Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea."

Transkript

1 MONSTRET

2 Kapitel 1- Ljuden - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. De var på lektion i hemkunskapen. Lisa bakade muffins. Plötsligt började Ursula skvätta vatten på Lisa. Hon ville inte bry sig men hon kunde inte stå emot att någon skvätte vatten på henne. Lisa tog upp mjöl från påsen och tänkte precis kasta på Ursula. Men då kom Ola Lindberg. - Sluta upp med dumheterna nu, sa Ola. - Men det var int... Lisa hann inte mer för Ola började skälla igen. - TYSTA! skrek Ola. Lisa ville bara slå honom i magen men fortsatte med uppgiften.

3 Kapitel 2- Rädslan. Nu var lektionen slut. Lisa var fortfarande rädd för ljudet som hon hade hört på lektionen. Lisa såg ett par stora fotavtryck utanför hemkunskapen. - Kolla, sa Lisa. - Sluta nu att skrämma upp dig skälv, sa Lea till Lisa. Lea skulle låna en bok på biblioteket så kunde inte hjälpa Lisa. När Lea hade gått in i biblioteket hörde hon ljudet igen. - HAHAHAHAHAH, skrattade Ursula. - Du fick skäll, du fick skäll, skrattade Ursula ännu mer än hon brukade göra mot Lisa. Då kom den bästa fröken Mia och tröstade Lisa. Mia bjöd Lisa på godis och Lisa kände sig mycket bättre.

4 Kapitel 3- Affischen. Lisa gick hem från skolan. Hennes mamma gav henne pengar till att köpa mjölk. På morgonen hade hon packat ner pengarna i väskan. Nu skulle hon gå till affären och köpa mjölk. När hon var där såg hon en affisch som hon läste. Såhär stod det: Allt är bra! Ni behöver inte se på tv eller någonting som du kan få reda på vad som händer i världen. Hon försökte titta närmre på den men då gick glaset sönder och affischen vände på sig och det stod något helt annat: MONSTRET! Ett monster har tagit sig in på en skola. Lisa sprang hem utan mjölken. Hon var så rädd så hon inte kunde andas.

5 Kapitel 4- Upptäckten. Nästa dag var Lisa så sugen på att gå ner i källaren och kolla om det konstiga ljudet kom därifrån. Vaktmästaren gick ner i källaren och när han gick upp sprang hon ner. Hon såg en skugga som såg ut som en liten söt hamster så Lisa försökte klappade den men... Plötsligt förvandlades hamstern till ett eldsprutande monster. Den var minst två meter lång och var alldeles röd och hade stora ögon. Den söta lilla hamstern hade förvandlads till ett stort dreglande monster. Lisa skrek och sprang upp. Vaktmästaren såg henne men det struntade hon i. - Stopp där! Skrek vaktmästaren. - Aaaaaaaaaaaaa! Skrek Lisa. Hon sprang till Lea och ville berätta men hon bara tjattrade om var att hon vann sin basketmatch igår så det var inte lönt att ens försöka.

6 Kapitel 5- Dikten. Skolan var slut. Jag gick till affären igen för att jag inte köpte mjölken som jag skulle göra igår. När jag gick läste jag en dikt som satt på väggen. Så här stod det: Biblioteket var nära så Lisa gick in. Det var säkert Ursula som hade skrivit dikten, tänkte hon. Hon ville säkert retas. Men hon brydde sig inte. DIKTEN! ROSOR ÄR RÖDA VIOLER ÄR BLÅ DEN SOM TROR PÅ MONSTRET ÄR ETT FÅN.

7 Kapitel 6- Boken. Hon skulle leta upp en bok som hade fakta om hamstrar och det gjorde hon. Så här stod det: Fakta om hamstrar. Hamstern är tystlåten. Den är liten och tar därför inte upp så stor plats. Hamstrar äter gurka. Hamstrar är helt enkelt OEMOTSTÅNDLIGT söta och CHARMIGA, helt enkelt underbara. Det var väldigt konstig stämning på biblioteket men det är ett bibliotek så det är alltid konstig stämning där.

8 Kapitel 7- Blandningen. Nästa dag visste hon vad hon skulle göra. Hon skulle blanda en dryck som hon skulle kunna locka ut monstret med. Hon gick till hemkunskapen igen. Ursula hade varit extra dum idag. Lisa blandade i lite goda saker och lite äckliga saker. * Senap * Godis * Ketchup * Gurka Blanda ihop allt i en stor gryta. Sen var hon beredd.

9 Kapitel 8- Hämnden. Lisa ställde sin goda gryta utanför gången ner till källaren. Den stora hamstern följde med och hon satt koppel på den. Lisa gick till Ursula och skrämde henne. Ursula sa att hon aldrig kommer att vara taskig mot henne igen bara hon tog bort saken ifrån henne. Lisa gjorde det och allt blev bra.

10 Kapitel 9 - Sanningen Ursula sa att det var hon som hade skrivit artikeln och hon som hade gjort dikten. - Jag visste inte att det fanns ett monster på riktigt, jag ville bara retas, sa Ursula. - Det är okej, jag fattade att det var du som hade skrivit dikten, sa Lisa. SLUT Nu skulle monsterjägare komma och ta monstret. - Var rädda om monstret, sa Lisa. - Okej, sa en av jägarna. När skolan var slut så tänkte Lisa att Ursula hade blivit snäll. Men det var något som inte hängde ihop. Varför var monstret i källaren och inte i vildmarken. Det kanske trivdes där... eller hon visste inte men allt blev bra sen ju.