Organisationsnummer Juridisk form. En rättvis och hållbar värld där alla människor har makt att förändra.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Organisationsnummer 802400-7620. Juridisk form. En rättvis och hållbar värld där alla människor har makt att förändra."

Transkript

1 Organisationsnummer Juridisk form Ideell organisation Effektrapport Vad vill er organisation uppnå? Forum Syds vision är: En rättvis och hållbar värld där alla människor har makt att förändra. Forum Syds syfte är: Att stärka marginaliserade människor som organiserar sig och hävdar sina rättigheter, världen över. Att bilda opinion för förändringar som bidrar till en rättvis och hållbar värld. Forum Syds övergripande mål för utvecklingssamarbetet är: Marginaliserade människor som lever i fattigdom har demokratiskt inflytande och tillgång till mänskliga rättigheter. Resultat finns som visar förändringar mot ett hållbart samhälle på lokal, nationell och global nivå. Kortsiktiga mål på två till fyra års sikt finns också för alla Forum Syds program och projekt. Alla dessa mål ligger inom ramen för, och bidrar till, uppfyllelsen av det övergripande målet. Hur mer konkreta och detaljerade mål hänger samman med vårt övergripande mål beskrivs utförligare under rubrik 5 Hur vet ni om organisationen gör framsteg. 2. I vilket organisatoriskt sammanhang verkar er organisation? Forum Syd är en ideell organisation med 158 svenska organisationer som medlemmar. Forum Syd ska vara en mötesplats för medlemsorganisationerna för utbyte av erfarenheter och förbättring av arbetsmetoder inom utvecklingssamarbetet. Forum Syd ska också vara en plattform för opinionsbildning. Genom projekt och program samarbetar Forum Syd med organisationer i Sverige och med organisationer i utvecklingsländer samt med internationella organisationer. Forum Syd är en så kallad ramorganisation med särskilt ramavtal med Sida. Inom ramen för detta avtal förmedlas biståndsmedel till svenska organisationer. Biståndsmedlen används dels i utvecklingsprojekt i länder som finns upptagna på OECD/DAC-listan, dels för informations- och kommunikationsarbete i Sverige. Forum Syds roll är att kvalitetsäkra bidraget samt att bedöma ansökningar, rapporter och erbjuda kapacitetsutveckling till svenska organisationer och de organisationer de samarbetar med i olika länder. 1 (9)

2 Forum Syd stödjer också organisationer direkt i de länder där Forum Syd har landkontor. Det är organisationer, ofta gräsrotsorganisationer, som genomför projekten. Planering, uppföljning och utvärdering av mål, strategier, aktiviteter, metoder och bidrag görs i tätt samarbete mellan Forum Syd och organisationerna. Informations- och kommunikationsarbetet i Sverige syftar till att öka kunskapen kring globala utvecklingsfrågor. Svenska organisationer som får stöd höjer kunskapen om resultat av utvecklingssamarbetet och om situationen i de länder där de verkar. Forum Syd bedriver också opinionsverksamhet för förändringar som bidrar till en rättvis och hållbar värld i Sverige, EU, i samarbetsländerna och globalt. I dessa program samarbetar Forum Syd även med internationella organisationer. 3. Vilka strategier har ni för att uppnå era mål? Vi arbetar för varaktig förändring Vi anser att en grundlig analys av omvärlden, de problem man vill åtgärda och de förutsättningar som finns, lägger grunden för ett strategiskt förändringsarbete. De berörda deltar i analyserna En viktig princip är att de människor som själva berörs av en utvecklingsinsats ska vara de som formulerar såväl problem som lösningar. Det innebär att vårt utvecklingssamarbete ska utgå från analyser som görs lokalt med inflytande och direkt deltagande av berörda grupper och individer. Planering, genomförande och uppföljning av insatser ska ske med de som är berörda. I våra insatser bevakar vi alltid kvinnors möjlighet att arbeta aktivt och företräda sina intressen. Det innebär att Forum Syd anser att underifrånperspektivet både är en viktig rättvisefråga och ett sätt att stärka hållbarheten i de förändringar som uppnås. Helhetsperspektiv på utveckling Analyser av omvärlden och dess problem och möjligheter ska också ta hänsyn till faktorer som har särskild betydelse för utvecklingen, exempelvis förekomsten av konflikter och våld, miljö- och klimatrisker, problematik med alkohol och andra droger samt hiv- och hälsosituationen. Vi bekämpar diskriminering I vårt arbete bekämpar vi diskriminering i olika former och utmanar orättvisa maktstrukturer. För Forum Syd är det viktigt att vara medveten om och ta hänsyn till att olika maktstrukturer existerar samtidigt och påverkar varandra. Marginalisering och fattigdom tar sig olika uttryck för olika grupper och individer i en och samma kontext. Det gäller exempelvis diskriminering på grund av kön, klass, etnicitet, funktionsnedsättning, ålder, sexuell läggning och hiv-status. För att försäkra sig om att inte befästa orättvisa maktrelationer behöver alla utvecklingsinsatser ta hänsyn till detta. Vi påverkar orättvisa strukturer Forum Syd påverkar den svenska politiken på olika nivåer för att främja global rättvisa och en hållbar värld. Vi informerar och sprider kunskap i det svenska samhället om utvecklingens drivkrafter och behovet av en förändrad politik, ökat globalt engagemang 2 (9)

3 och livsstilsförändringar för att uppnå en mer rättvis fördelning av jordens resurser. Tillsammans med andra globala nätverk och organisationer verkar vi för demokratisering och större öppenhet hos globala institutioner. Vi arbetar rättighetsbaserat (RBA) Ett rättighetsbaserat arbete innebär att utmana diskriminerande normer och maktstrukturer som hindrar människor från att ha inflytande över samhällsutvecklingen och bestämma över sitt eget liv. Ett rättighetsbaserat arbete bidrar till att åstadkomma varaktiga strukturella förändringar i samhället. Forum Syd sätter fokus på statens ansvar att garantera medborgarnas mänskliga rättigheter. Att arbeta rättighetsbaserat innebär att aktivt verka för icke-diskriminering, aktivt folkligt deltagande och rättighetsfokus. Icke-diskriminering Vi anser att det är av största vikt att bekämpa diskriminering, utmana orättvisa maktstrukturer och verka för att fler människor som lever i fattigdom deltar i beslut som är viktiga för dem. Arbetet mot icke-diskriminering kan ske genom att påverka attityder, beteenden, sedvänjor och traditioner, inom organisationer eller på samhällsnivå. Aktivt folkligt deltagande Vi stärker marginaliserade människors organisering för att kräva rättigheter, skapa utrymme för ökat folkligt deltagande och för att formulera politiska förslag. När människor går samman för att förändra sin situation fördjupas demokratin. Rättighetsfokus För Forum Syd är det viktigt att påverka och övervaka politiska strukturer, lagar, beslut och genomförande så att makthavare tar sitt ansvar för att uppfylla människors rättigheter. Vi arbetar också för att människor i större utsträckning ska få kännedom om sina rättigheter och kunna utkräva dem. Vi bygger civilsamhällets kapacitet Civilsamhällets organisationer har en central roll att spela i arbetet för en rättvis och hållbar värld, därför arbetar vi inom Forum Syd för att stärka deras kapacitet. För Forum Syd är det särskilt viktigt att främja marginaliserade gruppers möjlighet till organisering och att stärka demokratiska krafter inom det civila samhället. Det civila samhället har tre särskilt viktiga funktioner för att kunna bidra till demokratisering och utveckling: Att påverka och övervaka att staten tar sitt ansvar att uppfylla individers rättigheter. Att stödja organisering och ge utrymme för folkligt deltagande, bland annat för att föra upp frågor på den politiska dagordningen. Att vara en arena där människor tränar sig i demokratiskt beslutsfattande och ansvarsutkrävande. Samarbete mellan olika aktörer inom det civila samhället ökar genomslagskraften och ger en bredare bas. Forum Syd stödjer därför samverkan mellan olika delar av det civila samhället på lokal, nationell och internationell nivå. 3 (9)

4 Vi utvecklar partnerskap med aktörer i samarbetsländer Visträvar efter ett så jämbördigt samarbete som möjligt. Partnerskapet kännetecknas av ömsesidigt ansvarstagande och förutsätter att det finns en gemensam värdegrund och gemensamma intressen. Att vara en partner snarare än bara en finansiär är centralt för Forum Syd och vi är övertygade om att partnerskap med utrymme för dialog och ömsesidigt lärande ökar möjligheterna att nå vår vision. Vi arbetar för ett effektivare utvecklingssamarbete De åtta så kallade Istanbulprinciperna 1 är vägledande i vårt arbete. Principerna handlar om hur civilsamhället bör förhålla sig för att vara en effektiv utvecklingsaktör och är framtagna i samarbete mellan organisationer i civilsamhället världen över. Utöver dessa principer har organisationer i det svenska civila samhället kommit överens om att, i sin roll som givare, i så hög grad som möjligt: Anpassa utvecklingssamarbetet till mottagarorganisationens strategier och administrativa system. Att söka stödja långsiktigt men flexibelt. Att vara transparenta och värna ett ömsesidigt ansvarstagande. 4. Vilken kapacitet och vilket kunnande har ni för att uppnå ert mål? Forum Syd har ett huvudkontor i Stockholm med cirka 50 anställda samt cirka 50 anställda på 5 landkontor (under 2014). Personalen har hög kompetens och relevant utbildning. En stor del av Forum Syds intäkter kommer från Sida. Utöver detta har Forum Syd andra finansiärer (EU, svenska ambassader i olika länder, norska ambassaden i Colombia, DFID, MAC Foundation, Arabella Advisors och UNV). Forum Syds 158 medlemsorganisationer utgör en stark kompetensbas. Samarbetsorganisationerna är en av Forum Syds viktigaste externa resurser. Utan de cirka 300 lokala partnerorganisationerna i världen kan Forum Syd inte uppnå sina mål. Organisationerna i länderna kan den lokala kontexten bäst och kan mest effektivt genomföra förändringsarbete på plats. Svenska organisationer har en lång tradition av kontakter med grupper i det civila samhället världen över. Internt och bland medlemsorganisationerna finns en hög kompetens inom de tre profilområden som Forum Syd prioriterar för att nå resultat inom utvecklingsarbetet demokrati och mänskliga rättigheter, jämställdhet samt ett hållbart nyttjande av naturresurser. Forum Syd har alltså via sina medlemmar ett brett nätverk med stor kompetens. Forum Syd är också själv medlem i ett antal nätverk samt leder vissa av dem. 1 De åtta Istanbulprinciperna som antogs i september 2010 är: 1. Respect and promote human rights and social justice 2. Embody gender equality and equity while promoting women and girl s rights. 3. Focus on people s empowerment, democratic ownership and participation. 4. Promote Environmental Sustainability 5. Practice transparency and accountability 6. Pursue equitable partnership and solidarity 7. Create and share knowledge and commit to mutual learning. 8 Commit to realizing positive sustainable change. 4 (9)

5 5. Hur vet ni om er organisation gör framsteg? Genom resultatredovisningar till Forum Syds olika givare åskådliggörs resultaten i de arbeten som görs inom olika projekt och program. Ett projekt bedrevs under 2013 i syfte att ta fram en modell för att aggregera och redovisa resultat från allt utvecklingssamarbete. Resultatmodellen är nu på plats och integrerad i Forum Syds system för verksamhetsplanering och resultatrapportering. Resultaten i utvecklingssamarbetet följs upp årligen från och med Forum Syds övergripande mål för utvecklingssamarbete är: Marginaliserade människor som lever i fattigdom har demokratiskt inflytande och tillgång till mänskliga rättigheter. Resultat finns som visar förändringar mot ett hållbart samhälle på lokal, nationell och global nivå. Det övergripande målet har sex indikatorer. Indikatorerna bygger på Forum Syds idéprogram Indikatorerna speglar olika typer av förändringar på olika nivåer i samhället. De utvalda förändringarna är alla viktiga steg på vägen till ökat demokratiskt inflytande, mänskliga rättigheter och mer hållbara samhällen. Indikatorerna visar antalet insatser som Forum Syd har bedömt har lett till, eller tydligt bidragit till, den specifika förändringstypen. Antalet kan spåras tillbaka till de enskilda insatser som bedömts. Varje insats kan ha bidragit till flera olika typer av förändring. Indikator 1: Förändrat beteende bland rättighetsinnehavare (rättighetsinnehavare är marginaliserade människor som lever i fattigdom) Definition: andel av rapporterade insatser som bedöms: 1. Ha bidragit väsentligt till ökat deltagande hos rättighetsinnehavarna i demokratiska processer och beslut, 2. Ha lett till förändrat beteende hos rättighetsinnehavarna för att hävda sina rättigheter, 3. Ha bidragit väsentligt till förändrat beteende hos rättighetsinnehavarna i fråga om användning av och tillgång till offentliga tjänster och/eller hållbar användning av, tillgång till och kontroll över naturresurser. Indikator 2: Ökad representativitet och/eller stärkt intern demokrati i det civila samhällets organisationer Definition: andel av rapporterade insatser som bedöms ha bidragit väsentligt till åtminstone en av följande typer av förändringar: 1. Ökat andelen organiserade rättighetsinnehavare, 2. Ökat målgruppernas inflytande på det civila samhällets organisationer, 3. Utökade nätverk/nya arenor, 4. Stärkt intern demokrati i det civila samhällets organisationer. Indikator 3: Att legitima civilsamhällesorganisationer och deras nätverk ökat sitt deltagande i demokratiska processer/beslut Definition: andel av rapporterade insatser som bedöms ha bidragit väsentligt till: 5 (9)

6 1. Ökat deltagande från legitima civilsamhällesorganisationer och deras nätverk i demokratiska processer, inklusive mekanismer för ansvarsskyldighet och beslutsfattande. Indikator 4: Utvidgning av demokratiskt och politiskt utrymme och dialog. (Indikatorn är riktad mot ansvarsbärare dvs. staten och lokala beslutsfattare i formella strukturer Definition: andel av rapporterade insatser som bedöms ha bidragit väsentligt till: 1. Att skapa, öka eller vidga utrymmet för rättighetsinnehavare att delta i reformprocesser, konfliktlösning, mekanismer för ansvarsutkrävande, demokratiska strukturer och/eller deltagande i förvaltningen av naturresurser. Indikator 5: Förändringar i juridiska och/eller politiska ramverk (ansvarsbärare) Definition: andel av rapporterade insatser som bedöms ha bidragit väsentligt till åtminstone en av följande typer av förändringar: 1. Stiftande av ny lagstiftning/politik som bidrar till uppfyllandet av rättigheter och/eller en hållbar utveckling. 2. Förändringar i befintlig lagstiftning/politik som bidrar till uppfyllandet av rättigheter och/eller hållbar utveckling. Indikator 6: Förändrat beteende hos ansvarsbärare och/eller förändrad tolkning eller tillämpning av existerande juridiska ramverk, internationella konventioner och internationell praxis. Definition: andel av rapporterade insatser som bedöms ha bidragit väsentligt till minst en av följande typer av förändring: 1. Ändrad tolkning av gällande lagstiftning och/eller internationella konventioner och praxis som bidrar till uppfyllandet av rättigheter och/eller hållbar utveckling, 2. Förändrad praxis hos ansvarsbärare och/eller genomförande av befintlig lagstiftning, som bidrar till uppfyllandet av rättigheter och/eller hållbar utveckling, 3. Förändrat beteende hos andra aktörer med makt i samhället som bidrar till uppfyllandet av rättigheter och/eller hållbar utveckling. 6. Vad har ni åstadkommit såhär långt? Övergripande mål för utvecklingssamarbetet För att aggregera resultat från allt Forum Syds utvecklingssamarbete (vidareförmedling via svenska organisationer och direktstöd till lokala organisationer) används Forum Syds resultatmodell. Varje slutrapport bedöms i förhållande till Forum Syds övergripande mål för utvecklingssamarbete. 6 (9)

7 Antal slutrapporterade insatser (av totalt 115 st) som tydligt bidragit till:* (1) Förändrat beteende bland rättighetsinnehavare 69 (2) Ökad representativitet och/eller stärkt intern demokrati i det civila samhällets organisationer 79 (3) Att legitima civilsamhällesorganisationer och deras nätverk ökat sitt deltagande i demokratiska processer/beslut 39 (4) Utvidgning av demokratiskt och politiskt utrymme och dialog 10 (5) Förändringar i juridiska och/eller politiska ramverk 5 (6) Förändrat beteende hos ansvarsbärare och/eller förändrad tolkning eller tillämpning av existerande juridiska ramverk, internationella konventioner och internationell praxis. 31 *) Varje insats kan ha bidragit till flera typer av förändring. Diagrammet visar vad antalet slutrapporterade insatser 2014 har lett till. En insats är en tidsbegränsad aktivitet som genomförs av en svensk eller utländsk organisation i enlighet med ett upprättat avtal. Indikatorerna fyra till sex handlar om förändringar hos ansvarsbärare (makthavare). Varaktig förändring uppnås endast när ansvarsbärarna, oftast staten på olika nivåer, förändrar lagstiftning, praxis eller lämnar utrymme för demokratisk dialog. Dessa typer av förändring är ofta resultatet av långsiktigt arbete med komplexa och multipla orsakssamband. Antalet insatser som kan sägas ha bidragit på ett signifikativt sätt till den här typen av förändringar är därför färre. För de första tre indikatorerna är det oftast lättare att bedöma att förändringar är resultat av Forum Syds stöd än i de tre sista. 7 (9)

8 Resultaten inom indikator 1 och 2 handlar om att målgrupperna organiserar sig kring sina, för dem, nyupptäckta rättigheter. Därigenom blir de en del av det civila samhället eller i vissa fall del av ansvarsbärare i form av valda lokala, regionala eller nationella beslutshavare. Vissa projekt arbetar konkret med till exempel konventionen om avskaffande av diskriminering av kvinnor eller FN:s resolution 1325 om kvinnor, fred och säkerhet. På detta vis ges utsatta grupper verktyg att själva stärka sina möjligheter till att kräva och få sina rättigheter tillgodosedda. I konflikt- och postkonfliktområden eller där de demokratiska principerna är starkt åsidosatta (till exempel Somalia, Belarus, Sudan och Irak), riktas arbetet oftast medvetet mot en specifik grupp vars rättigheter är lättare att lyfta fram och mindre kontroversiella, till exempelvis människor som lever med funktionshinder. Arbetet kan då till viss del innefatta samhällsservice som ett verktyg för att initiera arbete med ett rättighetsbaserat perspektiv. Resultaten inom indikator 3 och 4 visar på när det civila samhället lyckas stärka sin roll via aktivt deltagande i nätverk och demokratiska processer. Detta möjliggörs ofta genom öppnande av nya demokratiska arenor såsom särskilda kommittéer, direkta förfrågningar eller erkännanden av civilsamhällesorganisationer från myndigheter på lokal, regional eller nationell nivå. Det kan också ske genom att informella ledaraktörer exempelvis klan-, religiösa och traditionella ledare eller äldre och byråd aktivt bidrar till att inkludera civilsamhället genom att involvera och erkänna dem. Resultaten inom indikator 5 och 6 handlar oftast om att makthavare förändrar sitt beteende, justerar eller tolkar lagar annorlunda som följd av utvecklingssamarbetet. Det kan, till exempel leda till att minska diskriminering på grund av kön eller finna vägar att öka representativiteten av kvinnor i beslutsfattande församlingar. Övergripande mål för opinionsbildning Forum Syds mål med vårt opinionsbildande arbete är att våra målgrupper agerar för en rättvis och hållbar global utveckling. Forum Syds främsta målgrupper för extern kommunikation är institutionella givare och beslutsfattare. I arbetet informerar och opinionsbildar Forum Syd inom ramen för allmän extern kommunikation, genom två program finansierade av Sida: Globala utvecklingsfrågor och Globalportalen och ett program finansierat av EU: Capital Flight Programme. Under 2014 fokuserades opinionsarbetet på skatteflykt, svensk biståndspolitik och rätten till naturresurser (landgrabbing). Forum Syd har under året arbetat mot politiker i både Sverige och EU och krävt krafttag mot skatteflykt, i samband med bland annat EU- och riksdagsval och avgörande förhandlingar. En rapport lanserades om skatteflykt i Sverige och EU, Stop Tax Dodging Report. Ett antal sociala mediekampanjer mot skatteflykt samt debattartiklar är aktiviteter som genomförts, som bidragit till resultaten i opinionsarbetet. Under 2014 kom skatteflykt upp både på den mediala och politiska agendan. Biståndsminister Isabella Lövin lyfte skatteflykt som en av de prioriterade frågorna i arbetet med politik för global utveckling och konstaterade att skatteflykt är ett område där civilsamhällets opinionsbildning behövs och gör nytta. I EU:s 8 (9)

9 förhandlingar i december 2014 om penningtvättsdirektivet övergav Sverige sin tidigare hållning och röstade för öppna ägarregister. Inom ramen för svensk biståndspolitik har frågan om urholkning av biståndet lyfts bland annat via debattartiklar, öppna brev till politiker och kampanjer i sociala medier. Genom Forum Syds och andra organisationers opinionsbildande arbete fick frågan god medial uppmärksamhet under hösten. Dessvärre ledde inte detta till minskad urholkning utan tvärtom, den ökade ytterligare. Ett viktigt resultat från arbetet relaterat till naturresurser var att EU-kommissionen påbörjade en process med utredning av kopplingarna mellan EU:s handelsförmåner och kränkningar av mänskliga rättigheter i samband med sockerplantager i Kambodja. Europeiska och kambodjanska organisationer samt Forum Syd, har upprepade gånger skrivit brev till EU-kommissionen med uppmaningen att undersöka sambanden och säkerställa att fattiga bybor som drabbats av tvångsförflyttningar ska kompenseras. Ett annat resultat är att de svenska pensionsfonderna (AP-fonderna) under hösten backade från tidigare uttalanden om att svenska folket inte vill att överväganden om miljö och respekt för mänskliga rättigheter ska leda till lägre pensioner. Alla politiska partier har sagt att de vill se att respekten för mänskliga rättigheter och miljö ingår i regelverket för pensionsfonderna. Globalportalen är ett program med målet att bidra med ökad kunskap om globala frågor hos unga (16 25 år). Besöken på Globalportalens webbplats ökade med 19 procent från besök till och på Facebook ökade antalet följare med 24 procent från till Forum Syd visar positiva resultat när det gäller att nå ut i medierna, inklusive webb och sociala medier. Under året besökte personer (unika) webbplatsen. Forum Syds Facebooksida hade (2 021) följare och Twitter (1 802). Av följarna på Twitter var 380 identifierade som tillhörande gruppen beslutsfattare. Forum Syd har under året ingått i en arbetsgrupp tillsammans med andra organisationer och UD för att utforma gemensamma åtaganden mellan regeringen och svenska civilsamhällesorganisationer verksamma inom biståndet. Åtagandena förtydligar betydelsen av dialog samt mervärdet av svenska organisationer i svenskt utvecklingssamarbete. Forum Syd har också aktivt försökt påverka inriktningen av nya strategier för stöd till civilsamhället och för informationsbidrag. 9 (9)

Forum Syds Idéprogram 2012-2022

Forum Syds Idéprogram 2012-2022 Forum Syds Idéprogram 2012-2022 Forum Syds idéprogram 2012-2022 Vår vision är en rättvis och hållbar värld där alla människor har makt att förändra När människor använder och utvecklar demokratin fördelas

Läs mer

Forum Syds policy för det civila samhällets roll i en demokratisk utveckling

Forum Syds policy för det civila samhällets roll i en demokratisk utveckling Forum Syds policy för det civila samhällets roll i en demokratisk utveckling Beslutad av: Forum Syds styrelse Beslutsdatum: 18 februari 2013 Giltighetstid: Tillsvidare Ansvarig: generalsekreteraren 2 (5)

Läs mer

Regeringens och svenska civilsamhällesorganisationers gemensamma åtaganden för stärkt dialog och samverkan inom utvecklingssamarbetet

Regeringens och svenska civilsamhällesorganisationers gemensamma åtaganden för stärkt dialog och samverkan inom utvecklingssamarbetet Regeringens och svenska civilsamhällesorganisationers gemensamma åtaganden för stärkt dialog och samverkan inom utvecklingssamarbetet Regeringens och svenska civilsamhällesorganisationers gemensamma åtaganden

Läs mer

CONCORD Sveriges strategi - Antagna av årsmötet

CONCORD Sveriges strategi - Antagna av årsmötet CONCORD Sveriges strategi - Antagna av årsmötet 2014-04-29 1. Vår vision: Vår vision är en hållbar värld utan fattigdom och orättvisor, där politiken utformas för rättvisa, jämställdhet, jämlikhet och

Läs mer

SMRs syn på utvecklingssamarbete

SMRs syn på utvecklingssamarbete SMRs syn på utvecklingssamarbete SMR tror att utvecklingssamarbete bäst sker utifrån en stabil grund och en tydlig identitet. För SMR är det vår värdegrund som inspirerar och vägleder oss när vi försöker

Läs mer

Överenskommelse mellan regeringen och svenska civilsamhällesorganisationer inom Sveriges bistånd

Överenskommelse mellan regeringen och svenska civilsamhällesorganisationer inom Sveriges bistånd Överenskommelse mellan regeringen och svenska civilsamhällesorganisationer inom Sveriges bistånd Överenskommelse mellan regeringen och svenska civilsamhällesorganisationer inom Sveriges bistånd Innehåll

Läs mer

)XXHIQSOVEXMSGL VÇXXMKLIXWTIVWTIOXMZMWZIRWOX YXZIGOPMRKWWEQEVFIXI rzehhixçvsglzehhixjåvj VOSRWIOZIRWIV 7ITXIQFIV 9XVMOIWHITEVXIQIRXIX 78=6)07)2*Ó6-28)62%8-32)008 98:)'/0-2+77%1%6&)8) %ZHIPRMRKIRJ VHIQSOVEXMSGLWSGMEPYXZIGOPMRK

Läs mer

CONCORD SVERIGES STRATEGI - Antagna av årsmötet

CONCORD SVERIGES STRATEGI - Antagna av årsmötet CONCORD SVERIGES STRATEGI - Antagna av årsmötet 2018-04-26 1. Vår vision: Vår vision är en hållbar värld utan fattigdom och orättvisor, där politiken utformas för rättvisa, jämställdhet, jämlikhet och

Läs mer

Strategi för stöd genom svenska organisationer i det civila samhället för perioden

Strategi för stöd genom svenska organisationer i det civila samhället för perioden Strategi för stöd genom svenska organisationer i det civila samhället för perioden 2016-2022 Inriktning Syftet med verksamheten inom ramen för strategin är att arbeta för ett livskraftigt och pluralistiskt

Läs mer

CONCORD Sveriges strategi - Antagna av årsmötet 2014-04-29

CONCORD Sveriges strategi - Antagna av årsmötet 2014-04-29 CONCORD Sveriges strategi - Antagna av årsmötet 2014-04-29 1. Vår vision: Vår vision är en hållbar värld utan fattigdom och orättvisor, där politiken utformas för rättvisa, jämställdhet, jämlikhet och

Läs mer

Folkhögskolornas arbete för global rättvisa

Folkhögskolornas arbete för global rättvisa FOLAC FOLKBILDNING LEARNING FOR ACTIVE CITIZENSHIP Folkhögskolornas arbete för global rättvisa 2013-02-26 Folkhögskolornas samverkansländer i världen (Gränsöverskridande folkbildning 2011) 2 Folkhögskolornas

Läs mer

Rapport till Sida för informations- och kommunikationsbidraget år 2014

Rapport till Sida för informations- och kommunikationsbidraget år 2014 Rapport till Sida för informations- och kommunikationsbidraget år 2014 Ruth Bourke Berglund Sida Partnership Forum Härnösand Sida Svenska missionsrådet Box 14038 167 14 Bromma SMR:s kommunikations- och

Läs mer

Effektrapport Frii 2013

Effektrapport Frii 2013 Effektrapport Frii 2013 P A G E 1 of (5) D A T E 30/09/2014 A U T H O R Krister Adolfsson 1. Vad vill er organisation uppnå? Diakonia är en biståndsorganisation grundad i kristna värderingar som samarbetar

Läs mer

Ända sedan Erikshjälpens grundare Erik Nilssons dagar står barnen i centrum för allt vårt arbete.

Ända sedan Erikshjälpens grundare Erik Nilssons dagar står barnen i centrum för allt vårt arbete. 1. Värdegrund Erikshjälpen tar sin utgångspunkt i en kristen värdegrund som betonar att: Alla människor är skapade av Gud med lika och okränkbart värde. Alla människor har rätt till ett värdigt liv. Vår

Läs mer

Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete. de mänskliga rättigheterna, demokrati och rättsstatens principer Strategi MR DEMO RÄTTSS 1

Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete. de mänskliga rättigheterna, demokrati och rättsstatens principer Strategi MR DEMO RÄTTSS 1 Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete avseende arbetet med de mänskliga rättigheterna, demokrati och rättsstatens principer 2018 2022 Strategi MR DEMO RÄTTSS 1 1. Inriktning Målet för svenskt internationellt

Läs mer

Extremism och lägesbilder

Extremism och lägesbilder Extremism och lägesbilder Kongressbeslut 2015 Inriktningsmål nummer fem för kongressperioden 2016-2019 anger att: SKL ska verka för att medlemmarna har tillgång till goda exempel på lokala och regionala

Läs mer

Svenska missionsrådets policy för rättighetsperspektivet

Svenska missionsrådets policy för rättighetsperspektivet SIDA 1 av 20 Svenska missionsrådets policy för rättighetsperspektivet Antagen av Svenska missionsrådets styrelse 2014-03-13. Bakgrund Denna policy bygger bland annat på lärdomar och rekommendationer från

Läs mer

Effektrapport 2014 Latinamerikagrupperna

Effektrapport 2014 Latinamerikagrupperna Effektrapport 2014 Latinamerikagrupperna Latinamerikagrupperna är medlem av Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII. Som medlem förbinder sig Latinamerikagrupperna att följa FRIIs kvalitetskod vilken

Läs mer

UNGDOMSORGANISATIONERNA, SAMHÄLLET OCH FRAMTIDEN VÅR ROLL OCH VÅRT VÄRDE

UNGDOMSORGANISATIONERNA, SAMHÄLLET OCH FRAMTIDEN VÅR ROLL OCH VÅRT VÄRDE UNGDOMSORGANISATIONERNA, SAMHÄLLET OCH FRAMTIDEN VÅR ROLL OCH VÅRT VÄRDE LSU:s uppdrag och syfte LSU är samarbetsorganet för svenska ungdomsorganisationer. LSU arbetar utifrån demokratisk grund för att

Läs mer

Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Jönköpings kommun

Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Jönköpings kommun Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Ks/2018:353 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga

Läs mer

Överenskommelsen Botkyrka. Idéburna organisationer och Botkyrka kommun i samverkan. för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Botkyrka

Överenskommelsen Botkyrka. Idéburna organisationer och Botkyrka kommun i samverkan. för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Botkyrka 1(6) Överenskommelsen Botkyrka Idéburna organisationer och Botkyrka kommun i samverkan för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Botkyrka Gemensam deklaration Vår gemensamma deklaration om samverkan

Läs mer

Policy Fastställd 1 december 2012

Policy Fastställd 1 december 2012 Policy Fastställd 1 december 2012 1 1. Syfte med Policyn Denna policy innehåller vägledning till SAKs ledning, personal och medlemmar för hela verksamheten. Den antas av årsmötet och uttrycker SAKs vision,

Läs mer

Effektrapport Rapportering enligt FRII. Stockholm

Effektrapport Rapportering enligt FRII. Stockholm Stockholm 20180603 Effektrapport 2017 Rapportering enligt FRII Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm info@latinamerikagrupperna.se www.latinamerikagrupperna.se 1 grupperna är medlem i Frivilligorganisationernas

Läs mer

Protokoll Forum Syd Årsmöte 2014 Bilaga 7. Forum Syd

Protokoll Forum Syd Årsmöte 2014 Bilaga 7. Forum Syd Protokoll Forum Syd Årsmöte 2014 Bilaga 7 Forum Syd Övergripande verksamhetsplan 2015 2017 2015 Vision och värderingar Vision Hur vill vi att saker ska vara i vår värld? En rättvis och hållbar värld där

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och civilsamhällets organisationer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och civilsamhällets organisationer Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och Arbetet med överenskommelsen Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och i Göteborg Överenskommelsen om samverkan mellan Göteborgs Stad

Läs mer

Program för social hållbarhet

Program för social hållbarhet Dnr: KS-2016/01180 Program för social hållbarhet Ej antagen UTKAST NOVEMBER 2017 program policy handlingsplan riktlinje Program för social hållbarhet är ett av Västerås stads stadsövergripande styrdokument

Läs mer

Strategi för kapacitetsutveckling, partnerskap och metoder som stöder Agenda 2030 för hållbar utveckling 1

Strategi för kapacitetsutveckling, partnerskap och metoder som stöder Agenda 2030 för hållbar utveckling 1 Strategi för kapacitetsutveckling, partnerskap och metoder som stöder Agenda 2030 för hållbar utveckling Strategi för kapacitetsutveckling, partnerskap och metoder som stöder Agenda 2030 för hållbar utveckling

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg Värdegrund för samverkan Den sociala ekonomins organisationer bidrar till samhörighet mellan människor,

Läs mer

Barnens Rättigheter Manifest

Barnens Rättigheter Manifest Barnens Rättigheter Manifest Barn utgör hälften av befolkningen i utvecklingsländerna. Omkring 100 miljoner barn lever i Europeiska Unionen. Livet för barn världen över påverkas dagligen av EU-politik,

Läs mer

Policy för Hållbar utveckling

Policy för Hållbar utveckling Policy för Hållbar utveckling Ett normerande dokument som kommunfullmäktige fattade beslut om 2017-03-27 Policy för hållbar utveckling Kommunfullmäktige 2017-03-27 1 (3) Policy för hållbar utveckling i

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Antagen på LSU:s Representantskap 2017

VERKSAMHETSPLAN Antagen på LSU:s Representantskap 2017 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Antagen på LSU:s Representantskap 2017 Slutversion av verksamhetsplan 2018-2019 Verksamhetsplan 2018-2019 Detta är verksamhetsplanen för 2018-2019 och här beskrivs hur LSU ska

Läs mer

Överenskommelsen Värmland

Överenskommelsen Värmland Överenskommelsen Värmland för samverkan inom det sociala området mellan Region Värmland och den idéburna sektorn i Värmland 1 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Vision... 4 Syfte och Mål... 4 Värdegrund...

Läs mer

Resultatstrategi fö r glöbala insatser fö r ma nsklig sa kerhet

Resultatstrategi fö r glöbala insatser fö r ma nsklig sa kerhet Bilaga till regeringsbeslut 2014-02-13 (UF2014/9980/UD/SP) Resultatstrategi fö r glöbala insatser fö r ma nsklig sa kerhet 2014-2017 1 Förväntade resultat Denna strategi styr användningen av medel som

Läs mer

Regeringen uppdrar åt Sida att genomföra resultatstrategin.

Regeringen uppdrar åt Sida att genomföra resultatstrategin. Regeringsbeslut III:1 2014-05-15 UF2014/32089/UD/FMR Utrikesdepartementet Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete (Sida) 105 25 STOCKHOLM Resultatstrategi för särskilda insatser för mänskliga

Läs mer

Policy för KFUK-KFUMs internationella utvecklingssamarbete

Policy för KFUK-KFUMs internationella utvecklingssamarbete SAMMANFATTNING KFUK-KFUM bedriver internationellt utvecklingssamarbete med KFUK- och KFUM-partners runt om i världen. Det övergripande målet är att stärka KFUK- och KFUM-rörelsen globalt och inriktningen

Läs mer

Introduktion: Genusperspektiv på utvecklingssamarbete

Introduktion: Genusperspektiv på utvecklingssamarbete Introduktion: Genusperspektiv på utvecklingssamarbete Det här är en kortfattad introduktion i jämställdhetsfrågor för dig som arbetar med utvecklingssamarbete i en organisation. Med den vill Forum Syd

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi Arbetet med överenskommelsen I dialog mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi har en överenskommelse om samverkan

Läs mer

STRUKTURPLAN. Antagen av styrelsen. för INTERNATIONELLA KVINNOFÖRENINGEN I MALMÖ

STRUKTURPLAN. Antagen av styrelsen. för INTERNATIONELLA KVINNOFÖRENINGEN I MALMÖ STRUKTURPLAN Antagen av styrelsen för INTERNATIONELLA KVINNOFÖRENINGEN I MALMÖ 2015-03-25 Sammanfattning av 2012 I takt med att IKF har vuxit, så har även en förståelse vuxit fram för att det inte är optimalt

Läs mer

I tro och handling för en bättre värld STRATEGI FÖR SVENSKA KYRKANS INTERNATIONELLA ARBETE

I tro och handling för en bättre värld STRATEGI FÖR SVENSKA KYRKANS INTERNATIONELLA ARBETE I tro och handling för en bättre värld STRATEGI FÖR SVENSKA KYRKANS INTERNATIONELLA ARBETE 2018 2022 Svenska kyrkan Adress: 751 70 Uppsala, Sverige Tel: 018-16 96 00 E-post: info@svenskakyrkan.se Med rätt

Läs mer

10997/19 em/mhe 1 RELEX.1.B

10997/19 em/mhe 1 RELEX.1.B Bryssel den 8 juli 2019 (OR. en) 10997/19 LÄGESRAPPORT från: av den: 8 juli 2019 till: Rådets generalsekretariat Delegationerna Föreg. dok. nr: 9233/19 Ärende: DEVGEN 142 SUSTDEV 103 ACP 88 RELEX 683 Främjandet

Läs mer

3.15 Samhällskunskap. Syfte. Grundskolans läroplan Kursplan i ämnet samhällskunskap

3.15 Samhällskunskap. Syfte. Grundskolans läroplan Kursplan i ämnet samhällskunskap 3.15 Samhällskunskap Människor har alltid varit beroende av att samarbeta när de skapar och utvecklar samhällen. I dag står människor i olika delar av världen inför både möjligheter och problem kopplade

Läs mer

Ta ställning för sekulärt samhälle och mänskliga rättigheter!

Ta ställning för sekulärt samhälle och mänskliga rättigheter! EU-VAL 2014 Ta ställning för sekulärt samhälle och mänskliga rättigheter! EHF-manifest November 2013 E uropavalet i maj 2014 blir avgörande för humanister i Europa. De progressiva värden vi värnar står

Läs mer

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN Samhällsutveckling börjar med den enskilda människans engagemang. Den idéburna sektorn bidrar till ett aktivt medborgarskap som utvecklar

Läs mer

Kommenterad dagordning för Rådet för Utrikes frågor (utveckling)

Kommenterad dagordning för Rådet för Utrikes frågor (utveckling) REGERINGSKANSLIET Utrikesdepartementet Kommenterad dagordning Ministerrådet Enheten för Europeiska unionen Kommenterad dagordning för Rådet för Utrikes frågor (utveckling) den 26 oktober 2015 Biståndsministrarnas

Läs mer

RFSU:s internationella arbete vision, strategi och program

RFSU:s internationella arbete vision, strategi och program RFSU:s internationella arbete vision, strategi och program Detta dokument innehåller tre komponenter: Visionen beskriver det framtida tillstånd vårt arbete syftar till. Åtagande och strategi beskriver

Läs mer

Remissvar: Policyramverk för det svenska utvecklingssamarbetet Dnr UD2016/09273/IU

Remissvar: Policyramverk för det svenska utvecklingssamarbetet Dnr UD2016/09273/IU Remissvar: Policyramverk för det svenska utvecklingssamarbetet Inledning I millenniemålen fick funktionshinderperspektivet inget större utrymme. Ett talande exempel är området utbildning. Där kunde stora

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi Arbetet med överenskommelsen I dialog mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi har en överenskommelse om samverkan

Läs mer

Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Internationell solidaritet genom föreningens arbete för

Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Internationell solidaritet genom föreningens arbete för Vision & idé Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Internationell solidaritet genom föreningens arbete för att alla människor ska omfattas av mänskliga

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 FIAN Sverige

Verksamhetsplan 2018 FIAN Sverige Verksamhetsplan 2018 FIAN Sverige Om FIAN FIAN Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorättsorganisationen FIAN (FoodFirst Information & Action Network). FIAN grundades 1986 i Heidelberg

Läs mer

Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Emmaus Björkås ändamål är att arbeta mot förtryck,

Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Emmaus Björkås ändamål är att arbeta mot förtryck, Vision & idé Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Emmaus Björkås ändamål är att arbeta mot förtryck, fattigdom och imperialism och att alla ska omfattas

Läs mer

Kommunikations- och informationsarbetet ska omfatta såväl det bilaterala som det multilaterala svenska utvecklingssamarbetet.

Kommunikations- och informationsarbetet ska omfatta såväl det bilaterala som det multilaterala svenska utvecklingssamarbetet. Bilaga till regeringsbeslut 2009-09-10 UD2008/35922/USTYR 2009-09-10 Strategi för informations- och kommunikationsverksamhet, inklusive genom organisationer i det civila samhället, 2010-2014 Sammanfattning

Läs mer

IULA:S deklaration om kvinnor i världens kommuner

IULA:S deklaration om kvinnor i världens kommuner IULA:S deklaration om kvinnor i världens kommuner Inledning 1. Styrelsen för International Union of Local Authorities (IULA), kommunernas världsomspännande organisation, som sammanträdde i Zimbabwe, november

Läs mer

Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn

Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn 2 Överenskommelse mellan Stockholms stad och den idéburna sektorn Bakgrund På hösten 2007 beslutade regeringen att föra en dialog om relationen

Läs mer

UNF:s arbetsplan 2014 2015

UNF:s arbetsplan 2014 2015 UNF:s arbetsplan 2014 2015 Vision En demokratisk och solidarisk värld fri från droger Övergripande mål UNF är erkänt bäst i Sverige på att påverka ungas attityder kring alkohol och andra droger För att

Läs mer

Policy för alkohol som utvecklingshinder

Policy för alkohol som utvecklingshinder Policy för alkohol som utvecklingshinder Beslutad av: Forum Syds styrelse Beslutsdatum: 2013-03-18 Giltighetstid: tillsvidare Ansvarig: generalsekreterare Policyns tillämpning i Forum Syd Forum Syds idéprogram

Läs mer

Tillsynsmyndigheter var förr den viktigaste omvärldsintressenten. Att följa lagen var (och är) ett minimikrav. Efterhand som intresse och engagemang

Tillsynsmyndigheter var förr den viktigaste omvärldsintressenten. Att följa lagen var (och är) ett minimikrav. Efterhand som intresse och engagemang Tillsynsmyndigheter var förr den viktigaste omvärldsintressenten. Att följa lagen var (och är) ett minimikrav. Efterhand som intresse och engagemang för miljöfrågor ökat har flera intressenter tillkommit

Läs mer

Ändrad strategi för särskilt demokratistöd genom svenska partianknutna organisationer

Ändrad strategi för särskilt demokratistöd genom svenska partianknutna organisationer Bilaga till regeringsbeslut 2018-03-08 (UD2018/04249/FMR) Ändrad strategi för särskilt demokratistöd genom svenska partianknutna organisationer 2016-2020 1. Inriktning Demokratistödet genom svenska partianknutna

Läs mer

Remissvar - Regeringens skrivelse 2013/14: Bista ndspolitisk plattform

Remissvar - Regeringens skrivelse 2013/14: Bista ndspolitisk plattform Remissvar - Regeringens skrivelse 2013/14: Bista ndspolitisk plattform 1. Processen... 2 2. Målformuleringar i plattformen... 2 2.1 Övergripande mål... 2 2.2 Delmål 2: Förbättrade möjligheter för människor

Läs mer

Regional överenskommelse

Regional överenskommelse Regional överenskommelse om samverkan mellan Region Östergötland och idéburen sektor i Östergötland Avsiktsförklaring Det offentliga och civilsamhället/sociala ekonomin/idéburen sektor* har olika roller

Läs mer

Strategi för särskilda insatser för demokratisering och yttrandefrihet 2009-2011

Strategi för särskilda insatser för demokratisering och yttrandefrihet 2009-2011 Bilaga till regeringsbeslut UF2009/27888/UP Promemoria 2009-04-23 Strategi för särskilda insatser för demokratisering och yttrandefrihet 2009-2011 Sammanfattning Denna strategi styr Sidas genomförande

Läs mer

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Chefs- och ledarskapspolicy Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Södertälje kommuns chefspolicy omfattar fyra delar Din mission som chef i en demokrati. Förmågor, egenskaper och attityder. Ditt konkreta

Läs mer

Resultatstrategi för Sveriges samarbete med FN:s barnfond (Unicef) 2014-2017

Resultatstrategi för Sveriges samarbete med FN:s barnfond (Unicef) 2014-2017 Promemoria Bilaga till regeringsbeslut 2014-06-19 (UF2014/40173/UD/MU) 2014-06-19 Resultatstrategi för Sveriges samarbete med FN:s barnfond (Unicef) 2014-2017 1 Förväntade resultat Denna strategi ska ligga

Läs mer

Vår rödgröna biståndspolitik

Vår rödgröna biståndspolitik 2010-08-20 Stockholm Vår rödgröna biståndspolitik En rättvis värld är möjlig 2 (8) Solidaritetspolitik Det finns stora orättvisor och svåra utmaningar som världen måste ta sig an för att kunna utrota fattigdomen,

Läs mer

Riktlinjer för dialog och samverkan mellan Utrikesdepartementet samt utlandsmyndigheterna och civilsamhällesorganisationer inom utvecklingssamarbetet

Riktlinjer för dialog och samverkan mellan Utrikesdepartementet samt utlandsmyndigheterna och civilsamhällesorganisationer inom utvecklingssamarbetet Riktlinjer för dialog och samverkan mellan Utrikesdepartementet samt utlandsmyndigheterna och civilsamhällesorganisationer inom utvecklingssamarbetet Förord Syftet med dessa riktlinjer är att ge vägledning

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

2015 Europaåret för utvecklingssamarbete

2015 Europaåret för utvecklingssamarbete 2015 Europaåret för utvecklingssamarbete vår värld vår värdighet vår framtid 1 2015 är ett avgörande år för det globala utvecklings samarbetet. Millenniemålen från 2000 ska uppnås och nya globala utvecklingsmål

Läs mer

Föräldralösa Barn Organisationsnummer Effektrapport 2017

Föräldralösa Barn Organisationsnummer Effektrapport 2017 Föräldralösa Barn Organisationsnummer 802406-2559 Effektrapport 2017 En del av FRII:s, Frivilligorganisationernas Insamlingsråds, kvalitetskod Föräldralösa Barn är en del av Adoptionscentrum Alla barn

Läs mer

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå Bilaga 1 till regeringsbeslut 2 2018-02-01 Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå Det civila samhället är en omistlig del

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan - 2016-1 Inledning Hela Sverige ska leva Sjuhärad är kanske viktigare än någonsin. I och med en ny omvärld, nya utmaningar och nya möjligheter har vår organisation en mycket viktigt roll

Läs mer

ÄNDRINGSFÖRSLAG 1-25

ÄNDRINGSFÖRSLAG 1-25 GEMENSAMMA PARLAMENTARISKA AVS EU-FÖRSAMLINGEN Utskottet för politiska frågor AP101.544/AA1-25 12.02.2014 ÄNDRINGSFÖRSLAG 1-25 Förslag till betänkande Medföredragande: Moses Kollie (Liberia) och Zita Gurmai

Läs mer

Föräldralösa Barn Organisationsnummer Effektrapport 2015

Föräldralösa Barn Organisationsnummer Effektrapport 2015 Föräldralösa Barn Organisationsnummer 802406-2559 Effektrapport 2015 En del av FRII:s, Frivilligorganisationernas Insamlingsråds kvalitetskod Föräldralösa Barn är en del av Adoptionscentrum Alla barn har

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd SEKs vision är en värld präglad av fred, rättvisa och respekt för skapelsen där alla människor har möjlighet att bidra till och bruka sina gåvor i samhälle

Läs mer

Kommittédirektiv. Genomförande av Agenda 2030 för hållbar utveckling. Dir. 2016:18. Beslut vid regeringssammanträde den 10 mars 2016

Kommittédirektiv. Genomförande av Agenda 2030 för hållbar utveckling. Dir. 2016:18. Beslut vid regeringssammanträde den 10 mars 2016 Kommittédirektiv Genomförande av Agenda 2030 för hållbar utveckling Dir. 2016:18 Beslut vid regeringssammanträde den 10 mars 2016 Sammanfattning Regeringens ambition är att Sverige ska vara ledande i genomförandet

Läs mer

samverkan i örebro mellan Det civila samhället och kommunen

samverkan i örebro mellan Det civila samhället och kommunen ÖVERENSKOMMELSE OM samverkan i örebro mellan Det civila samhället och kommunen örebro kommun och det civila samhället presenterar i denna broschyr, som grund för sin samverkan, en överenskommelse om värdegrund,

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 FIAN Sverige

Verksamhetsplan 2019 FIAN Sverige Verksamhetsplan 2019 FIAN Sverige Om FIAN FIAN Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorättsorganisationen FIAN (FoodFirst Information & Action Network). FIAN grundades 1986 i Heidelberg

Läs mer

Strategi för särskilt demokratistöd genom svenska partianknutna organisationer

Strategi för särskilt demokratistöd genom svenska partianknutna organisationer Strategi för särskilt demokratistöd genom svenska partianknutna organisationer 2016 2020 Strategi fo r sa rskilt demokratisto d genom svenska partianknutna organisationer 2016 2020 1. Inriktning Demokratistödet

Läs mer

Värdegrund för HRF. Vårt ändamål. Vår vision. Vår syn på människan och samhället. Våra kärnvärden

Värdegrund för HRF. Vårt ändamål. Vår vision. Vår syn på människan och samhället. Våra kärnvärden Värdegrund för HRF Vårt ändamål Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation, vars ändamål är att tillvarata hörselskadades intressen samt värna våra

Läs mer

Introduktion: Demokrati och rättigheter i utvecklingssamarbetet

Introduktion: Demokrati och rättigheter i utvecklingssamarbetet Introduktion: Demokrati och rättigheter i utvecklingssamarbetet Det här är en kortfattad introduktion i arbete för demokrati och rättigheter för dig som arbetar med utvecklingssamarbete i en organisation.

Läs mer

Ingenting om oss utan oss

Ingenting om oss utan oss Ingenting om oss utan oss Handlingsprogrammet utgår från FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och svensk lagstiftning. Syftet med handlingsprogrammet är att vägleda och

Läs mer

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2019 Styrelsen för Internationella Kvinnoföreningen i Malmö avger följande verksamhetsplanering för verksamhetsåret 2019 1 Inledning Internationella Kvinnoföreningen

Läs mer

SV Gotland Strategisk plan

SV Gotland Strategisk plan SV Gotland Strategisk plan 2018-2022 SVs värdegrund SVs vision Så skall vi uppfattas SV Gotland är en attraktiv samarbetspartner som har en verksamhet som berör, utvecklar och berikar människor i lokalsamhället.

Läs mer

Centerkvinnornas internationella strategi. Antagen på 2009 års förbundsstämma

Centerkvinnornas internationella strategi. Antagen på 2009 års förbundsstämma Centerkvinnornas internationella strategi Antagen på 2009 års förbundsstämma Varför har Centerkvinnorna ett internationellt arbete? Det övergripande målet med Centerkvinnornas internationella arbete är

Läs mer

2006 (DESO) JÄMSTÄLLDHETSSEKRETARIATET. Handlingsplan för konkretisering av. Sidas arbete med Homo-,

2006 (DESO) JÄMSTÄLLDHETSSEKRETARIATET. Handlingsplan för konkretisering av. Sidas arbete med Homo-, 2006 (DESO) JÄMSTÄLLDHETSSEKRETARIATET Handlingsplan för konkretisering av Homo-, Bi- och Transfrågor i utvecklingssamarbetet 2007 2009 Sidas arbete med Homo-, Bi- och Transfrågor i utvecklingssamarbetet

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2016/17:FPM35. Meddelande om europeiskt initiativ för hållbarhet - Agenda Dokumentbeteckning.

Regeringskansliet Faktapromemoria 2016/17:FPM35. Meddelande om europeiskt initiativ för hållbarhet - Agenda Dokumentbeteckning. Regeringskansliet Faktapromemoria Meddelande om europeiskt initiativ för hållbarhet - Agenda 2030 Finansdepartementet, Utrikesdepartementet 2016-12-22 Dokumentbeteckning KOM (2016) 739 Meddelande från

Läs mer

Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med. Guatemala Stockholm Tel: Webb: Omslag: UD-KOM Artikelnr: UD 16.

Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med. Guatemala Stockholm Tel: Webb:   Omslag: UD-KOM Artikelnr: UD 16. Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med Guatemala 2016 2020 103 39 Stockholm Tel: 08-405 10 00 Webb: www.ud.se Omslag: UD-KOM Artikelnr: UD 16.052 Regeringsbeslut för Guatemala togs 2016-10-06.

Läs mer

8361/17 sa/ss 1 DG B 2B

8361/17 sa/ss 1 DG B 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 25 april 2017 (OR. en) 8361/17 LÄGESRAPPORT från: Rådets generalsekretariat av den: 25 april 2017 till: Delegationerna Föreg. dok. nr: 7783/17 + ADD 1 Ärende: FIN 266

Läs mer

Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med. Bolivia Stockholm Tel: Webb: Artikelnr: UD

Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med. Bolivia Stockholm Tel: Webb:  Artikelnr: UD Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med Bolivia 2016 2020 103 39 Stockholm Tel: 08-405 10 00 Webb: www.ud.se Artikelnr: UD 16.051 Regeringsbeslut för Bolivia togs 2016-10-06. Strategi för Sveriges

Läs mer

Vårdförbundet. Digital strategi. Antagen av förbundsstyrelsen april 2015

Vårdförbundet. Digital strategi. Antagen av förbundsstyrelsen april 2015 Vårdförbundet Digital strategi Antagen av förbundsstyrelsen april 2015 Innehållsförteckning Digital strategi vad är det och varför behöver vi en sådan?... 2 Digitala strategin utgår från kommunikationsplattform

Läs mer

TRELLEBORG. Föreningsliv och kommun i samverkan för ett levande Trelleborg

TRELLEBORG. Föreningsliv och kommun i samverkan för ett levande Trelleborg TRELLEBORG Tillsammans Föreningsliv och kommun i samverkan för ett levande Trelleborg Tillsammans Trelleborg Tillsammans är en lokal överenskommelse om samverkan mellan Trelleborgs kommun, föreningar

Läs mer

För delegationerna bifogas rådets slutsatser om främjande och skydd av barnets rättigheter antagna av rådet vid dess 3530:e möte den 3 april 2017.

För delegationerna bifogas rådets slutsatser om främjande och skydd av barnets rättigheter antagna av rådet vid dess 3530:e möte den 3 april 2017. Europeiska unionens råd Luxemburg den 3 april 2017 (OR. en) 7775/17 LÄGESRAPPORT från: av den: 3 april 2017 till: Rådets generalsekretariat Delegationerna COHOM 44 CFSP/PESC 300 DEVGEN 49 FREMP 37 Föreg.

Läs mer

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

15571/17 anb/ss 1 DG C 1

15571/17 anb/ss 1 DG C 1 Europeiska unionens råd Bryssel den 11 december 2017 (OR. en) 15571/17 LÄGESRAPPORT från: Rådets generalsekretariat av den: 11 december 2017 till: Delegationerna Föreg. dok. nr: 14446/17 Ärende: DEVGEN

Läs mer

Västra Götalandsregionens arbete med mänskliga rättigheter. Emma Broberg Avdelning mänskliga rättigheter

Västra Götalandsregionens arbete med mänskliga rättigheter. Emma Broberg Avdelning mänskliga rättigheter Västra Götalandsregionens arbete med mänskliga rättigheter Emma Broberg Avdelning mänskliga rättigheter Kommittén för mänskliga rättigheter Kommittén har ett strategiskt och samordnande ansvar för VGRs

Läs mer

Lokal överenskommelse för ökad samverkan med idéburna organisationer och föreningar i Värmdö kommun

Lokal överenskommelse för ökad samverkan med idéburna organisationer och föreningar i Värmdö kommun Lokal överenskommelse för ökad samverkan med idéburna organisationer och föreningar i Värmdö kommun Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg Växel

Läs mer

Läsårsplan i Samhällskunskap år 6-9, Ärentunaskolan

Läsårsplan i Samhällskunskap år 6-9, Ärentunaskolan Genom undervisningen i ämnet samhällskunskap ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att reflektera över hur individer och samhällen formas, förändras och samverkar

Läs mer

InItIatIvet för. socialt ansvar

InItIatIvet för. socialt ansvar InItIatIvet för socialt ansvar Initiativet för socialt ansvar Initiativet för Socialt ansvar är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt att kunna

Läs mer

FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION TILL RÅDET

FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION TILL RÅDET Europaparlamentet 2014-2019 Plenarhandling B8-1365/2016 9.12.2016 FÖRSLAG TILL REKOMMENDATION TILL RÅDET i enlighet med artikel 134.1 i arbetsordningen om EU:s prioriteringar inför det 61:a mötet i FN:s

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Plenarhandling B6-0036/2006 FÖRSLAG TILL RESOLUTION. till följd av fråga för muntligt besvarande B6-0345/2005

EUROPAPARLAMENTET. Plenarhandling B6-0036/2006 FÖRSLAG TILL RESOLUTION. till följd av fråga för muntligt besvarande B6-0345/2005 EUROPAPARLAMENTET 2004 Plenarhandling 2009 11.1.2006 B6-0036/2006 FÖRSLAG TILL RESOLUTION till följd av fråga för muntligt besvarande B6-0345/2005 i enlighet med artikel 108.5 i arbetsordningen från Margrete

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne OMSLAGSBILD: GUSTAF EMANUELSSON/FOLIO Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne 1 ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN Som första region i Sverige undertecknade

Läs mer