KRISLEDNING I SIGTUNA KOMMUN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KRISLEDNING I SIGTUNA KOMMUN"

Transkript

1 KRISLEDNING I SIGTUNA KOMMUN LEDNINGSPLAN FÖR EXTRAORDINÄRA HÄNDELSER, HÖJD BEREDSKAP OCH ANDRA ALLVARLIGA HÄNDELSER Antagen av kommunfullmäktige den 15 december 2011 Dnr KS/2011:691

2

3 Innehåll 1 Inledning Mål för Sigtuna kommuns krisberedskap Inriktningsmål Sigtuna kommuns övergripande krisledning Krisledning på verksamhetsnivå Information Larmvägar (12)

4

5 1 Inledning Merparten av det krisarbete som sker i kommunen hanteras inom ramen för den ordinarie organisationen. Endast vid mycket allvarliga händelser och händelser som är att betrakta som extraordinära krävs en anpassad organisation, såsom en förberedd övergripande krisledningsorganisation. Varje typ av allvarlig händelse eller extraordinär händelse medför specifika konsekvenser för dem som bor och vistas i kommunen. Exempelvis masskador (fysiska, social eller psykiska), utkylning, dricksvattenbrist etc. Behoven av övergripande strategisk och normativ ledning är däremot likartade vid de flesta händelser och krisledningsplanen beskriver en grundorganisation för kommunens krisledning. Vid behov anpassas därefter denna grundorganisation efter den inträffade händelsens behov av ledning. I denna plan för Sigtuna kommuns krisledning behandlas följande: Mål för kommunens krisberedskap Ledning Information Planen kompletteras av krisledningsplaner för de olika verksamheterna i kommunen. Dessa planer fastställs av respektive nämnd. Det går inte att förutse det oförutsebara. Däremot går det att planera för det. Den som utgår från att något kommer att kunna gå fel och utvecklar en plan för att både förebygga och hantera katastrofsituationer har mycket större chanser att klara sig än den som helt enkelt hoppas på det bästa. 5 (12)

6 2 Mål för Sigtuna kommuns krisberedskap Enligt lagen (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap ska kommunen anta en plan för extraordinära händelser en gång per mandatperiod. Bestämmelserna i lagen syftar till att kommuner och landsting skall minska sårbarheten i sin verksamhet och ha en god förmåga att hantera krissituationer i fred. Med extraordinär händelse avses en händelse som: avviker från det normala, innebär en allvarlig störning eller överhängande risk för allvarlig störning i viktiga samhällsfunktioner, och kräver skyndsamma insatser av en kommun eller ett landsting. Det som särskiljer extraordinära händelser från andra händelser är de extraordinära händelsernas stora omfattning och att händelseförloppet är snabbt, svårt att överblicka och därmed kräver snabba beslut och insatser av de kommunala organen. Kommunen har en skyldighet att vid en extraordinär händelse verka för att kommunens egna verksamheter kan upprätthållas och bedrivas på en acceptabel nivå. Detta förutsätter att kommunen enligt lag uppfyller följande: Identifierar och analyserar risker och sårbarheter, utifrån ett extraordinärt perspektiv, inom kommunens geografiska område och hur dessa kan påverka den egna verksamheten. Därefter ska kommunen för varje mandatperiod fastställa en plan för hur dessa extraordinära händelser ska hanteras. Kommunen ska inför varje mandatperiod inrätta en krisledningsnämnd som har till uppgift att fullgöra uppgifter under en extraordinär händelse. En nämnd som har den unika möjligheten och befogenheten att vid dessa händelser kunna ta över andra nämnders ansvar och befogenhet. Kommunen verkar för samverkan och samordning av krishantering inom det geografiska området, såväl i det förberedande arbetet som i det akuta skedet. Detta utan att ta över berörda aktörers eget ansvar för krishantering. Kommunen ska även vid dessa händelser verka för en samordning av information till allmänheten. Ger förtroendevalda och anställda den utbildning och övning som krävs för att kunna lösa sina uppgifter vid en extraordinär händelse. Kommunen ska informera länsstyrelsen om de åtgärder som vidtagits i såväl ett förberedande som ett akut läge, samt hur dessa påverkar krisberedskapsläget. 6 (12)

7 2.1 Inriktningsmål Sigtuna kommun ska vid stora olyckor, samhällstörningar, extraordinära händelser och höjd beredskap kunna arbeta på ett sådant sätt så att de som bor och vistas i kommunen upplever största möjliga trygghet och säkerhet. Det handlar om att: minska konsekvenserna av inträffad händelse för dem som bor och vistas i Sigtuna kommun, säkerställa bevarat förtroende för och driften av den kommunala verksamheten, leda kommunens verksamhet, vid behov medverka i samordning och koordinering med andra aktörer, ge alla medborgare och andra aktörer så goda förutsättningar som möjligt att fatta egna beslut genom att sprida snabb, tillförlitlig och tydlig information. 7 (12)

8 3 Sigtuna kommuns övergripande krisledning En förutsättning för en effektiv krishantering är att krisledningsorganisationen är flexibel. Den ska kunna anpassas till flera olika typer av händelser, allt från att en enskild nämnd behöver förstärkta resurser till att hela den centrala krisledningen måste aktiveras. Sigtuna kommuns övergripande krisledning arbetar utifrån två nivåer: Anpassad krisledningsorganisation (Nivå 1) Krisledningsorganisationen anpassas efter de ledningsbehov som situationen kräver. Denna organisation går vid behov in och stödjer den ordinarie organisationen när det krävs åtgärder på övergripande nivå. Detta kan göras utan att krisledningsnämnden för den skull behöver ta över andra nämnders ansvar. Politisk ledning utgår från den ordinarie nämndstrukturen, men vid behov kan den centrala politiska ledningen vara ett politiskt strategiskt stöd till den operativa ledningsstaben. Krisledningsnämnden träder i funktion (Nivå 2) Vid svåra samhällstörningar, s k extraordinära händelser, kan Krisledningsnämnden ta över ansvar och befogenheter för andra nämnders ansvarsområde. Krisledningen är organiserad i en politisk beslutsgrupp (ordinarie nämndstruktur i nivå 1 och Krisledningsnämnden för nivå 2) och en operativ ledningsstab bestående av tjänstemän. Den politiska beslutsgruppen (krisledningsnämnd eller berörd facknämnd) utgör kommunens normativa ledning. Den fattar nödvändiga preliminära och akuta beslut och handhar kontakter och information på övergripande nivå. Den operativa ledningsstaben, i Sigtuna kommun kallad krissamordningsgrupp, utövar den strategiska ledningen och verkställer den politiska beslutsgruppens normativa beslut. Kommundirektören, eller den denne utser, fullgör uppgiften som stabschef. Krissamordningsgruppen samverkar med andra berörda myndigheter, organisationer och övriga intressenter. Förutom kommunala befattningshavare kan staben vid behov knyta till sig externa funktioner och experter. Krisledningsorganisationen ska ha tillgång till utbildad personal, lämpliga lokaler och utrustning för att kunna bedriva ett effektivt arbete. I rutinbeskrivningen för ledning och information vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap beskrivs närmare ansvar och uppgifter för krisledningsnämnden och krissamordningsgruppen. Här beskrivs även arbetssätt, praktiska rutiner, samt innehåller även mallar för att underlätta arbetet. Ledningsstrukturen enligt denna plan ska även gälla vid höjd beredskap, med skillnaden att den politiska ledningen då utövas av kommunstyrelsen istället för krisled- 8 (12)

9 ningsnämnden. Vad som här sägs om krisledningsnämnden och dess roll gäller då i tillämpliga delar för kommunstyrelsen. Närmare information angående krisledningsorganisationens ansvar, uppgifter, rutiner och lokaliteter beskrivs i ett separat dokument med rutiner för ledning vid extraordinära händelser och höjd beredskap. 9 (12)

10 4 Krisledning på verksamhetsnivå Krisledningen på verksamhetsnivå följer samma organisationsmönster som den kommunövergripande ledningen. Det innebär att respektive chefsnivå är ansvarig för planering, utbildning/övning och utövande av krisledning inom sitt område. Förvaltningarna ska utifrån identifierade risker och sårbarheter ta fram krishanteringsplaner för allvarliga händelser i enlighet med kommunens modell. Planerna ska innehålla följande: Mål för verksamhetens krisberedskap Beskrivning av verksamhetens krisledning Larmvägar Krishanteringsplanerna fastställs av respektive nämnd samt redovisas till kommunstyrelsens arbetsutskott senast den 30 juni under det första året efter ett val. 10 (12)

11 5 Information Det är av flera skäl nödvändigt för en kommun att ha en plan för hur informationen ska bedrivas vid kriser. Planen är ett verktyg för att skapa en gemensam referensram om kriskommunikationens möjligheter och begränsningar. Planen bidrar till att skapa en medvetenhet om kriser, krishantering och kriskommunikation hos de anställda. Den kanske viktigaste anledningen till att ha en god planering för kriskommunikation är att planen sparar tid när krisen väl är ett faktum. Genom att ha en plan som snabbt kan sättas i verket kan de ansvariga direkt ägna sig åt krisen, istället för att börja organisera en informationsverksamhet. Viktiga honnörsord för kriskommunikation är: Öppenhet Trovärdighet Enkelhet Snabbhet Lättillgänglighet Informationschefen ansvarar för framtagandet av kriskommunikationsplanen och för genomförandet av de informationsinsatser som bedöms nödvändiga, samt organiserar och ansvarar för informationsgruppens arbete. Närmare beskrivning av Sigtuna kommuns informationsarbete finns i en särskild kriskommunikationsplan, som inriktar sig på att lösa följande uppgifter: Intern information Extern information Mediekommunikation 11 (12)

12 6 Larmvägar Sigtuna kommun har en tjänsteman i beredskap (TiB), vilket innebär att det dygnet runt finns en tillgänglig kommunal tjänsteman. Huvuduppgiften för TiB är att säkerställa kommunledningens tillgänglighet och hanteringsförmåga vid kriser och extraordinära händelser. Var och en i den kommunala organisationen som har ansvar för eller kännedom om en inträffad händelse ska i första hand underrätta funktionsansvarig chef. Funktionsansvarig kontaktar därefter TiB för att informera om händelsen och vid behov få dennes bedömning av det inträffade. Om inte ansvarig chef kan nås, kontaktas TiB direkt. Externa aktörer når kommunens TiB via ett särskilt larmnummer. TiB kontaktar vid behov kommunstyrelsens ordförande/ersättare och/eller kommundirektören. Tillsammans analyserar de därefter den uppkomna situationen och kommunstyrelsens ordförande/ersättare beslutar om på vilken nivå krisledningsorganisationen ska träda i funktion. Vid tillfällen där det ej går att nå kommundirektör eller krisledningsnämndens ordförande, har TiB befogenhet att kalla in personal för tjänstgöring, inrikta och koordinera ledningsfuntionen. TiB kan även i samråd med ansvarig förvaltningschef fatta beslut om att upprätta ledningsstöd vid händelser/kriser som hanteras av den ordinarie organisationen. TiB har dock aldrig befogenhet att inkalla krisledningsnämnd för att överta andra nämnders ansvar. Larmnummer och TiB-organisation finns i en separat rutinbeskrivning för TiB. 12 (12)

KRISPLAN SIGTUNA KOMMUN

KRISPLAN SIGTUNA KOMMUN KRISPLAN SIGTUNA KOMMUN KRISLEDNINGSPLAN FÖR EXTRAORDINÄRA HÄNDELSER, HÖJD BEREDSKAP OCH ANDRA ALLVARLIGA HÄNDELSER 2016-01-28 1 Innehållsförteckning 1. Vad är en kris?... 3 2. Sigtuna kommuns krisledning

Läs mer

Handlingsplan för extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap för Sollentuna kommun för mandatperioden 2011-2014

Handlingsplan för extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap för Sollentuna kommun för mandatperioden 2011-2014 Handlingsplan för extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap för Sollentuna kommun för mandatperioden 2011-2014 Antagen av kommunfullmäktige 2012-06-13, 53 Dnr 2011/512 KS.052 Innehållsförteckning

Läs mer

Plan för hantering av extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap

Plan för hantering av extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap Plan för hantering av extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap Antagen av kommunfullmäktige 2009-06-15 114 Diarienummer 09KS226 Sid 2 (8) Ersätter Plan för samordning av verksamheten

Läs mer

Lagstadgad plan. Plan för hantering av extraordinära händelser 2011-06-20. Diarienummer KS-345/2011. Beslutad av kommunfullmäktige den 20 juni 2011

Lagstadgad plan. Plan för hantering av extraordinära händelser 2011-06-20. Diarienummer KS-345/2011. Beslutad av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 Lagstadgad plan 2011-06-20 Plan för hantering av extraordinära händelser Diarienummer KS-345/2011 Beslutad av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 Ersätter Program för hantering av extraordinära händelser,

Läs mer

Ledningsplan för extraordinära händelser, höjd beredskap och andra allvarliga händelser

Ledningsplan för extraordinära händelser, höjd beredskap och andra allvarliga händelser 1 (6) Ledningsplan för extraordinära händelser, höjd beredskap och andra allvarliga händelser Antagen av kommunfullmäktige 2 (6) Ledningsplan för extraordinära händelser, höjd beredskap och andra allvarliga

Läs mer

Plan för extraordinära händelser 2011-2014. Mjölby kommun Dnr. 2012:186

Plan för extraordinära händelser 2011-2014. Mjölby kommun Dnr. 2012:186 Plan för extraordinära händelser 2011-2014 Mjölby kommun Dnr. 2012:186 Innehåll 1 INLEDNING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte och målsättning 3 2 KOMMUNENS ANSVAR 5 2.1 Risk- och sårbarhetsanalys 5 2.2 Geografiska

Läs mer

Krisledningsplan för Oxelösunds kommun

Krisledningsplan för Oxelösunds kommun för Oxelösunds kommun Del 1 Övergripande beskrivning och åtgärdsplan Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Kommunstyrelsen Dokumentansvarig Förvaring Dnr Säkerhetsstrateg kommunstyrelseförvaltningen

Läs mer

Plan för kommunal ledning och information vid kriser och extraordinära händelser

Plan för kommunal ledning och information vid kriser och extraordinära händelser Styrdokument KS 2012.0295 Ansvarig organisationsenhet: Fastställd av KF 2012-12-18 234 Ersätter KF 2007-06-18 127 Plan för kommunal ledning och information vid kriser och extraordinära händelser Styrdokument

Läs mer

Strategi för hantering av samhällsstörningar

Strategi för hantering av samhällsstörningar Strategi för hantering av Dokumenttyp: Övergripande Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 26 oktober 2017 Ansvarig: Räddningstjänsten Revideras: vart 4:e år Följas upp: Årligen Strategi för

Läs mer

KRISHANTERINGSPLAN Ledningsplan för allvarliga och extraordinära händelser i Ronneby kommun

KRISHANTERINGSPLAN Ledningsplan för allvarliga och extraordinära händelser i Ronneby kommun Dnr: 2014 000094 KRISHANTERINGSPLAN Ledningsplan för allvarliga och extraordinära händelser i Ronneby kommun Antagen av Ronneby Kommunfullmäktige 2015 02 26, rev 2016 03 21 Dnr: 2014 000094 Innehåll 1.

Läs mer

Plan för samhällsstörning och extraordinära händelser - ledningsplan. Lysekils Kommun

Plan för samhällsstörning och extraordinära händelser - ledningsplan. Lysekils Kommun Plan för samhällsstörning och extraordinära händelser - ledningsplan Lysekils Kommun Dokumentnamn: Plan för samhällsstörning och extraordinära händelser - ledningsplan Dnr: LKS 2013-184 Handläggare: Christer

Läs mer

Central krisledningsplan för Helsingborgs stad

Central krisledningsplan för Helsingborgs stad SID 1(10) Central krisledningsplan för Helsingborgs stad PROGRAM POLICY RIKTLINJER Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(10) Helsingborgs

Läs mer

Plan för kommunal ledning och kommunikation vid kriser och extraordinära händelser

Plan för kommunal ledning och kommunikation vid kriser och extraordinära händelser Plan för kommunal ledning och kommunikation vid kriser och extraordinära händelser Fastställd av: Kommunfullmäktige 2016-06-21 115 Revideras senast: 2019-12-31 Innehåll Inledning 3 Bakgrund 3 Syfte 4 Mål

Läs mer

K R I S B E R E D S K A P S P L A N F Ö R L U N D S K O M M U N

K R I S B E R E D S K A P S P L A N F Ö R L U N D S K O M M U N K R I S B E R E D S K A P S P L A N F Ö R L U N D S K O M M U N Antagen av kommunfullmäktige 2012-12-05 2 Innehållsförteckning Inledning... 4 Krisberedskap i Lunds kommun... 4 Grundprinciper i krishantering...

Läs mer

Krisledningsplan. Österåkers Kommun. Beslutad av Kommunfullmäktige

Krisledningsplan. Österåkers Kommun. Beslutad av Kommunfullmäktige Krisledningsplan Österåkers Kommun Beslutad av Kommunfullmäktige 2016-09-19 Österåkers kommuns krisledningsplan Österåkers kommun arbetar i först hand med att förebygga och minimera risker i syfte att

Läs mer

Plan för extraordinära händelser i Värmdö kommun

Plan för extraordinära händelser i Värmdö kommun Plan för extraordinära händelser i Värmdö kommun 1 Krisledning vid extraordinära händelser Enligt lag (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och

Läs mer

Plan. för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser Beslutat av: Kommunfullmäktige. Beslutandedatum:

Plan. för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser Beslutat av: Kommunfullmäktige. Beslutandedatum: Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser 2015-2018............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2015-11-30 184 Ansvarig: Kommunchef Revideras:

Läs mer

Handlingsplan för Samhällsstörning

Handlingsplan för Samhällsstörning Handlingsplan för Samhällsstörning Kungsbacka kommun 2015-10-29 Sammanfattning Det här dokumentet beskriver Kungsbacka kommuns fastlagda mål och riktlinjer för arbetet med krisberedskap. Handlingsplanen

Läs mer

Krisledningsplan. för Hudiksvalls kommun

Krisledningsplan. för Hudiksvalls kommun Krisledningsplan för Hudiksvalls kommun mandatperioden 2011 2014 Innehåll 1 Inledning 5 2 Kommunens ansvar vid extraordinär händelse 6 2.1 Krisarbetets mål 6 3 Organisation och ansvar 7 3.1 Planering och

Läs mer

Plan för att förebygga och hantera extraordinära händelser. Beslutad av kommunfullmäktige 25 september 2017, 102/17, Dnr KS2017.

Plan för att förebygga och hantera extraordinära händelser. Beslutad av kommunfullmäktige 25 september 2017, 102/17, Dnr KS2017. Plan för att förebygga och hantera extraordinära händelser Beslutad av kommunfullmäktige 25 september 2017, 102/17, Dnr KS2017.0264 Innehåll Dokumenttyp: Plan Dokumentet gäller för: Kommunens nämnder och

Läs mer

Styrande dokument. Styrdokument för krishantering Oskarshamns kommun. Fastställd av Kommunstyrelsen , 97

Styrande dokument. Styrdokument för krishantering Oskarshamns kommun. Fastställd av Kommunstyrelsen , 97 Styrande dokument Styrdokument för krishantering 2016-2018 Oskarshamns kommun Fastställd av Kommunstyrelsen 2016-04-19, 97 Gäller från och med 2016-04-29 1 (6) Styrdokument för Krishantering 2016-2018

Läs mer

LEDNINGSPLAN Vid kriser och extraordinära händelser Kommunledningsförvaltningen Februari 2016

LEDNINGSPLAN Vid kriser och extraordinära händelser Kommunledningsförvaltningen Februari 2016 LEDNINGSPLAN Vid kriser och extraordinära händelser Kommunledningsförvaltningen Februari 2016 Antagen av kommunfullmäktige 2016-03-17 Innehåll INLEDNING... 3 KRISHANTERINGENS GRUNDPRINCIPER... 3 REVIDERING...

Läs mer

Direkttelefon Referens Lag och annan statlig reglering

Direkttelefon Referens Lag och annan statlig reglering Direkttelefon Referens 0910-73 46 09 2011-08-15 Kommunledningskontoret Planeringsavdelningen Erik Nordlund händelser, 2011--14 1. BAKGRUND Kommunledningskontoret har utarbetat denna ram- och målplan för

Läs mer

Krisledningsplan för Örkelljunga kommun

Krisledningsplan för Örkelljunga kommun RAPPORT Datum 1(8) Kommunledningsförvaltningen Kenth Svensson, 0435-55007 kenth.svensson@orkelljunga.se Krisledningsplan för Örkelljunga kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2015-08-24 c:\users\kommun\desktop\kris\krisledningsplan

Läs mer

Krisledningsplan. för Hudiksvalls kommun

Krisledningsplan. för Hudiksvalls kommun Krisledningsplan för Hudiksvalls kommun mandatperioden 2015 2018 Innehåll 1 Inledning 5 2 Kommunens ansvar vid extraordinär händelse 6 2.1 Krisarbetets mål 6 3 Organisation och ansvar 7 3.1 Planering

Läs mer

0 Österåker. Tjänsteutlåtande. Till Kommunstyrelsen. Krisledningsplan Österåkers Kommun. Sammanfattning. Beslutsförslag

0 Österåker. Tjänsteutlåtande. Till Kommunstyrelsen. Krisledningsplan Österåkers Kommun. Sammanfattning. Beslutsförslag Tjänsteutlåtande 0 Österåker Kommunstyrelsens kontor Datum 2016-05-24 Dnr 1^5 l0\^/0u*> Till Kommunstyrelsen Krisledningsplan Österåkers Kommun Sammanfattning I enlighet med Lag (2006:544) om kommuners

Läs mer

Krisledningsplan Ängelholm kommuns plan för hantering av kris och extraordinär händelse

Krisledningsplan Ängelholm kommuns plan för hantering av kris och extraordinär händelse Krisledningsplan Ängelholm kommuns plan för hantering av kris och extraordinär händelse Fastställd av Kommunfullmäktige 2015-04-27, 119 och är gällande för mandatperioden 2015-2018. Ängelholms kommun 262

Läs mer

KRISLEDNINGSPLAN. för HANTERING AV EXTRAORDINÄRA HÄNDELSER

KRISLEDNINGSPLAN. för HANTERING AV EXTRAORDINÄRA HÄNDELSER KRISLEDNINGSPLAN för HANTERING AV EXTRAORDINÄRA HÄNDELSER 1 PLAN FÖR KRISLEDNING Upprättad Gäller från Reviderad Sign 2009-05-28 2009-06-22 Antagen av KS 2009-06-15 Antagen av KF 2009-06-22 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Plan för hantering av extraordinära händelser. Motala kommun

Plan för hantering av extraordinära händelser. Motala kommun Plan för hantering av extraordinära händelser Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 10/KS 0086 Datum: 2010-05-24 Paragraf: KF 74 Reviderande instans: Kommunfullmäktige Diarienummer:

Läs mer

KRISLEDNINGSPLAN FÖR EXTRAORDINÄR HÄNDELSE 2011-2014

KRISLEDNINGSPLAN FÖR EXTRAORDINÄR HÄNDELSE 2011-2014 STRÖMSTADS KOMMUN KRISBEREDSKAP KRISLEDNINGSPLAN FÖR EXTRAORDINÄR HÄNDELSE 2011-2014 LEDNINGSPLAN Antagen av Kommunfullmäktige 2011-02-17, reviderad av Kommunfullmäktige 2013-04-25. INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Övergripande kommunal ledningsplan

Övergripande kommunal ledningsplan -------------------------------------------------------------------------------- Övergripande kommunal ledningsplan -------------------------------------------------------------------------------- Fastställd

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden i Årjängs kommun

Reglemente för krisledningsnämnden i Årjängs kommun REGLEMENTE 1(5) Antagen av Kommunfullmäktige Paragraf 11 Reglemente för krisledningsnämnden i Årjängs kommun 2(5) Innehåll 1 Reglemente för krisledningsnämnden... 3 1.1 Krisledningsnämnd... 3 1.1.1 Tillämplighet...

Läs mer

Krisledningsplan för Uppsala kommun (version 1.0)

Krisledningsplan för Uppsala kommun (version 1.0) Handläggare Datum Diarienummer Anders Kylesten 2015-04-16 KSN-2015-0305 Krisledningsplan för Uppsala kommun (version 1.0) Krisledningsplanen för Uppsala kommun träder i kraft den 1 juni 2015. I samband

Läs mer

Sida 1(5) STYRDOKUMENT. Datum Kommunledningsstaben. Krisledningsnämndens reglemente. Styrdokument

Sida 1(5) STYRDOKUMENT. Datum Kommunledningsstaben. Krisledningsnämndens reglemente. Styrdokument STYRDOKUMENT 1(5) Kommunledningsstaben Krisledningsnämndens reglemente Styrdokument 2(5) Styrdokument Dokumenttyp Reglemente Beslutad av Kommunfullmäktige 2013-09-25, 135 Dokumentansvarig Kommunchefen

Läs mer

Krisledningsplan. Vaxholm stad

Krisledningsplan. Vaxholm stad Krisledningsplan Vaxholm stad 1 (14) Innehållsföreteckning 1. Om dokumentet... 2 2. Beredskap för vilka händelser?... 2 2.1 Störning... 2 2.2 Allvarlig händelse... 2 2.3 Extraordinär händelse... 2 3. Utgångspunkter

Läs mer

4 Krisledningens organisation 4.1 Politisk ledningsgrupp/krisledningsnämnd 4.2 Ledningsenhet 4.3 Kansli 4.4 Informationscentral

4 Krisledningens organisation 4.1 Politisk ledningsgrupp/krisledningsnämnd 4.2 Ledningsenhet 4.3 Kansli 4.4 Informationscentral Sida 1(7) PLAN FÖR KRISLEDNING Antagen KF 2010 12 20 55 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Kommunens krishantering 2 Krisplanering 3 Mål för kommunens krisledning 3.1 Verksamhetsmål 4 Krisledningens organisation 4.1

Läs mer

Kommunal krisledningsplan

Kommunal krisledningsplan Kommunal krisledningsplan vid extraordinära händelser i Värnamo kommun Antagen av kommunfullmäktige 2007-08-30, 119 Kommunal krisledning Denna plan äger tillämpning för kommunens ledning vid extraordinära

Läs mer

Beslut om att inrätta funktionen tjänsteman i beredskap samt revidering av kommunens ledningsplan för extraordinär händelse

Beslut om att inrätta funktionen tjänsteman i beredskap samt revidering av kommunens ledningsplan för extraordinär händelse KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Kylesten Anders Hagström Ingela Asp Hanna Datum 2015-04-16 Diarienummer KSN-2015-0305 Kommunstyrelsen Beslut om att inrätta funktionen tjänsteman i beredskap samt revidering

Läs mer

Plan för hantering av extraordinära händelser

Plan för hantering av extraordinära händelser 1 (8) Typ: Plan Giltighetstid: Tills vidare Version: 2.0 Fastställd: KF 2013-11-13, 147 Uppdateras: 2015 Plan för hantering av extraordinära händelser Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Syfte 3. Risk-

Läs mer

Reglemente och plan för krisledningsnämnden vid extraordinära händelser

Reglemente och plan för krisledningsnämnden vid extraordinära händelser Upprättare: Carina Clemin Revisionsnr Diarienr. 1(6) Granskare: Stefan Jakobsson Fastställandedatum 2011-02-03 Fastställare: Landstingsstyrelsen Giltigt t.o.m. 2015-02-03 Reglemente och plan för krisledningsnämnden

Läs mer

KRISKOMMUNIKATIONSPLAN. Dnr KS/2012:200-168

KRISKOMMUNIKATIONSPLAN. Dnr KS/2012:200-168 KRISKOMMUNIKATIONSPLAN Dnr KS/2012:200-168 Innehåll 1 Kriskommunikationsplanens syfte... 3 2 Användning av kriskommunikationsplanen... 3 2.1 När ska kriskommunikationsplanen användas?... 3 3 Syfte och

Läs mer

Krisledningsplan för Hässleholms kommun

Krisledningsplan för Hässleholms kommun www.hassleholm.se S Krisledningsplan för Hässleholms kommun Program och handlingsplaner Diarienummer: 2015/376 170 Fastställt den: 2004-12-31 185 Fastställt av: Kommunfullmäktige För revidering ansvarar:

Läs mer

Ledningsplan vid större samhällsstörning, extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap för Bengtsfors kommun

Ledningsplan vid större samhällsstörning, extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap för Bengtsfors kommun Kommunledningskontoret, kanslienheten Per-Evert Granlund, 0531-52 61 60 Per-evert.granlund@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(11) KF 29/2011 rev KS 300/12 rev KF 28/16 Ledningsplan vid

Läs mer

Kommunal krishantering

Kommunal krishantering Kommunal krishantering Lag (SFS 2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. 2011-10-24 Nyckelroll i samhällets krishantering Nytt

Läs mer

Ledningsplan för samhällsstörning och extraordinär händelse Mandatperioden 2015-2018

Ledningsplan för samhällsstörning och extraordinär händelse Mandatperioden 2015-2018 1(7) Ledningsplan för samhällsstörning och extraordinär händelse Mandatperioden 2015-2018 Antagen av kommunfullmäktige 20150921, 122 2(7) Innehåll Innehåll... 2 Mål för kommunens krisberedskap... 3 Riskbild...

Läs mer

KRISLEDNINGSPLAN. Krisledningsplan för hur Emmaboda kommun skall hantera extraordinära händelser och svåra påfrestningar samt beredskapsförberedelser

KRISLEDNINGSPLAN. Krisledningsplan för hur Emmaboda kommun skall hantera extraordinära händelser och svåra påfrestningar samt beredskapsförberedelser KRISLEDNINGSPLAN Krisledningsplan för hur Emmaboda kommun skall hantera extraordinära händelser och svåra påfrestningar samt beredskapsförberedelser enl. lag (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder

Läs mer

Plan för samhällsstörning - när det som inte ska hända ändå inträffar

Plan för samhällsstörning - när det som inte ska hända ändå inträffar Antagen av kommunfullmäktige 2013-09-18 124 Plan för samhällsstörning - när det som inte ska hända ändå inträffar Version 1.0 Upprättad: 2013-05-23 I händelse av besvärliga situationer som kan komma att

Läs mer

Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap (LEH)

Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap (LEH) samhällsskydd och beredskap PM 1 (5) Rättsenheten Avdelningen för verksamhetsstöd Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap (LEH) Bakgrund

Läs mer

Krishanteringsplan 2015-2018

Krishanteringsplan 2015-2018 Krishanteringsplan 2015-2018 Antagen av kommunfullmäktige den 09 juni 2015, 53 Dnr KS 2015-272 1 1 Innehåll Krishanteringsplan och reglemente 3 Mål för kommunens krishantering 5 Organisation och reglemente

Läs mer

Krisledningsplan för Perstorps kommun

Krisledningsplan för Perstorps kommun Datum 2012-09-06 Gäller fr.o.m. 2012-11-28 Antagen: kommunfullmäktige 2012-11-28 Ersätter: kommunfullmäktige 1999-11-15 Krisledningsplan för Perstorps kommun Krisledningsplanen är ett hjälpmedel för Krisledningsnämnden

Läs mer

1(18) Krisledningsplan. Styrdokument

1(18) Krisledningsplan. Styrdokument 1(18) Styrdokument 2(18) Styrdokument Dokumenttyp - Beslutad av Kommunstyrelsen 2018-02-06, 44 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(18) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 1.1 Syfte med krisledningsplanen...4

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnd KS/2014:322

Reglemente för krisledningsnämnd KS/2014:322 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-09-14 Kommunstyrelsen Thomas Jansson Kanslichef Telefon 08 555 010 09 thomas.jansson@nykvarn.se Reglemente för krisledningsnämnd KS/2014:322 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Plan för hantering av extraordinära händelser 2011-2014

Plan för hantering av extraordinära händelser 2011-2014 Plan för hantering av extraordinära händelser 2011-2014 Antagen av Kommunfullmäktige 2011-02-17 (Dnr 2010/KS 0358 003 10) Tyresö kommun / 2010-12-01 3 (8) Innehållsförteckning 1 Grunder... 4 1.1 Samhällets

Läs mer

12. Ledningsplan för extraordinära händelser Dnr 2017/30-164

12. Ledningsplan för extraordinära händelser Dnr 2017/30-164 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 21 (39) 2017-03-27 Kf Ks 63 12. Ledningsplan för extraordinära händelser Dnr 2017/30-164 Utskottet för folkhälsa och samhällsskydd har 2017-02-08 125 behandlat ärende

Läs mer

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING. Reglemente för Krisledningsnämnd. Antagen av kommunfullmäktige den [månad_år]

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING. Reglemente för Krisledningsnämnd. Antagen av kommunfullmäktige den [månad_år] Reglemente för Krisledningsnämnd Antagen av kommunfullmäktige den [månad_år] Ändringar införda till och med KF, [nr/år] Innehållsförteckning Reglemente för krisledningsnämnden...2 1 Krisledningsnämndens

Läs mer

Handlingsprogram för trygghet och säkerhet

Handlingsprogram för trygghet och säkerhet Handlingsprogram för trygghet och säkerhet Delprogram utbildning och övning Mjölby kommun -2018 Diarienummer KS/2014:162 Datum: -11-17 Kommunfullmäktige Innehåll Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Målgrupper...

Läs mer

Styrande dokument. Krisledningsplan Fastställd av kommunstyrelsen , 97. Gäller från och med

Styrande dokument. Krisledningsplan Fastställd av kommunstyrelsen , 97. Gäller från och med Styrande dokument Krisledningsplan 2016-2018 Fastställd av kommunstyrelsen 2016-04-19, 97 Gäller från och med 2016-04-29 1 (9) Krisledningsplan 2016-2018 Plan för hantering av extraordinära händelser eller

Läs mer

Krisledningsnämnd. Strategisk Krisledning. Krisledningsstab

Krisledningsnämnd. Strategisk Krisledning. Krisledningsstab 1 (6) Krisledningsorganisation Katrineholms kommun Ledning För att säkerställa samordning och information vid extraordinära händelser i fredstid har kommunen en krisledningsorganisation som ansvarar för

Läs mer

Styrdokument för Ljusnarsbergs kommuns krisberedskap

Styrdokument för Ljusnarsbergs kommuns krisberedskap Styrdokument för Ljusnarsbergs kommuns krisberedskap 2015-2018 Antagen av kommunstyrelsen den 23 november 2016 283 1 1. Inledning Syftet med styrdokumentet är att beskriva det arbete och de åtgärder som

Läs mer

Ledningsplan POSOM. Plan för psykiskt och socialt omhändertagande vid krissituationer. Antagen av Kommunstyrelsen Dokumentansvarig i förvaltningen

Ledningsplan POSOM. Plan för psykiskt och socialt omhändertagande vid krissituationer. Antagen av Kommunstyrelsen Dokumentansvarig i förvaltningen Ledningsplan POSOM Plan för psykiskt och socialt omhändertagande vid krissituationer Dokumenttyp Plan Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2019-03-27 - Gäller tills vidare Gäller för målgruppen Orust kommun

Läs mer

Lednings- och informationsplan. vid kriser och extraordinära händelser. Salems kommun. (Antagen av kommunfullmäktige 2008-06-12)

Lednings- och informationsplan. vid kriser och extraordinära händelser. Salems kommun. (Antagen av kommunfullmäktige 2008-06-12) Lednings- och informationsplan vid kriser och extraordinära händelser (Antagen av kommunfullmäktige 2008-06-12) Salems kommun Kommunstyrelsens stab Antagna av KF 2008-06-12, 37 Lednings- och informationsplan

Läs mer

Plan för central krisledning MALMÖ STAD, ANTAGEN

Plan för central krisledning MALMÖ STAD, ANTAGEN Plan för central krisledning MALMÖ STAD, ANTAGEN 2011-12-01 1 PLAN FÖR CENTRAL KRISLEDNING MALMÖ STAD Antagen av kommunfullmäktige 2011-12-01 Gällande från 2012-01-01 2 Innehåll 1. Inledning 4 1.1 Syfte

Läs mer

Överenskommelse om effektivare samverkan i Södermanlands län i händelse av en krissituation mm DSAM

Överenskommelse om effektivare samverkan i Södermanlands län i händelse av en krissituation mm DSAM Bilaga 4 ÖVERENSKOMMELSE 1(7) Gert Andersson 0155-26 40 72 Överenskommelse om effektivare samverkan i Södermanlands län i händelse av en krissituation mm DSAM I händelse av en krissituation och höjd beredskap

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden i Bräcke kommun

Reglemente för krisledningsnämnden i Bräcke kommun 2018-10-25 Reglemente för krisledningsnämnden i Bräcke kommun Sida 2 av 5 Innehåll Inledning... 3 Krisledningsnämndens uppgifter... 3 Sammansättning och mandatperiod... 3 Delegering... 3 Ansvar och rapporteringsskyldighet...

Läs mer

Styrdokument för krisberedskap Robertsfors kommun

Styrdokument för krisberedskap Robertsfors kommun Dnr: 976.2016.00027.2832 Dnr 9016/120.109 Styrdokument för krisberedskap Robertsfors kommun 2016-2018 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Bakgrund till styrdokumentet... 3 1.2. Syfte, avgränsningar

Läs mer

Styrdokument för krisberedskap Sotenäs kommun , enligt överenskommelse med MSB och SKL

Styrdokument för krisberedskap Sotenäs kommun , enligt överenskommelse med MSB och SKL KA 2016/147 1/8 Styrdokument för krisberedskap Sotenäs kommun 2015-2018, enligt överenskommelse med MSB och SKL KA 2016/147 2/8 Styrdokument för kommunens krisberedskap 2015-2018 Överenskommelsen om kommunernas

Läs mer

Kommunstyrelsen Svar på revisionens granskning av kommunens krisberedskap (KS )

Kommunstyrelsen Svar på revisionens granskning av kommunens krisberedskap (KS ) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-03-19 56 Svar på revisionens granskning av kommunens krisberedskap (KS 2017.498) Beslut Kommunstyrelsen antar föreslaget yttrande och överlämnar

Läs mer

Krisledningsplan för omsorgsförvaltningen Godkänd av omsorgsnämnden , 141. Reviderad (endast befattningsbenämningar)

Krisledningsplan för omsorgsförvaltningen Godkänd av omsorgsnämnden , 141. Reviderad (endast befattningsbenämningar) 2014-08-14 Dnr 2010.031 163 Omsorgsförvaltningen Ann Lindqvist Krisledningsplan för omsorgsförvaltningen Godkänd av omsorgsnämnden 2010-09-22, 141. Reviderad 2014-08-04 (endast befattningsbenämningar)

Läs mer

Lag (2003:778) om skydd mot olyckor / LSO Statlig / kommunal räddningstjänst

Lag (2003:778) om skydd mot olyckor / LSO Statlig / kommunal räddningstjänst Lagar: Lag (2003:778) om skydd mot olyckor / LSO Statlig / kommunal räddningstjänst Lag (2006:554) om kommuners och landstings åtgärder inför och extra ordinära händelseri fredstid och beredskap / LEH

Läs mer

Plan för extraordinära händelser Essunga kommun

Plan för extraordinära händelser Essunga kommun Plan för extraordinära händelser Essunga kommun Fastställd av kommunfullmäktige 40, 2010-05-31 Register INLEDNING OCH BAKGRUND 3 DEFINITION AV EXTRAORDINÄR HÄNDELSE ENLIGT 4 1 KAP 2006:544 3 RISK- OCH

Läs mer

Krisledningsplan 2011 2014

Krisledningsplan 2011 2014 Burlövs kommun Kommunfullmäktige Krisledningsplan 2011 2014 Antagen av kommunfullmäktige 2011-12-19, 144 1. Händelse! 2. SOS 4. Larmfunktionen återkopplar beslut om åtgärd till SOS Räddningstjänst, Lst,

Läs mer

Ledningsplan vid allvarliga och extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap. Antagen av kommunfullmäktige

Ledningsplan vid allvarliga och extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap. Antagen av kommunfullmäktige Ledningsplan vid allvarliga och extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap Antagen av kommunfullmäktige 2015-06-18 Innehållsförteckning 1 Målsättning 3 1.1 Ledningsplan 3 1.2 Beredskapsarbetet

Läs mer

Lagstadgad plan. Plan för hantering av extraordinära händelser KS 2016/0015. Beslutad av kommunfullmäktige

Lagstadgad plan. Plan för hantering av extraordinära händelser KS 2016/0015. Beslutad av kommunfullmäktige Lagstadgad plan 2016-01-04 Plan för hantering av extraordinära händelser KS 2016/0015 Beslutad av kommunfullmäktige 2016-02-02 Ersätter Plan för hantering av extraordinära händelser beslutad av kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden i Överkalix kommun

Reglemente för krisledningsnämnden i Överkalix kommun Reglemente för krisledningsnämnden i Överkalix kommun Detta reglemente utgör styrdokument för kommunens organisation och befogenheter vid extraordinära händelser i fredstid enligt Lagen om kommuners och

Läs mer

Styrdokument för krisberedskap. Ragunda kommun 2015-2018

Styrdokument för krisberedskap. Ragunda kommun 2015-2018 Styrdokument för krisberedskap Ragunda kommun 2015-2018 Innehåll Termer... 3 1. Inledning... 4 1.1 Mål med styrdokumentet enligt överenskommelsen... 4 2. Krav enligt lagen om Extraordinära händelser...

Läs mer

Krisledningsplan för Danderyds kommun

Krisledningsplan för Danderyds kommun Krisledningsplan för Danderyds kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2011-06-13 1 Innehållsförteckning Punkt Innehåll Sida 1 Inledning 4 1.1 Allmänt 4 1.2 Innebörd 4 1.3 Syfte 4 2 Krisledningsorganisation

Läs mer

Krisledningsplan 2015-2018

Krisledningsplan 2015-2018 Krisledningsplan 2015-2018 Plan för extraordinära händelser eller allvarlig störning i Torsås kommun Antagen av kommunfullmäktige 2015-11-16 Innehåll Inledning... 2 Extraordinär händelse... 3 Krisledningsnämnd...

Läs mer

Delprogram utbildning & övning. Handlingsprogram för trygghet och säkerhet

Delprogram utbildning & övning. Handlingsprogram för trygghet och säkerhet Delprogram utbildning & övning Handlingsprogram för trygghet och säkerhet Mjölby kommun - 1 Inledning Syfte och mål Samhället bör ha en generell förmåga att hantera allvarliga händelser oavsett deras karaktär.

Läs mer

Malmö stad Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2)

Malmö stad Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Malmö stad Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-11-02 Vår referens Pia Oredsson Birgersson Informationschef Pia.Oredsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Krisledningsplan

Läs mer

Vägledning för kommunens utbildnings- och övningsplan

Vägledning för kommunens utbildnings- och övningsplan Vägledning för kommunens utbildnings- och övningsplan 2019-2022 Ansvarig enhet på MSB: Enheten för samverkan och planering Diarienummer 2018-13415 Publikationsnummer MSB 1364 mars 2019 2 3 Innehållsförteckning

Läs mer

Plan. Krisledningsplan. Vid extraordinära och allvarliga händelser 2014-2018 KS14-281 003. Föreskrifter. Policy. Program. Reglemente.

Plan. Krisledningsplan. Vid extraordinära och allvarliga händelser 2014-2018 KS14-281 003. Föreskrifter. Policy. Program. Reglemente. KS14-281 003 Krisledningsplan Vid extraordinära och allvarliga händelser 2014-2018 Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Antagen av kommunfullmäktige 2014-10-13 41 Innehållsförteckning

Läs mer

Styrdokument för krisberedskap i Vara kommun

Styrdokument för krisberedskap i Vara kommun Styrdokument för krisberedskap i Vara kommun Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-27 11 Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Ansvar och roller i kommunens krisberedskapsarbete... 1 3 Genomförande av

Läs mer

Plan för krisledningsnämnden i Landstinget Blekinge 2014-2018. Antagen av landstingsfullmäktige 2015-XX-XX

Plan för krisledningsnämnden i Landstinget Blekinge 2014-2018. Antagen av landstingsfullmäktige 2015-XX-XX Plan för krisledningsnämnden i Landstinget Blekinge 2014-2018 Antagen av landstingsfullmäktige 2015-XX-XX Innehållsförteckning 1 Inledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 1.1 Mål... Fel! Bokmärket

Läs mer

Sammanträdesdatum Plan för samhällsstörningar och extraordinära händelser i Sala kommun

Sammanträdesdatum Plan för samhällsstörningar och extraordinära händelser i Sala kommun iisala ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2016-05-03 8 (14) 85 Dnr 2016/596 Plan för samhällsstörningar och extraordinära händelser i Sala kommun INLEDNING Gällande plan

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden i Ånge kommun

Reglemente för krisledningsnämnden i Ånge kommun Besöksadress: Torggatan 10 Postadress: 841 81 Ånge Telefon: 0690-250 100 Webb: www.ange.se Reglemente krisledningsnämnd Reglemente för krisledningsnämnden i Ånge kommun Enligt lag (2006:544) om kommuners

Läs mer

Informationsplan för extraordinära händelser och andra allvarliga händelser

Informationsplan för extraordinära händelser och andra allvarliga händelser 2006-08-31 1 (5) Informationsplan för extraordinära händelser och andra allvarliga händelser Antagen av: kommunfullmäktige 2006-08-31 SIG300 v 1.1 2005-11-23 c:\docume~1\jeasun~1\lokala~1\temp\mxlibdir\krisinformationsplan

Läs mer

Ledningsplan. för extraordinära händelser och höjd beredskap. Dokumenttyp. Version 1.0

Ledningsplan. för extraordinära händelser och höjd beredskap. Dokumenttyp. Version 1.0 Ledningsplan för extraordinära händelser och höjd beredskap Dokumenttyp Ledningsplan Dokumentägare Kommunstyrelsen Dokumentnamn Ledningsplan vid extraordinära händelser och höjd beredskap Dokumentansvarig

Läs mer

Krisledning för Nyköpings kommun. Antagen av KS 2012-10-01 Antagen av KF 2012-11-13

Krisledning för Nyköpings kommun. Antagen av KS 2012-10-01 Antagen av KF 2012-11-13 Krisledning för Nyköpings kommun Antagen av KS 2012-10-01 Antagen av KF 2012-11-13 1 Innehåll Sid A. Strukturplan Kommunens krishantering 3 - Krisplanering 3 - Höjd beredskap och krig 3 - Risk och sårbarhetsanalys

Läs mer

Central krisledningsplan för Burlövs kommun

Central krisledningsplan för Burlövs kommun 1/15 FÖRFATTNINGSSAMLING BKFS 2016:6 DIARIENUMMER KS/2016:869-189 Central krisledningsplan för Burlövs kommun 2017 2018 Antagen av kommunfullmäktige 2016-12-19, 129 Innehållsförteckning Inledning, bakgrund

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING. Kriskommunikationsplan

FÖRFATTNINGSSAMLING. Kriskommunikationsplan FÖRFATTNINGSSAMLING Kriskommunikationsplan 1 Kriskommunikationsplan för Norrtälje kommun vid extraordinära händelser eller vid krissituation 2012-11-13 Innehåll Inledning Mål Tilltal och förhållningssätt

Läs mer

Kommunal Författningssamling

Kommunal Författningssamling Kommunal Författningssamling Krisledningsplan - Kävlinge kommun Dokumenttyp Beslutande organ Förvaltningsdel Plan Kommunstyrelsen Kommunkansliet Antagen 2014-05-12, Kf 30/2014 Ansvar Säkerhetschef Krisledningsplan

Läs mer

Laholms kommuns ledningsplan vid extraordinär händelse

Laholms kommuns ledningsplan vid extraordinär händelse DNR 2013-014 Laholms kommuns ledningsplan vid extraordinär händelse 2013 Antagen av kommunfullmäktige 27 2013-02-26 2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.2 Syfte...3 1.3 Mål...3 2. Begreppsdefinition...

Läs mer

Handlingsplan för Värmdö kommuns POSOM-arbete

Handlingsplan för Värmdö kommuns POSOM-arbete Handlingsplan för Värmdö kommuns POSOM-arbete Psykiskt och socialt omhändertagande Del 1 1(11) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Värmdö kommuns krisledningsorganisation... 3 2.1 Krisledningsnämnd...

Läs mer

Krisledningsplan för Östra Göinge kommun

Krisledningsplan för Östra Göinge kommun Ansvarig Jonas Rydberg, kommunchef Dokumentnamn Krisledningsplan Upprättad av Bertil Håkanson, säkerhetssamordnare Reviderad: Berörda verksamheter Samtliga verksamheter Fastställd datum KS 2015-06-17 65

Läs mer

Policy fo r krisberedskap KOMMUNFULLMÄKTIGE

Policy fo r krisberedskap KOMMUNFULLMÄKTIGE Policy fo r krisberedskap KOMMUNFULLMÄKTIGE 2 (8) Policy för krisberedskap INNEHÅLL 1 INGÅNGSVÄRDEN OCH AVGRÄNSNINGAR... 4 2 ORGANISATION OCH ANSVAR... 4 3 ARBETE OCH ÅTGÄRDER FÖR ATT REDUCERA/ELIMINERA

Läs mer

Ledningsplan vid samhällsstörningar och extraordinära händelser

Ledningsplan vid samhällsstörningar och extraordinära händelser Ledningsplan vid samhällsstörningar och extraordinära händelser 2016 2019 1 (9) Kommunens uppgift i krishanteringssystemet...1 Uppstart...3 Larmordning...4 Lokaler...4 Tjänstemannaorganisation och ledning...5

Läs mer

Plan för hantering av extraordinära händelser

Plan för hantering av extraordinära händelser 1 Plan för hantering av extraordinära händelser Antagen av KF 5 2(12) Innehållsförteckning 1. Inledning...3 1.1 Bakgrund...3 1.2 Syfte...3 1.3 Mål...3 2. Organisation, larmning, start...5 2.1 Kriterier

Läs mer

Styrande dokument. Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommun

Styrande dokument. Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommun Styrande dokument Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommun Fastställd av Kommunstyrelsen 2016-04-19, 97 Gäller från och med 2016-04-29 Ersätter Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommuns ledning

Läs mer

Krisledningsplan för Örkelljunga kommun

Krisledningsplan för Örkelljunga kommun RAPPORT Datum 2016-08-16 Sida 1(11) Kommunledningsförvaltningen Kenth Svensson, 0435-55007 kenth.svensson@orkelljunga.se Krisledningsplan för Örkelljunga kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2015-08-24,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN Gällande från den 26 februari 2018 Fastställt av kommunfullmäktige den 26 februari 2018, 38 REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs om krisledningsnämnden

Läs mer