ORGANISATION Årsmöte. Styrelse. PR & Samverkanskommittén. Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ORGANISATION 2015. Årsmöte. Styrelse. PR & Samverkanskommittén. Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet"

Transkript

1 ORGANISATION 2015 Årsmöte Valberedning Revisor Styrelse Administrativa kommittén Ekonomiska kommittén Arrangemangskommittén Lokal & Anläggningskommittén Sportkommittén PR & Samverkanskommittén Ungdomsverksamhet Seniorverksamhet Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet MÅL: MEDEL: EFFEKT: Effektiv och tydlig organisation som säkrar BK Ljungsbros sportsliga och ekonomiska frågor Tydliggörande av arbetsuppgifter, befogenheter och ansvar genom föreningens olika kommittéer Barn- och ungdomsansvariga som deltar tillsammans med senioransvarig i sportkommittén för ökad förståelse mellan senior-, barn- och ungdomsverksamheten Många aktiva i varje kommitté för minskad enskild belastning och ökat engagemang Engagerade, nöjda ledare och styrelseledamöter som känner att det är värt att arbeta för fotbollens och BK Ljungsbros framtid

2 VERKSAMHETSIDÉ Syftet med BK Ljungsbros verksamhet är att: Främja medlemmars intressen och genom en breddverksamhet erbjuda barn, ungdomar, kvinnor och män i Ljungsbro med omnejd, möjlighet att träna och spela fotboll i en genomtänkt, inspirerande och utvecklande miljö. Varje individ kunna utvecklas långsiktigt som fotbollsspelare efter bästa förmåga och utifrån den nivå där man befinner sig Detta gör vi genom att ha en sund ekonomi, motiverade tränare och ledare som vill vara en del i människors utveckling och har utbildning för att bedriva fotbollsverksamhet samt att erbjuda bästa möjliga träningsmöjligheter året runt. VÄRDEGRUND BK Ljungsbro är en förening I barn- och ungdomsverksamheten får alla som vill vara med och träna och spela lika mycket, individens utveckling är viktigare än andelen matcher hans/hennes lag vinner Tävlings- och seniorverksamheten bygger i huvudsak på egna förmågor Alla medlemmar i föreningen, såväl spelare som ledare och föräldrar, har gemensamt ansvar för alla lag och anläggningar, och bidrar efter egen förmåga, möjlighet och sammanhang I föreningen är alla medlemmar också lagkamrater, som respekterar, stöttar och uppmuntrar varandra. Styrelsen BK Ljungsbro, fastställd (7)

3 STYRELSEN Den av årsmötet utsedde ordföranden skall omedelbart sammankalla styrelsen för konstituering där olika befattningar utses. I protokoll från konstitueringsmötet skall föreningens firmatecknare framgå med namn, adress, telefonnr samt personnummer. Föreningens firmatecknare är normalt ordförande och kassör var för sig. Från mötet skall det även framgå vem som har disposition (Bank och Post), även detta ordförande och kassör var för sig. Ordföranden i föreningen har personalansvar. BK Ljungsbros styrelse skall förvalta och utgå från BK Ljungsbros stadgar, demokratiskt fattade beslut vid årsmöten och andra uppdrag som vilar på styrelsen. BK Ljungsbros styrelse skall vara aktiv, vara effektiv och hela tiden arbeta och utveckla föreningen. Styrelsen skall ha minst 10 protokollförda sammanträden under tiden mellan 2 årsmöten. Prioriterade styrelseaktiviteter under Arbeta vidare med en enkel, effektiv kanslifunktion samt att slussa in flera nya styrelseledamöter. Få in fler företag och privatpersoner som är samarbetspartners till föreningen Hålla hårt i föreningens plånbok så att 2015 blir ett plusresultat. Stötta seniorlagen på såväl herr som damsidan. För detta krävs att ledningen och spelarna gör sitt allra bästa. Säkerställa att utbildningsfrekvensen bibehålls och ev. utökas. Bra föreläsningar. Underhålla våra fastigheter och planer, mycket gjordes under Behålla arbetsmodellen för lagen att arbeta in pengar till föreningen. Få lagen att arbeta mera över gränserna, årgångarna, utbyte i träningarna. Få till en ökad vinterträning och tider så att lagen kan spela fotboll även i lågsäsong. ADMINISTRATIVA KOMMITTÉN Kommittén skall svara för administrationen, fördela kiosktider, tilldela föreningsgemensamma projekt, ex. midsommarfirande, Ljungsbro Marknad, fotbollsavslutningar m.m. Ledarförteckningar skall kontinuerligt uppdateras liksom vad varje ledare har gått för utbildningar. Kommittén skall verka för en ständigt förbättrad medlemskommunikation. Sociala medier är naturligtvis viktig att underhålla men även personliga kontakter, träffar är viktiga. EKONOMISKA KOMMITTÉN Denna kommitté har det övergripande ansvaret 2015 för att följa föreningens ekonomiska utveckling. Information om läget rapporteras till styrelsen kontinuerligt. Alla inköp och försäljningar sker här. All bokföring, fakturering (inkl. medlemsavgifter) sköts här liksom penninghantering av såväl kioskerna, domararvoden m.m. Här utarbetas även budget och olika kontroller genomförs. För att materialinköpen skall fungera krävs rekvisition gentemot vår leverantör. Ordföranden har attesträtt på alla inköp i föreningen. Den ekonomiska kommittén skall svara för kontakten med redovisningsbyrån, Kooptima Östergötland som kommer att hantera föreningens bokföring, utbetalningar osv. 3 (7)

4 Budgetuppföljning kommer att ske på följande vis: Budgeten skall visa plusresultat och vara väl förankrad i styrelsen Budgeten följs upp kontinuerligt under året All ekonomi inom föreningen finns på ett ställe Inga svarta pengar får hanteras inom föreningen Inga ekonomiska äventyr tillåts inom föreningens ram SPORTKOMMITTÉN Denna kommitté har det övergripande ansvaret 2015 för att följa upp de riktlinjer och handlingsplaner för fotbollsverksamheten som styrelsen har fastställt i verksamhetsplanen. Sportkommittén svarar för att planera och genomföra tränar- och föräldraträffar, utbildning av spelare, ledare, domare. Man fördelar tränings- och matchtider samt tillsätter domare för matcherna. Man fördelar också inomhustider under vinterhalvåret. Sportkommittén bör satsa på att öka förutsättningarna för bra träning, även specialträning. Samarbetet över laggränserna är också en viktig fråga, alla kan lära av varandra. Föreningen deltar i ÖFF:s projekt Respekt i fotboll som handlar om att spelare, ledare alltid uppträder på ett föredömligt sätt. Vi arbetar efter Östergötlands Fotbollsförbunds riktlinjer. Vi vill ha en stark klubbkänsla i BK Ljungsbro och detta skall genomsyra alla lag i föreningen. Alla som vill spela fotboll och träna i ungdomslagen skall få möjlighet till detta. Varje år startar en ny årgång inom fotbollslek för alla barn i 5-7 årsåldern. Denna verksamhet är mycket viktig. Föreningen skall också se till att alla nyinflyttade föräldrar med unga barn tas om hand och blir nya medlemmar i föreningen. Sportkommittén svarar för att genomföra tränarträffar, olika teman med föreläsare utifrån. Inom ramen för idrottslyftet satsar vi på följande. Avspark, bas 1 och bas 2 kurser Domaransvarig Landslagets fotbollsskola Bli en bättre fotbollskompis Föräldragenomgångar Besök av olika fotbollsutvecklare Akut skadebehandling Kosttema Om det inte är effektivt att ordna allt själva tar vi hjälp av ÖFF, SISU m.fl. organisationer PR & SAMVERKANSKOMMITTÉN Denna kommitté har det övergripande ansvaret 2015 för att profilera BK Ljungsbro och utveckla föreningens varumärke. Här gäller det att dels samarbeta med de företag som varit med i föreningen sedan tidigare likaväl som att skaffa nya samarbetspartners. Ett antal nya företag har vi som målsättning att få in till föreningen. 4 (7)

5 ANLÄGGNINGSKOMMITTÉN Denna kommitté har det övergripande ansvaret för skötsel och löpande underhåll av föreningens anläggningar. Dessa är: Cloettavallen Tellbyvallen Brunnbyplan Grusplan vid fjärrvärmeverket Skolplan Underhållet både inom- och utomhus är mycket viktig. Våra vaktmästare gör ett gediget arbete och den löpande skötseln måste hela tiden fungera oavsett väder och vind. Planskötsel vad gäller gödning, luftning, vattning för att få bästa underlag måste skötas på allra bästa sätt. ARRANGEMANGSKOMMITTÉN Denna kommitté har det övergripande ansvaret för kioskförsäljningen(2 kiosker) som är viktiga inte minst ekonomiskt. Varje lag tilldelas egna matcher som sedan bemannar upp med fantastiska föräldrar. Andra stora viktiga aktiviteter som sköts på liknande vis är midsommarfirande, Ljungsbro Marknad samt fotbollens ungdomsavslutning. BK Ljungsbro är en förening som är lyhörd för nya aktiviteter i samhället och har generellt en positiv attityd till medverkan. Kommittén ansvarar för försäljning av träningsoveraller, träningskit, väskor m.m. Detta ihop med vår huvudleverantör Umbro/Intersport, Tornby. En mycket uppskattad del av verksamheten. REPRESENTATION Föreningen skall vara representerad på Bingoalliansen i Linköpings årsmöte, Östergötlands Fotbollförbunds årsmöte, representantskapsmöte och i olika seminarier i samband med dessa. Medlemskap BK Ljungsbro skall under året vara medlemmar i följande förbund och organisationer. Svenska Fotbollförbundet Svenska Riksidrottsförbundet Östergötlands Idrottsförbund Östergötlands Fotbollförbund Linköpings Idrottsförbund Linköpings Föreningsallians VALBEREDNING Valberedningens övergripande ansvar under säsongen 2015 är att i god tid utse lämpliga kandidater till föreningens styrelse samt att delta på årsmötet 2016 och föreslå utsedda kandidater för val att ingå i den nya styrelsen. REVISOR Revisorernas övergripande ansvar under 2015 är att fortlöpande ta del av föreningens räkenskaper, årsmötes- och styrelseprotokoll och övriga handlingar. Revisorerna skall granska 5 (7)

6 styrelsens förvaltning och räkenskaper för det senaste verksamhets- och räkenskapsåret samt till styrelsen överlämna revisionsberättelse senast 10 dagar före årsmötet. POLICY ARBETSPLIKT Grundprincipen är att alla lag arbetar in pengar till BK Ljungsbros verksamhet genom att tjänstgöra vid föreningens planerade aktiviteter. Efter årsmötet fördelas projekten ut till lagen och vidare till föräldrarna som tar ansvar för projektets praktiska genomförande. Fördelningens huvudprincip är att arbetsplikten vid tjänstgöring skall om möjligt fördelas efter antalet spelare/lag. STYRELSE 2015 Styrelsen består av: Ordförande: V. Ordförande: Vakant Kassör: Tillsätts vid konstituerande styrelsemöte Sekreterare: Ledamöter: Vakant Kjell Ahldin Johan Gryvik Suppleant: REVISORER: Ordinarie: VALBEREDNING: Valberedning: MEDLEMSAVGIFTER: Kategori: Belopp Enskild medlem 500:-- Hel familj 800:-- Ständig medlem 4 000:-- Pensionär lägst 65 år 300:-- Stödmedlem 300:-- DELTAGARAVGIFTER: Lag: Belopp 5-manna 750:-- 7-manna 850:-- 9-manna 850:-- 11-manna 950:-- Fotbollslek 400:- Alla ledare, spelare i hela föreningen måste vara medlemmar i föreningen. Motion från styrelsen finns med nya medlemsavgifter samt träningsavgifter inför (7)

7 BUDGETRAM Beträffande föreningens detaljerade ekonomiska ställning i övrigt hänvisar vi till resultat- och balansräkningen för Intäkter Budget Kronor Statligt bidrag Kommunalt bidrag Medlems-och träningsavgifter Via arbete i kiosk, marknad Bingoallians, lotterier, entré m.m Samverkanpartners Idrottslyftet och fotbollsskolan Uthyrning av lokal/anläggning Bidrag arbetskraft Övriga intäkter Summa intäkter Kostnader Utbildning Personal, löner Arbetsgivaravgifter & försäkringar Redovisningstjänster Kontorsinventarier, förbrukning Telefon, data, tv m.m Blandat post, möten, uppvaktning Försäkringar Bankkostnader och ränta lån Fastigheter underhåll Planskötsel gödning, gräsklippare Hyra hallar, konstgräsplaner Domarekostnader Cuper, läger Förbund, inkl. licenser Resor Material Idrottslyftet, fotbollsskolan Inköp, kiosk, marknad Barn & ledaravslutningar Annonsering Avskrivningar Övrigt Summa kostnader Plus/Minus (7)

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening STOCKHOLMS IDROTTSFÖRVALTNING STABEN FÖR IDROTT OCH FOLKHÄLSA VI BILDAR EN FÖRENING VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening Varför ska vi gå samman i en förening?

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

En ideell förening är en sammanslutning av personer som förenas genom ett antal gemensamma idéer och intressen.

En ideell förening är en sammanslutning av personer som förenas genom ett antal gemensamma idéer och intressen. BILDA FÖRENING Ideell förening En ideell förening är en sammanslutning av personer som förenas genom ett antal gemensamma idéer och intressen. Har föreningen stadgar och en styrelse betraktas föreningen

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Hur man bildar en förening

Hur man bildar en förening Handläggare Datum Lars Louthander 2011-01-03 Hur man bildar en förening Varför skall vi gå samman i en förening? Genom att bilda föreningar har människor skapat en fastare gemenskap kring sina intressen.

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 1 Föreningens namn är Föreningen Kulturcentra Alvik, förkortat FKC Alvik 2 Föreningens hemvist är Stockholm. 3 FKC Alvik är en allmännyttig

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN Reviderade och antagna av årsmötet i mars 2013 Föreningens namn är Västbergaträffen med organisationsnummer 802004-6937. Västbergaträffens hemvist är Stockholm. Västbergaträffen

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12)

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) Vad är en ideell förening? En förening kan bildas av ett antal personer med ett gemensamt intresse.

Läs mer

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs.

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs. Styrelsens roll Västra Marks styrelse består av en ordförande, en kassör, en sekreterare, en materialförvaltare och två representanter för moderföreningarna Hajoms IF (HIF) och Björketorps IF (BIF). Styrelsen

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

Förslag till ändring av stadgarna!

Förslag till ändring av stadgarna! Förslag till ändring av stadgarna 2014-02-18 Styrelsen har tagit fram förslag till ändring av stadgarna enligt följande sidor. Styrelsen har gått igenom stadgarna och sett behov av att modernisera språket

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

Stadgar för SeniorNet Helsingborg

Stadgar för SeniorNet Helsingborg Stadgar för SeniorNet Helsingborg Fastställda den 26 augusti 1999 Reviderad: Extra medlemsmöte den 23 augusti 2001 Årsmöte den 28 februari 2002 Årsmöte den 16 mars 2006 Årsmöte den 8 mars 2007 Årsmöte

Läs mer

Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg

Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg. Föreningen har sitt säte i Göteborg.

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Stadgar för Täby Tennisklubb

Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Omfattning och ändamål Täby Tennisklubb (TTK), som bildades den 29 mars 1973 under namnet Erikslunds Tennissällskap och namnändrade den 28 oktober 1999, är en ideell förening

Läs mer

Föreningen heter MENSEN Forum för menstruation (MENSEN). Hädanefter kallad föreningen.

Föreningen heter MENSEN Forum för menstruation (MENSEN). Hädanefter kallad föreningen. MENSENS stadgar 1 Namn Föreningen heter MENSEN Forum för menstruation (MENSEN). Hädanefter kallad föreningen. 2 Ändamål 2.1 Föreningen är en religiöst och partipolitiskt obunden demokratisk och feministisk

Läs mer

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel Stadgar Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel 2016-02-03 Innehåll 1 Föreningens namn... 1 2 Föreningens sätesort... 1 3 Föreningens ändamål... 2 4 Elektronisk kommunikation... 2 5 Medlemskap... 2

Läs mer

STADGAR FÖR SOLLENTUNA KVINNOJOUR

STADGAR FÖR SOLLENTUNA KVINNOJOUR STADGAR FÖR SOLLENTUNA KVINNOJOUR ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn är Sollentuna Kvinnojour. Dessa stadgar gäller fr.o.m. 2018-03-21. 2 Sollentuna Kvinnojour, härefter kallad Kvinnojouren, är en

Läs mer

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter Välkommen till Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter -Vad har man att rätta sig efter vad styr en förening -Styrelsens ansvar

Läs mer

STADGAR. för. Myråsskolans Föräldraförening (MF)

STADGAR. för. Myråsskolans Föräldraförening (MF) 1 STADGAR för Myråsskolans Föräldraförening (MF) 1 Föreningen Myråsskolans Föräldraförening, förkortat MF, är en sammanslutning av föräldrar/vårdnadshavare till elever på Myråsskolan i Brämhult, Borås

Läs mer

Stadgar Umeå Cheerleadingförening

Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Föreningens namn, m.m. 2 Syfte 3 Beslutande organ 4 Verksamhets- och räkenskapsår 5 Firmateckning 6 Stadgeändring

Läs mer

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget

SKURU IK HANDBOLL. Verksamhetsplan och budget SKURU IK HANDBOLL Verksamhetsplan och budget 2019-2020 VERKSAMHETSPLAN SKURU IK HANDBOLL 2019-2020 2 Verksamhetsidé 2 Värdegrund 2 Vision 2 Mål för styrelsens arbete 3 Organisation 3 Ekonomi 3 Styrelse

Läs mer

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av..

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. Sköldkörtelförbundet Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar och relaterade

Läs mer

Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018

Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018 Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018 Fotbollsklubben Fotbollsklubben har under 2017-2018 haft följande styrelse: Therese Gisslund, Ordförande Tobias Andersson, vice Ordförande Susanna Pärlfjärd,

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

(ursprungligen antagna och omarbetade 1995 m. ändringar 1998 och 2003)

(ursprungligen antagna och omarbetade 1995 m. ändringar 1998 och 2003) (ursprungligen antagna 1992-05-19 och omarbetade 1995 m. ändringar 1998 och 2003) 1. Lindholmsdockans Hamnförening är en sammanslutning för båtintresserade medlemmar. 2. Hamnföreningens ändamål och syfte

Läs mer

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013)

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening STADGAR (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening Innehåll Eldsberga gymnastikförening... 1 Eldsberga gymnastikförening... 2 Stadgar... 2 1 Eldsberga gymnastikförenings verksamhet...

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och göra något tillsammans.

Läs mer

Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03

Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03 Anno 1875 Sida 1 av 5 Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03 1. Lindholmsdockans Hamn och Sjöbodsförening är en ideell förening för värnandet av Sveriges äldsta torrdocka som byggdes 1875. Föreningen

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017.

Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017. Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE Stadgar för STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE Antagna den 8 augusti 1998; Reviderat och antaget enligt styrelsemöte 2016-05-07. 1 Föreningens namn är WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation 1.1 Föreningens firma är Convictus. STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS 1 1 Föreningens firma och organisation 1.2 Convictus är en ideell stödförening för hemlösa och för människor på väg ur hemlöshet, drogberoende

Läs mer

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning FBI TULLINGE Styrning och beslutsordning Förord Målsättningen med detta dokument är att skapa tydlighet gällande föreningens styrning och beslutsordning för att därmed underlätta beslutsfattandet i den

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , ,

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , , Stadgar för FBI Tullinge bildad 1981 Antagna av årsmötet 2003-05-27 och reviderade av årsmöten 2009-06-01, 2010-05-25, 2013-06-13, 2015-05-24 Stadgar för Föreningen för Bollspel och Idrott (FBI) Tullinge

Läs mer

Något krav på ålder finns inte men det krävs i många sammanhang att majoriteten av styrelsens medlemmar är myndiga.

Något krav på ålder finns inte men det krävs i många sammanhang att majoriteten av styrelsens medlemmar är myndiga. Att bilda förening Varför bilda en förening Skälet till att bilda en förening bör i första hand vara ett gemensamt behov att samverka i organiserad form om ett gemensamt intresse. Att man önskar få bidrag

Läs mer

Stadgar för LuleåFans Antagna vid årsmöte

Stadgar för LuleåFans Antagna vid årsmöte 1/5 Stadgar för LuleåFans Antagna vid årsmöte 2014 06 22 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är LuleåFans. Föreningens organisationsnummer är 897001 7029. 2 Föreningens säte Föreningen

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERFÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERFÖRENING NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERFÖRENING Antagna på Riksteaterns kongress den 22 maj 2011 Inledande bestämmelser 1 Riksteaterföreningen., är medlem i Riksteatern genom både ändamåls- och demokratiparagraf.

Läs mer

NUVARANDE STADGAR. Definition. Idrott är en fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat.

NUVARANDE STADGAR. Definition. Idrott är en fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat. NUVARANDE STADGAR För ÅKEREDS TENNISKLUBB, grundad 1969. "Idrottens mål och inriktning" Definition Idrott är en fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat.

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 STADGAR För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 1. Ändamål Föreningen har till ändamål att utveckla Rydboholm till ett trivsamt och attraktivt samhälle

Läs mer

STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND

STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND 1(5) STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND 1 Föreningens namn Föreningens officiella namn är ANCCE Suecia. Föreningens säte är aktuell ordförandes hemadress.

Läs mer

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun.

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. STADGAR för Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. 1 Ändamål Kägelhanesällskapet är en ideell förening och har till ändamål att främja kägelsporten och att

Läs mer

Verksamhetsplan Åby IF

Verksamhetsplan Åby IF 2017 var ett bra fotbollsår för våra lag med många positiva härliga upplevelser för spelare, ledare, föräldrar, syskon. Under 2017 gjorde föreningen stora investeringar på vår anläggning för att kunna

Läs mer

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 2012.08.15 STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 1Ändamål Föreningen har till ändamål att ordna med praktiska detaljer vid dödsfall för att

Läs mer

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001.

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING SIBF Antagna av årsmöte den 14 april 1999. Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. Hemort Föreningen har sin hemort i Surahammars kommun.

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas ERIS. ERIS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2 FÖRBUNDET

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening.

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Antagna vid årsmöte den..org. Nr: 802473-9081 1 Föreningens namn. Föreningens namn är Miljöpartister i Svenska

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

Östersund / Frösö Båt- & hamnförening. Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH

Östersund / Frösö Båt- & hamnförening. Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH Klubben bildades 2013-04-25 och har sin hemort/verksamhetsområde i Östersund.. 1 Ändamål Klubben är en ideell förening och har till ändamål att lokalt

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE 1. FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas EKRFS. EKRFS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2.

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF)

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) STADGAR 1 Föreningsnamn och säte Föreningsnamn är Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF). Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalands

Läs mer

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 218 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1 Bilaga 1 INSTRUKTION för LOKALAVDELNINGARNA i SOS BARNBYAR SVERIGE Antagen vid årsmöte den 15 maj 2004 Antagen vid årsmötet den 23 april 2005 Antagen vid årsmötet den 22 april 2006 Antagen vid årsmötet

Läs mer

Stadgar för Stockholms Dövas Förening

Stadgar för Stockholms Dövas Förening 1 Om föreningen Föreningens namn är Stockholms Dövas Förening (SDF). SDF bildades den 3 maj 1868 och har sitt säte i Stockholm. SDF är en partipolitiskt och religiöst obunden förening som företräder dövas

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Stadgar För Föreningen Luddingsbo Västra villaområde

Stadgar För Föreningen Luddingsbo Västra villaområde Stadgar För Föreningen Luddingsbo Västra villaområde Stadgar antagna 2006-07-08 Förslag till reviderade stadgar 1 Namn Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde i Söderköpings kommun, bildad den 18 juni

Läs mer

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Kallelse till årsmöte för föreningen Svenska Pride. Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Datum: 29 mars kl 18.00 Var: Internet via appen "Go-to-meeting" Det kommer även

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018 STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet relaterad till utveckling av kunskap och forskning kring mjölk,

Läs mer

STADGAR FÖR GRÖNA HÄGERNS ODLINGSLANDSFÖRENING

STADGAR FÖR GRÖNA HÄGERNS ODLINGSLANDSFÖRENING STADGAR FÖR GRÖNA HÄGERNS ODLINGSLANDSFÖRENING 1. FÖRENINGENS NAMN 1:1 Föreningens namn är Gröna Hägerns Odlingslandsförening. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2:1 Gröna Hägerns Odlingslandsförening är en ideell

Läs mer

Ledarmöte Organisation och implementering av kommittéer

Ledarmöte Organisation och implementering av kommittéer Ledarmöte 2019-02-05 Organisation och implementering av kommittéer Agenda * Inledning * Närvarokontroll * Kort information om fastställd vision, strategi, mål och värdegrund * Organisation, ledningsstruktur

Läs mer

STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern

STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern Normalstadgar - Antagna på Riksteaterns kongress den 10 maj 2015 Inledande bestämmelser 1 Riksteaterföreningen Landskrona Musik & Teater en del

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

STADGAR. Fastställda av årsmötet WISBY SIMSSÄLLSKAP ÄR STIFTAT DEN 23 AUGUSTI 1922 SÄLLSKAPET HAR SIN HEMORT I VISBY PÅ GOTLAND

STADGAR. Fastställda av årsmötet WISBY SIMSSÄLLSKAP ÄR STIFTAT DEN 23 AUGUSTI 1922 SÄLLSKAPET HAR SIN HEMORT I VISBY PÅ GOTLAND STADGAR Fastställda av årsmötet 2016-03-14 WISBY SIMSSÄLLSKAP ÄR STIFTAT DEN 23 AUGUSTI 1922 SÄLLSKAPET HAR SIN HEMORT I VISBY PÅ GOTLAND 2 ALLMÄNT Idrottens mål och inriktning Idrott är fysisk aktivitet

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STOR-STOCKHOLMS KOLONITRÄDGÅRDAR

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STOR-STOCKHOLMS KOLONITRÄDGÅRDAR STADGAR FÖR FÖRENINGEN STOR-STOCKHOLMS KOLONITRÄDGÅRDAR 1. FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1.1 Föreningen Stor-Stockholms Koloniträdgårdar, FSSK, är en ideell, partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

2009 09 20 KODUKORD & STADGAR

2009 09 20 KODUKORD & STADGAR KODUKORD & STADGAR 2009 09 20 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STADGAR... 3 Ordf. ansvar... 4 Sek. ansvar... 4 Kassörens ansvar... 5 AS. ansvar... 6 Rev. ansvar... 7 Valb. ansvar... 7 2 STADGAR

Läs mer

Stadgar för Edsleskogs Byalag

Stadgar för Edsleskogs Byalag Stadgar för Edsleskogs Byalag Dessa stadgar är antagna av Edsleskogs Byalag vid årsmöte den 3/2 2008 förutom 19 som är antagen vid konstituerande årsmöte 21/10 2007. Allmänna bestämmelser 1 Edsleskogs

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING 1 Ändamål Föreningen, vars namn är Vallda Toråsskolans Föräldraförening (VTFF) har till uppgift inom Toråsskolan och dess förskolor stödja hemmen och skolan

Läs mer

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening 1. NAMN Föreningens namn är 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är partipolitiskt och religiöst obunden, har till uppgift att driva en allmän samlingslokal, erbjuda

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM

Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM VERKSAMHETSOMRÅDE: STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING SAMT GOTLAND OCH ÅLAND Stadgar för FÖRENINGEN FÖR BLÖDARSJUKA I STOCKHOLM Antagna på extra årsmöte den 20 november 2011.

Läs mer