BILAGA TILL BAB PASSAREN Lotsgatan 3, Lotsberget, Mariehamn

Relevanta dokument
BILAGA TILL BAB HAMMAREN Lotsgatan 5 A, Lotsberget, Mariehamn

BILAGA TILL BAB HAMMAREN Lotsgatan 5 A, Lotsberget, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID LOTSGATAN 5 A Lotsberget, Mariehamn

BILAGA TILL BAB PASSAREN Lotsgatan 3, Lotsberget, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID ÖRTVÄGEN 42 i Mariehamn

AKTIELÄGENHET I VÄSTERNÄS Nybyggd lägenhet i ett plan vid Svärtesgränd 2 E i Västernäs, Mariehamn

BOSTADSHUS VID BARFOTAGRÄND 2 Johannebo, Mariehamn

BOSTADSHUS VID PALETTGRÄND 1 Storgärdan, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID LOTSGATAN 5 A Lotsberget, Mariehamn

PARHUSLÄGENHET VID BARFOTAGRÄND 4 Johannebo, Mariehamn

FIN ENRUMMARE VID LOTSGATAN 5 i Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID LOTSGATAN 5 A Lotsberget, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID LOTSGATAN 5 A Lotsberget, Mariehamn

FRITIDSHUS I STORBY Eckerö

RADHUSLÄGENHET VID TALLVÄGEN 6 D Östernäs, Mariehamn

FRITIDSBOSTAD VID NATURSKÖNA DEGERSAND Torp, Eckerö

TORP MED ÅKER- OCH SKOGSMARK Långbergsöda, Saltvik

AKTIELÄGENHET VID TORGGATAN 8 Centrala Mariehamn

BOSTADSHUS MED EGEN STRAND vid Ramsviken, Geta

BOSTADSHUS VID BJÖRKSLINGAN Björsby, Jomala

AKTIELÄGENHET VID BACKAVÄGEN 2 C Mariehamn

BOSTADSHUS VID SKRAKVÄGEN 25 Västernäs, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID KLINTVÄGEN 18 Klinten, Mariehamn

Sviby, Jomala. Prisvärda, bekväma lägenheter med naturskönt och stadsnära läge i Sviby, Jomala. Priser mellan

BOSTADSTOMTER VID NORRA BERGSHÖJDEN Sviby, Jomala

BOSTADSHUS I ÖDKARBY Saltvik

BOSTADSHUS I KATTBY Hammarland

Stilfullt inredd PARHUSLÄGENHET 4 R+K+B, 88,5 m 2 med balkong och stor terrass mot söder/väster

BOSTADSHUS MED SJÖUTSIKT VID ÖSTERNÄSVÄGEN 35 Östernäs, Mariehamn

SÖDERLUNDS VÄXTHUS Överby, Eckerö

ARKITEKTRITAT BOSTADSHUS MED STRAND OCH BÅTPLATS MED UNIKT LÄGE I MÖCKELÖ, JOMALA. Bild

Modern GAVELLÄGENHET 3 R+K+B, 120 m 2 inkl. källarvåning med utsikt över havet, Fiskargränd Mariehamn

BRF MARTALLEN, MIDSOMMARKRANSEN NYA BOSTÄDER MED BÄSTA LÄGET

RADHUSLÄGENHET VID RINGVÄGEN 68 D Mariehamn

AKTIELÄGENHET I NYSKICK vid Segelmakargatan 12, Lotsberget, Mariehamn

Exklusivt klipphus vid Havsvidden i Geta med storslagen havsutsikt mot Norrhavet.

KV BRAGE 4, SUNDBY PARK STRÄNGNÄS NYA LÄGENHETER MED HISS OCH HÄRLIGA UTEMILJÖER

KLIPPHUS med storslagen sjöutsikt vid HAVSVIDDEN, Geta, Åland

MINDRE BOSTADSHUS I SOMMARÖ Föglö

Solrosen. Johannelund/Vällingby. Familjevänliga radhus i västerort

BOSTADSHUS I NÄFSBY Lingonstigen 12, Hammarland

gnahemshus vid Svärtesgränd 4C i Mariehamn

Seniorlägenheter med hyresrätt

Exklusiv TOPPVÅNING 3 R+K 117,4 m 2 med balkong i sydväst, Skillnadsgatan 42 Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID TIMMERMANSGRÄND 2 A Klinten, Mariehamn

Sandsbrohöjden etapp bostadsrätter i flerbostadshus

NYBYGGNATION av 4 st. BOSTADSHUS, Storgärdan, Mariehamn

PARHUSLÄGENHETER I GÖLBY, Jomala. Två lägenheter om 3 rum & kök om ca 83 m 2 vardera. Bild

BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE

Stort bostadshus vid Marielundvägen 3 i Mariehamn

Ritningar och beskrivningar Välkommen till Brf Söderängarna 2, Örebro

FRÄSCH FRITIDSBOSTAD I NORRBODA Ängösundsvägen, Lumparland

, Gåshaga. Planlösning. Tomtarea: 828 Kvm

Bruksvägen 3B. Götaland Kommun Ale Storlek 2 rum (1 sovrum) / 74,4 m² Område Surte Tillträde tidigast. Enligt överenskommelse.

Västra Gatuadress Malörtsvägen 29 Götaland Kommun Skövde Storlek 5 rum (3 sovrum) / 155 m² Tillträde tidigast

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Dalbovägen 7 A

BOSTADSHUS VID BERGSHÖJDEN 14 Mariehamn

Stenbockens gata 105. Stenbockens gata Sida 1 av 14

Transkript:

BILAGA TILL BAB PASSAREN Lotsgatan 3, Lotsberget, Mariehamn Ålands Fastighetskonsult Ab erbjuder nybyggda lägenheter i Bostads Ab Passaren ett attraktivt boende med omedelbar närhet till Mariehamns centrum, natur och hav. Lägenheterna har en hög standard och en takhöjd på 2,70 m som gör dem luftiga och ljusa. Genom de tillvalsmöjligheter som erbjuds kan du skapa ett personligt boende som passar just dig och dina behov. Varje lägenhet säljs med en bilplats under biltak (värde 6 500 ). Bilplatsen kan uppgraderas till en kallgarageplats mot en tilläggskostnad. I den nya stadsdelen Lotsberget finns närhet till service såsom livsmedelsbutik, sporthall, strandpromenad, daghem och grundskola.

BAB Passaren vid Lotsgatan 3 på Lotsberget i Mariehamn LÄGENHETERNA Bostads Ab Passaren ligger i den attraktiva stadsdelen Lotsberget i västra Mariehamn. Projektet har en tidigast planerad byggstart i maj 2016 och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara 18 månader efter byggstart. Alla lägenheter är välplanerade, tillgänglighetsanpassade med genomtänkta planlösningar. En takhöjd på cirka 2,70 m gör lägenheterna ljusa och luftiga. Samtliga bostadsrum har ekparkettgolv och målade väggar och badrummen har kakel och klinker som standard. Genom tillvalsmöjligheterna kan du skapa ett personligt boende som passar just dig och dina behov. Köken är utrustade med stilfull ljus Marbodal köksinredning med släta luckor och bänk i laminatskiva. Vita kakel mellan överskåp och bänkskiva och vitvaror i form av kombinerad kyl/frys, Siemens spis med induktionshäll, underbyggnadsugn och spisfläkt. Helkaklade rymliga badrum med uttag för tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk och överskåp. Handfat med underskåp, spegel med belysning, handdukstork, dusch med avskiljande glasvägg. I badrummen finns elgolvvärme. I vissa av lägenheterna finns även en bastu som är inredd i högkvalitativ klibbal. Sovrummen har ljudklass B, vilket innebär förbättrad ljudisolering i väggar och dörrar jämfört med standardutförande. Gedigna balkonger som kan inglasas som ett tillval. På de översta balkongerna och takterrasserna finns möjlighet till markis. TOMTEN Tomten planeras med gräsmattor, planteringar och träd och på den södra sidan anläggs en gemensam gårdsplan med uteplatser. Infarten och parkeringsplatserna kommer delvis att asfalteras och delvis plattläggas. På gårdsplanen finns bilplatser med biltak, cykeltak samt återvinningsstation. Arrendetomt om 4 705 m 2. Bostad Ab Passaren har ett nyttjanderättsavtal med Bobiten Ab som löper ut år 2061. TEKNIK Uppvärmning sker via fjärrvärme med radiatorer. Fiber dras till lägenheterna och köparen kan fritt teckna avtal med valbar leverantör. Varje lägenhet har ett eget FTX-ventilationsaggregat med till- och frånluftsventilation och energisparande värmeåtervinning. Ventilationen styrs enligt eget önskemål ifrån lägenheten.

Matplats och vardagsrum från en lägenhet i BAB Hammaren Samtliga lägenheter har köksinredningar från Marbodal Samtliga bilder är referensbilder från Bostads Ab Hammaren

ALLMÄNT Självklart går hissen i fastigheten från kallgaraget till alla våningsplan. I entrén finns ett separat utrymme för barnvagnar och postfacken är placerade på det egna våningsplanet. Lägenhetsförråd finns i två våningsplan. Varje lägenhet säljs med en bilplats under biltak (värde 6 500 ). Bilplatsen kan uppgraderas till en kallgarageplats mot en tilläggskostnad. Observera att det finns ett begränsat antal bilplatser både under biltak och i kallgarage. Disponent- och bokföringsuppdrag sköts av Aktiva Redovisning Ab. VEDERLAG Kalkylerat driftsvederlag: 1,89 /m²/månad. Varje lägenhet har egen vatten- och elmätare och betalar för sin egen förbrukning separat. I driftsvederlaget ingår uppvärmning, fastighetsförsäkring, gårdens el, renhållning, fastighetsskötsel, arrendeavgift, administration och allmänt underhåll. Kalkylerat finansieringsvederlag: 4,70 /m²/månad. Finansieringsvederlaget täcker räntekostnad och amortering på det bolagslån som belastar de försålda aktierna. Köparen kan när som helst efter att äganderätten till aktierna övergått på köparen betala bort sin andel av bolagslånet och så snart låneandelen jämte förfallna räntor är betalda endast erlägga driftsvederlaget. TILLVAL Efter kontraktstecknande kan köpare, i samförstånd med säljaren, i viss omfattning ändra lokalens standardutförande och inredning. Dessa ändringar sker i så fall helt och hållet i samförstånd med säljaren och inom den tid och på de villkor som säljaren presenterar. Köparen svarar för de merkostnader som föranleds av överenskommen ändring och tillval enligt skild överenskommelse mellan säljare och köpare. RESERVATION Då köpare anmäler intresse för specifik lokal tecknas inledningsvis ett reservationsavtal och i samband erlägger köparen en reserveringsavgift utgörande 4 % av lokalens skuldfria pris. Om projektet inte skulle genomföras återbetalas reserveringsavgiften i sin helhet. För byggstart krävs att minst 70 % av aktierna förhandstecknas. KOMPLETTA HANDLINGAR Skalenliga ritningar, bolagsordning samt övrig detaljerad information om projektet erhålls i separat broschyr från Ålands Fastighetskonsult Ab alternativt Bobiten Ab.

KÖPETS GENOMFÖRANDE Då beslut om köp fattas upprättas omgående ett köpebrev och köpesumman erläggs sedan enligt en ratplan som är kopplad till husets byggtid och färdigställande. Reserveringsavgifter tillgodoräknas köparen som delbetalning av första betalningsraten. Ratplanen presenteras inför köpets genomförande och den anges även i köpebrevet. SÄKERHET UNDER BYGGFASEN Till säkerhet för projektet tecknas ett lagstadgat RS-avtal. Betalningarna sker i enlighet med ratplan för färdigställandegraden. Ytterligare kommer en insolvensförsäkring (byggfelsförsäkring) att tecknas med Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag. Denna försäkring täcker konstruktionsfel i byggnaderna 10 år framåt från byggnadernas färdigställande. ÖVERLÅTELSESKATT Överlåtelseskatten på bostadsaktier är 2 % av köpesumman och skatten räknas ut på det skuldfria försäljningspriset (priset + eventuell bolagslåneandel). En förutsättning för att överlåtelseskatten även ska räknas på bolagslåneandelen är att andelen ska vara avbetalningsbar, vilket ska framgå ur disponentintyget. Köpare som uppfyller kriterierna som köpare av första bostad är befriade från erläggande av överlåtelseskatt (kriterierna är att man är mellan 18 år och 39 år och köper sin första ägobostad, minst 50 %, för stadigvarande boende). FÖRSÄLJNING Marie Melander Tel. 27 301 E-post: marie.melander@fk.ax Markus Fellman Tel. 27 307 E-post: markus.fellman@fk.ax Leif Andersson Tel. 27 306 E-post: leif.andersson@fk.ax

Stora fönster ger bra ljusinsläpp i lägenheterna Lägenheterna har rymliga balkonger

Vardagsrummen är ljusa med stora fönsterytor Gott om förvaring i sovrummen

Helkaklade badrum med elgolvvärme som standard Bastu

Rymliga takterrasser med markiser som tillvalsmöjlighet Takterrassen i en av toppvåningarna i BAB Hammaren

Samtliga kallgarageplatser har tillgång till motor och kupévärmare Biltak med uttag för motor- och kupévärmare

Bolagsordning

Bolagsordning

LANDSKAPET ÅLAND Det självstyrda riket Åland har sammanlagt 28 500 invånare fördelade på 16 kommuner. Av dem bor cirka 11 000 i Ålands enda stad, Mariehamn. Staden grundades 1861 och kallas de tusen lindarnas -stad efter de vackra lindarna som löper från hamn till hamn. I Mariehamn hittar du ett brett utbud av kultur, evenemang, shopping och sevärdheter såsom sjökvarteret i östra hamnen och museifartyget Pommern. De viktigaste näringarna på Åland är sjöfart, handel, banking, jordbruk och livsmedel. Särskilt sjöfarten har alltid varit viktig för Åland, vilket märks tydligt genom de många fartyg som anlöper öriket dagligen. Unikt för Åland är den orörda skärgården och de vackert slipade klipporna som får sin röda färg från den åländska rapakivigraniten. Med sina 6 500 öar erbjuder Åland en övärld där havet alltid är nära. FAKTA Språk: Invånare: Svenska 28 500 personer Areal: 6 787 km 2 Valuta: Euro ( ) Landskapsbeteckning: Toppdomän: Flagga: Självstyrelsedag: Info: Visit Åland AX.ax Egen flagga med blå botten och ett gult/ rött kors 9 juni Strandpromenaden längs västra hamnen BAB Passaren Museifartyget Pommern

Ålands marknadsledande fastighetsmäklare och värderare Ålands Fastighetskonsult Ab grundades 1983 som Ålands första renodlade företag att förmedla fastigheter. Såsom etablerade och välrenommerade fastighetsmäklare och värderare på Åland arbetar vi aktivt för att vårda det stora förtroende vi har fått av våra kunder. Med vår kunskap om försäljningsprocessen vill vi ge våra kunder ett löfte om trygghet och noggrannhet i den kanske viktigaste affären i livet. Inget köp eller försäljning är för liten eller för stor i våra ögon. Vi förmedlar objekt med stor räckvidd, allt från bostadstomter, fritidshus, bostadshus och aktielägenheter till hela företagsinnehav och nyproduktioner. Vår uppgift är att ge våra kunder en säker och trygg vägledning genom fastighetsaffären och målet är att kunna erbjuda en så alltomfattande service som möjligt. Vi värderar diskretion högt, men förespråkar samtidigt en öppen och rak kommunikation med oss som en länk mellan blivande köpare och säljaren. Från vänster: Marie Melander, Cassandra Blomqvist, Markus Fellman, Majvor Fonseca och Leif Andersson.

- det självklara valet

Å l a n d s F a s t i g h e t s k o n s u l t A b Torggatan 3 PB 2 AX-22100 Mariehamn Telefon: 018-27 300 Fax: 018-15 344 E-post: info@fk.ax www.fk.ax Gilla oss på Facebook och ta del av intressanta objekt. www.facebook.com/fastighetskonsult Version 12 30 maj 2016