Relevanta dokument
Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Den magiska dörren. Elsa hallén

kapitel 4 en annan värld

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon


Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Av: Martina Gustafsson

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

AYYN. Några dagar tidigare

Den magiska dörren Av: Minna


Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Anna Siverbo 5B Ht-15

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Magiska dörren Elin Gustafsson

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

Min dagbok. Av: Iris Frick

Kapitel 2 Övernattning

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Thomas i Elvsted Kap 3.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Min försvunna lillebror

Musen Martina vinner en baktävling

Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n

FÖRFATTAREN ALKA 2014

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Du och jag och hela världen

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha.

När Jim går i polisskolan

Imana. Chelsea Nijimbere

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby


Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

SIDAN 1. Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

Marios äventyr. Kapitel 1

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Tarzan & fotboll!! L"en

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

2014 Författare: LISU

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Författare: Edvin Borgström 4A

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Elevmaterial. Natet dras at SIDAN 1. Reportern

Slippa-bada-vecka. Publicerat med tillstånd Ellen, Sorken och hemligheten Text Maria Frensborg Bild Tomas Nilsson Bonnier Carlsen 2012

Rymdresan. Kapitel 1. Äventyret börjar

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Jag tog några mackor och lite saft och sa att vi skulle sitta på bryggan och fika. Vi gick ner till bryggan och fikade och pratade.

Monstret Arrax Av: Evelina

Kapitel ett- Den magiska dörren

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Sociala berättelser 1

Transkript:

Den magiska dörren

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Nisse. Jag är tio år. Jag går i fyran. Min bästa vän heter Mattias. Den jag är rädd för är en kille som heter Björn och är 40 år. Han jobbar i matsalen. Jag vill flytta härifrån. Plus att han röker och det får man inte göra på skolan. På skolan finns det en hemlig dörr som är brun och har ett trasigt fönster. Vad fins bakom dörren undrar jag. När jag skulle hem till Mattias såg jag att Björn gick in i den konstiga dörren och vi hörde ett skrik. Vi gick närmare och kollade vad som fanns där men vi kunde inte se någonting. Vi vart rädd och sprang till Mattias. Hans pappa var ute och berättade att jag skulle gå hem. Då gick jag hem men mamma öppna inte. Då kom pappa hem. Han sa varför är du inte inne? Mamma öppnar inte. Då kom mamma hem. Hon var sen. Hon hade nyckeln.

Kapitel 2 En dag när jag gick förbi den magiska dörren såg jag ett brev som stack fram under dörren. Jag tog upp brevet och läste: Hjälp! Jag, Erik, behöver att bli befriad från draken. Han hatar eld. Så hämta en tändare åt mig. Snälla, stick den under dörren. Då kan jag skrämma draken att befria mig. Tack på förhand! Erik

Kapitel 3 Men jag ville försöka komma in genom dörren för att se vad som fanns på andra sidan. Då måste jag få tag i nyckeln. Björn har nyckeln men den är hema hos han. Jag måste smyga på natten. När det blev natt gick jag till Björns hus. Som tur va var ett fönster öppet. Ojojoj varför har man fönster öppet? Jag klättrade in och såg att Björn inte var hemma. Jag såg nycklarna framför mig. Det var många nycklar. Jag läste på nycklarna vart de passade, den sista var det. Plöslit hörde jag något nån gick ner för trappan! Det var Björn! Jag sprang fram till fönstret och hoppade ut. Det pirrade i magen. Jag sprang så fort jag kunde till den magiska dörren. Som tur var bodde Björn nära skolan. Jag gick fram till den magiska dörren och låste upp.

Kapitel 4 När jag kom in i den magiska världen blev jag rädd! För jag hörde troll och jättar. Jag gick över en bro som leder till en stig. Där fanns en stor svart skylt som det stod: till havet och borgen. Jag valde borgen. Men vågade jag gå dit? Det finns en drake där. Den hörs ända hit. Ska jag våga gå dit? När jag kom fram såg jag nåra vakter. Jag gömde mej bakom en buske och dom såg mej inte. Det var en magisk buske.

Kapitel 5 När jag gick runt såg jag en varelse. Han sa: -Hej jag heter Erik vad heter du? - Nisse. -Jag behöver hjälp. - Med vadå? - Att rymma från draken. Du behöver: en tändare rep matsäck yxa - Jag kommer kanske inom en vecka. -Men Nisse... -Ja Erik? -När går du? - Snart. -Aha! Men Erik tänkte: - Han kommer nog inte tillbaka.

Kapitel 6 När jag kom till den riktiga värden blev jag glad. Till mat blev det korv och bröd. Jag tog 3 korvar. När jag gick hem såg jag ett rep som var riktit långt. Jag tenkte: Jag kan inte bara ta det. Äh, Jag tar det! Men nu behöver jag en yxa. Då kom Mattias. - Vad är det? sa Mattias. - Jag behöver en yxa. - Jag kan hjälpa dej sa Mattias. Han har en yxa. Vi gick hem till han. Han fråga mamma. Hon svarade ja. Sen gick jag till den magiska dörren

Kapitel 7 Jag tog mod till mig och gick mot borgen. Där inne mötte jag Draken! Jag slog på foten med yxan så han blev ledsen. När jag såg hans ögon var dom lika Björns ögon, han som jobbar i matsalen! Jag klappade Draken på huvudet. Då rasa golvet! Jag tog repet och svinga mej över hålet. -Hej Erik! -Hej Nisse! Nu ska jag hjälpa dig Erik. När jag hade hjälpt Erik ut ur buren, åt vi korv. Sen gav jag tändaren till Erik så han kunde försvara sig ifall draken skulle komma tillbaka nån mer gång. Draken var ju rädd för eld. Jag sa hejdå till Erik och gick till den magiska dörren. -Tack Nisse, du har varit till stor hjälp, sa Erik.

Kapitel 8 Dagen efter satt jag på lektionen och tänkte på allt som hade hänt. Som ner jag träffa Erik första gången. På rasten såg jag Björn. Han rulade matvagnen. Han ramla. Jag sprang dit. Han sa: - Vart är mina nycklar? - Ojj jag hitta dom. - Tack! Jag och Mattias tittade på fotboll Masester mot Sverje. Masester vann med 90-89! - Nu moste jag gå hem sa Nisse. - Okej sa Mattias syns imorrn! -När jag kom hem kändes det skönt! - Hej mamma och pappa! - Hej Nisse! Författare Emanuel

Kapitel 9 Tills någon annan öppnar dörren igen