AKTIVISM DET LIGGER I VÅRT DNA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AKTIVISM DET LIGGER I VÅRT DNA"

Transkript

1 VÅRT ÅTAGANDE

2 AKTIVISM DET LIGGER I VÅRT DNA När Anita Roddick grundade The Body Shop 1976 var hennes tro på att företagande kunde vara en kraft för gott helt revolutionerande. Företagets sätt att driva affärer vägleddes av fem grundläggande värderingar. Värderingar som hjälpte oss att fatta rätt beslut och att engagera kunderna; att använda våra butiker och produkter för att kommunicera om miljö och mänskliga rättigheter; att inspirera och mobilisera anställda och kunder för att agera och tillsammans skapa stora förändringar i världen. Detta gör oss till den ursprungliga vägvisaren för hållbarhet. Många företag, både stora och små, har inspirerats av våra idéer om socialt och miljömässigt ansvarsfullt företagande och fyrtio år senare har världen förändrats till det bättre på många sätt. Men de största utmaningarna ligger fortfarande framför oss. Jordens resurser är ändliga och det är bråttom att tackla klimatförändringar, habitatförluster, utrotning av arter och de växande skillnaderna mellan fattiga och rika. Därför är det också dags för The Body Shop att förändras. Framsteg inom vetenskap och teknik har gett världen ny kunskap. Den kunskapen har vi använt för att utveckla ett åtagande som innebär ett integrerat arbetssätt för hållbarhet. Vi har alltid varit annorlunda och en kraft för det goda. Så ska det förbli.

3

4

5 VAD ÄR ÅTAGANDET? Målet för The Body Shop är att vara världens mest etiska och hållbara globala företag. Åtagandet kommer att hjälpa till att skapa ett företag som är hållbart på riktigt, och verkligen göra positiv skillnad i människors liv både nu och i framtiden. Genom att fokusera på de frågor som ligger närmast vår verksamhet kan vi få störst inverkan och utöva mest inflytande för att få till stånd förändring. Det innebär att vi som företag arbetar för att berika i stället för att exploatera planeten, människorna och produkterna. Det genomsyrar varje del av verksamheten: ingredienser, produkter, förpackningar, butiker och kampanjer. Det ligger i våra händer ( It s in our hands ) är ett budskap som innebär att vi förstår att vi har kraften att skapa positiv förändring i världen, och att göra positiv skillnad i människors liv. En avgörande del i att uppnå den här visionen är att förstå skillnaden mellan nuläge och mål. Målet är att vara ett verkligt hållbart företag. Framstegen måste mätas. Löftet att berika, inte exploatera (Enrich Not Exploit ) visar hur vi fungerar som företag och kommer att vägleda varje steg vi tar. Det handlar om mer än bara en kampanj, marknadsföring eller en tagline. Det handlar om allt från hur våra anställda beter sig på arbetet till hur leverantörerna behandlas, från produkterna som skapas till hur de säljs. Allt kommer att göras med åtagandet i åtanke. Åtagandet ska ge kraft till varje anställd att trivas med ett nytt arbetssätt som kommer att leda till fantastiska prestationer och banbrytande projekt. Åtagandet innefattar tre pelare: människor, produkter och planeten, och under varje pelare finns ambitiösa och mätbara mål för att mäta framstegen.

6 ÅTAGANDE The Body Shops historia börjar med Anita Roddick och hennes tro på något revolutionerande: att företagande kunde vara en kraft som gör gott. Och med den visionen såg vi dagens ljus Vi är inte perfekta, men har alltid gjort saker lite annorlunda. Brutit mönster, varit djärva och varit modiga. Idag är detta engagemang starkare än någonsin. Vårt åtagande är att berika utan att exploatera i allt vi gör. Det innebär att berika både människor och vår planet, dess biologiska mångfald och dess resurser. Att betala ett rättvist pris till leverantörerna och se till att de som odlar och skördar de naturliga ingredienser som används har goda arbetsvillkor. Det innebär att åta sig att hjälpa samhällen att leva och frodas. Produkterna ska berika, aldrig lova mer än de kan hålla och aldrig vara testade på djur. Vi är stolta över att vara originella, sticka ut och stå upp för det som är rätt. Tillsammans bär vi framtiden i våra händer. Enrich Not Exploit. It s in our hands.

7 VÅRA MÅL TILL 2020: MÄNNISKOR Vi hyllar mångfald och vill motverka skönhetsstereotyper. Vi vill stärka människor på flera sätt, bland annat genom att alltid ge rättvis ersättning till våra Community Trade-leverantörer. Vi genomför kampanjer för att bidra till en bättre värld och stöttar projekt inom djurskydd, miljövård och mänskliga rättigheter. Till 2020 ska vi: 1. Dubbla Community Tradeprogrammet från 19 till 40 ingredienser, för att stärka samhällena som producerar dem 2. Skapa arbetstillfällen i ekonomiskt utsatta områden, bland annat genom att utöka Community Trade-programmet 3. Engagera 8 miljoner människor i värderingsarbetet, bland annat genom vår största namninsamling någonsin 4. Ha investerat volontärtimmar genom att anställda bidrar med färdigheter och sakkunskaper till de lokala samhällena PRODUKTER Våra produkter vårdar och skapar välbefinnande, men de ger aldrig falska löften om mirakeleffekter och är aldrig testade på djur. Produkterna är inspirerade av naturen och tar tillvara människors kunnande i jordens alla hörn. Självklart utvecklar vi produkter för alla hudtyper. Till 2020 ska: % av våra naturliga ingredienser ska vara spårbara och miljövänligt producerade 6. Det miljömäsiga fotavtrycket av våra produkter minskas årligen. 7. Vi redovisa vilka naturliga ingredienser och gröna kemikalier som används, samt vilka avtryck de gör på natur och vatten 8. Vi ta fram banbrytande ingredienser på biologiskt hotade platser runt jorden genom till exempel Community Tradeprogrammet PLANETEN Det är i naturen vi hämtar ingredienser till våra produkter, men vår planet står inför allvarliga utmaningar. Vi vill därför göra allt för att skydda våra skogar och hav. Vi stärker den biologiska mångfalden där vi odlar våra ingredienser genom att plantera nytt för att inte förstöra djurens naturliga boendemiljöer. Till 2020 ska vi: 9. Plantera så kallade biobroar som skyddar och återskapar 75 miljoner kvadratmeter av djurens boendemiljö och hjälper de kringliggande samhällen att leva mer hållbart 10. Minska butikernas miljöavtryck när de renoveras eller designas om 11. Utveckla och lansera minst tre nya innovationer inom miljövänlig förpackningsdesign 12. Säkerställa att minst 70% av våra produktförpackningar är tillverkade helt utan fossila bränslen 13. Driva kedjans alla butiker med förnybar eller klimatkompenserad el 14. Minska elförbrukningen i butikerna med 10%

8 VARFÖR GÖR VI DET HÄR? MÅLET ÄR ATT BLI VÄRLDENS MEST ETISKA OCH GENUINT HÅLLBARA GLOBALA FÖRETAG. DET HÄR ÄR STARTEN PÅ RESAN, OCH ÅTAGANDET KARTLÄGGER STEGEN SOM BEHÖVS FÖR ATT NÅ DIT. FÖR ATT INSPIRERA KUNDER, ANSTÄLLDA OCH SAMHÄLLEN. ATT HJÄLPA TILL ATT SKAPA DEN STÖRSTA MÖJLIGA POSITIVA PÅVERKAN SOM ETT HÅLLBART FÖRETAG KAN HA.

9

10

11 LIVET BÖRJAR VID 40 År 2016 fyller The Body Shop 40 år. Företaget har uppnått mycket under den tid som gått, och det vill vi fira men vi vill också ta steget framåt för att kunna skapa en positiv framtid. Vi uppfattas av många som det första socialt ansvarstagande företaget. Anita Roddick introducerade arbetssätt som rättvis handel med globala partners och samhällen. Hon använde butikerna för att skapa uppmärksamhet om viktiga sociala och miljömässiga frågor, och agerade för att vara säker på att filosofin om rättvis handel accepterades genom hela företaget. Arbetet som nu ska göras kommer fortsätta att vara relevant och kraftfullt för nutiden och framtiden. Vårt uppdrag är att skapa positiv skillnad, och för att det ska ha någon effekt måste tydliga riktlinjer och mål finnas. Efter mycket arbete, revision och analys har en ny strategi skapats, med mätbara mål: The Body Shops åtagande.

12 HUR FUNKAR DET MED L O R ÉAL? L Oréal har ett rigoröst ramverk för hållbarhet, som stöds av många ideella organisationer i världen. Det kallas för Sharing Beauty With All (SBWA) och innehåller en klar vision om var företaget vill befinna sig år För att kunna uppnå målen har L Oréal skapat ett ramverk med fyra tydliga pelare för att kunna mäta sina framsteg. De här pelarna, som var och en stöds av mål, är: INNOVATING SUSTAINABLY PRODUCING SUSTAINABLY LIVING SUSTAINABLY DEVELOPING SUSTAINABLY På The Body Shop mäter vi också vår effekt under var och en av dessa pelare med ambitionen att överträffa L Oréals SBWA-mål. Åtagandet ligger i linje med L Oréals ramverk men går längre än det. Vi går inte bara längre än de existerande pelarna, utan lägger också till en femte: Retailing Sustainably. Som den största detaljhandelskedjan inom L Oréal spelar The Body Shop en unik roll, från hur butikerna utformas och drivs, med effektiv energianvändning och förnybara material, till den relation vi har med kunderna och hur vi pratar med dem.

13

14

15 VAD HÄNDER NU? Målet är att bli världens mest etiska och hållbara globala företag. Åtagandet är första steget på resan till att uppnå visionen, och att se till att företagets effekt på planeten och samhället är hållbart. För att göra det behövs en guide i allt vi gör. Startpunkten är att börja arbeta för att nå målen för Framstegen kommer att rapporteras varje år. Åtagandet är en resa. Varje anställd, kund, leverantör och samhälle kommer att följa med på resan och vara stolta över framstegen.

16 2016 The Body Shop Int l Plc All rights reserved Absolutely no reproduction without the permission of the owners A trademark of The Body Shop International Plc Registered trademark of The Body Shop Int l Plc INCORLC010

hållbar affärsmodell för framtiden

hållbar affärsmodell för framtiden hållbar affärsmodell för framtiden Vår affärsmodell bygger på det vi tror är rätt i ett långsiktigt perspektiv. Långsiktigheten följer den tradition som Södras medlemmar i generationer har arbetat efter

Läs mer

En vi-känsla bland personal och barn/ elever. Tillsammans gör vi skillnad! barn och unga är aktiva med arbetet

En vi-känsla bland personal och barn/ elever. Tillsammans gör vi skillnad! barn och unga är aktiva med arbetet En vi-känsla bland personal och barn/ elever Tillsammans gör vi skillnad! 255 000 barn och unga är aktiva med arbetet I Hässleholms kommun är en liten del av våra 70-tal förskolor och skolor Grön Flagg

Läs mer

Läs om hur ditt företag kan integrera barns rättigheter i ert hållbarhetsarbete och ansvarsfulla företagande med hjälp av barnrättsprinciperna för

Läs om hur ditt företag kan integrera barns rättigheter i ert hållbarhetsarbete och ansvarsfulla företagande med hjälp av barnrättsprinciperna för Barn Är allas business Läs om hur ditt företag kan integrera barns rättigheter i ert hållbarhetsarbete och ansvarsfulla företagande med hjälp av barnrättsprinciperna för företag. Det är nu ni börjar! UNICEF/Roger

Läs mer

COUNTDOWN LIKE CRAZY WITH OUR BEAUTY ADVENT CALENDARS

COUNTDOWN LIKE CRAZY WITH OUR BEAUTY ADVENT CALENDARS COUNTDOWN LIKE CRAZY WITH OUR BEAUTY ADVENT CALENDARS PLAY FOR PEACE TA FRAM BARNET INOM DIG. GLÖM ALLA MÅSTEN OCH FYLL SCHEMAT MED SKOJ. Umgås och lek roliga lekar som sprider glädje och berikar liv på

Läs mer

#ModUpp2020. Riktlinjer för en Modern Upphandling

#ModUpp2020. Riktlinjer för en Modern Upphandling #ModUpp2020 Riktlinjer för en Modern Upphandling Vad är #ModUpp2020? #Modupp2020 är en kampanj som uppmanar offentlig sektor att ställa om till en modern upphandling genom att bli en kravställare som hanterar

Läs mer

Lärande om hållbar utveckling för barn & unga

Lärande om hållbar utveckling för barn & unga Lärande om hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och

Läs mer

SV Gotland Strategisk plan

SV Gotland Strategisk plan SV Gotland Strategisk plan 2018-2022 SVs värdegrund SVs vision Så skall vi uppfattas SV Gotland är en attraktiv samarbetspartner som har en verksamhet som berör, utvecklar och berikar människor i lokalsamhället.

Läs mer

Stora Enso-koden. storaenso.com/storaensocode

Stora Enso-koden. storaenso.com/storaensocode Stora Enso-koden storaenso.com/storaensocode 2 Vi väljer en förnybar framtid Träd, vårt huvudsakliga råmaterial, växer tillbaka de är förnybara. I en tid då återvinningsbarheten inte längre räcker är förnybarhet

Läs mer

Problemen känner du redan till.

Problemen känner du redan till. Problemen känner du redan till. Robert Harding Images / Masterfile / SCANPIX Så hur vore det om någon pratade lösningar istället? Det räcker med att slå upp en dagstidning för att inse att världen bara

Läs mer

InItIatIvet för. miljö ansvar

InItIatIvet för. miljö ansvar InItIatIvet för miljö ansvar Initiativet för miljöansvar Initiativet för Miljöansvar är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt att kunna fungera

Läs mer

#ModUpp2020. Riktlinjer för en Modern Upphandling. Uppdaterad version Uppdaterad version

#ModUpp2020. Riktlinjer för en Modern Upphandling. Uppdaterad version Uppdaterad version #ModUpp2020 Riktlinjer för en Modern Upphandling Vad är ModUpp2020? #Modupp2020 är en kampanj som uppmanar offentlig sektor att ställa om till en Modern Upphandling. Det innebär att ni blir en kravställare

Läs mer

PLASTIC CHANGE. for THE BODY SHOP INTRODUCERAR SCHYSST PRODUCERAD COMMUNITY TRADE-PLAST

PLASTIC CHANGE. for THE BODY SHOP INTRODUCERAR SCHYSST PRODUCERAD COMMUNITY TRADE-PLAST PLASTIC for CHANGE Vår planet svämmar över av plast. Många känner till den förödande effekten av plastavfall i våra hav, men desto färre känner till den mänskliga aspekten i detta problem. Över tre miljarder

Läs mer

Hållbar utveckling för barn & unga

Hållbar utveckling för barn & unga Hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med miljö och hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och unga.

Läs mer

HÅLLBARHET Hållbarhetsprogram för Avesta kommun

HÅLLBARHET Hållbarhetsprogram för Avesta kommun Hållbarhetsprogram för Avesta kommun Avestas utveckling tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov. Hållbarhetsprogrammet siktar på lång sikt

Läs mer

Program för social hållbarhet

Program för social hållbarhet Dnr: KS-2016/01180 Program för social hållbarhet Ej antagen UTKAST NOVEMBER 2017 program policy handlingsplan riktlinje Program för social hållbarhet är ett av Västerås stads stadsövergripande styrdokument

Läs mer

SIKAS VÄRDERINGAR OCH PRINCIPER

SIKAS VÄRDERINGAR OCH PRINCIPER SIKAS VÄRDERINGAR OCH PRINCIPER SIKA EN GLOBAL LEDARE MED PRINCIPER OCH TRADITION Sika grundades i Schweiz av visionären och innovatören Kaspar Winkler för mer än 100 år sedan, och har utvecklats till

Läs mer

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg 9B01, KONGRESS 2019 Målområden för verksamhetsplanering 2019-2031 Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg POLITIK Vår politik syftar till att bygga ett solidariskt samhälle, i Sverige

Läs mer

1 Varför behöver vi hållbar utveckling?

1 Varför behöver vi hållbar utveckling? Hållbar utveckling vid FPA 2012 Innehåll 1 Varför behöver vi hållbar utveckling? 3 Fokus på hållbarhet 3 Grunden för och målet med programmet 3 En gemensam global utmaning 3 Hållbarhet är summan av många

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

Vårt uppdrag. Solna den 27 oktober 2017 Norrenergi AB. Stefan Persson Verkställande direktör

Vårt uppdrag. Solna den 27 oktober 2017 Norrenergi AB. Stefan Persson Verkställande direktör Hållbarhetspolicy Vårt uppdrag Bolagets verksamhet skall drivas på affärsmässiga grunder och utifrån kundernas behov erbjuda fjärrvärme och fjärrkyla, med tillhörande energilösningar och tjänster, till

Läs mer

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Vår vision Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD

VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD VISION Vi leder hållbar utveckling genom forskning, innovation och kommunikation av kunskap, tjänster och produkter. KOMMUNIKATION Skogforsk vill leda utveckling i nära samarbete

Läs mer

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss Uppförandekod Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss VARFÖR EN UPPFÖRANDEKOD? Heimstaden är en pålitlig partner i alla relationer, med våra kollegor, våra hyresgäster,

Läs mer

2.1 Omfattning Denna policy gäller alla NCC:s affärsområden och verksamheter.

2.1 Omfattning Denna policy gäller alla NCC:s affärsområden och verksamheter. NCC:s hållbarhetspolicy 1. Inledning Det krävs stora förändringar i samhället om vi på ett effektivt sätt ska kunna ta itu med globala utmaningar som klimatförändringarna och överkonsumtionen av resurser

Läs mer

Utveckling och hållbarhet på Åland

Utveckling och hållbarhet på Åland Lätt-Läst Utveckling och hållbarhet på Åland Det här är en text om Åland och framtiden. Hur ska det vara att leva på Åland? Nätverket bärkraft.ax har ett mål. Vi vill ha ett hållbart Åland. Ett Åland som

Läs mer

Implementering av ISO 26000

Implementering av ISO 26000 Implementering av ISO 26000 En standard till? Vi har ju redan ISO 9001 & ISO 14001. Socialt ansvarstagande, varför ska vi hålla på med det? Det får väl samhället sköta" Det där med ISO 26000 kan väl din

Läs mer

CSR. Hållbarhet på WH Bolagen

CSR. Hållbarhet på WH Bolagen CSR Hållbarhet på WH Bolagen Miljöansvar Vi utbildar medarbetare i vårt miljöansvar. Detta gör vi för att kunna bedriva ett framgångsrikt miljöarbete. Vi skapar på så sätt medvetenhet, sprider kunskap

Läs mer

Hållbarhetspolicy C. 2 Version 2.0 Konfidentialitetsgrad: Klass 0 Publik information 12 december 2016 Upprättad av: Chef Public Affairs och

Hållbarhetspolicy C. 2 Version 2.0 Konfidentialitetsgrad: Klass 0 Publik information 12 december 2016 Upprättad av: Chef Public Affairs och C. 2 Version 2.0 Konfidentialitetsgrad: Klass 0 Publik information 12 december 2016 Upprättad av: Chef Public Affairs Fastställd av: Styrelsen i Landshypotek Bank Innehållsförteckning 1 Bankens affärsmodell...

Läs mer

WE HAVEN T FOUND THE FOUNTAIN OF

WE HAVEN T FOUND THE FOUNTAIN OF WE HAVEN T FOUND THE FOUNTAIN OF BUT WE MIGHT HAVE FOUND A FEW DROPS OF IT NYHET MED 3 POTENTA VÄXT- STAMCELLER * LANSERING 12 JANUARI *I Youth Cream VETENSKAPEN BAKOM DROPS OF CREAM 3 POTENTA STAMCELLER

Läs mer

Tillsammans har vi mod att skapa livskraft i hela vår kommun.

Tillsammans har vi mod att skapa livskraft i hela vår kommun. Vision 2031 Vad är en vision? Visionen är vår gemensamma önskan om hur det ska vara att leva, arbeta och besöka Kramfors kommun i framtiden. Ett läge som utmanar, inspirerar och ger energi. Med visionen

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Miljöpolicy. Krokoms kommun

Miljöpolicy. Krokoms kommun Miljöpolicy Krokoms kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2013-06-11 Innehåll 1 Inledning... 7 2 Övergripande miljömål för Krokoms kommun... 8 2.1 SamhäIlsplanering och byggande... 8 2.2 Energi...

Läs mer

STRATEGISKT PROGRAM. Gäller från och med budgetåret Antaget av kommunfullmäktige

STRATEGISKT PROGRAM. Gäller från och med budgetåret Antaget av kommunfullmäktige STRATEGISKT PROGRAM Gäller från och med budgetåret 2017 Antaget av kommunfullmäktige 2015-12-14 PÅ VÄG MOT 2030 Vision Hammarö 2030 antogs enhälligt av kommunfullmäktige i juni 2013. Det strategiska programmet

Läs mer

Netto noll klimatavtryck genom minskat fotavtryck och ökat handavtryck vår färdplan. 18 March 2019

Netto noll klimatavtryck genom minskat fotavtryck och ökat handavtryck vår färdplan. 18 March 2019 Netto noll klimatavtryck genom minskat fotavtryck och ökat handavtryck vår färdplan 1 Arla Sveriges ambition är att ha netto noll klimatavtryck före 045 CO -ekvivalenter i tusental (kg) Klimatavtryck Klimatkompensation

Läs mer

Avisera Miljöredovisning

Avisera Miljöredovisning Avisera Miljöredovisning Vi har arbetat hårt för att minimera vår miljöpåverkan och jag är stolt över att Avisera klarade klimatmålet för 2015! Vi har lyckats med bedriften att mer än halvera våra utsläpp

Läs mer

Hållbarhetspolicy C. 2 Version 3.0 Konfidentialitetsgrad: Klass 0 Publik information 6 september 2018 Upprättad av: Hållbarhetschef Fastställd av:

Hållbarhetspolicy C. 2 Version 3.0 Konfidentialitetsgrad: Klass 0 Publik information 6 september 2018 Upprättad av: Hållbarhetschef Fastställd av: Hållbarhetspolicy C. 2 Version 3.0 Konfidentialitetsgrad: Klass 0 Publik information 6 september 2018 Upprättad av: Hållbarhetschef Fastställd av: Styrelsen i Landshypotek Bank Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

InItIatIvet för. socialt ansvar

InItIatIvet för. socialt ansvar InItIatIvet för socialt ansvar Initiativet för socialt ansvar Initiativet för Socialt ansvar är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt att kunna

Läs mer

Tillsammans. Vår väg mot visionen

Tillsammans. Vår väg mot visionen Vision 2031 Vad är en vision? Visionen är vår gemensamma önskan om hur det ska vara att leva, arbeta och besöka Kramfors kommun i framtiden. Ett läge som utmanar, inspirerar och ger energi. Med visionen

Läs mer

EN BRA KOMMUNFÖR BARNEN ÄR BRA FÖR ALLA

EN BRA KOMMUNFÖR BARNEN ÄR BRA FÖR ALLA EN BRA KOMMUNFÖR BARNEN ÄR BRA FÖR ALLA Läs vårt valmanifest så förklarar vi varför Trelleborgs grönaste valmanifest 2018 Tänk om vi bygger en kommun utifrån barnens bästa. Om vi låter barnens behov och

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB

Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs genom riktlinjer, förhållningssätt,

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

VIDA Hållbarhetsrapport 2018

VIDA Hållbarhetsrapport 2018 VIDA Hållbarhetsrapport 2018 Hållbarhetsrapport Vida är Sveriges största privatägda sågverkskoncern med ca 1050 anställda på 18 produktionsanläggningar, varav 9 sågverk, i södra Sverige. Produktionen är

Läs mer

PLANETEN SKA MED Augusti 2011. Planeten ska med. Hur miljöarbetet ska bli en naturlig del av Riksbyggens sätt att arbeta och att vara

PLANETEN SKA MED Augusti 2011. Planeten ska med. Hur miljöarbetet ska bli en naturlig del av Riksbyggens sätt att arbeta och att vara Planeten ska med Hur miljöarbetet ska bli en naturlig del av Riksbyggens sätt att arbeta och att vara 2 På vår resa ska planeten med n Vår resa mot framtiden bygger just nu på sju åtaganden som vi ska

Läs mer

Tillsynsmyndigheter var förr den viktigaste omvärldsintressenten. Att följa lagen var (och är) ett minimikrav. Efterhand som intresse och engagemang

Tillsynsmyndigheter var förr den viktigaste omvärldsintressenten. Att följa lagen var (och är) ett minimikrav. Efterhand som intresse och engagemang Tillsynsmyndigheter var förr den viktigaste omvärldsintressenten. Att följa lagen var (och är) ett minimikrav. Efterhand som intresse och engagemang för miljöfrågor ökat har flera intressenter tillkommit

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

bruka utan att förbruka

bruka utan att förbruka bruka utan att förbruka Strategiska mål för Jordbruksdepartementet 2008 2012 bruka utan att förbruka Ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet som präglas av öppenhet och mångfald De

Läs mer

Nyckeln till framgång

Nyckeln till framgång Nyckeln till framgång 1 2 En liten bok om Industrilås värderingar att bära nära hjärtat. 3 När vi på Industrilås ville formulera vilka vi är och vad vi står för skapade vi begreppet En filosofi, många

Läs mer

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer.

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Att jobba hos oss Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Hur vi lever vårt varumärke Simple, Personal and Fair

Läs mer

Workshop: vad är social hållbarhet? 3:7 Social hållbarhet vad innebär det? Onsdag 18 maj 2016 klockan 11:15-12:15

Workshop: vad är social hållbarhet? 3:7 Social hållbarhet vad innebär det? Onsdag 18 maj 2016 klockan 11:15-12:15 Workshop: vad är social hållbarhet? 3:7 Social hållbarhet vad innebär det? Onsdag 18 maj 2016 klockan 11:15-12:15 Därför valde jag denna workshop Berätta för personen bredvid dig social hållbarhet definition

Läs mer

Koppling mellan de nationella miljökvalitetsmålen och Skellefteå Krafts miljömål

Koppling mellan de nationella miljökvalitetsmålen och Skellefteå Krafts miljömål Koppling mellan de nationella en och miljömål Nationella Begränsadklimatpåverkan Halten av växthusgaser i atmosfären ska stabiliseras på en nivå som innebär att människans påverkan på klimat-systemet inte

Läs mer

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 2 IKEA VISION & AFFÄRSKONCEPT »Vår affärsidé är att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsprodukter till så låga priser att så många

Läs mer

Hållbar utveckling för barn & unga

Hållbar utveckling för barn & unga Hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med miljö och hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och unga.

Läs mer

Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp

Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp Följande delar ingår Underlaget: - Varumärke - Identitet - Drivkraft - Personlighet - Vision - Varumärkeslöfte - Logotyp Nacka vatten och

Läs mer

Peabskolan Exempel på hållbar yrkesutbildning? Skolforum 2013-10-18

Peabskolan Exempel på hållbar yrkesutbildning? Skolforum 2013-10-18 Peabskolan Exempel på hållbar yrkesutbildning? Skolforum 2013-10-18 1 Maria Hernroth 0733-373855 maria.hernroth@peab.se Jag tänkte vi kunde prata lite om: Vad Peabskolan är och vad som är kärnan i verksamheten

Läs mer

CSR. Utbildningens innehåll: - Vad är CSR? - Kan man öka sin lönsamhet med CSR?

CSR. Utbildningens innehåll: - Vad är CSR? - Kan man öka sin lönsamhet med CSR? CSR Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens regi. Syntolkning av

Läs mer

Volontärutbildning. Modul 1: Introduktion / Motivation

Volontärutbildning. Modul 1: Introduktion / Motivation Volontärutbildning Modul 1: Introduktion / Motivation Välkommen och program för dagen MODUL 1: Introduktion / Motivation Mål med utbildningen Introduktion Energi och klimatförändringar Klimatförändringar

Läs mer

50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG

50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG 50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG ! 50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG 50 IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETARENGAGEMANG 1 2 3 4 5 SKAPA EN GOD RELATION Relationen

Läs mer

Verksamhetsplan Älvsborgs läns 4H

Verksamhetsplan Älvsborgs läns 4H Verksamhetsplan 2019-2022 Älvsborgs läns 4H Verksamhetsplan 2019-2022 För ytterligare 100 år! Välkommen till verksamhetsplanen för Älvsborgs 4H. Detta dokument är baserat på verksamhetsplanen för riksförbundet

Läs mer

Ekonomiskt stöd till organisationer

Ekonomiskt stöd till organisationer Ekonomiskt stöd till organisationer Beviljade stöd 2014 Stöd till organisationer på konsumentområdet 2014 Konsumentverket har regeringens uppdrag (enligt förordningen 2007:954) att dela ut stöd till organisationer

Läs mer

Polarbröd skapar möjligheter att äta gott och sunt nu och i generationer

Polarbröd skapar möjligheter att äta gott och sunt nu och i generationer Polarbröd skapar möjligheter att äta gott och sunt nu och i generationer I Polarbrödsfamiljen har vi bakat bröd i fem generationer 2012 ställde vi oss frågan, vad behöver vi göra för att kunna fortsätta

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

DE GLOBALA MÅLEN FÖR ALLA MÄNNISKOR I ALLA LÄNDER

DE GLOBALA MÅLEN FÖR ALLA MÄNNISKOR I ALLA LÄNDER DE GLOBALA MÅLEN FÖR ALLA MÄNNISKOR I ALLA LÄNDER Världens ledare har lovat att uppnå 17 globala mål till år 2030. Det innebär att alla länder tagit på sig ansvaret för en bättre, mer rättvis och hållbar

Läs mer

CSR-policy. Socialt ansvar GRATIS HJÄLP I MATTE - 1 -

CSR-policy. Socialt ansvar GRATIS HJÄLP I MATTE - 1 - 2015-09-08 GRATIS HJÄLP I MATTE CSR-policy Mattecentrum är en ideell organisation som verkar för likvärdig kunskapsinhämtning i syfte att öka kunskaper i och stimulera intresset för matematik hos barn,

Läs mer

TRE STEG TILL ETT LYCKAT HÅLLBARHETSARBETE

TRE STEG TILL ETT LYCKAT HÅLLBARHETSARBETE TRE STEG TILL ETT LYCKAT HÅLLBARHETSARBETE STEG 1 BESTÄM VILKA OMRÅDEN NI SKA ARBETA MED Börja med att ta reda på vilka interna och externa krav och önskemål som finns. När ni har gjort det kan ni välja

Läs mer

HÅLLBARHETSPOLICY. Lansa Fastigheter AB. Fastställd vid styrelsemöte

HÅLLBARHETSPOLICY. Lansa Fastigheter AB. Fastställd vid styrelsemöte HÅLLBARHETSPOLICY Lansa Fastigheter AB Fastställd vid styrelsemöte 2019-05-02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ansvar och styrning... 3 2. Hållbarhetspolicy... 3 2.1.

Läs mer

Märkvärdigt En guide i märkningsdjungeln

Märkvärdigt En guide i märkningsdjungeln Märkvärdigt En guide i märkningsdjungeln EU-ekologiskt Baseras på EU:s förordning för ekologiskt jordbruk. Ekologisk odling betyder att inte kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel används. Märkningen

Läs mer

Position paper FN:s globala hållbarhetsmål

Position paper FN:s globala hållbarhetsmål Position paper FN:s globala hållbarhetsmål Stockholm juni 2017 Swedisols vision, prioriteringar och åtgärdsprogram för de hållbara utvecklingsmålen, agenda 2030. Swedisol driver frågor av branschgemensam

Läs mer

PREEMS UPPFÖRANDEKOD

PREEMS UPPFÖRANDEKOD PREEMS UPPFÖRANDEKOD Preems uppförandekod beskriver de värderingar och etiska riktlinjer företaget står för och värdesätter. Den är vägledande för att bidra till goda affärer som skapar hållbar utveckling

Läs mer

Indexator Rotator Systems AB

Indexator Rotator Systems AB Indexators filosofi Indexators filosofi Indexator Rotator Systems har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB. Beslutad av styrelsen

Medarbetarpolicy för Samhall AB. Beslutad av styrelsen Medarbetarpolicy för Samhall AB Beslutad av styrelsen 2016-12-15 Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

VÄX MED VEG TECH. Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet

VÄX MED VEG TECH. Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet VÄX MED VEG TECH Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet ETT FRÖ BÖRJADE GRO Under 30 års tid har vi på Veg Tech odlat, utvecklat och levererat olika system för att skapa gröna miljöer. När bolaget

Läs mer

10 tips för den ansvarsfulla entreprenören

10 tips för den ansvarsfulla entreprenören 10 tips för den ansvarsfulla entreprenören 2 Att lyckas med sitt hållbarhetsarbete Hållbarhetsarbete kan bedrivas av företag i alla branscher och storlekar. Den enda skillnaden är att det är enklare i

Läs mer

Politisk inriktning för Region Gävleborg

Politisk inriktning för Region Gävleborg Diarienr: RS 2016/293 Datum: 2016-04-27 Politisk inriktning för Region Gävleborg 2016-2019 Beslutad i regionfullmäktige Region Gävleborg 2016-04-27 diarienummer RS 2016/293 Politisk inriktning 2016-2019

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Till dig som arbetar på Renova

Till dig som arbetar på Renova VÅR UPPFÖRANDEKOD Till dig som arbetar på Renova Renovas uppförandekod tydliggör våra värderingar och beskriver de krav vi ställer på oss själva som medarbetare och på andra vi samarbetar med. Genom vår

Läs mer

Guide till HELSINGBORG

Guide till HELSINGBORG Guide till HELSINGBORG 2035 År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En

Läs mer

Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030

Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030 Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030 Diarienummer: KS-504/2008 I Norrköping finns det goda livet. Här finns möjligheter till ett berikande liv för människor i alla åldrar med möjligheter

Läs mer

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR Initiativet för Socialt ansvar är en av CSR Västsveriges tipslistor för ökat ansvarstagande, lokalt och globalt. Det är tänkt att kunna fungera

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig:

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig: Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2014-06-13 Dokumentägare: Dokumentansvarig: Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet våra värdeord... 1 2.1 Engagerande...

Läs mer

Policy för Hållbar utveckling

Policy för Hållbar utveckling Policy för Hållbar utveckling Ett normerande dokument som kommunfullmäktige fattade beslut om 2017-03-27 Policy för hållbar utveckling Kommunfullmäktige 2017-03-27 1 (3) Policy för hållbar utveckling i

Läs mer

SÅ HÄR LEVERERAR VI HÅLLBARA UPPLEVELSER 2018

SÅ HÄR LEVERERAR VI HÅLLBARA UPPLEVELSER 2018 SÅ HÄR LEVERERAR VI HÅLLBARA UPPLEVELSER 2018 VÄLKOMMEN TILL EN PARK FÖR ALLA Vi vill leverera upplevelser som är både magiska och hållbara. Det kan vi bara göra genom att vara en park för alla. Så här

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. UPPFÖRANDEKOD Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. VÅR VISION: FÖRETAG OCH TEKNIK I VÄRLDSKLASS För att

Läs mer

Jord- och skogsbruksministeriets STRATEGI 2030

Jord- och skogsbruksministeriets STRATEGI 2030 Jord- och skogsbruksministeriets STRATEGI 2030 Finland i förnyelse en värld av möjligheter Många av de saker som vi nu tycker är självklara är unika. I framtiden kommer ren mat och rent vatten att höra

Läs mer

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall nackavattenavfall.se Varumärket Nacka vatten och avfall att bygga och utveckla ett starkt och framgångsrikt varumärke är ett kontinuerligt arbete som kräver

Läs mer

Vad är orsakerna till att levnadsvillkoren på jorden är så olika?

Vad är orsakerna till att levnadsvillkoren på jorden är så olika? Globala resurser Vad är orsakerna till att levnadsvillkoren på jorden är så olika? Ojämnt fördelade naturresurser (t ex vatten). Orättvist utvinnande (vinstindrivande) av naturresurser (t ex olja). Pga.

Läs mer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer Introduktion NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer NSG-gruppens mål är ett gott rykte över hela världen när det gäller yrkesmässiga, lagliga och etiska förfaranden inom vår verksamhet och som anges

Läs mer

HÅLLBARHET Hållbarhetsprogram för Avesta kommun

HÅLLBARHET Hållbarhetsprogram för Avesta kommun Hållbarhetsprogram för Avesta kommun Avestas utveckling tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov. Hållbarhetsprogrammet siktar på lång sikt

Läs mer

hållbara Fem möjligheter

hållbara Fem möjligheter hållbara Fem möjligheter blir Hållbarheten din fördel Att tänka hållbarhet och långsiktighet är ett måste på dagens marknad, oavsett bransch. Det innebär att kraven som ställs på dig blir fler. För dina

Läs mer

MÄRKNINGAR SOM GÖR DET LÄTTARE ATT VÄLJA RÄTT

MÄRKNINGAR SOM GÖR DET LÄTTARE ATT VÄLJA RÄTT MÄRKNINGAR SOM GÖR DET LÄTTARE ATT VÄLJA RÄTT För dig som bryr dig om schysst produktion Axfood bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Anders Strålman, vd Axfood AB Vår

Läs mer

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Inledande ord Jämtkraft är ett ansvarsfullt företag, som tar ansvar för den påverkan som verksamheten faktiskt innebär. Vi är medvetna om att

Läs mer

Globescan Konsumentundersökning 2011

Globescan Konsumentundersökning 2011 Globescan Konsumentundersökning 7 000 respondenter i länder På uppdrag av Fairtrade International Maj Syfte och metod Syftet med undersökningen är att undersöka konsumentattityder och -beteenden i relation

Läs mer

Obunden Samling för Åland r.f.

Obunden Samling för Åland r.f. Obunden Samling för Åland r.f. För det moderna, dynamiska och gröna Åland Åländskt hållbart rättvist Partiprogram 2014 Reviderat 16.10.2014 1. OBUNDEN SAMLING R.F. 1.1 INLEDNING Obunden Samling på Åland

Läs mer

Omställningens politik

Omställningens politik Omställningens politik SOS - Ställ om Sverige Förord Detta dokument är en uppmaning till politisk handling. Vi har tagit steget att börja formulera och praktisera det vi kallar omställningens politik eftersom

Läs mer

Välkommen till framtiden

Välkommen till framtiden Välkommen till framtiden arbetsmaterial sida 1 Välkommen till framtiden Arbetsmaterial Framtiden angår oss alla Vi vill alla leva i en värld, där vi mår bra och trivs. Hur borde världen se ut? Hur kan

Läs mer

VEM ÄR SEKAB? Sustainable Green Chemistry Solutions

VEM ÄR SEKAB? Sustainable Green Chemistry Solutions VEM ÄR SEKAB? Sustainable Green Chemistry Solutions ...DU Tillsammans arbetar vi i ett norrländskt företag med stora delar av världen som spelplan. Vi producerar och säljer kemikalieprodukter samt utvecklar

Läs mer

Dialog om framtida miljöersättningar, 9 september

Dialog om framtida miljöersättningar, 9 september 1(5) UNDERLAG Dnr 49-5199/11 2011-08-22 Landsbygdsavdelningen E-post: nyttlandsbygdsprogram@jordbruksverket.se Dialog om framtida miljöersättningar, 9 september Jordbruksverket och Skogsstyrelsen har fått

Läs mer

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Handlingsprogram 2011-2014 Socialdemokraterna i Mark Frihet är grunden för att du ska ha ett gott liv och kunna ta vara på möjligheternas Mark men friheten ska

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

SHH BOSTAD. Hållbarhetspolicy 2019

SHH BOSTAD. Hållbarhetspolicy 2019 SHH BOSTAD Hållbarhetspolicy 2019 Introduktion Denna hållbarhetspolicy anger ramverket för hur SHH Bostad AB (SHH) ska bedriva ett hållbart företagande. Syftet är att beskriva SHH:s miljömässiga, sociala,

Läs mer