Välkommen som hyresgäst hos oss!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen som hyresgäst hos oss!"

Transkript

1 Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem

2 Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del information som du kan ha mycket stor nytta av att läsa igenom. Du är alltid välkommen att ringa oss om du har frågor. Det är vår uppgift att se till att du får den service och hjälp du behöver för att trivas. Kontakta oss för frågor eller serviceanmälan, som berör din lägenhet eller ditt bostadsområde. Kom ihåg att din trivsel är vår ledstjärna. Information Vi kommer att lämna ut uppgifter om ditt/era namn och personnummer till folkbokföringen och andra myndigheter i samband med inflyttningen. Innehåll I denna folder finner du följande innehåll som är bra att veta för dig som hyrsgäst: Information om hur du kontaktar oss Information om när du har rätt att flytta in Om hyresinbetalningar Hur du gör en serviceanmälan Uppmaning om att vara rädd om din lägenhet Information om vad du kan göra åt störande grannar Varmt välkommen till oss som hyresgäst!

3 När får jag flytta in? Den första vardagen efter månadsskiftet senast kl ska du, enligt hyreslagen, ha tillträde till din nya lägenhet och det är alltid det juridiska datumet som gäller, om inte något annat är överenskommet. Innan du hämtar nycklarna till lägenheten måste första hyran vara betald. Ta med kvitto på inbetalningen. du ska även visa giltig legitimation. Anmärkning Om du har något att anmärka på i samband med din inflyttning måste du göra detta inom en vecka, genom att ringa till Hässlehems kontor på telefon Du kan inte i efterhand, t ex när du flyttar ut, anmärka på något som du inte har meddelat tidigare. Ordning Håll entréer och trapphus fria från cyklar, barnvagnar och andra föremål. Då kommer vi lättare åt att städa och det blir framkomligt för till exempel ambulanstransporter eller om snabb utrymning skulle bli nödvändig! Motorfordonstrafik och mopedtrafik inom bostadsområdet är strikt förbjuden. Undantaget är vid lastning av tyngre gods och vid transport av rörelsehindrade. Parkering får endast ske på markerad parkeringsplats. Besöksparkeringen är endast till för besökande. Håll dörrarna stängda till källare och vindar så blir det svårare för obehöriga att ta sig in. Du förhindrar också att barn använder dessa utrymmen som lekplatser vilket många gånger kan vara farligt.

4 Goda grannar Tänk på att din balkonglåda av säkerhetsskäl måste hänga på insidan av räcket. Se upp när du vattnar! Var uppmärksam på ljudvolymen när du ser på TV, lyssnar på radio, spelar eller sjunger själv så att du inte stör dina grannar, särskilt viktigt på kvällen och natten förstås! Lägenhetsförråd Innan du börjar använda förrådet kontrollerar du att du har fått rätt förråd. Ditt förrådsnummer är det samma som ditt lägenhetsnummer. Om du tar fel förråd måste vi klippa upp ditt lås och flytta dina saker. Är du det minsta osäker på vilket förråd som är ditt kontaktar du kontoret eller en fastighetsskötare. Ställ inte kartonger eller liknande direkt på golvet utan palla upp dina saker. Tvättstugor Markering av tvättid sker på avsedd tavla som finns i varje tvättstuga. Det är viktigt att du läser och följer ordningsreglerna i tvättstugorna. Tvättider kan variera från området till område, se anslag i tvättstugan för vilka tider som gäller i just ditt bostadsområde. Torkrummen får användas endast under ditt eget tvättpass. Om du bokar tid har du rätt till hela den bokade tiden och ingen annan kan ta din tvättid. Din tvättcylinder ska sitta kvar under hela ditt tvättpass. Kabel-TV För Canal Digitals kanalinformation kan du kontakta kundservice på För kanalinformation för COM HEM kan du kontakta kundservice på Serviceanmälan kabel-tv Vid serviceanmälan som gäller kabel-tv ber vi dig att först kontrollera alla tv- och antennuttag. Kvarstår felet vill vi att du kontrollerar med gran-

5 narna om de har samma fel. I annat fall kan du bli debiterad hela serviceavgiften om det visar sig att det var din utrustning det var fel på. Om fler grannar har samma fel ringer du till oss på telefonnummer Hyresgäster som har Com Hem ringer kundservice på telefonnummer Paraboler Du får inte sätta upp paraboler i räcken eller fästa dem i väggar och golv. Om du vill ha parabol får dessa endast finnas på särskild ställning inne på balkongen. Prata med våra fastighetsskötare. Om hyresinbetalningar Hyran ska vara betald före inflyttning till ny lägenhet. Därefter betalas hyran alltid i förskott, senast sista vardagen före ny månads början. (Se 20 i hyreslagen) För att underlätta hyresinbetalningarna finns det även möjlighet att betala genom autogiro. Hyran dras då direkt från ditt konto på förfallodagen. Autogiroblanketten lämnas eller skickas till Hässlehem när den är ifylld. Om hyran trots detta inte betalas skickas ärendet vidare till inkassobyrå. Vid försenad inbetalning tillkommer inkassoavgift och om ärendet överlämnas till Kronofogdemyndigheten får du dessutom ersätta hyresvärdens kostnader för den juridiska handläggningen. Även dröjsmålsränta debiteras. Att hyresavin inte har kommit fram är ingen giltig anledning till betalningsförsening. Vid upprepade sena hyresinbetalningar kan du bli uppsagd och tvingas flytta.

6 Serviceanmälan Serviceanmälan ska göras till kontoret. Du kan anntingen ringa eller använda onlineformuläret under fliken Serviceanmälan på vår hemsida. Ha alltid ditt lägenhetsnummer till hands när du ringer, då går hanteringen mycket snabbare. Efter att du har gjort Din serviceanmälan tar vi kontakt med respektive fastighetsskötare. Om du väljer att e-posta till oss kan du gå in på vår hemsida och därefter klicka på Serviceanmälan. Uppge alltid följande: namn, adress, lägenhets-nummer, telefonnummer, om vi får gå in med huvudnyckel, om det finns husdjur i lägenheten samt vad serviceanmälan gäller. Akut felanmälan Om det uppstår ett akut fel i Din lägenhet före eller efter kontorstid kan du ringa Bevakningsskydd på telefon Detta gäller endast akuta skador som måste åtgärdas omedelbart, t ex stopp i avloppsstam, vattenläcka eller om lägenheten helt saknar elektricitet. Mindre fel ska meddelas kontoret. Våra fastighetsskötare åtgärdar sedan felet. Observera att tvättmaskiner och övrig utrustning i tvättstugan inte repareras av Bevakningsskydd. Anlitas Bevakningsskydd för mindre fel kan beställaren bli debiterad kostnaden för arbete, resa och övertid. Parkeringsövervakning På bostadsområdet Ljungdala sköter Securitas övervakningen av parkeringarna. Outhyrda p-platser övervakas för att förhindra olovlig parkering. Områden skyltade med P-förbudszon, innebär att parkering inte är tillåten. Det är dock tillåtet att stanna för på- och avstigning samt lastning och lossning. Ett fordon anses vara parkerat om på- och avstigning eller lastning och lossning inte kan observeras.

7 Övervakningen medför större säkerhet för barn, ökad framkomlighet för utryckningsfordon samt är även en indirekt bevakning mot sabotage, inbrott och åverkan eftersom Securitas meddelar polisen om de ser något misstänkt. Securitas kontaktas på telefon För parkeringar gäller följande Förhyrda platser hyrs ut av Hässlehem. Besöksparkeringen är endast avsedd för besökande, och alltså inte för boende i området. Skrotbilar får inte uppställas. Störande grannar Störande grannar beror oftast på deras obetänksamhet och vanligtvis rättar de sig efter en tillsägelse. Om du blir störd bör du därför i första hand tala med den som har stört. Kontakta Hässlehems kontor på telefon om störningarna trots allt återkommer. Beskriv störningarna, tala om vid vilka tider och hur ofta de förekommer. Hässlehem kontaktar därefter den som har stört. Om du inte själv vågar tala med de störande kan du under sena kvällar och nätter kontakta Bevakningsskydd på telefonnummer Väktare från Bevakningsskydd försöker därefter få de störande att lugna ner sig. Misslyckas väktarna tillkallas polis. Bevakningsskydd överlämnar en fullständig rapport till Hässlehem. Anmälan från de som störts samt väktarnas vittnesmål är sedan underlag för beslut som kan innebära att de störande förlorar rätten att bo kvar.

8 Anticimex Om du upptäcker skadeinsekter i din lägenhet ber vi dig omedelbart att ringa till Anticimex på telefon Hässlehem har ett avtal med Anticimex som innebär att det inte kostar dig något. Det är viktigt att du kontaktar Anticimex snabbt så att inte insekterna hinner sprida sig i fastigheten. Fågelmat på dagen blir råttmat på natten Även om du är djurvän - mata inte fåglarna i bostadsområdet. Fåglarna smutsar ned och tappad fågelmat lockar till sig råttor. Katt, hund, husdjur Hunden kan rastas inom bostadsområdet om du har plastpåse med och plockar upp det den lämnar efter sig! Hunden ska naturligtvis vara kopplad. Om du har katt måste du hålla den under uppsikt och borta från barnens sandlådor. Tänk på och ta hänsyn till våra allergiker som kan bli mycket sjuka om ditt husdjur tar sig in någonstans. Var rädd om din lägenhet Undvik hål i väggarna! Gör så få hål i väggarna som möjligt. Tänk på att du blir debiterad omtapetseringen vid avflyttningen om du gör för många hål, till exempel om du sätter upp en spegelvägg. Det är inte tillåtet att göra hål i väggmattor och kakel i badrum och kök. Montera inga krokar och tvålkoppar på väggar vid dusch och badkar. Sådan åverkan är förenad med stora kostnader som kommer att debiteras dig vid avflyttningen. Vädra ut fukten! Vädra ordentligt när du har duschat eller tvättat genom att fönstervädra snabbt med korsdrag eller genom att lämna badrumsdörren på glänt.

9 Lämna inte badrumsfönstret öppet lång tid på vintern, nerkylningen orsakar kondens och mögel. Genom att duscha snabbt minskar du risken för fukt och mögel. Om du duschar mindre än fyra minuter hinner det normalt inte bildas kondens på väggarna. Rensa golvbrunnen! Skrapa ner duschvattnet i golvbrunnen med en gummiskrapa. Skaka även av duschdraperiet och se till att det hänger fritt och luftigt. Lyft på gallret till golvbrunnen i badrummet och ta bort sörjan av smuts och hårstrån som samlas. Gör detta med jämna mellanrum så fungerar avloppet bättre. Tänk på att plocka undan från skåp och diskbänk när fastighetsskötaren ska komma och rensa i avlopp vid dusch, handfat och köksvask. Övrigt att tänka på Glöm inte att skaffa hemförsäkring! Glöm inte att teckna ett elavtal! För att underlätta för dig själv ska du alltid göra en flyttanmälan så att du får din post till rätt adress. Uppsägning Vid uppsägningar av hyreslägenheter, lokaler, garage och p-platser använder du lättast ditt kontrakt. På kontraktets sida nummer två finns en ruta för uppsägning. Fyll i ort, dagens datum och underteckna. Skicka därefter in hela kontraktet till oss. Observera att uppsägningen inte är giltig förrän du har fått en skriftlig bekräftelse. Glöm inte att beställa tid för besiktning cirka två veckor innan du flyttar.

10 Viktiga telefonnummer I nödsituation 112 Polis Ambulans Brandkår Polis icke brådskande fall Jour Bevakningsskydd (Gäller efter våra öppettider vid akuta fel och störningar) Securitas (Parkeringsövervakning) Räddningstjänsten i icke brådskande fall Du kan även skicka e-post till Räddningstjänsten på raddningstjanst@hassleholm.se Anticimex

11 Egna anteckningar

12 Kontakta oss Öppettider Måndag - Torsdag Fredag Lunchstängt alla dagar. Sommartid maj - augusti stänger vi alla dagar Telefon: Besöksadress: Röingegatan HÄSSLEHOLM Boxadress: Box Hässleholm Fax: Hemsida Jour Bevakningsskydd (Gäller efter våra öppettider vid akuta fel och störningar)

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Bo hos oss 1 2 Innehållsförteckning Välkommen till Hässlehem! 4 Inflyttning 6 Hyra och betalning 8 TV och bredband 9 Tryggt och trivsamt 10 Var rädd om din lägenhet 12 Att ordna innan du flyttar in 14

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Aspås och Rödön 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Föllinge 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller utemiljön

Läs mer

Alla har rätt att bo tryggt. Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad.

Alla har rätt att bo tryggt. Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad. Alla har rätt att bo tryggt Vi vill att du ska trivas som hyresgäst hos ÖBO. Det innebär bland annat att du ska kunna få lugn och ro i din bostad. Allt blir trivsammare om vi pratar med varandra! Så här

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

VIMARHEM AB. Boskola 1 (3) Flytta in hos Vimarhem

VIMARHEM AB. Boskola 1 (3) Flytta in hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 1 (3) Flytta in hos Vimarhem Intresseanmälan Alla våra lägenheter fördelas via vår kommunala bostadsförmedling. Ett första steg till lägenhet hos Vimarhem är därför att fylla i en intresseanmälan.

Läs mer

Hänsyn + Omtanke = trivsel

Hänsyn + Omtanke = trivsel En trygghet med att bo i flerfamiljshus är att man har människor omkring sig. Det hörs ljud från andra, det rör sig i området, det är liv och rörelse. Foto: duo Fotografi Du har rätt till lugn och ro Människor

Läs mer

AB Hörnstenen. Adressändring, el & telefon

AB Hörnstenen. Adressändring, el & telefon AB Hörnstenen Vi är ett familjeägt fastighetsbolag med verksamhet i Stockholm och Skåne. Företaget är medlem i Fastighetsägarna Sverige. I denna broschyr finns generell information som gäller samtliga

Läs mer

HAGFORSHEM AB HAGFORS KOMMUN

HAGFORSHEM AB HAGFORS KOMMUN HAGFORSHEM AB HAGFORS KOMMUN INFLYTTNING Lägenheten blir tillgänglig för dig senast kl. 12.00 dagen efter att den tidigare hyresgästens kontrakt löper ut. Infaller den dag då lägenheten ska tillträdas

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger.

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger. 1 Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du ska trivas i din nya miljö. Vi försöker göra huset och de närmaste omgivningarna så trivsamma som möjligt och hoppas

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 02 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 04 KONTAKT 06 BO HOS OSS 08 TRIVSEL 09 FIXA SJÄLV VÄLKOMMEN Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos Ikano Bostad. Kontakta oss gärna om du undrar över något. Våra telefonnummer och adresser finns anslagna i din trappuppgång.

Läs mer

Information och tips för dig som bor i hyresrätt

Information och tips för dig som bor i hyresrätt Att bo i hyresrätt Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 03 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 05 KONTAKT 07 BO HOS OSS 09 TRIVSEL 10 FIXA SJÄLV Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att din inflyttning

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Välkommen till din student- lägenhet

Välkommen till din student- lägenhet Välkommen till din student- lägenhet Här har vi samlat viktig information om sådant som är bra att veta när du bor hos oss. Hej! Hoppas du ska trivas här. Mimer har 852 studentlägenheter inom olika avstånd

Läs mer

Välkommen som hyresgäst till Studentvägen i Uppsala (Rum & Dubblett)

Välkommen som hyresgäst till Studentvägen i Uppsala (Rum & Dubblett) Välkommen som hyresgäst till Studentvägen i Uppsala (Rum & Dubblett) Stiftelsen Norrlandsgårdarna Stiftelsen Gästrike-Hälsinge Stiftelsen Stockholms nations studentbostäder nations studentbostäder Kontor/expedition

Läs mer

HYRESGÄSTGUIDEN REVIDERAD: 2012-09- 27

HYRESGÄSTGUIDEN REVIDERAD: 2012-09- 27 HYRESGÄSTGUIDEN Fastighets AB Eric Ekblad Postadress: Box 222, 0 02 Jönköping Besöksadress: Borgmästargränd 1A Telefon: 0-1 8 8 Fax: 0-1 8 89 Mail: info@ekblads.se Jourtelefon: 070-81 9 0 Allmänt Inflyttning

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! God service Trivsamma miljöer Bra standard. Trevliga grannar

Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! God service Trivsamma miljöer Bra standard. Trevliga grannar Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! Trevliga grannar God service Trivsamma miljöer Bra standard Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya hem! Välkommen som hyresgäst hos oss! Fördelen med hyresrätt är

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos TöreBo

Välkommen som hyresgäst hos TöreBo Välkommen som hyresgäst hos TöreBo Hyreskontrakt När du undertecknar ett hyreskontrakt med oss innebär detta att vi godkänt dig som hyresgäst och att du uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy. Det innebär

Läs mer

Brf Vindsslottet Januari 2008

Brf Vindsslottet Januari 2008 Nyhetsbrev januari 2008 Hänglås garage De hänglås som ni har idag till garageburarna måste lämnas tillbaka till Sollentuna hem enligt tidigare information från Sollentunahem. Du kan kvittera ut ett nytt

Läs mer

V Ä L K O M M E N M H E

V Ä L K O M M E N M H E V Ä L K O M M E N H E M Vårt hus. Ditt hem. Willhem är ett bostadsbolag som äger, förvaltar och utvecklar hyresbostäder på ett stort antal orter i Sverige. Det gör att vi kan erbjuda många olika typer

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Du är skyldig att visa hänsyn. Tänk på att Du i ett flerfamiljshus har grannar runt omkring

Du är skyldig att visa hänsyn. Tänk på att Du i ett flerfamiljshus har grannar runt omkring BOENDEINFORMATION Som hyresgäst finns det en del måsten och skyldigheter förutom att betala hyran och bevara sundhet, ordning och skick inom fastigheten. Vi har gjort en liten broschyr som skall hjälpa

Läs mer

Badrummet. Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga

Badrummet. Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga Badrummet Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga I HANDDUK KAKEL TANDBORSTE BADANKA VATTEN BOMULLSTOPS SCHAMPO DUSCHDRAPERI NYRAKAD Toalettstol Om du har en toalett som står och

Läs mer

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen som hyresgäst i Forumgallerian och välkommen till Atrium Ljungberg AB. Här finner du information och det mesta som du behöver veta

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler för Brf Tegeltrasten Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen, samt som hyresgäst har Du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus

Läs mer

Till dig som flyttar ut

Till dig som flyttar ut Till dig som flyttar ut Lycka till med flytten Vi tackar dig för den tid som du varit vår hyresgäst och önskar dig lycka till med ditt nya boende. Det är mycket att tänka på när du ska flytta. Här får

Läs mer

Information och tips för dig som bor i hyresrätt

Information och tips för dig som bor i hyresrätt För dig som flyttar Information och tips för dig som bor i hyresrätt När du ska flytta är det en del att hålla reda på. Först och främst ska du säga upp ditt hyresavtal. Men observera att du måste fortsätta

Läs mer

Fredagen den 12 april mellan kl. 12-14.

Fredagen den 12 april mellan kl. 12-14. 34: ans nyhetsbrev. Årgång 2Nummer 1 16 april 2002 Vår eminente fastighetsskötare går i pension Som säkert flera av er vet har vår fastis Leif Flink arbetat på övertid ett år. Fast i år väljer Leif att

Läs mer

Välkommen till din lägenhet!

Välkommen till din lägenhet! Välkommen till din lägenhet! Vi är glada att se Dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du skall trivas i din lägenhet och i miljön runtomkring. Vi försöker att göra huset och de närmaste

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Härnösands Hem BOENDEHÄFTET

Härnösands Hem BOENDEHÄFTET Härnösands Hem BOENDEHÄFTET Fastighetsförvaltare i Härnösand är Fastighetssnabben www.nordebo.info +46 8 410 09 491 Box 24098, 104 50 Stockholm Fax: +46 8 5000 98 99 BOENDEINFORMATION Här i boendehäftet

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg

Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrningspolicy Hur får man möjlighet att hyra en lägenhet hos Atrium Ljungberg? Bostadsförmedlingen/Atrium Ljungbergs egen intressebank Interna sökande

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg

Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrningspolicy Hur får man möjlighet att hyra en lägenhet hos Atrium Ljungberg? I första hand förmedlas våra bostäder genom Bostadsförmedlingen. Atrium

Läs mer

ORDNINGSREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

ORDNINGSREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor ORDNINGSREGLER utgåva B, 2008-11-17 Brf Halltorp på Öland Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Bridgevägen och Vistvägen 1. Välkommen till Brf Banjon! Reviderad

Bridgevägen och Vistvägen 1. Välkommen till Brf Banjon! Reviderad Bridgevägen 10 12 och Vistvägen 1 Välkommen till Brf Banjon! Reviderad 2019-05-28 Hej och välkommen som hyresgäst i Brf Banjon! I detta dokument finner du viktig information för dig som är hyresgäst. Vi

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Ordnings- och trivselregler

Ordnings- och trivselregler Ordnings- och trivselregler Vi är varandras boendemiljö. I flerfamiljshus bor vi alla nära varandra och det innebär att vi måste ta hänsyn och respektera varandra. Vi har tillsammans skapat regler för

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger.

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger. 1 Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du ska trivas i din nya miljö. Vi försöker göra huset och de närmaste omgivningarna så trivsamma som möjligt och hoppas

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Välkommen till Rikshem!

Välkommen till Rikshem! Välkommen till Rikshem! Det här är Rikshem Rikshem är ett av Sveriges största privata bostadsbolag. Vi äger bostäder och samhälls fastigheter på många orter i Sverige. Vi erbjuder dig ett tryggt, trivsamt

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

DAGS ATT FLYTTA. Hej! När du förbereder inför flytten hoppas vi att denna folder kan förenkla allt du behöver tänka på.

DAGS ATT FLYTTA. Hej! När du förbereder inför flytten hoppas vi att denna folder kan förenkla allt du behöver tänka på. Besiktning och Funktionskontroll Vi kommer att höra av oss till dig för att bestämma tid för besiktning av lägenheten. Kundansvarig ser över lägenhetens skick och fastighetsansvarig utför en funktionskontroll.

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen.

Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen. Brf Rostugnen 2018-02-28 Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen. Ordförande, sekreterare Brf Rostugnens ordförande

Läs mer

Din trivsel och trygghet baseras på hänsyn

Din trivsel och trygghet baseras på hänsyn Din trivsel och trygghet baseras på hänsyn För att du ska kunna njuta fullt ut av hyresrättens alla fördelar, har vi några tips och regler som underlättar livet när man bor i lägenhet. Det handlar om grundläggande

Läs mer

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen.

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen. Trivselregler Dethärbörduvetaomföreningenstrivselregler Ansvar för ordningen Allaärskyldigaatträttasigefterordningsreglerna.Attboibostadsrättinnebärett gemensamtansvar.sommedlemiföreningenharduintebararättentillenbostadi

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

TRIVSELHANDBOK. - information och tips till dig som skall flytta till hyresrätt

TRIVSELHANDBOK. - information och tips till dig som skall flytta till hyresrätt TRIVSELHANDBOK - information och tips till dig som skall flytta till hyresrätt Andrahandsuthyrning Kontakta alltid Bollebo vid andrahandsuthyrning. Tänk på att även om du hyr ut till någon annan, har du

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! :

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : TRIVSELREGLER för Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

GRATTIS TILL DIN NYA LÄGENHET

GRATTIS TILL DIN NYA LÄGENHET FULLMAKT FÖR ATT HÄMTA NYCKLAR I MITT STÄLLE. Jag ger följande person tillstånd att hämta ut mina lägenhetsnycklar i mitt ställe: För- och efternamn GRATTIS TILL DIN NYA LÄGENHET Produktnummer på kontraktet

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26

TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26 TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande

Läs mer

Råd och regler för dig som skall flytta ut

Råd och regler för dig som skall flytta ut Råd och regler för dig som skall flytta ut köket varsamt! förrådet nallar Några flyttråd på vägen Passa på och rensa bland dina saker! Packa smidigt, blanda lätta och tunga saker i samma kartong. Märk

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. Ditt hem ETT STUDIEMATERIAL OM BOENDE

SFI-KURS B OCH C. Ditt hem ETT STUDIEMATERIAL OM BOENDE SFI-KURS B OCH C Ditt hem ETT STUDIEMATERIAL OM BOENDE KAPITEL 1 - BOSTAD Om Framtidenkoncernen Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad och

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Besiktning Alla lägenheter måste besiktigas. Vi kontrollerar då bostadens skick och noterar eventuella fel och brister i ett besiktningsprotokoll.

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten... Visning av din lägenhet Du måste vara beredd på att visa din lägenhet för den person som får erbjudande om att flytta in efter dig, Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen HEM

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen HEM INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen HEM Bra att veta om ditt boende Var rädd om lägenheten Ta hand om din lägenhet genom att städa och hålla den fin. Går något sönder i din lägenhet kontakta oss

Läs mer

Att hyra sin bostad. - rättigheter och skyldigheter

Att hyra sin bostad. - rättigheter och skyldigheter Att hyra sin bostad - rättigheter och skyldigheter Hallå där! Oavsett var du bor är det viktigt att ha en bra boendemiljö. Det ska finnas rätt förutsättningar för att du ska kunna må bra i ditt hem. I

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten Lite goda råd till dig som flyttar. Det är mycket att tänka på när man skall flytta från sin lägenhet. För att underlätta för dig har vi sammanställt en kom-ihåg-lista

Läs mer

Välkommen hem! På Eidar.se hittar du information om öppettider och telefonnummer till våra Bovärdskontor.

Välkommen hem! På Eidar.se hittar du information om öppettider och telefonnummer till våra Bovärdskontor. Ditt nya hem Välkommen hem! För att underlätta för dig har vi samlat viktig information om ditt nya boende. Du är alltid välkommen att kontakta oss när det är något du undrar över, eller om du behöver

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY.

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. Huvudregel Hyresgäster och Bostadsrättsinnehavare med familjer, gäster och inneboende skall leva och vara på ett sådant sätt att ingen störs eller

Läs mer

Att tänka på när du skall. flytta

Att tänka på när du skall. flytta Att tänka på när du skall flytta Bra att veta när du ska flytta ut Tips på vägen för att underlätta flytten Börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma

Läs mer

HEJ! HÄR ÄR DET VIKTIGASTE DU BEHÖVER VETA OM ATT BO HOS STÅNGÅSTADEN

HEJ! HÄR ÄR DET VIKTIGASTE DU BEHÖVER VETA OM ATT BO HOS STÅNGÅSTADEN HEJ! HÄR ÄR DET VIKTIGASTE DU BEHÖVER VETA OM ATT BO HOS STÅNGÅSTADEN för att det ska vara lätt och trevligt att bo hos oss. För att allt ska funka, helt enkelt. FLYTTA IN När du flyttar in i din nya lägenhet

Läs mer

Bofolder för Studenter 2013. Allt du behöver veta om ditt boende hos Karlshamnsbostäder

Bofolder för Studenter 2013. Allt du behöver veta om ditt boende hos Karlshamnsbostäder Bofolder för Studenter 2013 Allt du behöver veta om ditt boende hos Karlshamnsbostäder Innehållsförteckning Sidan 3 Välkommen Sidan 4 Information om Svängsta Sidan 5 Information om Fridhem Sidan 6 Bovärdsorganisation/

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

Information & schema kring avloppsrenovering

Information & schema kring avloppsrenovering Information & schema kring avloppsrenovering Detta ska göras i lägenheterna I stort sett ska samtliga avloppsrör i huset bytas. Porslin i badrum demonteras då borrningar för nya genomföringar görs. Ny

Läs mer

NÄR DU ARBETAR FÖR OSS...

NÄR DU ARBETAR FÖR OSS... NÄR DU ARBETAR FÖR OSS... Information till dig som utför arbete på uppdrag av Helsingborgshem HEJ ENTREPRENÖR! Vi hoppas att du känner dig välinformerad och trygg med de riktlinjer och förhållningssätt

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer