Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse Helsingborgs Tennisklubb Kiki Bertens och Johanna Larsson tog sig hela vägen till final i WTA slutspelet i dubbel HTK (20)

2 Inledning HTKs styrelse har under 2017 jobbat med klubbens färdinriktning och färdplan. En stor skillnad mot tidigare är att mjuka värden får större plats och att man poängterar vikten av att lyfta och utveckla människor framför att i första hand sträva efter resultat. Styrelsen och dess anställda är övertygade om att detta är rätt väg framåt för att alla ska kunna hitta sin plats i HTK och förverkliga sina målsättningar och drömmar med sin tennis. HTK ska vara klubben för hela familjen. HTK har inspirerats Svenska Tennisförbundets Färdinriktning samt av RFs strategiarbete Förvaltningsberättelse Styrelsen för Helsingborgs Tennisklubb får härmed avge sin förvaltningsberättelse för perioden 1 januari 31 december Beträffande föreningens ekonomiska förvaltning hänvisas till särskild redovisning i Årsbokslut Helsingborgs Tennisklubb under rubriken HTK:s ekonomi. Styrelse och valda funktionärer Ordförande: Vice ordförande/ekonomiansvarig: Sekreterare: Ledamöter: Ants Suurkuusk Per Forsander Jessica Stålhammar Marcus Carlsson Mari Andersson Anna-Karin Magnusson Daniel Leveau Auktoriserad revisor: Revisorssuppleant: Valberedningen: KPMG AB, Helsingborg. Per Jacobsson KPMG AB, Helsingborg. Daniel Andersson Mats Carlsson (ordförande) Per Thomas Wall Lars Anders Wahlgren Styrelsen har haft åtta styrelsemöten under perioden HTK:s utsedda ledamöter i Stiftelsen Olympiahallen har varit Mats Carlsson, Helena Rosenlöf och Ants Suurkuusk. Marcus Lindberg har i sin egenskap av klubbchef varit adjungerad till Stiftelsen och Olympiahallens styrelse. HTK (20)

3 Medlemmar Antalet medlemmar var 885 vid utgången av år 2017, vilket är en minskning från rekordåret 2016 med 86 personer. Organisation/Anställda Klubbens verksamhet och organisation fastställs i grunden genom föreningens årsmöte där beslut tas om verksamhetens huvudsakliga inriktning. Årsmötet väljer ordförande och ledamöter till styrelsen. Föreningens styrelse leder det strategiska arbetet där föreningens anställda ansvarar för det operativa arbetet under ledning av en klubbchef. HTKs verksamhetsplan från 2006 uppdaterades från grunden 2014 och har nu genomgått ytterligare två uppdatering. Vid årsmötet 2018 presenteras styrelsens förslag till färdinriktning och färdplan där medlemmarna får säga sitt. Vid godkännande kommer HTK att jobba därefter. Klubbchefen är adjungerad till styrelsen och rapporterar löpande om verksamheten. Projektgrupper har vid behov bildats och arbetat med specifika frågor under tidsbegränsade perioder. Marcus Lindberg jobbar som klubbchef. Mattias Arvidsson, Samuel Ekberg, Per-Erik Granath, Joel Helmersson, Anna Nyman och Fredrik Forsander är heltidsanställda tränare. Utöver ovanstående anställningar har totalt ett 20-tal timanställda tränare gjort stora insatser under året i klubbens träningsverksamhet. Utbildning av personal HTKs personal utbildar sig kontinuerligt. Under 2017 blev Samuel Ekberg klar med Elittränarutbildningen och Anna Nyman har genomgått Svenska TFs TGU3 kurs. Övriga tillsvidareanställda har varit på diverse tränarträffar i Tennis Syd och i Svenska TFs regi. Många av våra timtränare har även utbildat sig på de första nivåerna. Sammantaget en väl utbildad tränarkår. HTK (20)

4 Anna Nyman i mitten gick TGU3 Samuel Ekberg till vänster gick Elittränarutbildningen Per-Erik Granath ny tränare i HTK Mattias Arvidsson utsågs FED CUP kapten och fick pris för framgångarna i WTAs dubbelmasters HTKs organisation 2017 HTK (20)

5 Ekonomi HTK hänvisar till klubbens årsbokslut gällande ekonomi under rubriken HTK:s ekonomi. Verksamhetsåret 2017 har resulterat i ett negativt resultat på kronor. Sammantaget är det föreningens personalkostnader som har överstigit årsbudgeten. Den stora avvikelsen är semesterlöneskulder vilket beror på en ny bokföringsrutin. Den andra är löner vilket beror på ett stort antal beviljade projekt klubben fått bidrag för under året. Vi ser även en liten nedgång i antalet kursdeltagare vilket för följdeffekter i bl a medlemintäkter och kursintäkter. Trots det negativa resultatet känner klubben att man gjort ett bra ekonomiskt år då man infört en ny bokföringsrutin på semesterlöneskulder vilket försämrat årets resultat med ca kr. HTK:s budget för 2018 visar ett överskott på cirka kr. Denna målsättning är nödvändig för klubben då målsättningen är att uppnå ett eget positivt kapital Representation Vid Svensk Tennis Syds årsmöte 2017 representerades föreningen av Ants Suurkuusk och Marcus Lindberg. Träning Under 2017 hade HTK en liten nedgång med kursdeltagare under till cirka 375 st kursdeltagare under inomhussäsongen höst och vår mot drygt HTK har under 2017 erbjudit träning, tävling och motion. Träning och motion ligger under träningsverksamheten och tävling under HTK tennis Akademi. Fördelningen mellan de olika inriktningarna har varit 25% tävling och 75% träning och motion. I Barn och ungdomsverksamheten är fördelningen 30% tävling och 70% träning och motion. Några av tjejerna i Pro International Academy Spelare ifrån Kids Academy Klubbens tränare hade regelbundna tränarträffar där internutbildning under ledning av Marcus Lindberg, Mattias Arvidsson och Fredrik Forsander har stått på programmet. HTK (20)

6 Sommartennis Nio veckor under sommaren arrangerar HTK Sommartennis. Den är uppdelad i tre perioder. Starten, intensiven och spurten. Starten och spurten får deltagarna spela 1-3 dagar/veckan medan intensiven är fem dagar. En mycket populär aktivitet som administreras och utförs av Fredrik Forsander. Ovan barn och ungdomar som spelade tennis på Pålsjös Tennisanläggning i somras. HTKs Äventyrsprogram och Powerdagar HTK har under 2017 strukturerat upp och förbättrat sina äventyr och powerdagar. HTK vill vara en klubb med många sociala aktiviteter som skapar VI-känsla och kamratskap. HTK (20)

7 Guldstjärna till Mattias Arvidsson som tom stannade hemma från Mastersslutspelet i Singapore för att han hade lovat vara med under PIA-Camp. Detta skulle kunnat varit vilken tränare som helst i HTK och det säger väldigt mycket om HTKs tränarkår just nu. HTK (20)

8 Nyrekrytering 2017 har HTK fortsatt samarbetet med kommunens skolor som under skoltid får komma och prova på tennis under en timme. HTK har också varit aktiva på Gröningen och idrottsoasen i sommar i form av minitennis. Detta kan HTK erbjuda tack vare bidrag från kommunens lovfond. HTK riktar ett stort tack för dessa bidrag och hoppas på gott samarbete också under HTK har även samarbetat med fritid Helsingborg i två projekt. Bli ditt bästa jag har inneburit att HTKs tränare varit på ett stort antal skolor och introducerat tennis. Frisk generation har inneburit att HTK har spelat tennis tillsammans med barn och föräldrar på asfaltbanan i Drottninghög. Vidare har HTK deltagit i Barnens Idrottsdag, arrangerat Internationella tennisdagen tillsammans med övriga tennisklubbar och Olympiahallen samt Frisk generation på Drottninghög Skolsamarbeten - Genom idrottslyftet från Skåneidrotten bjuds Helsingborgs skolor in för prova på - Sally Bauer erbjuder tennis som tillval i åk Peter Sven Skolan har en Tennisprofil för åk Tågaborgsskolan erbjuder tennis på morgonen för åk FilbornaGymnasiet har ett NIU (Tennisgymnasie) HTK uppskattar dessa samarbeten väldigt mycket. Genom samarbeten med olika skolor får både nybörjare och de som satsar fullt ut på tennisen möjlighet att spela under skoltid. Bidragsgivare HTKs barn och ungdomsverksamhet kan vara så bred och omfattande tack vare bidrag från bl a Svenska TF, Skåneidrotten, Sparbanksstiftelsen och Föreningen för Barn och ungdomsvård. Alla dessa tycker att HTK bedriver en bra barn och ungdomsidrott och vill vara med och stötta oss i våra många äventyr, powedagar och projekt. HTK riktar ett stort tack till er alla. Här följen en kort presentation av de projekt HTK fått möjlighet att genomföra under 2017 tack vare bidragen: Minitennis En bättre start HTK har kunnat ta med fler tränare som under ledning av etablerad tränare utvecklats ännu mer. Vi har dessutom kunnat erbjuda alla elever två gånger i veckan till ett reducerat pris. HTK (20)

9 Föräldrar på banan Vi har kunnat bedriva träning och matchspel där vi bjudit in föräldrar att spela med sina barn. Detta för ett större socialt nätverk, kompisar och varierad träning för våra yngsta. Matchspelsveckor Tillsammans är vi starka Under sommaren kunnat erbjuda träning på Pålsjö och skjuts till matcher i samlat gäng. Detta har lett till roligare träningar och större gemenskap i sitt tävlande. Midilinjer För större utveckling Vi har kunnat måla midilinjer på två banor för att främja spelet mellan minitennis och maxitennis. Sverigetouren Ledarutbildning Tennis för barn Vi fick möjlighet att ta hit Ola Mårtensson och Håkan Jonsson som utbildade våra deltidsanställda tränare hur man bör träna barn. Skolor på besök prova på Vi har kunnat bjuda in över elever i alla åldrar som fått prova på tennis under året Familjetennis/drop in Förälder och barn får möjlighet att komma till Olympiahallen och spela tennis och leka tillsammans där endast ett familjemedlemskap krävs. Street tennis/drop in På lördagar har det funnits möjlighet att prova på tennis under ledning av Fredrik Forsander. Sommarlovsprojekt Under sommaren har vi med hjälp av Fritid Helsingborg kunnat arrangera minitennis på Gröningen och Idrottsoasen där alla har varit välkomna att prova på. Sommarlovsprojekt Föräldrar på banan HTK (20)

10 Marknad Under 2017 har inga märkbara skillnader skett utan HTK har kvar ungefär samma samarbetspartners om tidigare. En aktivitet som urskiljer sig är en VIP-dag under Swedish Open där deltagarna fick spela tennis med gamla legendarer, avnjuta en god lunch på Sand samt se tennis i världsklass. Hela gänget som nätverkade under VIP-dagen i Båstad Partners som hjälper oss att sänka priset på våra klubbkläder Wesslau Söderkvist, Fot&Sko, Pålsjö Tennis, Magnusson två generationer mäklare och Adidas sponsrade våra nya klubbkläder HTK (20)

11 Information, hemsida och sociala medier Under 2017 nådde vi över 1000 följare på facebook. Vi ser också ett ökat intresse av HTK på instagram. Alla bilder är hämtade ifrån sociala medier samt mycket av informationen för att kunna sammanställa en verksamhetsberättelse. Ni följer väl oss? Interna Tävlingar HTK har under 2017 arrangerat fem sanktionerade tävlingar: Poolspelen Beach House - Öresundsveckan Dubbelcupen Tretorn Open Rullstols SM Utöver ovanstående tävlingar så har ett antal andra tävlingsarrangemang genomförts under året. Däribland ett stort antal SO Tour-tävlingar samt flera interna tävlingar. Tävling Datum Klasser Deltagare HTK:are Tävlingsledare Poolspelen 20-21/5 8 (ny) 99 (ny) 33 (ny) Joel Helmersson Beach House Öresundveckan 29/7-7/8 21 (23) 215 (259) 39 (50) Joel Helmersson Dubbelcupen 23-24/9 9 (9) 207 (180) 27 (42) Joel Helmersson Tretorn Open 30/10-4/11 23 (17) 169 (177) 37 (46) Joel Helmersson (Siffror inom parantes avser 2016) HTKs spelarnas framskjutna placeringar PoolSpelen 9-årssingel Vinst Hedvig Turesson 10-årssingel Final Nils Leveau 12-årssingel C Vinst Victor Gallician 12-årssingel C Final Emma Fanzini 12-årsdubbel Vinst Lukas Andersson/Jonah Billing 12-årsdubbel Final Oskar Bengtsson/Filip Christoffersson PS14 Final Simon Orensztajn FS14 Final Alice Widell PD14 Vinst Alexander Wessman (Pontus Rosendahl, MBTK) PD14 Final Anton Krondell/Hugo Magnusson Beach House Öresundsveckan FS10 Vinst Linea Bajraliu PS12A Vinst Albert Widell PS12B Final Oskar Turesson HTK (20)

12 PD12 Final Oskar Bengtsson (Sture Thott, Fair Play) FS14 Vinst Alice Widell FS14 Final Maja Eriksson PD14 Final Alexander Wessman (Saba Nanobashvili, ATL) FD14 Vinst Emilia Åkesson/Maja Eriksson FS18 Vinst Alice Widell HS Final Allen Botic DS Final Stella Billing HD Vinst Leon Grundström (Marcus Lind, Fair Play) HD Final Adam Granath (Peter Larsson, Ödåkra) DD Vinst Emilia Åkesson/Maja Eriksson Dubbelcupen FD10 Vinst Linea Bajraliu (Fredrika Runström, Fair Play) MD12 Final Albert Widell (Tilda Hessleryd, IS Göta) PD14 Final Anton Krondell (Hugo Eek, Munka Ljungby) FD14 Vinst Emilia Åkesson/Maja Eriksson FD14 Final Stella Billing (Linn Svärd, Lerum) MD14 Vinst Alice Widell (Wilhelm Olsen, IS Göta) Tretorn Open FS9 Final Anabelle Teikari 9-årsdubbel Final Hugo Andersson/Dante Levinsson-Olsson PS11 Vinst Albert Widell FS11 Final Linea Bajraliu PD11 Vinst Lukas Andersson/Albert Widell PS13A Vinst Hugo Sundberg Ekdahl PS13A Final Albert Widell PS13B Final Lukas Andersson PS13C Vinst Fredrik Schnoor FS13C Vinst Emma Fanzini PD13 Vinst Hugo Magnusson/Hugo Sundberg Ekdahl PS15 Vinst Simon Orensztajn PS15 Final Hugo Sundberg Ekdahl FS15 Final Hedda Sjökvist PS18 Vinst Allen Botic PS18 Final Leon Grundström FS18 Final Alice Widell Poolspelen Premiärupplagan av HTKs nya tävling PoolSpelen spelades i helgen, och slutade i deltagarsuccé med nästan 100 spelare anmälda i åldrarna Tävlingen spelades på fina Pålsjö Tennis i underbart vårväder, och alla åtta banor utnyttjades till fullo med spel från tidig morgon till sen kväll. Totalt spelades 224 matcher under helgen. Tävlingen har varit mycket uppskattad med mycket matcher, chans till att träfa kompisar, spela pingis och heja på sina klubbkamrater. HTK (20)

13 Beach House Öresundsveckan Som vanligt en populär tävling med många HTKare som spelar i många klasser. Även denna tävlings spelar på Pålsjö Tennis. Fina priser ifrån Beach House i alla klasser är uppskattat. Dubbelcupen Sverige populäraste dubbeltävling med över 200 deltagare som spelar vanlig dubbel och mixed. Under tävlingsdagarna erbjuds även clinics, minitennis, pingis, pristävlingar, lotteri, bollkast och en himla massa skoj i dagarna två med övernattning emellan. Tretorn Open Tävlingen spelas som vanligt på höstlovet. Denna tävling brukar innebära mycket matcher och bra resultat för alla HTKare som är med. Även denna gång var flera HTKare framme i många finaler. Rullstols SM Ett lyckat och roligt arrangemang där världsstjärnan Stefan Olsson vann dubbla titlar. So-Tour Ett perfekt sätt att komma igång med sitt tävlande. HTK arrangerade 4 tävlingar och 12 olika klasser under 2017 HTK (20)

14 Seriespelet Seriespelet är en viktig del i HTK:s verksamhet. Klubben deltar i seriespel på regionsnivå (Tennis Syds serier) och nationell nivå (Allsvenska serierna) Seriespelet indelas i tre säsonger: Våren inomhus(fortsättning från hösten tidigare år), utomhus samt hösten inomhus. Antalet lag i serierna har uppgått till lag med totalt över unika deltagare från HTK. HTK har under året haft följande antal deltagande lag i seriespelet: Lag Våren 2017 Utomhus 2017 Hösten 2017 Svenska Tennisserien 4 (9) 7 (6) 10 (10) Tennis Syd 10 (15) 0 (2) 12 (10) (Siffror inom parantes avser 2016) Damer HTKs damer kom tvåa i div 1 södra under utomhusserien efter Fair Play TK. Inomhus i Elitserien erövrade HTK ett Brons. Imponerande av ett ungt HTK-lag som under serien spelade med hela 12 olika tjejer/damer. Spelare: Johanna Larsson, Julia Rosenkvist, Agnes Gustafsson, Märta-Louise Söderberg, Louise Brunskog, Maja Radenkovic, Mari Andersson, Victoria Carlsten, Maria Jespersen, Emelie Francati, Helene Francati, Alice Widell och Elin Vilén. Coacher: Mattias Arvidsson, Jonas Svendsen och Per-Erik Granath TABELL DAMER ELITSERIEN Lag M V O F P Md Sd Gd Fair Play TK - Lag Upsala TK - Lag Helsingborgs TK - Lag KLTK - Lag Tabergsdalens TK - Lag SALK - Lag GLTK - Lag Lidköpings TK - Lag HTK (20)

15 Herrar HTKs herrar spelar i div 2 ute och blev trea. Inomhus spelar HTK numera i Div 2 där vi slogs om slutsegern och uppflytning i Div 1 med Båstad. Tyvärr slutade det med en andra plats och nytt försök under 2018 att avancera i seriesystemet igen. Spelare: Arvid Rosenlöf, Leon Grundström. Erik Carlsten, Gustav Nävarp, Jacob Ahlström, Mikael Ekman, Anton Johansson Coacher: Oscar Larsson, Per-Erik Granath TABELL HERRAR DIV 2 Lag M V O F P Md Sd Gd Båstad Tennissällskap - Lag Helsingborgs TK - Lag Ystads TK - Lag Ready Play Tennis Club - Lag Kalmar TK - Lag Karlskrona TK - Lag Åkarp-Burlövs TK - Lag Staffanstorps TK - Lag Oscar Larre Larsson drog ett tungt lass under serien En sammanställning över tabeller och resultat finns att hitta på: HTK (20)

16 Individuella prestationer HTK vill uppmärksamma några av de prestationer som gjordes under året HTK har flertalet spelare långt fram på rankinglistor och i turneringar. Med sina ca 90 tävlingsspelare finns det ingen klubb i Sverige som kan mäta sig på bredden. Nedan följer de spelare/lag som presterat lite extra bra på tennisbanan under året 2017 i SM, stora nationella tävlingar och internationellt. Individuella SM Medaljer PD18 inomhus Brons Linus Bergevi FS18 utomhus Guld Märta Louise Söderberg FS16 utomhus Silver Maja Radenkovic FD16 inomhus Guld Victoria Carlsten FS16 utomhus Brons Victoria Carlsten FD14 utomhus Brons Alice Widell PD18 utomhus Brons Erik Carlsten H65 inomhus Brons Mats Lilja Next Generation Cup PS11 Vinst Albert Widell MD11 Semifinalist Albert Widell FS15 Semifinalist Maja Radenkovic MD15 Vinst Maja Radenkovic Johanna Larsson invigde Sverigefinalen i Next Generation Cup Johanna, Albert, Maja HTK (20)

17 Salk Open FS10 Finalist Linea Bajraliu FD10 Finalist Linea Bajraliu FD12 Semifinalist Frida Krondell Båstad Tennis PD12 Semifinalist Albert Widell FD16 Vinst Victoria Carlsten Masters Sverigefinalen Inomhus FS14 3:a Alice Widell Resultat i Internationella tävlingar Mats Lilja Singel Finalist European Senior Open i Pörtschach Johanna Larsson Singel Segrare Contraxville France $ singel Semifinalist Bogota WTA single Kvartsfinalist Gstaad, Linz och Luxemburg singel Dubbel Finalist Dubbel WTA slutspel i Singapore Segrare Auckland, Gstaad, Seoul och Linz Finalist Nurnberg Omgång 3 GS Rolad Garros och Us Open (dubbel) Melis Yasar Singel Segrare Finalist Semifinalist Dubbel Segrare Finalist Semifinalist ITF Grade 4 Gjövik och Boznien ITF Grade 4 Köpenhamn ITF Grade 2 Israel ITF Grade 3 Marocco ITF Grade 4 Schweiz och Oslo ITF Grade 1 Belgien och ITF Grade 3 Köpenhamn ITF Grade 2 Israel, Tjeckien, ITF Grade 4 Dubai 1 Dubai 2 och Doha Maja Radekovic Dubbel Segrare ITF Grade 4 Bergen, ITF Grade 5 Tirana Finalist ITF Grade 4 Gjövik Semifinalist ITF Grade 5 Skopje HTK (20)

18 Agnes Gustafsson Dubbel Segrare ITF Grade 4 Bergen Semifnialist ITF Grade 4 Köpenhamn Märta Louise Söderberg Dubbel Finalist ITF Grade 4 Gjövik Viktoria Carlsten Singel Semifinalist ITF Grade 5 Kramfors Semifinalist ITF Grade 5 Värnamo Erik Carlsten Singel Finalist Finalist Dubbel Finalist Semifinalist ITF Grade 5 Lettland ITF Grade 5 Kramfors ITF Grade 5 Kramfors ITF Grade 4 Kramfors Uttagna till Landslaget Johanna Larsson Melis Yasar Linus Bergevi Mats Lilja Fed Cup Individuella EM 18 års, Lag EM 18 års Lag EM 18 års H65 lag VM Resultat övriga lagtävlingar Lag SM Medaljer Silver Brons Brons Brons Brons H65 Utomhus (Mats Lilja, Per-Thomas Wall, Coco Belfrage, Jan-Erik Friberg) H55 Utomhus (Ernst Larsson, Peo Carlsson, Klas Karterud) Elitserien Damer Flickor 18 års Flickor 15 års HTK (20)

19 Framtid Som klubbchef ser jag ljust på framtiden men man behöver hela tiden vara vaksam på orosmoln på himlen. Trots ett stort negativt eget kapital och återigen röda siffror i bokslutet tror jag nu att vinden vänder. HTK har kommit mycket långt i sitt förändringsarbete där vi nu tar ett större socialt ansvar, ett gediget samarbete med flertalet skolor, väl fungerande barn och ungdomsverksamhet med engagerade och välutbildade tränare. Klubbens organisation är på plats och styrelsen känns stark. Nu är det lite upp till klubbens medlemmar att kavla upp ärmarna och hoppa på båten så att vi tillsammans kan skapa än bättre förutsättningar för HTK i framtiden. För visst är det en fantastisk verksamhet vi skapat tillsammans? Johanna Larsson och Viktoria Lacki Marcus Lindberg Klubbchef Helsingborgs TK HTK (20)

20 HTK (20)

Måndag Bana 1 Bana 2 Bana 3 Bana 4 Bana 5 Bana 6 Bana Adrian Prpic Samuel Ekberg Joel Helmersson Anna Nyman

Måndag Bana 1 Bana 2 Bana 3 Bana 4 Bana 5 Bana 6 Bana Adrian Prpic Samuel Ekberg Joel Helmersson Anna Nyman Måndag 07.30-09.30 07.30-09.15 Adrian Prpic Anna Nyman Märta-Louise Söderberg Leon Grundström Alice Widell Amalia Bengtsson Hilda Liljedahl Emma Rosén Stanimir Petrovic Emilia Åkesson Stella Billing Maja

Läs mer

Information Akademi HT17

Information Akademi HT17 Allmänt Tränarna hälsar alla välkomna till en ny inomhustermin i Olympiahallen. På tränarsidan kommer det ske lite förändringar då Anders Påhlsson slutat och Samuel Ekberg kommer vara pappaledig torsdagar

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Pro International Academy

Pro International Academy Pro International Academy - By Tengo Oh! Helsingborg, Sweden (Sedan 2013) Att vara spelare på HTK Pro International Academy By Tengo Oh! innebär att du gör en satsning mot internationell tennis och förstår

Läs mer

Nyhetsbrev nr

Nyhetsbrev nr Nyhetsbrev nr 3-2015 Helsingborgs TK vill vara en klubb för alla tennisspelare. Både för er som vill prova på, spela en gång i veckan, motionera, tävla lite grann, drömmer om att bli proffs, redan är proffs

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Helsingborgs Tennisklubb 2016-03-09 Klubben för hela familjen HTK 2017 1 (16) Inledning Måste få börja med att tacka en av våra medarbetare i Carina Berg som under 2016 tyvärr fick

Läs mer

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att barnen får träffas, få nya kompisar och spela tennis på sina villkor i en av Världens bästa miljöer. Värdegrund I HTKs Kids Academy väljer barnen hur mycket de vill träna. HTKs tränare guidar

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb

Helsingborgs Tennisklubb Sofia! Tack för att HTK fått vara delaktiga i en fantastisk karriär och hoppas inte vårt samarbete slutar här? Efter 16 år som proffs, 2 WTA-titlar och 20 ITF titlar i singel, rankad 29a som bäst i singel

Läs mer

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att barnen får träffas, få nya kompisar och spela tennis på sina villkor i en av Världens bästa miljöer. Värdegrund I HTKs Kids Academy väljer barnen hur mycket de vill träna. HTKs tränare guidar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Helsingborgs Tennisklubb 2015-03-01 HTK 2015 1 (14) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Helsingborgs Tennisklubb får härmed avge sin förvaltningsberättelse för perioden 1 januari

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Information Utomhussäsongen

Information Utomhussäsongen Allmänt Då är alla grupper och tider klara för utomhussäsongen 2016. I år är något av ett rekordår då vi är fler spelare än någonsin och ni vill spela, till vår stora glädje, hur mycket tennis som helst.

Läs mer

Nyhetsbrev nr

Nyhetsbrev nr Nyhetsbrev nr 5-2015 TACK ALLA NI SOM ÄR MED OCH STÖTTAR I detta nyhetsbrev vill jag framföra ett stort tack till alla er medlemmar och tennisföräldrar som är med och jobbar ideellt i vår förening. Det

Läs mer

Johanna Larsson, 27 år och HTKs förstasingel i årets Elitserie

Johanna Larsson, 27 år och HTKs förstasingel i årets Elitserie Johanna Larsson, 27 år och HTKs förstasingel i årets Elitserie Dragos Madaras, 18 år och HTKs förstasingel i årets Elitserie Helsingborgs TK HTK är en klubb för hela familjen. Bland våra ca 900 medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Helsingborgs Tennisklubb 2014-03-16 HTK 2013 1 (17) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Helsingborgs Tennisklubb får härmed avge sin förvaltningsberättelse för perioden 1 januari

Läs mer

HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN

HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN HELSINGBORGS TENNISKLUBB HISTORIA Grundades 1913 som en av Sveriges första tennisklubbar Tennisbanorna i Pålsjö Skog

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Helsingborgs Tennisklubb 2016-03-06 Något som låg mig varmt om hjärtat var att spela Fed Cup för Sverige. Jag är den spelare som spelat flest landskamper bland både damerna och herrarna

Läs mer

HTKs Nätverksprogram 2015

HTKs Nätverksprogram 2015 HTKs Nätverksprogram 2015 Helsingborgs TK bjuder in er till att delta i vårt nätverksprogram under 2015. Vi är en klubb med höga ambitioner. Både gällande sportsliga framgångar nationellt och internationellt

Läs mer

Information Inomhusträningen

Information Inomhusträningen Allmänt Välkomna till en ny spännande och rolig säsong med Helsingborgs Tennisklubb. Roligt att ni vill vara med och spela tennis med oss och skulle det vara så att ni har vänner och bekanta som vill hoppa

Läs mer

Nyhetsbrev nr

Nyhetsbrev nr Nyhetsbrev nr 6-2015 HTK tackar alla som hjälpt oss under året i olika former och önskar God Jul & Gott Nytt År. Hoppas ni vet hur värdefulla ni är för oss och hoppas att vi kan fördjupa oss i vårt samarbete

Läs mer

Information Inomhusträningen

Information Inomhusträningen Allmänt Hej och varmt välkomna till en ny säsong i Helsingborg Tennis Akademi. Hoppas att alla har haft en fantastisk sommar med mycket tennis och annat skoj, hoppas också att ni är riktigt tennissugna

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb. Tillsammans är vi starka. Kids Academy

Helsingborgs Tennisklubb. Tillsammans är vi starka. Kids Academy Helsingborgs Tennisklubb Lekfullhet Nyfikenhet Glädje Att vara spelare i innebär att ni gillar att tävla under träning och vara med och spela matcher. Man förstår också att det är viktigare att få mycket

Läs mer

DUBBELCUPEN. dubbelt så kul. Välkommen. Dubbelcupen. Matchtider 14-15 september. i samarbete med

DUBBELCUPEN. dubbelt så kul. Välkommen. Dubbelcupen. Matchtider 14-15 september. i samarbete med Välkommen Välkommen till Dubbelcupen 2013 som arrangeras HD. Tävlingen fick en kanonstart 2012 då drygt 150 spelare anmälde sig till våra dubbel- och mixedklasser. I år har över 200 spelare anmält sig

Läs mer

Pro International Academy

Pro International Academy Pro International Academy - By Tengo Oh! Helsingborg, Sweden (Sedan 2013) Att vara spelare på HTK Pro International Academy By Tengo Oh! innebär att du gör en helhjärtad satsning mot internationell tennis

Läs mer

Helsingborg TKs. Barn-, Ungdoms- & Seniorverksamhet

Helsingborg TKs. Barn-, Ungdoms- & Seniorverksamhet Helsingborg TKs Barn-, Ungdoms- & Seniorverksamhet Filbornavägen 11 Hemsida: HTKs Barnverksamhet Tennis 12 FamiljeTennis 3-6 år Minitennis 5-8 år Akademi Röd 5-7 år Miditennis 7-10 år Akademi Orange 7-9

Läs mer

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2012

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2012 Svensk Tennis Öst 2012-02-15 Sida 1 (12) Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2012 Januari 1 Översyn Ledningsdoku- ment och bestämmelser för sk styrning. Utvärdering av inkomna enkätsvar. Bestämmelser för

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Hallands Badmintonförbund. verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för Hallands Badmintonförbund. verksamhetsåret Verksamhetsberättelse för Hallands Badmintonförbund verksamhetsåret 2009 2010 Styrelsen för Hallands Badmintonförbund får härmed avge verksamhetsberättelse för säsongen 2009/2010. Styrelsens sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Helsingborgs Tennisklubb 2012-03-11 2012-03-11 1 (11) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Helsingborgs Tennisklubb får härmed avgiva sin förvaltningsberättelse för perioden 1 januari

Läs mer

Teen Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Teen Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att ungdomarna får träffas, skaffa nya kompisar för livet samtidigt som de tränar, utbildar sig och får stor kunskap om föreningslivet. Visionen är att samtliga ungdomar önskar fortsätta som spelare

Läs mer

Program. Kinnekulle Badmintons Klubbmästerskap Lördag 12 mars 09,30 16,00 31 spelare spelar 65 matcher

Program. Kinnekulle Badmintons Klubbmästerskap Lördag 12 mars 09,30 16,00 31 spelare spelar 65 matcher Program Kinnekulle Badmintons Klubbmästerskap 2011 Lördag 12 mars 09,30 16,00 31 spelare spelar 65 matcher Klasser Motion, Tävlingsspelare, Ungdom, Singel och dubbel o mix. Spelstart Har Du inte koll på

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

5 27 jan - 2 feb Tennis Europe 12 Vänerborg 25-30/1 - resa Mini- Huddinge 8/2 JSM18/USM21, 1-7 feb, Falun

5 27 jan - 2 feb Tennis Europe 12 Vänerborg 25-30/1 - resa Mini- Huddinge 8/2 JSM18/USM21, 1-7 feb, Falun 2013-12- 10 Reg Stockholm Stomkalender 2014 Vecka Datum Tennis Stockholm If SO Tour & Stockholm Junior Tour Klubbens egna aktiviteter Svenska Tennisförbundet 1 30 dec- 5 jan ITF SALK 30/12-5/1 Bevakning

Läs mer

Verksamhetsberättelse Götalands Dartförbunds 2016/2017

Verksamhetsberättelse Götalands Dartförbunds 2016/2017 Ordförande: Styrelsen under detta år är Ordf Stefan Petersson, Vice ordf Thomas Kallin, Kassör Evis Furuskog, Sekr Maria Rydell, Ledamot TK Pontus Danielsson, Ledamot SK Björn Isacsson, Ledamot JK Petra

Läs mer

Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2017.

Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2017. Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2017. 1 1. Inledning Styrelsen i Strängnäs Tennisklubb avlägger härmed verksamhetsberättelse för år 2017. Verksamhetsberättelsen innehåller en sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Helsingborgs Tennisklubb 2013-03-10 HTK 2013 1 (20) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Helsingborgs Tennisklubb får härmed avge sin förvaltningsberättelse för perioden 1 januari

Läs mer

MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Årsmöte onsdagen den 25 mars 2015 kl. 19.00 (1) Härmed inbjuds Du till Munka-Ljungby Tennisklubbs(MLTK:s) årsmöte onsdagen den 25 mars kl.19,00

Läs mer

Verksamhetsplan VFTK, 2015

Verksamhetsplan VFTK, 2015 Verksamhetsplan VFTK, 2015 Innehåll; Vi har valt att lägga rubrikerna på vår plan för 2015 utifrån kriterierna för föreningsstödsansökan. Nedanstående ligger som grund för bedömning av de kommunala bidrag

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Presentation av Skanör-Falsterbo TK

Presentation av Skanör-Falsterbo TK Presentation av Skanör-Falsterbo TK Skanör-Falsterbo Tennisklubb gör en storsatsning inför höstterminen 2017. Med ett riktigt bra tränar team som har klara riktlinjer och mål för samtliga grupper är vi

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi HTK Tennis Akademi Grundkriterier för HTK Tennis Akademi Inställning Mognad/ Samarbetsförmåga Processmål Spelnivå Potential Hur intresset för tennis är. Spontanspel och tävlingar är en förutsättning speciellt

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen JANUARI Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2002 Preliminär landslagsuttagning 26/1 gjordes den sista av de tre preliminära landslagsuttagningarna. Denna gång var det Uppsala

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

H elit Pool A H elit Pool B H div 1 D elit D div 1 lördag 8/11 omg 1 omg 1 söndag 9/11 omg 2 omg 2

H elit Pool A H elit Pool B H div 1 D elit D div 1 lördag 8/11 omg 1 omg 1 söndag 9/11 omg 2 omg 2 Elitserien och div 1 H elit Pool A H elit Pool B H div 1 D elit D div 1 lördag 8/11 omg 1 omg 1 söndag 9/11 omg 2 omg 2 måndag 10/11 tisdag 11/11 onsdag 12/11 omg 3 omg 3 torsdag 13/11 fredag 14/11 lördag

Läs mer

Följ tävlingen på hemsidan, Här finns information om tävlingen, erbjudande, bilder och mycket annat.

Följ tävlingen på hemsidan,  Här finns information om tävlingen, erbjudande, bilder och mycket annat. Välkommen Välkommen till Dubbelcupen 2016. 179 deltagare från totalt 39 olika klubbar skall under helgen 24-25 september spela dubbel och mixed i kombination med en massa olika aktiviteter i Olympiahallen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015 1 Förord 2015 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden. Tullinge TK fortsatte att marknadsföra sig inom Botkyrka kommun under året via

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Mål satta till 2017 1. Utbilda instruktörer som aktivt instruerar och vägleder aktiva och kommande lyftare med utvecklande och resultatförbättrande metodik. 2. Ambitionen

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna.

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna. Tennis Syds serier Utomhusserierna -09 är tredje omgången av Tennis Syds serier. Under resans gång har vi tagit emot synpunkter från medverkande klubbar samt serieansvariga i de tidigare distrikten. De

Läs mer

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2017/2018

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2017/2018 Falkenbergs Tennisklubb Verksamhetsplan 2017/2018 Verksamhetsidé Stimulera både tävling-, motion- och veteranverksamhet Bra kvalité på anläggning och service Attrahera barn, ungdomar och vuxna som ska

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare.

Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare. Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare. Huvudmål Öka trivseln i klubben. Både den fysiska miljön och erbjuda trevliga aktiviteter.

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Green Eagles pplanering ML

Green Eagles pplanering ML Green Eagles pplanering ML 2014-05-05 Team Nyköping Herr träningsavgift 2200 kr Särskild program som kommer senare med både grupp och privata träningstider. Målgrupp pojkar/herrar som har under 6 i handicap

Läs mer

SMÅLANDS BADMINTONFÖRBUND

SMÅLANDS BADMINTONFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SMÅLANDS BADMINTONFÖRBUND SÄSONGEN 2013/2014 Styrelsen Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ordförande: Jesper Lundberg Ekonomi: Carl

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

Verksamhetsplan ATL 2013-2018

Verksamhetsplan ATL 2013-2018 2013-12-04 Verksamhetsplan ATL 2013-2018 Vision ATL har den attraktivaste tennisklubben och den attraktivaste mötesplatsen för racketspelare i södra Sverige Verksamhetsidé ATL skall erbjuda attraktiva

Läs mer

Nya tävlingsidéer säsongen

Nya tävlingsidéer säsongen Nya tävlingsidéer säsongen 2010-2011 Arbetsgruppen Ny tävlingsstruktur har nu slutfört sitt arbete och vill gärna tacka för alla kreativa synpunkter som kommit in genom mejl och samtal vilket visar att

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016/2017 Styrelsen Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ansvarig Damakademin Ansvarig Herrakademin Ansvarig Ungdom Adj. ledamot Karl Gustav Holmgren Jan Hansson Åsa Berling

Läs mer

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 Datum: 2009-08-28 1 (5) 1. Mötets öppnande Föredragningslista Örebridgens årsmöte söndagen den 6 sept 2009 2. Godkännande av föredragningslista 3. Val av ordförande för mötet

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Lions Cup

Lions Cup Lions Cup 2010-03-27 Final Lions Cup Stå 8 Emma Arvidsson Alvesta 10,3 10,2 10,5 9,9 10,2 10,1 10,2 10,6 8,7 2 Susanna Olsson Ringamåla 10,2 10,4 9,7 9,9 9,5 10,1 9,3 10,6 9,3 10,2 9,9 9,7 10,3 10,2 7,9

Läs mer

JÄMTSMASHEN 2006 Klass 10: HSA

JÄMTSMASHEN 2006 Klass 10: HSA 51 SALK 515 Henrik Selin VåRö TK 10001 6-6-7 6-8151 Mikael Nordström Östersund-Frösö Mikael Nordström 9958 Niklas Puranen USIF 1000 6-6- 87 GEFLE TK 1170 Joseph Ricken Piteå TK 1000 7-5 6-8550 Henrik Persson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

STYRELSENS SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETEN 2002-01-01 2002-12-31

STYRELSENS SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETEN 2002-01-01 2002-12-31 STYRELSENS SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETEN 2002-01-01 2002-12-31 Till Årets förening valdes Värnamo VBA som i år dominerat SM-tävlingarna för flickor 15,17 och 19. Två SM-guld och ett SM-silver och flera

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse För Nya Skellefteå Squashklubb omfattande tiden 2014-07-01 2015-06-30. Styrelsens sammansättning Jan Kaiding Ulf Andren Malin Forsmark Tomas Widmark Mikael Åström Ann Holmberg Gunnar

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Välkomna till Sjömarkenspelen

Välkomna till Sjömarkenspelen Välkomna till Sjömarkenspelen Sandaredshallen 17 mars 2012 Sjömarkens bordtennisklubb tackar för er anmälan och hälsar samtliga spelare, ledare, föräldrar och överdomare hjärtligt välkomna till Sandared

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Syftet med verksamhetsplanen Med denna verksamhetsplan vill vi kortfattat kommunicera föreningens ambitioner, målsättningar och prioriteringar till klubbens medlemmar och till externa

Läs mer

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2015

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2015 2015-01-05 Sida 1 (12) Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2015 Januari 1 ITF 18, SALK Open 26/12-5/1 Översyn Ledningsdoku- ment och bestämmelser för sk styrning. 2 ITF 18, Västerås, 9/1 Styrelsemöte 1,

Läs mer

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2016/2017

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2016/2017 Falkenbergs Tennisklubb Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsidé Utifrån en bred rekrytering stimulera tennisintresset på alla nivåer, från de yngsta till de äldsta med prioritering på ungdomar som vill

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Umeå Nordiska 2008. 12-13 apr 2008

Umeå Nordiska 2008. 12-13 apr 2008 12-13 apr 2008 GENERELL MATCHSTATISTIK Totalt antal deltagare: Antal deltagande män: Antal deltagande kvinnor: Totalt antal matcher i tävlingen: Antal spelade matcher incl. WO-matcher: Antal spelade matcher

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2010

Verksamhetsberättelse år 2010 Verksamhetsberättelse år 2010 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Sveriges Landslag samt officiella representanter under EM 2010. Styrelse ITF sektionen ITF sektionens styrelse för år 2010 hade följande

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi

Helsingborgs Tennisklubbs Målsättningar och kriterier. HTK Tennis Akademi. Grundkriterier för HTK Tennis Akademi Helsingbrgs Tennisklubbs ch kriterier HTK Tennis Akademi Grundkriterier för HTK Tennis Akademi Inställning Mgnad Samarbetsförmåga Ptential Prcessmål Spelnivå Hur intresset för tennis är. Spntanspel ch

Läs mer

Föreningens styrelse har under året bestått av följande medlemmar: Matansvarig vid våra tävlingsarrangemang

Föreningens styrelse har under året bestått av följande medlemmar: Matansvarig vid våra tävlingsarrangemang Å rsredovisning Styrelsen för Carlstads BTK avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2017-07-01 2018-06-30. Förvaltningsberättelse Styrelsens sammansättning Föreningens styrelse har under året bestått

Läs mer

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Projektets namn: Sökande: Avtal 230 Stiftelsen Werner von Seydlitz Vetlanda BK U07 Kontaktpersoner: Daniel Gustavsson, daniel@vetlandabk.se, 070-514 55 22 Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Per Månson, per.manson@vetlandabk.se,

Läs mer

MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013

MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013 MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013 Årsmöte onsdagen den 26 mars 2014 kl. 18.30 Härmed inbjuds Du till Munka-Ljungby Tennisklubbs(MLTK:s) årsmöte onsdagen den 26 mars kl.18.30

Läs mer

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 1 (5) FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 2019-04-26 77-92 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Martin Klabere (MK) Sekreterare Victoria Wikström (VW) Helen Sundström-Hetta (HS) (telefon) Krister

Läs mer

Nu är det dags att återigen anmäla er klubb som arrangör till den så populära SO Touren. Läs igenom anmäl er senast Måndagen den 26/11

Nu är det dags att återigen anmäla er klubb som arrangör till den så populära SO Touren. Läs igenom anmäl er senast Måndagen den 26/11 Tennis Syd i samarbete med Tennis Stockholm presenterar SO Tour våren 2019 Nu är det dags att återigen anmäla er klubb som arrangör till den så populära SO Touren. Läs igenom anmäl er senast Måndagen den

Läs mer

Resultat. Färs & Frosta Cup. 6-7 februari 2010 Kävlinge

Resultat. Färs & Frosta Cup. 6-7 februari 2010 Kävlinge Resultat Färs & Frosta Cup 6-7 februari 2010 Kävlinge Resultat L9 1 Fanny Johansson Sjöbo Usg 419.6 2 Moa Theodersson Sjöbo Usg 409.4 3 Max Andersson Vellinge Ssk 396.9 4 Linus Lindén Veberöds Skf 374.9

Läs mer

TRETTONHELGSTRÄFFEN 1999 Klass 1: Herrsingel

TRETTONHELGSTRÄFFEN 1999 Klass 1: Herrsingel 40440 Erik Göransson Falkenbergs TK 40724 Christian Dollander Falkenbergs T 35074 NICLAS HOLMBERG Smålandsst Christian Dollander 1014 ( Walk Over) 37006 MARTIN ALDORSSON GLTK NICLAS HOLMBERG 1007 (6-4

Läs mer

Under verksamhetsåret har följande personer varit verksamma i styrelsen:

Under verksamhetsåret har följande personer varit verksamma i styrelsen: Verksamhetsberättelse för Svenska Hästskokastarförbundet 2013 Sv Hkf Svenska Hästskokastarförbundet består av 3 förbund Gotlands Hästskokastarförbund, Smålands Hästskokastarförbund och Blekinge Hästskokastarförening.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

SPARBANKEN GRIPEN CUP 2007. 3-3 feb 2007

SPARBANKEN GRIPEN CUP 2007. 3-3 feb 2007 3-3 feb 2007 GENERELL MATCHSTATISTIK Totalt antal deltagare: Antal deltagande män: Antal deltagande kvinnor: Totalt antal matcher i tävlingen: Antal spelade matcher incl. WO-matcher: Antal spelade matcher

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse För Nya Skellefteå Squashklubb omfattande tiden 2015-07-01 2016-06-30. Styrelsens sammansättning Jan Kaiding Ulf Andren Malin Forsmark Tomas Widmark Mikael Åström Ann Degerman Gunnar

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TENNISSKOLAN VT16

VÄLKOMMEN TILL TENNISSKOLAN VT16 VÄLKOMMEN TILL TENNISSKOLAN VT16 Först och främst vill jag välkomna alla gamla och nya spelare tillbaka från jullovet, även om det inte har varit så mycket snö till snöbollar än så hoppas jag i alla fall

Läs mer

Drop-In Tennis Start hösten: 2 september Sista tillfälle hösten: 16 december Uppehåll hösten: 23/9, 28/10, 4/11

Drop-In Tennis Start hösten: 2 september Sista tillfälle hösten: 16 december Uppehåll hösten: 23/9, 28/10, 4/11 DROP-IN- & Integrations- Tennis i HTK HTK erbjuder Drop-In kurser utan kursavgift för alla åldrar under höst- och vårterminen. Eventuell anmälan gör man på vår hemsida, har ni några frågor, kontakta Fredrik

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014 1 Förord 2014 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden. Dels stod klubben inför svåra ekonomiska problem, vilket ledde till ett flertal

Läs mer

Klubbmatchen och Klubbmästerskap utomhus 2016

Klubbmatchen och Klubbmästerskap utomhus 2016 Klubbmatchen och Klubbmästerskap utomhus 2016 23-26 augusti spelas Klubbmatchen och Klubbmästerskap utomhus 2016 på Pålsjö Tennis. De klasser som visas nedan är de som blir av, övriga är inställda pga

Läs mer