Ut spelas i kemisalen.

Relevanta dokument
MONSTRET. Av: Stina Boström

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Författare: Anton Söderström

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Författare: Lisa Spjuth

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Om författaren. Om boken

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Monstret Av: Emil Jöfelt

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Monstret. Av:Simon Wikell

MONSTRET KASPER SANDBERG.

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen...

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Erik vände affischen och där stod det:

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. "Undra vad det var för ljud?"tänkte Sebbe.

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

MONSTRET BOBBE AV SONJA

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett.

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Den hemliga dörren...

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 2 Övernattning

Monstret. Av Natalia Zielinska

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Monstret Molganovitch

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

FÖRFATTAREN ALKA 2014

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5


-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

Kap1 Ljuden. -Vad var det där?

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

Tills någon annan öppnar dörren.

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Det mystiska monstret


Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

KAPITEL1:LJUDEN. -Hörde du ljudet? Frågade Erik. -Nej vilket ljud? Frågade Wille. -Det där konstiga ljudet från källaren.

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Författare: Thea kjellström och Julia Ahola

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

2014 Författare: LISU

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Författare: Stina Engman CC BY ND NC. Monstret

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet.

Om författaren. Om boken

Magiska dörren. Tuva Lundström

Transkript:

Den märkliga hemligheten Författare: William

KAPITEL 1 LJUDEN Ut spelas i kemisalen. - Hörde du ljudet? sa Martin - Va vadå?! Det går nästan inte att höra något när alla pratar. sa Gustav - Ja det lät precis som en kedja som föll eller något i från källaren. sa Martin *Bank Bank* - Hörde du nu då? sa Martin - ja men det var ingen kedja som föll den här gången. sa Gustav - näääää men det var läskigt iallafall. sa Martin - Håll klaffen1!!! sa Fred - Ska vi ner till källaren efter skolan? viskade Gustav - Men det får vi inte? sa Martin - Ähh, vi går dit ändå. sa Gustav - ok, men...

Efter skolan går Martin och Gustav ner mot källaren då dom trefar Gunhild - Jaha vad gör ni då? GÅ HÄR I FRÅN NU POÄNGGÅNG. sa Gunhild - jag sa att i inte skulle gå ner hit. sa Martin - Ähh sluta nu, Vi tar reda på det här nästa gång vi hör något ljud. sa Gustav - Men det kommer säkert hända samma sak.. sa Martin - Men vad tror du egentligen Gunhild gjorde i källaren? sa Gustav - Jag vet inte hon kanske också hörde ljudet.

Kapitel 2 Rädslan Ut spelas hemma hos Gustav Gustav är hemma hos Martin och de pratar om ljuden som de hörde igår. - Vad tror du att det var som lät igår. sa Martin. - Jag vet inte, det kanske var vaktmästaren. sa Gustav - Men jag hörd ja typ en gås och en kedja. sa Martin - Ja det kan ha vart vaktmästaren som tappade en kedja. sa Gustav - Men gåsen då? sa Martin - det kan väl vart vaktmästarens ringsignal eller något. sa Gustav Gustav och Martin satt och pratade om de märkliga ljuden från skolans källare.

- Oj. sa Martin - Vadå? sa Gustav - Jag måste börja gå hem. sa Martin - Jaha, men vi syns i morgon på skolan. sa Gustav - Ja det gör vi. sa Martin Martin klär på sig ytterkläderna och börjar gå hem. Martin går den vanliga vägen genom skogen. Han går den för att den vägen är kortare. Då han hör ett till ljud. *kvack kvack* - Hallå är det någon där? sa Martin Ähh det är väl bara någon som vill skoja med mig. Tänker Martin tyst för sig själv. Martin är lite rädd.

Nästa dag när Martin kommer till skolan pratar han om det han hörde. Båda blev lite rädda. de går och sätter sig på sina platser i klassrummet.

Kapitel 3 Affischen när det är rast går Martin och Gustav och klär på sig sedan när de går ner för trappen ser de en affisch på ytterdörren. -Titta på affischen där borta. sa Martin -Vi går och tittar lite närmare. sa Gustav På affischen står det Maskerad Välkommen till en maskerad Datum: Fredag den 13 Kl: 15:00-17:50 Alla är välkomna! kom ihåg att klä ut dig

- Oj, det var lite information för en maskerad. sa Martin - Ja,men ska du gå hit på fredag. sa Gustav - Vet inte jag gillar inte riktigt maskerader. sa Martin - Men kom igen vi smyger in lite före alla kommer och går ner i källaren och kollar ifall vi kan se vad det var som lät. sa Gustav - Okej då men vi behöver vi klä ut oss då? sa Martin - Nej det behöver vi inte göra. sa Gustav - Vi smyger ner till källaren då ingen ser. sa Gustav - okej då. sa Martin Martin och Gustav går ner till källaren. dem Öppnar dörren till källaren och ser det dem aldrig egentligen velat se

Kapitel 4 Upptäkten Det var den skrynkliga, den äckliga, den fula Gunhild. -woow vad... sa Martin Martin springer upp till Gustav som håligt vakt. -Vad är det? sa Gustav - Det var Gunhild som var i källaren. sa Martin -ok då förstår jag, hon ser ut som en rutten banan som legat i solen väldigt länge. sa Gustav -ja, väldigt länge. sa Martin -Vi går ner snart igen. sa Martin Gunhild går upp från källaren ca 10 minuters senare. Martin och Gustav går ner till källaren. när de öppnar dörren till källaren lucktar det äckligt, konstigt och ja typ dött, sedan går Martin och Gustav ner för källar trappen. Martin vänder sig åt vänster och sedan kvickt tillbaka. - Vad är det? frågade Gustav

- Det såg precis ut som en skugga som kom och sedan försvan. sa Martin - ähh du inbillade dig bara. sa Gustav De går längre och länger och det lucktar bara äckligare och äckligare. De kommer till ett rum med en trappa. De stannar och lyssnar för de tycker att de hörde nåt som droppa. - Det låter som om det kommer nedanför oss. sa Gustav - Ska vi gå ner dit? frågade Gustav - Ska vi verkligen det? frågade Martin Martin tycker att det känns som en dålig ide. Medans Gustav tror inte riktigt på nåt monster så han vill bara fortsätta. Gustav övertalar Martin och Martin följer med fast han inte egentligen ville följa med. Han vill helst bara gå hem.det enda ljus som de har är ett fönster. De hör droppandet bara tydligare och tydligare och luckten blir bara äckligare och äckligare. De har nästan gått ner för hela trappan då de hör *kvack,kvack*.

-Kan vi gå tillbaka snäll snälla? frågar Martin skrajset - Nej nej och nej sluta klaga. sa Gustav De har kommit ner för trappan då de möter en gås. - Ahahahahahahahaha. sa Martin De såg gåsen...

Kapitel 5 Dikten De blir väldigt rädda och springer upp för trappan så fort de kan. När de har sprungit upp tittar de bakåt för att titta ifall monstret följer efter dem. De ser inte monstret men precis innan de hinner titta tillbaka ser de gåsen igen. De springer allt de kan upp till ytterdörren. de vänder sig igen och tittar efter. De ser inget monster men därimot ser de en dikt det står.

Fantasi monster Dikt Det finns folk som tror på monster, fantasi monster Det ska man ej göra, den som tror på sånt är bara töntig, Den som tror på det är konstig, den ska inte ha samma rätt att tro... - Vad håller du på med? sa Gunhild - ähhh inget. sa Gustav - Ljug inte för mig ni kan hamna väldigt risigt till. fräste Gunhild Martin blir lite rädd men Gustav bara fortsätter att käfta upp sig mot Gunhild. - SÄG INTE SÅ TILL MIG!!!!! sa Gustav - Sluta käfta upp dig Gustav. sa Gunhild - Varför ska jag sluta det är väl du som ska sluta. sa Gustav Martin föreslår att de ska gå hem. Men egentligen har Martin en plan. Han tänkte att

de skulle gå ut och smyga runt hörnet. Efter ca 5 minuter skulle de smyga tillbaka. Efter ca 5 minuter smyger de in igen. De hoppas att Gunhild inte ska upptäcka dem. De gör hon inte. De går upp till övervåningen. På vägen upp till övervåningen ser de samma dikt. De bara struntar i dikten. De går till biblioteket och söker efter fakta böker om monster.

Kapitel 6 Boken - Hittar du någonting Martin? frågar Gustav - Nej har du gjort det? frågade Martin - HÄR!! jag har den perfekta boken. sa Gustav Martin kommer lite joggande till Gustav och när Martin ser Gustav så står han och håller in en Nalle puh bok. - Ha Ha. sa Martin - Ja visst var det roligt. sa Gustav - Här är ju en bok om djur Dem hittar en bok som heter Djur i natur De slår upp i registret och letar efter Canada gås det hittar inte så mycket om gåsen men de hittar lite. Det står Latinskt namn: Branta kanadensisk - vilket betyder bränd gås från Kanada Bränd syftas på den svarta färgen.

Typiska kännetecken: 90-110 cm lång. Den största gåsen som häckar i Sverige. Lätt att känna igen på tal om storleken, sin långa svarta hals, sina vita kinder. Förväxlingsrisk: vitkindad: Betydligt mindre 58-69, Vitakinder och vit panna. - Så... sa Gustav Mer än så hann de inte läsa. Fred kom... -Nä men Tjäna. sa Fred De sprang så fort de kunde för inte hamna i konflikt med Fred.

Kapitel 7 Blandningen De sprang ner till kemi salen. Fred har varit extra dum i veckan. Han har gått runt och putat och slott Martin -Så jag tror han inte hann med. sa Martin -Det tror jag också. sa Gustav När de har kommit ner till kemi salen börjar de fundera om de ska göra något lockbete för att fånga MONSTRET. -Ja det gör vi. sa Gustav glatt -Men vi måste ha ett recept. sa Martin De letar och letar och tillslut hittar de en bok om kött.

Mormors smariga macka Recept Ingredienser :En får hjärna :1 deciliter blod :en skiva blodpudding :1 centiliter krossade ostron Gör så här: Skär en skiva blodpudding. Sätt sedan på den smarriga råa hjärna. Sedan häller du blodet på hjärnan och blodpuddingen. Tillsist kladdar du ut dem krossade ostronen på alltihop.

- Usch, fy tidsmaskin det lät inte gott! sa Martin - men vi gör det ändå. sa Gustav -Jupp. sa Martin - Jag sticker och köper ingredienserna sa Gustav När Gustav kommer tillbaka börjar de tillaga lockbetet. När de nästan är klar hör de fotsteg i trappen. - å nej vad ska vi göra nu. sa Martin strässat - Vi ställer undan fort. sa Gustav - okej. sa Martin De ställer undan allting precis innan fred kommer. - Ja ha här står du och leker med mat schleven. sa Fred - Ja det gör vi faktiskt. sa Gustav - Va?! vad säger du. fräser Martin

Kapitel 8 Hämnden Fred,Martin och Gustav hann inte säga mer innan de hörde Gunhild pratade med någon. - oj då nu kommer hon. sa Gustav - nä hä vad får dig att tro det. sa Fred -Ja jag hör de prata i trappen. sa Gustav De gömmer sig men när Gunhild kommer in i rummet så ser hon Fred hon blir arg på Fred men de såg inte Gustav och Martin. Martin ser när Gunhild tar ett rejält grep om Fred och går med raska steg mot dörren. När de inte hör Gunhild mer så kliver de fram. - Det var nära att hon upptäckte oss. sa Martin - ja det var det verkligen sa Gustav

- Kom så går vi och läger ut lockbetet. sa Martin De går med lockbetet och läger ut det. Redan efter ca 5 min hör de KANADAGÅSEN!! *Kvak Kvak* - Nu kommer den nu kommer den. sa Martin... I samma sekund hör de att Fred kommer ner. Gustav och Martin gömmer sig bland några kvar glömda kläder. När Fred kommer ner ser Martin och Gustav att det ser ut som om att Fred tycker att det lucktar illa. - Åhh fy vad det lucktar kompost. sa Fred Fred går runt innan han hittar lockbetet. När fred går mot lockbetet hör han att det prasslar bortifrån en låda som Martin står bakom.

Kapitel 9 sanningen - Hallå är det någon här. sa Fred Fred går sakta mot lådan där Martin står. - - Vad ska jag göra!? tänker Martin Fred välter på lådan och ser Martin. Fred tar ett stadigt grep om Martins tröja. - Hej. sa Fred - Hej. sa Martin - Är det du som har satt ut detta?! -...ja. sa Martin *kvak kvak* - Vad var det. sa Fred precis då kommer gåsen fram. - aaaaaaaahhhah Vad är det. sa Fred

- Det är en gås ser du väll. sa Gustav Fred springer iväg och Gustav och Martin kommer straks efter. När det kommer i kapp Fred frågar Fred: - Var det ni som gjorde det? - Ja. sa Gusatv - Varför? sa Fred - F för att du brukar reta mig och Gustav. sa Martin - Ja så här får du smaka på din egna medicin sa Gustav Dagen efter börjar Gustav och Martin tänka på hur allt kan hänga ihop. - Hur kan gåsen kommit dit och hur kan den bli lockad av kött och sånt. sa Gustav - Jag vet inte det kanske var som det stog på Internet sa Martin - Kanske? vi så ju att det var så. sa Gustav - Ja, eftersom den kom så borde det vara så. sa Martin - Eller så kom den för att det lukade illa. sa Gustav - Men tror du verkligen att den kom för att det luktade illa? sa Martin

- Det kanske låter ologiskt men kanske. sa Gusatv - Men hur kom den dit då? sa Martin - Det kanske finns ett fönster där eller nåt. sa Gustav Nu stog det både Martin och Gustav. De sa det samtidigt. - DET FINNS JU ETT FÖNSTER DÄR NERE I KÄLLAREN!!!! sa Martin Och Gustav i kör - Nu för står jag allt. sa Martin - Men vänta vem har skrivit affischen? sa Gustav - äää du det vet jag inte. sa Martin - Det kanske var Fred som skrev den för att skrämma oss. sa Gustav - Ja justdet han visste ju att vi hade pratat om monster. sa Martin - JA han ville väll att vi skulle skämma ut oss. sa Gustav Allt börja klarna för Martin och Gustav dem förstår allt, Hur gåsen kom dit. Vem som skrev affischen

Dagarna efter så är allt som vanligt och Gustav och Martin bryr sig inte om något monster längre.