Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare ( 26-33, 41)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare ( 26-33, 41)"

Transkript

1 1(14) KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 21: Angela Fasth (M) Gitte Caous (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (FP) Per-Åke Wesley (KD) Bengt Odeholm (S) Gunilla Palmgren (S) Marijan Orlic (MP) Linda Jansson (V) Matz Dovstrand (SD) Henrik Sjöqvist (M) Mikael Granberg (M) Aida Karimli (C) Henrik Tengby (S) Ingrid Nordkvist (S) Tobias Hennig (MP) Magnus Garå (V) Stefan Falktorp (SD) Ordförande V. ordförande Ersättare Ersättare ( 26-33, 41) Ersättare ( 26-33, 41) Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Plats och tid Paragrafer Närvarande Solveig Hjalmarson Alexander Köhn Kerstin Nilsson Karl-Olof Petersson Christina Kylberg Mattson Jonas Hassling Ulf Jacobsson Peter Callsen Johanna Pettersson Marika Abrahamsson Therese Tanner Personalföreträdare SACO ( 26-32, 41) Personalföreträdare TCO Personalföreträdare LO Förvaltningschef Controller Controller Rektorschef Kanslichef ( 26-30, 41) Utvecklingschef Utvecklingsledare ( 26-33, 41) Nämndsekreterare Jan Nyström (FP) och Gunilla Palmgren (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 24 april 2015 Utses att justera Justeringens plats och tid... Therese Tanner Underskrifter Sekreterare... Angela Fasth Ordförande... Jan Nyström Gunilla Palmgren Justerande Partille utbildningsnämnd ANSLAG/BEVIS Organ Sammanträdesdatum Uppsättande: Nedtagande: Utbildningsförvaltningen, Partille Datum för anslag Protokollet förvaras... Therese Tanner Underskrift

2 2 26 Förvaltningen informerar - Förvaltningen meddelar att de får återkomma i frågan kring lönespridning. Detta då föredragande tjänsteman fått förhinder att delta idag. - Förvaltningschefen lämnar information om antagningsläget på Partille gymnasium efter preliminärantagningen. -Just nu kan intresserade lämna ansökan till att bli förstelärare och lektorat. - SETT-mässan ägde rum i Stockholm förra veckan. Partille var representerat på olika sätt och dessutom fick Jacob Möllstam ta emot Trevor Dolanstipendiet. - Förvaltningen har fått finansiering för att genomföra Plug-In 2.0. Plug-In syftar till att förhindra utanförskap och avhopp från gymnasieskolan. Informationen antecknas 27 Återkoppling systematiskt kvalitetsarbete-lärande och utveckling Utvecklingsledare Marika Abrahamsson föredrar en sammanställning över utveckling och lärande tom ht-14. Detta inom verksamhetsområdena förskola, grundskola, fritidshem och gymnasiet. Informationen antecknas. 28 Återkoppling AMV återbesök Förvaltningschefen föredrar Arbetsmiljöverkets (AMV) återbesök den 13/3 och beskriver de områden som förvaltningen fortsätter att arbeta med. Informationen antecknas. 29

3 3 Yttrande angående motion om införande av en "Läsa, skriva, räknagaranti"(ks/2014:52) (UN/2014:111) Fullmäktigeledamoten Marijan Orlic (MP) ställde , 5, en motion till fullmäktige angående införandet av en Läsa, skriva, räkna-garanti. Fullmäktige remitterade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott remitterade i sin tur motionen till utbildningsnämnden för yttrande. Motionären vill med garantin säkerställa att resurser sätts in i årskurserna 1-3, för att säkerställa att alla elever når målen i årskurs 3. Nås målen i årskurs 3, ges bättre förutsättningar att klara hela grundskolan, enligt motionären. Utbildningsförvaltningen ser positivt på motionens intentioner, och anser att den ligger i linje med de uppdrag förvaltningens verksamheter redan har idag från den statliga styrningen. I och med detta anser förvaltningen att motionen är besvarad. Yrkanden Marijan Orlic (MP) yrkar på återremiss av ärendet. Gitte Caous (S) instämmer i yrkandet. Matz Dovstrand (SD) yrkar på återremiss. Förvaltningens tjänsteskrivelse daterad Motion från Nämnden återremitterar ärendet till förvaltningen med uppdrag att förtydliga de modeller och åtgärder som förvaltningen nämner i yttrandet. 30 Studier på svenska skolor utomlands (UN/2015:65) Svenska skolan utomlands är främst till för svenska elever som bor utomlands. En del kommuner tillåter elever att studera ett eller flera av sina gymnasieår på Svenska skolan utomlands och även grundskola. Kommunen ersätter då Svenska skolan med kostnaden för motsvarande gymnasieprogram eller elevpeng i Sverige. Flera kommuner har nu beslutat att stoppa den här möjligheten. I Partille kommun saknas ett inriktningsbeslut i frågan och för att kvalitetssäkra och ha en rättssäkerhet i verksamheten efterfrågar nu förvaltningen ett sådant.

4 4 Det råder stor tveksamhet till om det är tillåtet enligt svensk lag att finansiera studier vid Svenska skolan utomlands. Såväl Sveriges Kommuner och Landsting som Skolverket avråder kommuner från att skicka med elevpengen utomlands. I kommunallagen föreskrivs att kommunerna ska ha hand om angelägenheter som har anknytning till kommunens område, enligt den s.k. lokaliseringsprincipen. Till detta kan sannolikt inte räknas att finansiera studier utomlands för elev folkbokförd i Sverige. Vidare följer av regeringsformen att kommunen ska ta ut skatt för att sköta sina uppgifter och inte bekosta annans verksamhet eller uppgifter. Att finansiera skolor utomlands är förmodligen inte förenligt med denna lagregel. Skolverket har också lagt ett förslag till regeringen att fatta beslut om att det inte ska vara tillåtet att ersätta svenska skolor utomlands för elever som inte tillhör den ursprungliga målgruppen för skolorna. Förvaltningens tjänsteskrivelse från Nämnden beslutar att inte betala ut elevpeng för studier utomlands. Beslutet gäller från och med läsåret 2015/ Nya avgiftsnivåer för maxtaxan (UN/2015:106) Sedan maxtaxan infördes 2001 har inte inkomsttaket (hushållets bruttoinkomst per månad) ändrats utan legat kvar på samma belopp på :-/mån. Taket reglerar vilken maximal avgift en kommun kan debitera sina kommuninvånare för avgifter i förskola och fritidshem utan att gå miste om det statliga statsbidraget. Nu har staten beslutat att indexera detta inkomsttak och fr om 1 juli 2015 gäller inkomsttaget :-/mån. När taket indexeras innebär det förmodligen att den maximala avgiftsnivån kommer att höjas varje år. De nya högsta avgiftsnivåerna för maxtaxa för Partille kommun redovisas nedan och kan tillämpas från och med 1 juli Förvaltningens tjänsteskrivelse daterad Nämnden beslutar att rekommendera fullmäktige att höja inkomsttaket i maxtaxan till :- för 2015.

5 5 Nämnden rekommenderar fullmäktige att besluta att följa den indexering i maxtaxan som staten beslutat om. 32 Central rättning nationella prov (UN/2015:116) Som en del av den särskilda satsningen beslutade utbildningsnämnden att i avsätta 0,8 Mkr för central rättning av nationella prov. Syftet med åtgärden var dels att minska arbetsbördan för de enskilda lärarna och dels att säkerställa en rättvis enhetlig bedömning av proven. Förvaltningen föreslår att i dagsläget inte inrätta någon central rättning av de nationella proven. Bakgrunden är att lärarna signalerar att man vill få stöd för genomförandet av rättning men inte lämna ifrån sig ansvaret och de idéer man tillsammans på en skola har för att genomföra likvärdigheten i rättningen/bedömnigen. Förvaltningen ser även att det ur ett nationellt perspektiv pågår en översyn av de nationella proven. Översynen handlar dels om omfattningen av de nationella proven och dels om formerna för rättningen. Tanken är att proven ska digitaliseras vilket kommer att påverka hur proven ska rättas. I översynen ska man även se på möjligheterna att införa central rättning på en statlig nivå. Mot bakgrund av detta föreslår förvaltningen att avvakta denna översyn innan vi går vidare med formerna för en central rättning i Partille kommun. Detta innebär att budgetposten finns i den resursförstärkning som redan fördelats ut budgetmässigt i samband med budget Förvaltningens tjänsteskrivelse daterad Nämnden beslutar att avvakta med central rättning av nationella prov tills dessa att den nationella översynen är klar. Nämnden uppmanar förvaltningen att bejaka intentionerna i det ursprungliga beslutet om avlastning iom rättning av nationella prov. 33 Remiss- Ansökan från Jensen AB om godkännande som huvudman för en grundskola i Partille kommun, Dnr :998 (UN/2015:58) Jensen AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande av och rätt till bidrag för fristående grundskola i Partille. Målet är att starta en grundskola höstterminen 2016 för årskurs 6-9. Fullt utbyggd planeras skolan ta emot 360 elever. För det inledande läsåret 2016/17 beräknas 90 elever tas emot. Det framgår inte av ansökan var i kommunen Jensen AB planerar att öppna skolan.

6 6 Partille kommun har fått ansökan på remiss för att kunna yttra sig över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 i skollagen (2010:800). Underlaget är framtaget i enlighet med de riktlinjer som Skolinspektionen skickat med och redovisar bla aktuell befolkningsprognos. Förvaltningens synpunkter på remissen Sammantaget ser vi en ökning av målgruppen (12-15 år) i Partille kommun under perioden fram till Denna ökning är framförallt kopplad till vissa områden och bygger på delvis osäkra antagandet gällande bostadsbyggnation. Denna ökning kommer ske gradvis under många år och framtill den tidpunkt Jensen AB tänker sig att starta sin verksamhet i Partille alltså ht 2016 kommer ökningen vara marginell (ca 70 elever). De utbyggnadsplaner som finns i kommunen kommer mer än väl att täcka de behov av grundskoleplatser som finns. I Öjersjö kommer tillbyggnader av befintliga skolor att ske samtidigt som det finns en viss kapacitet på befintliga skolor i området att ta emot fler elever. Den stora ökningen i centrala Partille hänger ihop med en stor förmodad bostadsbyggnation i detta område. Här pågår byggnation av en helt ny grundskola F-9 som kommer att tas i bruk redan h-t 2017 med plats för ca elever. I Jonsered pågår för närvarande en nybyggnation på den befintliga skolan som ska kunna bereda plats för nya elever. Detta sammantaget innebär att behovet av en nyetablering av en ny skola i Partille av en ny huvudman inte finns ur ett elevunderlagperspektiv. I det korta perspektivet fram till 2016 ökar målgruppen marginellt och i det något längre perspektivet fram till 2021 finns långt gångna planer avseende nyproduktion. Det innebär att ytterligare en ny skola i kommunen skulle innebära en överetablering. Skulle en ny skola etablera sig och eleverna skulle välja denna skola skulle det i så fall innebära att kommunen blir tvungen att stänga någon av de befintliga äldregrundskolorna. Detta skulle innebära betydande omstruktureringskostnader kopplade till lokaler och personal. Förvaltningen ser svårigheter med etableringen av Jensen AB med hänvisning till risken för överetablering och att det skulle innebära betydande merkostnader och negativa följder för Partille kommun. Förvaltningens tjänsteskrivelse daterad Ansökan från Jensen AB Yrkanden Gitte Caous (S) yrkar på att nämnden ska avstyrka ansökan. Matz Dovstrand (SD) yrkar på att nämnden ska avstyrka ansökan. Angela Fasth (M) yrkar på att nämnden ska tillstyrka ansökan.

7 7 Beslutsgång Ordförande ställer proposition på de två förslagen till beslut och finner att nämnden beslutar att tillstyrka ansökan. Votering begärs och följande beslutsgång godkänns: Ja-röst för att tillstyrka ansökan Nej-Röst för att avstyrka ansökan. Med siffrorna 6-5 beslutar nämnden att avstyrka ansökan. Omröstningsresultat: Namn Ja Nej Angela Fasth, ordf. (M) Gitte Caous, v ordf. (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (FP) Per-Åke Wesley (KD) Bengt Odeholm (S) Gunilla Palmgren (S) Marijan Orlic (MP) Linda Jansson (V) Matz Dovstrand (SD) Summa 5 6 Nämnden beslutar att avstryka ansökan från Jensen AB om att etablera en grundskola åk 6-9 i Partille kommun. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 34 Ekonomisk prognos Christina Kylberg Mattsson föredrar prognos per siste mars Den visar på ett minus på 7,3 mnkr. Samtidigt redovisas aktuell kö till förskola. Alla som ansökt om plats fram tom 1/ och har stått i kö i minst 4 månader har erbjudits plats. Informationen antecknas. Nämnden begär också en redovisning av konsekvenser kopplade till de åtgärdsplaner som förvaltningen begärt in från enheterna.

8 8 35 Förslag till yttrande över ansökningar om huvudman för fristående gymnasieskola (UN/2015:57) Utbildningsförvaltningen har mottagit 15 stycken ansökningar om att får starta eller utöka verksamhet som fristående huvudman för gymnasieskola. 10 av dem gäller utökning av befintlig verksamhet och 5 gäller nystartade skolor. En av ansökningar avser nyetablering av en gymnasiesärskola och behandlas i ett eget yttrande. Ingen av ansökningarna berör Partille som lägeskommun. Förvaltningen ser fortsatta problem med överetablering och lågt elevantal och föreslår därför nämnden att avstyrka ansökningarna. Förvaltningens tjänsteskrivelse daterad Yrkanden Gitte Caous (S) yrkar på att nämnden avstyrker ansökningarna. Angela Fasth (M) yrkar på att nämnden tillstyrker ansökningarna. Beslutsgång Ordförande ställer proposition på de två förslagen till beslut och finner att nämnden tillstyrker ansökningarna. Votering begärs och följande beslutsgång godkänns: Ja-röst för att tillstyrka ansökningarna Nej-röst för att avstyrka ansökningarna. Med röstresultatet 6-5 beslutar nämnden att avstyrka ansökningarna.

9 9 Omröstningsresultat: Namn Ja Nej Angela Fasth, ordf. (M) Gitte Caous, v ordf. (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (FP) Per-Åke Wesley (KD) Bengt Odeholm (S) Gunilla Palmgren (S) Marijan Orlic (MP) Linda Jansson (V) Matz Dovstrand (SD) Summa 5 6 Nämnden beslutar att avstyrka ansökningarna om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola. 36 Förslag till yttrande angående ansökan från Kajan Friskola AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasiesärskola i Göteborgs kommun. Dnr :961 (UN/2015:57) Kajan Friskola AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasiesärskola i Göteborgs kommun. Förvaltningen har tagit fram underlag efter Skolinspektionens rekommendationer om vilka frågor yttrandet skall besvara. Förvaltningens bedömning Verksamheten vid Kajan Friskola kommer att omfatta Individuella programmet inom gymnasiesärskolan med inriktning mot elever med autism och eller utvecklingsstörning. Partille Gymnasiesärskola bedriver sedan flera år Individuella programmet med inriktning mot autism. Verksamhetens omfattning ligger på 7-8 platser med full beläggning under de år verksamheten bedrivits. En hög pedagogisk kompetens att ta emot elever med autism har upparbetats. Kompetensen på skolan inom området autism får i dagsläget även positiva effekter vad gäller söktryck på de nationella program som anordnas. En nystartad verksamhet på fristående gymnasiesärskola kan komma att få negativa effekter på söktryck till både individuella programmet och nationella program på Partille Gymnasiesärskola, då det innebär en ökad konkurrens om elevunderlaget.

10 10 Förvaltningens tjänsteskrivelse daterad Yrkanden Gitte Caous (S) yrkar på att nämnden avstyrker ansökan. Angela Fasth (M) yrkar på att nämnden tillstyrker ansökan. Beslutsgång Ordförande ställer proposition på de två förslagen till beslut och finner att nämnden tillstyrker ansökningarna. Votering begärs och följande beslutsgång godkänns: Ja-röst för att tillstyrka ansökningarna Nej-röst för att avstyrka ansökningarna. Med röstresultatet 6-5 beslutar nämnden att avstyrka ansökan. Omröstningsresultat: Namn Ja Nej Angela Fasth, ordf. (M) Gitte Caous, v ordf. (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (FP) Per-Åke Wesley (KD) Bengt Odeholm (S) Gunilla Palmgren (S) Marijan Orlic (MP) Linda Jansson (V) Matz Dovstrand (SD) Summa 5 6 Nämnden beslutar att avstyrka Kajan Friskola AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en fristående gymnasiesärskola i Göteborgs kommun.

11 11 37 Förslag till remissvar Kitas Utbildning- NIU längdskidor (UN/2015:57) Kitas Utbildning AB har för de tre skolorna Kitas Gymnasium, Kitas Natur och Kitas ekonomi ansökt hos Skolinspektionen om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) för idrotten längdskidor. Planen är att ha 15 platser i respektive årskurs när verksamheten är fullt utbyggd. I dagsläget finns inte längdskidor som NIU inom GR. De tre skolorna har i andra ärenden ansökt om en utökning om sammanlagt 270 utbildningsplatser totalt. Förvaltningen är av den synpunkten att om de planerade NIU-platserna ryms inom den redan etablerade organisationen så förligger inga övriga konsekvenser utöver att söktrycket generellt på Partille gymnasium kan minska på de program som även de aktuella skolorna inom Kitas Utbildning AB erbjuder. Men om NIU-platserna är avhängiga den sökta utökningen så ser förvaltningen samma problem och konsekvenser som i yttrandet rörande utökningar/nyetableringar. Där är förvaltningen av åsikten att det redan finns ett överutbud av utbildningsplatser samt att elevunderlaget fortfarande är för lågt för att motivera ett godkännande av utökningar av verksamhet och nyetableringar. Förvaltningens tjänsteskrivelse daterad Yrkanden Gitte Caous (S) yrkar på att nämnden avstryker ansökan. Angela Fasth (M) yrkar på att nämnden tillstyrker ansökan. Beslutsgång Ordförande ställer proposition på de två förslagen till beslut och finner att nämnden tillstyrker ansökningarna. Votering begärs och följande beslutsgång godkänns: Ja-röst för att tillstyrka ansökningarna Nej-röst för att avstyrka ansökningarna. Med röstresultatet 6-5 beslutar nämnden att avstyrka ansökan.

12 12 Omröstningsresultat: Namn Ja Nej Angela Fasth, ordf. (M) Gitte Caous, v ordf. (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (FP) Per-Åke Wesley (KD) Bengt Odeholm (S) Gunilla Palmgren (S) Marijan Orlic (MP) Linda Jansson (V) Matz Dovstrand (SD) Summa 5 6 Nämnden beslutar att avstyrka Kitas Utbildning AB:s ansökan om Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) längdskidor. 38 Förslag till fadderverksamhet inom utbildningsförvaltningen (UN/2015:104) I samband med att en ny nämnd tillträtt fr o m 2015 framkom det från nämndspolitiker ett behov av att utvärdera och komma med ett nytt förslag kring fadderverksamheten. Utvärdering gjordes på nämndens första temadag i februari 2015 och av den framkom; Fadderverksamheten är en bra verksamhet som vi bör fortsätta med Rektorerna/förskolecheferna behöver bli mer aktiva Ojämn kvalitet på fadderverksamheten (funkar bra på vissa ställen) Förvaltningen behöver titta på formerna för verksamheten t ex hur besöken ska redovisas för de övriga i nämnden Syftet med fadderbesök är att skapa en kontakt direkt mellan representanterna i nämnden och våra verksamheter. På så vis ska den enskilda politiken få en tydligare bild av hur den dagliga verksamheten ser ut och vilka glädjeämnen och utmaningar man står inför. För den enskilda rektorn/förskolechefen ges en möjlighet att under andra former träffa och diskutera frågor med politiker i nämnden.

13 13 Förslag till upplägg Hösten 2015-grundskolor Nämndspolitikerna delas upp två och två en ordinarie och en ersättare och i största möjliga mån utifrån olika politiska hemvister. De två politikerna knyts till en grundskola och till en kontaktrektor. Denna rektor ansvarar för att bjuda in politikerna till ett samtal. Grunden för detta samtal ska vara frågeställningar utifrån de politiska mål nämnden har beslutat våren Förvaltningen ansvarar för att ta fram gemensamma frågeställningar. Dessa samtal ska ske innan nämndsmötet 28 oktober. På nämndsmötet 28 oktober ska tid avsättas för en gemensam process där fadderuppdragen redovisas för sina politikerkollegor. Detta är det obligatoriska fadderuppdraget. Därutöver är naturligtvis rektorerna/förskolecheferna och politikerna själva fria att bestämma formerna t ex genom delatagande i brukarråd etc. Våren 2016 prioriteras förskolorna. Erfarenheterna från höstens möte tas med och formerna kan ändras. Därefter under hösten 2016 kan annan verksamhet prioriteras t ex gymnasieskolan, Komvux och särskoleverksamheten. Att ha blivit tilldelad en fadderskola är inget hinder för att även engagera sig i andra skolor eller områden. Fadderuppdraget ersätts med förrättningsarvode om max 20h/år. Styrkt redovisning av gjorda timmar lämnas till nämndsekreteraren i slutet av varje år. Förslag till indelning av faddrar och områden finns i bilaga 1. Förvaltningens tjänsteskrivelse daterad Nämnden beslutar att tillämpa det föreslagna upplägget av fadderverksamheten och indelningen av faddrar. 39 Inkomna/upprättade handlingar, delegationsbeslut samt FR-protokoll - Inkomna/upprättade handlingar under perioden redovisas för nämnden. - Delegationsbeslut UN-D redovisas för nämnden (bilaga 2). - Förvaltningsrådets protokoll från redovisas för nämnden.

14 14 Informationen antecknas. 40 Övriga frågor - Ordförande frågar förvaltningen om det inte går att få ett förkortningslexikon över olika begrepp som finns inom förvaltningen och som ofta används vid dragningar mm. Detta för att såväl nya som gamla ledamöter lätt ska kunna få en förståelse för olika begrepp. - Ordförande föreslår att nämnden tar ett gruppfot vid nästkommande nämnd som kan användas på hemsidan. 41 Extraärende: Yttrande till förvaltningsrätten ang överklagat ersättningsbeslut (UN/2014:374) Academedia har, för nio av sina skolor, överklagat nämndens beslut om ersättning till fristående gymnasieskolor. Då det är nämnden som fattat beslutet så måste nämnden även fatta beslut om yttrandet till förvaltningsrätten. I yttrandet bestrider Partille överklagandet och yrkar att förvaltningsrätten avslår detsamma. Förvaltningens förslag till yttrande daterat Academedias överklagande inkl utveckling av talan. Nämnden antar förslag till yttrande och översänder det till förvaltningsrätten. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

Eva Persson (M) och Bengt Odeholm (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 mars 2015. ... Therese Tanner. ... Angela Fasth ...

Eva Persson (M) och Bengt Odeholm (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 mars 2015. ... Therese Tanner. ... Angela Fasth ... 1(11) KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:35 Plats och tid Eva Persson (M) och Bengt Odeholm (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 mars 2015... Therese Tanner Utses att justera Justeringens

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(5) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 19:08 Plats och tid 61-70 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Gunilla Palmgren (S) Daniel Dellenmark

Läs mer

Otto Natt och Dag (M) och Michael Jonasson (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, onsdagen den 20 juni 2018 kl.16:

Otto Natt och Dag (M) och Michael Jonasson (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, onsdagen den 20 juni 2018 kl.16: 1(7) Sessionssalen, kommunhuset, kl.18:00 19:30 Plats och tid 52-60 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Henrik Sjöqvist (M) Anders Midby (KD) Michael Jonasson (S) Daniel

Läs mer

Adam Algotsson (M) och Gitte Caous (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, måndagen den 23 juni 2014. ... Therese Tanner. ... Margareta Lewander ...

Adam Algotsson (M) och Gitte Caous (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, måndagen den 23 juni 2014. ... Therese Tanner. ... Margareta Lewander ... 1(8) Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 21:45 Plats och tid Adam Algotsson (M) och Gitte Caous (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, måndagen den 23 juni 2014... Therese Tanner Utses att justera Justeringens

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15

KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:15 Plats och tid Elisabeth Olsson (KD) och Bahaddin Ali (S) Barn- och utbildningsförvaltningen, Partille, måndagen den 1 oktober 2012 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kent Vahlén (FP) och Magnus Garå (V) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 12 december 2014. ... Therese Tanner. ... Margareta Lewander ...

Kent Vahlén (FP) och Magnus Garå (V) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 12 december 2014. ... Therese Tanner. ... Margareta Lewander ... 1(9) Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 19:45 Plats och tid Kent Vahlén (FP) och Magnus Garå (V) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 12 december 2014... Therese Tanner Utses att justera

Läs mer

Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Tjg. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1(7) Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 21:15 Plats och tid Margareta Lewander (M) och Gitte Caous (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 25 oktober 2013 Therese Tanner Utses att justera

Läs mer

Ordförande. Ersättare 79, Tjg. ersättare för Eva Persson (M) 79 Ersättare 79 82, Tjg. ersättare för Linda Jansson (V) 83-91

Ordförande. Ersättare 79, Tjg. ersättare för Eva Persson (M) 79 Ersättare 79 82, Tjg. ersättare för Linda Jansson (V) 83-91 Sida 1(7) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 79-91 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Henrik Sjöqvist (M) Eva Persson (M) Siv Kindholm (L) Anders Midby (KD) Michael Jonasson (S) Daniel

Läs mer

BESLUT Utbildningsnämnden antar utbildningsförvaltningens förslag om upplägg av fadderverksamheten.

BESLUT Utbildningsnämnden antar utbildningsförvaltningens förslag om upplägg av fadderverksamheten. 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:14 74-85 Angela Fasth (M) Siv Kindholm (L) Michael Jonasson (S) Jörgen Olsen (M) Rita Paparizou (M) Anders Midby (KD) Daniel Dellenmark (S) Carolina Eklöf (S)

Läs mer

Timmerslätt förskola, kl 18:00 21.30 34-41 Lars-Inge Stomberg (M)

Timmerslätt förskola, kl 18:00 21.30 34-41 Lars-Inge Stomberg (M) 1(6) Timmerslätt förskola, kl 18:00 21.30 34-41 Lars-Inge Stomberg (M) Ordförande Ann Panzar (S) V. ordförande Ludwig Karestedt (M) Kent Vahlén (FP) Jan Nyström (FP) Per-Åke Wesley (KD) Bahaddin Ali (S)

Läs mer

Ordförande. Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Linda Jansson (V) Ledamot Tjg. ersättare för Angela Fasth (M)

Ordförande. Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Linda Jansson (V) Ledamot Tjg. ersättare för Angela Fasth (M) 1(9) Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 92-106 Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Gunilla Palmgren (S) Daniel Dellenmark (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Ordförande. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1(8) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 41-52 Angela Fasth (M) Kaj Nämvik (L) Katarina Bosetti Kristoffersson (S) Jörgen Olsen (M) Anna Blomberg (C) Anders Midby (KD) Daniel Dellenmark (S) Marlene

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 37 UTN 33/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola vid Göteborgs fria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-03-30 32 UTN 21/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Ingrid Segerstedts gymnasium, dnr

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 33 UTN 22/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för befintlig fristående gymnasieskola vid Hermods gymnasium, dnr 32-2017:824

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 35 UTN 24/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-05-23 99 KS 196/18 Nyetablering eller utökning fristående gymnasieskola 2018 Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Ansökningarna avstyrks med bedömningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 36 UTN 30/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola vid Folkuniversitetets

Läs mer

Uppsättande: 2010-12-17 Nedtagande: 2011-01-07

Uppsättande: 2010-12-17 Nedtagande: 2011-01-07 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl 17:00 18:00 Tema: Marknadsföringsplan Plats och tid 44-51 Mats Lennartsson (M) Kaisa Blank Nordmark (S) Adam Algotsson (M) Kaj Nämvik (FP) Marcus Lund (KD) Zehaie Keleta

Läs mer

Otto Natt och Dag (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S)

Otto Natt och Dag (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S) 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 21:10 41-51 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ledamöter och 7 tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer Närvarande Närvarande ersättare,

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 39 UTN 35/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Thoren Business

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:20 1-14 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Margaretha Zettergren (FP)

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

\, r 1 1 PARTILLE KOMMUN. Sammanträdet inleds med rnusikfrarnträdande från Kulturskolan. Sessionssalen, kommunhuset, kl.

\, r 1 1 PARTILLE KOMMUN. Sammanträdet inleds med rnusikfrarnträdande från Kulturskolan. Sessionssalen, kommunhuset, kl. 1 1 PARTILLE KOMMUN Kommurifulirnäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-09-01 Sida Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 19:20 69-77 Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ordinarie ledamöter.

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:40 53-63 Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 34 UTN 23/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Thoren Innovation

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Ärende 14. Dnr: UN 18/32

Ärende 14. Dnr: UN 18/32 Ärende 14 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende ansökan om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning

Läs mer

Ärende 12. Dnr: UN 18/30

Ärende 12. Dnr: UN 18/30 Ärende 12 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende Thoréngruppen ABs ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering

Läs mer

Öjersjö Brunn, Särskolan, kommunhuset, kl 18:00 21.00 83-94 Lars-Inge Stomberg (M)

Öjersjö Brunn, Särskolan, kommunhuset, kl 18:00 21.00 83-94 Lars-Inge Stomberg (M) 1(6) Öjersjö Brunn, Särskolan, kommunhuset, kl 18:00 21.00 83-94 Lars-Inge Stomberg (M) Ordförande Ann Panzar (S) V. ordförande Ludwig Karestedt (M) Kent Vahlén (FP) Jan Nyström (FP) Per-Åke Wesley (KD)

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Anne-Charlott Petersson sekreterare Helena Svensson, förvaltningschef Izabelle Sjöbäck, controller

Anne-Charlott Petersson sekreterare Helena Svensson, förvaltningschef Izabelle Sjöbäck, controller Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13.00 14.45 ande Lennart Andersson (S), ordf Lars-Göran Andersson (S) Stig Augustsson (S) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2019-04-10 1 Plats och tid Lejonet, kommunhuset, kl 08.30-11.50 Beslutande Ledamöter Martina Kjellqvist (KD) Claes Sandros (KD) Helene Berndtsson (M) Alf Benson

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-23 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen 1(2) Plats och tid Insikten, Hedslund 13:00-15:30 Beslutande Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Ann-Christin Dåderman (S) ersättare för Barbro Aastrup (S) Ersättare och övriga

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Eva Persson (M) och Gitte Caous (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, 5 mars 2013. ... Therese Tanner. ... Lars-Inge Stomberg ...

Eva Persson (M) och Gitte Caous (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, 5 mars 2013. ... Therese Tanner. ... Lars-Inge Stomberg ... 1(11) Kulturum, Partille, kl 17:00 18:30 Plats och tid Eva Persson (M) och Gitte Caous (S) Utbildningsförvaltningen, Partille, 5 mars 2013... Therese Tanner Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153 Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola 13 2019VFN153 Page 42 of 216 Sektorn för utbildning och kultur Elin Rosén Välfärdsnämnden

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 18.50 69-82 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Marina Borneblad (MP) Karin Olsson (M) Olli Högström (M) Margaretha

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 22 april kl. 18.30-21.00 Varagårdsskolans samlingssal, S. Storgatan 21, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Eva Persson (M) och Ulla-Britt Eklund (MP) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 december 2013. ... Therese Tanner

Eva Persson (M) och Ulla-Britt Eklund (MP) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 december 2013. ... Therese Tanner 1(12) Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:15 21:30 Plats och tid Eva Persson (M) och Ulla-Britt Eklund (MP) Utbildningsförvaltningen, Partille, fredagen den 13 december 2013... Therese Tanner Utses att justera

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-04-18 Sturup Airport Hotel, kl 07.15-16.20 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 8 maj 2017 kl 17:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Stensbo Friskola 2019-04-08

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad

Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad Datum Plats och tid Sessionssalen, Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad 14:00 15:10, 15:30 16:30 (Ajournering 15:45 15:55) Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kenny Fransson (S) Kerstin Jönsson (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:30 100-111 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer