Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?"

Transkript

1 Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

2

3 KAPITEL 1:LJUDEN - Miranda kom!! hörde Miranda att hennes kompis Saga skrek. Hon sprang så fort hon kunde när hon hörde att hennes lärare sa argt: - Spring inte i korridoren! Men hon sprang ändå. När hon kom fram så stod hon vid källaren och tittade mot källardörren med darrande ben. - Vad har hänt? frågade hon andfått. - Det var nåt som knackade mot dörren, sa Saga. - Men var inte larvig, sa Miranda. Kom så går vi på lektion. Nu skulle de ha den dummaste läraren i världen. Hon hette Tina. - Många säger att Tina hatar barn och hon äter dom barn som hon inte gillar, sa Miranda. Det var den dummaste killen som heter Viktor som hade sagt det. Han brukar mobba folk. Men Miranda och Saga tror inte riktigt på att Tina äter barn. - För Viktor ljuger ganska mycket, sa Miranda. Miranda och Saga förstår inte varför han ljuger. Är Viktor rädd att ingen kommer tycka om honom om han talar sanning?

4 KAPITEL 2: RÄDSLAN När Miranda och Saga skulle gå in i matsalen så mötte dom Viktor och hans kompisar Marcus och Martin. Då vågade Miranda och Saga fråga: - Varför ljuger du? - Om vad då? sa Victor. - Om att Tina äter barn t.ex. sa Miranda. - JAG LJUGER INTE HUR VÅGAR DU PÅSTÅ NÅT SÅNT? - Förlåt, sa både Miranda och Saga. Efter så började Viktor, Marcus och Martin att jaga Miranda och Saga på skoj. Men Saga och Miranda tyckte inte att det var kul så dom skrek: - SLUTA SLUTA! skrek dom flera gånger. Sen kom Josefin från matsalen, den snällaste läraren någonsin tyckte Miranda och Saga. Josefin sa: - Sluta jaga tjejerna ni ser väl att dom inte tycker om det eller?! Sen går Josefin utan att lyssna på vad killarna säger. - Vart ska du ropade Saga och Miranda till Josefin? - Jag ska till personalrummet, ropade Josefin tillbaka. - Jag tycker att vi ska skrämma tjejerna för att dom sa till fröken, sa Viktor. Jag har en idé hur vi ska skrämma tjejerna. Vi ska låtsas att vi är ett monster som är i källaren

5 Kapitel 3: Affischen - Men kan vi inte bara sätta upp en lapp och skrämma tjejerna? frågade Martin. - Jo smart idé, sa Viktor. Men vad ska det stå på lappen då? - Det kan ju stå nåt som inte är så misstänkt på framsidan och sen så står det nåt på baksidan som är skrämmande så att tjejerna verkligen tror på det, sa Martin. - Men Marcus nu får du också komma med nåt, sa Victor. - Jamen vad ska jag säga då. Förresten vill jag inte vara med i dom här dumheterna säger Marcus. - Sluta Marcus sa Viktor med lite högre röst. Jaja vi klara oss utan dig! - Okej vad ska vi skriva nu då? frågar Viktor till Martin. Vi kan sätta upp den på lunchrasten. - Ja det kan vi. Alla var på väg ner till maten när Miranda och Saga märkte en vit lapp som satt på väggen. - Undra vad det här är för lapp? frågade Miranda. - Kom så går vi fram till lappen och läser, sa Saga. Det stod: Hejsan rektorn här!!! Okej men jag ska nog börja att säga att inget händer. Inget. Allt är normalt. Man ska inte behöva oroa sig för vad som finns i källaren. För att allt är normalt. - Vilken konstig lapp tyckte Miranda och Saga När dom skulle gå så såg dom att det stod nåt på baksidan så dom sprang tillbaka och vände på pappret. På andra sidan stod det!! Varför spökar det i källaren? Vem är det man hör i källaren? Det spökar nere i källaren och man hör någon säga - Låt mig vara annars dör ni. Man hör knackningar och man hittar tunnlar under marken på lekplatsen.

6 - Men vad läskigt, tänk om det finns nåt i källaren, sa Miranda med darrande röst. Kommer du ihåg när du stod vid källaren och hörde att nått knackade? - Ja juste sa Saga. - Men undra vem som har skrivet detta? frågade Miranda. - Rektorn, vem annars? sa Saga. - Men varför luktar lappen killparfym? Varför luktar den det? sa Miranda.

7 Kapitel 4 Upptäckten!!! - Det är nog bara min näsa som får upp den killparfyms lukten, sa Miranda. - Kom så går vi på lektion, sa Saga glatt. - Okej, sa Miranda glatt. Vad ska vi ha nu? - Jag tror att vi ska ha matte nu med Josefin. - JA! skrek Miranda för att Miranda älskar matte och Josefin så klart. När dom var på väg till lektionen så hörde dom nåt från källaren, men dom visste inte vad det var för det var en väldigt svag röst. Det lät nästan som om den saken nere i källaren sa - Låt mig vara annars dör ni. Dom visste att det var killarna som spelade ett spratt för att Miranda och Saga hade sagt till Josefin. Men Miranda och Saga blev ändå skräckslagna. Så dom sprang det fortaste dom kunde därifrån. Fast det var inte killarna, för att dom satt vid sina Ipads som vanligt. - Om det inte var killarna, vem var det då? frågade Saga lite rädd. - Jag vet inte, sa Miranda. Jag måste gå på toa. - Okej, svarade Josefin med ett leende. - Får jag hänga med? frågade Saga. - Ja visst men inte in på toan. - Ne såklart inte. Precis när Saga vände ryggen mot klassrummet så ropade Josefin till Saga. - Kan du gå ner i källaren och hämta lite papper? - Eh visst. Fast Saga ville inte ner och hämta papper efter det hon hörde. - Tack Saga, sa Josefin. När Saga var på väg ner till källaren så hörde hon den rösten igen. - Låt mig vara annars dör ni. När Saga stod vid källardörren så skakade hennes ben och hon svalde hårt. Hon öppnade sakta dörren. Hon tänkte att hon måste vara snabb. När hon öppnade källardörren och gick ner för den knarriga trappan hörde hon ännu högre att någon sa; - Låt mig vara annars dör ni. När hon gick ner för trappan såg hon nån grönblå päls. Hon gick närmare och då såg hon att den sakta började resa sig upp. Då såg hon att det var ett monster men hon kunde inte skrika för att hon var så chockad. - Vad gör du här nere? sa monstret argt - Inget, jag ska bara hämta lite papper, sa Saga med pipig röst. Jag ska nog gå, sa Saga väldigt snabbt. - Nej du stannar här, sa monstret. - Varför? frågade Saga. - För att du får inte säga till någon att jag är här. Jag upprepar DU FÅR INTE SÄGA TILL NÅGON. - Okej, sa Saga och sprang iväg det snabbaste hon kunde. - Barn nu för tiden låter inte gamla få sova, sa monstret och skrattade lite.

8 KAPITEL 5 DIKTEN!! Saga sprang det fortaste hon kunde upp för trappan. När hon kom fram till klassrummet så frågade Josefin om hon hade hämtat papperna. Saga svarade att hon hade glömt att hämta de. - Men Saga då får du gå ner igen. - Nej snälla Josefin jag såg ett monster nere i källaren! Jag och min stora mun! tänkte Saga. - Men Saga! Nu har du inte alla hästar hemma eller? - Men det är sant! skrek Saga. Alla andra satt och läste korgbok så när hon skrek tittade de på henne. Saga trodde till och med att Miranda skämdes över henne, för hon undvek Saga hela dagen. De skulle ha idrott efter lunchen och skulle ha skeppsbrott. När Saga skulle gå ut och dricka så såg hon nånting på sin jacka. Det såg ut som en dikt Så här stod det!! Kära Saga! Är jag den enda som undrar vad du gjorde i källaren? Du sa att du skulle hämta papper, men det tror inte jag på. Såg du verkligen ett monster? Du vet om att bara bebisar tror på monster, va? Du är en sån nolla, som måste ha Miranda vid din sida hela tiden. Saga kände sig ledsen, det kändes som om någon slog henne. Va hon verkligen en sån nolla? Vem vill såra henne så här?

9 Sen kom Miranda in i tjejernas omklädningsrum. Hon undrade varför Saga var ledsen. - Undviker inte du mig? frågade Saga sorgset. - Nej, varför skulle jag göra det? Vi är ju bästa vänner! sa Miranda. - För att jag skrek ut i klassrummet att jag har sett ett monster. - Ja det kanske va lite pinsamt men vi är bästa vänner och bästa vänner håller ihop i både vått och torrt, sa Miranda

10 Kapitel 6 Boken! - Okej sa Saga och snyftade. - Men varför är du så ledsen? frågade Miranda. - Det var någon som skrev att jag var en tönt som tror på monster och en tönt som måste ha dig vid min sida. Sen efter gympan så slutade dom. Fast Sagas lillebror Josef slutade 10 minuter senare än vad Saga gjorde idag. Hon måste vänta på honom. Efter att Saga slutade gick hon ner till biblioteket. Hon frågade bibliotekarie Jolin efter en djurbok för hon ville läsa om hundar. Så hon frågade och Jolin blev lite nervös för hon mumlade tyst hela tiden. Saga visste inte vad hon mumlade. Hon var för tyst. Saga fick sin bok men när hon öppnade boken så luktade boken bränt och det var typ en plan eller nåt på baksidan, men hon förstod inget. Hon fortsatte läsa i boken. Hon fick reda på att det finns blåa hundar. Det kanske var det jag såg. Jag kanske såg en blå hund sa hon tyst för sig själv. Nu slutade hennes lillebror Josef. Nu var dom på väg hem från skolan. - Vad ska du göra hemma? frågade Josef till Saga. - Sätta mig med läxorna, sa Saga med ett leende. - Okej, sa Josef. - Vad ska du göra hemma? frågade Saga till Josef. - Sätta mig vid datorn sa Josef glatt!

11 Kapitel 7 Blandningen! - Miranda upp med dig! skrek Mamma Karin. - Varför? frågade Mirada tyst. - För att du har försovit dig klockan är och ni börjar skolan klockan Miranda skyndade sig upp ur sängen, sprang till köket och tog en macka med smör. Sprang till köksbordet med sin macka i handen så att den nästa trillade ur handen. Sprang till hallen och tog på sig sina skor och jacka. Klockan var Jag hinner nog, sa Miranda till sig själv. Hon sprang det fortaste hon kunde till skolan. - Du är sen, sa den dumma läraren Tina. - Jag vet, jag försov mig, sa Miranda tyst. - Okej sätt dig där borta, sa Tina med en väldigt arg röst. Nu ska ni ta fram era matteböcker! Ni ska vara på talet 50 annars måste ni ta hem. Efter matten ska ni ha matkurs. Nu skulle dom ha matkurs. Miranda kom på att hon skulle göra nåt till monstret. Men vad skulle hon göra? Hon gick hem med sin lillebror Martin och tänkte på vad hon skulle göra till monstret. Monster gillar ju typ maskar, småkryp och flugor tänkte Miranda. Nästa dag så mötte Miranda Saga. Dom kom på vad dom kunde göra till monstret. Miranda sa vad hon hade kommit på och Saga sa vad hon kom på. Dom kom på att dom skulle lägga i 3 småkryp, 5 maskar och 8 flugor. Dom blandade i 3 flugor, 5 maskar och en näve bajs och en hink spya och la in den i kylskåpet i en heldag. Nu kom dom på att nån kanske skulle titta i kylskåpet under dagen så dom fick komma på nåt annat. Dom vill ju locka monstret bort från källaren.

12 Receptet är 3 flugor 5 maskar 1 näve bajs Och en hink spya. - Nu var vi klara, sa Miranda till Saga. - En fråga bara, vem ska ta näve bajs? frågade Saga. - Igen aning, svarade Miranda! - Jag tänker iallafall inte göra det, sa Saga. - Skit i det då, sa Miranda till Saga. Dom blandade ihop bajset, spyan, maskarna och flugorna. Dom gick ner till källaren och sa - Kom monstret vi har mat till dig. - Vadå för mat frågade monstret med nyfiken röst? - Det är 3 flugor 1 näve bajs 1 hink spya 5 maskar. - Okej sa monstret. Ge mig maten! - Men vi skulle la locka ut honom? frågade Saga. - Vi tittar först om han tycker om det! För då vet vi hur vi ska göra sen, vilka ingredienser vi ska använda, sa Miranda. - Okej, svarade Saga!

13 Kapitel 8 Hämnden! - Mm vad gott sa monstret Jag vill ha mer! sa monstret argt. - Okej du ska få mer. sa Miranda o Saga. - JAG VILL HA MATEN NU! sa monstret ännu argare. - Du ska få maten när vi har gjort klart den. - Okej sa monstret. De skyndade sig till köket igen för att göra mer av dom 5 maskarna, 3 flugor, en näve bajs o en hink spya. - Vilken smart idé du kom på! sa Saga till Miranda. - Jag vet, sa Miranda till Saga. Dagen efter så försökte de locka ut monstret men monstret ville inte. - Hur ska vi då göra? frågade Saga till Miranda. - Jag vet inte, svarade Miranda. - Vi kanske kan försöka igen, sa Miranda till Saga. - Men om vi inte lyckades att locka ut den nu så kommer vi inte lyckas locka ut den nu heller, sa Saga. - Jodå, svarade Miranda. - Okej, sa Saga till Miranda. Men Miranda. - Ja, sa Miranda. - Monstret kanske sov när vi kom. - Ja monstret kanske sov, det kanske var därför vi inte fick tag i den. - Men vi går ner och tittar om det fortfarande sover eller om den är vaken nu. Nu försökte dom igen men dom fick inte tag i monstret. Saga och Miranda sprang upp för trappan med väldans fart. - Men varför får vi inte tag i monstret för? frågade Miranda till sig själv. - Jag vet inte, svarade Saga. Det dom inte visste var att monstret hade gått på en promenad medans dom höll på med att göra hans mat. Men han gick inte som ett monster utan han hade tagit kläder från deras utklädningslåda och klätt ut sig till en gammal gumma!

14 Saga och Miranda försökte tänka ut nåt som skulle kunna få henne att vakna. När dom va påväg ner för trappan så såg dom den gamla gumman! - Vad vill ni? frågade monstret. - Ville du inte ha din mat eller? frågade Saga och Miranda. - Jo såklart vill jag ha min mat, svarade monstret med en tyken röst. - Men den är inte klar än så du får vänta i 1 timme om det är okej? frågade Saga o Miranda. - Ja det är helt okej, svarade monstret. - Förresten, kalla mig inte monstret, kalla mig Juni. - Okej Juni. - För jag heter Juni, jag heter inte monstret. - Okej svarade Saga och Miranda. - Men vi kommer ner om 1 timme sa Saga och Miranda till monstret (Juni). - Hunden Juni är ju snäll sa Saga till Miranda. - Ja jättesnäll, svarade Miranda till Saga. Nu var maten klar. Dom gick ner till källaren med maten och så frågade dom om Juni kunde skrämma Marcus, Martin och Viktor. - Ja det kan jag väl, men jag är inte så bra på att skrämmas, sa Juni. - Jodå sa Saga o Miranda. - Okej vi får väl se om jag kan skrämma dom eller inte, sa Juni. Jag älskar att skrämmas men är inte så bra på det så har inte gjort det på länge. - Men nu får du det sa Saga och Miranda. - Ja det ska bli så kul svarade Juni. Saga och Miranda mötte Viktor, Marcus och Martin. - Var inte Viktor och Martin osams med Marcus? frågade Saga till Miranda. - Jo men dom är nog sams ingen, svarade Miranda. - Okej, svarade Saga. När Saga och Miranda mötte Viktor, Marcus och Martin så sa Saga och Miranda att dom hade nåt i källaren som väntade på dom. - Om ni vågar förstås. - Såklart att vi vågar, sa Viktor och Martin. - Men jag vågar inte, sa Marcus.

15 - Inte jag heller, sa Martin. - Men stanna här då era fegisar, sa Viktor med tyken röst. - Men vi kan hänga med en bit, sa Marcus o Martin. - Ja, ni måste hänga med till källaren. - Nä, vi tänker inte hänga med ner i källaren, sa Marcus och Martin. - Nä det behöver ni inte, sa Viktor. - Bra. Saga och Miranda gick ner först för att Juni skulle vara klar att skrämma Viktor så att han bajsar på sig. - Ja jag alltid klar. - Bra sa Saga o Miranda. - Kan jag gå ner nu eller? frågade Viktor. - Ja det kan du. Juni började riva på väggen och började säga jag ska äta upp dig om du kommer nära. Viktor kutade upp och tog med sig grabbarna och sprang till lektionen. Grabbarna sa att det var ett smart drag för allt han har gjort mot er. - Vi vet! sa Saga och Miranda. - Jag tror jag börjar bli kär i Marcus, sa Saga. - Nä du skojar va? - Nä jag är faktiskt allvarlig. Jag är kär i Marcus. - Men det får du inte vara, sa Miranda. - Vem har sagt det? frågade Saga. - Men dom är ju fiender med oss. - Ja men jag är kär du ska stötta mig, inte hindra mig, sa Saga med arg röst. - Men du kan inte vara kär i en fiende, sa Miranda med arg röst. - JO DET KAN MAN OM MAN VILL sa Saga med jätte arg och ledsen röst. - Jaja var det då, men då förlorar du mig sa Miranda. - Men Miranda du kan inte säga att jag måste välja mellan dig och Marcus. - Jo det är precis det jag säger. - Ja men jag väljer dig i både vårt o torrt. Så jag väljer DIG, sa Saga. Så är vi vänner igen?

16 - Ah det är vi, sa Miranda. Förlåt sa Miranda till Saga. - För vadå? frågade Saga. - För att jag sa att du skulle välja mellan mig och Marcus. - Nä det gör inget, sa Saga.

17 Sanningen Kapitel 9! - Kom så går vi på lektion sa Saga till Miranda. - Ah det gör vi sa Miranda. - Men jag undrar en massa saker om Juni, sa Saga. - Ah jag med sa Miranda. T.e.x Varför hon är i källaren? Varför hon är ett monster? Vem som hade skrivit dikten och varför isåfall? Vem som hade skrivit affischen och varför isåfall? Vem som hade gjort planen i boken på baksidan? - Jag undrar också allt det du sa, sa Miranda med en nyfiken röst. Men vi går på lektion och sen går vi ner till Juni! - Ah det gör vi! - Nu måste vi gå, annars blir fröken dumma Tina arg. Inte direkt för att jag bryr mig, men ändå! De sprang till lektionen men de kom ändå försent så de fick stå i skamvrån. - Men det va ju inte med mening så jag tycker inte att vi ska få stå i skamvrån, sa Saga och Miranda. - Ursäkta men vad sa ni till mig?! sa Tina med arg röst. - Att vi inte förtjänar att stå i skamvrån! - Vem bestämmer här? Ni eller jag? frågade Tina! - Du, när vi har lektion, men inte annars, sa Saga och Miranda. - Nu håller ni tyst! sa Tina med jättearg röst. - Vi kan polisanmäla det, sa Saga och Miranda till Tina. Eller så går vi till rektorn och säger att du sa att vi skulle hålla tyst, för lärare får inte använda sånt språk till barn. - Jo det får dom om barn är störiga. - Nä, för då kan du få sparken! - Jag tycker inte om detta jobbet iallafall.

18 - Men varför jobbar du här då? - För jag har inget annat val. - Jo alla har ett val nån gång. Nu var lektionen slut och de sprang ner till källaren för att fråga allt om Juni. När dom kom ner så frågade dom först: - Får vi fråga lite saker om dig? - Ja det får la ni, sa Juni. - Varför är du ett monster? - Okej jag kan berätta allt då! Jo, som ni vet så är jag en hund som heter Juni. - Ah det vet vi, sa Saga o Miranda. - Jag var på promenad med min husse och matte. Jag såg en fågel och ville gärna jaga den så jag sprang bort till fågeln och så kom nån och tog mig. Hon lämnade mig i här i källaren sa Juni och jag hörde att nån ropade på henne. Hon hette Tina. - Men det är ju vår lärare, sa Saga och Miranda. - Var det du som skrev affischen? frågade Saga och Miranda. - Ja för att jag inte ville att massa skulle komma ner här eftersom alla hörde att jag pratade i sömnen! - Jaha, sa Saga och Miranda. - Nä nu måste vi gå på lektion, sa Saga till Miranda. - Okey sa Miranda till Saga. - Vi kommer tillbaka sen om det är okey? sa Saga o Miranda. - Ah det går bra, sa Juni. När dom var på väg till lektionen så mötte dom Viktor, Marcus och Martin. - Var ni nere hos ert monster? frågade Viktor. - Bara så du vet, jag vet att det var du som skrev dikten eller vad det nu var, sa Saga. - Ah det va jag men det är ju sant sa Viktor. Nu var dom tillbaka i källaren. Dom frågade om det var Juni som hade skrivit den planen på baksidan av boken. - Ah det va jag, men jag tror för jag kommer inte ihåg så mycket av nån konstig anledning, sa Juni. - Okey sa Saga och Miranda.

19 - Men kommer du verkligen inte ihåg frågade Saga och Miranda igen? - Jo lite tror jag. - Okey berätta. - Okey sa Juni. Jag gjorde det för att skrämma Viktor, Marcus och Martin för att jag inte lyckades så bra med det förra gången. - Jaha sa Saga och Miranda.

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Ljuden1 Kjelle hämtar mat han sätter sig och väntar på sin kompis Olof. Men när Kjelle väntar så hör han ett

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken av Joel Om författaren Namn Joel Ålder 10 år Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Böcker som jag inspireras av Marlons böcker. Intressen Jag gillar att göra sagor, spela datorspel och titta på tv.

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. monstret AV MELVIN Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. -Vad konstigt att du hörde det Max,

Läs mer

MONSTRET. Av: Stina Boström

MONSTRET. Av: Stina Boström MONSTRET Av: Stina Boström Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? Frågade Lea. - Nej, vadå? Frågade Wilma. - Det lät som någon ropade, sa Lea. - Vad ni är barnsliga... Hånskrattade Anna. - Lägg av, det är

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det: Monstret Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du ljudet? Fråga Isa. - Nej, vilket ljud? Undrade min bästa kompis Lisa. - Det lät som ett MOSTER! Utbrast Isa. - Åh! Små pluttarna tror på monster, sa dumma dumma dumma

Läs mer

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv. Monstret Kapitel 1- Ljuden. -Hörde du ljudet frågade Mira? -Nej sa Lisa Vilket ljud? -Det lät som ett MONSTER sa jag! Lisa är min bästa vän. Vi satt på kemilektionen med den argaste läraren. Han hette

Läs mer

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett.

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett. Monstret kap 1viggo -Hörde du ljudet? sa Jack. -Nej sa, Alex. Under Jacks och Alex klassrum så fanns det en stor källare. Alla i klassen förutom Alex hörde ett konstigt ljud, till och med den dumma läraren

Läs mer

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det Ljuden Josh är i hemkunskaps salen och gör pannkakor med sin kompis Samuel. Josh är 13 år han går i Skogås skolan i klass 7b.Josh kompis Samuel läser receptet högt då säger Josh käften jag hör något konstigt

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan! Kapitel 1 Ljuden Arga Johanna spände ögonen i både Erik och Karl. -Sluta upp med det där genast. -Men, sa Erik och Karl, vi gör ju ingenting. -Hör du det där ljudet, säger Erik till Karl. Det låter som

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Monstret Molganovitch

Monstret Molganovitch Monstret Molganovitch Av Charlie Kapitel 1: ljudet Martino var i matsalen en dag när han hörde ett konstigt ljud från köket. - Hörde du Gunnar? sa Martino. - Det är nog bara mattanten Gullbritt, sa Gunnar.

Läs mer

Författare: Anton Söderström

Författare: Anton Söderström Författare: Anton Söderström Ka p 1 Ljuden -Hörde du det ljudet? -Pers klasskamrat Stina vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju. -Arga fröken Anna kollade på Per argt. -Ej, Per vad ful

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel Av: Lalo Kader Monstret herr Pixel Kapitel 1:ljuden En gång när Morgan skulle hämta sin mat hörde han ett konstigt ljud ifrån bambaköket. - Hörde du ljudet Zlatanovic, sa Morgan. - Nej, det är säkert den

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod: Monstret Kapitel 1- ljuden. Det var en gång en tjej som hette Anna. Hon var tolv år gammal. Hennes lärare Johanna var jättesträng. Man fick inte prata på lektionen och om man kastade sudd så fick man stå

Läs mer

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen. Kapitel 1 ljuden: -Hörde du ljudet? Det låter som en apa sa Grevert. - Nej vadå? Sa Kossan. -Nej det var inget sa Grevert. Det var under kemitimmen som Grevert hörde konstiga ljud från golvet. Grevert

Läs mer

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist kapitel 1 Ljudet Lina hörde något nere ifrån källaren. Hörde du ljudet? frågade Lina sin vän Annika. Vad för ljud? undrade Annika. Lina förstod att

Läs mer

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR Monstret av Liv - Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR KOCK! - Det är fem minuter tyst, sa han.

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken Om författaren Namn Kevin Ålder 9 år Intresse Sport Böcker som jag inspireras av Sportböcker Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef, Casper, Leo och Noak Om boken William upptäcker

Läs mer

Monstret Av: Emil Jöfelt

Monstret Av: Emil Jöfelt Monstret Av: Emil Jöfelt Kapitel 1:Ljuden -Hörde du ljudet? sa Morgan. Morgans klasskamrat Totto vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju, sa Totto. Arga Polly spände ögonen i både Morgan

Läs mer

MONSTRET BOBBE AV SONJA

MONSTRET BOBBE AV SONJA MONSTRET BOBBE AV SONJA Kapitel 1: Ljuden Hilda var på väg till matsalen för att äta mat, hon var först av alla. När hon kom in såg hon bambatanterna, dom höll på med att laga maten men det såg inte ut

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. "Undra vad det var för ljud?"tänkte Sebbe.

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. Undra vad det var för ljud?tänkte Sebbe. Ljuden Sebbe och Jacob var på väg till hemkunskapen då Sebbe hörde ett ljud. Det lät som 2 stora klor slog mot varandra jättefort! -Hörde du?sa Sebbe. -Vadå?sa Jacob frågande. -Nä det va inget,sa Sebbe.

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita, Författare: Jonathan Therén 2014 Kapitel 1: Ljuden Det var ny termin och det var tråkigt att gå i skolan. -Hörde du? det låter som någon är i förrådet, sa Lillen -Nää, vadå? svarade Klumpen. -Nä, vad läbbigt

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken Monstret av Hadeel Om författaren Namn Hadeel Ålder 10 år Intressen Skriva böcker, simma, gymnastik, bowla, pingis, cykla och att vara ute med kompisar. Böcker som jag inspireras av Amulett av Kazu Kibuishi

Läs mer

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och monstret. MEN VEM ÄGER MONSTRET EGENTLIGEN? Monstret Kapitel

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats. Kapitel 1 hej Jag heter Eric Knutson och är 9 år. Jag har ljust hår och jag är ganska kort jag gillar att spela fotboll och innebandy. Min mamma heter Karin och hon har också har just hår. Min pappa heter

Läs mer

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Den magiska dörren. Kasper Lindström Den magiska dörren Kasper Lindström Kapitel 1. Hej Hej! Jag heter Marcus berg och jag är 12 år jag går i Centralskolan i Sundsvall. Min klass är ganska stökig. Min bästis heter Johan och vi har känt varandra

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin Skolmonstret Författare och illustratör: Edvin Gustin 1 2 Kapitel 1 Ljudet -Hörde du ljudet sa, Totte till Tim. -Vad för ljud, jag hörde inget, sa Tim. Totte hade hört ett ljud från golvet, det var ett

Läs mer

Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa. sa: -Du är ful. Då sa Carl:

Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa. sa: -Du är ful. Då sa Carl: Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa Fuck you, röv slickande marsvin. Då slog Britta en ra och han slängde mat på Britta. Britta blev jätteledse Snobben.Snobben är rektor på

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det: Monstret Kapitel 1 - Ljuden Kalle var i NO-salen och blandade färg då hörde han något stampa i källaren. Han frågade Max: - Hörde du? - Vadå? Undrade Max. - Att något stampade i källaren, sa Kalle. - Jag

Läs mer

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl. Av KABR Kapitel 1: Ljuden. - Hörde du Alex? säger Max. Max och Alex är i matsalen och äter lunch. De går i fyran. - Vadå? Alla pratar ju så man hör ju ingenting. Förresten vad var det för ljud menar du?

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken Av Evelina Om författaren Namn Evelina Ålder 10 år Intressen Handboll och teater Böcker jag inspireras av Rum 213 av Ingelin Angerborn Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Om boken Den här boken

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

1 december B Kära dagbok!

1 december B Kära dagbok! 1 december B Kära dagbok! (Fast egentligen är det ju ingen dagbok, utan en blå svenskaskrivbok från skolan. Jag bad fröken om en ny och sa att jag hade tappat bort den andra. Sen kan jag bara säga att

Läs mer

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där. Kapitel 1: Hej Chloe är en tjej som har långt ljust hår och blåa ögon. Chloe har fräknar och är modig och snäll, hon är 14 år och har en syster som heter Sandra som är 11 år. Chloe bor med sin mamma, pappa

Läs mer

Författare: Lisa Spjuth

Författare: Lisa Spjuth Författare: Lisa Spjuth kap1 Ljudet Det här handlar om två flickor som heter Lisa och Molly. Lisa är 12 år som gillar sin hund Bessie som hon kör agiliti med. Bessie har klarat hoppat 99 cm. Molly som

Läs mer

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen...

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen... Baksidestext När Lisa börjar på den nya skolan är inte allt som vanligt. Hon hör konstiga ljud komma från källaren och varför är hennes nya lärare Mats så dum mot henne? Följ med Lisa när hon hoppar ner

Läs mer

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. Författare: Nils Rosing 2014 Kapitel 1 : Ljudet Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. -Vad har hänt? undrade Felix.

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem KAPITEL 1 LJUDET -EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem minuter sa fröken att det bara var

Läs mer

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Kapitel 1. Kattungen. Nu går jag till skolan! sa jag. Hej då!  Hej då Bella!. När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante. Guldskatten Kapitel 1 Kattungen Klockan var halv 7 på morgonen. Idag var det 12/1. Jag skulle flytta. Fast egentligen ville jag inte flytta. Väckarklockan ringde, och jag gick upp ur sängen och tog på

Läs mer

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett MONSTRET Kap 1 LJUDEN -Hörde du ljudet, viskade Anders. -Nej det var säkert bara nån som tappade pennan, svarade Peter. Tyst i klassen ni kan få kvarsittning, ropade den stränga kemiläraren. Allt blev

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

Kap1 Ljuden. -Vad var det där?

Kap1 Ljuden. -Vad var det där? Kap1 Ljuden -Vad var det där? -Jag vet inte jag hörde inget! sa Alladin. -Men... -Glöm det. Det var nog bara Christer vaktmästaren som röjer runt i källaren -Simon!! ropade arga Bea. Nu är du tyst och

Läs mer

Monstret. Av:Simon Wikell

Monstret. Av:Simon Wikell Monstret Av:Simon Wikell Kapitel1: Ljudet När Karl var hos skolsystern så hörde han något konstigt ljud. -Hörde du? sa Karl till skolsystern. Skolsystern tittade frågande på Karl. Karl ryste, han blev

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

Kapitel 1. Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1. Kapitel 2 Sida 2. Kapitel 3 Sida 3. Kapitel 4 Sida 4. Kapitel 5 Sida 5

Kapitel 1. Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1. Kapitel 2 Sida 2. Kapitel 3 Sida 3. Kapitel 4 Sida 4. Kapitel 5 Sida 5 Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1 Kapitel 2 Sida 2 Kapitel 3 Sida 3 Kapitel 4 Sida 4 Kapitel 5 Sida 5 Kapitel 1 Hej jag heter Pontus Sjöström och är 15 år. Jag bor i Nacka med mina föräldrar och två

Läs mer

Varför är jag inte normal!?

Varför är jag inte normal!? Hur började allt och hur gick allting snett? Varför är jag inte normal!? Mitt liv har alltid varit perfekt. Jag var så kallad normal. Jag var den som alla ville snacka med och umgås med efter skolan. Men

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Monstret av Philip Om författaren Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Om boken Boken handlar om en kille som heter Axel. Axel har

Läs mer

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm Ön Ön Ön Författare: Elma Palm Kapitel 1 Jag befinner mig bara några hundra mil från Madagaskar. Det var första gången jag flyger själv och är på väg mot Madagaskar för att plugga. Som min vanliga otur

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken Om författaren Namn Casper Ålder 9 år Intresse Spela MW3 Böcker som jag inspireras av Fotbollsböcker Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Isak, Kevin och Josef. Om boken Boken handlar om

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

1 Kap ljudet - Hörde du ljudet? Sa Gunnar - Är du döv det är alla som pratar! Svarade Josef - Det lät som ett monster, sa Gunnar - Mes!! sa Josef till Gunnar - Det kommer från golvet!! sa Gunnar - Var

Läs mer

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med!

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med! Mina kompisar Kompisen är så positiv Undrar bara vad vi skall göra Mina kompisar, åh åh jag Eller min BFF, åh åh jag Ska hitta på nåt bra, åh åh jag Att gå till skolan nu, varje dag det känns bra Emojis

Läs mer

Om boken Boken handlar om Nicka. Hon blir mobbad i skolan men det finns andra saker hon behöver oroa sig för...

Om boken Boken handlar om Nicka. Hon blir mobbad i skolan men det finns andra saker hon behöver oroa sig för... Monstret av Regina Om författaren Namn Regina Ålder 9 år Intressen Gymnastik, teater och flöjt Böcker jag inspireras av Tunnlar och resten av serien av Roderick Gordon och Brian Williams Tidigare utgivna

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspirerats av Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspirerats av Tack till Om boken Om författaren Namn Love Ålder 10 år Intressen Äta mat Böcker som jag inspirerats av Tommy och Flisen och andra deckare Tack till Årstaskolan 3b + Josef Sahlin och speciellt Shakira Om boken Adam är tio

Läs mer

En bok om två tjejer, några elaka tjejer, konstiga lärare och djur.

En bok om två tjejer, några elaka tjejer, konstiga lärare och djur. Lisa och Amanda var två vanliga tjejer som gick i skolan, men allt förändrades när Lisa gick ner i källaren Mikaela som i år hade hållit på med att reta tjejerna skulle nu få sitt lilla straff. Varför

Läs mer

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola En vanlig höstdag så ska klass 5a gå på utflykt till den gamla fyren. Alla har med sej massäck, när dom väl kom fram till fyren så berättade Tommy dess historia.

Läs mer

Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar...

Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar... Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar... Kapitel 1 ljuden -Hörde du det där? frågade Axel. -Vadå?

Läs mer

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden Kalle författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden 1 2 Kapitel 1 hörde du ljudet? Hörde du ljudet sa Kalle till sin kompis Hansa? Vilket ljud det pratas ju bara svarade Hansa! Då vände sig läraren

Läs mer

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne. Gjord av Axel Kapitel 1 Dörren Hej jag heter Alex. Jag är 9 år och gillar fotboll och judo. Jag går i Laxskolan som ligger i Göteborg Mitt hår har jag färgat grönt. Jag gillar färgen grön och har ett grönt

Läs mer

Malin puffade till Annie och sa lycka till, Malin är Annies bästa vän.

Malin puffade till Annie och sa lycka till, Malin är Annies bästa vän. Monstret Kapitel 1 Annie du är sen! skrek Emily. De..det var inte meningen min väckarklocka ringde inte, sa Annie. Du är faktist 13 och verkar inte kunna hålla tiden!!! Skrek Emily. Jag orkar inte höra

Läs mer

Erik vände affischen och där stod det:

Erik vände affischen och där stod det: Monstret Hörde du ljudet? Eriks klasskamrat David vände sig om och blängde. -vilket ljud? Alla pratar ju. Arga Lucas spände ögonen i både Erik och David. - Tyst och ät annars får ni mejl hem! Dom sa okej

Läs mer

- Okej bror sa Marius. Dom gick och köpte godis och sen gick dom in till skolan. KAPITEL 1

- Okej bror sa Marius. Dom gick och köpte godis och sen gick dom in till skolan. KAPITEL 1 Monstret -Hörde du det där Marius? sa Amir -Aa det kommer från toaletten, sa Marius -Vi springer in dit, sa Amir KAPITEL 1 Den största mobbaren på skolan heter Claudio. Han kom och tog Marius och Amir

Läs mer

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET: ANGELINA SJÖBERG Kapitel 1 I SKOLAN Hej! Jag heter Lina och jag är 10 år och jag går på Nivirena skolan. Min bästa kompis heter Alice. Jag har långt brunt hår och jag är 1,37 meter hög. Jag är rädd för

Läs mer

KAPITEL 2 RÄDSLAN. Därefter gick hon ner till lektion och började jobba.

KAPITEL 2 RÄDSLAN. Därefter gick hon ner till lektion och började jobba. KAPITEL 1 LJUDET - Hanna sch! Du får inte prata under lektionen, sa Britta deras no lärare och fortsatte förklara vad de skulle blanda ihop för vätskor på experimentet. Alla barnen tyckte hon var den elakaste

Läs mer

Monstret! Författare: Moa Larsen 2014

Monstret! Författare: Moa Larsen 2014 Monstret! Författare: Moa Larsen 2014 Kapitel 1. Ljuden Bella hade hemkunskap. Hon satt bredvid Ebba, Bellas bästa vän. Bella hade nyss börjat i sjuan, så de kände inte så många. Men några kände de, som

Läs mer

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde Kapitel 1 Dörren Hej jag heter Carli och jag är 9 år. Min skola heter Nyckelpigan. Min kompis tycker jag om, hon heter Marie. Vi är rädda för

Läs mer

Ge aldrig upp. Träning

Ge aldrig upp. Träning Ge aldrig upp Träning Kom nu, vi blir sena, skriker Ellens pappa Rickard som sitter otåligt i bilen och väntar. Jag kommer, skriker Ellen tillbaka. När Ellen har satt sig i bilen kör Ellens pappa direkt

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer