BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE"

Transkript

1 BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE Master Plan David Letterman-John Mc- Cain-Prt-3-Oct

2 MASTER PLAN OCH ETAPP 1 Master Planen omfattar de preliminära valen av belysningsarmaturer, deras preliminära placeringar, antal,samt en uppskattning för en helhetskalkyl för armaturer och lampor. Vi ämnar påvisa med valen av armaturer och lampor samt genom demonstrationer hur konceptet Glödande hamnen genomförs på ett praktiskt plan. Vi har tagit i beaktande i valet av belysningslösningar de kommande EUP direktiven. Vi har omsorgsfullt utvecklat Brando- och Toccata belysningsarmaturerna i samarbete med internationella tillverkare. Under projektets gång har vi på egen bekostnad rest omkring i Italien och Tyskland flere gånger. Vi önskar att Mariehamns Västerhamn blir en pionjär och föregångare inom belysning. Filosofierna bakom och designen av armaturerna har blivit antagna i producenternas produktsortiment. Brando tillverkas av en känd italiensk arkitekturbelysningstillverkare vid namn Iguzzini medan Europas största tillverkare producerar Toccata- armaturerna. Bryggornas Tjärbelysningsarmaturer är av modell Mariehamns Tjärbelysningsarmatur, vilka använder som ljuskälla Bega 2009 orienteringsarmaturer av aluminium. Alla armaturer använder som ljuskälla, enligt kommande EUP direktiv, keramiska multimetall lampor (eng. metal halide lamp), glödlampor för utebruk och miniatyrglödlampor samt vita LED-ljus Master Plan och Etapp! områden är märkta på bilden

3 Brando- armaturerna tillverkas omsorgsfullt av stål och aluminium. Ljusenheterna är av modell Iguzzini iroll BA 34. Armaturen har en lampa 70W försedd med keramisk gasurladdningstub och en optisk del, som fördelar ljuset både uppåt och nedåt. Reflexskivan är målad matta vit. I Master Planen måste man lägga vikt på armaturfästets mått och grundläggningsutredningen.

4 Hamn områdets nya förslag till belysning ersätter den tidigare planen på vilken kostnaderna baserade sig på. Bega och Louis Poulsen armaturerna har blivit ersatta med de ensidiga, 5 meter höga Brando- armaturerna och med Ensto Jono armaturer som installeras under bänkarna.

5

6 Det omarbetade förslaget för hamnområdet. Vi fortsätter med filosofin med den glödande hamnen som en fortsättning på Etapp-1 området. På detta sätt åstadkoms ett konceptenligt område med ett glödande vitt ljus och hela Västerhamns området blir en allt mer kompaktare harmonisk helhet

7 BRANDOS VISUELLA UTTRYCK BRANDOS LJUSPRODUKTION LJUSVÄRDEN SOM BRANDO PRODUCERAR Brando armaturen har fått sitt namn av Marlon Brandos breda skuldror och av Humphrey Bogarts obestridliga karisma. Den fungerar som en enskild ljuskälla, vars ljusproducerande reflektskivor är som delar av Pommerns avlägsnade segel, som leder vandraren i ljuset av den glödande hamnen. Brando-armaturerna installeras i de redan existerande stolpfötterna med ca 17 m stolpavstånd från varandra. Den bifogade datorkalkylen visar, att Brando kan skapa förutom ett skönt och jämnt ljussken i utrymmet även ett robust ljusfenomen i den omedelbara närheten av armaturerna. På detta vis skapas visuell rytm i utrymmet helt utan bländning. Med belysningen uppnås den högsta möjliga klassificeringen K1 för den lätta trafiken med de en-och tvåsidiga Brando armaturerna. Brando har som ljuskälla de mycket ljuseffektiva och energisnåla, med keramiska utloppsrör utrustade 70W multimetallampor. Deras ljuseffektivitet är över dubbelt det som de existerande kvicksilverlamporna kan producera. Brandos ljusreflexskivor ger ett lugnt sken. Deras ljushetsgrad är under den nivå som månskenet har och på detta sätt skapas det inte någon slöjluminans och förmågan att urskilja kontraster förblir utmärkt. Även det att armaturernas ljusreflekterande ytor är nedåtriktade orsakar varken slöjluminans eller störande bländning.

8 Tyyppi: AVR EAN: Snro: Nimi: Jonovalaisin 1x30W T8/G13 230V 50Hz, 936mm Pakkaus: 1/80 Yksikkö: KPL Under bänkarna i hamnområdet installeras Ensto Oy:s AVR armaturer. Armaturen är av sådan typ att den går att seriekopplas och den är tillverkad i aluminium. Kåpan består av polykarbonat. Ljuskällan är ett 30W T8 lysrörlampan. Bänkbelysningen skapar en intressant upplyst serie av utrymmen. Den roliga och bländningsfria belysningslösningen skapar kontrast i rummet och pekar ut rastställen åt vandraren i skymningen.

9 Toccata- armaturen består av aluminium och rostfria stålkomponenter samt ett skyddsglas. Ljuskällan är en miniatyrlysrörlampan för utebruk av modell Osram DULUX L CONSTANT 55 W. Armaturen kan installeras att lysa både uppåt och nedåt. Toccata- enheten som lyser uppåt används för att belysa trädkronor och träd. Modellen som sprider ljuset nedåt används för att lysa upp stigar och de romantiska leden för lätt trafik. Det går även bra att kombinera riktningarna som ljuset sprids.

10 LISTA ÖVER BELYSNINGS ARMATURER OCH LAMPOR. FÖR ETAPP 1 DEL / DEL st. armatur Toccata Pier IP 67 / 54W tillverkare / leverantör Seelux / Pejan 108 st. lampa Osram FQ 54W / 840 HO Constant tillverkare / leverantör Osram 8 st. armatur Brando 5m / Dubbelsidig 2 x 70W tillverkare / leverantör Iguzzini / Pejan 16 st. lampa Osram Power HCI TC 70W/830WDL tillverkare / leverantör Osram 10 st. armatur Toccata Street tillverkare / leverantör Seelux / Pejan 10 st. lampa Osram Dulux L Constant 55W tillverkare / leverantör Osram 5 st. armatur Toccata Tree tillverkare / leverantör Seelux / Pejan 5 st. lampa Osram Dulux L Constant 55W tillverkare / leverantör Osram 9 st. armatur Toccata Tree Street tillverkare / leverantör Seelux / Pejan 9 st. lampa Osram Dulux L Constant 55W tillverkare / leverantör Osram

11 Museets glasblock är en väsentlig del av Västerhamns glödande färgfilosofi. De, alldeles som Pommerns nya välkomstvägg i glas,föreslår vi att skall sandblästras på bägge sidor. Ifall glasblocken lamineras, föreslår vi att de lamineras med en klar film. På inre sidan av glaselementen föreslår vi installation av fickor med lysrör, vilka sprider sitt ljus uppåt på glasblockens glasytor. Då det börjar skymma i hamnområdet glöder glasblocken lockande och fungerar i harmoni och samklang med Brandoarmaturerna. Ljusfickorna planeras i detaljplaneringsskedet.

12 På småbåtsbryggorna installeras med 5 m mellanrum Tjärarmaturer. Tjärarmaturerna fästs i bryggan med hjälp av 2 stålskivor av rostfritt stål som bultas fast. Tjärarmaturen är med riktig tjära genomtjärat trä för att få till stånd en så stark tjärdoft som möjligt i hamnen. Belysningsarmaturerna är Begas orienteringsarmaturer Bega 2009, som sänks i tjärat trä på en höjd av 500 mm. På varje sida av tjärarmaturen finns en egen orienteringsbelysningsarmatur. Bega 2009 armaturen har som ljuskälla en 4W LED- enhet. Livslängden är lång och ljusalstrandet är på hög nivå. Armaturens ljusreflektor är gömd och dess ljus är helt bländningsfritt och riktat endast nedåt.

13 Pommerns belysning görs av förståeliga skäl med hög pietet. Bryggbelysningen och Pommerns nya däckbelysning skapar en ljuv universalbelysning åt Pommerns master. Störande ljus minimeras genom att man använder till att lysa upp Pommerns master med exakt riktat ljus med LED- element /armaturer. Då man beaktar Pommerns viktiga betydelse inser man snabbt att det är ett eget projekt i sig självt och dess belysningslösningar måste grunda sig på demonstrationer. Ett intressant sätt att demonstrera lösningarna för Pommerns del vore att demonstrera olika belysningslösningar på varandra följande kvällar (installeringen tar sin tid). Fastän man fysiskt kan beskåda varje fall på plats vore det ändå bäst att digitalisera skilt för sig. Juryn borde bestå av endast Mariehamnare, vilkas kollektiva val sedan genomförs i praktiken. (exempelvis kunde juryn kunna bestå av Mariehamns stadsstyrelseledamöter eller någon annan prominent grupp Mariehamnare)

14 BELYSNING AV BRYGGKANTEN Enligt konceptet skall bryggkanten få en ljuvlig belysning. Den skall fungera som en dämpande gräns mot det dystra havet och mot Västerhamns nya glödande hamnbelysning. Armaturerna är av typ Toccata vilka använder som ljuskälla Osrams Constant lysrör for utebruk. Armaturens skyddsklass är IP 67. IP-klassificeringssystemet är ett system som används i Europa för att definiera elektriska apparaters täthet. Klassificeringen anger apparatens skydd mot yttre hot såsom damm och vatten. Klassificeringskoden består vanligtvis av 2 siffror. Den första siffran anger hur bra apparaten är skyddad mot främmande föremål osv. och damm, medan den andra siffran anger hur väl apparaten är skyddad mot vatten. IP 67-klass betyder alltså: 6: Fullständigt skydd. Dammtät 7: Tål kortvarig vattenkontakt Det må nämnas, som en kuriositet, att Etapp 1- områdets bryggkants belysningslösning förbrukar mindre energi än en kaffekokare, men den skapar en mystisk och avslappnande mysighet för Mariehamns användare av området. Det är värderingar det handlar om. Ljusreflexytorna i multimetallampastrålkastarna hos hamn projektets master behöver täckas med ett Custom Made-bländningsskydd så att den störande bländningen inte orsakar störande bländning på området utan man får ljuset riktat dit vart det är menat. Fastän nyttoljuset inte sprids alltför långt utanför området, är de högt belägna högeffektiva strålkastarnas ljusreflexytor så klara att störande bländning lätt kan förekomma utanför området.

15 Julle Oksanen Lighting design ltd Prof. Julle Oksanen Jahtimestarintie 10 B Espoo Architectural office Oliver Walter Punavuorenkatu Helsinki Members of Punavuoridesign Översättning: Patrik Boström, Ekon.Mag.

POMMERN DETALJ PLANERING 30.01.2009

POMMERN DETALJ PLANERING 30.01.2009 POMMERN DETALJ PLANERING 30.01.2009 Innehåll -Filosofi -Demonstration -Armaturer -Placeringen av armaturer -Detaljer 1.) Ambient Lightt 2.) Focal Glow 3.) Play of Brilliance Filosofi Belysningen av Pommern

Läs mer

BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE BELYSNINGSKONCEPT 21.08.2008

BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE BELYSNINGSKONCEPT 21.08.2008 BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE BELYSNINGSKONCEPT 21.08.2008 DEN GLÖDANDE HAMNEN Då mörkret når Västerhamn, förvandlas rummet med elektrisk belysning till en glödande hamn. Hamnen förvandlas till

Läs mer

BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE

BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE BELYSNINGSPLAN ÖVER VÄSTERHAMNS OMRÅDE DETALJ PLANERING 28.11.2008 David LettermanJohn Mc CainPrt3Oct162008 DETALJPLANERING Detaljplaneringen innehåller armaturspecifika detaljplaneringar för ETAPP 1 /

Läs mer

Vattenresistant och robust

Vattenresistant och robust KB Vattenresistant och robust KB är en damm- och vattenresistant (IP68) nödljusarmatur med ett robust armaturhus. Den är utvecklad speciellt för den tunga industrin. De hårda tillverkningsmaterialen som

Läs mer

Möbler 4.815:- 1.245:-/st Barnstol Flex se sid 206. /sats. Möbler och inredningar för lärande miljöer www.lekolar.se 2011

Möbler 4.815:- 1.245:-/st Barnstol Flex se sid 206. /sats. Möbler och inredningar för lärande miljöer www.lekolar.se 2011 Möbler och inredningar för lärande miljöer www.lekolar.se 2011 1.245:-/st Barnstol Flex se sid 206 4.815:- /sats 34999 Grupparbetsplats 3 bord HH och 7 st stol Selma Möbler Belysning Det finns de som påstår

Läs mer

Marina produkter. * Nu ger vi 5 års garanti vid köp av nya produkter genom att enkelt gå in på vår hemsida och registrera sig och produkten.

Marina produkter. * Nu ger vi 5 års garanti vid köp av nya produkter genom att enkelt gå in på vår hemsida och registrera sig och produkten. Marina produkter * Nu ger vi 5 års garanti vid köp av nya produkter genom att enkelt gå in på vår hemsida och registrera sig och produkten. El-Björn AB El-Björn AB är Nordens ledande producent av elstolpar

Läs mer

MÖBLER 725: :- Möbler och inredningar för lärande miljöer från. Rund matta Rossini se sid Stol Comet se sid.

MÖBLER 725: :- Möbler och inredningar för lärande miljöer från. Rund matta Rossini se sid Stol Comet se sid. Möbler och inredningar för lärande miljöer www.lekolar.se 2010 från 1.395:- Rund matta Rossini se sid. 352 MÖBLER 725:- Stol Comet se sid. 22 Belysning Det finns de som påstår att bra funktion och god

Läs mer

AKTIVITETS- ANLÄGGNINGAR

AKTIVITETS- ANLÄGGNINGAR AKTIVITETS- ANLÄGGNINGAR Nr 1 på kapslad belysning Vi finns med våra belysningar representerade på många aktivitetsanläggningar i Europa. Här visar vi ett urval av projekten och enklare beskrivningar av

Läs mer

Marina produkter. * Nu ger vi 5 års garanti vid köp av nya produkter genom att enkelt gå in på vår hemsida och registrera sig och produkten.

Marina produkter. * Nu ger vi 5 års garanti vid köp av nya produkter genom att enkelt gå in på vår hemsida och registrera sig och produkten. Marina produkter * Nu ger vi 5 års garanti vid köp av nya produkter genom att enkelt gå in på vår hemsida och registrera sig och produkten. El-Björn AB El-Björn AB är Nordens ledande producent av elstolpar

Läs mer

INDUSTRI & VERKSTAD. Nr 1 på kapslad belysning

INDUSTRI & VERKSTAD. Nr 1 på kapslad belysning INDUSTRI & VERKSTAD Nr 1 på kapslad belysning Vi finns med våra belysningar representerade i en mängd industrier och verkstäder i Sverige. Här visar vi några av projekten samt enklare beskrivningar av

Läs mer

Känn dig fräschare i vackert och naturligt ljus

Känn dig fräschare i vackert och naturligt ljus PHILIPS mybathroom Väggbelysning Vitalise krom Känn dig fräschare i vackert och naturligt ljus Philips mybathroom Vitalise vägglampa kan monteras vertikalt eller vågrätt efter dina behov. Oavsett vilket

Läs mer

Riktlinjer för offentlig belysning. Bilaga 1. Ljus och belysning

Riktlinjer för offentlig belysning. Bilaga 1. Ljus och belysning Riktlinjer för offentlig belysning Bilaga 1. Ljus och belysning Innehåll 1. Ljus och belysning...1 1.1 Funktioner...1 1.1.1 Gestaltning...1 1.1.2 Säkerhet, trygghet och tillgänglighet...1 1.2 Egenskaper...1

Läs mer

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Där ljudet möter ljuset skapas komforten Utmaningarna för kontor Öppen kommunikation har förändrat hur vi arbetar. Kontoret är inte längre en plats man går

Läs mer

Produktguide STRÅLKASTARE FÖR EXTREMA MILJÖER

Produktguide STRÅLKASTARE FÖR EXTREMA MILJÖER Produktguide STRÅLKASTARE FÖR EXTREMA MILJÖER 08-574 103 50 - kontakt@toleka.se sida 2 sida 3 BD-B9 - Strålkastare

Läs mer

Stads- och parkbelysning. TrueForce LED. Det perfekta bytet från Kvicksilver till LED NYHET! Ett kostnadseffektivt LED-alternativ för stadsbelysning

Stads- och parkbelysning. TrueForce LED. Det perfekta bytet från Kvicksilver till LED NYHET! Ett kostnadseffektivt LED-alternativ för stadsbelysning Stads- och parkbelysning TrueForce LED Det perfekta bytet från Kvicksilver till LED NYHET! Ett kostnadseffektivt LED-alternativ för stadsbelysning TrueForce. Spara energi och behåll den unika känslan Nu

Läs mer

CleanLight. Belysning för renrum. Energieffektiv Enkel montering och service Hygienisk design Tät konstruktion

CleanLight. Belysning för renrum. Energieffektiv Enkel montering och service Hygienisk design Tät konstruktion CleanLight Belysning för renrum Energieffektiv Enkel montering och service Hygienisk design Tät konstruktion CleanLight - Belysning för renrum CleanLight är en serie infällda, kompakta ljusarmaturer utvecklade

Läs mer

Kontakt. lars.gunnarsson@prismalence.se peter.lindberg@prismalence.se 090-14 20 71, 070-386 01 88 090-14 20 70, 070-260 79 70

Kontakt. lars.gunnarsson@prismalence.se peter.lindberg@prismalence.se 090-14 20 71, 070-386 01 88 090-14 20 70, 070-260 79 70 Prismalence är ett Svenskt företag som startade 2003 och har fram till idag levererat över 120 000 armaturer Vi har kunder i 37 länder spridda över alla kontinenter Vi säljer energieffektiv belysning baserad

Läs mer

LED information från branschen. Belysningsbranschens LED sektion

LED information från branschen. Belysningsbranschens LED sektion LED information från branschen Belysningsbranschens LED sektion LED i press och oseriös marknadsföring LED ersätter alla andra ljuskällor 100-200.000 h livslängd Optimala ljuskällan O.s.v LED branschen

Läs mer

U7/R7 Avancerad belysning i unik design

U7/R7 Avancerad belysning i unik design U7/R7 U7/R7 Avancerad belysning i unik design 2 ETAP U7/R7 U7 och R7 tar med sig morgondagens belysning till ditt hem. Båda armaturerna har med hjälp av LED+LENS -tekniken, utvecklats för allmänbelysning

Läs mer

VISUELLA FÖRHÅLLANDEN

VISUELLA FÖRHÅLLANDEN VISUELLA FÖRHÅLLANDEN Hur man uppfattar ljuset i ett rum kan beskrivas med sju begrepp som kännetecknar de delar av synintrycken som man kan iaktta och beskriva ljusnivå, ljusfördelning, skuggor, bländning,

Läs mer

MAXLED SIDA 2-3 EXILED SIDA 3-4 UNILED SIDA 5 OMNILED STS & OVALED STS SIDA 6 PROLED SIDA 7 AGORALUX & BEOLUX SIDA 8 HANDLAMPA HL 300 SIDA 9

MAXLED SIDA 2-3 EXILED SIDA 3-4 UNILED SIDA 5 OMNILED STS & OVALED STS SIDA 6 PROLED SIDA 7 AGORALUX & BEOLUX SIDA 8 HANDLAMPA HL 300 SIDA 9 MAXLED SIDA 2-3 EXILED SIDA 3-4 UNILED SIDA 5 OMNILED STS & OVALED STS SIDA 6 PROLED SIDA 7 AGORALUX & BEOLUX SIDA 8 HANDLAMPA HL 300 SIDA 9 FLEXILUX, BOLLSKYDD, TEXTSKIVOR & PIKTOGRAM SIDA 10 LYSRÖR,

Läs mer

Smart [3] VATTENTÄT LED ARMATUR NYHET

Smart [3] VATTENTÄT LED ARMATUR NYHET Smart [3] VATTENTÄT LED ARMATUR NYHET 1 2 Smart [ 3] är det nya sortimentet av vattentäta LED armaturer som gör Smart sortimentet komplett. Idealisk för användning i anläggningar med begränsad takhöjd

Läs mer

LED-ARMATUR I-VALO DORA

LED-ARMATUR I-VALO DORA LED-ARMATUR I-VALO DORA LED-ARMATUR FÖR ALLMÄNBELYSNING FÖR INDUSTRIELLT BRUK DORA OCH DORA+ UPP TILL 147 lm/w Ljuskälla Ta-klass Effekt Färgtemperatur Ljusflöde Armaturens ljusutbyte Kapslingsklass Skyddsklass

Läs mer

effektivitet, komfort och enkelhet

effektivitet, komfort och enkelhet UM UM effektivitet, komfort och enkelhet UM-sortimentet innehåller diffusorer med MesoOptics -teknik. Fördelarna med den här tekniken högeffektiv och optimerad ljusfördelning i kombination med en modern

Läs mer

/ NYX. Design: Vilhelm Lauritzen Architects

/ NYX. Design: Vilhelm Lauritzen Architects MED FOCUS PÅ VÄGEN / NYX I DEN GREKISKA MYTOLOGIN ÄR NYX NATTENS GUDINNA SOM HÄRSKAR ÖVER MÖRKRET. I DAGENS STAD ÄR NYX GATANS DROTTNING SOM GER OSS ETT BEHAGLIGT LJUS OCH MEDVERKAR TILL EN TRYGG OCH SÄKER

Läs mer

E6 Belysning för parkeringshus och tekniska utrymmen

E6 Belysning för parkeringshus och tekniska utrymmen ETAP 2 Belysning för parkeringshus och tekniska utrymmen E6-serien har inte bara utformats särskilt för allmänbelysning i parkeringshus, tekniska utrymmen och källare, utan också för lätt industri och

Läs mer

OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER

OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER Kardó OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER Kardó är ett belysningssystem i moduler där du kan följa och förbättra arkitekturen i en byggnad. Systemet är helt flexibelt: du kan skapa långa eller korta moduler, raka

Läs mer

Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt.

Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt. Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt. Ett unikt erbjudande: LED-lampor från LEDON Det har aldrig varit enklare att erbjuda era gäster en komfortabel och professionell belysning samtidigt som ni gynnar

Läs mer

Gjord för att synas. PHILIPS LED Kronljus E27 Varmvit Ej dimbar

Gjord för att synas. PHILIPS LED Kronljus E27 Varmvit Ej dimbar PHILIPS LED Kronljus E27 Varmvit Ej dimbar Gjord för att synas Klassiska former som du känner igen och älskar. Tack vare den senaste energibesparande LED-teknologin förbrukar de ungefär 80 % mindre energi

Läs mer

Ecophon Belyst Nivåövergång

Ecophon Belyst Nivåövergång Ecophon Belyst Nivåövergång Ecophon Belyst Nivåövergång är i praktiken en öppen ljusbrunn. Genom att kombinera flera längder och former skapas ljusbrunnar i specialstorlekar. Ecophon Belyst Nivåövergång

Läs mer

LED-belysning för stora utrymmen

LED-belysning för stora utrymmen LED-belysning för stora utrymmen Lightline-system med LED ETAP's E4, E5 och E7 består av ett omfattande sortiment av LED-belysning för stora utrymmen med högt i tak, t.ex. industrihallar, lager, butiker

Läs mer

LED-ARMATUR I-VALO DORA

LED-ARMATUR I-VALO DORA LED-ARMATUR I-VALO DORA LED-ARMATUR FÖR ALLMÄNBELYSNING FÖR INDUSTRIELLT BRUK DORA OCH DORA+ UPP TILL 145 lm/w Ljuskälla LED-modul som går att byta ut Ta-klass Effekt Färgtemperatur Ljusflöde Armaturens

Läs mer

Adelie. Stilren parkarmatur för indirekt belysning med LED

Adelie. Stilren parkarmatur för indirekt belysning med LED Adelie Stilren parkarmatur för indirekt belysning med LED LED parkarmatur som passar i både klassiska och moderna miljöer Indirekt belysning som skapar en behaglig atmosfär i utomhusmijön Pulverlackerad

Läs mer

Orus. Avancerad gatubelysning med innovativ Flat Beam -teknik för låga montagehöjder

Orus. Avancerad gatubelysning med innovativ Flat Beam -teknik för låga montagehöjder Orus Avancerad gatubelysning med innovativ Flat Beam -teknik för låga montagehöjder Belysningsbehov på låg höjd Traditionella armaturer är inte alltid den bästa lösningen för vägbelysning, vilket tekniker

Läs mer

Trädgårdsbelysning. volt. Spotlights Decklights Fristående armaturer DET NATURLIGA VALET FÖR VARJE KONSUMENT. Säkert & enkelt

Trädgårdsbelysning. volt. Spotlights Decklights Fristående armaturer DET NATURLIGA VALET FÖR VARJE KONSUMENT. Säkert & enkelt Trädgårdsbelysning EL Säkert & enkelt 12 volt Spotlights Decklights Fristående armaturer DET NATURLIGA VALET FÖR VARJE KONSUMENT Trädgårdsbelysning Garden Lights Trädgårdsbelysning Garden Lights är ett

Läs mer

Pentura Mini LED diskret lysrörsränna

Pentura Mini LED diskret lysrörsränna Lighting diskret lysrörsränna är en väldigt smal och diskret lysrörsränna som erbjuder LEDteknologins unika energieffektivitet i kombination med utmärkt belysningsprestanda och klart, enhetligt ljus med

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 besparingar*

Läs mer

Robust och vattentät. Familjekoncept

Robust och vattentät. Familjekoncept K2 1 2 Säker i offentliga miljöer Säker i miljöer med hög luftfuktighet och höga dammkoncentrationer Säker i industriella utomhusmiljöer 3 Robust och vattentät K2 är en damm- och vattentät (IP65) armatur

Läs mer

Ljusflöde - Lumen. Ljusflödet bestämmer. Små intensiva ljuskällor är. Möjliga luxnivåer Antal armaturer. Lättare att styra Svårare att avblända

Ljusflöde - Lumen. Ljusflödet bestämmer. Små intensiva ljuskällor är. Möjliga luxnivåer Antal armaturer. Lättare att styra Svårare att avblända Philips Lighting Ljusflöde - Lumen Ljusflödet bestämmer Möjliga luxnivåer Antal armaturer Små intensiva ljuskällor är Lättare att styra Svårare att avblända Ljusutbyte - Lumen / Watt Elförbrukning står

Läs mer

Lys upp vägen mot framgång!

Lys upp vägen mot framgång! Public lighting TrueForce Road Lys upp vägen mot framgång! Riktiga proffs förlitar sig på Philips TrueForce LED Road - ett kostnadseffektivt LED-alternative för gatubelysning NY! s Philips TrueForce LED

Läs mer

Pentura Mini LED diskret lysrörsränna

Pentura Mini LED diskret lysrörsränna Lighting Pentura Mini LED diskret lysrörsränna Pentura Mini LED Pentura Mini LED är en väldigt smal och diskret lysrörsränna som erbjuder LEDteknologins unika energieffektivitet i kombination med utmärkt

Läs mer

Tillfällig el. Att arbeta med en professionell elförsörjning kräver mer än att veta skillnaden mellan plus och minus. www.satema.

Tillfällig el. Att arbeta med en professionell elförsörjning kräver mer än att veta skillnaden mellan plus och minus. www.satema. Tillfällig el Att arbeta med en professionell elförsörjning kräver mer än att veta skillnaden mellan plus och minus www.satema.se OSLO MOELV SMÅLANDSSTENAR SATEMA har produkter för dig som skall sörja

Läs mer

Mad In Light E-Nummer Produkter

Mad In Light E-Nummer Produkter 7516504 13-3465 TAK/VÄGG ARMATUR NUOVA 2X18W TC-L 2G11 AKRYL DIA. 400MM ON/OFF Tak- väggarmatur med stomme av stålplåt och kupa av opal akryl eller sidenmatt 7516506 13-3466 TAK/VÄGG ARMATUR NUOVA 2X18W

Läs mer

CL ARBETSPLATSBELYSNING

CL ARBETSPLATSBELYSNING HM LS RLM LM HT HS RLM CLM HF TEKNISK DOKUMENTATION CL ARBETSPLATSBELYSNING CLB F R Å G O R O C H S V A R FRÅGOR OCH SVAR OM SUNNEX BELYSNING HUR HITTAR JAG RÄTT BELYSNING? I Sunnex tio olika belysningsserier

Läs mer

Piazza II. Robust väggmonterad armatur i kapslingsklass IP65

Piazza II. Robust väggmonterad armatur i kapslingsklass IP65 Piazza II Robust väggmonterad armatur i kapslingsklass IP65 Typiska användningsområden: Allmänna områden Parkeringsplatser Gångtunnlar Gångvägar Affärsområden Hotell Bostäder Industriområden Fabriker Garage

Läs mer

Norlys tillverkar belysning för privata hem och trädgårdar samt offentlig miljö. Både moderna och klassiska armaturer finns i sortimentet Nästan all

Norlys tillverkar belysning för privata hem och trädgårdar samt offentlig miljö. Både moderna och klassiska armaturer finns i sortimentet Nästan all 2008/ 2009 1 2 Norlys tillverkar belysning för privata hem och trädgårdar samt offentlig miljö. Både moderna och klassiska armaturer finns i sortimentet Nästan all produktion är förlagd till Norlys egen

Läs mer

Synbedömning - Bedömning av operatörens syn i skotare

Synbedömning - Bedömning av operatörens syn i skotare Synbedömning - Bedömning av operatörens syn i skotare Pak-Yue Wu Anna Ågren MF2011 Systems engineering School of Industrial Engineering and Management March 2009 Sammanfattning En synbedömning har gjorts

Läs mer

Materialet från: Växter och ljus Nelson Garden

Materialet från: Växter och ljus Nelson Garden Materialet från: Växter och ljus Nelson Garden Växter behöver ljus för alla sina livsprocesser. Under det mörka halvåret är odlingen är som svårast. Ofta är det trångt i våra fönsterkarmar så här års med

Läs mer

Arbetsplatsbelysning

Arbetsplatsbelysning Arbetsplatsbelysning Rätt belysning vid arbetsplatsen har mycket större betydelse för arbetsförhållandena än vad många tror, hälsan påverkas i hög grad. Bra ljusförhållande minskar risken för onödiga besvär

Läs mer

MAGNUM 2.0 är en ny generation strålkastare. En flexibel lågviktare med stora möjligheter. Energibesparande LED GO! dioder ihop med ett slagtåligt

MAGNUM 2.0 är en ny generation strålkastare. En flexibel lågviktare med stora möjligheter. Energibesparande LED GO! dioder ihop med ett slagtåligt MAGNUM LED 2.0 MAGNUM 2.0 är en ny generation strålkastare. En flexibel lågviktare med stora möjligheter. Energibesparande LED GO! dioder ihop med ett slagtåligt hölje av polypropulenblandning belyser

Läs mer

ARBETSLAMPOR NOVA. Nätdrivna

ARBETSLAMPOR NOVA. Nätdrivna ARBETSLAMPOR NOVA Nätdrivna Scangrip Area Lite CO är en 360 rundstrålande arbetsbelysning som ger dig stora användningsområden och många tillfällen att använda då den både är kraftfull med sina 4000 Lumen,

Läs mer

Ensto Lighting. Nyheter Höst/Vinter

Ensto Lighting. Nyheter Höst/Vinter Ensto Lighting Nyheter Höst/Vinter 2018-2019 Smart Lighting Smart Lighting är en kombination av kvalitetsarmaturer som är utrustade med rätt optik och rätt styrsystem. Kvalitet på armaturen kan ha olika

Läs mer

Flare. Effektivitet och komfort med LED

Flare. Effektivitet och komfort med LED Flare Effektivitet och komfort med LED Flare Downlights och spotlights med LED-teknik Flare, ett unikt designkoncept Produktdesign Mun* Flare är en komplett familj runda downlights och spotlights. De ger

Läs mer

Gjord för att synas. PHILIPS LED Ljuskälla 7 W-60 W E27 Varmvit Ej dimbar

Gjord för att synas. PHILIPS LED Ljuskälla 7 W-60 W E27 Varmvit Ej dimbar PHILIPS LED Ljuskälla 7 W-60 W E27 Varmvit Ej dimbar Gjord för att synas Klassiska former som du känner igen och älskar. Tack vare den senaste energibesparande LED-teknologin förbrukar de ungefär 80 %

Läs mer

Med energisnål och miljövänlig LED-teknik

Med energisnål och miljövänlig LED-teknik UTOMHUSBELYSNING Bromma kyrka belyst med Envios från Reggiani. Envios finns i flera modeller och har en mängd tillbehör som ger ett brett användningsområde. Sätt ljus på utemiljön Med energisnål och miljövänlig

Läs mer

Ljus som är behagliga för ögonen

Ljus som är behagliga för ögonen PHILIPS LED Ljuskälla 13 W (100 W) E27 Varmvit Ej dimbar Ljus som är behagliga för ögonen Dålig belysning är ansträngande för ögonen. Det är viktigare än någonsin med bra belysning hemma. Philips LED-lampor

Läs mer

L ö s n i n g a r f ö r d i n h ä l s a

L ö s n i n g a r f ö r d i n h ä l s a L ö s n i n g a r f ö r d i n h ä l s a MINSKAR FILTRERAR BORT upp till 80 % ÖGONTRÖTTHETEN av REFLEXERNA 3M Reflexdämpande bordslampor Med 3M polariserande belysningsfilter Vikten av bra belysning Att

Läs mer

Undervattensbelysning behövs det?

Undervattensbelysning behövs det? 12 Undervattensbelysning behövs det? 13 Ja! Av flera olika anledningar så är det mer viktigt än någonsin med en väl fungerande och anpassad undervattensbelysning. Säkerhet och funktionalitet är såklart

Läs mer

inled Proline X Series information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1

inled Proline X Series information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 inled Proline X Series 2015 information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 Proline X Series Riktbar 750 lumen! Riktbar 900 lumen! Proline X 15W COB Vit Specifikationer

Läs mer

Varmt ljus utan att behöva kompromissa med ljuskvaliteten

Varmt ljus utan att behöva kompromissa med ljuskvaliteten PHILIPS LED Ljuskälla (dimbar) 8,5 W (45 W) E27 Flame Reglerbar Varmt ljus utan att behöva kompromissa med ljuskvaliteten Philips LED Flame sprider ett vackert, gnistrande ljus och har ovanligt lång livslängd.

Läs mer

Trädgårdsbelysning. volt. Spotlights Decklights Fristående armaturer. Säkert & enkelt. EL & VVS - för din säkerhet

Trädgårdsbelysning. volt. Spotlights Decklights Fristående armaturer. Säkert & enkelt. EL & VVS - för din säkerhet Trädgårdsbelysning EL Säkert & enkelt 12 volt Spotlights Decklights Fristående armaturer EL & VVS - för din säkerhet Trädgårdsbelysning Garden Lights Trädgårdsbelysning Garden Lights är ett 12-voltssystem

Läs mer

polelite och keen Strålkastare med unika möjligheter

polelite och keen Strålkastare med unika möjligheter polelite och keen Strålkastare med unika möjligheter Strålkastare med unika möjligheter PoleLITE och Keen är två LED-strålkastare som kan monteras på såväl nya som befintliga stolpar. Armaturen sitter

Läs mer

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning 1 Detta är ljusservice Regelbundet underhåll är viktigt för att säkerställa en optimalt fungerande butiksbelysning. Ljusservice erbjuder den

Läs mer

Titan mastbelysning Europatillverkad kvalitetsarmatur för högmast

Titan mastbelysning Europatillverkad kvalitetsarmatur för högmast Titan mastbelysning Europatillverkad kvalitetsarmatur för högmast Europeisk innovation, europeisk tillverkning Områdesbelysning för flygplatser, hamnar, industrier samt köp- och logistikcenter Häpnadsväckande

Läs mer

Ljus som är behagliga för ögonen

Ljus som är behagliga för ögonen PHILIPS LED Spot 3,1 W (25 W) GU10 Varmvit Ej dimbar Ljus som är behagliga för ögonen Dålig belysning är ansträngande för ögonen. Det är viktigare än någonsin med bra belysning hemma. Philips LED-lampor

Läs mer

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort En ny nordisk klassiker är född Vi är stolta över att få presentera vår första egentillverkade gatubelysningsarmatur. Vialume 1 har ett organiskt formspråk och

Läs mer

Projektanpassad armatur som kräver ritning. Levereras som en komplett räckeslösning med integrerad belysning.

Projektanpassad armatur som kräver ritning. Levereras som en komplett räckeslösning med integrerad belysning. Railer ledstångsarmatur 2014 Railer T5 T5 Long life-rör, 48.000 brinntimmar (104 lm/w). Ljuskälla beställs separat! 230V, fast anslutning. Internt HF multidon. Kabelgenomföring i gavel. Rostfritt syrafast

Läs mer

SmartForm TCS/TPS460 högkvalitetsbelysning med ny, snygg utformning

SmartForm TCS/TPS460 högkvalitetsbelysning med ny, snygg utformning Lighting SmartForm TCS/TPS460 högkvalitetsbelysning med ny, snygg utformning SmartForm TCS460 I en tilltalande och bekväm arbetsmiljö arbetar vi bättre. SmartForm TCS/TPS460-serien består av pendelmonterade,

Läs mer

3W inbyggd ljuskälla

3W inbyggd ljuskälla inled Pollare 2014 Pollare 3W inbyggd ljuskälla 7W COB LED 2700K LED Pollare P2 3W 20, 40 och 60cm - Pollare 20, 40 eller 60cm hög med 3W inbyggd ljuskälla. - Varmvitt ljussken på 3000K färgtemperatur.

Läs mer

Visor Fasadarmaturer. Riktat ljus i minimalistisk elegans

Visor Fasadarmaturer. Riktat ljus i minimalistisk elegans Riktat ljus i minimalistisk elegans nergieffektiv fasadarmatur med hög visuell komfort för belysning av gångvägar, öppna ytor och entréer Visor fasadarmaturer placerar arkitekturmiljön i centrum för vår

Läs mer

15. Belysning GOLIATH Head light med 3 LED-diode

15. Belysning GOLIATH Head light med 3 LED-diode 15. Belysning GOLIATH Head light med 3 LED-dioder 15.1 GOLIATH Head light med 3 LED-diode Batteri: 3xAAA, Lumen 9 Kompakt head light med 3 LED-dioder som ger ett bra ljus. Perfekt för användning i trånga

Läs mer

Detaljerad checklista belysning/synergonomi, i första hand för ergonomer/arbetsmiljöingenjörer och andra specialister

Detaljerad checklista belysning/synergonomi, i första hand för ergonomer/arbetsmiljöingenjörer och andra specialister Detaljerad checklista belysning/synergonomi, i första hand för ergonomer/arbetsmiljöingenjörer och andra specialister Bilaga 3 till Prevents skrift Syn och belysning i arbetslivet (sidhänvisningar till

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

Maxos LED Performer effektiv och exakt linje med ljus

Maxos LED Performer effektiv och exakt linje med ljus Lighting Maxos LED Performer effektiv och exakt linje med ljus Maxos LED Performer Kunderna vill spara energi och minska kostnaderna jämfört med vad konventionell belysning vanligen ger möjlighet till.

Läs mer

ALVA-serien LeD-UTOMHUsArMATUrer

ALVA-serien LeD-UTOMHUsArMATUrer ALVA-serien LED-UTOMHUSARMATURER Esylux official partner of THE daylight. Intelligent ljuskvalitet Ljus är en oumbärlig komponent för mänskligt liv. Med sin energi lyfter det fram denna världens skönhet,

Läs mer

finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation.

finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation. finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation. Flex Ljus över allt. Visst är det snyggt med diskret, enhetlig belysning på kontoret, för både allmänljus och riktad

Läs mer

Sant och osant om kommande utfasning av belysningsprodukter

Sant och osant om kommande utfasning av belysningsprodukter Sant och osant om kommande utfasning av belysningsprodukter Voltimum seminarium 11 mars René Lindholm Osram Leif Berggren Philips Ljus Ekodesigndirektivet Ekodesigndirektivet en lag implementerades i Sverige

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

Exempel på LED-installationer i Stockholms utomhusbelysning

Exempel på LED-installationer i Stockholms utomhusbelysning Henrik Gidlund Anläggning 08-508 261 68 Exempel på LED-installationer i Stockholms utomhusbelysning Katarinavägen En 330 m linjär LED som belysning av mur och gångbana. Effekt är 1 W/m, totalt 330W. Byggår

Läs mer

Tvättstället är designat av Jesper Ståhl och Basic i vitt är Svanenmärkt. Basic levereras i platta paket.

Tvättstället är designat av Jesper Ståhl och Basic i vitt är Svanenmärkt. Basic levereras i platta paket. Varför ska jag välja Basic? Därför att badrumsserien Basic är en slitstark basinredning. Basic har dämpade lådor och serien finns i vit-, ek- eller svart melamin. Vill du vara säker på att minimera din

Läs mer

LAMPGUIDEN. Så sparar du energi med LED SPOTLIGHT LED ILLUMINATION LED

LAMPGUIDEN. Så sparar du energi med LED SPOTLIGHT LED ILLUMINATION LED LAMPGUIDEN Så sparar du energi med LED ILLUMINATION LED DECORATION LED SPOTLIGHT LED PROMO LED LED - framtidens belysning LED (Ljus-Emitterande Diod) är en modern teknik för att producera ljus med elektricitet.

Läs mer

Inklusive. produktguide. Våra energisnåla LED skrivbordslampor. Välkommen till framtiden!

Inklusive. produktguide. Våra energisnåla LED skrivbordslampor. Välkommen till framtiden! Inklusive produktguide Våra energisnåla LED skrivbordslampor Välkommen till framtiden! En historia om individuella belysningslösningar I mer än 70 år har vi designat nyskapande ergonomiska produkter och

Läs mer

Fl ndt. Flindt pollare. Design: Christian Flindt

Fl ndt. Flindt pollare. Design: Christian Flindt Fl ndt Flindt pollare. Design: Christian Flindt 2 Ett rent snitt. Inspiration är förmågan att se möjligheterna i det enkla. 3 4 Övning ger färdighet Christian Flindt hade redan vid projektstarten en vision

Läs mer

Tvättstället är designat av Jesper Ståhl och Basic är Svanenmärkt. Basic levereras i platta paket.

Tvättstället är designat av Jesper Ståhl och Basic är Svanenmärkt. Basic levereras i platta paket. Varför ska jag välja Basic? Därför att badrumsserien Basic är en slitstark basinredning. Basic har dämpade lådor och serien finns i vit-, ek- eller svart melamin. Vill du vara säker på att minimera din

Läs mer

LED BELYSNING. Tips och idéer för ditt hem

LED BELYSNING. Tips och idéer för ditt hem LED BELYSNING Tips och idéer för ditt hem LED ger ett varmt ljus Idag kan du välja LED-belysning som ser ut som halogen. LED går att dimra Städa eller mysa? Du kan själv anpassa ljuset efter humör. VARFÖR

Läs mer

Det perfekta bytet från. kvartsmetallhalogen, högtrycksnatrium och kvicksilver till LED NYHET!

Det perfekta bytet från. kvartsmetallhalogen, högtrycksnatrium och kvicksilver till LED NYHET! Industri och butiksbelysning TrueForce NYHET! Det perfekta bytet från kvartsmetallhalogen, högtrycksnatrium och kvicksilver till LED Det första LED-alternativet med plug-and-play-lösning för belysning

Läs mer

Utomhusbelysning och trygghet

Utomhusbelysning och trygghet Utomhusbelysning och trygghet Varför ser man bättre i vitt ljus jämfört med gul- orange ljus? Skillnad mellan glödlampans ljus och ljuset från LED Hur skall man tänka beträffande utomhusbelysning och trygghet

Läs mer

LÄS HELA MANUALEN INNAN ANVÄNDNING SPARA DESSA INSTRUKTIONER

LÄS HELA MANUALEN INNAN ANVÄNDNING SPARA DESSA INSTRUKTIONER DET HÄR INGÅR: PÅ/AVknapp Indikatorlampor för fläkthastighet Bakre galler L DE ME LÅG HÖ G Främre galler Vattentank Knapp för fläkthastighet Ljusknapp USB-kabel USB-strömadapter LÄS HELA MANUALEN INNAN

Läs mer

ArenaVision MVF404. ArenaVision MVF404. Fördelar. Funktioner

ArenaVision MVF404. ArenaVision MVF404. Fördelar. Funktioner Lighting Philips kompakta arenastrålkastare MVF404 är speciellt utvecklad för idrottsanläggningar där stora krav ställs på belysningen för åskådare och TVsändningar där spelare tillåts utöva sin sport

Läs mer

Spännande och strålande

Spännande och strålande LEDlamps DiamondSpark Spännande och strålande MASTER LEDkron och MASTER LEDklot Världsledande inom LED-belysning Med vår senaste LED-teknik och mer än 100 års erfarenhet inom optik och elektronik är Philips

Läs mer

GUIDE FÖR UTOMHUSBELYSNING

GUIDE FÖR UTOMHUSBELYSNING GUIDE FÖR UTOMHUSBELYSNING En trygg och trivsam livsmiljö för alla Smart styrning. Genom intelligent styrning uppnås både maximala energibesparingar och en ändamålsenlig belysning. Genom intelligent styrning

Läs mer

LED Framtidens belysning

LED Framtidens belysning -Föreläsning av Viktoria Backman, -Telefon: 08-41 05 10 30 victoria.backman@locklight.se LED Framtidens belysning Detta ska du tänka på vid en investering av LED-belysning! - Tekniken LED i belysningsform

Läs mer

GRÖNARE, ENKLARE, SKÖNARE

GRÖNARE, ENKLARE, SKÖNARE GRÖNARE, ENKLARE, SKÖNARE EN LITEN GUIDE ATT TÄNKA PÅ NÄR MAN VÄLJER BELYSNING MondeVerde AB Sommarhemsvägen 7 18 157 Lidingö +46 8 760 80 50 info@mondeverde.com www.mondeverde.se sida "1 Innehåll Bakgrund...

Läs mer

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien Kontorsbelysning SE PRANA+serien GOLV OCH PENDLADE ARMATURER LED I PRANA+serien INDIREKT TAKRIKTAT LJUS UTDRAGBART LAMPHUVUD DIREKT LJUS AVANCERAD SENSOR LJUSSTYRKA SCENARIESTYRNING TUNABLE WHITE FÖR ANPASSNING

Läs mer

EFix för ett miljövänligt kontor

EFix för ett miljövänligt kontor Lighting EFix för ett miljövänligt kontor Med armaturerna EFix för TL5 lysrör får du en mycket prisvärd och innovativ belysning, som ger stora energibesparingar när de gamla EM-donen ersätts med Philips

Läs mer

Varför ska jag välja Basic?

Varför ska jag välja Basic? Varför ska jag välja Basic? Därför att badrumsserien Basic är en slitstark basinredning. Basic har dämpade lådor och serien finns i vit-, ek- eller svart melamin. Vill du vara säker på att minimera din

Läs mer

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se www.osram.se LEDande lösningar! Introduktion av: QOD LUMINESTRA LED LINEARlight DRAGON Slim DRAGONPOINT VARIO PRO och DRAGONPOINT FIX PRO LEDvance PARATHOM KIT LED PRO LED-armaturer från OSRAM NYHETER

Läs mer

Studie nybyggnation Ulfsgården

Studie nybyggnation Ulfsgården Studie nybyggnation Ulfsgården 1. UTFORMNING AV BELYSNING Grundkrav Belysningen skall i möjligaste mån uppfylla dessa krav: Minst 150 lux* under 16 timmar (för lakterande kor) Max 10 lux nattetid Jämnhet

Läs mer

Ljus som är behagliga för ögonen

Ljus som är behagliga för ögonen PHILIPS LED Kronljus 4 W (25 W) E14 Varmvit Ej dimbar Ljus som är behagliga för ögonen Dålig belysning är ansträngande för ögonen. Det är viktigare än någonsin med bra belysning hemma. Philips LED-lampor

Läs mer