I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

Relevanta dokument
Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Magiska dörren. Julia Björklund

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:


Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Magiska dörren. Tuva Lundström

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Kapitel 1 Det här är jag!!

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Kapitel 1 - Hej Jag heter Gustav och min kompis heter Olle. Vi är bästa vänner. Jag går på Lönnskolan och jag är 8 år. Min kompis är 8 år.

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

kapitel 4 en annan värld

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Magiska dörren Av: Filippa


Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Flickan som blir ensam

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Innehållsförteckning. Kapitel 1

1 En olycka kommer sa " llan ensam

Den magiska dörren Av: Maja

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

EMILIA 5B Ht-15. Draken

MONSTRET. Av: Stina Boström

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Den magiska dörren. Linn Larsson

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

By: Alyssa Srkalovic

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Magiska dörren Elin Gustafsson

Kapitel ett- Den magiska dörren

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

Transkript:

kap 1 Hej. Hej jag heter Anna och är 10 år. Jag gillar att spela musik därför går jag i en musikskola som heter Surteskolan. I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano. Jag har en kompis som heter Linus. Han har gult hår blåa ögon och brukar ha en svart tröja. Jag och Linus är lite rädda för en av dem 5 städerskorna. Men jag vet inte vad hon heter. Vi brukar fråga vad hon heter men hon svarar inte. Hon har blått hår hon är brun i huden och tjock. Vi är rädda för hon för att hon svarar aldrig och är lite skum. Det är en dörr i skolan bredvid saxofonen som jag och Linus undrar om många gånger. Den är magisk på något sätt. Jag och Linus brukar leka med varandra. Då pratar vi om vad som finns bakom dörren.

Kapitel 2 ett konstigt brev. En dag när jag väntade på fröken för jag skulle träna piano såg jag att någonting stack ut ur nyckelhålet på dörren. Jag tog föremålet och plötsligt hörde jag att den andra dörren öppnades jag vände mig snabbt om och såg fröken komma in. - Du skrämde mig, sa jag -Samma här, sa fröken. På rasten visade jag Linus vad jag hittade. Det var ett brev. På brevet stod det: H j ä l p!!! Vi har krig! Korvarna vill attackera oss potatisar. Jag är sås den tredje jag är potatiskungen av Lingon landet. Du är den utvalde. Bara du kan jaga bort körvarna tillbaka till Ketchuplandet. Ni behöver nyckeln som bara en person på hela skolan vet var den är. Snälla hjälp. Hälsningar potatiskungen. Vi måste göra något sa Linus och jag på mun i varandra.

Kapitel 3. Nyckeln. Nästa dag gick jag till Linus och sa: -Jag tänkte på brevet vi läste igår, och jag tror att jag vet vem som har nycklarna. Sa jag -Vem då, då, sa han. -Städerskan, du vet den där som aldrig svarar. -Det är ju ganska möjligt, men hur ska vi ta ifrån henne nycklarna -Jag tror jag vet hur. Sa jag fundersamt. Linus och jag satt och tänkte länge. Till slut kom vi på en plan. Först gick Linus och lämnade smutsiga och blöta spår efter sig så att städerskan gick och tvättade upp spåren. Sen gick jag in i så kallade lilla rummet. Efter en stund kom Linus. Han var jätteandfådd. -Vad har hänt! frågade jag -Hon märkte nästan mig. -Men hon kommer väl inte hit? frågade jag. -Nej, nej men har du hittat nycklarna? -Det kommer bli lite svårt. Jag visa en låda som var omkring 20cm djup och var full med nycklar. Linus såg besviken ut. Plötsligt kom hon in i rummet och med en förskräcklig blick tittade hon på oss. Det kändes som om blodet frös till is. Men plötsligt vände Linus sig hastigt om och öppnade fönstret. -kom snabbt innan hon kommer ta dig! Jag hoppade igenom de öppna fönstret och sprang för livet till dörren. Den var fortfarande låst. Plötsligt började något i lådan lysa. Vi tittade i lådan och tog upp en lysande nyckel. Jag tyckte den var len men när Linus tog i den var den skrovlig. Sen fick Linus en stöt. -Aj!!! -Jag tror att dörren vill att bara jag ska gå. Då lyste nyckeln grönt. Jag satte nyckeln i nyckelhålet och sakta vred nyckeln...

Kapitel 4 In genom dörren! När jag gick igenom dörren såg jag det konstigaste jag har sett i mitt liv. Träden var jodda av potatis men var täkt av ketchup och gräset var mjuk och len. Jag gick vidare och plötsligt såg jag en figur som liknade en potatis och en annan figur som liknade en korv. Korven skulle just äta upp potatisliknande figuren så jag skrek högt: S T O P då sprang korv liknande figuren iväg. När jag vände mig för att se vad som hände var potatisen redan borta. Jag tänkte på brevet. De måste vara Lingonlandet. Jag gick vidare. Jag kom på att jag skulle fråga om potatiskungen men varje potatis jag ville fråga sprang bara iväg. Jag hittade en potatis som inte sprang iväg. Iallafall inte med en gong, ja, ja men i alla fall. jag tänkte fråga om jag får sova en natt hos han men plötsligt kasta han nycklarna, börja skrika och sprang iväg nycken han kasta till mig var lik den till dörren. Jag öppnade det lilla huset. I huset var allt av lingon. Inte konstigt att det heter Lingonlandet! Men när jag kände på lingonen kändes de lena och släta och mjuka, inte alls som lingon. Jag gick till någonting som liknade ett sovrum men täckt av de konstiga lingonen. Jag la mig och somnade i en djup sömn.

Kapitel 5 En ny vän När jag vaknade trodde jag inte mina ögon. Det låg lingonsaft och macka med lingon. Jag hörde att någon var i köket men jag såg ingen där. Efter en kort stund hörde jag något igen. Jag gick till köket och till slut såg jag en liten, söt, skäggig potatis -Du måste vara potatiskungen, sa jag. -Ja det är jag, Sås den tredje potatiskungen, svarade han med stolt röst. -Vad gör du här??? Och hur hittade du mig? Mamma kommer oroa sig för mig!!!!!, gapade jag. -Oroa dig inte. En dag i din värld är ett år hos oss! -Va!? sa jag. -Ja, men kom nu, du måste hjälpa mig. Efter en stund hade vi gått 50 mil. Det kändes verkligen som 50 mil. Men Sås förklara att i mitt land är det 2km. -Du, hur vet du så mycket om min värld, sa jag. -Du vet, jag har varit en människa innan jag gick in i Lingonlandet men... -Så du menar att jag kommer bli en potatis, avbröt jag. -Nej, det är bara om man blir kung. -Okej, sa ja. -Men gå och lägg dig nu, sa han trött.

Kapitel 6 Uppdraget När jag vaknade var jag fortfarande sömnig men sen såg jag att Sås hade fiskat upp några lingonburkar med gröna fisksvansar. -Du vet, det brevet du skickade till mig. Varför vill de äta upp alla potatisar, frågade jag medans jag åt potatisäpplen och koka lingon i lingonsaft. -Jag vet inte, sa Sås med full mun. Därför frågade jag dig om hjälp. -Ok, sa jag -Men det sägs att korvarna äter oss för någon förgiftat ketchupen i deras land och alla som åt ur den blev falukorvar. -Så korvarna gillar ketchup. Intressant Plötsligt kom jag på vad jag skulle göra. Jag skulle plantera ett snabbväxande potatisträd. Sedan ska jag gå upp i trädet, borra ett hål i ketchupflaskan och knyta fast en fiskelina. Och till det behöver jag: En ketchupflaska Ett fiskespö Snabbväxande potatisträdens frön En borr Jag visade Sås vad jag behövde. -Är du säker på att det kommer att fungera? -Jag är i alla fall 99% säker. -Mmm,mumlade han. Du kan få fröna men allt annat måste du hämta själv, sa Sås. -Ok, fast då måste jag tillbaka till min värld. Hej då så länge. Sen sprang jag med full fart mot dörren. Jag såg i ögonvrån att Sås vinkade till mig.

Kapitel 7 tillbaka i skolan När jag kom tillbaka till skolan hade det bara gått en minut. Bra, för rasten var en timme. Jag gick till vaktmästaren och frågade: -Kan jag få en borr. - Glöm och dröm, sa han retsamt. -Men har du inte någon liten borr som jag kan få. Snälla. -Jo, det kanske finns någonting till en liten flicka. Här har du din lilla borr. -Tack. Sen gick jag snabbt över den långa korridoren till den tomma matsalen. -Kan jag få lite ketchup av er, frågade jag. -Här har du, lilla flicka, sa hon med en trött röst. -Bra! nu är det bara ett fiskespö. Jag letade efter det långa spöt i hela skolan men det fanns ingenstans. Jag satte mig ner på den lilla, lila pallen i rummet och tänkte långsamt vad jag skulle göra. Plötsligt hörde jag någonting. När jag vände mig om stod Linus där med ett fiskespö. -Hur visste du? -Jag fick ett brev, det visade sig att allt man skrev i Lingonlandet på papper kommer direkt till dörren. Jag kramade Linus hårt. -Var låg fiskespöt? -I djur och natursalen, sa Linus retsamt. -Jaha!! När jag skulle öppna dörren fick jag en konstig känsla av att jag hade glömt någonting. Men det var dåligt samvete. Jag hade ju helt glömt Linus. Jag lämnade långsamt min värld och gick.

Kapitel 8 Sanningens ögonblick. Jag sprang till Sås. Han skulle just plantera sina snabbväxande potatisfrön. -Förresten, hur snabbt växer de där fröna? frågade jag. -I bästa fall 1 minut, svarade han. -Ok, då sticker jag på toa. 3 MINUTER SENARE. -Förlåt att det tog så lång tid. jag har lite ont i magen, sa jag. -Vi har ett problem. -Vilket? -Det är för varmt. vårat frö kan inte växa när det är 37 grader ute. -Hur lång tid tar det. -25 minuter. -Suck. -Men man kan vattna den. -Det räcker inte. Jag ställde mig över den vissna växten med mina redskap. Plötsligt hörde vi dem. De var tusentals och vi var bara TVÅ. Och då började det vissna trädet växa och växa. Jag vet inte hur det hände men det bara växte. Jag tänkte att nu har jag chansen. Jag borrade ett hål i ketchupflaskan, tog tag i fiskespöt och knöt fast ketchupflaskan i fiskelinan. Då hände det, korvkungen stannade upp. Han vände sig om luktade på flaskan, som en hund. Sen slet han bort ketchupflaskan. Han smakade på den och kastade den långt in i ketchuplandet. Plötsligt blev hela ketchuplandet täckt av ketchup. Jag gick ner och röde på den. Det var samma känsla som lingonen i Lingonlandet, mjukt och lent. Då kom Sås och sa: -Bra jobbat. -Tack, sa jag. -Kan jag bjuda dig på te, sa ketchupkungen snällt. -Gärna tack! vill du följa med oss, Anna. -Nej, jag går till min värld. -Hej då, sa han.

Kapitel 9 En ven i min värld! Jag satt och spelade fiol. Jag var väldigt trött efter det där med körvana och potatiskungen. -Vad har hänt, du ser inte bra ut, fråga fröken. -Nej, jag är bara trött, svarade jag. -Jag tycker du ska gå hem, Anna. -Ok om du nu säger det. -Vänta lite jag ringer din mamma. Några minuter senare kom fröken. Hon sa att mamma kommer. Jag skulle gå ut till den långa korridoren. Plötsligt hörde jag att något typ ramla i lilla rummet. Jag insåg att jag inte hade något annat val än att öppna dörren. -Aj hjälp mig, sa en ledsen röst. -Ja, ja jag kommer, sa jag med darrig röst. Då såg jag att det var städerskan som ramlade. -MEN VAR ÄR MINA NYCKLAR!!!!!!!!!! Ropade hon. Det blev så att när hon ramla så ramla också lådan med nycklarna. På något sätt hade hon märkt att det var EN nyckel borta. -Jag tror att det här är den, sa jag. -Tack du är inte så elak som alla andra, jag heter Felicia, sa hon och räckte ut handen. -Jag heter Anna. Precis då kom Linus. -Hej, sa han och räckte ut handen för att hälsa. -Linus detta är Felicia. -Felicia detta är Linus. -Jag har lite godis i min väska vill ni ha, sa hon försiktigt. -Ja!!! Ropade jag och Linus -Du Felicia varför svarade du aldrig. -Jag var rädd, i förra skolan retade alla mig. Jag ville inte att det skulle hända igen. -Jaha oj. -Vi kommer vara vänner för evigt. Men detta är vår hemlis, sa alla. Slut b-)