Olle och Misti och pickola och Benny

Relevanta dokument
Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Den försvunna diamanten

Kap,1. De nyinflyttade

Den hemliga dörren...

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Den magiska dörren. Författare Deni saeed


Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Facit Spra kva gen B tester

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Författare: Thea kjellström och Julia Ahola

Författare: Anton Söderström

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Latte i lådan Mette Vedsø

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Gabriella. Innerhållsförteckning

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Min dagbok. Av: Iris Frick

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Om författaren. Om boken

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.


Författare: Filippa Adolfsson


10 september. 4 september

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Den kidnappade hunden

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Dagboken av Melker p

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Ön Av Benjamin

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

Min försvunna lillebror

September 5 september Hej dagboken du kommer bli min vän. Jag heter Tatiana Johansson. Jag är 11år gammal. Jag har långt, lockigt hår och guldig

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Varför är jag inte normal!?

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Svenska GRAMMATIK: ÖVNINGAR OCH SVAR

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Sammanställning av enkätundersökning

1. Låt mej bli riktigt bra

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt?

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

D D. Djuren flyttar in

2. Varför har inte Klara frågat sin mamma om hon får rida på långritt?

INTERVJU MED REKTORN SUSANE DIBECK

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Typiskt Tobias! Sista hållplatsen

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Dagboken Mini. Av Lillia

Rymdresan. Äventyret börjar.

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Skruttan - flickan. med en mage som luras

Kapitel 1 Kalle och polarna!

Mynta och den mystiska hundtjuven

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

Du är klok som en bok, Lina!

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Olle

By: Alyssa Srkalovic

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Elevtext 1 (svenska som andraspråk) berättande genren

Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du?

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med!

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

Svenska GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA

Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas

Ska vi till Paris? ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Du är klok som en bok, Lina!

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Flickan som blir ensam

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Transkript:

Huset Min hus adress heter Banangatan 4. Bakom huset finns ett äpple träd där det växer goda äpplen och på framsidan finns 4 bananträd. Bananerna är mycket goda på sommaren och de är så klart gula. På framsidan finns det också en stor lekplats. På lekplatsen finns det en klättervägg och lite anat skoj. Det finns en skola lite längre bort som heter Toftaskolan. Barnen brukar leka på lekplatsen på väg hem från skolan. På sidorna av huset växer det 2 blåbärsbuskar. De är amerikanska. De är rätt så stora. Ibland plockar de blåbären och gör blåbärspaj. I huset bor 2 pensionärer, 1 barn familj och en ensamstående man. I lokalen som finns längst ner i huset finns det plintar och stångar och annat till parkour och freerunning. En rik man som heter Andreas äger lägenheten. Huset är nyrenoverat så det är i bra skick. Mitt hus heter kanelbullen.

Martin Martin är en ensamstående kille som är kock. Han är 24 år gammal. Han har en egen restaurang som heter Buffé. Där han har fyra kollegor och han har också en egen glassbil som heter Helix. I den finns det massor av glass och glassarna är billiga så barnen kan köpa för sin veckopeng och Martin kan sälja många glassar. Martins favoritglassar är magnum withe och vanlig vanilj glass. Hans lägenhet är nyrenoverad och alla rummen är i fint skick nu. Martin är glad för att städa och gillar att ha det fint i lägenheten. Han har en hund som heter Totti. Det är en mynsterlender. Den gillar att busa och hoppa runt och skoja, men om någon gör inbrott så biter hunden annars är den snäll. Totti är 4 år gammal så den är rätt stor. På sin fritid går Martin och tränar agility med Totti. Eftersom Martin inte har någon familj så är Totti hans stora glädjeämne i livet. Ibland så är han ensam för han vill ha en tjej annars trivs han ganska bra med sitt liv. På fredagar tar Martin med sig sushi från resturangen och äter på kvällen och om han inte tar med sushi från resturangen så gör han mat själv. Detta var lite av Martins liv.

Ingabritt Ingabritt är en glad tanat som är 84 år gammal så hon kan inte göra mycket mer än att kolla på tv hennes favorit tv program är idol hon gillar även partaj och fotboll när Zlatan spelar skriker hon kom igen Zlatan och ibland gör han mål då blir Ingbritt glad. Ingabritts syselsätning är att virka. Ingabritt är en rätt så lat person fast hon kan göra rät så mycket. Hon är smart och snabb för att vara så gammal. Som alla andra rum så är det nyrenoverat alltså nya och finna möbler och andra saker. Ingabritt är glad och ibland ledsen fast det är bara när non har dött eller något anat sorligt har hänt fast mest är hon glad. Innan hon blev gammal så jobba hon på ett bageri som het marsipan och muffins och hons glädje ämne är att baka tårtor och anat got som kladdkaka och socker kaka. Detta var Ingbritts liv och lägenhet.

Familjen Alm Familjen Alm är en lite annorlunda familj. Det är 4 personer i familjen pappan heter Fredrik och mamman heter Ullis och de två kilarna heter Hampus och Viktor. Båda killarna går på karate och ibland så blir de ovänner och då andvänder de karate sparkar och slag och ibland går det lite illa. Fredrik jobbar som målare och Ullis jobbar som kock. Familjen är en lycklig familj och Hampus och Victor kanske ska få en hamster och en hundvalp. De får nog i så fall en labrador och hamsterns ras blir en guldhamster. Som alla andra lägenheter så är det nyrenoverat och fint och ibland så går killarna ut till lekplatsen och karusellen och åker och leker och kör tagen och kurragömma och ibland får andra från skolan vara med och på helgerna så går de och leker på skolan i stället för att leka utanför huset. Ullis sysselsättning är att baka och städa och Fredrik sysselsättning är att spela på xbox one. Och deta var deras liv.

Olle och Misti och pickola och Benny Olle är en person som lever i en lägenhet på Banangatan. Han är 64 år gammal och är en väldigt glad gubbe som är en pingisspelare. Han leker och skojar med barnen som går förbi hans hus när skolan är slut och ibland så ger han barnen kakor och saft. Han har 2 fåglar som heter Pickola och Benny och ibland går han ut och tar bananer från bananträden och ger till Pickola och Benny och anan frukt och kakor. Det är Olles sista år på jobbet Olle jobbar med pajer på centrum och han har även en liten munsterlender i sin lägenhet som heter Misti och den hunden är speciell den hunden gillar choklad och bananer och andra frukter och ibland tar Olle med sig Misti ner till parken en liten bit bort inget mer att säja så detta var olles liv.

Gårdsfesten Martin ska ha en fest på gården för han vill samla alla i huset. Det är en knytfest. Familjen Alm ska ta med sig ål och godis. Hampus och Victor går och handlar godiset. Martin själv ska ta med sig kött och löksill och Ingabritt ska ta med sig en paj och olika sorters muffins. Olle ska ta med sig rödkål och andra grönsaker. Victor och Hampus är nyfikna på vad som händer med förberedelserna till festen så de går ner och kollar. Där står Martin och dukar. Då sa Victor att han kunde hjälpa till. Då sa Hampus att han också ville hjälpa honom. Då blev Victor sur för han sa det först ju. Då sa Martin att båda kunde hjälpa till med att duka och ta ner mat. Om en timme skulle festen börja så de fick gå upp och klä på sig fina kläder inför festen. När festen börjar kommer alla ner och äter med god aptit och alla skrattar och leker. Alla tycker att det är kul och sen på kvällen så går de upp till sina lägenheter och sover gott.

Inbrottet En sen kväll satt Martin i soffan och hade hyrt en skräckfilm som han skulle se på natten klockan 1. Tiden gick och han gjorde en massa andra saker. Han laga mat och sen var det bara att äta godis och poppa popcorn och efter 1 timme var det dags att starta skräckfilmen. Han tog sina popcorn på bordet och börja kolla. Ibland så hoppa Martin till för det hände läskiga saker och när filmen var slut skulle Martin sova. Han tänkte jag är inte rädd jag är modig fast han var rädd egentligen. Han hörde steg som knarra där nere vid blåbärsbuskarna. Han gick sakta till fönstret och kolla ner. Han såg två svartklädda män som försökte att bryta sig in i pingisaffären. Han ringde polisen och polisen kom snabbt. När polisen hade fått tag på tjuvarna så kunde Martin sova gott och han var inte rädd mer.

Flytta ihop En gong när Martin kommer hem från sitt jobb. Så ser han Inga-Britt och olle i trappan. Martin tror att de inte har set han eller hört han så Martin öppnar sakta men säkert sin dörr och går in och pustar ut. Sen knackar det på dörren det är olle som sejer var det du som såg oss i trappan då sa Martin ja okej sa olle det är lugnt för alla kommer att få reda på det någon gong. Vad sa Martin vi ska flyta ihop. För sist när Inga-Britt var ensam så har vi tänkt att vi lika bra kan flyta ihop okej sa Martin och sen sa Martin kan vi inte göra en lite fest. Kanske sa olle jag ska tänka på det okej sa Martin. Efter några dagar kom olle och sa att han inte ville han någon fest men han kunde går runder och sej det till folk i lägenheten. Sen levde alla lyckliga i alla sina dagar.

Ryktet Det har spridits sig att olle och Inga-Britt har blivit tillsammans. Det var Martin som trodde det för han såg Inga-Britt i olles fönster. Det är därför han tror det. Han går till hampus och Victor och sejer att olle och Inga-Britt är tillsammans för han såg dem tillsammans i olles fönster oooo sejer Victor jag ska Seja det till mamma. Hon blir nog glad. Sen vänder sig hampus om och går upp till mamma och berättar om nyheten mamma blev glad för olle har alltid känt sig ensam så hon blev glad. Sen var det inget mer med det sen gick Viktor och hampus. Mamma gick till olle och fråga om det var sant och nej dem var inte tillsammans dom skulle bara sova över i en vecka så hon blev nästan sur och sen fråga hon vem som har sagt det Viktor sa mamma då Inga-Britt gick med rusande steg ner till gården och där var Viktor och hampus och klättrade Ingabritt sa är det sant att du har sagt så nej sa han det var Martin som sa det till mig ok sa Inga-Britt och gick till Martin och knacka hårt på dörren Martin öppna dorern och såg blek ut då sa Ingbritt är det sant att du har sagt så ja sa Martin för jag så er två i olles fönster det är där för jag sa det till Viktor och hampus då sa Ingbritt att sej inget om du inte vet fakta okej sa Martin och gick in igen och Inga-Britt gick till olle och sen var det vänner igen.

Översvämningen En dag så kommer Hampus hem från skolan. Och när han går upp för trappan så ser han vatten droppar rinna ner för trappan. Han skyndar sig upp och han ser inget ting så han går högst upp. Och vattnet kommer snabbare ner för trappan och högst upp ser han att vattnet forsar ner för de fina trapporna. Han försöker att stoppa vattnet med sin skjorta fast han lyckas inte han ser att olle bor där då tänkte han måste ha gå ut Hampus går ner för trappan och där siter Olle han är ledsen för det var översvämning han sa hat han hade somnat fast han hade glömt att han hade satt igång kranen på toan för han ville ha is kalt vatten och i hans lägenhet så fick man spola jätte mycket vatten för det skulle bli iskallt. Hampus sa att när han så vattnet så blev han rädd för han tänkte att han kanske kunde drunkna senare kom alla i huset men för det undra vad som har hänt då sa olle till dem vad som hade hänt och dem tänkte på djuren och så och han sa att han hade glömt att stänga av kranen på toan. Och sen går alla upp för trappan och öppna alla tillsammans dörren och det var inte så mycket vatten så dem fick ta handukar och torka alla saker som var blöta och sen fick alla gå hen och olle gick och la sig.