Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Relevanta dokument
Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi

Hälsningar Viktor och Ida

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin

av Emanuel Stålhandske 4a

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien

Havsresan. Sanna Larsson,

Havsresan Emmy Holmberg

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B

Havsresan Av: Oliver J

Författare: Edvin Borgström 4A

Havsresa n. Författar e: Timmy Holmberg 4A

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!!

Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan

Författare och Illustratör: Madelene Bergström 4B

Havsresan Linus Myran Myhrgren

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

Hampus Konradsson 4B

Innehållsförteckning. Kapitel 1

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Av: Mattias Gillgren

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Skeppet som brann till havs

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Författare: Filippa Adolfsson

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Jojo 5B Ht-15. Draken

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Ön Av Benjamin

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

HAVSR ESAN. Författare: Malte Åsander Illustratör: Malte Åsander

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Kapitel 2 Övernattning

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Anna Siverbo 5B Ht-15

Kap,1. De nyinflyttade

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Min försvunna lillebror

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

EMILIA 5B Ht-15. Draken

Författare: Thea kjellström och Julia Ahola

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

kapitel 4 en annan värld

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.


Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg

Skruttan - flickan. med en mage som luras

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]

Ön Av: Axel Melakari

Du är klok som en bok, Lina!

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

I SKOLAN PÅ EGEN HAND. Skolmaterial från Marinmuseum

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Du är klok som en bok, Lina!

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

1 En olycka kommer sa " llan ensam

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Havsresan. Av Viktor Karlsson

1. Låt mej bli riktigt bra

Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu.

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Dagboken Mini. Av Lillia

Ellie och Jonas lär sig om eld

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

ÖN Av ANTON AXELSSON

Min matematikordlista

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk,

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Magiska dörren Elin Gustafsson

till din 5-årsdag W som i Wilma en bok om ditt namn av mamma

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk

Flytande. 6 Juli 2015

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C

Kapitel 2 En drake föds

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Tills någon annan öppnar dörren.

Författare: Can. Kapitel1

Transkript:

Av:Emelie Eriksson

Havsresan Hej mamma och pappa jag är fast på en båt. Ni kan jättegärna skicka pengar till nästa stad. Jag pratade också med kaptenen och han sa bara ni får skylla er själva om ni klev på och vi kommer vara borta länge. Båtens last är massa brodelar. Oh! Just ja båtens namn är Marianne's båt. Jag är här med min kompis Moa och jag Emelie så klart. Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Havsresan del 2 Nu har vi varit på båten några dagar. När jag och min kompis vaknade så blåser det en förfärlig storm de blåser så mycket att båten gungar. Jag och min kompis går upp till kaptenen och säger - hur länge ska det blåsa och då säger kaptenen - jag vet inte men som det ser ut just nu så kommer det blåsa länge och den här båten är inte så bra byggd för det här vädret. Så vi kommer att SJUNKA!!!!! Skriker kaptenen och jag och min kompis börjar skrika men vi hittar en hel livbåt och så hinner vi ta med oss sju saker och det är en tröja, bröd, ved, sovsäckar, kudde, flaska och en kompass, papper och penna vi paddlar till en obebodd ö vi slår läger och lägger oss och sover.

Havsresan del 3 Det var ganska fint väder när vi bestämde att gå ner till stranden. När vi har varit på stranden ett tag ser vi ett flygplan som flyger på jättelåg höjd efter ett tag ser jag att flygplanet släpper ner någonting med en fallskärm det är en låda. Sakta men säkert sänker lådan mot marken. Det står något på lådan till Moa och Emelie. Vi öppnar lådan där i ligger det gammla klockor och armband.

Havsresan del 4 Frukost äter vi ungefär vid soluppgången vi brukar äta fisksoppa och kokosmjölk till. Till lunch äter vi bananer och dricker kokosmjölk och på fredagar äter vi stekt fisk och annars banankaka.

Havsresan del 5 När jag gick omkring på stranden såg jag något som låg i vattnet och flöt, det var en flaska. Med hjälp av en lång pinne fick jag in den. Jag öppnde flaskan med en förvåning var det en skattkarta ritad på papperet. Krysset var ungefär på andra sidan ön. Jag sprang så fort jag bara kunde till Moa och sa vi har fått en skattkarta. Hon sa okej vad kul då ska jag kolla på den.

Havsresan del 6 Vi ligger på stranden och funderar på vad vi ska göra Moa säger - vi går på en skattjakt - ja det gör vi men vad ska vi ha med oss? - mat, rep och mycket vatten. - okej jag går och packar så går du och fiskar - okej När vi var klara började vi gå in i skogen vi kom längre och längre in och till slut kom vi fram till ett vattenfall. Vi hoppade in bakom vattenfallet och det lös och vi hade hittat skatten som varenda människa hade ltetat efter men var var det för någonting? Vi gick närmre och närmre och desto längre fram vi kom såg vi mer och mer vad det var. DET VAR BARA GULD.

Havsresan del 7 Jag vaknar av att det prasslar nära vårat läger. Jag väcker Moa och sedan går vi in i skogen men vi ser ingenting vi fortsätter gå och till slut har vi gått ut ur skogen. Sedan tar vi höger och vi hinner inte gå långt föränn vi stöter på ett ovanligt djur det var som en katt fast olika färger och ränder hade den också den sitter vid en nedbrunnen lägereld.

Havsresan del 8 Djuret som vi har hittat har inte blivit upptäckt av någon människa. Så jag och Moa bestämer oss att ge henne ett namn. Hon får heta Lollo. Den är ganska liten men hon är tjock. Lollo äter nästan allting gräs, mackor, bananer osv. Hon låter nästan som en katt. Den sover på natten och är vaken på dagen. Lollo gillar vatten lite grann hon är väldigt rolig och gillar att leka.

Havsresan del 9 Vi ser en ö vid andra sidan och då börjar vi bygga en båt som vi kommer över till ön innan det blir mörkt vi tar tio stockar och så hittar vi ett rep som vi spänner fast stockarna med sedan tar vi lite mindre stockar och gör staket av dom. Vi sätter dit en livboj, mat också när vi är på väg till ön så ser vi ett piratskepp med kanoner men som tur ser de oss inte.

Havsresan del 10 Vi blev fångade av kannibaler. De vill koka oss levande, men de hittar våra saker och vi lurar dem att de är sängar och gift och ett rep så man kan fånga människor med den.

Havsresan del 11 Nu har jag och Moa kommit iland men vi blev tillfångatagen av kannibaler och de kommer koka oss levande. Men efter ett tag så ser de våra saker som vi har med oss. Och då kokar jag och Moa ihop en plan. Vi ska säga att allt kostar en förmögenhet. Emelie säger: sakerna kostade en förmögenhet Kannibaler:oooh Emelie:ni får ta de sakerna om ni släpper oss fria. Kannibalerna: nej nej vi kommer aldrig släppa er fria men vi kan ta sakerna ändå Emelie: okej men då får ni inte sakerna heller. Kannibalerna: vi kan tänka på saken tills imorgon men inatt så får ni sova här. Nästa dag Emelie: får vi gå nu? Kannibalerna: öhh nej nej inte än om någon timme kanske Moa: men då får ni skynda er för vi har annat att göra än att vänta på att vi ska bli kokta levande!

Kannibalerna: okej okej ni får gå om... Moa: om vad då? Kannibalerna: om ni fixar mat åt oss i en vecka och tar hand om oss och så. Moa och Emelie: okej handskakning på det Kannibalerna okej.

Havsresan del 12 Nu äntligen är vi på vår egen ö. Jag och Moa badade och då ser vi ett skep och och vi börjar vifta med tröjor och palmblad och de ser oss de slänger ut en jolle. Vi springer mot jollen. Efter ett tag så säger Moa -Emelie -mm säger Emelie -Emelie säger Moa igen -vad är det säger Emelie -vi är på ett piratskepp -äh lägg av sluta nu lägg dig ner och sov nu säger Emelie -jo men det är sant. Emelie kollar upp och ser piratflaggan och sedan börjar hon småskrika lite. Sedan säger hon aja de hämtade oss iallafall och nu ska de skjutsa hem oss tror jag.

Havsresan del 13 Sjörövarkaptenen vill göra oss till sjörövare. De ger oss sjörövarkläder och pistoler och på en vecka ska vi bli sjörövare på ett skepp. Vi började på måndagen och vi åt frukost sedan fick vi gå ut och skjuta på några piltavlor och sedan fick vi lasta tunga laster sedan var det lunch och sedan fick vi styra båten, skala potatis och fiska sedan var det middag det vart fisk och potatis. Sedan fick vi hissa segel och slänga ner ankare.

Havsresan del 14 Vi ser ett Italienskt skepp i vår kikare. Kaptenen gör oss beredda på att borda handelsskeppet. Efter en liten stund så ligger vi alldeles bredvid det italienska skeppet. Då så skriker våran kapten "anfall". Vi anfaller det italienska skeppet vi visste redan att italienare inte var duktiga att slåss. De gav upp ganska tidigt. Den italienska kaptenen fick gå på plankan och resten tar vi till fånga.

Havsresan del 15 Jag och Moa har tröttnat på att vara sjörövare. Jag och Moa springer och hämtar en jolle så fort vi kan utan att någon ser oss. När vi ska kasta ner den så kommer kaptenen gåendes. Vi skyndar oss att kasta ner den. Vi hinner precis innan han kommer. Vi återgår till att skura däck. När han går runt hörnet så klättrar vi ner för stegen, vi hoppar i jollen och börjar sakta ro från båten.

Havsresan del 16 Jag och Moa har suttit i jollen i tre dagar nu och det börjar bli dåligt med mat. Vi ser något långt borta det kommer emot oss vi börjar vifta med palmblad. Det är kustbevakningen!!! De hämtar upp oss och kör oss mot hamnen. Där ser vi våra föräldrar och vår släkt och... Tidningen. Vi kliver av båten och möts av frågor och kramar. Dagen efter står det i tidningen Aftonbladet 2 tjejer i 10 års åldern har varit med om världens äventyr. Moa och Emelie har mött kannibaler, sjörövare och mystiska djur. De har förstås saknat familjen men de hade varandra sa båda två.