Ansökan om godkt'rrmande som huvudman för gymnasieskola vid JENSEN gymnasium,l3rra i Stockholms kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökan om godkt'rrmande som huvudman för gymnasieskola vid JENSEN gymnasium,l3rra i Stockholms kommun"

Transkript

1 .kolinspektione JENSEN education college AB Box Stockholm Att: 1 (7) Ansökan om godkt'rrmande som huvudman för gymnasieskola vid JENSEN gymnasium,l3rra i Stockholms kommun Godkännande Skolinspektionen godkänner, med stöd av 2 kap. 5 skollagen (2010:800), JENSEN education college AB ( ) som huvudman för gymnasieskola vid JENSEN gymnasium Norra i Stockholms kommun. Godkännandet avser utbildning på det nationella teknikprogrammet inriktning informations- och mediateknik. Villkor för godkännandet Godkännandet gäller för utbildning som startar efter den 30 juni Avslag Skolinspektionen avslår, med stöd av 2 kap. 5 skollagen (2010:800), ansökan om godkännande av JENSEN education college AB som huvudman för gymnasieskola avseende det nationella programmet samhällsvetenskapsprograrnmet inriktning beteendevetenskap vid JENSEN gymnasium Norra i Stockholms kommun. Bakgrund JENSEN education college AB har ansökt om godkännande som huvudman för det nationella teknikprogrammet inriktning informations- och mediateknik och samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap vid JENSEN gymnasium Norra i Stockholms kommun. Ansökan avser en utökning vid skolenheten. JENSEN education college AB har sedan tidigare godkännande att bedriva verksamhet vid JENSEN gymnasium Norra i Stockholms kommun enligt Skolinspektionens beslut den 17 juni 2010 (dnr :3295). Skolinspektionen, Box 23069, Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: , Fax:

2 2 (7) Motivering till beslut Enligt 2 kap. 5 skollagen får enskilda efter ansökan godkännas som huvudmän för gymnasieskola. Godkännande ska lämnas om den enskilde har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen och utbildningen inte innebär påtagliga negativa följder på lång sikt för eleverna eller för den del av skolväsendet som anordnas av det allmänna i den kommun där utbildningen ska bedrivas. Om godkännandet avser gymnasieskola ska följderna i närliggande kommuner för den del av skolväsendet som anordnas av det allmänna också beaktas. Huvudmannens förutsättningar Godkännande Mot bakgrund av de uppgifter som framgår av ansökan samt av utredningen i ärendet gör Skolinspektionen den sammantagna bedömningen att JENSEN education college AB har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för den sökta utbildningen teknikprogrammet inriktning informations- och mediateknik. Avslag Mot bakgrund av de uppgifter som framgår av ansökan samt av utredningen i ärendet gör Skolinspektionen den sammantagna bedömningen att JENSEN education college AB inte har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för den sökta utbildningen samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap. Följande omständigheter ligger till grund för denna bedömning. Elevprognoslekonomi Enligt 2 kap. 5 skollagen är ett villkor för godkännande att den enskilde har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen. En förutsättning för godkännande är att sökanden kan uppvisa en realistisk budget. Uppgifterna i elevprognosen ligger till grund för sökandens budget och ska påvisa att sökanden kan få ett tillräckligt stort antal elever till de sökta utbildningarna. Enligt 12 Statens skolinspektions föreskrifter om ansökan om godkännande som huvudman för fristående skola (2011:154) ska huvudmannen inkomma med en intresseundersökning eller därmed jämförbara uppgifter som visar ett riktat intresse från målgruppen till den planerade utbildningen och skolenheten. Sökanden har uppgett att samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap ska omfatta 64 utbildningsplatser läsår 1 i årskurs 1, 128 utbildningsplatser läsår 2 i årskurserna 1-2 samt 192 utbildningsplatser läsår 3 i årskurserna 1-3 vid JENSEN gymnasium Norra i Stockholms kommun.

3 3 (7) I ansökan uppgav sökanden att det kom in många intresseförfrågningar avseende den sökta utbildningen på Stockholmsmässan och öppna hus. Sökanden hänvisade då eleverna till skolans befintliga inriktning samhällsvetenskap på samma program med psykologiprofil. Sökanden angav vidare i ansökan att 240 elever sökte till inriktningen beteendevetenskap vid JENSEN gymnasium Södra föregående år. Skolinspektionen har gett sökanden möjlighet att redogöra för hur många som anmält intresse till den sökta utbildningen vid JENSEN gymnasium Norra. Sökanden uppgav då att 78 elever har sökt till JENSEN gymnasium Norras befintliga inriktning samhällsvetenskap med psykologiprofil som förstahands-, andrahandseller tredjehandsalternativ. Vidare angav sökanden att totalt 521 elever har sökt till inriktningen samhällsvetenskap med psykologiprofil vid JENSEN gymnasium Norra och till inriktningen beteendevetenskap vid JENSEN gymnasium Södra. Sökanden menar att detta visar på ett stort intresse för inriktningen beteendevetenskap på samhällsvetenskapsprogrammet eftersom skolorna har samma pedagogiska koncept. Det faktum att det finns ett intresse till sökandens befintliga inriktning samhällsvetenskap med psykologiprofil medför inte, enligt Skolinspektionen, att motsvarande intresse finns till inriktningen beteendevetenskap. Av den slutliga antagningsstatistiken från Stockholms kommun framgår att det endast fanns 26 behöriga förstahandssökande till inriktningen beteendevetenskap vid JENSEN gymnasium Södra. Vidare framgår att 37 elever har antagits till inriktningen med 37 utbildningsplatser. Även med beaktande av söktrycket till inriktningen beteendevetenskap vid JENSEN gymnasium Södra var antalet behöriga förstahandssökande innevarande år relativt få, särskilt i förhållande till antalet utbildningsplatser. Sökanden har inte redogjort för några andra omständigheter som visar på ett riktat intresse till inriktningen beteendevetenskap vid JENSEN gymnasium Norra. Mot denna bakgrund samt med hänsyn till att sökanden avser starta utbildningen med ett relativt stort antal elever redan första läsåret är det enligt Skolinspektionen inte säkerställt att sökanden kommer att få det angivna elevantalet till den sökta utbildningen vid JENSEN gymnasium Norra läsåret 2017/18. Sökanden har därmed inte redovisat att elevunderlaget är tillräckligt för att verksamheten ska kunna bedrivas långsiktigt. Då sökandens elevunderlag inte är verifierat innebär det enligt Skolinspektionens bedömning att budgeten inte heller är tillförlitlig.

4 4 (7) Påtagliga negativa följder Teknikprogrammet inriktning informations- och mediateknik Enligt uppgift från Stockholms kommun fanns det åringar i kommunen år Kommunen beräknar att det år 2021 kommer att finnas åringar i kommunen. JENSEN education college AB har uppgett att de avser att starta det nationella teknikprogrammet inriktning informations- och mediateknik läsåret 2017/18 med 30 utbildningsplatser. Antagningsstatistik från Stockholms kommun visar att det inför läsåret 2016/17 fanns 171 behöriga förstahandssökande till teknikprogrammet inriktning informations- och mediateknik. Skolinspektionen har gett lägeskommunen och närliggande kommuner tillfälle att yttra sig över ansökan. Av de yttranden som inkommit framgår att motsvarande utbildning redan erbjuds i lägeskommunen både på kommunala och fristående skolor. Stockholms kommun anför att etableringar på kortare sikt skulle kunna innebära negativa följder men att Stockholms stad förbereder sig för en omorganisation på längre sikt då antalet elever förväntas öka. Kommunen uppger att det redan nu finns ett överskott av utbildningsplatser på högskoleförberedande-program både på fristående och kommunala skolor. Ingen av de närliggande kommunerna som yttrat sig har redovisat att en etablering skulle medföra negativa följder. Tyresö kommun anför dock att det befintliga utbudet av utbildningsplatser på gymnasiet i regionen är tillräckligt på en 5-6 års sikt. Med hänsyn tagen till antalet behöriga förstahandssökande till det kommunala programmet samt det antal utbildningsplatser som sökanden planerar att erbjuda bedömer Skolinspektionen att etableringen inte skulle innebära påtagliga negativa följder för Stockholms kommun. Skolinspektionen bedömer vidare att de invändningar mot en etablering som framförts i yttrandena inte är av den art att godkännande inte ska medges. Enligt Skolinspektionens helhetsbedömning medför en etablering av utbildningen teknikprogrammet inriktning informations- och mediateknik vid JENSEN gymnasium Norra i Stockholms kommun inte påtagliga negativa följder på lång sikt för eleverna och för den del av skolväsendet som anordnas av Stockholms kommun eller närliggande kommuner.

5 5 (7) Samhällsvetenskaps programmet inriktning beteendevetenskap Med hänsyn till att Skolinspektionen har gjort bedömningen att JENSEN education college AB inte har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för gymnasieskola avseende det nationella programmet samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap vid JENSEN gymnasium Norra i Stockholms kommun har Skolinspektionen inte prövat om utbildningen skulle innebära påtagliga negativa följder på lång sikt för eleverna eller för den del av skolväsendet som anordnas av Stockholms kommun eller närliggande kommuner. Upplysning JENSEN education college AB ansvarar enligt 2 kap. 8 skollagen för att utbildningen teknikprogrammet inriktning informations- och mediateknik genomförs i enlighet med bestämmelserna i skollagen, föreskrifter som har meddelats med stöd av lagen och de bestämmelser för utbildningen som kan finnas i andra författningar. Godkännandet medför en rätt för huvudmannen till bidrag från elevens hemkommun. Bestämmelser om bidrag finns i skollagen och gymnasieförordningen (2010:2039). Skolinspektionen erinrar om att godkännandet endast avser den huvudman som anges i beslutet. Huvudmannaskapet för skolenheten får inte utövas av någon annan fysisk eller juridisk person (associationsform) innan Skolinspektionen efter ansökan beslutat att godkänna den nya huvudmannen. Etableringskontroll Skolinspektionen kommer att genomföra en etableringskontroll av huvudmannen och den godkända utbildningen under maj juni Mer information om etableringskontrollen finns på Skolinspektionens webbplats. Hur man överklagar, se hänvisning.

6 6 (7) På Skolinspektionens vägnar An na-carin Kostic sfattare Amanda Zabielski Utredare/föredragande Kopia till Stockholms kommun Botkyrka kommun Danderyds kommun Ekerö kommun Huddinge kommun Järfälla kommun Lidingö kommun Nacka kommun Salems kommun Sollentuna kommun Solna kommun Sundbybergs kommun Täby kommun Tyresö kommun Upplands Väsby kommun Vallentuna kommun Värmdö kommun Österåkers kommun SCB CSN

7 7 (7) Överklagande av beslutet Skolinspektionens beslut får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Överklagandet ställs till Förvaltningsrätten i Stockholm, men ska skickas eller lämnas till Skolinspektionen, Box 23069, Stockholm. Överklagandet ska ha kommit in till Skolinspektionen inom tre veckor från den dag då klaganden fick del av beslutet. Om klaganden är en part som företräder det allmänna ska överklagandet dock ha kommit in inom tre veckor från den dag då beslutet meddelades. I skrivelsen ska anges vilket beslut som överklagas och vilken ändring som önskas. De skäl som finns för ändring bör också anges. Skrivelsen ska vara undertecknad av klaganden eller dennes ombud.

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Innovation School Stockholm i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Innovation School Stockholm i Stockholms kommun Thoren Innovation School AB Järnvägsallén 24 903 28 Umeå Att: christina.rosenqvist@thorengruppen.se 1 (7) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Innovation School Stockholm i

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun 'kolinspektionen Utvecklingspedagogik Sverige AB Box 418 191 24 Sollentuna Att: niklas.ahlstrom@up.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskoia vid Framtidsgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskoia vid Framtidsgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun Lcolinspektionen At Framtidsgymnasiet i Göteborg AB Box 213 101 24 Stockholm Att: mattias.flodwall@academedia.se 1(5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskoia vid Framtidsgymnasiet Stockholm

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasiesärskola

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasiesärskola Kung Saga AB Midsommargården 126 37 Hägersten Att: jenny@kunqsaqa.se 1(5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasiesärskola vid Kung Saga Gymnasium i Stockholms kommun Med ändring av beslut den

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun Thorengruppen AB Järnvägsallan 24 903 28 Umeå Att: christina.rosenqvist@thorengruppen.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun avslår

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Business School Nacka i Nacka kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Business School Nacka i Nacka kommun ThorenGruppen AB Järnvägsallén 24 903 28 Umeå Att: christina.rosenqvist@thorengruppen.se 1 (8) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Business School Nacka i Nacka kommun Godkännande

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms enskilda gymnasium i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms enskilda gymnasium i Stockholms kommun Nr, Skolinspektionen Täby enskilda gymnasium AB Box 2800 187 28 Täby Att: poul.sorensen@tabyenskilda.se 1 (6) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms enskilda gymnasium i Stockholms

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun . Frihab AB Sorögatan 21 164 41 Kista Att: a.habib@akademiskaskola.se 1 (6) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun avslår ansökan

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Rurikgymnasiet i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Rurikgymnasiet i Stockholms kommun Sapientus AB Hummelvägen 3 c/o Ternström 120 60 Årsta Att: Sapientusab@gmail.com 1 (8) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Rurikgymnasiet i Stockholms kommun avslår, med stöd av 2

Läs mer

Omprövning av beslut om nationellk: godkänd idrottsutbildning inom ishockey vid Sjölins gymnasium Södermalm i Stockholms kommun

Omprövning av beslut om nationellk: godkänd idrottsutbildning inom ishockey vid Sjölins gymnasium Södermalm i Stockholms kommun Kolinspektionen Sjölins Gymnasium AB Box 213 101 24 Stockholm Att: jonas.kull@sjolinsgymnasium.se 2015-10-08 1(2) Dnr 371-2015:6400 Omprövning av beslut om nationellk: godkänd idrottsutbildning inom ishockey

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskofa vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium Jönköping i Jönköpings kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskofa vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium Jönköping i Jönköpings kommun kolinspektionen Mikael Elias Gymnasium AB Box 213 101 24 Stockholm Att: staffan.morner@academedia.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskofa vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium Jönköping

Läs mer

Godkännande av Vejbystrands skola och förskola, ekonomisk förening, som huvudman för grundskola årskurserna 7-9 i Ängelholms kommun

Godkännande av Vejbystrands skola och förskola, ekonomisk förening, som huvudman för grundskola årskurserna 7-9 i Ängelholms kommun Skoli spektionen Vejbystrands skola och förskola Skogsvägen 40 266 54 Vejbystrand p,261,2 1 (4) Godkännande av Vejbystrands skola och förskola, ekonomisk förening, som huvudman för grundskola årskurserna

Läs mer

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor Kungstensgatan Stockholm 1(3) Dnr :894

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor Kungstensgatan Stockholm 1(3) Dnr :894 Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor Kungstensgatan 6 2014-09-23 114 25 Stockholm 1(3) Dnr 32-2014:894 Ansökan om godkännande som huvudman för särskild variant inom det estetiska området av naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för särskild. inriktning naturvetenskap och samhälle vid Lars-Erik Larssongymnasiet i Lunds kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för särskild. inriktning naturvetenskap och samhälle vid Lars-Erik Larssongymnasiet i Lunds kommun LARS-ERIK LARSSON GYMNASIET Sankt Laurentigatan 1 222 21 Lund Att: info@lel.nu 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för särskild variant inom det estetiska området av naturvetenskapsprogrammet inriktning

Läs mer

Kajan Friskola AB Ulleråkersvägen 42 B 1 (8) Uppsala Dnr :965 Att: : :958

Kajan Friskola AB Ulleråkersvägen 42 B 1 (8) Uppsala Dnr :965 Att: : :958 Beslut Kajan Friskola AB 2015-05-29 Ulleråkersvägen 42 B 1 (8) 75643 Uppsala Dnr 31-2015:965 Att: anders.eriksson@kajanfriskola.se 31-2015:993 32-2015:958 Ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms Internationella Restaurangskola i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms Internationella Restaurangskola i Stockholms kommun kolinspektionen Klaragymnasium AB Box 213 101 24 Stockholm Att: staffan.morner@academedia.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms Internationella Restaurangskola i

Läs mer

Ärende 12. Dnr: UN 18/30

Ärende 12. Dnr: UN 18/30 Ärende 12 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende Thoréngruppen ABs ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för särskild variant av teknikprogrammet vid gymnasieskolan Academy of X and Business Jönköping i Jönköping

Ansökan om godkännande som huvudman för särskild variant av teknikprogrammet vid gymnasieskolan Academy of X and Business Jönköping i Jönköping Skolinspektionen Academy of X and Business Education Jönköping AB Box 115 362 22 Tingsryd Att: kim.linkruus@ambsweden.com 2018-08-13 1 (3) Dnr 37-2018:1142 Ansökan om godkännande som huvudman för särskild

Läs mer

Skolinspektionen godkänner, med stöd av. 2 kap. 5 skollagen (2010:800), Nordiska Musikgymnasiet AB ( ) som huvudman för riksrekryterande

Skolinspektionen godkänner, med stöd av. 2 kap. 5 skollagen (2010:800), Nordiska Musikgymnasiet AB ( ) som huvudman för riksrekryterande kolinsp ktion _n Nordiska Musikgymnasiet AB Katarinabergsbacken 2-10 117 61 Stockholm Att: monika.kowalska@musikgymnasiet.se 2015-09-11 1 (4) Dnr 37-2015:871 Ansökan om godkännande som huvudman för riksrekryterande

Läs mer

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153 Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola 13 2019VFN153 Page 42 of 216 Sektorn för utbildning och kultur Elin Rosén Välfärdsnämnden

Läs mer

Ärende 14. Dnr: UN 18/32

Ärende 14. Dnr: UN 18/32 Ärende 14 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende ansökan om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning

Läs mer

Yttrande över ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB

Yttrande över ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB Remiss gällande Ljud & Bildskolan LBS AB:s ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering av fristående gymnasieskola i Göteborgs kommun (dnr SI 2019:887) 9 2019VFN149 Page 6 of 216 Sektorn för utbildning

Läs mer

Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående gymnasieskolor

Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående gymnasieskolor Januari 2011 1 (3) Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående gymnasieskolor - Om Skolinspektionens och kommunernas olika roller vid etablering av fristående skolor Inledning Skolinspektionen har

Läs mer

Ansökan om statsbidrag för barn som vistas i landet utan tillstånd Höstterminen 2013 Ansökan ska vara Skolverket tillhanda senast 15 september 2013

Ansökan om statsbidrag för barn som vistas i landet utan tillstånd Höstterminen 2013 Ansökan ska vara Skolverket tillhanda senast 15 september 2013 Dnr 2013:423 Ansökan om statsbidrag för barn som vistas i landet utan tillstånd Höstterminen 2013 Ansökan ska vara Skolverket tillhanda senast 15 september 2013 Gröna fält ska fylls i Gråa fält fylls i

Läs mer

Ansökningar om att starta fristående skola inför läsåret 2014/15

Ansökningar om att starta fristående skola inför läsåret 2014/15 Dnr 30-2013:1933 Ansökningar om att starta fristående skola inför läsåret 2014/15 Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

ert "13-09-/ J 1520/ Skolinspektionen Beslut Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Klippans kommun BUNi i r\ 7'hoirn Dnr Beslut

ert 13-09-/ J 1520/ Skolinspektionen Beslut Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Klippans kommun BUNi i r\ 7'hoirn Dnr Beslut ` -... ert Skolinspektionen Sveriges Naturbruksgymnasium AB Farhultsvägen 396 263 93 Höganäs Dnr BUNi i r\ 7'hoirn "13-09-/ J 1520/ 1 (8) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Klippans

Läs mer

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2013-02-28 DNR UN 2013.039 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

Beslut om ansökningar att starta fristående skola - läsåret 2014/15

Beslut om ansökningar att starta fristående skola - läsåret 2014/15 1 (6) Beslut om ansökningar att starta fristående skola - läsåret 2014/15 Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun inför läsåret 2019/2020

Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun inför läsåret 2019/2020 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-03-26 Utbildningskontoret Dnr BIN 2018-15 Åsa Carlsson Bildningsnämnden Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen 2013-06-12 Hermods AB Tomas.abrahamsson@hermods.se Rektorn vid Hermods Gymnasium Stockholm Mari.isacson@hermods.se Beslut för gymnasieskola efter förstagångstillsyn i den fristående skolan

Läs mer

Beslut om ansökningar att starta fristående skola - läsåret 2013/14

Beslut om ansökningar att starta fristående skola - läsåret 2013/14 1 (12) Beslut om ansökningar att starta fristående skola - läsåret 2013/14 Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rin Skolinspektionen Dnr 43-2016:4444 Lidingö kommun för grundsärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut

Läs mer

(6) Orsaker till avslag för ansökningar om fristående skola ansökningsomgång 2009

(6) Orsaker till avslag för ansökningar om fristående skola ansökningsomgång 2009 1 (6) Orsaker till avslag för ansökningar om fristående skola ansökningsomgång 2009 2 (6) Sammanfattning Den vanligaste avslagsgrunden är Negativa följder. Huvuddelen av dessa ansökningar gäller start

Läs mer

Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016

Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 2016-05-17 Tillväxtkontoret Plan- och exploateringsavdelningen Karin Svalfors Jan-14 Feb-14

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Eudoxus internationella gymnasium i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Eudoxus internationella gymnasium i Stockholms kommun ein Skolinspektionen Eudoxus Maltesholmsvägen 69 165 55 Hässelby Att: ylvpe406@hotmail.com 1(16) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Eudoxus internationella gymnasium i Stockholms

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Täby Enskilda Gymnasium i Täby kommun Täby Enskilda Gymnasium AB e-post: erik.drakenberg@tabyenskilda.se Rektorn vid Täby Enskilda

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr44-2016:11148 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se Rektorn vid JENSEN Gymnasium Norra filip.jornefelt@jenseneducation.se

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Idunskolan i Nacka kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Idunskolan i Nacka kommun Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Idunskolan i Nacka kommun Beslut Idunskolan Nacka Värmdö Waldorfskoleförening Velamsundsvägen 1 132 36 Saltsjö-Boo 1 (3) Tillsyn i den fristående grundskolan

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915.

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915. BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/5 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-11-27 Stockholms idrottsgymnasium AB johan@idrottsgymnasiet.se Rektorn vid Stockholms Idrottsgymnasium klas@idrottsgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Kansliets bedömning är att en etablering av Järfälla Tekniska Gymnasium får påtagligt negativa följder på sikt för skolväsendet i kommunen.

Kansliets bedömning är att en etablering av Järfälla Tekniska Gymnasium får påtagligt negativa följder på sikt för skolväsendet i kommunen. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-05-05 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/66 Yttrande över ansökan från Lernia College AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola, Järfälla Tekniska

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola ionen 2013-06-12 VTU AB Lars.tmmerg@aprendereskolor.se Rektorn vid Odenplansgymnasiet Jonas.ericson@odenplansgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter förstagångstillsyn i den fristående skolan Odenplansgymnasiet

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:4445 Lidingö kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Birgitta Ehne/Utredare Skolinspektionen Registrator Box Stockholm

Birgitta Ehne/Utredare Skolinspektionen Registrator Box Stockholm 2009-08-19 Birgitta Ehne/Utredare Skolinspektionen Registrator Box 23069 104 35 Stockholm Yttrande över ansökan från Tibble Fristående Gymnasium TFG AB om rätt till bidrag och statlig tillsyn för utökning

Läs mer

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms stad och län.

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms stad och län. Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Dnr 1.6.1-1210/2017 Sida 1 (12) 2017-03-16 Handläggare Sören Bernhardtz Telefon: 08 508 33 579 Till Utbildningsnämnden 2017-04-06 Yttrande

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningshuset, Söderhamn, kl 10:00-12:00 Beslutande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard (S) Jan-Eric Berger (C) Övriga deltagare Tomas Hartikainen,

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Sparre Gymnasium i Täby kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Sparre Gymnasium i Täby kommun Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Sparre Gymnasium i Täby kommun Beslut Upplevelse Utbildning i Täby AB kee@sparregymnasium.se 1 (3) Helhetsbedömning och beslut Skolinspektionens tillsyn

Läs mer

Samverkansavtal. avseende. Introduktionsprogram - yrkesintroduktion som anordnas för en grupp elever. mellan

Samverkansavtal. avseende. Introduktionsprogram - yrkesintroduktion som anordnas för en grupp elever. mellan Sid 1 (7) Samverkansavtal avseende Introduktionsprogram - yrkesintroduktion som anordnas för en grupp elever mellan kommunerna i Stockholms län samt angränsande kommuner som anslutit sig Avtalet är baserat

Läs mer

Nu. Skolinspektionen Be:31(.11:

Nu. Skolinspektionen Be:31(.11: Nu. Skolinspektionen Be:31(.11: Thorengruppen AB 2017-08-16 Järnvägsallén 24 1 (4) 903 28 UMEÅ infoathorenqruppen.se Tillsyn av Yrkesgymnasiet Skellefteå med huvudman Thorengruppen AB Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 44-2016:11153 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se Rektorn vid JENSEN gymnasium Jönköping peter.sandin@jenseneducation.se

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Org.nr. 556462-4368 för gymnasieskola efter tillsyn i Engelska gymnasiet Södermalm i Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola 2 Viktor Rydberg gymnasium Djursholm Rektorn vid Viktor Rydberg gymnasium Djursholm för gymnasieskola efter tillsyn av Viktor Rydberg gymnasium Djursholm i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola IT-Gymnasiet Sundbyberg Christine.johnson@academedia.se Rektorn vid IT-Gymnasiet Sundbyberg Fredrik.karlsson@it-gymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av IT-Gymnasiet Sundbyberg i Sundbybergs

Läs mer

Föreläggande vid vite

Föreläggande vid vite JENSEN education college AB 2013-11-26 vd@jenseneducation.se ^ Rektorn vid JENSEN Gymnasium Linköping marie.lundeborg@jenseneducation.se Föreläggande vid vite efter tillsyn av skolenheten JENSEN Gymnasium

Läs mer

Beslut. Förslag till kommunstyrelsen. Reservation. Ärendebeskrivning 1(3) Eskilstuna kommun tillstyrker ansökan.

Beslut. Förslag till kommunstyrelsen. Reservation. Ärendebeskrivning 1(3) Eskilstuna kommun tillstyrker ansökan. Kommunstyrelsens utbildningsutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(3) 13 Yttrande över ansökan från Nordens teknikerinstitut (NTI) om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2013-01-18 Mikael Elias Gymnasium AB carina.hall@academedia.se Rektorn vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Stockholm helen.forsberg@teoretiska.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den

Läs mer

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms stad och län

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms stad och län Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Dnr 1.6.1-1499/2016 Sida 1 (12) 2015-03-18 Handläggare Robert Lundh Telefon: 08 508 33 638 Till Utbildningsnämnden 2016-04-14

Läs mer

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms stad och län.

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms stad och län. Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Dnr 1.6.1-784/2015 Sida 1 (11) 2015-03-10 Handläggare Robert Lundh Telefon: 08 508 33 638 Till Utbildningsnämnden 2015-04-09 Yttrande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2016:10517 Ljungby kommun för gymnasieskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10517 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram , N fl o, Skolinspektionen Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 arma.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se Rektorn vid JENSEN Gymnasium Helsingborg samar.el-khatib@jenseneducation.se

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2018:7711 Hörnsjö Friskola ekonomisk förening Organisationsnummer 769604-2188 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Hörnsjö Friskola ekonomisk förening Skolinspektionen Box 3177, 903

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-09-19 Dnr 43-2011:5456 Stockholms kommun registrator.utbildning@stockholm.se Rektorn vid Globala gymnasiet pernilla.ericols@stockholm.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Globala gymnasiet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut rin Skolinspektionen 2014-12-18 PPS POWER PLANNING SYSTEM AB Rektorn vid Snitz Gymnasieskola Malmö Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Snitz Gymnasieskola Malmö i Malmö kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem Skolinspektionen Dnr 44-2016:11324 Stiftelsen Församlingen Agape Folkborgsvägen 19 603 80 Norrköping jan.rosman@agape.se för förskoleklass, grundskola och fritidshem efter tillsyn i Johannesskolan i Norrköpings

Läs mer

Remiss från Skolinspektionen - ansökan från Integrations Förening För Framtiden

Remiss från Skolinspektionen - ansökan från Integrations Förening För Framtiden SIGNERAD 2015-03-06 Malmö stad Grundskoleförvaltningen 1 (2) Datum 2015-03-06 Vår referens Jan Walhagen Utredningssekreterare jan.walhagen@malmo.se Tjänsteskrivelse Remiss från Skolinspektionen - ansökan

Läs mer

Föreläggande vid vite

Föreläggande vid vite Beslut Tierps kommun Dnr 43-2013:4718 Föreläggande vid vite efter tillsyn av Tierps kommun 1 (5) Tillsyn i Tierps kommun Beslut Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 och 27 skollagen (2010:800)

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Tibble Fristående Gymnasium i Täby kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Tibble Fristående Gymnasium i Täby kommun Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Tibble Fristående Gymnasium i Täby kommun Beslut Tibble Fristående Gymnasium TFG AB maj.dellstrom@tibble.nu 1 (3) Tillsyn i den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-06-19 Stiftelsen Uppsala Musikklasser thorsson@edwardlynx.com Rektorn vid Uppsala Musikklasser annie.aberg@uppsalamusikklasser.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Uppsala

Läs mer

Tabell1. Sundbyberg kommun. Botkyrka. kommun. Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586

Tabell1. Sundbyberg kommun. Botkyrka. kommun. Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586 Tabell1 Anmälda brott 2012 Helår /100 000 inv Stockholm Sigtuna Botkyrka Södertälje Sundbyberg Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586 även i 248 även i 199 även

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Beslut om ansökningar att starta eller utöka fristående skola läsåret 2016/17

Beslut om ansökningar att starta eller utöka fristående skola läsåret 2016/17 Beslut om ansökningar att starta eller utöka fristående skola läsåret 2016/17 www.skolinspektionen.se Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00 Fax: 08-586

Läs mer

Beslut för Sahan Utbildning

Beslut för Sahan Utbildning Beslut 2018-12-03 Sahan Utbildning Org. nr 802491-0435 Beslut för Sahan Utbildning efter etableringskontroll i Sahan skolan belägen i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 401 15 Göteborg 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Yttrande om Ansökan från Internationella Engelska Skolan i Sverige AB om godkännande som huvudman för grundskola årskurs F-3 i Södertälje kommun

Yttrande om Ansökan från Internationella Engelska Skolan i Sverige AB om godkännande som huvudman för grundskola årskurs F-3 i Södertälje kommun Ärende 11 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-03-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande om Ansökan från Internationella Engelska Skolan i Sverige AB om godkännande som huvudman för grundskola årskurs

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-03-30 32 UTN 21/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Ingrid Segerstedts gymnasium, dnr

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Södervikskolan i Upplands Väsby kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Södervikskolan i Upplands Väsby kommun Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Södervikskolan i Upplands Väsby kommun Beslut Tillsyn i Södervikskolan 1 (2) Södervikskolan AB Söderviksvägen 1 194 57 UPPLANDS VÄSBY Tillsyn i den fristående

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5952 Vetlanda kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande vid

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december 19 nämnden är kollektivtrafik för personer, som på grund av långvariga funktionshinder har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Verksamheten styrs

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola .t \\ Beslut v 2013-05-24 Information & Kompetens i Sverige AB GabrieUa.nylander@klaragymnasium.se Rektorn vid Klara Privata Skola Kungsholmen Henrik.engebetzen@klaraprivata.se Beslut för grundskola efter

Läs mer

Gemensam gymnasieregion 2.0. Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga)

Gemensam gymnasieregion 2.0. Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga) Gemensam gymnasieregion 2.0 Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga) Dagens syfte Öka kunskapen om de regionala förutsättningarna och utmaningarna för vår gemensamma gymnasieregion. Två perspektiv:

Läs mer

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms län och Stockholms stad

Yttrande över ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasieskolor och gymnasiesärskolor i Stockholms län och Stockholms stad UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TILLHANDAHÅLLARAVDEL NINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 13-455/976 SID 1 (20) 2013-03-28 Handläggare: Robert Lundh, tfn 508 33 638 Pär Lundström, tfn 508 33 783 Till Utbildningsnämnden

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Inspira Förskolor och skolor AB Marita.Andersson@inspira-fos.se Rektorn vid Silverbäckens skola Ingela.Landen@inspira-fos.se Beslut för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Silverbäckens

Läs mer

Ansökningar om att starta eller utöka fristående skola inför läsåret 2015/16

Ansökningar om att starta eller utöka fristående skola inför läsåret 2015/16 1 (8) Ansökningar om att starta eller utöka fristående skola inför läsåret 2015/16 Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för Nya Kastets Skola AB

Beslut för Nya Kastets Skola AB Nya Kastets Skola AB Org. nr. 559000-0906 för Nya Kastets Skola AB efter etableringskontroll i Nya Kastets Skola i Gävle kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2014-06-25 Jensen Education College AB asa.blom@jenseneducation.se Rektorn vid Jensen Gymnasium Uppsala lisa.lindgren@jenseneducation.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2013-05-24 Information & Kompetens i Sverige AB Gabriella.nylander@klaragymnasium.se Rektorn vid Klara Privata Skola Södermalm Asa.wengelin@klaraprivata.se Beslut för grundskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kilafors skola F 9 i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola r, Skolinspektionen Dnr 43-2016:4388 Järfälla kommun för grundsärskola efter tillsyn i Järfälla kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2(8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Nordens Teknikerinstitut AB christine.johnson@academedia.se Rektorn vid NTI-gymnasiet michael.ericsson@nti.se Sollentuna kommun uan@sollentuna.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av NTI-gymnasiet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 36 UTN 30/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola vid Folkuniversitetets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 37 UTN 33/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola vid Göteborgs fria

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola n Beslut Halmstads kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Halmstads kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn i Halmstads kommun genomförde tillsyn av Halmstads kommun

Läs mer

Remiss från Skolinspektionen dnr 32-2014:920 Marina Läroverket AB, Danderyd

Remiss från Skolinspektionen dnr 32-2014:920 Marina Läroverket AB, Danderyd 1(7) Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-24 Remiss från Skolinspektionen dnr 32-2014:920 Marina Läroverket AB, Danderyd Ärendet Marina Läroverket Marinteknik AB har hos Skolinspektionen ansökt om att

Läs mer

Dnr :567. Beslut. efter tillsyn av fristående förskoleklass, grundskola Frestaskolan i Upplands Väsby kommun

Dnr :567. Beslut. efter tillsyn av fristående förskoleklass, grundskola Frestaskolan i Upplands Väsby kommun Beslut efter tillsyn av fristående förskoleklass, grundskola Frestaskolan i Upplands Väsby kommun Beslut Tillsyn i Frestaskolan 1 (3) Magnetica Education AB. Box 5017 194 05 UPPLANDS VÄSBY Tillsyn i Frestaskolan

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Jensen Gymnasium i Göteborg. Beslut. Skolinspektionen 2011-06-14

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Jensen Gymnasium i Göteborg. Beslut. Skolinspektionen 2011-06-14 Beslut Jensen College Education AB jakob.ladenstedt@jenseneducation.se lars.salbratt@jensengymnasium.se Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Jensen Gymnasium i Göteborg Tillsyn av den

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Vendestigens skola Rektorn vid Vendestigens skola Beslut för grundskola efter tillsyn av Vendestigens skola i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 33 UTN 22/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för befintlig fristående gymnasieskola vid Hermods gymnasium, dnr 32-2017:824

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2017:5930 Utbildningsservice i Västerås AB Org.nr. 556670-8615 för fritidshem efter tillsyn av Utbildningsservice i Västerås AB Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december 19 nämnden är kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning som har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Verksamheten styrs av lagen om

Läs mer

Beslut. Förslag till kommunstyrelsen. Ärendebeskrivning 1(3) Eskilstuna kommun avstyrker ansökan.

Beslut. Förslag till kommunstyrelsen. Ärendebeskrivning 1(3) Eskilstuna kommun avstyrker ansökan. Kommunstyrelsens utbildningsutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(3) 12 Yttrande över ansökan från Lärande i Sverige AB om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola Nynäshamns kommun Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Nynäshamns kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Nynäshamns kommun genomförde tillsyn av Nynäshamns kommun under höstterminen

Läs mer