Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett



Relevanta dokument
Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Den magiska dörren. Elsa hallén

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.


Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren


Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Av: Martina Gustafsson

kapitel 4 en annan värld

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren Av: Minna

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Magiska dörren Elin Gustafsson

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Kapitel 1 - Hej Jag heter Gustav och min kompis heter Olle. Vi är bästa vänner. Jag går på Lönnskolan och jag är 8 år. Min kompis är 8 år.

Magiska dörren. Gjord av Emma K

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.


Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Inledning. Övning 1: Frågestund

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren By Rasmus Östlund

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Anna Siverbo 5B Ht-15

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

AYYN. Några dagar tidigare

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Monstret. Av Natalia Zielinska

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Magiska dörren. Tuva Lundström

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

När Jim går i polisskolan

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

LasseMajas Teater. Tågmysteriet. av Martin Widmark. En pjäs från Valleby i tre akter. text Martin Widmark bild Helena Willis.

Hej, snälla! ORDLISTA CHRISTINA WAHLDÉN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Våga Visa kultur- och musikskolor

Kattens Janssons månadsbrev

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra och Lollo som ska träna sina krångelhänder så de blir hjälparhänder!

Magiska dörren. Julia Björklund

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Författare: Edvin Borgström 4A

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Hej, Dock eller ovanligt att arbeta med Earth Hour för det gör vi. och går djupare in i varför vi släcker osv.

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Transkript:

Av Liv

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Rebecka och är 10 år och går på Trumenesskolan. Jag har en vän som heter Lisa. Jag är rädd för vaktmästaren. Idag ska jag leka med Lisa. Innan vi skulle gå hem gick vi ner i källaren. Då såg vi en dörr. Vi försökte öppna dörren, men det gick inte.

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett miniland. Vi sitter fast här inne! Kan du hjälpa oss? Hälsningar Pip.

Kapitel 3 Nycklarna Jag skulle gå på toa. Jag råkade tappa min penna ner i källaren och då gick jag ner i källaren för att hämta den. Då såg jag vaktmästaren. Jag såg att han hade fått en extra nyckel i sin knippa. Det måste vara nyckeln till den magiska dörren, hur ska jag fått tag i den? Då gick han och la sig. Då smög jag och tog nycklarna och gick upp och hämtade Lisa. Jag sa: - Lisa! Jag har fått tag i nyckeln. Jag blev så glad när jag hade fått tag på nyckeln. Då sprang vi ner i källaren och satte i nyckeln i nyckelhålet och vred om nyckeln.

Kapitel 4 - En annan värld Jag sa till Lisa att jag går in först. Men när jag gick in så smällde dörren igen. Nu var jag ensam där inne så jag började gå runt. När jag gick runt luktade det rosor, men när jag gick längre in så luktade det sopor. Det såg inte ut som sopor förrän jag gick närmare. Då såg jag att det var fullt med rutten mat.

Kapitel5 - En annorlunda vän Plötsligt dök det upp en märklig varelse framför mig. Han hade grönt hår, jättelång röd näsa, fyra blå armar, lila tröja, ett par svarta byxor, gula ögon, rosa mun och röda händer. Jag sa: - Vad heter du? - Jag heter Pip, sa han. - Vad heter du? - Jag heter Rebecka, sa jag lite blygt. - Var det du som skrev brevet? - Ja, det var det. - Vad är ert problem? - Vår mat har växt, så maten är jättestor. - Oj! Jag ska försöka hjälpa er.

Kapitel 6 - Mitt uppdrag Rätt som det var så kom jag på hur jag skulle göra. Jag gjorde en lista på vad jag skulle behöva. en kniv ett sugrör 3 ballonger tre rep gul målarfärg Nu sa jag till Pip att jag skulle gå hem till mitt land för att hämta lite saker jag behövde, då sa Pip att han kunde följa med mig till dörren.

Kapitel 7 - Tillbaka i skolan När jag kom tillbaka till skolan var allt som vanligt. Lektionen hade börjat så jag började leta efter mina grejer. Först gick jag till matsalen. Där låg en kniv men när jag precis tog upp kniven så kom kocken! Då hukade jag mig. Kocken såg mig inte. Då sprang jag iväg till bildsalen. Där fanns det ett sugrör. Jag tog det och sedan sprang jag till pysselrummet. Jag gick in. Där låg tre ballonger. Jag tog ballongerna och sprang iväg. Sedan sprang jag till gympasalen. Jag gick in och där låg det tre rep. Jag kom på att de målade vår klätterställning gul. Jag sprang mot skolgården och till klätterställningen. Där stod det en burk med gul färg! Jag tog burken och sprang till den magiska dörren.

Kapitel 8 - Sanningens ögonblick Jag gick in i den magiska dörren och där stod Pip. Jag sa: - Nu har jag samlat ihop alla grejerna. - Vad bra, sa Pip, då kan vi sätta ihop alla grejerna. Vi gick till ett ställe där Pip och jag gömde oss. Efter en stund var allt nästan klart. Vi blåste upp ballonger, knöt rep, skar mat och band fast maten i repen. Vi gick till en stor och fin gräsplätt och släppte ballongerna. Vi blev jätteglada när vi lyckades. Sedan så sa jag hej då och gick iväg.

Kapitel 9 Slutet Dagen efter satt jag på lektionen och tänkte på allt som hade hänt. På rasten så såg jag att vaktmästaren hade trillat. Jag ville hjälpa honom men jag var rädd. Till slut gick jag fram och frågade: - Behöver du hjälp? - Ja tack! Jag hjälpte honom upp. - Vad bra Sedan frågade han om jag visste vart hans nycklar var? Jag svarade lite blygt: - Ja, jag vet vart dina nycklar är! Jag förklarade allt som hade hänt. Då frågade han om det kunde vara en hemlighet. Jag svarade ja. Sedan kom Lisa. Vi gick och köpte glass. Vi tyckte att det var en bra dag.