Allmänna villkor för uppdragsersättning till frivilliga försvarsorganisationer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Allmänna villkor för uppdragsersättning till frivilliga försvarsorganisationer"

Transkript

1 samhällsskydd och beredskap 1 (6) Allmänna villkor för uppdragsersättning till frivilliga försvarsorganisationer Anslag 2:4 Krisberedskap, budgetåret 2014

2 samhällsskydd och beredskap 2 (6) Villkor för användning av anslagsmedel Följande villkor gäller för ersättning från anslag 2:4 Krisberedskap som betalas ut för uppdrag till frivilliga försvarsorganisationer. 1.1 Giltiga kostnader Beviljade medel från anslaget får användas i enlighet med de beslutade uppdragsbeskrivningar som skickats in till MSB. Organisationen får rekvirera medel från anslaget 2:4 för verksamhet som faller inom beslutade uppdrag. Endast kostnader kopplade till uppdragen är tillåtna dvs. kostnader som är direkt hänförbara till uppdraget. Kostnaden ska kunna verifieras med ett underlag som styrker faktiska volymer och kostnader utan några interna påslag. Det är inte tillåtet med generella påslag för OH-kostnader, schablonberäknade kostnader eller kostnader som bygger på interna kostnadsfördelningar utöver den medgivna ramen för OH-kostnader i uppdragsmallen. I det fall organisationen rekvirerar medel avseende kostnader för uttag ur eget lager ska materialets kostnader kunna verifieras. För att kostnaderna ska vara giltiga ska de ha uppstått det år som överenskommelsen avser. I det fall lönekostnader ingår i uppdraget ska kostnaden motsvara arbetsgivarens totala kostnad för den anställdes lön, dvs. lön, lagstadgade arbetsgivaravgifter och kostnader som följer av kollektivavtal som tecknats på det aktuella området. De lönekostnader uppdraget medför ska kunna kopplas till en attesterad specificerad tidredovisning. Organisationen ansvarar själv för eventuell finansiering av lönekostnader efter det att ersättningen från anslaget upphör Uppdragsersättning ska täcka faktiska kostnader Uppdragsersättningen ska täcka faktiska kostnader. Om ett uppdrag blir billigare att genomföra får inte samma uppdrag, eller ett annat uppdrag, utökas utan att omfördelningen av medel beviljas, se även Eventuellt överskjutande belopp ska återbetalas Redovisning av kostnader Redovisningen ska vara gjord på ett sådant sätt att det går att hänföra alla kostnader till aktuellt uppdrag och aktuell tidsperiod. Det ska tydligt framgå i ekonomisystemet vilka kostnader som är hänförliga till anslaget 2:4 Krisberedskap, fördelat per uppdrag.

3 samhällsskydd och beredskap 3 (6) Omfördelning Det totala belopp som anges i överenskommelsen får inte överskridas. De ekonomiska ramarna som anges per uppdrag är dock inte låsta. Det är tillåtet för organisationerna att utan särskilt godkännande av MSB göra omfördelningar mellan överenskomna uppdrag till ett maximalt belopp om kr. Vid högre belopp ska kontakt tas med MSB för godkännande. Omfördelningar ska framgå av organisationens ekonomiska slutredovisning till MSB. 1.2 Rekvisition av medel Rekvisition av medel sker vid fyra tillfällen: den 1 mars 2014 den 1 juni 2014 den 7 september 2014 den 1 november 2014 Om inte annat överenskommits rekvirerar organisationen den 1 mars, den 1 juni och den 7 september en fjärdedel av de medel som beviljats enligt överenskommelsen. Observera att det inte är tillåtet att rekvirera ett högre belopp än den totala prognos för hela året som ska lämnas, se avsnitt 1.3. Den sista utbetalningen rekvireras den 1 november och baseras på förbrukade medel och en prognos för organisationens totala utfall för den återstående delen av året. Organisationen ska använda den rekvisitionsmall som MSB tillhandahåller. Rekvisitionsblanketten ska skickas till MSB:s faktureringsadress i Strömsund och vara underskriven av behörig person på organisationen. Utbetalningen sker ca tre veckor efter det att rekvisitionsblanketten har inkommit till MSB. I de fall rekvisitionstillfällena infaller på en helg ska rekvirering ske nästkommande vardag. 1.3 Prognoser För att anslaget ska kunna utnyttjas så effektivt som möjligt är det viktigt att organisationen så snart den får kännedom om att tilldelade medel inte kommer att användas, meddelar detta till MSB, så att pengarna kan omfördelas till annan verksamhet. Eventuella konsekvenser för den planerade verksamheten/uppdragen ska kommenteras. Organisationen ska lämna prognoser över medelsbehovet vid två tillfällen under det år som överenskommelsen avser:

4 samhällsskydd och beredskap 4 (6) den 1 juni den 7 september I de fall prognostillfällena infaller på en helg ska prognosen lämnas nästkommande vardag. I juni ska en total prognos för organisationen lämnas och i september ska prognosen lämnas angivet per beviljat uppdrag samt totalt för organisationen. 1.4 Uppföljning MSB ansvarar för att genomföra uppföljning och utvärdering av pågående och genomförda beredskapsåtgärder som finansieras med medel från anslaget 2:4 Krisberedskap. Syftet med den uppföljning och utvärdering som MSB genomför är främst att skapa ny kunskap för att ytterligare stärka och utveckla samhällets krisberedskap. Samtliga organisationer som erhåller medel från anslaget 2:4 Krisberedskap ska bistå MSB i arbetet med att utvärdera och följa upp beredskapsåtgärder genom att lämna de uppgifter eller underlag som efterfrågas. I syfte att kvalitetssäkra och följa upp användningen av statliga medel inom uppdragsverksamheten kan MSB meddela uppdragstagande organisation beslut om inspektion vilket innebär att handläggare på myndigheten eller någon av myndigheten utsedd på plats genomför granskning av den verksamhet som bedrivs Återrapportering Organisationen ska senast den 1 december det år överenskommelsen avser redovisa en rapport över genomförd verksamhet till detta datum och så långt det är möjligt återstående verksamhet under året för varje beviljat uppdrag i enlighet med MSB:s instruktioner. Rapporten ska användas som underlag för MSB:s årliga rapportering till regeringen. Organisationen ska senast den 31 mars året efter det år överenskommelsen avser inkomma med en revisorsgranskad ekonomisk slutredovisning för faktiskt förbrukade medel angivet per beviljat uppdrag. Granskningen ska vara gjord av en Godkänd revisor. Av den ekonomiska rapporteringen ska framgå antal utbildade i respektive uppdrag samt motiveringar till eventuella avvikelser från beslutad omfattning. Rapportering skall vara på samma detaljnivå som uppdragen är kalkylerade i ansökan, dvs. i de olika kostnadsslagen dagarvode, resekostnader etc.

5 samhällsskydd och beredskap 5 (6) Av underlaget ska organisationens medlemsantal per den 31 december det år överenskommelsen avser framgå. I de fall organisationen har transfererat medel vidare är det den organisation som har undertecknat överenskommelse med MSB som är ansvarig för återrapportering och det är denna ansvariga organisation som då säkerställer att kostnader och redovisning är förenliga med överenskommelsen. Organisationen ska på begäran ge Riksrevisionen, MSB eller den aktör som myndigheten utser, ge denne möjlighet att granska hur uppdragsmedlen har använts. 1.5 Återbetalning I den ekonomiska slutredovisningen, som lämnas den 31 mars, ska uppgift om oförbrukade medel finnas. Oförbrukade medel ska slutregleras och återbetalas genom att MSB skickar en Rekvisition/Begäran om återbetalning till organisationen. Återbetalning av oförbrukade medel ska ske senast den 31 maj året efter det verksamhetsår som avses. Den organisation som får bidrag ur anslaget 2:4 Krisberedskap ansvarar för att pengarna finansierar de uppdrag som man fått ersättning för. I den händelse mottagande organisation använt pengarna till annan verksamhet än vad som överenskommits eller till kostnader som strider mot allmänna villkor kan MSB kräva att bidragsmedlen helt eller delvis ska återbetalas. Detsamma gäller om bidraget beviljats på grund av oriktig eller ofullständig uppgift från mottagande organisation. Den organisation som mottagit bidraget är även ansvarig för att kontrollera och följa upp sådan verksamhet som den finansierar utanför den egna organisationen. Det kan gälla uppdrag som genomförs gemensamt med annan organisation eller där organisationen medverkar till finansiering av utbildning hos en organisation som är s.k. huvudman för viss utbildning. En organisations ansvar upphör alltså inte i och med att den förmedlar pengarna vidare. Vid misstanke om otillåten hantering av bidragsmedel har MSB rätt att genomföra en fördjupad ekonomisk granskning som kan komma att genomföras av en extern revisionsfirma. Om revisionen visar på att organisationen har förfarit otillåtet med bidragsmedel ska bidragsmottagande organisation bekosta revisionen.

6 samhällsskydd och beredskap 6 (6) 1.6 Policy och riktlinjer Bidragsmottagande organisation ska följa organisationens interna regelverk i allt arbete som finansierats med medel från anslag 2:4 Krisberedskap. 1.7 Varor och tjänster I de fall organisationen anskaffar varor och tjänster i uppdraget ska organisationen hushålla väl med de tilldelade medlen genom till exempel konkurrensutsättning. Inga bidrag, gåvor eller förmåner av något slag får direkt eller indirekt mottas av organisationen från leverantören som deltar i inköpsförfarandet som finansieras under denna överenskommelse. 1.8 Publikationer Det ska framgå att rapporter och liknande, som är ett resultat av beviljade uppdrag, har tagits fram med stöd av MSB.

Allmänna villkor. för myndigheter. Anslag 2:4 Krisberedskap. Föredragande. Samråd. Godkänd av enhetschef. Charlott Thyrén. Helena Bunner.

Allmänna villkor. för myndigheter. Anslag 2:4 Krisberedskap. Föredragande. Samråd. Godkänd av enhetschef. Charlott Thyrén. Helena Bunner. Föredragande Samråd Godkänd av enhetschef Charlott Thyrén Helena Bunner Mona Matsson Allmänna villkor för myndigheter Anslag 2:4 Krisberedskap Villkor för användning av anslagsmedel Följande villkor gäller

Läs mer

Allmänna villkor för myndigheter

Allmänna villkor för myndigheter x samhällsskydd och beredskap 1 (9) Föredragande Samråd Godkänd av enhetschef Sofia Elfstrand Sara Zamore Asada och Camilla Odenberg Charlott Thyrén Allmänna villkor för myndigheter Anslag 2:4 Krisberedskap,

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till verksamhet som främjar

Läs mer

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till projektverksamhet som främjar

Läs mer

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget.

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Bilaga till beslut om bidrag Version 2014:1 Villkor för bidrag 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet om bidrag till t.ex. föreningar, stiftelser,

Läs mer

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 17 december 2018. Villkoren gäller för beviljade

Läs mer

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden Dessa generella villkor gäller tillsammans med de villkor som anges i Arvsfondsdelegationens beslut om projektstöd. Genom att rekvirera medel godtar

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr:

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr: 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext och gäller för bidrag till projekt med en ensam part. I Vinnovas beslut och system m.m. använder

Läs mer

Finansieringsprinciper

Finansieringsprinciper x samhällsskydd och beredskap 1 (7) Föredragande Samråd Godkänd av enhetschef Sofia Elfstrand Sara Zamore Asada och Camilla Odenberg Charlott Thyrén Finansieringsprinciper Anslag 2:4 Krisberedskap samhällsskydd

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet

Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet Sida 1 (5) 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för svenska ideella föreningar och stiftelser som tecknar avtal om bidrag

Läs mer

Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet

Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 15 januari 2018. Villkoren gäller för bidrag som beslutats

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FOU-BIDRAG VID RIKSANTIKVARIEÄMBETET

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FOU-BIDRAG VID RIKSANTIKVARIEÄMBETET 1. Bidragsmottagarens och medelsförvaltarens ansvar Bidragsmottagaren ansvarar gentemot Riksantikvarieämbetet (RAÄ) för forskningsprojektet enligt de allmänna och särskilda villkoren för bidraget. Bidrag

Läs mer

Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015.

Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015. Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015. 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Villkor

Läs mer

Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2017

Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2017 Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2017 1 (8) Allmänna villkor för bidrag inom Praktikantprogrammet Vid tillämpning av följande allmänna villkor definierar Universitets- och högskolerådet,

Läs mer

Generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet från Vetenskapsrådet

Generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet från Vetenskapsrådet Generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet från Vetenskapsrådet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 12 december 2016. Villkoren gäller för bidrag som

Läs mer

Allmänna villkor Praktikantprogrammet 2016

Allmänna villkor Praktikantprogrammet 2016 Allmänna villkor Praktikantprogrammet 2016 Universitets- och högskolerådets allmänna villkor för bidrag inom Praktikantprogrammet Vid tillämpning av dessa allmänna villkor definieras innebörden av följande

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING AV SAMARBETSPROJEKT FINANSIERADE AV OLOF PALMES INTERNATIONELLA CENTER

RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING AV SAMARBETSPROJEKT FINANSIERADE AV OLOF PALMES INTERNATIONELLA CENTER RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING AV SAMARBETSPROJEKT FINANSIERADE AV OLOF PALMES INTERNATIONELLA CENTER För ansvariga organisationer i Sverige Uppdaterad 2014-09-30 Sida 1 av 9 OLOF PALMES INTERNATIONELLA

Läs mer

Finansieringsprinciper

Finansieringsprinciper Föredragande Samråd Godkänd av enhetschef Charlott Thyrén Helena Bunner Mona Matsson Finansieringsprinciper Anslag 2:4 Krisberedskap Villkor för användning av anslagsmedel De satsningar som finansieras

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag

Allmänna villkor för bidrag Allmänna villkor för bidrag 2018-01-26 Linnaeus-Palme partnerskap 2018 1 (9) Allmänna villkor för bidrag inom Linnaeus-Palme partnerskap I de allmänna villkoren definierar Universitets- och högskolerådet

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för kvinnors organisering; SFS 2005:1089 Utkom från trycket den 16 december 2005 utfärdad den 8 december 2005. Regeringen föreskriver 1 följande. Statsbidragets

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING

RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING AV SAMARBETSPROJEKT FINANSIERADE AV OLOF PALMES INTERNATIONELLA CENTER För ansvariga organisationer i Sverige Uppdaterad 2017-11-20 Sida 1 av 9 Innehållsförteckning

Läs mer

Projekt: Villkorshandlingen skall vara huvudsekretariatet tillhanda inom 1 månad efter beslutsdatum.

Projekt: Villkorshandlingen skall vara huvudsekretariatet tillhanda inom 1 månad efter beslutsdatum. Innovativa Åtgärder VILLKORSHANDLING Denna handling skall efter undertecknande sändas till huvudsekretariatet för Innovativa Åtgärder, Industriell Dynamik, : Åke Lindén Box 1091 405 23 GÖTEBORG Villkorshandlingen

Läs mer

Generella villkor för bidrag till forskning från Vetenskapsrådet

Generella villkor för bidrag till forskning från Vetenskapsrådet Generella villkor för bidrag till forskning från Vetenskapsrådet Villkoren har fastställts för Vetenskapsrådet den 10 november 2015. Villkoren gäller för bidragsbeslut med utbetalning tidigast från och

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 FLERA PROJEKTPARTER Dnr:

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 FLERA PROJEKTPARTER Dnr: 1 (6) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. Rätt till beslutat bidrag som avser annat kalenderår än innevarande förutsätter att Vinnova erhåller

Läs mer

Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen

Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen ISSN 0347-1667 17 FS 1999:18 Utkom från trycket Länsstyrelsens i Värmlands län föreskrifter om den 28 juni 1999 vissa stöd från EG:s strukturfonder; beslutade

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2015

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2015 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Revisionsrapport Bristande rutiner och intern styrning och kontroll i uppföljning av lämnade bidrag 2016

Revisionsrapport Bristande rutiner och intern styrning och kontroll i uppföljning av lämnade bidrag 2016 V E R K E T F Ö R I N N O V A T I O N S S Y S T E M 101 58 S T O C K HO LM Verket för innovationssystem Revisionsrapport Bristande rutiner och intern styrning och kontroll i uppföljning av lämnade bidrag

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 1 (6) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Bidrag från Naturvårdsverkets anslag 1:1, ap. 1, punkt 4

Bidrag från Naturvårdsverkets anslag 1:1, ap. 1, punkt 4 1(5) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Sebastian Dahlgren Axelsson Tel: 010-698 17 35 Sebastian.dahlgrenaxelsson(a)naturvardsverket.se BESLUT 2018-06-28 Ärendenr: NV-04557-18 Svenskt Vatten, 556473-5248

Läs mer

Revisionsrapport Årsredovisning 2015

Revisionsrapport Årsredovisning 2015 SAMETINGET, BOX 90 981 22 KIRUNA Sametinget Revisionsrapport Årsredovisning 2015 Riksrevisionen har granskat Sametingets (ST) årsredovisning, daterad 2016-02-22. Syftet har varit att bedöma om: årsredovisningen

Läs mer

Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext.

Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. Datum: 2017-06-27 Diarienummer: 2017-01821 Formas särskilda villkor för utbetalning av stöd i enlighet med förordning (2017:195) om stöd till forskning och utveckling samt innovation inom miljö, areella

Läs mer

Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2018

Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2018 Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2018 1 (9) Allmänna villkor för bidrag inom Praktikantprogrammet I de allmänna villkoren definierar Universitets- och högskolerådet (UHR) följande

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

AVTAL FÖR PERSONLIG ASSISTANS

AVTAL FÖR PERSONLIG ASSISTANS AVTAL FÖR PERSONLIG ASSISTANS mellan Assistansanordnaren och Uppdragsgivaren Namn:.. Adress:.. Org.nr: Pers.nr:.. Telefon:.. Legal företrädare (ifylls i förekommande fall) Namn: Adress: nedan kallad anordnaren

Läs mer

Överenskommelse med Skolverket om insatser för att stärka utbildningens kvalitet för nyanlända barn och elever

Överenskommelse med Skolverket om insatser för att stärka utbildningens kvalitet för nyanlända barn och elever Datum: Diarienummer: 2019-05-06 UBN-2019-3751 Sida 1 (1) Utbildningsförvaltningen Utbildningsnämnden Handläggare: Anders Pettersson Katarina Håkansson med Skolverket om insatser för att stärka utbildningens

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag

Allmänna villkor för bidrag Allmänna villkor för bidrag 2017-03-09 Linnaeus-Palme partnerskap 2017 1 (9) Allmänna villkor för bidrag inom Linnaeus-Palme partnerskap Vid tillämpning av dessa allmänna villkor definieras innebörden

Läs mer

Finansiering av sekondering av en svensk politisk rådgivare till EU:s särskilda representant i Afghanistan

Finansiering av sekondering av en svensk politisk rådgivare till EU:s särskilda representant i Afghanistan Protokoll 1 2010-08-10 UF2010/46179/ASO (delvis) Utrikesdepartementet Finansiering av sekondering av en svensk politisk rådgivare till EU:s särskilda representant i Afghanistan 2 bilagor Ärendet Regeringen

Läs mer

Reglemente Internkontrollplan Lindesberg 2014-04-11. Arbetsrutiner Projektansökan. 1. Idé om aktivitet/projekt finns. Medlem i förbundet

Reglemente Internkontrollplan Lindesberg 2014-04-11. Arbetsrutiner Projektansökan. 1. Idé om aktivitet/projekt finns. Medlem i förbundet Reglemente Internkontrollplan Lindesberg 2014-04-11 Arbetsrutiner Projektansökan 1. Idé om aktivitet/projekt finns. Medlem i förbundet 2. Idé diskuteras och bereds Beredningsgrupp 3. Beredningsgruppen

Läs mer

Ink 2003-02-2 7 SOCIALSTYRELSEN VLI< Zo p. Socialstyrelsen 106 30 STOCKHOLM. 2 bilagor. Regeringsbeslut 111:3 REGERINGEN

Ink 2003-02-2 7 SOCIALSTYRELSEN VLI< Zo p. Socialstyrelsen 106 30 STOCKHOLM. 2 bilagor. Regeringsbeslut 111:3 REGERINGEN r oaaaa Regeringsbeslut 111:3 REGERINGEN 2009-02-12 S2009/1311/FH (delvis) Social departementet Socialstyrelsen 106 30 STOCKHOLM SOCIALSTYRELSEN VLI< Ink 2003-02-2 7 Dos Hand. Dnr,' Zo p Medel till förebyggande

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Bidrag till Swedish Standards Institute (SIS) för standardarbete på området Social Responsibility

Bidrag till Swedish Standards Institute (SIS) för standardarbete på området Social Responsibility Protokoll 1 2010-03-30 UF2010/20632/IH (delvis) Utrikesdepartementet Bidrag till Swedish Standards Institute (SIS) för standardarbete på området Social Responsibility 2 bilagor Ärendet Sedan 2004 har Swedish

Läs mer

Vägledning - för dig som handlägger projektmedel till insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck

Vägledning - för dig som handlägger projektmedel till insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck Vägledning - för dig som handlägger projektmedel till insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck 2 FÖRORD 3 1. ANSÖKAN 4 1.1 LÄNSSTYRELSENS DIREKTIV FÖR ATT ANSÖKA OM PROJEKTMEDEL 4 1.2 PROJEKT SOM

Läs mer

Samverkansprojekt inom nationella stöd

Samverkansprojekt inom nationella stöd Samverkansprojekt inom nationella stöd Ett samverkansprojekt genomförs av flera parter gemensamt och ska skapa förutsättningar för nya nätverk och samarbeten. En av parterna, stödmottagaren, har huvudansvaret

Läs mer

Regler för tillfälligt föreningsbidrag

Regler för tillfälligt föreningsbidrag Grästorps kommun Styrdokument Dnr 418/2017 Regler för tillfälligt föreningsbidrag Fastställd av kommunstyrelsen 2017-12-06, 330 Giltigt längt t.o.m 2018-12-31 Dokumentansvarig: Kommunchef 1(5) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Generella villkor för bidrag från Stiftelsen för Strategisk Forskning:

Generella villkor för bidrag från Stiftelsen för Strategisk Forskning: Generella villkor för bidrag från Stiftelsen för Strategisk Forskning: Fastställda: 2009-11-16. Villkoren gäller i den utsträckning inte annat anges under särskilda villkor i kontraktet. 1. Allmänt SSF:s

Läs mer

Rekvisition bygdemedel

Rekvisition bygdemedel Rekvisition bygdemedel Inledning Denna handledning vänder sig till dig som beviljats bygdemedel. Den visar hur du rekvirerar pengar och hur du redovisar ditt projekt. Beslutet om stöd (hädanefter beslutet)

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Länsstyrelsen i Västra Götalands län - Beslut om bidrag till åtgärder för avhjälpande av föroreningsskador ny fördelningsplan samt fördyring

Länsstyrelsen i Västra Götalands län - Beslut om bidrag till åtgärder för avhjälpande av föroreningsskador ny fördelningsplan samt fördyring 1(5) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Häggrot, Jeanette Tel: 010-698 17 43 Jeanette.Haggrot @naturvardsverket.se BESLUT 2014-05-06 Ärendenr: NV-07338-11 Länsstyrelsen i Västra Götaland Henrik Bengtsson

Läs mer

Forum Syds Allmänna villkor Informations- och kommunikationsprojekt i Sverige

Forum Syds Allmänna villkor Informations- och kommunikationsprojekt i Sverige Forum Syds Allmänna villkor Informations- och kommunikationsprojekt i Sverige Beslutad av: Claudia Arenas, Head of Impact and Quality Assurance Beslutad: 2018-03-19 Giltighetstid: tillsvidare Publiceras:

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 1 (6) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx.

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx. Bilaga 1 Villkor för Beslutet 2014-06-10 Dnr: Lär 201x/xxx Projekt Nummer Villkor för beslutet Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Skolverket och Robertsfors kommun avseende insatser inom ramen för uppdraget om samverkan för bästa skola

Överenskommelse om samverkan mellan Skolverket och Robertsfors kommun avseende insatser inom ramen för uppdraget om samverkan för bästa skola 1 (10) Överenskommelse om samverkan mellan Skolverket och Robertsfors kommun avseende insatser inom ramen för uppdraget om samverkan för bästa skola 1 Parter Skolverket 106 20 Stockholm Telefon: 08-52

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2013

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2013 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

REGLER OCH ANVISNINGAR

REGLER OCH ANVISNINGAR REGLER OCH ANVISNINGAR för Sametingets kulturnämnds bidragsgivning Antagna av Sametingets kulturnämnd den 13-14 juni 2018 Prot. 2018:8, 8.1 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Regler och villkor för

Läs mer

Transfereringar handledning och rutinbeskrivning

Transfereringar handledning och rutinbeskrivning Transfereringar handledning och rutinbeskrivning I universitetets verksamhet förekommer att Göteborgs universitet (GU) är mottagare av medel som ska vidareförmedlas till en part utanför universitetet.

Läs mer

Skolverket O

Skolverket O Anr 2016-05- 2 O REGION GOTLAND^ 1(5) Överenskommelse (OK 1) om samverkan mellan och Region Gotland avseende nulägesanalys och åtgärdsplan inom ramen för uppdraget om att genomföra insatser för att stärka

Läs mer

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Antagen av styrelsen 2015-03-06 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen...

Läs mer

Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning

Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning Aktuell lydelse Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning Bestämmelser oavsett om betalning sker i efterskott eller förskott Starttidpunkt för beviljandeperiod 1 När Försäkringskassan

Läs mer

Revisionsrapport. Intern styrning och kontroll. Sammanfattning. Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete 105 25 Stockholm

Revisionsrapport. Intern styrning och kontroll. Sammanfattning. Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete 105 25 Stockholm Revisionsrapport Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete 105 25 Stockholm Datum Dnr 2008-04-01 32-2007-0685 Intern styrning och kontroll Riksrevisionen har som ett led i den årliga revisionen

Läs mer

Allmänna villkor för stöd till projekt 2012 2 2011-11-22

Allmänna villkor för stöd till projekt 2012 2 2011-11-22 ALLMÄNNA VILLKOR 2012 FÖR STÖD TILL PROJEKT Version 1.0 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Allmänna villkor 2012 för stöd till

Läs mer

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Bidragsformer 4 Grundbidrag och Medlemsbidrag

Läs mer

Stödberättigande kostnader

Stödberättigande kostnader Västra Götalandsregionen Koncernstab regional utveckling 2018-03-08 Stödberättigande kostnader Syftet med regelverket är att förtydliga Västra Götalandsregionens bedömningsgrunder för sökande och projektägare/stödmottagare

Läs mer

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets föreskrifter och allmänna råd till förordningen (31) om myndigheters rätt till kompensation för ingående

Läs mer

Bidrag till stiftelsen Kvinna till Kvinna för deltagande i Sveriges delegation till FN:s kvinnokommissions (CSW) 54:e möte den 1-12 mars 2010

Bidrag till stiftelsen Kvinna till Kvinna för deltagande i Sveriges delegation till FN:s kvinnokommissions (CSW) 54:e möte den 1-12 mars 2010 Protokoll 1 2010-02-02 UF2010/5011/UP (delvis) Utrikesdepartementet Bidrag till stiftelsen Kvinna till Kvinna för deltagande i Sveriges delegation till FN:s kvinnokommissions (CSW) 54:e möte den 1-12 mars

Läs mer

Vägledning om medel för förebyggande insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck, samt insatser för att motverka att unga blir gifta mot sin vilja

Vägledning om medel för förebyggande insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck, samt insatser för att motverka att unga blir gifta mot sin vilja Vägledning om medel för förebyggande insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck, samt insatser för att motverka att unga blir gifta mot sin vilja 2 FÖRORD 3 1. LÄNSSTYRELSENS KRITERIER FÖR ATT ANSÖKA

Läs mer

Stöd till MKG för arbete med använt kärnbränsle och annat radioaktivt avfall under 2019

Stöd till MKG för arbete med använt kärnbränsle och annat radioaktivt avfall under 2019 Dokumentstatus: Godkänt Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning (MKG) Första Långgatan 18 413 28 GÖTEBORG Beslut Vårt datum: 2019-02-08 Diarienr: SSM2018-5982 Handläggare: Annika Bratt Telefon: +46

Läs mer

Allmänna villkor för stöd till projekt

Allmänna villkor för stöd till projekt Allmänna villkor för stöd till projekt 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas på projekt där det framgår av beslutet att Allmänna villkor för stöd till projekt ska tillämpas

Läs mer

UF2010/25036/SP (delvis) 1 bilaga. Ärendet

UF2010/25036/SP (delvis) 1 bilaga. Ärendet Protokoll 2 2010-04-14 UF2010/25036/SP (delvis) Utrikesdepartementet Bidrag till svenska FN-förbundet för år 2010 1 bilaga Ärendet Svenska FN-förbundet (SFN) verkar för en ökad medvetenhet och förståelse

Läs mer

Verket för näringslivsutvecklings författningssamling

Verket för näringslivsutvecklings författningssamling Verket för näringslivsutvecklings författningssamling Utgivare: Kristina Lindskog, verksjurist ISSN 1401-2065 Rådets för Europeiska socialfonden i Sverige föreskrifter om stöd från Europeiska socialfonden

Läs mer

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem BESLUT XXXX-XX-XX 1(6) Handläggare Saknas Testkommunen 123 45 Karlskrona Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och

Läs mer

Bilaga 1. tagaren Projektet.

Bilaga 1. tagaren Projektet. 1 (5) Allmänna villkor för bidrag Ej forskning (omfattande 1-19, fastställda genom VINNOVA-beslut nr 36-2010, skiljer sig endast åt Villkor 1 genom att revisorsintyg samt resultatspridning saknas) 1 Definitioner

Läs mer

Innehåll i Fortes återrapporteringsformulär vad ska redovisas?

Innehåll i Fortes återrapporteringsformulär vad ska redovisas? 2019-05-24 Innehåll i Fortes återrapporteringsformulär vad ska redovisas? I detta dokument kan du se vilket innehåll som efterfrågas i Fortes olika formulär för återapportering. Innehåll Ekonomisk rapport

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-11-29 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Innan du skickar in en ansökan

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Reglemente för samisk integrering

Reglemente för samisk integrering Reglemente för samisk integrering Detta reglemente träder i kraft den 15/3 2017 Reviderat den 22/6 2017 Reglemente för samisk integrering i grundskolan Inledande bestämmelser 1 Sameskolstyrelsen har ett

Läs mer

Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15

Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15 Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15 Dessa regler avser Region Hallands organisationsuppdrag till distriktsorganisationer i Halland och det anslag som är kopplat till uppdraget. Anslag lämnas

Läs mer

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2016

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2016 Statsbidragsenheten 1 (6) Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2016 Det här dokumentet innehåller information om statsbidrag till ämneslärarorganisationer för bidragsåret 2016. Statsbidraget

Läs mer

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017

Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017 TYRESÖ KOMMUN 13581 TYRESÖ 1(5) Personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för 2017 om ansökan Skolverket beslutar att bevilja er ansökan. et om statsbidrag fattas

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Socialdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:900. Ikraft: överg.best.

Post 1 av 1 träffar. Departement: Socialdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:900. Ikraft: överg.best. Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2014:67 /Rubriken upphör att gälla U:2018-07-01/ Förordning (2014:67) om bidrag till arbetsgivare för köp av arbetsplatsnära stöd för återgång

Läs mer

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets föreskrifter för rapportering av ekonomisk information till statsredovisningen (S-koder) ESV Cirkulär 2007:9

Läs mer

Vägledning - för dig som söker projektmedel till insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck

Vägledning - för dig som söker projektmedel till insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck Vägledning - för dig som söker projektmedel till insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck 2 FÖRORD 3 1. ANSÖKAN 4 1.1 LÄNSSTYRELSENS DIREKTIV FÖR ATT ANSÖKA OM PROJEKTMEDEL 4 1.2 PROJEKT SOM BÖR

Läs mer

Godkännande av en överenskommelse om att stärka barnets rättigheter

Godkännande av en överenskommelse om att stärka barnets rättigheter Protokoll II:5 vid regeringssammanträde 2013-12-12 S2013/8812/FST (delvis) Socialdepartementet Godkännande av en överenskommelse om att stärka barnets rättigheter 1 bilaga Regeringens beslut Regeringen

Läs mer

Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013

Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013 Information Dnr:2012:720 2013-03-01 1 (6) Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013 Gymnasial lärlingsutbildning är ett alternativ inom yrkesprogrammen där eleven genomför

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Härmed kallas till extra bolagsstämma i Samhall Aktiebolag, 556448-1397.

Härmed kallas till extra bolagsstämma i Samhall Aktiebolag, 556448-1397. Kallelse till extra bolagsstämma i Samhall Aktiebolag Härmed kallas till extra bolagsstämma i Samhall Aktiebolag, 556448-1397. Tid: den 12 januari 2016, kl. 09.00 Plats: Samhalls huvudkontor, Klarabergsviadukten

Läs mer

Stöd till Global Utmaning: fördjupad studie av remitteringsflöden från Sverige samt internationellt seminarium om remitteringar

Stöd till Global Utmaning: fördjupad studie av remitteringsflöden från Sverige samt internationellt seminarium om remitteringar Protokoll 1 2010-06-18 UF2010/38346/UP (delvis) Utrikesdepartementet Stöd till Global Utmaning: fördjupad studie av remitteringsflöden från Sverige samt internationellt seminarium om remitteringar 2 bilagor

Läs mer

Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel

Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel Sida 1 av 6 Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel Ansökan ska skickas per brev med underskrift av behörig firmatecknare. Den ska också skickas in via mail till naringsliv.vasternorrland@lansstyrelsen.se

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS)

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS) 1 (6) Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS) Detta personuppgiftsbiträdesavtal reglerar Personuppgiftsbiträdets behandling av personuppgifter för den Personuppgiftsansvariges

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Försvarsexportmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Försvarsexportmyndigheten Regeringsbeslut 20 Försvarsdepartementet 2013-12-19 Fö2013/123/ESL (delvis) Fö2013/489/MFU Fö2013/1773/MFU m.fl. Se bilaga 1 Försvarsexportmyndigheten Box 56081 10217 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag till ideella organisationer

Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag till ideella organisationer Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-01-13 1 (3) HSN 2016-4802 Handläggare: Amalia Vinogradova Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-02-21 Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag

Läs mer

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa KS17-484 003 Riktlinjer för bygdemedel Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2017-09-13 Antagen av kommunstyrelsen 2017-09-26 50 Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Mål 1 Södra skoglänsregionen

Mål 1 Södra skoglänsregionen Länsstyrelsen i Jämtlands län är förvaltnings- och utbetalande myndighet för Mål 1 Södra Skogslänsregionen. Strukturfondsdelegationens kansli finns vid länsstyrelsen i Jämtlands län. Beredningssekretariat

Läs mer

AVTAL om stöd av mindre betydelse

AVTAL om stöd av mindre betydelse AVTAL om stöd av mindre betydelse Detta Avtal gäller från dess undertecknande och har ingåtts mellan Post- och telestyrelsen (org nr 202100-4359), nedan kallad PTS, och Q (org nr xxxxxx-xxx), nedan kallad

Läs mer

Fortsatt finansiering av civila observatörer till östra Demokratiska republiken Kongo

Fortsatt finansiering av civila observatörer till östra Demokratiska republiken Kongo Protokoll 2 2010-02-17 UF2008/12683/SP (delvis) Utrikesdepartementet Fortsatt finansiering av civila observatörer till östra Demokratiska republiken Kongo 2 bilagor Ärendet Folke Bernadotteakademin har

Läs mer

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen Löpande rutiner Antagen av styrelsen 2016-11-18 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Innehåll 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen... 3 4 Redovisning

Läs mer

Seminarium 28 januari 2015

Seminarium 28 januari 2015 Seminarium 28 januari 2015 Ansökan om avräkning och Villkor för verksamhetsbidrag, Resurscentra för kvinnor 2013-2015 1 Verksamhetsbidrag i förskott Ansökan om verksamhetsbidrag och förskott, gäller för

Läs mer