Andra resan till Näslingarnas by

Relevanta dokument
Våra äventyr i Höga Landet

Våra äventyr i Höga Landet

"Andra resan till Vetlingarna"

Våra äventyr i Höga Landet

Resan till Eklingarnas by

Vi reser till Vintern i Vivaldia

Värdegrundsäventyr ht- 18

Östen -ledare för hösten

Värdegrundsarbete

Nu går vi vägen som leder till Vinterhäxan Isa. Vi har alla saker med oss, tavlan med sovramsan, sovpåsarna, kvasten och tandborsten.

Våra äventyr i Höga Landet

Sagostig till Hustomtarnas Land. Spännande uppdrag hos Leif Mannagryn

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13

Årstidsjakten vårt äventyr Det nya Äventyret startar...! Nu när Ugglebarnen blivit Mirandas hjälpredor i Sagovärlden, så väntar de med

Pluggvar familjens bästa vän!

Uppdrag slutfört i Hösten

Resa till Våren- äntligen!

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Speedway-äventyret ht-13

Så här gör du för att skriva ut och sortera sidorna i sagan:

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

SmåSagors Läsutmaning 2019

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN

Våra gemensamt skrivna sagor

25 Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Bild Kristina Digman Rabén & Sjögren 2006

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jojo 5B Ht-15. Draken

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed


Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Elevmaterial JAKTEN I SKOGEN. Läsförståelse

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Tycker du om den här sagan? Surfa in på

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Mina luktar i alla fall inte

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Vad ska jag säga då?

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture

Hälsningar alla barn och pedagoger på Signalen

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

BOLLEN. Juni Malmberg och Mari Rosenkvist

2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box Trollhättan Tel

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

När jag kommer tillbaka upp till cykeln är klockan bara fyra. Vi

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Kapitel 1. Drakägget

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Författare: Can. Kapitel1

Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

1 Skriv din adress. 2 Måla en ananas. 3 Skriv en dikt eller berättelse om en apa. 4 Skriv ett ord som har många A i sig.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

V V I I ING K L LE. den snälla skeppskatten

Jag kan vad jag har fått lära!

Innehållsförteckning. Kapitel 1

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan.

Copyright Jonny Carlsson. Rev: 4

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Le, Tova! LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial RIKKE DYRHAVE SIDAN 1. Namn: Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.)

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg

Vera - En riktig häxa

h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Du Kan Fixa. Rubiks kub i 8 steg KUB. ALEGA Skolmateriel AB

Annorlunda superhjälta r. Kulturveckan måndag 1

Läsnyckel. Nils Holgersson

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet?

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: Författare: Rune Fleischer

Filmhandledning OWLS AND MICE

Flygande Fulmonster. Mars Röd

Sagan om trollet Tralle

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren Kartkatastrofen.indd

Du är klok som en bok, Lina!

Onsdag den 13 oktober 2010

Mångfaldigande av innehållet i denna bok, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av upphovsmännen.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Författare: Filippa Adolfsson

Du är klok som en bok, Lina!

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

Transkript:

2019-04-12 Andra resan till Näslingarnas by Vi har en del att lösa innan vi kan resa tillbaka. Som tur är kommer vår kära uggla Hedvig till oss med lösningar. Hon hittade det sista namnet vid Mossberget, och vi får veta hur vi ska göra för att få fram texten som blev osynlig. Hedvig har med sig en korg och ett silvertyg och en ramsa. Det tomma receptet ska läggas i korgen med silvertyget på, sedan ska man säga ramsan: Häckla hoppa häxasoppa. Jättens spott nu ska bort Vi prövar, och tänk det fungerar. När vi tar fram det tomma pappret så har det nu kommit fram text. Vi kan inte låta bli att skratta. Prutt-soppa kallar häxorna den för. Stackars trollen. Då är det namnskyltarna kvar, vi sitter i våra grupper och funderar och kommer fram till samma lösning. Namnen börjar på R, M, T och B. Hållplatserna börjar också på dessa bokstäver. Vi tror att de som börjar på R ska vara till hållplatsen Röset osv. Nu känner vi oss färdiga för resa igen Vår matta tar oss återigen till Sagovärlden och så traskar vi på till Näslingarnas port. Vi glömmer inte att göra rätt så vi kommer förbi deras larmlykta. Nu måste vi ju börja hitta sakerna som ska vara i soppan. 4 mörka hårstrån har vi med oss i en skål, en fröken fick offra några! Svarta svampar hittar vi direkt. Ingen fälla syns till när vi närmar oss Katthemmet. Kanske kan vi hitta muständer där Det är lite svårt att läsa receptet för häxornas bokstäver är felvända ibland.

Vi har tur, i katthemmet sitter katterna runt en matskål. De verkar ha avslutat en måltid. Kvar i skålen ligger det muständer. Vi plockar 7 stycken, så bra! Nu undrar vi var Tilde Bäck håller hus Vi ropar på henne så vänligt vi kan, och nu ser vi henne komma gående genom skogen. Oj då, hon blir visst lite arg för att vi låter för mycket i Sagoskogen. Bäst vi skärper till oss med det. Hedvig berättade ju att Kättil numera har korpar som spanare åt sig för drakarna blev så gnälliga när de inte kunde spruta eld längre. Tilda Bäck blir på bättre humör när vi berättar att vi lyckats med uppgifterna. Vi visar receptet och bestämmer att vi ska fortsätta samla ihop alla sakerna till henne. Det är rätt recept som tur är. Vi tänker att det är smart att vara extra snäll mot henne, så vi berömmer henne så mycket vi kan. Säger att hon är duktig och snygg, då blir hon väldigt stolt märker vi, nästan lite mallig. Men det gör inget, det viktigaste är att hon ska vilja ge oss nyckeln sedan. Nu måste vi gå runt till alla hållplatserna och sätta dit alla namnen, samtidigt som vi letar efter ingredienserna. Barnen har så bråttom oj oj. Första gruppen fixar alla namnen som börjar på R vid hållplatsen Röset, så bra nu kan de häxbarnen åka till skolan igen. På väg till Mossberget passerar vi en fälla som vi ser i sista stund. Svarta korset, då gäller det att snabbt hitta en kompis så man kan ligga som ett kors på marken. Barnen som börjar på M sätts upp vid hållplatsen Mossberget.

Stigen leder uppåt över stock och sten. Tur att inte alla har lika bråttom för då hade vi missat ett spindelnät i ett träd precis vid stigen. Spindlar behöver vi! Vi försökte fånga några som bara kröp iväg, men de här verkar sitta mer still. Så bra, då kan vi plocka 5 stycken. Barnen tycker att vi ska ta den största, det är nog mamman. De är läskiga att ta i! Vid hållplats Toppen sätter nästa grupp upp namnen som börjar på T. Sedan kommer vi fram till Kvast-stationen. Den är sig lik ser vi, fast en taxi saknas. Den är väl ute på flygning då. Men inga häxor syns till, just det Tilda Bäck sa ju att de var på bortamatch mot Vetlingarna. Samma resväska som vi såg förra gången står kvar. Vi är så nyfikna på vems det är och vad som finns i den. Egentligen ska man väl inte öppna andras väskor, men tänk om det är något viktigt som behövs vår hjälp till Vi bestämmer oss för att öppna den. Inuti finns olika saker, en kudde, kläder, en tandborste (som ser smutsig ut), ett gosedjur. Mest intressant är en ritning på en skattkammare. Hmm detta måste vi fråga Tilda Bäck om, vi tar med oss resväskan. Den är tung som bara den.

Nu är det bara hållplats Bäcken kvar. Dit är det inte långt, där sätter sista gruppen upp namnen som börjar på B. Vi kollar på receptet och konstaterar att vi har två saker kvar att hitta. Fladdemusbajs från ihåliga stubben och vatten från en källa, Tilda Bäck gav oss en silverkanna att ta vatten med. I närheten av Bäcken ser vi flera små källor, vilken ska vi välja? Vi hittar en som glittrar. Den tror vi är rätt så vi tar fram silverkannan och fyller den med vatten. Vi tar med oss vattnet när vi fortsätter stigen som leder ner mot Tilda Bäcks koja och eldstad. Vi klarar av en fälla Vargsvansen, alla bildar ett led och viftar på rumpan samtidigt. Vid den trekantiga stenen ligger det nu gula stenar istället för röda och det står en ny lapp Rimma på siffran Vi räknar till 8 stenar, så barnen hittar på rimord till åtta. Det är nog någon häxa som gillar klurigheter som bor här. Nu ser vi flera små ihåliga stubbar så barnen börjar leta i dem. Någon upptäcker en fladdermus som sitter i ett träd, den är alldeles stilla och verkar sova.

I en av stubbarna hittar vi nu en påse med något som måste vara fladdermusbajs, så märkligt man kan undra om detta är deras toalett Och i samma stubbe ligger något mer, vi fiskar fram det. Men, det ser ut som en kartdel! Den tredje som vi behöver. Det finns något mer som vi behöver (Nyckeln) så nu närmar vi oss Tilda Bäck för att visa henne ingredienserna till soppan. Hon står och ser lite fundersam ut vid sin kvast. Vi ser att hon grejar med en annan kvast också, det är den som saknades uppe vid Kvast-stationen. Vi får veta att den behöver lagas. En av häxorna flög med trollet Byggmästare Rumpe och kraschade in i ett träd. Tilda pekar på väskan som vi släpat med oss och säger att den är Rumpes. Både han och väskan var så tunga. Vi är ivriga att berätta om namnskyltarna som är på plats, och visa Tilda Bäck alla saker vi plockat med oss. Allt till soppan ska läggas i grytan som hänger i trefoten. Tilda tycker att vi kan hjälpa till att lägga i allt i rätt ordning. Då måste vi följa receptet. Vi lägger i de svarta svamparna, hårstråna, spindlarna, fladdermusbajset, muständerna och till sist en kanna källvatten. Tilda Bäck blir så glad när hon ser att soppan blir som den ska. Nu ska de ge den till trollen så de slipper ha ont i magen mer

Hon är på riktigt gott humör minsann! Vi frågar om hon inte kan tänka sig att röra med något annat än nyckeln i soppan, och nu tycker hon att det är en bra idè. Vi får nyckeln av henne, vilken tur! Hon undrar om vi vill följa med på den nya rundturen i Höga Landet nästa lördag. Det var så lyckat sist, så nu har de höjt priset till 1000 kronor. Det är ju väldans dyrt tycker vi, men vi kan ta med reklamlappen hem och fundera. Så undrar Tilda Bäck om vi kan ta och ge väskan till Byggmästare Rumpe om vi ska resa till Trollen. Ok, säger vi för vi hoppas ju att Miranda skickar oss dit nästa gång. Då får vi släpa hem resväskan så länge, men om vi hjälps åt går det bra. Vi är ju så glada nu som har både kartdel och nyckel med oss hem denna gången! Barnen är trötta svettiga men stolta över det lyckade uppdraget när vi går hemåt och reser tillbaka på mattan till vår värld igen Yes!