Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen.

Relevanta dokument
Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005

Vilken Spelare Är du?

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer -

Övningar P03, v37 och v Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9

Matchreferat säsongen 2009/10

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING

Örebrocupen Match 1 fredag 4/4 18:30; Älvsjö AIK - Fagerås BK

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon

Var gör man målen i power play i svensk elithockey?

Målvaktsövningar. Sidledsförflyttningar

Övningar. Utespelare

Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled.

Fotbollsskolan. skott.indd

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här

HANDBOLL. Olympisk gren sedan 1972

Övningsbank för ungdomar

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R Namn:...

VINNA PRESTATION RÄTT MILJÖ

3. Under pågående spel förolämpar spelare nr 7 i lag A tränaren i lag B, nr 7 befinner sig på spelplanen och lag A har bollen. Domslut?

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011

Så blir du bäst på Fifa 18. Det nya, svåra försvarsspelet. Anfallsspelet. Ultimate Team.

Fotbollsskolan. bollekar.indd

1 Ormen (Dribbla + Skott) Beskrivning: Förste spelaren i ledet springer i högt tempo med boll och dribblar genom konerna. Efter några koner gör nästa

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

Övningar inom Innebandy

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Hur VIK s J-20 mål är gjorda i fortsättnings-serie 13/14

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2

Agenda. Säsongsplanering & Info. Vad ska vi träna på och varför

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

ÖVNING 1b Kategori: Lätt Syfte: Bättre individuell skicklighet 1mot 1, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (1, 2) Utmana 1mot 1(Halvplansövning)

Spelidé Farsta RESPEKT - KAMRATSKAP - STOLTHET - ENGAGEMANG

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen

ZOMBIE WORLD. Du är smittad

Försvar. 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). 2. Försvar mot 1:a-tempo följt av 3:e-tempo (minst 6 spelare).

Antal spelare Ett pololag består av målvakt och sex utespelare samt sex avbytare. Byte får ske när som helst under matchen.

I97 matchreferat Senast uppdaterad

Sommarprogram för Årsta F03

Helgträning

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen

Järpås/Saleby - Nossebro IF Damlaget fotboll

3. Innebandyövningar. I klubbens bibliotek finns det ytterligare material i ämnet. Här följer några förslag på grundläggande övningar:

Rugby för Nybörjare. Av Andy Vincent. Alingsås Rugby Union Football Club

Flexövningar. Upprepa varje övning 10 gånger. Kör igenom hela passet två gånger.

Före vändningen. Finter före vändningen

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

= anfallande spelare, spelare i anfallande lag eller i ett av lagen. = tredje lag t ex vid spel med 3 smålag eller joker. = spelarens väg med boll

Utvecklingscamp U15 Ispass: 1 Tid: 75 minuter Antal spelare: 6 backar, 9 alt. 12 forwards + 2 Mv. Övning: Skridskoteknik

Fotbollsskola Charlo. Nivå 1. Skott och avslut på mål

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning

Träningsplanering U13 Läger 1

Handboll i korthet. Ver Staffanstorps HK

Målvaktsträning. Onsala Innebandy. Grundteknik: Hand- och benposition, utkast (kort/långt)

Övningsbank Sigtuna IF P03

Premium-analyser. Detaljerande analyser. Avslut, offensivt. Motståndaravslut. Performance-data. Rankade spelare. Målvakter. Nyckeltal.

Inför regionläger 1 för U14, oktober 2013

Instruktion Finta/dribbla

LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN

Fotbollsövningar UPPVÄRMING:

Fotbollsövningar 2 P08 Mariaskolan

Transkript:

22/3 2015 H3 Älvstranden Burås Period 1: Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen. 3.00 så räddar Max kontring två ggr på raken innan han får kontroll på situationen den gången. 4.20 Emil B hittar en fri Andreas F men när han väl får bollen så är han så nära målis att den tar i magen. Första fem minuterna. Två taggade lag och Burås kör snabba kontringar och de är under denna tid klart vassare på att komma till avslut. Vem vill inte ha det första målet? 6.29 så passar Rolof från backposition upp till Bergstrand på Vänster kanten som i sin tur skickar den till Karlsson som i sin tur drar den till en fri Bergstrand som kommer in i mitten. Oturligt så missar vi målet. 8.07 0-1 Burås tar det första målet och de står bakom vår kasse och vi släpper stolpen och då får de ta två gånger dra upp runt stolpen och skjuta. Helt klart så kan man inte släppa stolpen det är ju faktiskt det enda man skall se till när en anfallare är bakom vår kasse. Ja ja matchen är ung och det är bra fart i den. 8.46 så replikerar vi med ett bra anfall och Darrell kommer till ett riktigt bra avslut framför Burås målet och deras målvakt gör en snygg räddning med hjälmen och ut. 8.58 1-1 Rolof ligger djupt i vänstra hörnet och hittar in till Bergstrand men då sticker målis ut foten och då blir det en riktigt fin pass till Bergstrand som har öppen kasse. Mellan 5-10 Det är ett högt tempo från bägge lagen och det är väldigt fysiskt från bägge lagen. Burås är snabbare på att kontra och de kommer faktiskt till fler avslut på kasse än oss. 12.38 Andra kedjan kommer med ett vasst anfall som Emil till slut tar avslutning på. Men bollen går lång över deras mål. 13.10 så kommer andra kedjan igen och det är Patrik F som idag ger och tar stryk och drar sig fri. Men vi kommer inte till ett vasst avslut denna gång. Mellan 10-15 känns nu som om vi vuxit in i matchen mer och det är nu mer vi som kommer till avsluten än Burås. 15.57 2-1 av Mats B Rolof. Ett riktigt bra anfall av första kedjan där bollen for runt och rörelsen fanns. 16.47 så driver Patrik F bollen från back hela vägen till deras kasse men innan han kommer i kontroll så kan han inte skjuta men hittar en strålande pass in till Emil som är fri framför deras kasse. Men Emil missar tyvärr målet igen. Sammanfattning av perioden. Bägge lagen är taggade till tänderna och det böljar snabbt i högt tempo. Fysiskt sett så smäller det här och där från bägge lagen men det känns inte som ojust utan det är OK tacklingar som delas ut. Burås är helt klart vassare än oss de första 10min. De kontrar otroligt snabbt och de tar fler avslut än oss de första 10. Vi försöker mer att få till ett spel mellan oss och jag tycker att vi gör det bra. Efter 10min så ger det också resultat och vi kommer in med mer vassa chanser och avslut mot deras kasse. Dessutom så försvarar vi oss bättre och jag tror inte att Burås har mer än 1-2 avslut de sista 10min som går på vår kasse. Det som oroar här är att Emil inte verkar vara vän med bollen två bommar i lägen som är hans specialitet.

Burås lyckades att hamra på 7 skott på Daniel som räddade 86%. Vi hade också 7 skott mot deras kasse och utdelningen blev 29%. Alltså väldigt jämnt även sett till skottstatistiken. Period 2: Matchen startar i samma anda som första slutar och redan 1.25 så kommer Oscar till avslut men bollen räddas av en framrusande back och bollen far över och ut. 4.45 så åker Pontus på 2min för slag. Känns billigt och det var nog så att han hade tjafsat med domaren lite för länge och innan som gjorde att han valde att plocka ut Pontus för första bästa förseelse. Vi håller ihop det bra och Andreas F bryter en pass i BP och börjar rusa fram. Det som glöms är att få med bollen som Burås snappar upp. Andreas ger sig dock inte och tar snabbt tillbaka den igen men Burås är snabbt på och tar tillbaka. Första fem. Burås verkar ha steppat ned lite för att få bättre kontroll i sina anfall och de passar nu mellan backarna istället för att tok köra framåt. Tycker att vi har ett riktigt bra tryck och fart fortsatt. 6.08 2-2 Vi gör ett bra BP i 1min sedan så kommer Burås till avslut vilket de inte gjorde den första minuten. 7.40 2-3 av Oscar själv 8.40 så har första kedjan ett par riktigt bra chanser. 9.02 så stressar Andreas Burås backarna till den graden att de skjuter utanför sin egen kortsida. 9.20 Emil B får till ett vasst avslut. Mellan 5-10 Det böljar på bra och det är tufft hårt och väldigt jämnt 10.20 så kommer Burås i ett riktigt farligt anfall och Daniel räddar genom att klämma fast bollen mellan arm och kropp. Inte helt hundra koll där men han la sig ner för säkerhets skull. 12.26 3-3 Burås får ett frislag och vi släpper en på vår vänster kant som får dra på högt. 15.40 så snurrar Burås upp oss rejält och de får till en riktigt bra anfalls sekvens. 17.00 Burås kör stenhård kontring när Tredje kedjan tappar i anfallet men Jocke A är snabb och lyckas springa hela vägen tillbaka och ta tillbaks bollen. Bra kämpat. Sammanfattning av denna period. Tempot är fortsatt högt men Burås har gjort en ändring nu. Man börjar försöka passa mellan backarna mer för att bygga upp anfallen istället för att bara huvudlöst anfalla. Jag tycker att vi har mer de första 10min än Burås och vi kommer till klart vassare chanser. Däremot så är Burås klart vassare de sista 10min då vi får det lite jobbigt i vårt försvarsspel ibland. Annars är det fortsatt högt tempo och det smäller på bra och det är verkligen en spännande match som kan sluta hur som helst. Vi hade 7 skott mot vår kasse igen och Daniel räddade 71%. Vi hade 6 skott mot deras kasse och utdelningen blev 17%. Period 3

3.25 Burås nära att sätta in nästa mål de har öppet mål men missar hela målet. 3.35 3-4 Burås missar ju inte två gånger och vi har tappat fokus på att ta man-man 3.57 så sitter 3-5. Vi tappar återigen markering och passningarna är alldeles för dåliga nu Första fem. Vi tappar markeringar, våra passningar börjar spreta och når inte fram. Det känns som om vi har bly under fötterna och vi kan väl inte redan vara trötta? Det är helt klart inte alls samma fart och fokus från vår sida. Burås ångar på i samma anda som innan och det ger dem två mål på raken. 8.15 4-5 av Andreas F Mats B. Ett mål där Mats drar på ett skott som ser ut att styras av Andreas F in i deras kasse. Mellan 5-10 vi har helt klart gått ned i tempo och jag har ingen aning om varför. Känns som om vi är trötta så här i slutet på säsongen. Burås vårdar boll klart mer nu och de bygger upp sina anfall bättre. Vi ger dem också möjligheten då vi har tappat farten. 10.45 4-6 Här tycker jag synd om Daniel. Han storräddar det första skottet men kan inte ta den utan det blir en retur och detta är inte våra backar med på. Burås däremot får daska på igen och då ligger ju redan Daniel ner. 13.10 så åker Burås på 2min för hårt spel Vi gör ett halvdåligt PP och Burås kan bryta flera gånger och dra bort tid från oss. 17.44 så kommer Emil till ett bra avslut men deras målvakt gör en bra räddning 18.11 4-7 18.34 5-7 av Oscar Rolof 19.07 2min Burås för slag 19.44 2min Burås hårt spel Sammanfattning för denna period. Vi tappar fart och från oss som sitter vi sidan av så känns det som om benen stumnat på killarna. Passningarna går heller inte fram utan det blir mer plottrigt. Vi gör rejäla tabbar i försvaret och jag vet inte hur många gånger som Burås nr 12 fick stå sop ren på vår vänster kant och bara måtta in skott. Burås håller lugnet bra under perioden och de blir snabbt stärkta av att få in 2 mål snabbt. Det blir mer passningar mellan backar innan man går på anfall. Det märkliga är att även fast vi tappat fart och det känns som om Burås kontrollerar matchen så tar vi 13 avslutningar mot Burås kassen när de bara gör 8. Dock så känns det som om våra avslut är helt i siktlinjen för Burås målis och vi har antagligen fått lite hybris och tar skott istället för att slå en extra pass som hade skapat ett vassare läge. Många skott drar vi rätt i täckande Burås spelare. Vi hade 8 skott mot vår kasse och Daniel räddade 50%. Vi hade 13 avslut och utdelningen var nu 15%. Sammanfattning: Match nummer 21 mot Burås den viktigaste och tuffaste matchen för hela säsongen. Det är intressant att se att det har varit väldigt jämnt i toppen mellan Burås och Älvstranden. Skulle säga att vi öppnade säsongen starkare än Burås och sedan har Burås växt ikapp. Jag har tidigare sagt att jag inte skulle vara förvånad om Burås står på pallen i år. Det var innan jag insåg match efter

match hur bra vi var denna säsong. Även fast vi gick in och gjorde sämre ifrån oss så hade vi en extra klabbe att lägga på brasan. Efter att ha allt i sin hand de två senaste matcherna så sprang antagligen huvudet in i kaklet i bägge lagen. Vi förlorade första matchen mot Myggenäs vilket så här i backspegeln känns surt. Men även Burås tappade mot Lerum sist och det visar att det finns starka känslor i bägge lagen. Om man nu ser till dagens match då. Vi visste att vi skulle få sen årets match idag och jag kan säga att som publik så infriades detta även om jag tycker att vi tappade mark i tredje perioden. Period 1: Det var högt tempo och det smällde rejält i duellerna. Jag tycker att Burås hade ett snäpp mer de första 10min innan vi tog hem de sista 10. Skott mässigt så blev det 7-7. Normalt sett brukar vi ligga på över 10skott och här kan man se att försvaren i bägge lagen jobbade stenhårt med att täcka ut. De sista 10m så kändes det som om vi kunde tagit i alla fall ett mål till. Emil kom till bra läge i slutet och det är hans parad att få in denna typ av bollar. Period 2: Burås ändrar taktik och börjar passa mer mellan backarna innan man drar på anfall vilket jag tror är vist för att få kontroll. Det gör också att jag anser att vi har de första 10min med snäppet vassare chanser. Vi får dock en onödig utvisning då det blir en ord dispyt mellan Pontus och domaren som tar Pontus för nästa minsta förseelse. De andra 10min så har Burås anpassat sig till sitt nya spel och de är nu snäppet bättre än oss. Period 3: Här faller vi på flera plan. Tempot är det som vi alla noterar först. Sedan ser vi att passningarna blir plottriga. Det känns som om killarnas ben har stumnat. Burås däremot jobbar nu ännu bättre med att faktiskt vårda boll och bygga upp anfall. De går helt klart kallast ut i denna period och de får också två snabba mål i början som gör resten av perioden till en uppförsbacke. Vi går ner på två backpar men vi gör alldeles för stora misstag när vi skall försvara oss nu. Vi gör en del omstuvningar i kedjor och det känns som att detta inte riktigt är det som skapar. Antar att det är jobbigt i huvudena på våra killar och det är lätt att man får hybris och då slutar spelet att funka. Vi hittade aldrig tillbaka till spelet även om vi putsade till siffrorna lite. Jag anser att Burås helt rättvist vann matchen idag och det var vår tuffaste match hittills. Dock så var det helt klart tredje perioden som avgjorde. Innan var det en helt öppen och väldigt jämn tillställning. Som publik så är jag nöjd över en tillställning som verkligen blev så spännande som man bara vill ha. Ni som inte såg den ni missade årets tuffaste och fartfylldaste match. Älvstranden kan teoretiskt sett fortfarande vinna serien men då är det matchen mot Pixbo där vi måste stänga igen vår egen kasse och spruta in mål. Samtidigt så måste Burås ha en målsnål tillställning mot Herrestad. Känns jobbigt men det är som sagt teoretiskt möjligt om man bara ställer in huvudet på att göra en lika bra match som denna. Spelare med plus i kanten idag Max: Återigen så gav Max järnet i närkamper och han stoppade ett antal kontringar innan Burås han dra på vår kasse. I övrigt Första kedjan: Skapade bra lägen och kom till avslut. Karlsson var riktigt på hugget idag och stressade deras backar som jag aldrig sett förut. Rullade boll bra och skapade en hel del längre bollsekvenser Tredje kedjan: Skapade också idag ett antal lägen och var bra med under två perioder. Jocke A gjorde idag en riktigt bra insats hemåt i försvaret och det är bara att applådera Andra kedjan: Patrik hade jobbigt idag. Gav mycket och fick mycket. Emil hade det jobbigt idag och missade bra lägen som han brukade sätta. Andreas F var den som var bäst i denna kedja idag. Stressade bra på deras backar och även under BP. Hade några lägen också.

Sedan kan jag meddela att Daniel hade en räddningsprocent på 68%. Vår egen utdelning på våra skott landade på 19%. Eder allas E.V.H