryck. Obs: Om ingen knapp trycks in under 30 sekunder kommer handenheten att återgå till standby automatiskt.

8 8 4. ATT ANVÄNDA TELEFONEN 4.1 Stäng avsätt på handenheten Tryck och håll in 4.2 Samtal Att ringa ett samtal 1. Tryck. 2. När en nätsignal hörs, slå numret. för att sätta på eller stänga av handenheten. Obs: Handenheten kommer automatiskt att räkna samtalstiden för alla externa samtal. Samtalstimern visas efter 10 sekunder. När samtalet avslutas blinkar den totala samtalstiden under 3 sekunder Förberedande nummerslagning 1. Slå numret först. Om du har gjort ett misstag tryck för att radera den sista siffran. 2. Tryck för att ringa Att avsluta ett samtal Tryck, eller sätt handenheten på basen eller laddaren Att ta emot ett samtal När ett externt samtal tas emot ringer telefonen och symbolen blinkar på displayen. 1. Tryck på för att besvara samtalet eller lyft av handenheten från basen eller laddaren för att besvara samtalet. Obs: För att samtal genom att trycka på även när handenheten lyfts, stäng av Autosvar. 4.3 Justera öronenhetsvolymen Tryck under ett pågående samtal på för att höja eller sänka volymen. 4.4 Återuppringning De senast 10 uppringda numren lagras i återuppringningslistan. Titta på eller ring upp en inmatning 1. Tryck för att öppna återuppringningslistan. 2. Rulla till önskad inmatning. 3. Tryck för att ringa upp den visade inmatningen eller tryck för att återgå till standby. Obs: Om du har Samtals-ID och om uppringarens nummer matchar en inmatning som lagrats i din telefonbok, kommer namnet att visas.

9 9 4.5 Låslås upp tangentbordet Tangentbordet kan låsas så att det inte kan användas av misstag när den bärs omkring. Obs: När ett tangentbord är låst kan man fortfarande besvara ett inkommande samtal och handenheten kommer att fungera som normalt. När samtalet avslutas kommer tangentbordslåset att aktiveras igen. SW 1. Tryck och håll in *. KEYS LOCKED (KNAPPAR LÅSTA) och symbolen visas. 2. Tryck och håll in * igen för att låsa upp tangentbordet. 4.6 Tyst Handenheten kan tystas så att en konversation kan föras utan att uppringaren hör. 1. Under ett samtal, tryck. Displayen visar «MUTE ON» (TYST PÅ) och uppringaren kan inte höra. Tryck igen för att återuppta samtalet. 4.7 Intercom Ring ett internt samtal Om mer än en handenhet är registrerad på basen kan interna samtal ringas mellan två handenheter. 1. Om bara 2 handenheter har registrerats på basen, tryck varvid den andra handenheten ringer automatiskt. 2. Om mer än 2 handenheter har registrerats på basen tryck och rulla till handenhetens nummer och tryck till handenhetens nummer och tryck Ta emot ett internt samtal När ett internt samtal tas emot blinkar, symbolen och numret på den handenhet som ringer upp visas. Tryck för att svara på samtalet Att vidarekoppla ett samtal Att vidarekoppla ett externt samtal till en annan handenhet registrerad på basen. Under ett externt samtal: 1. Om bara 2 handenheter har registrerats på basen, tryck varvid den andra handenheten ringer automatiskt. 2. Om mer än 2 handenheter har registrerats på basen tryck och rulla till den handenhet som skall ringas upp tryck. 3. När den andra handenheten svarar, tryck för att avsluta vidarekopplingen. Obs: Om du inte får något svar från den andra handenheten, tryck för att återgå till den externa uppringaren. Det externa samtalet återupptas automatiskt efter 60 sekunder om man inte får något svar.

10 PagingHitta handenhet Page kan användas för att lokalisera en saknad handenhet. 1. Tryck på basens undersida. Alla handenheter registrerade på basen kommer att ringa. 2. För att stoppa ringningen, tryck på basen igen eller tryck på någon knapp på handenheten. 5. TELEFONBOK Telefonboken kan lagra upp till 50 namn och nummer. Namnen kan vara upp till 12 tecken långa och upp till 24 siffror. 5.1 Lagra ett namn och nummer När du abonnerar på Samtals-ID, för att visa namnet på uppringaren istället för numret, sparas hela telefonnumret inklusive riktnumret i telefonboken. För att undvika onödiga dubbelinmatningar kan samma namn bara lagras en gång. 1. Tryck. Displayen visar «PHONEBOOK» (TELEFONBOK). 2. Tryck OK rulla för att välja «ADD NEW» (LÄGG TILL NY). 3. Tryck OK displayen visar «ENTER NAME» (MATA IN NAMN). 4. Mata in namnet och tryck OK. Displayen visar «ENTER NUMBER» (MATA IN NUMMER). 5. Mata in nummer och tryck OK inmatningen har sparats. 6. Tryck för att återgå till standby Att mata in namn Använd tangentbordets bokstäver för att mata in namn, dvs. för att lagra TOM: Tryck 8 en gång för att mata in T. Tryck 6 tre gånger för att mata in O. Tryck 6 en gång för att mata in M Skrivtips Tryck för att radera det sist inmatade tecknet eller siffran. Tryck för att växla mellan teckensiffror. Tryck 1 för att lägga in ett mellanslag. 5.2 Titta på eller ring upp en inmatning 1. Tryck. för att öppna telefonboken. 2. Rulla till önskad inmatning. ELLER Mata in den första bokstaven i namnet för att söka alfabetiskt. Det första namnet som startar med den här bokstaven eller den närmaste bokstaven i alfabetet kommer att visas.

11 11 till önskad inmatning. för att slå nummer eller återgå till standby. Obs: När namnet visas trycker man OK för att växla mellan namn och nummer. 5.3 Redigera ett namn och nummer 1. Tryck. Displayen visar «PHONEBOOK» (TELEFONBOK). 2. Tryck OK, rulla till «EDIT» (REDIGERA) och tryck OK 3. Rulla till inmatningen som behöver redigeras eller sök alfabetiskt och tryck OK. Det befintliga namnet visas. 4. Tryck vid behov för att radera namnet, mata därefter in det nya namnet och tryck OK. Det befintliga numret visas. 5. Tryck vid behov för att radera numret, mata därefter in det nya numret och tryck OK inmatningen har sparats. 6. Tryck för att återgå till standby. 5.4 Radera en inmatning 1. Tryck. Displayen visar «PHONEBOOK» (TELEFONBOK). 2. Tryck OK, rulla till «DELETE» (RADERA) och tryck OK. till inmatningen som du vill radera eller sök alfabetiskt och tryck OK. 3. Rulla Displayen visar «CONFIRM?» (BEKRÄFTA?). 4. Tryck OK för att bekräfta eller för att annullera. 6. SAMTALS-ID SAMTALSLISTA VIKTIGT För att använda Samtals-ID, abonnera först på tjänsten från din telefonoperatör. En abonnemangsavgift kan utgå. För att säkerställa att uppringarens namn visas måste du se till så att hela telefonnumret, inklusive riktnummer, har lagrats din telefonbok. Om uppringarens nummer finns lagrat i telefonboken kommer det tillhörande namnet att visas. Om numret inte är tillgängligt kommer, «UNKNOWN» (OKÄND) att visas. Om samtalet kommer från ett internationellt nummer, kommer, «INTERNATION.» (INTERNATIONAL) att visas. 6.1 Uppringare display Vid abonnemang på Samtals-ID kommer uppringarens nummer att visas (förutsatt att det inte är blockerat) innan samtalet besvaras. Displayen kan visa de första 12 siffrorna eller tecknen i telefonnummer och namn. SW Rulla 3. Tryck

12 12 Om uppringarens namn och nummer har lagrats i telefonboken och en nummermatchning hittats kommer uppringarens namn att visas i stället. 6.2 Samtalslista Samtalslistan lagrar detaljer för de senast 40 mottagna samtalen inklusive telefonnummer och datum och tidpunkt för samtalet. Samtalslistan visar också om det finns obesvarade samtal. Uppringarens detaljer lagras i samtalslistan oavsett om samtalet har besvarats eller inte. När listan är full och ett nytt samtal tas emot kommer den äldsta inmatningen att raderas automatiskt Titta på samtalslistan 1. Tryck för att öppna samtalslistan. Om det inte finns några samtal i listan visar displayen «LIST EMPTY» (LISTAN TOM). 2. Rulla till önskad inmatning. 3. Tryck OK displayen visar «VIEW» (TITTA), tryck OK. 4. Displayen visar datum och tid för samtalet Slå ett nummer i samtalslistan 1. Tryck för att öppna samtalslistan. 2. Rulla till önskad inmatning. 3. Tryck för att ringa den visade inmatningen Radera en inmatning 1. Tryck för att öppna samtalslistan. 2. Rulla till önskad inmatning. 3. Tryck OK rulla för att välja «DELETE» (TA BORT). 4. Tryck OK displayen visar «CONFIRM?» (BEKRÄFTA?). 5. Tryck OK för att bekräfta eller för att annullera. 7. PERSONLIG INSTÄLLNING 7.1 Handenhet signaler Handenhet ringvolym Handenhetens ringvolym kan ställas in på olika volymnivåer. Välj bland 5 volymnivåer eller Av. 1. Tryck på, rulla till «PERSONAL SET» (PERSONLIG INSTÄLLNING) och tryck OK 2. Tryck för att välja «HANDSET TONE» (HANDENHET SIGNAL) och tryck OK

13 13 Obs: När telefonen ringer justeras ringvolymen genom att man trycker på SW 3. Displayen visar «RING VOLUME» (RINGVOLYM), tryck OK 4. Tryck för att välja volym (1-5 eller «OFF» (AV)). 5. Tryck OK för att bekräfta eller för att återgå till föregående meny Handenhet ringsignal Olika ringsignaler kan ställas in. Välj mellan 5 olika ringsignaler. till «PERSONAL SET» (PERSONLIG INSTÄLLNING) och 1. Tryck på, rulla tryck OK 2. Tryck för att välja «HANDSET TONE» (HANDENHET SIGNAL) och tryck OK 3. Tryck för att välja «RING MELODY» (RINGSIGNAL) och tryck OK 4. Tryck för att välja ringsignal (1-5). 5. Tryck OK för att bekräfta eller för att återgå till föregående meny Knappsignaler 1. Tryck på, rulla till «PERSONAL SET» (PERSONLIG INSTÄLLNING) och tryck OK 2. Tryck för att välja «HANDSET TONE» (HANDENHET SIGNAL) och tryck OK 3. Tryck för att välja «KEY TONE» (KNAPPSIGNAL) och tryck OK 4. Tryck för att välja ON (PÅ) elleror OFF(AV). 5. Tryck OK för att bekräfta eller för att återgå till föregående meny. 7.2 Autosvar Telefonen är inställd för att besvara samtal genom att man lyfter handenheten från basen eller laddaren. Den här funktionen kan stängas av så att samtal bara kan svaras genom att man trycker på. 1. Tryck på, rulla till «PERSONAL SET» (PERSONLIG INSTÄLLNING) och tryck OK. till «AUTO ANSWER» (AUTOSVAR) och tryck OK 2. Rulla 3. Tryck för att välja «ON» (PÅ) eller «OFF» (AV). 4. Tryck OKför att bekräfta eller för att återgå till föregående meny.

14 14 8. BASINSTÄLLNINGAR 8.1 Eco-läge Genom att använda telefonen i Eco-läge kan strömförbrukningsnivån minskas. När Eco-läge är PÅ kommer basens överföringseffekt att minskas. Den här funktionen står i läge AV som standard. till «ADVANCED SET» (AVANCERAD INSTÄLLNING) 1. Tryck på, rulla och tryck OK. 2. Displayen visar «ECO MODE» (ECO-LÄGE), tryck OK 3. Tryck för att välja «ON» (PÅ) eller «OFF» (AV). 4. Tryck OK för att bekräfta eller för att återgå till föregående meny. Obs: När ECO-läge står på ON (PÅ) kommer handenhetens område att vara reducerat. 8.2 Nollemission (Eco +) När nollemission är aktivrat och enheten inte har använts på 1 minut kommer den överförda effekten mellan handenheten och basen att stanna. Ett inkommande samtal eller en knappryckning kommer att aktivera enheten och den kommer att återgå till normalläget. Den här funktionen står i läge AV som standard. 1. Tryck på, rulla till «ADVANCED SET» (AVANCERAD INSTÄLLNING) och tryck OK. till «ZERO EMIT» (NOLLEMIT) och tryck OK. 2. Rulla 3. Tryck för att välja «ON» (PÅ) eller «OFF» (AV). 4. Tryck OK för att bekräfta eller för att återgå till föregående meny. 8.3 Återställ standardinställningar Telefonen kan återställas till sin standard (original) inställning. Alla handenheter som finns registrerade på basen kommer att sparas och inte raderas. VIKTIGT Att återställa telefonen till dess standardinställningar kommer att radera alla inmatningar i samtalslistan. Aktuell handenhets- och basinställning kommer också att återställas. Inmatningar som lagrats i telefonboken sparas. till «ADVANCED SET» (AVANCERAD INSTÄLLNING) 1. Tryck på, rulla och tryck OK 2. Rulla till «RESET» (ÅTERSTÄLL) och tryck OK 3. Displayen visar «RESET?» (ÅTERSTÄLL?). 4. Tryck OK för att bekräfta eller för att återgå till föregående meny. Telefonen kommer att starta om automatiskt.

15 15 9. ALLMÄN INFORMATION VIKTIGT Den här utrustningen är inte konstruerad för att göra nödsamtal vid strömavbrott. Alternativa åtgärder skall göras för åtkomst till räddningstjänsten. Den här produkten är avsedd för anslutning till analoga öppna telefonnätverk eller privata telefonväxlar. (pabx) SW Säkerhets och elektromagnetisk information Använd bara den eladapter som levererats med produkten. Användning av en ej godkänd strömförsörjning kommer att avbryta garantin och kan skada telefonen. Använd bara de godkända laddningsbara batterier som levererats med telefonen. Öppna inte handenheten (förutom för att byta handenhetens batterier) eller basen. Detta kan orsaka att man utsätts för hög spänning eller andra risker. Radiosignalen som överförs mellan handenhet och bas kan orsaka störningar för hörselhjälpmedel. Produkten kan störa annan elektrisk utrustning, t.ex. TV och radio, klockorlarm och datorer om de placeras för nära. Det rekommenderas att produkten placeras minst en meter från sådana apparater för att minimera risken för störning. Alla batterier kan orsaka egendomsskada ocheller kroppsskada, som brännskador om ett ledande material som t.ex. juveler, nycklar eller kedjor kommer i kontakt med exponerade terminaler. Ledande material kan skapa en elektrisk krets (kortslutning) och bli mycket varma. Var försiktig vid hantering av laddade batterier, särskilt när de placeras i fickan, i en väska eller någon annan behållare som innehåller metallföremål. Kasta aldrig in batterier i öppen eld. Det finns en allvarlig risk för explosion och eller utsöndring av mycket giftiga kemikalier. Miljö Utsätt inte apparaten för direkt solljus. Handenheten kan bli varm när batterierna laddas eller under lång tids användning. Detta är normalt. Vi rekommenderar emellertid att produkten inte placeras på antikt träfaner för att undvika skada. Placera inte produkten på mattor eller andra ytor som genererar fibrer eller placera den på en plats där ett fritt luftflöde över dess yta förhindras. Sänk inte ner någon del av produkten i vatten och använd den inte under fuktiga eller våta förhållande, som t ex i badrum. Utsätt inte produkten för eld, explosiva eller andra farliga förhållanden.

16 16 Det finns en liten risk att telefonen kan skadas under åska. Vi rekommenderar att den kopplas bort från elförsörjning och telefonledning under åska. 10. ARANTI OCH SERVICE Telefonen har 24 månaders garanti från det inköpsdatum som anges på ditt kvitto. Den här garantin täcker inga fel eller defekter som orsakas av olyckshändelser, felaktig användning och förslitning, oaktsamhet, brand, ingrepp i utrustningen eller något försök att justera eller reparera förutom genom godkända agenter. Behåll ditt köpkvitto, det är din garanti När enheten ligger under garanti Koppla bort basenheten från telefonledningen och elanslutningen. Packa in alla delar av ditt telefonsystem i originalförpackningen. Returnera enheten till butiken där du köpte den och säkerställ att du tar med ditt köpkvitto. Kom ihåg att inkludera strömadaptern När garantitiden har gått ut Om enheten inte längre ligger under någon garanti kan du kontakta oss via www. aegtelephones.eu Den här produkten fungerar bara med laddningsbara batterier. Om du sätter i batterier som inte är uppladdningsbara i handenheten och placerar den på basenheten kommer handenheten att skadas och täcks INTE av garantivillkoren. 11. TEKNISKA DETALJER Standard Kanal bandbredd Arbetsområde Driftstid Temperaturo mråde DECT 1.88 till 1.9 GHz (bandbrdd = 20 MHz) MHz Upp till 300 m utomhus; upp till 50 m inomhus Standby: 200 timmar, samtal: 10 timmar Batteriladdningstid:24 timmar Arbetstemperatur 0 C till 40 C, Lagringstemperatur -20 C till 60 C

17 17 Elektrisk ström BasLaddare : MN-A002-A080 ingående spänning VAC 5060Hz 200mA, utgående spänning 7.5VDC 300mA Batteriinformation SANIK-SN-AAA30H, typ Ni-MH (laddningsbara batterier) Spänningsområde 300mAh, 2 X 1.2V AAA storlek KAIFENG-KF-AAA300H, typ Ni-MH (laddningsbara batterier) Spänningsområde 300mAh, 2 X 1.2V AAA storlek SW 12. ÖVERENSSTÄMMELSEDEKLARATION Förklarar att den här produkten överensstämmer med de väsentliga kraven och andra relevanta bestämmelser i direktivet 19995EC. Överensstämmelsedeklarationen finns på: AVVYTTRING AV ENHETEN (MILJÖ) I slutet av produktens livslängd skall du inte kasta bort den här produkten tillsammans med de vanliga hushållssoporna utan lämna in den till en återvinningsstation för elektrisk och elektronisk utrustning. Symbolen på produkten, användarhandledning ocheller lådan visar detta. En del av produktmaterialet kan återanvändas om du lämnar in det till en återvinningsstation. Genom att återanvända vissa delar av råmaterialet i begagnade produkter kan du lämna ett viktigt bidrag till skyddandet av miljön. Kontakta dina lokala myndigheter om du behöver ytterligare information om uppsamlingsplatser i din närhet. Batterierna får inte tas ur innan enheten kastas bort. Kasta bort batterierna på ett miljövänligt sätt enligt gällande lokala föreskrifter.

18 2014 Binatone Electronics International Limited All rights reserved Subject to availability. Rights of modification reserved. AEG is a registered trademark used under license from AB Electrolux (publ)

MANUAL DECT- TELEFON. Voxtel D570/D570 twin

MANUAL DECT- TELEFON. Voxtel D570/D570 twin 1 MANUAL SE UK DECT- TELEFON Voxtel D570/D570 twin V2 2 P1 1 2 7 P2 3 8 4 9 10 5 6 11 12 P3 P4 13 1 VI BRYR OSS Tack för att du köpt vår produkt. Produkten har utformats och monterats med största omsorg

Läs mer

Bruksanvisning Hyundai HDT-L3

Bruksanvisning Hyundai HDT-L3 Bruksanvisning Hyundai HDT-L3 Innehåll SÄKERHETSINFORMATION... 4 KOMMA IGÅNG... 5 Knapparna... 5 Skärmens symboler... 6 Installera telefonen... 7 Laddning av handenheten... 7 GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING...

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D120 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

Aastra 7187a analog telefon

Aastra 7187a analog telefon Aastra 7187a analog telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 5 Samtalslista 5 Snabbknappar 6 Telefonboken 6 Telefoninställningar 7 Väggmontering

Läs mer

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk.

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. 2 INNEHÅLL Introduktion Knappfunktioner Installation Placering Uppkoppling av basstationen Laddning av handenheten

Läs mer

BeoCom 4. Handledning

BeoCom 4. Handledning BeoCom 4 Handledning Innan du börjar Så här använder du handboken Här ser du hur de olika knapparna och statusdisplayen avbildas i anvisningarna. Knappar på luren... Hjulet Knappen Samtalslista, som ger

Läs mer

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 1. Översikt... 3 Knapparnas funktioner 4 2. Huvudmeny... 5 3. Intern meny... 6 4. Samtal... 7 Ta emot samtal 7 Ringa upp 7 5. Texter i display... 8 Klarläge 8 Under pågående

Läs mer

TD 93158SV. Snabbguide. Ascom d43 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A

TD 93158SV. Snabbguide. Ascom d43 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A Snabbguide Ascom d43 DECT-handset 1. Översikt över handset 1. Översikt över handset Ascom d43 är ett extremt användarvänligt handset som utformats för att underlätta en effektiv och pålitlig kommunikation.

Läs mer

BeoCom 2. Komma igång

BeoCom 2. Komma igång BeoCom 2 Komma igång Innan du börjar Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 2 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex. en BeoCom

Läs mer

MANUAL SVENSKA BLACKSTAR DECT E1100

MANUAL SVENSKA BLACKSTAR DECT E1100 The brightest star in the sky MANUAL SVENSKA 280115 BLACKSTAR DECT E1100 Grattis till inköpet av din Blackstar DECT E1100. Läs nogrannt igenom manualen innan du sätter igång. Ovan visas en enkel förklaring

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome D200 D205 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

Din manual PHILIPS SE1401B http://sv.yourpdfguides.com/dref/1013531

Din manual PHILIPS SE1401B http://sv.yourpdfguides.com/dref/1013531 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för PHILIPS SE1401B. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Trådlös digitaltelefon (DECT) med nummervisning & högtalarfunktion DDP-300 Bruksanvisning

Trådlös digitaltelefon (DECT) med nummervisning & högtalarfunktion DDP-300 Bruksanvisning Trådlös digitaltelefon (DECT) med nummervisning & högtalarfunktion DDP-300 Bruksanvisning Var vänlig läs denna innan du använder telefonen. Innan du använder enheten Var vänlig se installationsdetaljer

Läs mer

BeoCom 2. Handledning

BeoCom 2. Handledning BeoCom 2 Handledning Innan du börjar Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 2 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex. en BeoCom

Läs mer

Snabbguide Konftel 250

Snabbguide Konftel 250 Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 250 SVENSK Beskrivning Konftel 250 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag. På www.konftel.com/250 hittar du en handbok

Läs mer

Comsys 360 Bruksanvisning OND-2898VII

Comsys 360 Bruksanvisning OND-2898VII DEL DOWN UP DIAL Ondico AB www.ondico.se Comsys 360 Bruksanvisning OND-2898VII (12) (11) (10) (9) (8) (7) (6) (5) (4) LINE PHONE DC 7.5V EG-Försäkran om överensstämmelse Härmed intygar Ondico AB, Ögärdesvägen

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D4550 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

Besöks adress: Förrådsvägen 2 B 181 41 LIDINGÖ

Besöks adress: Förrådsvägen 2 B 181 41 LIDINGÖ Återförsäljare: 2008-07-08 Z:\Products Public\Telephones\CL Dect250\Swedish\Service\Dect250_DuSeGbA5V6.indd Bo EDIN AB utvecklar, tillverkar och säljer trådlösa slingsystem och hörseltekniska hjälpmedel.

Läs mer

BRUKSANVISNING. Logger XL

BRUKSANVISNING. Logger XL BRUKSANVISNING 000426 Logger XL Logger XL OBS! Om mellanproppen sitter ensam (utan en telefon i "ryggen") i jacket, bryts alla efterliggande jack bort. Om den skall sitta utan en telefon inkopplad kan

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D130 D135 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D230 D235 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

Bruksanvisning. Maxcom KXT400

Bruksanvisning. Maxcom KXT400 Bruksanvisning Maxcom KXT400 Egenskaper Nummerpresentatör (CID) för FSK och DTMF Skärm med bakgrundsbelysning Kontrasten på skärmen kan ändras Minne för ingående- och utgående telefonnummer R-knapp, Redial

Läs mer

Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide

Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide Den här snabbguiden ger kortfattade beskrivningar över hur du använder basfunktionerna Fler funktioner och tekniska data beskrivs i användarhandboken Den fullständiga

Läs mer

Snabbguide Konftel 300 SVENSK

Snabbguide Konftel 300 SVENSK Snabbguide Konftel 300 SVENSK Beskrivning Konftel 300 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag, mobil/ DECT-telefon eller dator. På www.konftel.com/300 hittar du en handbok med utförligare

Läs mer

Välkommen. Snabbstartshandledning. Anslut. Installation. Använd

Välkommen. Snabbstartshandledning. Anslut. Installation. Använd Välkommen SV Snabbstartshandledning 1 2 3 Installation Använd Vad finns i lådan Handenhet Basstation Strömtillförsel för basstationen ningskabel 2 AAA laddningsbara batterier Batterilucka Användarbeskrivning

Läs mer

Snabbstartguide CD181/CD186

Snabbstartguide CD181/CD186 Snabbstartguide CD181/CD186 Viktiga säkerhetsinstruktioner Använd endast den strömförsörjning som anges i tekniska data. Se till att produkten inte kommer i kontakt med vätska. Risk för explosion om batteriet

Läs mer

Doro Comfort 1010. Svenska

Doro Comfort 1010. Svenska Doro Comfort 1010 Svenska 1 2 3 4 5 6 11 10 9 8 7 1. Upp/Samtalslista 2. Vänster menyknapp/ok 3. Samtalsknapp 4. Ned/Återuppringning 5. Knapplås 6. Högtalare 7. Telefonbok 8. Återupptagningsknapp 9. Ljudlös

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SRP3011. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på  SRP3011. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SRP3011 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Din universalfjärrkontroll 2 Introduktion

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support M330 M335 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

Carrie. ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING

Carrie. ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING Carrie ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING INLEDNING Tack för att du valt Carrie telefonen. Vi hoppas att du skall ha mycket glädje av den. Läs igenom instruktionerna och skötselråd för att utnyttja

Läs mer

DENVER DDP-500. Bruksanvisning. Digital, sladdlös, högtalande telefon med handsfreefunktion och med visning av inkommande telefonnummer

DENVER DDP-500. Bruksanvisning. Digital, sladdlös, högtalande telefon med handsfreefunktion och med visning av inkommande telefonnummer DENVER DDP-500 Digital, sladdlös, högtalande telefon med handsfreefunktion och med visning av inkommande telefonnummer Bruksanvisning www.denver-electronics.com - 1 - INNEHÅLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Placering

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. M550 M555. Snabbstartguide

Registrera din produkt och få support på.   M550 M555. Snabbstartguide Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome M550 M555 Snabbstartguide Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga av laddaren

Läs mer

VÄLKOMMEN Snabb startguide

VÄLKOMMEN Snabb startguide VÄLKOMMEN Snabb startguide 1 2 3 Anslut Installera Använd philips + Vad finns i lådan? CD640 basstation eller - Connect Install Enjoy CD640/CD645 handenhet CD645 basstation Nätdel för basstation Welcome

Läs mer

Snabbguide Konftel 300W

Snabbguide Konftel 300W Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 300W SVENSKA Beskrivning Konftel 300W är en batteridriven trådlös konferenstelefon för anslutning till DECT-system, mobiltelefon eller dator. Den

Läs mer

Svenska Norsk Dansk Suomi. PhoneEasy. 336w

Svenska Norsk Dansk Suomi. PhoneEasy. 336w Norsk Dansk Suomi PhoneEasy 336w 1 2 6 3 4 7 8 12 13 5 9 10 11 14 1 15 2 3 5 6 7 Norsk 2 3 5 6 7 8 Ringindikator UPP Volym / Återuppringning NED Volym / Nummerpresentatör Snabbvalsknappar Ring upp / Avsluta

Läs mer

BeoCom 6000. Handledning

BeoCom 6000. Handledning BeoCom 6000 Handledning Innan du börjar 3 Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 6000 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex.

Läs mer

VÄLKOMMEN. Snabb startguide. philips. Anslut. Installera. Använd

VÄLKOMMEN. Snabb startguide. philips. Anslut. Installera. Använd VÄLKOMMEN Snabb startguide 1 2 3 Anslut Installera Använd philips + Vad finns i lådan? CD440 Base station ELLER CD440/CD445 Handenhet CD445 Basenhet - Strömadapter Telefonsladd - 2x AAA uppladdningsbara

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome D6050 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

Aastra 7434 - ip telefon

Aastra 7434 - ip telefon Aastra 7434 - ip telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 4 Samtalslista 5 Telefonboken 6 Logga in/ut användare 6 Telefoninställningar 6 Telefonens

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D450 D455 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

Bruksanvisning TP329

Bruksanvisning TP329 Bruksanvisning TP329 1 2 BRUKSANVISNING TP-329 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 INTRODUKTION...1 HUVUDFUNKTIONER...1 SÄKERHET OCH UNDERHÅLL...3 Säkerhetsinformation...3 Vård av denna Produkt...3

Läs mer

Blackstar DECT B184 Manual

Blackstar DECT B184 Manual Blackstar DECT B184 Manual Svenska 1.8GHz DECT Trådlös telefon med nummerpresentation Läs igenom säkerhetsinstruktionerna innan telefonen tas i bruk. Använd bara de batterier som medföljer denna telefon.

Läs mer

Registrera produkten och få tillgång till support på. CD190 CD195. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få

Registrera produkten och få tillgång till support på.   CD190 CD195. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Registrera produkten och få tillgång till support på www.philips.com/welcome CD190 CD195 Snabbstartguide 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Viktiga säkerhetsinstruktioner Använd endast den strömförsörjning som

Läs mer

Lur på/av, som man tar emot och avslutar samtal med

Lur på/av, som man tar emot och avslutar samtal med BeoCom 5 Innan du börjar 3 Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren med en BeoLine 2-basstation. Du kan också använda luren med andra basstationer, t.ex. en BeoLine-

Läs mer

13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.

13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. PhoneEasy 312ci 1 9 10 2 3 4 5 6 7 8 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 1 Uttag för telefonsladd Hake för luren Knappsats Uttag för sladd till luren Volymkontroll för luren R-knapp

Läs mer

Bruksanvisning ComMaster CM3170 (31MHz)

Bruksanvisning ComMaster CM3170 (31MHz) Bruksanvisning ComMaster CM3170 (31MHz) Innehållsförteckning Inledning... 2 Viktig information angående skötsel och råd... 2 I förpackningen skall det finnas... 2 Radio... 2 Display... 3 Komma igång...

Läs mer

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Användarmanual BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Säkerhet och allmän information - Läs noggrant igenom bruksanvisningen och följ instruktionerna. - Följ alla lokala lagar för användning av mobiltelefoner

Läs mer

Scanning (Kanalpassning)... 7 Smygläge (Whispering)... 8

Scanning (Kanalpassning)... 7 Smygläge (Whispering)... 8 Innehållsförteckning Inledning... 2 Viktig information... 3 Användbara funktioner.... 3 I förpackningen skall följande finnas.... 3 Tillbehörssortiment... 3 Radio.... 4 Display... 4 Drifttagning... 5 Antenn...

Läs mer

Snabbguide. Anslutningar. Digital trådlös telefon PQQW15793ZA DC0807PF0 NE-3/3. Modellnr. KX-TG8200NE

Snabbguide. Anslutningar. Digital trådlös telefon PQQW15793ZA DC0807PF0 NE-3/3. Modellnr. KX-TG8200NE TG8200NE_QG_(sw-sw).fm Page 1 Friday, September 7, 2007 9:35 AM Snabbguide Rutinunderhåll L Rengör produkten med en mjuk och torr trasa. Produktens yta kan repas om du torkar eller gnuggar på den med en

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome D600 D605 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

BRUKSANVISNING SVENSKA

BRUKSANVISNING SVENSKA INNEHÅLL Generellt... 2 BRUKSANVISNING SVENSKA I kartongen skall det finnas 3 Batterivård. 3 Installation. 4 Översikt. 5 Funktioner. 6 Övriga funktioner.. 8 Snabbguide för att komma igång.. 9 Skötsel och

Läs mer

Registrera din produkt och få hjälp på CD250 CD255 SE250 SE255. Snabbstartsinstruktioner. Ansluta. Installera.

Registrera din produkt och få hjälp på   CD250 CD255 SE250 SE255. Snabbstartsinstruktioner. Ansluta. Installera. Registrera din produkt och få hjälp på www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Snabbstartsinstruktioner 1 Ansluta 2 Installera 3 Använda Det här finns i förpackningen Basstation eller Handenhet

Läs mer

FUNKTIONER. Sverige. Knapp för besvarande av uppringning. nummerregister. Knapp för uppkoppling till linje. Knapp för återuppringning

FUNKTIONER. Sverige. Knapp för besvarande av uppringning. nummerregister. Knapp för uppkoppling till linje. Knapp för återuppringning FUNKTIONER Hörlur Sverige Knapp för nummerregister Knapp för uppkoppling till linje Sifferknappar Knapp för besvarande av uppringning Knapp för återuppringning Knapp för snabbtelefon / väntläge med musik

Läs mer

Snabbguide Konftel 300M

Snabbguide Konftel 300M Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 300M SVENSKA Beskrivning Konftel 300M är en batteridriven trådlös konferenstelefon för anslutning till mobilnät (GSM/3G) eller dator (USB). På www.konftel.com/300m

Läs mer

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning DCP41 Deltaco TALA Tålig Robust mobile phone SE Användarhandledning Förpackningsinnehåll Kom igång Välkommen till din nya mobiltelefon. Den är gjord för att kunna användas även i lite tuffare miljöer.

Läs mer

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA Blackstar KTL-2002C MANUAL SVENSKA Teknikmagasinet Sweden AB, Box 637, 175 27 Järfälla - Tel: 08-4451030 Delar & Komponenter 1. Linje uttag 2. Finns ej på den Europeiska modellen 3. Uttag för 9V Adapter

Läs mer

Trådlös telefon. Style 1200. Art.nr: 36-2950 Modell: 5509. Ver: 200812

Trådlös telefon. Style 1200. Art.nr: 36-2950 Modell: 5509. Ver: 200812 Trådlös telefon Style 1200 Art.nr: 36-2950 Modell: 5509 Ver: 200812 SE 2 Trådlös telefon Binatone Style 1200 Art.nr: 36-2950 Modell: 5509 Läs igenom hela bruksanvisningen före användning och spara den

Läs mer

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IUP Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska

Läs mer

BRUKSANVISNING. PreView Mirabell. Lättanvänd flerfunktionstelefon med bakgrundsbelyst teckenfönster

BRUKSANVISNING. PreView Mirabell. Lättanvänd flerfunktionstelefon med bakgrundsbelyst teckenfönster BRUKSANVISNING PreView Mirabell Lättanvänd flerfunktionstelefon med bakgrundsbelyst teckenfönster Telematic Nordic AB - Metallvägen 5-43533 Mölnlycke - SWEDEN Tel: 031-887598 - E-post: service@telematic.se

Läs mer

Trådlös telefon 230 DT200 trådlös telefon BS230 basenhet DECT/GAP digital Användarhandbok tions A l Use a unic Com for Comm Not ricsson Mobile

Trådlös telefon 230 DT200 trådlös telefon BS230 basenhet DECT/GAP digital Användarhandbok tions A l Use a unic Com for Comm Not ricsson Mobile Trådlös telefon 230 DT200 trådlös telefon BS230 basenhet DECT/GAP digital Användarhandbok Inledning Denna användarhandbok består av olika delar och avsnitt som behandlar olika ämnen. De flesta kan läsas

Läs mer

BRUKSANVISNING. Trådlös telefon. Modell: e800. Nr: 36-1606, 36-1607, 36-1608. Ver. 002-200502

BRUKSANVISNING. Trådlös telefon. Modell: e800. Nr: 36-1606, 36-1607, 36-1608. Ver. 002-200502 BRUKSANVISNING Trådlös telefon Modell: e800 Nr: 36-1606, 36-1607, 36-1608 Ver. 002-200502 2 Binatone e800 System Digital trådlös telefon med nummerpresentatör. Denna utrustning är inte avsedd för att ringa

Läs mer

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Inledning Först och främst tackar vi dig till ditt köp av Sweex Wireless Internet Phone. Med denna internettelefon kan du snabbt och lätt kommunicera via röstsamtal

Läs mer

Gratulerar. Säkerhetsanvisningar

Gratulerar. Säkerhetsanvisningar Gratulerar Till din nya telefon. Vi hoppas att du skall ha stor glädje och nytta av den. För att rätt kunna använda telefonens funktioner ber vi dig läsa denna manual och spara den så att du kan ta fram

Läs mer

Batteriladdning. Kontrollernas placering:

Batteriladdning. Kontrollernas placering: ANVÄNDARHANDBOK Batteriladdning Enheten har ett inbyggt, laddningsbart li-jonbatteri av typen DC 3,7 V, 330 mah. Ladda det enligt följande: Sätt i den lilla kontakten i den medföljande anslutningskabeln

Läs mer

Aastra 7147a analog telefon

Aastra 7147a analog telefon Aastra 7147a analog telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 5 Samtalslista 5 Snabbknappar 6 Telefoninställningar 6 Väggmontering 8 Telefonens

Läs mer

Snabbguide Konftel 300IP

Snabbguide Konftel 300IP Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 300IP SVENSKA Beskrivning Konftel 300IP är en konferenstelefon för IP-telefoni. På www.konftel.com/300ip hittar du en handbok, med utförligare beskrivning

Läs mer

Cisco 6961. Bruksanvisning. Dokumenttyp: Guide Bruksanvisning Cisco 6961 2014-03-20

Cisco 6961. Bruksanvisning. Dokumenttyp: Guide Bruksanvisning Cisco 6961 2014-03-20 Cisco 6961 Bruksanvisning Telefonbeskrivning 1. Telefonlur med lampa Den röda lampan på telefonluren blinkar när telefonen ringer. Lampan lyser med fast sken när det finns nya röstmeddelanden. 2. Display

Läs mer

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580 Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1.

Läs mer

DECT OFFICE DECT Handenhet

DECT OFFICE DECT Handenhet Swedish DECT OFFICE DECT Handenhet Bruksanvisning 1 Högtalare 2 Indikator 3 Display 4 Vänsterpil/återuppringning 5 Menyknapp 6 Specialknapp DECT OFFICE 7 R-knapp 8 Uttag för headset (på undersidan) 9 Mikrofon

Läs mer

Lättanvänd mobiltelefon

Lättanvänd mobiltelefon DCP50 Deltaco TALA Enkel Lättanvänd mobiltelefon SE Användarhandledning Förpackningsinnehåll Introduktion Välkommen till din nya DELTACO ENKEL mobiltelefon. Den är gjord för att vara lätt att använda men

Läs mer

Registrera produkten och få tillgång till support på. XL390 XL395. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få

Registrera produkten och få tillgång till support på.   XL390 XL395. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Registrera produkten och få tillgång till support på www.philips.com/welcome XL390 XL395 Snabbstartguide 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Vad finns i förpackningen Basstation (XL395) Basstation (XL390) Laddare*

Läs mer

Logger II Plus RADERA NAMN RING UPP

Logger II Plus RADERA NAMN RING UPP BRUKSANVISNING V3 Logger II Plus Logger II Plus RADERA NAMN RING UPP 1 Innehåll Inkoppling sidan 4 Väggmontering sidan 4 Batteribyte sidan 5 Översikt sidan 6-7 Inställning av tid och datum sidan 8-9 Inställning

Läs mer

Doro PhoneEasy. 338gsm

Doro PhoneEasy. 338gsm Doro PhoneEasy 338gsm 20. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 0.. På/av Sidoknapp (volym) Menyknapp Display Snabbval Samtalsknapp/OK Numerisk knappsats * / Knapplås # / Byt profil Avsluta samtal/radera/bakåt Pilknappar

Läs mer

Användarguide Avaya One-X 9630 & SBM24 Utbyggnadsmodul 2008-10-30

Användarguide Avaya One-X 9630 & SBM24 Utbyggnadsmodul 2008-10-30 Användarguide Avaya One-X 9630 & SBM24 Utbyggnadsmodul 2008-10-30 Hur Fungerar Din Telefon? Svara På Inkommande Samtal Hur svarar jag? Om du inte är aktiv på ett annat samtal, svara genom att lyfta Luren,

Läs mer

CD140. www.philips.com/support. SE Digital Trådlös Telefon

CD140. www.philips.com/support. SE Digital Trådlös Telefon CD140 www.philips.com/support SE Digital Trådlös Telefon Varning Använd bara uppladdningsbara batterier! Handenheter skall laddas i 24 timmar innan de används. Innehåll 1 Viktigt 2 1.1 Strömförsörjning

Läs mer

TMT-918 Fjärrkontroll med timer. Säkerhet. Tekniska data

TMT-918 Fjärrkontroll med timer. Säkerhet. Tekniska data TMT-918 Fjärrkontroll med timer KOMPATIBILITET Den här sändaren är kompatibel med alla självlärande mottagare från System Nexa. Timerfunktionerna bör dock inte användas på mottagare med dimmer. FUNKTIONALITET

Läs mer

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580 Användarhandbok Svenska Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1. På/av 2. Uttag för headset 3. Uttag för

Läs mer

Konsten att prata lågt.

Konsten att prata lågt. Konsten att prata lågt. Välkommen till oss på Glocalnet! Glocalnet har på kort tid växt upp till en av Sveriges största kompletta teleoperatörer. Att allt fler väljer oss är bästa beviset för att vår ambition

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus

ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus Egenskaper Nummerpresentatör (CID) med engelsk röst Minne för 69 st ingående- och 20 st utgående telefonnummer (max 12 siffror), 10 st kortnummer (max 12 siffror), Olika ringmelodier

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Bruksanvisning Handi 4 Funktionsbeskrivning Telefon Programversion 4.6.0 eller senare Rev C Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Använda Telefon... 3 2.1 Kontaktlistan... 3 2.2 Ringa samtal... 4 2.3

Läs mer

Bruksanvisning. Hyundai HDT-H3

Bruksanvisning. Hyundai HDT-H3 Bruksanvisning Hyundai HDT-H3 Gratulerar till din nya telefon Vi hoppas att du skall ha stor glädje och nytta av Din nya telefon. Läs noga igenom denna bruksanvisning för att rätt kunna använda telefonen

Läs mer

Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat

Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat TEKNISKA DATA Personsökare för Ton- och Numeriksökning. Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat Batteri: 1,5 V alkaliskt batteri, typ IEC LR6. Räcker 1 500 timmar. Dimensioner: Bredd: 24 mm Höjd:

Läs mer

DC-446 INSTRUKTIONS- BOK. Artillerigatan 25 415 03 Göteborg Tel. 031-84 04 30. Lafayette Radio AB 2005 1

DC-446 INSTRUKTIONS- BOK. Artillerigatan 25 415 03 Göteborg Tel. 031-84 04 30. Lafayette Radio AB 2005 1 DC-446 INSTRUKTIONS- BOK Artillerigatan 25 415 03 Göteborg Tel. 031-84 04 30 Lafayette Radio AB 2005 1 1 2 9 8 7 3 4 5 6 1 Uttag för miniheadset 2 Av/på omkopplare 3 Omkopplare upp 4 Omkopplare ner 5 Omkopplare

Läs mer

Användarmanual CallPad

Användarmanual CallPad Användarmanual CallPad Villkor för användning Ingen del av detta dokument får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniskt eller mekaniskt, inklusive kopiering eller informationslagring,

Läs mer

Digital trådlös telefon Digital trådlös telefon med svarare. Välkommen. Snabb startguide. Anslut. Installera. Ha roligt

Digital trådlös telefon Digital trådlös telefon med svarare. Välkommen. Snabb startguide. Anslut. Installera. Ha roligt Digital trådlös telefon Digital trådlös telefon med svarare SE140 SE145 Välkommen Snabb startguide 1 2 3 Anslut Installera Ha roligt Paketet innehåller SE140/SE145 telefonlur SE140 eller SE145 basenhet

Läs mer

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok Zodiac Me2You Privat Mobil Radio Användarhandbok Introduktion Privat mobil radio(pmr) låter dig prata med så många människor du vill, så ofta du vill, utan licens eller samtalsavgifter. Den är väldigt

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SRP3014. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på   SRP3014. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SRP3014 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Din universalfjärrkontroll 2 Introduktion

Läs mer

KOM IGÅNG med telefoni via mobilnätet

KOM IGÅNG med telefoni via mobilnätet HUAWEI F688 KOM IGÅNG med telefoni via mobilnätet O50943_Kom-igång-guide TSP-4385 och 4386.indd 1 2017-02-01 13:06 INNEHÅLL Lär känna din Huawei F688...sid. 4 Snabbstart Huawei F688...sid. 6 1 Sätt i simkortet...sid.

Läs mer

Användarguide Avaya One-X

Användarguide Avaya One-X Användarguide Avaya One-X 9620 2008-10-30 Hur Fungerar Din Telefon? Svara På Inkommande Samtal Hur svarar jag? Om du inte är aktiv på ett annat samtal, svara genom att lyfta Luren, eller tryck på Speaker

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SRP2018. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på   SRP2018. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SRP2018 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Din universalfjärrkontroll 2 Introduktion

Läs mer

Användarmanual DDP-620

Användarmanual DDP-620 Användarmanual DDP-620 INNEHÅLL SYMBOLERNAS BETYDELSE...1 KNAPPBESKRIVNING (handenhet + basstation)...2 INSTÄLLNING AV TELEFONEN...3 INSTALLATION...4 VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION...5 RINGA OCH TA EMOT SAMTAL...6

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Användarmanual DDP-650 TWIN

Användarmanual DDP-650 TWIN Användarmanual DDP-650 TWIN INNEHÅLL SYMBOLERNAS BETYDELSE... 1 KNAPPBESKRIVNING (handenhet + basstation)... 2 INSTÄLLNING AV TELEFONEN... 3 INSTALLATION... 4 VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION... 5 RINGA OCH

Läs mer

Portabelt Bluetooth Ljudsystem Med PLL FM Radio TRA-800BT. Svensk Instruktions Manual

Portabelt Bluetooth Ljudsystem Med PLL FM Radio TRA-800BT. Svensk Instruktions Manual Portabelt Bluetooth Ljudsystem Med PLL FM Radio TRA-800BT Svensk Instruktions Manual Din enhet har tillverkats och monterats under Roadstars strikta kvalitetskontroll. Innan du använder enheten, läs igenom

Läs mer

Bruksanvisning. Maxcom KXT-801

Bruksanvisning. Maxcom KXT-801 Bruksanvisning Maxcom KXT-801 Egenskaper Nummerpresentatör (CID) för FSK och DTMF Skärm med bakgrundsbelysning Kontrasten på skärmen kan ändras Minne för ingående- och utgående telefonnummer 1 direktminne

Läs mer

PhoneEasy 110. Svenska

PhoneEasy 110. Svenska PhoneEasy 110 Svenska 1 2 3 4 5 6 O a 1 3 ABC 2 DEF 4 GHI 5 MN O 7 8 W XY Z PQRS 7 L r JKL TUV 6 9 * 0 # Svenska 1. Telefonbok 2. Boost (ljudförstärkning) 3. Internsamtal 4. R-knapp 5. Linjeknapp/Högtalartelefon

Läs mer

Din manual TELIA KOBRA

Din manual TELIA KOBRA Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för TELIA KOBRA. Du hittar svar på alla dina frågor i TELIA KOBRA instruktionsbok (information,

Läs mer

SuperNova BabyCall. Bruksanvisning. Art nr: 221 810

SuperNova BabyCall. Bruksanvisning. Art nr: 221 810 Bruksanvisning SuperNova BabyCall Art nr: 221 810 Abilia AB, Kung Hans väg 3, Sollentuna, Box 92, 191 22 Sollentuna, Sweden Phone +46 (0)8-594 694 00 Fax +46 (0)8-594 694 19 info@abilia.se www.abilia.se

Läs mer

Användarmanual Operator Console

Användarmanual Operator Console Användarmanual Operator Console Villkor för användning Ingen del av detta dokument får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniskt eller mekaniskt, inklusive kopiering

Läs mer

Din manual SIEMENS GIGASET AS200 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3954304

Din manual SIEMENS GIGASET AS200 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3954304 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SIEMENS GIGASET AS200. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer